Combi paarden project, Zimbabwe

Project: Combi Paarden- en Leeuwen project, Antelope Park, Gweru, Zimbabwe

Deelname mogelijk: minimaal 2 weken en maximaal 12 weken, gedurende het hele jaar

Prijzen staan in de tekst vermeld

Projectcode: TU25/APHL

 

button boeken donkergrijslijntje lang

Het project

 

Het project kort samengevat
 • Plaats: Antelope Park, Gweru, Zimbabwe
 • Accommodatie: vrijwilligers accommodatie in een Private Game Reserve
 • Type sproject: combi natuurbehoud (paarden- en leeuwen) project
 • Duur: 2 – 12 weken weken
 • Leeftijd: minimaal 17 jaar
 • Aantal deelnemers: maximaal 10
 • Voertaal: Engels
 • Kenmerk: project in een prachtig Private Game Reserve
 • YouTube filmpje, januari 2016, klik hier
 • Update: in verband met de coronacrisis is het project gesloten geweest. Zimbabwe heeft de grenzen heropend op 1 oktober kl. Echter NLen Belgie hebben reizen naar Zimbabwe staan op code Oranje. Het is nog niet duidelijk wanneer dit zal wijzigen. Boeken voor 2021 is geen probleem

 

Meer informatie over het combi paarden- en leeuwen project in Zimbabwe

Ben je op zoek naar een vrijwilligersproject in Afrika en ben je dol op paardrijden? Bij deze Combi paarden en leeuwen stage zal je gedurende je verblijf  betrokken worden bij ‘Horse Management’ en deelnemen aan activiteiten met leeuwen. Een combi project staat dus voor een combinatie van twee activiteiten. Bij de paarden ben je betrokken van maandag tot en met vrijdag, met twee vrije middagen. In het weekend zal je deelnemen aan activiteiten met leeuwen.

 

Holistic Horse Management

Tijdens je verblijf in het prachtige Antelope Park in Zimbabwe zal je ervaring opdoen in het dagelijks management van een Afrikaanse stal. De stal verzorgt lessen, paarden safari’s en de sporten Polo en Polo Crosse. Je zal betrokken worden bij deze activiteiten en meedraaien met de taken in de stallen met 43 paarden. Dit zijn ‘cross-breeds’, paarden die voornamelijk worden gebruikt voor de horse safari’s en ‘thoroughbreds’, die getraind worden voor Polo en Polo Crosse disciplines.

In de eerste week van deze combi paarden en leeuwen stage zal er een introductie zijn over de stal en de programma’s. Hierna assisteer je de gidsen en de manager in de stal. Hoe langer je verblijft, hoe meer verantwoordelijkheid je zal krijgen. Veel van de taken zijn op het rijden van de paarden gericht; het berijden van de paarden, fitness training, het ontdekken van wildlife vanaf de rug van een paard, etc.

Stagiaires wordt gevraagd de methoden van de stal te volgen voor sommige activititeiten, zoals de polo crosse training en de training van de safari paarden. Er zijn diverse methoden uitgeprobeerd om veilige safari paarden te trainen en hoog geschoolde polo paarden af te leveren. Deze methoden worden natuurlijk uitgelegd, zodat je kan assisteren bij het trainen van de paarden. Er wordt zeker opengestaan voor andere methoden.

 

Taken

Je helpt mee bij:

 • Horse safari’s als gids
 • Het geven van lessen aan groepen vrijwilligers die verblijven bij Antelope Park
 • De fitness training van de polo crosse paarden
 • De lessen in probleem oplossende methoden
 • Het verzorgen van safari’s in het Game Reserve
 • De ondersteuning van de veearts
 • Geven van lessen aan gasten
 • Het verzorgen van de paarden en de stallen
 • Oefenen met de polo paarden

 

Het leeuwen gedeelte gedurende de weekenden

In 1975 trokken 200.000 leeuwen rond over het Afrikaanse Continent. Volgens schattingen waren er in 2002 nog tussen de 23.000 en 39.000 leeuwen over. Een achteruitgang van 80 – 90% in minder dan 30 jaar.

African Impact werkt samen met ALERT, the African Lion & Environment Research Trust, een non-profit organisatie toegewijd aan het behoud van de Afrikaanse leeuw. ALERT ondersteunt het Rehabilitation & Release programma opgericht in het Antelope Park in Zimbabwe.

