Chimpansee project, Zambia

Project: Chimfunshi chimpansee project, Ndola, Zambia

Deelname mogelijk: minimaal 2 weken en maximaal 12 weken (in blokken van 2 weken)

Prijzen staan in de tekst vermeld

Logo AI new

Projectcode: TU36/CHIMP

 

button boeken donkergrijs

lijntje lang

Het project

 

Het project kort samengevat
 • Plaats: Chimfunshi Wildlife Orphanage, Ndola, Noord Zambia
 • Accommodatie: vrijwilligersaccommodatie
 • Type project: natuurbehoud project
 • Duur: 2 – 12 weken (in blokken van 2 weken)
 • Leeftijd: minimaal 18 jaar
 • Aantal vrijwilligers: maximaal 8
 • Transfertijd vanaf de luchthaven: 4/5 uur
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: prachtig project met de chimpansee
 • Belangrijk! Dit project sluit op 31-12-2019 en kan in 2020 niet meer geboekt worden!

 

Algemene informatie chimpansee project, Zambia

De chimpansee is in het dierenrijk het dier wat het meest op de mens lijkt. In feite is de chimpansee meer verwant aan de mens dan ze aan andere apen verwant zijn. Onderzoek wijst uit dat de chimpansee meer dan 99% genetisch identiek zijn aan de mens.
Chimpansees vind je in Equatoriaal Afrika in 25 landen in West-, Midden- en Oost-Afrika. Maar door stroperij en het vernietigen van hun leefomgeving is de wilde populatie minder dan 150.000 exemplaren en worden ze gezien als bedreigde diersoort. Chimpansees zijn sociale dieren met sterke familiale banden. Ze leven in grote groepen van 25 of meer en vrouwelijke chimpansees zijn attente moeders, die goed op hun nakomelingen letten de eerste vier of vijf jaar. De chimpansee is ook een efficiënte jager en de chimpansee vertoont veel van de dezelfde emoties als de mens, zoals jaloezie, afgunst, mededogen, hebzucht, luiheid, gierigheid en boosheid.

 

Bedreigingen

Er wordt op chimpansees gejaagd voor hun vlees of  ze worden gevangen voor de verkoop aan buitenlandse dierentuinen en aan laboratoria voor dierproeven. Er verdwijnen 6000 chimpansees per jaar. De illegale jacht en latere verkoop van hun vlees staat bekend als ‘bush meat’. Dit is een bloeiende commerciële onderneming en neemt toe met het kappen van bossen. Veel van de chimpansees op Chimfunshi zijn gered van stropers of uit  situaties, waar ze werden gehouden als huisdier in een bar of verkocht werden op lokale markten.

Chimfunshi is het tehuis van de gezondste chimpansees in gevangenschap in de wereld. Er zijn 4 grote terreinen (2 daarvan zijn ongeveer 500 hectare en de andere 2 zijn ongeveer 250 hectare), Hier leeft de chimpansee in een natuurlijke omgeving  – zo dicht mogelijk bij hun natuurlijke omgeving als mogelijk is. Er zijn ongeveer 120 chimpansees in de opvang.

 

Het chimpansee project

Chimfunshi begon als een familie gerund ‘wildlife’ weeshuis in het noorden van Zambia. Het werd opgericht in 1983, toen een ranger een zwaar gewonde baby chimpansee bracht naar de vee ranch van David en Sheila Siddle, een Britse paar, die in de Zambiaanse Copperbelt leefde sinds de jaren 50. De Siddles verpleegde de chimpansee, met de bijnaam “Pal”. Na het herstel van Pal, die met zorg en respect werd verzorgd, kregen de Siddles steeds meer ‘wees’ chimpansees aan hun zorg toevertrouwd.

Veel dieren worden in beslag genomen bij stropers die proberen ze te smokkelen uit  Zambia om ze te koop aan te bieden als huisdier. Ook een groot aantal chimpansees zijn gered uit vervallen dierentuinen en circussen in heel Afrika, Azië, Europa en Zuid-Amerika. Met meer dan honderd chimpansees is Chimfunshi nu een van het grootste chimpansee opvangcentra in de wereld.

 

Educatief centrum

In 2002 werd er een educatief centrum gebouwd om de jeugd van Zambia te onderwijzen over ecologie en natuurbehoud. Het wordt gebruikt door lokale en internationale studenten om onderzoek te doen naar het groepsgedrag van de dieren. Vrijwilligers helpen vaak met natuurbehoudonderwijs aan de schoolgroepen.

