African Angels project, Zuid-Afrika

Project: African Angels project, Wild Coast, Zuid-Afrika

Deelname mogelijk: minimaal 2 weken en maximaal 11 weken, dit project is in december / half  januari gesloten

Prijzen staan in de tekst vermeld

VA 32 South

Projectcode: TU16/VASAA

 

button boeken donkergrijs

 

lijntje lang

HET PROJECT

 

Het project kort samengevat
 • Plaats: Chintsa, Zuid-Afrika
 • Accommodatie: vrijwilligershuis aan het strand
 • Type project: onderwijs (assistentie) project
 • Duur: 2 – 11 weken
 • Leeftijd: minimaal 18 jaar
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: goed georganiseerd project in een prachtige omgeving

 

African Angels project, Chintsa, Zuid-Afrika

Wil je vrijwilligerswerk gaan doen in Afrika en specifiek in Zuid-Afrika? Dan is dit African Angels project een prachtig onderwijs project. Bij dit project assisteer je leraren in de klassen en help je mee op een plattelandschool in Chintsa, Zuid-Afrika. De kinderen krijgen ondersteuning van de African Angels Organisation. Zij bieden door middel van sponsoring onderwijs aan de kinderen aan. Dit project is ideaal voor onderwijzers/klassenassistenten of PABO leerlingen. Daarnaast zijn de kosten voor deelname aan dit vrijwilligersproject zo laag mogelijk gehouden.

 

African Angels NPO (non profit organization) onderwijs project

African Angels is in 2007 opgericht door Lou Billett, een Australische man die in Zuid-Afrika woont, samen met Tracy King, de eigenaar van een plaatselijk kinderdagverblijf. De African Angels stichting gaat er van uit dat de meest effectieve manier om een positieve verandering in Zuid-Afrika te bewerkstelligen is door kinderen goed onderwijs aan te bieden. In 2012 werd er een onafhankelijke school vlakbij Chintsa opgericht om kinderen individueel te ondersteunen. ‘The African Angels Independent School’ geeft hoge kwaliteit onderwijs aan de armste kinderen in de regio Chintsa en biedt de kinderen een stabiele leeromgeving.

Het succes van de African Angels school ligt in het feit dat ouders/verzorgers deelnemen aan het programma. Ze hoeven slechts een minimaal bedrag aan school te betalen en kunnen zitting nemen in de schoolraad.

Meer informatie vind je op ww.sponsoranangel.org.

 

AA1

De school

De school bevindt zich op het terrein van een oude Highschool die niet meer in gebruik is. Door vrijwilligers zijn de schoollokalen opgeknapt tot een veilige, nette leeromgeving. Er zijn speeltoestellen een bibliotheek en een computerlokaal. Bij de opening in 2012 was  er een groep 1, 2 en 3. Ieder jaar groeit de school. Op dit moment zijn er kinderen tot en met groep 5.

 

Het African Angels project in de ochtend

De African Angels school biedt één van de beste mogelijkheden voor kinderen tot het volgen van onderwijs in het gebied waarin ze wonen. Bij deze school zijn het aantal kinderen per klas niet erg hoog en onderwijzers zijn gemotiveerd. Als vrijwilliger biedt je ondersteuning aan de onderwijzers en de staf van de school. Ondersteuning geef je op het gebied van:

 • Lezen en wiskunde, dit in kleine groepjes
 • Het voorbereiden van de lessen
 • Zingen en dansen
 • Eten en drinken
 • Het dagelijks runnen van de school

Vrijwilligers worden ingepland bij die klas waar hulp het meest nodig is. Dit kan in verschillende klassen zijn. Mocht je bepaalde vaardigheden hebben meld dit dan vooraf (bijvoorbeeld je bent heel goed met computers, je kan heel goed voetballen, etc.). Je zal worden ingezet op je vaardigheden en passie.

 

Middagprojecten bij het African Angels project

Sport

Sport is niet alleen goed voor een gezonde levensstijl maar ook voor het ontwikkelen van sociale vaardigheden. Twee keer per week runnen de vrijwilligers sportsessies; voetbal, netball, cricket en andere sporten.

Tuinproject

Maandagmiddag is gereserveerd om te tuinieren! Je zorgt voor de planten-en groenten tuin van de Chintsa East School en je leert de kinderen te wieden, te planten en te oogsten.

Children’s Home of Safety

Hier breng je één middag per week een bezoek aan. Je helpt de onderbezette staff van het kinderopvanghuis door met de kinderen te lezen,  te sporten en te helpen met huiswerk.

