Bouw project, Madagaskar

Project: Bouw project, Fort Dauphin, Madagaskar

Deelname mogelijk: 2 of 3 weken

Prijzen staan in de tekst vermeldLogo Seed Madagaskar

Projectcode: TU33/SEEDBUILD


button boeken donkergrijs

lijntje lang

Het project

 

Het project kort samengevat
 • Plaats: Fort Dauphin, Madagaskar
 • Accommodatie: tenten (met douches, electriciteit en WC’s)
 • Project: bouw project
 • Duur: 2 of 3 weken
 • Leeftijd: minimaal 18 jaar
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: zeer goed georganiseerd project in een prachtige omgeving

 

SEED Madagascar, bouw project

Onze partner bij de projecten op Madagaskar is SEED Madagascar. Madagascar schrijf je op zijn Engels als Madagascar. SEED Madagascar is een NGO uit Engeland en biedt je de unieke kans om op Madagaskar deel te nemen aan diverse prachtige projecten. Deze projecten zijn opgezet door en voor de lokale bevolking. SEED Madagascar heeft meer dan 20 jaar ervaring met armoedebestrijding en natuurbehoud in het Zuidoosten van Madagaskar.

In deze regio is SEED Madagascar één van de grootste werkgevers. Vrijwilligers richten zich op het bouwen van scholen, medische zorg, natuurbehoud en onderwijs. Samen met de lokale bevolking werk je samen in een omgeving waar het ecosysteem ernstig wordt bedreigd. Maar het is ongetwijfeld een ervaring om nooit te vergeten.

 

Logo seed madagascar uitgebreid

 

Algemene informatie bouw projectbutton youtube

In de landelijke gebieden van Madagaskar heeft de meerderheid van de bevolking geen toegang tot het basisonderwijs. De gemeenschap waar je als vrijwilliger werkzaam zal zijn is één van de armste gemeenschappen van het land.
Toegang tot onderwijs is essentieel bij de strijd tegen armoede. Alle scholen worden gebouwd op verzoek van de gemeenschap en in samenspraak met de lokale bevolking in de regio Anosy.

Daarnaast zijn de sanitaire voorzieningen op Madagaskar slecht. Dit is het andere gedeelte van het project. Je zal je bezighouden met voorlichting over goede sanitaire voorzieningen en het belang van schoon drinkwater. Tevens help je bij de aanleg van deze sanitaire voorzieningen.

Bij dit project zal je ondergedompeld worden in de cultuur van Madagaskar en het biedt je de mogelijkheid samen te werken met de lokale bevolking en te ondekken hoe het is om op dit prachtige eiland te wonen. Het is een unieke omgeving. Hier vind je prachtige flora en fauna, die je nergens anders ter wereld zal tegen komen.

Dit bouw project geeft je de mogelijkheid een bezoek te brengen aan het Nahampoane Reserve en hier de diverse soorten Maki apen te zien. Ook is er de mogelijkheid om aan diverse excursies deel te nemen, zoals een bezoek aan de watervallen, de prachtige stranden van Madagskar en de plaatselijke markten.

 

Hoogtepunten van dit bouw project
 • Help mee om mensen woonachtig in één van werelds armste regio’s toegang te geven tot onderwijs
 • Je helpt mee met het bouwen van een school vanaf de fundering
 • Samen met de lokale bevolking werk je aan dit bouw project
 • Leer  de cultuur van Madagaskar kennen
 • Kampeer en werk in één van de mooiste gebieden van Madagaskar
 • Maak internationale vrienden voor het leven

 

Taken
 • Het leggen van funderingen
 • Bouwen van scholen
 • Schilderen van de schoolgebouwen
 • Maken van meubelen voor de school
 • Aanleggen van sanitair
 • Toegang tot veilig drinkwater vergroten
 • Het nut van een goede hygiëne onderwijzen

 

Lopende bouw projecten
 • Fanaka project
 • Magnampy project
 • Soalegna project
 • Sekoly project
Weer

Het eiland Madagaskar ligt in de Indische Oceaan, voor de kust van Mozambique. Het klimaat is zeer divers en wordt mede beïnvloed door de karakteristieke bergrug die loopt van noord tot zuid. De Zuidoostenwinden zorgen het hele jaar door voor veel neerslag aan de oostkant van de bergketen. Daar liggen ook de tropische regenwouden. Het warmst is het van december tot maart (30°C). Het is dan oppassen geblazen voor cyclonen. Aan de westzijde van de bergrug is het een stuk minder nat. Van april tot oktober is het droog en daarmee de beste reisperiode. Het Zuidwesten heeft een steppeklimaat. Heet en droog.

 

Leeftijd

Leeftijd voor deelname is minimaal 18 jaar. Voor deelname aan ieder project is een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) noodzakelijk. Je dient in een goede conditie te zijn en geen rugklachten hebben. Er is geen specifieke ervaring vereist voor deelname aan dit project. Maar mocht je ervaring hebben in de bouw dan is dat zeker zeer welkom! Wel is het belangrijk bij een bouw project is dat je over een goede conditie beschikt en geen rugklachten hebt. Ook dien je je ervan bewust te zijn dat dit geen vakantie is, maar dat je flink moet aanpakken, soms vanuit primitieve omstandigheden.

