Community project, Egypte

Project: Community Development project, Cairo, Egypte

Deelname mogelijk: minimaal 2 weken en maximaal 6 weken, gedurende het hele jaar

Prijzen staan in de tekst vermeld

 

Projectcode: TU88/EGCD

 

button boeken donkergrijs

lijntje lang

HET PROJECT

 

Het project kort samengevat
 • Plaats: buitenwijk Cairo, Egypte
 • Accommodatie: 3-sterren hotel in Zamalek
 • Type project: sustainable community development project
 • Duur: 2 – 6 weken weken
 • Leeftijd: minimaal 18 jaar
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: prachtig project in de buitenwijken van Cairo

 

Community development project, Egypte 

Ontdek het platteland van Egypte tijdens je verblijf in een landelijke, verarmde wijk aan de rand van Caïro, waar de bewoners wonen in kleine dorpen en boerderijen.

Maak deel uit van dit dynamische project en van een gemeenschap in een stedelijke arme wijk in Cairo.
Door deelname aan dit project zal je uit eerste hand zien wat de lastige realiteit is in de plattelandsgebieden net buiten Cairo. In Cairo vind je meer dan 280 sloppenwijken. De hoofdstad van Egypte heeft het hoogste armoedecijfer in het land en het analfabetisme  bedraagt 16%. Je zal meewerken in de sloppenwijken door te focussen op het ontwikkelen van zinvolle onderwijs en het beroepsonderwijs programma. Dit door gebruik te maken van de talenten van de bewoners.

Het doel van dit project is de bestrijding van armoede in de buitenwijken van Cairo. Ook is het doel de rol van vrouwen te versterken, kinderen van goede voeding te voorzien en het verbeteren van de levensstandaard. Ook is er de broodnodige hulp bij het onderwijs op scholen.

 

Werkzaamheden
 • Werk samen met de lokale bewoners aan een betere toekomst
 • Door slechte voeding en armoede is 16% van de kinderen te licht. Je zal worden betrokken bij de introductie van het Physical Education and Nutritional Awareness Program. Dit doe je door o.a. mee te helpen bij het maken van gezonde maaltijden
 • Maak deel uit van een programma dat gratis onderwijs aanbiedt aan meer dan 160 kinderen
 • Leer mensen uit de lokale gemeenschap bij het maken van handwerk dat kan worden verkocht, dit om zo een inkomen te generen
 • Je helpt o.a. mee bij het schoonmaken van de straten, het renoveren van objecten en het schilderen van huizen in de gemeenschap
 • Integreer met de lokale bevolking door samen te lunchen
 • Werk mee om armoede in Cairo te bestrijde
 • Draag bij aan de empowerment van meer vrouwen
 • Draag bij aan het verbeteren van de levensstandaard
 • Werk mee aan het verstrekken van de broodnodige hulp bij het onderwijs op scholen

 

Het project

 

Tijdens je verblijf in Cairo zal je de sociale ongelijkheid ervaring en zien dat er een steeds grotere kloof ontstaat tussen arm en rijk. Dit project probeert bij de dragen aan de inspanningen om deze kloof tussen rijk en arm te verkleinen in de sloppenwijken van Cairo.

Dit programma werd opgericht toen bleek dat ouders hun kinderen aan het werk stuurden om hun gezin te ondersteunen in plaats van ze een opleiding te laten volgen. Er wordt gewerkt aan een balans, waardoor de kinderen 3 dagen per week een opleiding krijgen en  3 dagen per week handwerk producten maken om geld te verdienen.

Op deze manier krijgen de kinderen toegang tot onderwijs, terwijl het ook geld verdienen ter ondersteuning van hun huishouden.

 

Workhops

De workshops bieden vrouwen, die wonen in deze patriarchale samenleving, de kans om zelf produkten te maken en stelt hen in staat om te ontsnappen aan soms verontrustende omstandigheden, zoals huiselijk geweld. Op deze manier zijn de vrouwen niet afhankelijk van het geld van hun mannen.