Bouwen

Samen met Friends of Chintsa wordt er gebouwd en spullen gerepareerd in scholen. Je houdt je bezig met het aanleggen van WC’s, het bouwen van speeltoestellen en overige klussen in en rondom de school.

 

Schoolvakanties 2017

Gedurende de schoovakanties is dit onderwijsproject gesloten. In 2017 zijn de schoolvakanties:

School term 1: 11 januari – 31 maart 2017 (vakantie 1 april – 17 april 2017)

School term 2: 18 april – 30 juni (vakantie 1 juli – 23 juli 2017)

School term 3: 24 juli – 29 september 2017 (vakantie 30 september – 8 oktober 2017)

School term 4: 9 oktober – 6 december 2017 (vakantie 7 december 2017 – 16 januari 2018)

Extra vrije dagen zijn er op maandag 20 maart 2017 en vrijdag 28 april 2017.

Tijdens de vakanties is het project gesloten.

 

Locatie

Chintsa of Cintsa is gelegen aan de Wild Coast van Zuid-Afrika. Chintsa is een kleine dorp aan de kust van de Indische Oceaan dat ligt op ongeveer 40 kilometer ten noord-oosten van East London in de provincie Oost Kaap.

Chintsa bevindt zich aan de monding van de Chintsa-rivier en is een geliefd gebied voor  vissers. Je vindt hier lagune, witte stranden, groene bossen en prachtige vogels. De stranden zijn veel rustiger dan bij East London en er zijn meestal weinig golven. Chintsa bestaat uit twee delen: Chintsa East aan de noordzijde van de rivier en Chintsa West aan de zuidelijke kant. Naast vissen kan je hier heerlijk wandelen, kanoën op de rivier, paardrijden of op bezoek gaan bij een Private Game Reserve, waar je op zoek kan gaan naar ‘wildlife’.

 

Dagindeling

Als vrijwilliger reis je samen met de kinderen in de bus naar school. Je helpt mee in de klassen van 7.00 – 13.00 uur. In de middagen help je mee bij een community project. De avonden en weekenden ben je vrij.

 

Weer

Zuid-Afrika heeft een klimaat dat voor reizigers ideaal is: het hele jaar kan het land bezocht worden. De zomer op het zuidelijk halfrond, waar Zuid-Afrika gelegen is, loopt van december tot en met februari. Dit is de periode waarin ook de meeste neerslag valt. Nat is het land zeker niet. In en rondom Kaapstad, aan de zuidwestkust, is het ‘s zomers droog. De zomers zijn aangenaam warm met 25°C aan de kust en tegen de 30°C landinwaarts. Het westelijke gedeelte, waar de Kalahariwoestijn ligt, is het warmst (35°C). In de winter, juni tot september, zakt het kwik tot 20°C. Aan de zuidwestkust is het dan nog wat koeler.

 

Eisen

Het project is geschikt voor vrijwilligers vanaf 18 jaar, er is geen ervaring vereist. Je bent enthousiast en creatief. Er is geen maximum leeftijd. Voor vertrek raden wij aan boeken te lezen over Zuid-Afrika, Apartheid en HIV/AIDS.
Bij elk project is een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) een vereiste. Deze VOG mag niet ouder zijn dan 6 maanden en dienen wij voor aankomst bij het project in ons bezit te hebben.

 

Flexibiliteit

Aan het werk gaan in Afrika kan een opwindend avontuur zijn maar soms ook een ontmoedigende onderneming. Wij beiden je de kans om werkervaring in Afrika op te doen, de mensen te leren kennen in een gestructureerd project waarbij op je veiligheid wordt gelet. Er is een projectcoördinator aanwezig die je de gehele periode zal begeleiden. Daarnaast is er bij aankomst een uitgebreide oriëntatietraining dit er voor zal zorgen dat je het meest haalt uit deze uitdaging. Aanpassingsvermogen aan het lokale systeem is een vereiste. Er wordt nauw samengewerkt met plaatselijke hulpverleners en de lokale politieke systemen om er zorg voor de dragen dat een vrijwilliger maximaal profijt heeft van zijn of haar bijdrage, maar wees flexibel.

 

VA 32 Chintsa-4lijntje lang

Landeninformatie

 

Zuid-Afrika

Er is geen land met zoveel variatie als Zuid-Afrika. En het is zo makkelijk te bereizen. Zuid-Afrika wordt wel eens “een wereld in één land” genoemd en dat is terecht. Je vindt er vele nationale parken, wildreservaten, schitterende natuurgebieden, moderne steden, gezellige dorpjes en prachtige verlaten stranden.