Het werk van de Siddles en het huidige personeel van Chimfunshi heeft geleid tot een stroom van onderscheidingen en awards, waaronder The United Nations Environment Programme Global 500 Award (2000), de Audi / Terra Nova nominatie (2001)) en de Jane Goodall Award (1995). In 2001 werden de Siddles door koningin Elizabeth II tijdens een ceremonie op Buckingham Palace bedankt voor hun goede werk.

Sheila Siddle en één van haar dochters, Silvia, wonen nog steeds op de oorspronkelijke locatie van het chimpansee weeshuis.

Boek

‘In my family tree – a life with chimpanzees’, geschreven door Sheila Siddle en Doug Cress (voorwoord van Jane Goodall) wordt het verhaal van hoe Pal uitgroeien tot een lid van de familie vertelt en hoe het Chimfunshi Wildlife weeshuis is ontstaan. Het is raadzaam dat je dit boek leest voor aankomst bij het project. Het omvat vele verhalen over individuele chimpansees en hun achtergrond.

 

Activiteiten bij het project:

 

1. Onderzoek

Onderzoekers werkzaam bij Chimfunshi (die zijn hier niet permanent, maar komen elk jaar voor een paar maanden) zijn bezig met een groot project om te begrijpen hoe de chimpansee groepen verschillen in hun sociale dynamiek.
Er zijn mogelijkheden voor vrijwilligers om te helpen bij onderzoeksactiviteiten op Chimfunshi. Die kunnen betrekking hebben op de distributie van voedsel in de groep of je kan helpen met het verzamelen van gegevens die zich op de baby chimpansees richten of op hooggeplaatste mannetjes, etc.

Vrijwilligers zullen ook worden aangemoedigd om foto’s nemen en geschiedenis, karakter en leeftijd informatie te verzamelen. Dit zal ook worden gebruikt in Chimfunshi informatiegidsen, bij het maken van stambomen en het verbeteren van het onderwijscentrum. Het maken van foto’s van vlinders, vogels, reptielen, bloemen etc. wordt ook aangemoedigd, want er zijn plannen om van Chimfunshi een beschermd natuurgebied te maken.

 

2. Bevorderen van actief gedrag

Er zijn verschillende chimpansees op Chimfunshi die permanent in de grote omheinde opvang verblijven. Dit is meestal om een bepaalde reden, bijvoorbeeld Chiffon en Milla, zij zijn experts op het gebied van ontsnappen. Ze zijn niet agressief, maar het is nog steeds gevaarlijk volwassen chimpansees buiten de omheining te laten.
Vrijwilligers werken hard om extra stimulatie voor deze chimpansees te organiseren dit noem je  ‘Behavioural Enrichment’. Dit helpt de chimpansees zowel fysiek als mentaal om actief te blijven.

Behavioural Enrichment kan omvatten:

 • Het maken/bouwen van speelgoed om de chimpansees de vermaken (zoals band schommels, dozen enz.)
 • Tijdelijke speelgoed/uitdagingen ontwikkelen voor chimpansees (vaak voedsel gebaseerd)
 • Het aanbieden van voedsel op moeilijk te bereiken plaatsen zodat de chimpansees moeten improviseren
 • Het vullen van gaten om zo het termietgedrag van de dieren te verstrekken

Dit onderdeel van het project vergt creativiteit. De dieren zijn intelligent en sterk.

 

3. Tuinieren

Chimfunshi heeft in het verleden (en nog steeds in mindere mate vandaag de dag) donor geld ontvangen om voedsel voor de chimpansees te kopen. Daarnaast kregen ze donaties  groenten en fruit van lokale supermarkten. Een aangrenzend stuk grond werd gekocht in 2008 door de donoren met als doel om Chimfunshi zelfvoorzienend te maken en minder afhankelijk te laten worden van donaties.

Een deel van het land is nu gewijd aan landbouw en Mr. Banda heeft hard gewerkt om gewassen zoals kool, maïs, zoete aardappelen, uien, tomaten en aardnoten te laten groeien. De boerderij kan altijd extra helpende handen gebruiken, dus tweemaal in de week werken vrijwilligers op de boerderij.

Oud vrijwilligers hebben een boomgaard aangelegd waar sinaasappelen, citroenen, mango’s, guaves, etc. groeien. Je hebt ook de mogelijkheid om te helpen met andere taken op het gebied van landbouw, zoals oogsten, wieden, bemesten en het sorteren van sinaasappelen en citroenen.