 

AI Madagaskar bouw projectlijntje lang

 Landeninformatie

 

Madagaskar

Vaak wordt er over Madagaskar gesproken als ‘Het achtste contintent’. Madagaskar is een land zoals er geen één is op de wereld. Het is een land met de grootste biodiversiteit in de wereld; 80% van de planten en dieren op Madagaskar kun je alleen vinden op Madagaskar.
Madagaskar is het op 4-na grootste eiland in de wereld. Je vindt hier bergen, koraalriffen, woestijnen en regenwouden. Daarnaast wonen er op Madagaskar ontzettend vriendelijke, gastvrije mensen. De ‘Malagasy’, de inwoners van Madagaskar, hebben een kleurrijke en vibrerende cultuur. Bij een bezoek aan Madagaskar ervaar je echt iets unieks.
Bij dit project zal je werkzaam zijn in de exotische kustomgeving van Fort Dauphin in het Zuidoosten van Madagaskar.

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Magaskar
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Antananarivo

lijntje lang

Praktische informatie

 

Accommodatie

Je zal kamperen op één van de mooiste plaatsen in Madagaskar. Voor tenten en de basis kampeerspullen wordt gezorgd. Dit dient wel vooraf met SEED worden besproken, helaas is er geen garantie dat er een tent is. Natuurlijk kan je altijd je eigen tent meenemen. Bij het openen van je tent vind je prachtige stranden en bossen met wildleven naast je tent. Er zijn kampeerfaciliteiten, maar je dient wel je eigen tent mee te nemen. Wanneer je in Fort Dauphin bent is er een vrijwilligerskamp aan het prachtige Lanirano meer, hier zijn toiletten, douches, electriciteit en een wasservice.

 

Maaltijden

Een plaatselijk kok reist mee met het team en is verantwoordelijk voor het verzorgen van de maaltijden. Het eten is simpel maar goed. Maaltijden bestaan veelal uit rijst, bonen, groenten, fruit, vis en eieren. En er is altijd melk en honing. Daarnaast is er ook altijd drinkwater op voorraad. Drank en snacks zijn vaak plaatselijk te koop. In Fort Dauphin zijn er enkele uitstekende restaurants, ze serveren Westerse en Malagasy gerechten tegen redelijke prijzen.

 

Weekenden

Madagaskar is één van de prachtigste gebieden om naar toe te reizen in Afrika. Hoewel het hard werken is bij dit project, is de omgeving waarin je werkt ronduit prachtig. Prachtige stranden, bossen, etc. In de weekend heb je de mogelijkheid het Nahampoana Reserve te bezoeken. Of het Andohahela National Park. Daarnaast kun je de bars en restaurants in Fort Dauphin bezoeken of slenteren over de lokale markt.
Belangrijk om te melden is wel dat werken bij dit project heel hard werken betekent onder vrij primitieve omstandigheden, het is echt een ‘werkvakantie’, geen gewone vakantie.

 

Vaccinaties

Een tetanusprik is verplicht. Daarnaast zijn malariapillen noodzakelijk. Neem contact op met je huisarts of de plaatselijke GGD voor informatie.

 

Taal

Het Malagassisch en het Frans zijn de twee officiële talen van Madagaskar. Het Malagassisch behoort tot de Maleis-Polynesische taalfamilie. Belangrijkste omgangstaal is het Hova, dat door de Merina, de grootste bevolkingsgroep, wordt gesproken.
Het Frans wordt met name in de steden en in het zakenleven gesproken. In het onderwijs wordt ook Franse les gegeven, zeker in het voortgezet onderwijs. Engels wordt eigenlijk alleen gesproken in de hoofdstad en de toeristencentra. Het Malagassische alfabet bestaat uit 21 letters. De C, Q, U, W en X komen niet voor in het alfabet. Met de vrijwilligers zal Engels worden gesproken door de project coördinatoren en de taal onder de vrijwilligers onderling is ook Engels.

 

Geld

De munteenheid van Madagaskar is de Ariary, of afgekort MGA. Een ariary is opgedeeld in vijf iraimbilanja. Het geld komt in briefjes van honderd, 200, 500, duizend, 2.000, 5.000 en 10.000 ariary en munten van één en twee iraimbilanja, één, twee, vier, vijf, tien, twintig en vijftig ariary. In Madagaskar vindt je nog niet heel veel pinautomaten. Het is handig om geld te op te nemen als je in hoofdstad Antananarivo aankomt. Daar is dit, zeker met een Visa creditkaart, geen enkel probleem.

 

Internet

Internet is lastig bij het bouw project. Email berichten kunnen worden geraadpleegd bij de lokale internet café’s in Fort Dauphin. In de bush is er altijd een satelliettelefoon aanwezig zodat in geval van nood je altijd bereikt kan worden.