Zij zoeken oplossingen om het probleem van de snelle verdwijning van de leeuwenpopulatie aan te pakken. Dit door leeuwen in goede Nationale parken en reservaten terug te plaatsen aan de hand van een uniek vier stappen programma.

 

ALERT

Dit programma is veelzijdig doordat ALERT ervan overtuigd is dat de leeuw kan overleven met een levensvatbaar aantal exemplaren. Dit betekend wel dat er een goede omgeving moet zijn waar er door de leeuwen gejaagd kan worden evenals de mensen/gemeenschappen woonachtig in het leefgebied van de leeuw moeten doordrongen zijn van het feit dat de leeuw beschermt dient te worden.

Om dit te bereiken omvat het programma betrokkenheid van ‘The Conservation Centre for Wild Africa’ (CCWA) en het ALERT Communities Trust (ACT). Dit om er zeker van te zijn dat de natuurlijke leefomgeving van de leeuwen beschermt wordt, dat er onderzoek plaatsvindt en dat gemeenschappen die aan deze natuurlijke leefomgeving grenzen stap voor stap worden betrokken bij de projecten met als doel de instandhouding van het wildleven in Afrika.

Alle bovenstaande elementen zijn vastgelegd in een partnerschap met fatsoenlijke nationale- en lokale autoriteiten en er wordt samengewerkt met andere organisaties om maximaal resultaat te behalen.

 

Hoogetepunten van deze combi paarden management- en leeuwen stage
 • Doe waardevolle ervaring in Holistic Stable & Horse management in een prachtige Afrikaanse setting
 • Werk met 43 prachtige paarden
 • Leer meer over het spelen van polo
 • Kom meer te weten over de “Koning der Dieren”
 • Assisteer bij paardrijlessen en tochten
 • Dompel je onder in de Zimbabwaanse cultuur
 • Neem deel aan excursies om meer van het prachtige Zimbabwe te zien
 • Maak (internationale) vrienden voor het leven!

In het weekend zal je deelnemen aan het leeuwen conservation project en park activiteiten, zoals:

 • Neem deel aan een internationaal erkend natuurbehoud project
 • Werk dicht bij de prachtige Afrikaanse leeuwen
Locatie

De locatie waar je verblijft is Antelope Park, Gweru, Zimbabwe. Antelope Park is een Private Game Reserve, ongeveer vier uur rijden vanaf de hoofdstad Harare en drie uur rijden vanaf Bulawayo. Gweru is gelegen in de ‘Midlands’ van Zimbabwe en is een malariavrij gebied. In 2009 had Gweru iets meer dan 146.00 inwoners.

 

Het weer

Zimbabwe ligt op het zuidelijk halfrond en grenst ondermeer aan Zuid-Afrika. Het grootste gedeelte van het land wordt bedekt door een bergplateau. Hierdoor wordt het subtropische klimaat wat gematigd. De temperaturen schommelen gedurende het jaar tussen de 20 en 30°C. De droge en koele periode loopt van april tot en met oktober. Dit is veruit de beste tijd om het land te bezoeken. Van november tot en met maart is het warm en vochtig, en vallen er van tijd tot tijd pittige buien.

 

Volunteer Encounter

Bij aankomst bij het project word je door Volunteer Encounter gevraagd de ‘Terms and Conditions & Code of Conduct’ te lezen en te ondertekenen. Je tekent o.a. voor de volgende zaken:

 • Dat Volunteer Encounter niet verantwoordelijk is voor ongevallen, kwijt geraakte spullen, ziekten, etce.
 • Je zelf verantwoordelijk bent voor een geldig paspoort, visum, etc.
 • Als je voortijdig je stage verlaat je geen recht hebt op een terugbetaling van je geld
 • Dat je je houdt aan de Gedragsregels (Code of Conduct)

Wil je voor aanvang van je project de regels ontvangen, neem dan contact met ons op.

 

Eisen

De minimum leeftijd voor deelname is 17 jaar. De maximum leeftijd van de vrijwilliger is afhankelijk van zijn of haar gezondheid. Paardrij ervaring is vereist. Voor iedere stage van TravelUnique is een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) een vereiste. Indien je 17 jaar bent dienen je ouders een formulier te ondertekenen waarin ze je toestemming geven voor deelname aan de stage.