Er zijn ook een aantal naschoolse programma’s  op het gebied van lichamelijke opvoeding en lezen. Omdat de leraren een zeer beperkte kennis van de Engelse taal hebben, speel je een essentiële rol in hoe te lezen en schrijven in het Engels.

Ook kan je bij dit project je creatieve vaardigheden in de praktijk brengen, als je met de kinderen hun talenten gaat ontdekken, dit door middel van podiumkunsten, waaronder theater, koor, performance en muzieklessen.

 

Werkzaamheden

Onderwijs assistentie

Ook Egypte heeft te maken met overvolle klassen en overbelaste leerkrachten, met beperkte middelen op publieke scholen, wat leidt tot een slechte beheersing van de taal. Dit project is er op gericht de inwoners van een landelijk gebied te ontwikkelen door middel door onderwijs.

Je wordt  betrokken bij het onderwijzen van de Engels taal, computervaardigheden, kunst, handwerken en lichamelijke opvoeding.

Maar je kan ook je eigen creativiteit kwijt door te komen met nieuwe ideeën voor het podiumkunsten programma, dat reeds bestaat uit circus acrobatiek, percussie, Arabische folklore, koor en theater.

Je speelt  een belangrijke rol bij de invoering van het lichamelijke opvoeding programma en het Nutritional Awareness Program. Ook geef je de kinderen individuele aandacht en helpt hen met hun kennis van het Engels in het naschoolse tutoring programma.

Je zal grote waarde toevoegen aan dit programma door het bijstaan van overbelaste docenten. Doel is dat iedere vrijwilliger zich focused op 4-5 kinderen om hen te voorzien van individuele aandacht.

Je hebt ook de mogelijkheid om deel te nemen aan het programma voor beroepsopleiding. Hier worden een verscheidenheid aan ambachten (waaronder houtbewerking, metaalbewerking en handwerk) onderwezen. Ze maken traditionele Egyptische items die fungeren als een bron van inkomsten.

Benut je creatieve kant en kom met nieuwe marketing ideeën om bewustwording over het Arts programma te creëren en kom met nieuwe ideeen voor productontwikkeling om de verkoop van de hand gemaakt produkten te verhogen.

 

Bouw- en opruim activiteiten 

Maak je handen vuil en zorg voor een betere leefomgeving voor de inwoners van Istabl Antar. Naast opruimwerkzaamheden op de straat help je mee bij kleine verbouwingen en het schilderen van de huizen en scholen in de directe omgeving.

 

Neem deel aan het helpen van de kinderen met activiteiten zoals:

 • Opruimwerkzaamheden, schilderen en opknappen van gebouwen
 • Het geven van Engelse les
 • Beroepstraining en product development
 • Het bijbrengen van computervaardigheden
 • Meedraaien bij de Library Book Club
 • Het geven van gymlessen/sportactivteiten

Ontwikkel je creatieve kant en brengen nieuwe ideeën en initiatieven aan!

 

Schooltermijnen:

Het schooljaar loopt van september tot en met juni

2 september – 20 december, Term 1

9 januari  – 18 april, Term 2

5 mei – 19 juni, Term 3

Tussen de terms in is het vakantie. Dan ziet het project er anders uit.

 

Locatie

De projectlocatie bevindt zich in Zamalek, een district midden in de Nijl. Een veilig gebied waar je veel ambassades vindt. Ook vind je in dit gebied een bloeiend nachtleven met leuke bars en restaurants en cafes.

