30+ onderwijs project, Kaapstad

Project: 30 + onderwijs project, Kaapstad, Zuid-Afrika

Deelname mogelijk: minimaal 2 weken en maximaal 12 weken, begin december / half januari is dit project gesloten

Prijzen staan in de tekst vermeld

Logo AI new

Projectcode : TU01/CPTO

Lees onderaan de reviews over dit 30 + project

 

button boeken donkergrijs
lijntje lang

Het project

 

Het project kort samengevat
 • Plaats: Kaapstad, Zuid-Afrika
 • Type project: 30 + project, werken op scholen en crèches
 • Accommodatie: vrijwilligershuis in Observatory, Kaapstad
 • Duur: 2 – 12 weken
 • Leeftijd: minimaal 30 jaar
 • Aantal vrijwilligers bij dit project: maximaal 8
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: een zeer goed georganiseerd project voor vrijwilligers ouder dan 30 jaar

 

Waarom een 30+ onderwijs project?

Ben je 30 jaar of ouder en op zoek naar vrijwilligerswerk in Afrika, specifiek in Zuid-Afrika? Boek dan dit 30+ project in Kaapstad. Het is een prachtig project waarbij je een rol speelt in de levens van kinderen, woonachtig in de sloppenwijken van Kaapstad.

Wij bieden een aantal gespecialiseerde projecten aan voor vrijwilligers die 30 jaar en ouder zijn. Sommige projecten vereisen vrijwilligers met een bepaalde levenservaring en kennis, met name als er wordt gewerkt met zeer kwetsbare kinderen. De activiteiten zijn met zorg gekozen zodat kennis en ervaring optimaal worden ingezet. Het idee onder oudere vrijwilligers is vaak dat jongeren die een tussenjaar, een ‘gap year’ nemen, vrijwilligerswerk doen. Vaak zien iets oudere vrijwilligers, boven de 30 jaar, er tegen op tussen alleen jongeren te verblijven. Dit project biedt de mogelijkheid met internationale vrijwilligers van eenzelfde leeftijd samen te werken. Iedere vrijwilliger bij dit project is minimaal 30 jaar.

 

Kaapstad

Dit 30+ project bevindt zich in Kaapstad, Zuid-Afrika. Kaapstad, beoordeeld als top toeristen bestemming in de wereld en één van wereld’s mooiste steden. Het is een prachtige bestemming om vrijwilligerswerk te gaan doen. Kaapstad biedt diverse culturele uitstapjes, zoals Robben Island, The V&A Waterfront, Kaap de Goede Hoop National Park en Cape Point, het meest zuid-westelijke punt van het Afrikaanse continent en nog veel meer. Daarnaast is er de mogelijkheid om prachtige wandelingen te maken, het strand te bezoeken, te surfen, de Tafelberg te beklimmen, tussen de pinguïns te zwemmen. Kortom Kaapstad heeft het allemaal.

 

Belangrijk!

Je kan als je 30 jaar of ouder bent aan alle projecten van TravelUnique deelnemen. In de zomermaanden juli en augustus zie je vaak dat vrij veel jongeren vrijwilligerswerk gaan doen in Afrika. In de maanden september tot en met mei zie je vaak mensen die ouder zijn dan 30 jaar ook deelnemen aan een vrijwilligersproject. Je kan altijd voor vertrek de leeftijd en nationaliteit van de overige vrijwilligers bij ons checken. Alle projecten zijn dus toegankelijk voor vrijwilligers ouder dan 30 jaar. De maximum leeftijd is afhankelijk van de gezondheid van de vrijwilliger.

 

Programmabutton youtube

De focus ligt bij dit project op het onderwijs en ondersteuning van kwetsbare kinderen en jeugd door middel van een duurzame aanpak van ontwikkelingen binnen de gemeenschap. Als 30+ vrijwilliger ben je een essentieel deel van het team dat kinderen en jeugd beter onderwijs wilt geven om zo een betere toekomst tegemoet te gaan. Dit project biedt de mogelijkheid om wekelijkse onderwijs activiteiten op poten te zetten en te implementeren.

Vrijwilligers brengen de ochtenden door met deelname aan het ‘Feeding programma’ en bij lagere scholen en Educare Centres. Na de lunch vindt er afwisselend aan verschillende projecten binnen de gemeenschap gewerkt. Dit project blijft zich ontwikkelen, verbeteren en wordt iedere keer aangepast aan de behoeften vanuit de gemeenschap. Dit betekent dat het project kan wijzigen, kortom; wees flexibel.