 

4. Bouwactiviteiten

Chimfunshi trekt veel bezoekers en schoolgroepen, die meer willen leren over de chimpansee.  Vrijwilligers kunnen helpen Chimfunshi in een toeristisch vriendelijk bestemming te transformeren.

Er zijn door vrijwilligers bijvoorbeeld  informatieborden en picknick sites gebouwd voor de bezoekers. Vrijwilligers kunnen helpen met de verbetering van de infrastructuur. Ook wordt er gewerkt aan een cadeauwinkel.

 

5. Fruitboomgaard

Begin 2012 is er gestart met een kwekerij voor fruitbomen. Het doel in inheems, exotisch fruit te kweken. Als vrijwilliger kan je ondersteunen in deze fruitboomgaarden.

Als vrijwilliger werk je 5 dagen per week bij dit project. Iedere zondag ben je vrij. Op vrijdag kan je naar Chingola of Kitwe gaan (dichtsbijzijnde plaatsen) om de lokale markten te bezoeken.

De woensdag ga je naar de originele opvang locatie, waar je Sheila Siddle zal ontmoeten. Je kan deelnemen aan een wandeling van 2 uur door de bush met 4 chimpansees.

 

4 redenen om het chimpansee project in Zambia te kiezen:
 1. Bij dit project ben je werkzaam met een prachtig diersoort; de chimpansee
 2. De variatie in activiteiten; wandelen, tuinieren, het uitdagen van de dieren met zelfgemaakte speeltjes, bouwactiviteiten, etc.
 3. Werk mee aan onderzoek naar het gedrag van de dieren
 4. De vriendelijke mensen en het prachtige landschap van Zambia

 

Hoogtepunten van het project
 • Houd je bezig met activiteiten om chimpansees uit te dagen
 • Werk bij één van de grootste chimpansees opvangcentra in de wereld
 • Verzamel data over het gedrag van de dieren
 • Draag bij aan het instand houden van dit prachtige diersoort
 • Speel cricket, voetbal en volleybal met de lokale kinderen in Zambia
 • Maak internationale vrienden voor het leven
 • Dompel je onder in de Zambiaanse cultuur
Locatie

Het project is gevestigd in Ndola, Noord Zambia. Je verblijft in het Chimfunshi Wildlife Orphanage. Ndola ligt op ongeveer 4,5 uur rijden vanaf de hoofdstad van Zambia, Lusaka.

 

Weer

Zambia ligt in zuiden van Centraal-Afrika, ten zuiden van de evenaar. Het land is erg bergachtig. Alleen in de valleien heerst een vochtig en warm tropisch klimaat. Zambia kent drie seizoenen: een koel (gemiddeld 25°C) en droog seizoen dat loopt van april tot augustus, een heet en droog seizoen van augustus tot november, de rest van het jaar is het warm en vochtig. In oktober wordt het 30°C op de plateaus en soms wel 40°C in de valleien. De beste tijd om het land te bezoeken is in de droge tijd die loopt van mei tot november.

 

Eisen

De minimum leeftijd voor dit Chimfunshi chimpansee project is 18 jaar. De maximum leeftijd is afhankelijk van de gezondheid van de vrijwilliger. Belangrijk bij dit project is dat je in een goede conditie bent, op de meeste dagen zal je een fysieke inspanning moeten leveren. Daarnaast zal je ongeveer 4 kilometer per dag moeten kunnen lopen.

 

African Impact

Bij aankomst bij je vrijwilligersproject word je door African Impact gevraagd de ‘Terms and Conditions & Code of Conduct’ te lezen en te ondertekenen. Je tekent o.a. voor de volgende zaken:

 • Dat African Impact niet verantwoordelijk is voor ongevallen, kwijt geraakte spullen, ziekten, etc.
 • Je zelf verantwoordelijk bent voor een geldig paspoort, visum, etc.
 • Als je voortijdig het project verlaat je geen recht hebt op een terugbetaling van je geld
 • Dat je je houdt aan de Gedragsregels (Code of Conduct)

Wil je voor aanvang van je project de regels ontvangen, neem dan contact met ons op.