 

Het weer

Egypte heeft een woestijnklimaat met zeer weinig neerslag, hete zomers en zeer milde winters. Het hele jaar door zijn er binnen hetzelfde etmaal grote temperatuurverschillen. Het verschil tussen minimum- en maximumtemperatuur in hetzelfde etmaal ligt in de woestijn meestal zo rond de 20 graden. In de hoofdstad Caïro en in de badplaatsen langs de Rode Zee zijn deze verschillen kleiner; daar is het verschil binnen één etmaal slechts zo’n 11 tot 15 graden (gemiddeld)

Wie niet van hitte houdt kan vanaf april tot en met oktober beter wegblijven uit Egypte. Gedurende de periode april-oktober stijgen de temperaturen in bijna heel het land overdag naar 30 graden en (veel) hoger. In de zomermaanden zijn temperaturen van 40 graden in de schaduw geen vreemd verschijnsel. In de wintermaanden loopt de temperatuur op naar zo’n 20 tot 30 graden, in het noorden zelfs nog iets onder de twintig graden. Zie www.klimaatinfo.nl

 

Volunteer Encounter

Bij aankomst bij je vrijwilligersproject word je door Volunteer Encounter gevraagd de ‘Terms and Conditions & Code of Conduct’ te lezen en te ondertekenen. Je tekent o.a. voor de volgende zaken:

 • Dat Volunteer Encounter niet verantwoordelijk is voor ongevallen, kwijt geraakte spullen, ziekten, etc.
 • Je zelf verantwoordelijk bent voor een geldig paspoort, visum, etc.
 • Als je voortijdig het project verlaat je geen recht hebt op een terugbetaling van je geld
 • Je je houdt aan de Gedragsregels (Code of Conduct)

Wil je voor aanvang van je project de regels ontvangen, neem dan contact met ons op.

 

Eisen

De minimum leeftijd voor deelname aan dit project is 18 jaar. De maximum leeftijd van de vrijwilliger is afhankelijk van zijn of haar gezondheid. Ervaring is niet vereist. Voor ieder project van TravelUnique is een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) een vereiste.

 

community development project cairo Egyptelijntje lang

 

Landeninformatie 

 

Egypte

.

De Arabische Republiek Egypte (Arabisch: Jumhuriyat Misr al-Arabiya) is een republiek in Noordoost-Afrika en ligt op de grens van Azië en Afrika.

De totale oppervlakte van het land bedraagt 1.001.449 km2, en daarmee is Egypte ca. 24 keer groter dan Nederland. De grootste lengte is 1250 km, de grootste breedte 1100 km.

Egyptes grondgebied bestaat bijna volledig uit woestijn, ca. 96%. Het bewoonbare gebied is slechts 55.000 km2 groot en omvat de vallei en de delta van de Nijl, de kustgebieden langs de Middellandse en de Rode Zee en een paar oasen in de Westelijke Woestijn. Fysisch-geografisch kan het land in vier gebieden worden verdeeld: het Nijlgebied, de Westelijke Woestijn, de Oostelijke Woestijn en het Sinaïgebied.

Bijna 95% van de totale bevolking woont in het Nijldal en de delta, op slechts 3,5% van het grondgebied. De bevolkingsdichtheid in het bewoonde en in cultuur gebrachte land bedraagt meer dan 1600 inw. per km2 (het landelijk gemiddelde bedraagt ca. 90 inwoners per km2). Een bijkomend probleem vormt de toenemende verstedelijking met Caïro (Groot Caïro, inclusief voorsteden, ruim 18 miljoen inwoners), Alexandrië (4 miljoen inwoners) en Gizeh (3 miljoen inwoners) als grootste stedelijke concentraties.

In sommige stadsdelen van Caïro en Alexandrië bedraagt de bevolkingsdichtheid het gigantische aantal van 140.000 inwoners per km2. Groot Caïro is Afrika’s grootste stad en qua bevolking is Egypte na Nigeria Afrika’s grootste land.

Door de bouw van steden in de woestijn en de ontwikkeling van de Suezkanaalzone probeert de regering de bevolkingsdruk in het Nijldal te verlichten. Ook zijn er grote bouwprojecten gestart in de westelijke oases.

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Egypte

 

lijntje lang

Praktische informatie

 

Ondersteuning

Gedurende je verblijf heb je de hulp van een ervaring projectmanager en projectcoördinator. Hij of zij is 24 per dag beschikbaar om je te helpen met problemen en/of vragen. Vooraf ontvang je van TravelUnique alle benodigde informatie.