 

Activiteiten 30+ project (ochtenden)

Feeding Programme

Dit project vindt plaats in Capicorn. Vrijwilligers helpen mee bij dit “Feeding programme”, een programma wat 190 kinderen per jaar bereikt. Deze kinderen ontvangen een voedingsrijk ontbijt voordat zij naar school vertrekken. Dit geeft de kinderen de energie om te leren en zich te ontwikkelen. Voor veel kinderen is dit vaak de enige maaltijd op een dag. Vrijwilligers bieden een extra paar handen om geven zo de geringe aantal medewerkers de kans om met de kinderen te praten en te zorgen dat de ochtend vlekkeloos verloopt, zodat de kinderen op tijd op school zijn.

Crèches en Educare Centres

Momenteel wordt er gewerkt met een aantal crèches in de lokale gemeenschappen Red Hill, Masiphumelele en Ocean View. Er wordt hier gezorgd voor kinderen in de leeftijd 6 maanden tot 7 jaar. Deze crèches bieden plaats aan kinderen uit kansarme milieus. Helaas door personeelsgebrek en essentiele middelen worstelen deze crèches met het feit dat ze niet kunnen voldoen aan de behoeften van deze kinderen. Vrijwilligers kunnen hier een grote bijdrage leveren; zoals bij het assisteren van de leerkrachten met het plannen van de lessen, het implementeren van deze plannen, het geven van één-op-één aandacht en het aanbrengen van een dagelijkse routine.

 

Activiteiten 30+ project (middagen)

Als vrijwilliger zul je in de ochtenduren op school ondersteunen. De middagen draait het om gemeenschapsprojecten.

Bouw- en opknap projecten

Samen met mensen woonachtig in de meest achtergestelde gebieden van het Zuidelijk Schiereiland werk je samen aan bouw- en schilderprojecten. Scholen hebben een een groot tekort aan klaslokalen en faciliteiten en daardoor kunnen niet alle kinderen worden aangenomen die graag naar school zouden willen. Als vrijwilliger help je mee deze schoolgebouwen op te knappen; schilderen, ramen maken, het opruimen van afval, etc.

HIV/AIDS huis

In de middagen kun je meehelpen in een huis voor kinderen besmet met het HIV/AIDS virus. Dit huis is opgericht speciaal voor kinderen waarvan de ouders niet meer in staat waren voor hen te zorgen. Momenteel wonen er 21 kinderen in het huis, in de leeftijd 1 – 18 jaar. Vrijwilligers werken met name samen met kinderen die problemen hebben met het volgen van de lessen op school. Je helpt deze kinderen met hun huiswerk, doe spelletjes met ze en maak gewoon plezier. Aan dit project kan alleen deelgenomen worden door vrijwilligers die minimaal 12 weken bij het project verblijven.

 

Meer middag projecten

Safehouse voor vrouwen en kinderen

Er is een safehouse in dit gebied. Het huis is geschikt voor 6 vrouwen (tussen de 20-30 jaar) die zijn ontsnapt aan afschuwelijke omstandigheden en 21 wees- of kwetsbare kinderen (tussen de 0-17 jaar). Er wordt op diverse manieren hulp geboden. Allereerst betreft dit de kinderen; vrijwilligers helpen de kinderen met huiswerk, spelletjes en sportactiviteiten. Daarnaast is het mogelijk (indien ervaring) om een ‘support’ groep voor de vrouwen en/of kinderen te begeleiden. Veel kinderen hebben te maken gehad met de alcoholproblemen van hun moeder. Deze kinderen worden begeleid door ervaren medewerkers of vrijwilligers die bekend zijn met deze problematieken.

Masiphumelele bibliotheek

Dit is een prachtige bibliotheek met zeer veel faciliteiten. Deze bibliotheek biedt zeer veel verschillende activiteiten aan voor diverse leeftijden. Deze bibliotheek biedt een kinderopvang aan voor kinderen tussen de 4-5 jaar tot aan de leeftijd 12-14 jaar. Dit om misbruik van kinderen met werkende ouders te voorkomen. Vrijwilligers plannen en implementeren projecten op het gebied van kunst, literatuur, spelletjes, huiswerkondersteuning, etc.

 

Overige onderdelen project

Ondersteuning kinderen met een handicap

Dit “Special Care Centre” biedt hulp aan kinderen, jeugd en ouderen met een handicap. Vrijwilligers werken met mensen van diverse leeftijden en dienen ervaring te hebben met het werken met gehandicapten. Daarnaast is een periode van 4 weken een minumum verblijf om hier te kunnen werken.