 

Flexibiliteit

Aan het werk gaan in Afrika kan een opwindend avontuur zijn maar soms ook een ontmoedigende onderneming. Wij beiden je de kans om werkervaring in Afrika op te doen, de mensen te leren kennen in een gestructureerd project waarbij op je veiligheid wordt gelet. Er is een projectcoördinator aanwezig die je de gehele periode zal begeleiden. Daarnaast is er bij aankomst een uitgebreide oriëntatietraining dit er voor zal zorgen dat je het meest haalt uit deze uitdaging. Aanpassingsvermogen aan het lokale systeem is een vereiste. Er wordt nauw samengewerkt met plaatselijke hulpverleners en de lokale politieke systemen om er zorg voor de dragen dat een vrijwilliger maximaal profijt heeft van zijn of haar bijdrage.

Houdt er rekening mee dat projecten kunnen veranderen, dat behoefte van lokale gemeenschappen veranderen en dat projecten hierop aangepast worden. Soms wordt de hulp van vrijwilligers overbodig of wordt er een nieuw project opgestart, wees dus flexibel.

  AI Chimfunsi-2 chimpansee project zambia lijntje lang

Landeninformatie

 

Zambia

Zambia is het land van ongereptheid, van meren, lagunes en bush, van uitgestrekte savannes met enorme kuddes dieren, indrukwekkende watervallen en rivieren. Wil je als Europeaan kennismaken met de Afrikaanse manier van leven dan is Zambia een van de beste plekken om die te ervaren. De mensen zijn er warm, hartelijk en gastvrij. Ze hechten nog zeer aan oude tradities en wonen in authentieke dorpjes met rieten hutten.

Zambia is ongeveer 18 keer zo groot als Nederland. De hoofdstad is Lusaka en de officiële taal is Engels. Deze taal wordt bijna overal gesproken, ook in de meer afgelegen gebieden. In de dagelijkse spreken veel bewoners een mengeling van Afrikaans, Engels en Bantoe.
Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen: er zijn vele nationale parken, waarvan Lower Zambezi, North en South Luangwa en Kafue de drie bekendste zijn.

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Zambia
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Livingstone

lijntje lang

Praktische informatie

 

Oriëntatie

Na aankomst bij het chimpansee project in Ndola is er een oriëntatieprogramma. Dit wordt gegeven door de lokale projectcoördinator en hij of zij zal je de ins-and-outs vertellen van het project. Ook krijg je een rondleiding over het terrein. Belangrijk is ook dat je adviezen krijgt omtrent je veiligheid met betrekking tot de omgang met de dieren. Voor vertrek ontvang je alle benodigde informatie van TravelUnique.

 

Ondersteuning

Gedurende je verblijf heb je de hulp van een ervaren coördinator. Hij of zij is 24 beschikbaar om je te helpen met problemen en/of vragen. Voor vertrek ontvang je alle benodigde informatie van TravelUnique.

 

Accommodatie

Tijdens je verblijf bij Chimfunshi chimpansee project verblijf je in een accommodatie met stapelbedden. Je deelt je kamer met andere vrijwilligers van dezelfde sekse. Bij dit project verblijf je met internationale vrijwilligers. De voertaal bij het project is Engels. Er zijn toiletten, douches, die net buiten de accommodatie te vinden zijn. Er is warm water in de avonden. De accommodatie beschikt over elektriciteit via een solar systeem. Er is internet tegen een kleine vergoeding (soms wel erg traag). Er is ook een was service, ook tegen een kleine vergoeding. De accommodatie is basic maar schoon.

 

Maaltijden

Je krijgt drie maaltijden per dag. De maaltijden worden door de staf en de vrijwilligers samen gemaakt. Het is leuk als je een traditioneel gericht uit onze streek weet te bereiden voor de overige internationale vrijwilligers en de staf.
In deze landelijke omgeving is eten vaak simpel maar voedingsrijk. Laat ons voor vertrek weten als er speciale dieet wensen of allergieën zijn.

 

Hoe er te komen?

Je dient een vlucht te boeken naar Simon Kapepwe International Airport, Ndola, Zambia. Er is een directe vlucht vanaf Johannesburg (met South African Airways) en een vlucht vanaf Nairobi, Kenia (met Kenyan Airways).

Je dient op zondag in Ndola aan te komen. Dit is de dag voordat je project op maandag start. Op de luchthaven zal je worden opgewacht door een medewerker van de Chabanga Lodge. Bij de Lodge zal je de nacht doorbrengen en word je op maandagochtend door een medewerker van African Impact opgehaald.