 

Visum

Voor Madagaskar heb je een visum nodig. Dit dien je vooraf te regelen. Dit visum kan je aanschaffen via het consulaat van Madagaskar in Rotterdam, of via de ambassade in Brussel. Een toeristenvisum voor Madagaskar is drie maanden geldig vanaf de afgiftedatum van het visum. Om een visum voor Madagaskar aan te vragen, moet je een aantal gegevens aanleveren bij het consulaat van Madagaskar in Rotterdam of de ambassade in Brussel. Zo moet je onder meer een bewijs van je reis (kopie vluchtschema of uitdraai e-ticket) kunnen overleggen. Je moet je vliegticket dus regelen vóórdat je een visum voor Madagaskar aan kunt vragen. Je paspoort moet minstens tot zes maanden na je vertrek uit Madagaskar geldig zijn. Het paspoort moet minstens één pagina bevatten.

 

Fundraising

Laat je niet afschrikken door de prijs. SEED stimuleert vrijwilligers om het bedrag voor het vrijwilligerswerk door middel van ‘fundraising’ bijeen te krijgen. Zij zullen je hierbij helpen. Zo ontvang je een ‘fundraising’ handboek met o.a. posters, loten en een handleiding hoe je een eigen pagina kunt maken om zo veel mogelijk geld bijeen te krijgen voor je vrijwilligerswerk in Madagaskar. Je kunt er zeker van zijn dat het bedrag wat jij inbrengt geheel ten goede komt aan het project.

Het grootste deel van het geld gaat direct naar het project. Maar ook worden hier vervoerskosten tijdens het project van betaald, de training, drie maaltijden per dag, schoon drinkwater en het gebruik van de camping faciliteiten.

 

Een dag uit het leven van een vrijwilliger…

Onderstaande dagindeling is slechts een voorbeeld hoe een dag er uit zou kunnen zien. Maar activiteiten worden aangepast aan de behoefte van de lokale bevolking, wees dus flexibel!

7.00 uur: ontbijt met een baguette met honing , of bananen brood en mufu (een soort donut, echt heerlijk!), fruit, thee en koffie

8.00 uur: malagasy lessen, leer de taal om zo beter met de plaatselijke bevolking te kunnen communiceren

8.30 uur: aan het werk bij het bouw project! Dit kan inhouden: schilderen, zagen, het mixen van cement, muren bouwen, etc.

11.30 uur: lunch, een lange break om te eten, te slapen, te zonnen of te relaxen

14.00 uur: ‘back to work’, verder met de werkzaamheden van de ochtend, dit kan zijn de bouw van sanitaire voorzieningen, een klaslokaal, etc.

17.00: douche, avondeten en socialisen, soms met zingen, dansen en drummen met de lokale bevolking

 

Procedure

Mocht je willen deelnemen aan het SEED bouw project op Madagaskar, stuur ons dan een mail of vul het boekingsformulier in. Wij sturen je gegevens door naar SEED en zij nemen dan contact met je op. Je kan natuurlijk altijd met alle vragen over dit project terecht bij TravelUnique.

 

AI madagaskar bouw projectlijntje lang

Prijzen 2019

 

Prijzen (in Engelse ponden, GBP) voor het bouw project in Madagaskar bedragen in 2019:

2 weken: GBP 795 per persoon

3 weken: GBP 995 per persoon

Klik hier voor de actuele koers van de Engelse Pond

 

Bij de prijs inbegrepen
 • Training / oriëntatie programma
 • Airport transfer van Fort Dauphin naar het project
 • Vervoerskosten tijdens het project
 • Drie maaltijden per dag
 • Drinkwater
 • Verblijf op de camping
 • Basic tent benodigdheden
 • Begeleiding
Niet bij de prijs inbegrepen
 • Vliegticket Madagaskar
 • Vaccinaties
 • Visum
 • Verzekeringen
 • Kosten voor het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag
 • Telefoon-, internetkosten
 • Excursies buiten het programma om

lijntje lang

Startdata 2019 en aankomsttijden

 

Startdata 2019
 • 8 januari tot 21 januari, of bij deelname van drie weken tot 28 januari 2019
 • 2 april tot 15 april, of bij deelname van drie weken tot 22 april 2019
 • 2 juli tot 15 juli, of bij deelname van drie weken tot 22 juli 2019
 • 1 oktober tot 14 oktober, of bij deelname van drie weken tot 21 oktober 2019

 

We adviseren je graag bij het boeken van een ticket en bij het boeken van een overnachting.

 

AI madagaskar bouw projectlijntje lang

Downloads en links

 

Klik hier voor de impressie “One month in Madagascar”

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

Lees voor het boeken van het bouw project onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor meer informatie. Als je een project boekt ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden.

 

Overige projecten in Madagaskar
 • Pioneer project, Fort Dauphin, Madagaskar. Klik hier voor het project
 • Natuurbehoud project, Fort Dauphin, Madagaskar. Klik hier voor het project

 

Fotogalerij

 

Madagaskar1Madagaskar4madagaskar3

Madagaskar2

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartners Seed Madagascar en African Impact.

Comments are closed.