Desmond Tutu HIV Foundation Youth Centre

Het Desmond Tutu HIV Foundation Youth Centre (DTHF YC) is opgezet nadat mensen woonachtig in de sloppenwijk Masiphumelele hadden gevraagde een jeugdcentrum op te zetten voor kinderen na schooltijd. Als vrijwilliger ben je verantwoordelijk voor de planning en het geven van workshops voor kinderen vanaf de leeftijd 12 en ouder. Deze sessies onderschrijven het doel van het centrum; een plaats waar jonge mensen kunnen leren en nieuwe vaardigheden zich eigen kunnen maken, zodat ze gezonde keuzes maken in ieder aspect van hun leven, inclusief keuzes gerelateerd aan HIV.

 

Je rol als vrijwilliger
 • Het assisteren van leerkrachten gedurende de lessen en bij de dagelijkse routine
 • Ondersteuning bieden bij het lezen, handenarbeid en spelletjes bij de scholen
 • Eén op één aandacht schenken aan kinderen voor wie leren een uitdaging is
 • Het lokale ‘Feeding programme’ ondersteunen, dit biedt kinderen een voedingsrijk ontbijt voor schooltijd
 • Meehelpen met bouwen en opknappen

 

Hoogtepunten van het project
 • Verbeter de kwaliteit van het onderwijs
 • Support verbeterprogramma’s die mensen woonachtig zijn in achtergebleven gebieden ondersteunen
 • Help mee de faciliteiten te verbeteren in de gemeenschap door onderhoud- en bouwprojecten
 • Ontdek het prachtige Kaapstad en de omgeving; er zijn excursies te boeken naar Kaap de Goede Hoop, de Tafelberg en Boulders Beach Penguin Sanctuary
 • Dompel je onder in de ‘Capetonian culture’, bezoek lokale restaurants, markten en trendy hot spots
 • Maak internationale vrienden voor het leven

 

Locatie

Bij dit project ben je werkzaam bij de ‘Cape Flats’ in Kaapstad, een verzamelnaam voor een aantal grote sloppenwijken in Kaapstad; Khayelitsha, Gugulethu, Langa, Mitchell’s Plain, Nyanga, Athlone en Grassy Park. Daarnaast wordt er door de 30+ vrijwilligers gewerkt in Red Hill en Masiphumelele, dit zijn wat kleinere sloppenwijken, richting Noordhoek. Vaak worden deze plaatsen aangeduid als “dump plaatsen van de Apartheid”. De Cape Flats zijn een melting pot van verschillende culturen, ethniciteiten en talen. Ondanks vele verschillen zijn er veel parallelen; grote armoede, misbruik, werkeloosheid en HIV/AIDS. Khayelitsha is de grootste township en hier zijn de meeste projecten gesitueerd. Khayelitsha heeft zo’n 2 miljoen inwoners, inwoners woonachtig in verschillende soorten huizen, van krotten gemaakt van afvalhout of ijzer tot grote stenen huizen. Dit is niet de locatie waar het vrijwilligershuis zich bevindt. Het vrijwilligershuis bevindt zich in Observatory (zie accommodatie).

 

Weer

Zuid-Afrika heeft een klimaat dat voor reizigers ideaal is: het hele jaar kan het land bezocht worden. De zomer op het zuidelijk halfrond, waar Zuid-Afrika gelegen is, loopt van december tot en met februari. Dit is de periode waarin ook de meeste neerslag valt. Nat is het land zeker niet. In en rondom Kaapstad, aan de zuidwestkust, is het ‘s zomers droog. De zomers zijn aangenaam warm met 25°C aan de kust en tegen de 30°C landinwaarts. Het westelijke gedeelte, waar de Kalahariwoestijn ligt, is het warmst (35°C). In de winter, juni tot september, zakt het kwik tot 20°C. Aan de zuidwestkust is het dan nog wat koeler.

 

Eisen

Het project is geschikt voor vrijwilligers vanaf 30 jaar en ouder, er is geen relevante ervaring vereist, echter wel voor het ‘special needs’ programma. Aangeraden wordt je vooraf te verdiepen in het land Zuid-Afrika, Apartheid en HIV/AIDS. De maximum leeftijd afhankelijk van de gezondheid van de vrijwilliger. Een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) is een vereiste voor deelname aan alle projecten. De VOG mag niet ouder dan 6 maanden zijn en dienen wij voor aankomst bij het project ontvangen te hebben.

 

Flexibiliteit

Zowel Red Hill als Masiphumelele zijn townships, maar het is er veilig en rustig en er leven prachtige mensen. Gedurende schoolvakanties zullen de projecten iets minder gestructureerd verlopen. Aan het werk gaan in Afrika kan een opwindend avontuur zijn maar soms ook een ontmoedigende onderneming. Wij beiden je de kans om werkervaring in Afrika op te doen, de mensen te leren kennen in een gestructureerd project waarbij op je veiligheid wordt gelet.