Zuid-Afrika heeft als bijnaam de “Regenboognatie”. Die naam dankt het land vooral aan de veelzijdigheid en veelkleurigheid van land, bevolking en cultuur. Dit alles maakt Zuid-Afrika tot een ideale bestemming.
Zuid-Afrika is de enige Fair Trade bestemming in de wereld. TravelUnique biedt ook een aantal Fair Trade projecten aan.

 

Chintsa

Chintsa is gelegen aan een prachtige baai met een lagune, volledig omgeven door een tropisch woud. Het dient als de zuidelijke toegangspoort tot de Wild Coast, beroemd om zijn ongerepte stranden, rijke natuurlijke omgeving en de landelijke levensstijl. Chintsa is 40 km verwijdert van East-London, de luchthaven en de Jikeleza Route. Deze route loopt tussen East-London en het zuiden van de Wild Coast. Lange zandstranden, begroeide duinen en onontwikkeld estuaria rekken naar het oosten met een diverse rotsachtige kust, slechts onderbroken door de schilderachtige baaien van Chintsa West en Queensberry Bay naar het westen.

 

Jikeleza route

Cintsa is deel van de Jikeleza route, een toeristische route die in 1999 opgezet is om het toerisme te bevorderen in dit onontgonnen gebied aan het begin van de Wild Coast. Jikeleza is het Xhosa woord voor ‘De ronde doen’, wat ook zeker de moeite waard is om te doen! De stranden zijn wit en leeg, de Big 5 vind je in Inkwenkwezi Game Reserve. Verder kan je hier ook abseilen, quadbiken, rivier cruises maken en kayaken op de zee. Restaurantjes en barretjes zijn er ook.

 

African Heartland Journeys

De lokale touroperator African Heartland Journeys runt een surfschool, organiseert paardrijden op het strand, game drives en quad biking. Backpackers accommodatie Buccaneers verwelkomt ook vrijwilligers in hun zwembad. Daarnaast organiseren ze kanoën en boogie boarden.

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Zuid-Afrika
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over The Wild Coast
lijntje lang

Praktische informatie

 

Ondersteuning

Ondersteuning en advies ontvang je van de lokale projectmanager en natuurlijk van TravelUnique. Vooraf ontvang je advies en informatie over je reis. Bij aankomst krijg je van het lokale team informatie over de huidige status van het project en alle informatie over je nieuwe leefomgeving.

 

Accommodatie

Vrijwilligers bij dit African Angels project zullen worden ondergebracht in een volledig ingericht huis in Chintsa East. Alle kamers zijn geschikt voor twee tot maximaal 6 personen. Het huis biedt uitzicht op Chintsa beach en de lagoon. Het huis is slechts enkele minuten lopen vanaf het strand. Hier kan je kanoën, boogie boarden. Het huis wordt dagelijks bezochten door apen! Huismanager Nomakwezi zorgt er voor dat alles in huis op rolletjes loopt. Klik hier voor foto’s van de accommodatie.

 

Maaltijden

Je krijgt drie maaltijden per dag, ontbijt kun je zelf pakken en bestaat uit muesli, brood, thee en koffie. Lunch is een broodje en fruit, gemaakt door de huismanager. Het avondeten wordt voor je klaargemaakt.

 

Hoe er te komen?

Je kunt direct van Amsterdam naar Johannesburg vliegen (KLM), maar het is goedkoper omdat via een tussenstop (Londen, Frankfurt) te doen (bijvoorbeeld via South African Airways). Hierna boek je een (lokaal) ticket Johannesburg – East London. Bij aankomst op het vliegveld word je opgehaald door een lokale vertegenwoordiger.
Voor reisadvies kun je natuurlijk altijd contact met TravelUnique opnemen.

Aankomst bij het project is op MAANDAG.

 

Visum

Je hebt geen visum nodig voor Zuid-Afrika als je korter dan 90 dagen in het land verblijft. Bij de douane krijg je een stempel in je paspoort (let er op dat je minimaal 2 lege bladzijden in paspoort hebt). Hieraan zijn geen kosten verbonden. Het paspoort moet tenminste nog 30 dagen geldig zijn na terugkomst. Verder moet je een vliegticket hebben met bevestigde terug- of doorvlucht.

 

Geld

De munteenheid in Zuid-Afrika is de rand (ZAR). De rand is onderverdeeld in 100 cent en wordt uitgegeven in munten van 1, 2, 5, 10, 20 en 50 cent en 1, 2 en 5 rand en biljetten van 10, 20, 50, 100 en 200 rand.