 

AI paarden

Combi Paarden project, Antelope Park, Zimbabwe, ©AI

lijntje lang

LANDENINFORMATIE

 

Zimbabwe

Zimbabwe ligt in zuidelijk Afrika tussen Zuid-Afrika en Zambia. Het land is in het geheel ingesloten door land en grenst aan Botswana, Mozambique, Zambia en Zuid-Afrika. De oppervlakte bedraagt 390.580 vierkante kilometer. Zimbabwe is daarmee ongeveer 9,4 keer zo groot als Nederland. Deze informatie vind je op www.landenweb.nl

In dit prachtige land, met een zeer vriendelijke bevolking,  tref je voornamelijk in de wildparken nog leeuwen, giraffen, elanden, waterbokken, zebra’s en ander wild in redelijke hoeveelheden aan. De grote koedoe is het nationale dier van Zimbabwe.

In het Hwange National Park tref je de grootste kuddes olifanten en buffels van Afrika aan. In het Lake Mutirikwi National Park, bij Masvingo leven nog de zeldzame witte neushoorn, oribies en nyala’s.

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Zimbabwe
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Victoria Falls

lijntje lang

 Praktische informatie

 

Ondersteuning

Bij je stage in Afrika is er gedurende je verblijf de hulp van een ervaring projectmanager en projectcoördinator. Hij of zij is 24 per dag beschikbaar om je te helpen met problemen en/of vragen. Vooraf ontvang je van TravelUnique alle benodigde informatie.

 

Oriëntatie

Bij aankomst in Antelope Park zal je eerst een introductie krijgen, je krijgt informatie over:

 • Antelope Park, de stallen en het Lion Rehabilitation Program
 • Een ‘meet en greet’ met de medewerkers van de stallen
 • De accommodatie
 • Je rol en de werkzaamheden
Accommodatie

Je zal verblijven in een twee-, drie- of vierpersoons kamer op het Private Game Reserve. Je deelt een kamer met vrijwilligers van dezelfde sekse. De vooertaal bij het project is Engels. Er is een zwembad en een internet aansluiting (die het soms niet doet, je dient hiervoor vouchers te kopen bij de receptie, te betalen in USD). Er is een eigen douche en toilet tegenover de slaapvertrekken. Je kamer wordt dagelijks schoongemaakt en je kunt gebruik maken van de wasservice.

Wanneer je reist met een vriend/vriendin, familielid of partner, laat dit ons weten. We kunnen er dan voor proberen te zorgen dat jullie samen in een kamer verblijven, dit is wel afhankelijk van de beschikbaarheid van het aantal plaatsen, helaas kunnen we het niet garanderen.

De accommodatie is simpel en rustiek, in bruintinten, maar comfortabel en heeft alles wat je nodig hebt. Het is mogelijk een luxere accommodatie te boeken. Laat van de voren even weten of je hierin interesse hebt, we kunnen je dan de kosten van een upgrade sturen. Er zijn twee mogelijkheden tot upgraden:

 • East African Style Safari tents, met twee kamers en een en-suite badkamer
 • Thatched River Lodge, ook met twee kamers en een en-suite badkamer uitkijkend over de rivier

Neem contact met ons op voor de brochure en de prijzen.

 

Maaltijden

Je krijgt drie maaltijden per dag. Lunch en het avondeten worden gemaakt door de aanwezige kok in het rest camp. Je eten is in buffetstijl, je kan zelf opscheppen wat je wilt eten. Belangrijk om te weten is dat in deze landelijke omgeving is eten vaak simpel maar voedingsrijk. Laat ons voor vertrek weten als er speciale dieet wensen of allergieën zijn.

 

Een dag uit het leven van een stagiaire…

Bij dit project combineer je twee zaken. De werkweek bij de stallen is van maandag tot en met vrijdag. Twee middagen in de week ben je vrij om te relaxen. Op zaterdag en zondag zal je meedraaien in het Lion Rehabilitation Program.

Dagelijks zijn de werkzaamheden in de stallen verschillend. Wees daarom flexibel! Iedere dag zal beginnen met een ‘stable meeting’. Hier worden de taken verdeeld en wordt er veel gereden op de paarden, soms met een gids, soms met andere stagiaires of vrijwilligers. Je brengt 4 – 6 uur per dag door op de rug van een paard.

Geedurende het polo seizoen (april – september) kunnen stagiaires die dit wensen meedoen met de competitie. Dit betekent dat je vaker weg bent naar verschillende clubs in de omgeving. Je bent tijdens de competitie verantwoordelijk voor je eigen paard.