Er is een projectcoördinator aanwezig die je de gehele periode zal begeleiden. Daarnaast is er bij aankomst een uitgebreide oriëntatietraining dit er voor zal zorgen dat je het meest haalt uit deze uitdaging . Aanpassingsvermogen aan het lokale systeem is een vereiste. Er wordt nauw samengewerkt met plaatselijke hulpverleners en de lokale politieke systemen om er zorg voor de dragen dat een vrijwilliger maximaal profijt heeft van zijn of haar bijdrage, maar wees flexibel.

 

African Impact

Bij aankomst bij je vrijwilligersproject word je door African Impact gevraagd de ‘Terms and Conditions & Code of Conduct’ te lezen en te ondertekenen. Je tekent o.a. voor de volgende zaken:

Dat African Impact niet verantwoordelijk is voor ongevallen, kwijt geraakte spullen, ziekten, etc.

 • Dat je zelf verantwoordelijk bent voor een geldig paspoort, visum, etc.
 • Dat als je voortijdig het project verlaat je geen recht hebt op een terugbetaling van je geld
 • Dat je je houdt aan de Gedragsregels (Code of Conduct)

Wil je voor aanvang van je project de regels ontvangen, neem dan contact met ons op.

 

AI red Hilllijntje lang

Landeninformatie 

 

 Zuid-Afrika

Er is geen land met zoveel variatie als Zuid-Afrika. En het is zo makkelijk te bereizen. Zuid-Afrika wordt wel eens “een wereld in één land” genoemd en dat is terecht. Je vindt er vele nationale parken, wildreservaten, schitterende natuurgebieden, moderne steden, gezellige dorpjes en prachtige verlaten stranden.

Zuid-Afrika heeft als bijnaam de “Regenboognatie”. Die naam dankt het land vooral aan de veelzijdigheid en veelkleurigheid van land, bevolking en cultuur. Dit alles maakt Zuid-Afrika tot een ideale bestemming.
Zuid-Afrika is de enige Fair Trade bestemming in de wereld. TravelUnique biedt ook een aantal Fair Trade projecten aan.

 

Kaapstad

Kaapstad is een dynamische plek aan het strand met in de omgeving zo veel moois om te bezoeken, denk aan Stellenbosch, Franschoek, Kaap de Goede Hoop, Boulders Beach, de Tafelberg, Robben Island en nog heel veel meer.

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Zuid-Afrika
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Kaapstad

lijntje lang

Praktische informatie

 

Ondersteuning

Ondersteuning en advies ontvang je van de lokale projectmanagers van African Impact en natuurlijk van TravelUnique. Vooraf ontvang je advies en informatie over je reis, je ontvangt een aantal weken voor vertrek het ‘pre-departure’ document over het project. Bij aankomst krijg je van het lokale team informatie over de huidige status van het project en alle informatie over je nieuwe leefomgeving.

 

Accommodatie

Vrijwilligers zullen worden ondergebracht in een volledig ingericht huis in Observatory, een wijk van Kaapstad. Het huis is rommelig, studentikoos te noemen. Observatory is een charmante, bohemian wijk, vlak bij het stadscentrum. ‘Obs’, zo genoemd door de lokale mensen is een artistiek gebied met leuke restaurants en bars en veel studenten. Het huis ligt op een veilig perceel. In het huis bevindt zich een satelliet televisie. Alle kamers zijn geschikt voor maximaal 6 personen. Er zijn vier kamers voor vrouwen en 1 kamer waar vier mannen kunnen slapen. Mannen en vrouwen slapen gescheiden. Er is een woonkamer met keuken en slaapkamers voor het personeel.

 

Meenemen 

Voor beddengoed is gezorgd, voor handdoeken niet. Het huis heeft een kluis voor waardevolle spullen. In het huis is een conciërge aanwezig voor het bereiden van de maaltijden en een schoonmaakster die ook voor de was zorgt en de kamers één keer per week schoonmaakt. Helaas is er geen zwembad. Er zijn voldoende winkels in de directe omgeving, zoals de Spar.

Belangrijk: als je deelneemt aan dit 30+ project zal je werken bij het project samen met andere vrijwilligers die ook minimaal 30 jaar zijn, maar je verblijft in een vrijwilligershuis met vrijwilligers van alle leeftijden, dus ook vrijwilligers die jonger zijn dan 30 jaar.