Dit is rond 13.30 uur. Je dient zelf deze overnachting te betalen. De kosten bedragen ongeveer USD 50. Dit is inclusief transfer vanaf het vliegveld, avondmaaltijd en ontbijt. De overnachting zal door ons worden geboekt. De Chabanga Lodge is aan de weg naar de luchthaven (adres: Airport road, Ndola, 50100, Zambia). De lodge heeft Wifi, een zwembad, tv, airco en een mooie tuin.

 

Vertrek

Vertrekkende vrijwilligers worden om 11.00 uur afgezet op maandag op de luchthaven. Je kan op maandag terugvliegen of er voor kiezen een accommodatie te boeken en op dinsdag te vertrekken (zorg er dan wel voor dat iemand van de accommodatie je naar het vliegveld brengt). De transfer van Ndola naar Chimfunshi is ongeveer vier uur en tijdens het regenseizoen is dit vijf uur.

 

Visum

Voor Zambia heb je een visum nodig. Het meest handig is dit visum bij aankomst op de luchthaven aan te schaffen. De kosten zijn afhankelijk van of je een single-, dubble- of triple entry aanschaft. Je dient het visum contant te betalen in USD. Voor vertrek ontvang je van ons een ‘Letter of Invitation’. Dit document dien je bij aankomst aan de douane te overhandigen.

Het visum is geldig voor 30 dagen. Wil je langer bij het project verblijven dan dien je een TEP (Temporary Employment Permit) aan te vragen. Het team van African Impact ter plaatse zal je hierbij helpen. Wat je mee moet nemen is:

 • Een gecertificeerd kopie van je paspoort (gecertificeerd door een notaris)
 • Een kopie van je diploma (hoogst genoten opleiding)
 • 4 pasfoto’s

De kosten van een TEP bedragen USD 200 Dit dien je contant te betalen.

 

Een dag uit het leven van een vrijwilliger…

Iedere dag is weer anders bij dit project. Eigen initiatief wordt zeer op prijs gesteld. Sommige dagen zijn erg druk, op andere dagen zal je ervaren wat ‘African Time’ betekent.

07.00 uur: opstaan en ontbijt.
07.30 uur: tijd om de dag te beginnen. Afhankelijk van de dagactiviteit neem je een lunchpakket mee.

Je dag kan starten met het prepareren van uitdagende activiteiten voor de chimpansee. Of je assisteert bij het bereiden van het eten voor de dieren. Of je helpt mee bij research activiteiten. Ook kan je meehelpen bij het schoonmaken van het leefgebied van de dieren. Rond het middaguur is er een lunch. Na de lunch kan je meehelpen met de bouw van bijvoorbeeld een picknick gebied, meehelpen bij de fruitboomgaard, etc. Rond 16.00 is het einde van de activiteiten. Je kan een douche nemen, relaxen, zitten rondom het kampvuur en samen eten rond 19.00 uur.

 

Sheila Siddle

Woensdag is ‘Orphanage Day’. Op woensdag ga je naar de originele opvanglocatie waar je Sheila Siddle treft en deelneemt aan een wandeling van ongeveer 2 uur met 4 van haar chimpansees. Je lunch eet je op een bankje aan de Kafue River of op de boerderij. Hierna kan je meehelpen bij het oogsten van fruit, het planten van groenten, etc.

 

JGI-9 chimpansee project zambialijntje lang

Prijzen 

 

2 weken: € 1557

3 weken:  € 1976  (*)

4 weken: € 2395

5 weken: € 2814  (*)

6 weken: € 3233

Neem contact met ons op voor de prijzen van 7 tot en met 12 weken.

Er zijn bij TravelUnique geen boekings- of administratie of reserveringskosten en geen toeslag als je vertrekt in het hoogseizoen.

 

(*) Belangrijk: dit project wordt aangeboden in blokken van 2 weken. Het is echter mogelijk om 3, 5 of 7 weken bij het project te verblijven. Echter je dient dan je transfer vanaf Ndola naar de luchthaven zelf te boeken en te betalen. Hierbij moet je rekenen op een bedrag van USD 200.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Vliegveld transfer vanaf Ndola naar- en van het project
 • Verblijf in de vrijwilligersaccommodatie
 • Drie maaltijden per dag, die je zelf mee help klaarmaken
 • Ondersteuning door een projectcoördinator
Niet bij de prijs inbegrepen
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Vliegticket naar Ndola, Zambia
 • Overnachting Chabanga Lodge
 • Email, internet- en telefoonkosten
 • Was service
 • Kosten Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Visum voor Zambia
 • Excursies
Activiteiten
 • Kano trip op de Kafue River
 • Een nacht uit in Muchinshi Village. Munchinshi is het dichtsbijzijnde plaatsje bij Chimfunshi. Hier kan je kennismaken met de lokale bevolking, een drankje drinken en dansen
 • Voetballen. Kinderen van de lokale staff vinden niks leuker dan te voetballen met de vrijwilligers
 • Braaien (BBQ-en). Er wordt regelmatig een braai georganiseerd in de bush.