07.00 – 07.30 uur: check de paarden

8.00 uur: ontbijt

09.15 uur: paarden training, gidsen bij een horse safari, het geven van les, etc.

11.00 uur: schoonmaken, overleg met de dierenarts

12.30 uur: lunch

14.00 uur: holistic horse training clinics, polo of polo crosse

16.30 uur: eten geven van de paarden en het terugbrengen van de paarden in het Game Reserve voor de nacht

17.00: einde werkdag

18.00 uur: avondeten in de lodge

 

Hoe er te komen?

Vlieg vanaf Johannesburg, Zuid-Afrika naar Bulawayo, of vlieg naar Harare (de hoofdstad van Zimbabwe). Zie voor verdere informatie omtrent vluchten het kopje ‘aankomsttijden’. Na aankomst bij het Antelope Park Project is er voor alle stagiaires een oriëntatieprogramma. Dit wordt gegeven door de lokale projectcoördinator en hij of zij zal je de ins-and-outs” vertellen van de werkzaamheden. Je ontvangt een map met alle benodigde informatie. Hierin staan bijvoorbeeld de rivieren, wegen en tracks van het wildleven. Je zal zien waar je komt te werken evenals waar de andere stagiaires en vrijwilligers werkzaam zullen zijn. Uiteraard zullen de veiligheidsvoorschriften met je worden doorgenomen.

 

Visum

Bij aankomst in Zimbabwe dien je een toeristen visum aan te vragen bij aankomst in Harare of Bulawayo. Kosten van een visum bedragen $30  (dit dien je contant te betalen). Het verkrijgen van een visum bij aankomst op het vliegveld is erg gemakkelijk.

Stagiaires kunnen maximaal 12 weken bij dit project verblijven. Echter, diegene die langer dan vier weken blijven, hebben een extra vergunning nodig van Gweru Immigrations. Je kan nog een week verlengen, dus 5 weken blijven. Hierna krijgt je een ‘Temporary Employment Permit’. Dit dient contant voldaan te worden door de vrijwilliger en bedraagt $500. Een medewerker van African Impact zal je helpen bij het verkrijgen van een permit.

 

AI combi paarden leeuwen project antelope park zimbabwe

Combi Paarden project, Antelope Park, Zimbabwe, ©AI

lijntje lang

Prijzen 2021

 

2 weken: € 1439

3 weken: € 1827

4 weken: € 2214

5 weken: € 2601

6 weken: € 2988

7 weken: € 3375

8 weken: € 3762

Bij TravelUnique betaal je geen administratie- of reserveringskosten. Ook betaal je niks extra’s voor deelname in het hoogseizoen. Neem voor de prijzen van 9 tot en met 12 weken contact met ons op.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Transfer van Bulawayo Airport of Harare International airport naar- en van het project
 • Oriëntatie programma
 • Accommodatie
 • Drie maaltijden per dag
 • 24/7 ondersteuning
 • Was- en schoonmaak service

 

Niet bij de prijs inbegrepen
 • Verzekeringen
 • Vliegticket
 • Email, internet- en telefoonkosten
 • Alcohol
 • Kosten Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Visum
 • Excursies
Populaire excursies (niet bij de prijs inbegrepen)

De Victoria Falls worden ook wel genoemd “Africa’s adrenaline capital”, je kunt een helikoptervlucht boven de watervallen boeken, bungee jumpen, raften, paardrijden, op een olifant rijden, game drives, skydiving, kanoën en nog veel meer. Ook zijn er dagtrips naar de Great Zimbabwe Ruins en de Granite Ridge.
Het is ook mogelijk een weekend trip naar het naburige Botswana te boeken. Na het boeken van de stage ontvang je een lijst met mogelijke excursies en de prijzen.

 

lijntje lang

Startdata 2021 en aankomsttijden

 

Dit project is geopend voor vrijwilligers. Echter reizen naar Zimbabwe vanuit NL of Belgie staat nog op code Oranje. Wanneer dit zal wijzigen is nog onbekend. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Deze combi paarden en leeuwen stage start 2 maal per maand op MAANDAG. Verblijf mogelijk 2 tot en met 12 weken.

 

De startdata in 2021 zijn op:

4 januari, 11 januari, 25 januari, 8 februari, 22 februari, 8 maart, 22 maart, 5 april, 19 april, 3 mei, 17 mei, 21 mei, 14 juni, 28 juni, 5 juli, 12 juli,  19 juli, 26 juli, 2 augustus, 9 augustus, 16 augustus, 23 augustus, 30 augustus, 6 september, 20 september, 4 oktober, 18 oktober, 1 november, 15 november, 29 november, 13 december en 27 december 2021.