 

Maaltijden

Je krijgt drie maaltijden per dag, ontbijt kun je zelf pakken en bestaat uit muesli, brood, thee en koffie. Lunch en diner worden voor je klaargemaakt door de conciërge. In het weekend moet je je eigen maaltijd maken omdat de leiding dan vrij is. In de weekenden is er ruimte genoeg om toeristische plekken te bezoeken en de omgeving te verkennen. Veel vrijwilligers zijn in de weekenden op stap.

 

Winter in Kaapstad

Veel van onze vrijwilligers nemen deel aan de projecten in Kaapstad gedurende onze zomermaanden juli en augustus. Het is dan winter in Zuid-Afrika. Dit betekent vaak overdag een aangename temperatuur van rond de 25 graden (en soms een dag regen). Maar ook dat het na zonsondergang flink afkoelt. In de nachten kan de temperatuur rond de 1-5 graden liggen. Dit is koud. Koud omdat bijna geen enkel huis in Zuid-Afrika beschikt over verwarming en dubbel glas. Hierdoor is het in de huizen vochtig koud. Dit kans soms leiden tot verkoudheid, ooronsteking, etc. Houd hier rekening mee! Belangrijk is dat je voldoende warme kleding meeneemt (een winterjas, sjaal, dichte schoenen, etc). Werken als vrijwilliger in Afrika wil dus niet altijd zeggen lekker warm weer.

 

Hoe er te komen?

Je kan direct van Amsterdam naar Kaapstad vliegen (KLM), maar het is goedkoper omdat via een tussenstop (Londen, Frankfurt) te doen (bijvoorbeeld via South African Airways). Bij aankomst op het vliegveld word je opgehaald door een lokale vertegenwoordiger van African Impact die je direct naar het vrijwilligershuis brengt. Voor reisadvies kun je natuurlijk altijd contact met TravelUnique opnemen.

Aankomst bij het project is op maandag voor 17.00 uur. Landt je vlucht later dan 17.00 uur dan word je verzocht een overnachting te boeken in hotel Verde op de luchthaven van Kaapstad. Klik hier voor de site van hotel Verde. Je wordt dan de volgende dag op dinsdag vroeg (rond 8.00 uur) opgehaald om naar het vrijwilligershuis te worden gebracht.

 

Visum

Je hebt geen visum nodig voor Zuid-Afrika als je korter dan 90 dagen in het land verblijft. Bij de douane krijg je een stempel in je paspoort (let er op dat je minimaal 2 lege bladzijden in paspoort hebt). Hieraan zijn geen kosten verbonden. Het paspoort moet tenminste nog 30 dagen geldig zijn na terugkomst. Verder moet je een vliegticket hebben met bevestigde terug- of doorvlucht.

 

Geld

De munteenheid in Zuid-Afrika is de rand (ZAR). De rand is onderverdeeld in 100 cent en wordt uitgegeven in munten van 1, 2, 5, 10, 20 en 50 cent en 1, 2 en 5 rand en biljetten van 10, 20, 50, 100 en 200 rand. Bekijk hier de huidige koers van de Zuid-Afrikaanse rand. Euro’s kun je op veel plaatsen dus omwisselen, maar pinnen is voordeliger. Vergeet niet je pinpas aan te zetten voor geldopname buiten Europa! Op luchthavens en in steden en dorpen kun je vrij makkelijk pinnen. Mastercard en Visa worden op veel plaatsen geaccepteerd (niet bij benzinepompen, hier accepteert men alleen cash). Travellercheques worden redelijk geaccepteerd, maar bij banken moet je vaak lang in de rij staan en veel papieren invullen. Dus het beste is gewoon geld te pinnen.

 

Meenemen van spullen

Bij het project zijn ze zeer blij met spullen die vanuit Nederland of België worden meegenomen naar het project. Dit kan kleding zijn, speelgoed, sportmaterialen, etc. Houd er rekening mee dat het bij het project in Kaapstad het niet mogelijk is zelf de meegebrachte spullen uit te delen aan de kinderen. De spullen gaan naar een depot en de dagelijkse leiding verdeeld de spullen onder de kinderen.

 

Een dag uit het leven van een vrijwilliger…

Dit kan gezien worden als een typische dag bij het 30+ project, maar natuurlijk is iedere dag anders. Een flexibele instelling is dan ook een hele belangrijke eigenschap van een vrijwilliger.