Bekijk hier de huidige koers van de Zuid-Afrikaanse rand.

Euro’s kun je op veel plaatsen omwisselen, maar pinnen is voordeliger. Vergeet niet je pinpas aan te zetten voor geldopname buiten Europa! Op luchthavens en in steden en dorpen kun je vrij makkelijk pinnen. Mastercard en Visa worden op veel plaatsen geaccepteerd (niet bij benzinepompen, hier accepteert men alleen cash). Travellercheques worden redelijk geaccepteerd, maar bij banken moet je vaak lang in de rij staan en veel papieren invullen. Dus het beste is gewoon geld te pinnen. Terugwisselen van rand in harde valuta is geen probleem.

 

VA 32 Chintsa-3 lijntje lang

Prijzen

 

De prijzen voor het African Angels project in Chintsa bedragen:

De prijzen worden weergegeven in GBP (Engelse Ponden), klik hier voor de juiste koers van de GBP.

2 weken: £ 589,00 per persoon

4 weken: £ 684,00 per persoon

Iedere week extra: £ 232,00 per persoon

Gebruik je het boekingsformulier, vul dan bij ‘eventuele opmerkingen’ het gewenste aantal weken in. Je ontvangt dan zo snel mogelijk een prijsopgave.

Er zijn bij TravelUnique geen boekings- of administratie of reserveringskosten en geen toeslag als je vertrekt in het hoogseizoen.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Luchthaventransfer bij aankomst en vertrek (op maandag)
 • Ondersteuning door lokale vertegenwoordigers
 • Dagelijkse transfer van- en naar de projecten
 • Wekelijkse feedback
 • Kost en inwoning (verblijf in het vrijwilligershuis), gedeelde kamer
 • Drie maaltijden per dag
 • Welkomspakket (1 uur gratis internet, ‘t-shirt, vouchers voor restaurants en bars)

 

Niet bij de prijs inbegrepen
 • Persoonlijke items, zoals kleding en reisartikelen
 • Kosten internet
 • Heen- en terugvluchten
 • Reisverzekering
 • Telefoongesprekken
 • Kosten van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag), de kosten bedragen € 30,05, in België is dit gratis
 • Eventuele visa voor reizen naar omliggende landen of bij een verblijf van meer dan drie maanden
 • Excursies
 • Frisdrank en alcoholische dranken

 

lijntje lang

Startdata en aankomsttijden

 

Het is mogelijk om van 2  tot en met 11 weken bij dit African Angels project in Chintsa te verblijven. Hierna kan, indien gewenst, een ander project van TravelUnique worden geboekt.

Startdatum, dit project start op MAANDAG.  Aankomst op het vliegveld is op de maandag dat het project start. Het project is echter gesloten gedurende de schoolvakanties.

 

In 2017 zijn dit de volgende startdata:

Maandag 16 januari, 23 januari, 30 januari, 6 februari, 13 februari, 20 februari, 27 februari, 6 maart, 13 maart, 20 maart, 27 maart, 24 april, 1 mei, 8 mei, 15 mei, 22 mei, 29 mei, 5 juni, 12 juni, 24 juli, 31 juli, 7 augustus, 14 augustus , 21 augustus, 28 augustus, 4 september, 11 september, 16 oktober, 23 oktober, 30 oktober en 13 november 2017.

 

Data voor 2018 volgen zo spoedig mogelijk.

VA 32 Chintsa african angels project zuid-afrika - 1lijntje lang

Downloads en links

 

Download hier de Engelstalige brochure over het African Angels project in Chintsa, Zuid-Afrika.

Klik hier voor de Facebook pagina van dit project.

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

Lees voor het boeken van dit project onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor de Algemene Voorwaarden. Bij het boeken van een project ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden.

 

Overige projecten in Chintsa, Zuid-Afrika
 • Wild Coast school project. Klik hier voor het project.
 • Kleuterschool project. Klik hier voor het project.

 

Vergelijkbare projecten
 • Onderwijs project, Kaapstad, Zuid-Afrika. Klik hier voor het project.
 • Onderwijs project, Victoria Falls, Zimbabwe. Klik hier voor het project.
 • Onderwijs project, Mangotchi District, Malawi. Klik hier voor het project.

 

Fotogalerij

 

VA 32 Chintsa african angels project zuid-afrikaVA 32 Chintsa african angels project zuid-afrika

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartners Naturally Africa / VA 32 South.

 

Comments are closed.