In overleg is het ook mogelijk om op een andere datum te starten. Je dient dan zelf de tranferkosten naar het project te betalen. Vraag ons naar de kosten van een private transfer.

 

Aankomst en vertrek Bulawayo

Mocht je besluiten aan te komen op Bulawayo (wordt ten zeerste aangeraden), dan dien je aan te komen op een maandag met de SA (South African Airways) vlucht SA 8110, die om 12.05 uur aankomt. Hierna word je direct naar het project gebracht. Mocht je een andere vlucht boeken dan wordt er helaas een extra fee in rekening gebracht. Bij vertrek vanaf Bulawayo, boek dan de vlucht die op maandag vertrekt, de SA 8111, vertrek om 12.50 uur.

Je kan er ook voor kiezen om aan te komen op het vliegveld van Harare, dit is ook op maandag. Zorg ervoor dat je vlucht in Harare aankomt tussen 10.30 uur en 14.00 uur. Bij vertrek boek dan de vlucht ook op een zondag. Je bent voor 11.00 op het vliegveld voor je retourvlucht. Vluchten vanaf 13.00 uur kunnen geboekt worden.

 

Public Holidays 2021

Houd er rekening mee dat op een Public holiday het programma er anders uit kan zien. Vaak is dit een vrije dag. De Public Holidays zijn op: 1 januari, 21 februari, 2 april, 3 april, 4 april,5 april, 18 april, 1 mei, 25 mei, 9 augustus, 10 augustus, 22 december, 25 december en 26 december 2021.

 

AI combi paarden leeuwen project antelope park zimbabwe

Combi Paarden project, Antelope Park, Zimbabwe, ©AI

lijntje lang

Downloads en links

 

Wil je een brochure ontvangen over dit project? Neem dan contact met ons op

Klik hier voor de site van Antelope Park

Klik hier voor de Facebook pagina van dit project

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

Lees voor het boeken onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor meer informatie. Bij het boeken van een project ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden.

 

Overige projecten in Antelope Park, Zimbabwe

 

 • Medisch project, klik hier voor meer informatie
 • Kinderopvang project, klik hier voor meer informatie
 • Fotografie project, klik hier voor meer infomatie
 • Combi project (onderwijs- en leeuwen project), klik hier voor meer informatie

 

Vergelijkbare vrijwilligersprojecten
 • Paarden, neushoorn en olifant project, Imire, Zimbabwe. Klik hier voor het project
 • Paarden project, Namibie. Klik hier voor het project

 

Fotogalerij

 

AP2AP3

AP paard-03 AP paard-04

 

AP paard-05 AP paard-06

 

AP paard-02AI masai mara-3

Meer informatie

Mocht je na het lezen van deze omschrijving hebben dan kun je altijd contact met ons opnemen per telefoon of per mail. Ook is het mogelijk om een afspraak te maken om het project door te spreken, hier zijn uiteraard geen kosten aan verbonden.

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner African Impact (AI) en Volunteer Encounter (VE).

Comments
 1. Therese

  1 september 2016 - 10:29

  Laura Knockaert, Combi Paarden & Leeuwen project, Antelope Park, Zimbabwe, juli 2016

  De voorbije 3 weken in Zimbabwe, waren onvergetelijk. Het project van paarden en leeuwen was een ideale en afwisselende combinatie. Het project heeft me in geen enkele zin teleurgesteld en vulde mijn verwachtingen meer dan in. Ik heb heel veel fijne mensen ontmoet en werken met de dieren was een droom. Ik ben zeer tevreden over de organisatie ter plaatse, alle vrijwilligers zijn heel behulpzaam. Ik kon steeds bij hen terecht voor informatie. Als ik een minpuntje mag opnoemen, denk ik aan de planning die soms wat chaotisch was, maar dat weegt niet op tegen de fantastische activiteiten die ik heb mogen doen. Indien ik in de toekomst nog een vrijwilligersproject in Afrika zou doen, zou ik zeker terug via jullie met Travelunique boeken. Ik kon vertrekken met een gerust gevoel, alles was goed georganiseerd en bij vragen kreeg ik onmiddellijk respons van jullie. Hartelijk dank daarvoor!

  Met vriendelijke groeten,

  Laura