07.00 uur: opstaan, ontbijten, je maakt je klaar voor vertrek naar je project

08.30 uur: je wordt opgehaald om naar je project te gaan

09.15 uur: start van je werkzaamheden op school

12.30 uur: lunchen in het vrijwilligershuis

14.30 uur: je wordt gebracht naar een gemeenschapsproject, dit kan bouwen of schilderen zijn of knutselen met de kinderen

17.00 uur: einde werkdag, je wordt opgehaald en teruggebracht naar het vrijwilligershuis, hier wordt de dag doorgesproken

18.00 uur: avondeten in het vrijwilligershuis, hierna avond ter vrije besteding, Kaapstad heeft een bruisend nachtleven, dus mogelijkheden genoeg

 

AI Krugerpark project-2lijntje lang

Prijzen 2018

 

De prijzen voor het 30+ onderwijs project in Kaapstad bedragen in 2018:

10 dagen: € 980,00 per persoon

2 weken: € 1089,00 per persoon

3 weken: € 1382,00 per persoon

4 weken: € 1675,00 per persoon

5 weken: € 2119,00 per persoon

6 weken: € 2395,00 per persoon

7 weken: € 2672,00 per persoon

8 weken: € 2948,00 per persoon

9 weken: € 3224,00 per persoon

10 weken: € 3501,00 per persoon

11 weken: € 3777,00 per persoon

12 weken: € 4054,00 per persoon

Er zijn bij TravelUnique geen boekings- of administratie en/of reserveringskosten en geen toeslag als je vertrekt in het hoogseizoen. Na het boeken van het project ontvang je een nota om een aanbetaling van € 150,00 te voldoen.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Luchthaventransfer bij aankomst en vertrek
 • Ondersteuning door lokale vertegenwoordigers
 • Dagelijkse transfer van- en naar de projecten met een busje van het project
 • Accommodatie
 • Wekelijkse was- en schoonmaakservice
 • Drie maaltijden per dag in het vrijwilligershuis, behalve in het weekend
Niet bij de prijs inbegrepen
 • Persoonlijke items, zoals kleding en reisartikelen
 • Heen- en terugvluchten naar Kaapstad
 • Internet
 • Reis- en annulerings verzekering en een medische verzekering
 • Telefoongesprekken
 • Kosten Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Eventuele visa voor reizen naar omliggende landen of bij een verblijf van meer dan 3 maanden
 • Excursies in de weekenden
 • Frisdrank en alcoholische dranken en eventueel extra eten
Optionele excursies (niet bij de prijs inbegrepen)
 • Aquila Private Game reserve, hier kun je de ‘Big Five’ zien, ongeveer 2 rijden vanaf Kaapstad, kosten ongeveer ZAR 1500,00(*) per persoon, bij deelname van minimaal vier personen
 • Hop-on-hop-of stadstour, kosten ZAR 130(*) per persoon
 • Shark Cage Diving, kosten ZAR 1500,00(*) per persoon, bij minimaal 4 deelnemers
 • Sky Diving, ZAR 2000,00(*) per persoon
 • Surflessen, ZAR 250,00(*) per persoon
 • Weekend Garden Route

(*) Op de website www.xe.com vind je de laatste koers. Deze excursies kan je het beste boeken op het moment dat je bij het project aanwezig bent. African Impact kan de goedkoopste prijs regelen. De prijzen zijn aan wijziging onderhevig.

 

Aanvullende reis

Er is een aanvullende reis van de Kaap naar Addo, speciaal samengesteld voor vrijwilligers bij de projecten in Kaapstad, Zuid-Afrika. Klik hier voor meer informatie.

 

lijntje lang

Startdata 2018 en aankomsttijden

 

Het is mogelijk van 2 tot 12 weken bij dit 30+ project te verblijven. Indien gewenst kan aansluitend een ander project van TravelUnique worden geboekt.

Startdatum: 2 maal per maand op maandag.

Startdata 2018

Maandag 15 januari, 29 januari, 12 februari, 26 februari, 12 maart, 26 maart, 9 april, 23 april, 7 mei, 21 mei, 4 juni, 18 juni, 2 juli, 16 juli, 30 juli, 13 augustus, 27 augustus, 10 september, 24 september, 8 oktober, 22 oktober, 5 november en 19 november 2018.

Het project sluit op 3 december 2018.

Aankomst in Kaapstad is op deze maandag voor 17.00 uur. Mocht je vlucht landen na 17.00 uur, zorg er dan voor dat je vlucht aankomt op zondag en dan kan je een hotel boeken. Wij kunnen je van harte Hotel Verde op de luchthaven aanbevelen. Neem contact met ons op voor meer informatie. Je wordt dan door een medewerker van het project bij het hotel opgehaald op maandagochtend en naar het vrijwilligershuis gebracht. Klik hier voor de website van hotel Verde in Kaapstad.

Het project sluit de eerste week van december tot half januari. Dit in verband met de zomervakantie in Zuid-Afrika.

Houd er rekening mee dat op een public holiday het programma er anders uit kan zien. Vaak is dit een vrije dag.