Zambia is een prachtig land en het heeft mooie Nationale Parken, zoals Kafue en South Luangwa. Dit project bevindt zich dicht bij de Kafue River. Mocht je na je deelname aan het project de Victoria Watervallen willen bezoeken (1 van de 7 Wereldwonderen) dan kunnen we je helpen met het boeken van een vlucht.

 

lijntje lang

Startdata en aankomsttijden

 

Verblijf bij dit Chimfunshi chimpansee project is mogelijk gedurende 2, 4, 6, 8, 10 of 12 weken. Wil je een oneven aantal weken verblijven bij het project dan is dit ook mogelijk. Echter je dient dan zelf na afloop van je project de tranfer vanaf Ndola naar het vliegveld te regelen en te betalen (USD 200 per persoon).
Hierna kan indien gewenst een ander project van Travelunique geboekt worden.
Dit project start op 2 maal per maand op maandag. 

 

De startdata in 2019 zijn op:

14 januari, 28 januari, 11 februari, 25 februari, 11 maart, 25 maart, 8 april, 22 april, 6  mei, 20 mei, 3 juni, 17 juni, 1 juli, 15 juli, 29 juli, 12 augustus, 26 augustus, 9 september, 23 september, 7 oktober, 21 oktober, 4 november, 18 november en 2 december 2019.

 

Aankomst op het vliegveld Simon Mwansa Kapepwe International Airport, Ndola, Zambia is op zondag, vertrek is op maandag. Bij vertrek ben je om 11.00 uur op de luchthaven. Neem contact met ons voordat je een ticket boekt om te checken hoe laat je dient aan te komen en te vertrekken, om zo te voorkomen dat je een verkeerde vlucht boekt en je zelf de tranferkosten moet betalen.

Heb je hulp nodig bij het boeken van een ticket, neem dan contact met ons op.

Dit project sluit op 31 december 2019 en kan dus niet meer in 2020 geboekt worden!

 

AI chimpansee project ndola zambialijntje lang

Downloads

 

Download hier de Engelstalige brochure over het chimpansee project in Ndola, Zambia

Klik hier voor de Facebook pagina van dit project

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

Lees voor het boeken van dit chimpansee project onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor de Algemene Voorwaarden. Bij het boeken van een project ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden.

 

Overige projecten in Zambia
 • Leeuwen project, Livingstone, Zambia. Klik hier voor het project
 • Sport project, Livingstone, Zambia. Klik hier voor het project
 • Klik hier voor alle projecten in Zambia
Fotogalerij

 

AI Chimfunsi-4AI Chimfunsi-1

AI aap-1AI aap-2

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner African Impact.

 

Comments
 1. Therese

  6 mei 2019 - 11:53

  Ingrid Dijkgraaf, Chimfunshi, Zambia, april 2019

  Inmiddels ben weer enkele dagen terug uit Zambia. Ik heb daar een geweldige tijd gehad. Het was allemaal prima geregeld en de chimps waren fantastisch. Het plannen van de vrijwilligersactiviteiten kon wel iets beter en dat heb ik dan ook aangegeven op het feedbackformulier van Chimfunshi dat ik na afloop moest invullen. Misschien is dat iets typisch Noord-West Europees om efficient te werken, maar zo kan er wel meer gedaan worden. Ook op de vrije zondagen ben ik gaan werken en ben ik op de fiets door het Zambiaanse landschap gegaan, dat was heerlijk.
  Helaas ben ik met mijn gedachten nog niet helemaal terug in NL en dwaal ik regelmatig af naar Chimfunshi .
  Mocht je meer informatie willen hebben over mijn ervaringen, dan hoor ik dat graag. Ook toekomstige Chimfunshi-vrijwilligers kunnen altijd contact met mij opnemen.

  Met vriendelijke groet,

  Ingrid