 

lijntje lang
Downloads

 

Download hier de Engelstalige brochure over het 30+ project in Kaapstad, Zuid-Afrika.

‘Meet the team’. Klik hier.

Uitleg projectkosten, klik hier.

Klik hier voor de Facebook pagina van dit project.

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

Lees voor het boeken van dit 30+ project onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor de Algemene Voorwaarden. Bij het boeken van een project ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden.

 

Overige projecten in Kaapstad, Zuid-Afrika 

Als 30+ kan je ook altijd deelnemen aan een ander project van TravelUnique.

 • Onderwijs project. Klik hier voor het project.
 • Kinderopvang project. Klik hier voor het project.
 • Girl Impact project. Klik hier voor het project.
 • Sport project. Klik hier voor het project.
 • Dierenasiel project. Klik hier voor het project.

 

Fotogalerij

 

AI red hill1AI red hill3

AI germaineAi red hill2

ao 30-1AI nieuw10accommodatie capetown

 

 

 

 

 

 

 

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat er de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner African Impact.

Comments
 1. Therese

  6 november 2014 - 14:40

  Sietske Rook-Turkstra, 30+ onderwijs project, Kaapstad, september 2014
  In september 2014 heb ik drie weken gewerkt voor African Impact. Het 30+ project richt zich vooral op kleuterscholen en vormen van buitenschoolse opvang.
  Op maandag en dinsdag gaan we naar een pre-school in Red Hill, een sloppenwijk ten zuiden van Kaapstad waar we een aardig eindje voor moeten rijden. Op woensdag, donderdag en vrijdag gaan we in dezelfde sloppenwijk naar een andere pre-school. Er werken daar aardige vrouwen die op de kinderen passen, ze te eten geven en de allerkleinsten verschonen. Zij hebben geen opleiding maar willen wel van ons leren. De lessen die wij geven moeten dus als voorbeeld dienen en dat schijnt goed te werken. De kleuters blijven hier tot ze zes zijn en dan mogen ze naar de primary school als ze bepaalde vaardigheden bezitten, zoals tellen tot tien, de letters kennen, hun naam kunnen schrijven etc. Maar als hen dat niet geleerd wordt……er zijn dus kinderen van 7 jaar bij…..

  De school bestaat uit een paar containers!!, er is stromend water en elektriciteit maar dat laatste werkt niet altijd. Er is een keuken waar de warme maaltijden bereid worden.
  Het vrijwilligerswerk wordt gestructureerd en serieus aangepakt. Er is ook een continuïteit. Er zijn bijna altijd wel vrijwilligers dus het volgt elkaar op. Een heel enkele keer is er niemand en dan gaan de stafleden er wel naar toe om het contact te onderhouden maar ligt het werk even stil. Gebeurt gelukkig zelden.

  ’s Middags gaan wij op maandag en woensdag naar Ocean View. Een sloppenwijk waar ook wel wat betere huizen staan. Daar wonen o.a. twee oma’s die de zorg hebben voor hun kleinkinderen en andere pleegkinderen omdat de generatie ouders grotendeels is overleden aan Aids. Wij spelen met die kinderen waardoor de oma’s een beetje tot rust kunnen komen.
  Op dinsdag en donderdag gaan wij in Masiphumelele naar de bibliotheek. Het is geweldig dat er in deze sloppenwijk zo’n mooie bibliotheek staat. Je kunt er boeken lenen, huiswerk maken en gebruik maken van internet. De kinderen staan ons buiten al op te wachten zo leuk vinden ze het dat wij komen. Wij doen spelletjes en bedenken leuke activiteiten. Als wij dit niet zouden doen, zouden deze kinderen op straat rondhangen en rottigheid gaan uithalen. Ouders zijn er niet of aan het werk.

  Op vrijdagmiddag gaan we thuis de week evalueren en de volgende week plannen. Ook materialen maken als dat nodig is.
  De ochtenden zijn intensief en vermoeiend maar je hebt wel het gevoel heel zinvol bezig te zijn. De middagactiviteiten zijn leuk, meer ontspannen en toch ook zinvol.
  Enige punt van kritiek is dat ik het soms wat teveel gestructureerd vond maar dat is altijd beter dan te weinig.
  Het is bij mij overgekomen als serieus werken en zinvol.

  Groetjes, Sietske

 2. Therese

  15 februari 2016 - 11:40

  Jolanda Berkel, 30+ onderwijs project, Kaapstad, januari 2016

  Inderdaad al weer twee weken thuis. Ik moet zeggen dat ik nu mijn draai weer helemaal kan vinden. Ben wel heel erg moe geweest. Het heeft even geduurd. Denk dat alles toch meer indruk maakt dan dat ik in eerste instantie verwachtte.

  Het was in 1 woord “geweldig”.

  Het vrijwilligershuis was super. Was zijn gewelding ontvangen. Michelle, Dan, Debs en Jess zijn geweldige mensen. Ik vond het vooral ook fantasties om met Thulani en Sandiso te werken. We hadden een erg gezellige groep maar Ik was wel verbaasd dat er zo veel jonge mensen al zo vroeg vrijwilligerswerk doen. Leuk om te zien.

  Het werk op zich was geweldig om te doen. De kinderen zijn zo enthousiast wanneer ze je zien. Ik besef me dat we niet het grote verschil gaan maken in hun leven maar ik hoop dat we ze twee weken leuke weken hebben gegeven.

  Daarnaast hebben we ook alles uit Kaapstad zelf gehaald. Wat een prachtige stad.

  Ik was alleen niet op de hoogte van het feit dat je je meegebrachte spullen niet zelf aan de kinderen op de projecten mocht geven. Dat was even een kleine teleurstelling. Ik begrijp het op zich wel maar ik was in de veronderstelling dat we o.a. de kleding die we meegebracht hadden bijvoorbeeld aan de kinderen van Home from Home zelf hadden mogen geven. Dat was niet het geval. Het ging naar het depot en van daaruit werd het verdeeld. Ik ben er van overtuigd dat het goed terecht komt maar ik had graag de reacties van de kinderen willen zien. Verder geen probleem maar misschien is dit iets voor de volgende vrijwilligers om bij voorbaat te vertellen.

  Al met al weet ik nu al zeker dat dit zeker niet mijn laatste vrijwilligerswerk zal zijn. Ik weet nog niet wanneer maar ik ga dit zeker vaker doen.

  Ik wil je bedanken voor alle informatie die jij ons hebt gegeven. Ik zal iedereen zeggen dat dit een geweldige manier is om vrijwilligerswerk te gaan doen!!

  Groetjes,
  Jolanda Berkel

 3. Therese

  17 februari 2016 - 19:59

  Melanie Hammink, 30+ onderwijs project, Kaapstad, Zuid-Afrika, januari 2016

  Het was een geweldige ervaring. We hebben enorm genoten van alle indrukken. Het ontvangst in het vrijwilligershuis was warm en gezellig. Het is daar prima toeven.
  Het echtpaar Jane en Sheiki zorgt uitstekend voor de vrijwilligers. Heerlijke lunches en diners. Het huis is heerlijk schoon en er wordt ook nog voor je wasje gezorgd. Fijn! En dat wij als dertig plussers deze lunches ook op het strand konden nuttigen maakte het natuurlijk nog smakelijker.

  Het werk op de projecten was bijzonder, eigenlijk is twee weken te kort maar ik ben blij met wat we in deze twee weken wél hebben kunnen doen. De kinderen hebben veel indruk op me gemaakt. Wat een enthousiasme en vrolijkheid.

  En Kaapstad….. Wat een geweldige stad! Doordat we zowel kennis hebben gemaakt met de townships als met het toeristische gedeelte van de stad hebben we een mooi compleet beeld gekregen. De Tafelberg, de stranden, de mensen, het eten en de gezelligheid. Kaapstad is enorm veelzijdig. Kortom we hebben genoten!

  Mijn complimenten voor al je informatie die we vooraf hebben ontvangen. Ik heb van de andere vrijwilligers begrepen dat dat niet voor iedereen zo was. Dat maakte voor ons een duidelijk verschil.

  Met hartelijke groeten,

  Melanie Hammink

 4. Therese

  7 april 2016 - 10:33

  Mireille van der Doorn, 30+ onderwijs project, Kaapstad, Zuid-Afrika, januari 2016

  Beste Therese,

  Dank voor je attente mail. We hebben het fantastisch gehad. Uit gesprekken met de andere vrijwilligers is ons gebleken dat de persoonlijke manier van informatie verstrekken door jou heel bijzonder is. Ik heb dat als zeer aangenaam ervaren. De enige tip is dat het handig voor vrijwilligers is om te weten dat meegenomen goed niet direct aan kinderen mag worden verstrekt en dat het beter is om geld mee te nemen.
  We hebben ons geen moment onveilig gevoeld. Niet in the Lionhouse, niet tijdens de projecten maar ook niet in Kaapstad. De leiding ter plaatse in het Lionhouse was erg aardig, de groep was vermakelijk, het eten was met liefde bereid, de projecten waren zinvol en professioneel en de kinderen waren bijzonder.
  Voor herhaling vatbaar.

  Met vriendelijke groet,

  Mireille van der Doorn