 

Accommodatie

Je zult verblijven in een drie sterren hotel in Zamalek, een district in het midden van de Nijl met een prachtig uitzicht op Cairo. In dit gebied vind je verschillende ambassades. Het is een veilig gebied met ook leuke restaurants, cafe’s en bars. Kortom, een leuke, veilige locatie om te verblijven

Je zal je kamer delen met met 2 of 3 andere vrijwilligers van dezelfde sekse. Het is mogelijk om een privé kamer te boeken. Neem contact met ons op voor de extra kosten van een privé kamer.

Wanneer je reist met een vriend/vriendin, familielid of partner, laat dit ons weten. We kunnen er dan voor proberen te zorgen dat jullie samen in een kamer verblijven, dit is wel afhankelijk van de beschikbaarheid van het aantal plaatsen, helaas kunnen we het niet garanderen.

 

Maaltijden

Je krijgt drie maaltijden per dag. Belangrijk om te weten is dat in deze landelijke omgeving is eten vaak simpel maar voedingsrijk. Laat ons voor vertrek weten als er speciale dieet wensen of allergieën zijn.

 

Hoe er te komen?

Vlieg vanaf Brussel of Amsterdam naar Cairo. In de aankomsthal zal een medewerker van het project je ophalen.  Na aankomst bij de accommodatie is er voor alle vrijwilligers een oriëntatieprogramma. Dit wordt gegeven door de lokale projectcoördinator en hij of zij zal je de ins-and-outs vertellen van het project. Je zult zien waar je komt te werken evenals waar de andere vrijwilligers werkzaam zullen zijn. Uiteraard zullen de veiligheidsvoorschriften met je worden doorgenomen.

 

Visum

Als je Egypte bezoekt heb je wel een visum nodig. Een visum voor Egypte kun je thuis  (online) aanvragen, maar het is ook mogelijk om dit pas op het vliegveld te doen.

Een toeristenvisum die je op het vliegveld koopt (visa on arrival) kost ongeveer 27,50 euro. Je dient je visum cash in dollars of euro’s te betalen. Een visa on arrival is dertig dagen geldig.

Als je in Nederland een visum voor Egypte aanvraagt, dan kun je kiezen voor een Single Entry (één keer het land in) of Multiple Entry (meerdere keren binnen die drie maanden het land in) visum. Deze visa zijn allebei drie maanden geldig, vanaf het moment dat het visum is afgegeven. Een Multiple Entry e-visum kost zestig dollar. Klik hier om online een visum aan te vragen.

 

lijntje lang

Prijzen 

 

De prijzen zijn vermeld in GBP (Britse pond). Klik hier voor de juist koers van de GBP.

2 weken: £ 1426

3 weken: £ 1762

4 weken: £ 2349

5 weken: £ 2937

6 weken: £ 3524

Bij TravelUnique betaal je geen reservering- of administratiekosten. Ook betaal je geen extra toeslag bij vertrek in het hoogseizoen.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Accommodatie in een drie sterren hotel
 • 3 maaltijden per dag
 • Vliegveld transfer Cairo International Airport
 • Schoonmaak accommodatie
 • Oriëntatie programma
 • Ondersteuning door een projectcoördinator
Niet bij de prijs inbegrepen
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Vliegticket naar Cairo
 • Persoonlijke items zoals kleding, etc.
 • Email, internet- en telefoonkosten
 • Kosten VOG (Verklaring Omtrent Gedrag)
 • Visum
 • Excursies
Populaire excursies (niet bij de prijs inbegrepen)

Er is zo veel te doen in Egypte. Je kan de wereldberoemde Pyramide van Giza bezoeken. Of de bazaar Khan El Khalili. Je kan de prachtige stranden bezoeken of het koraal van de Rode Zee, dit terwijl je aan het duiken bent. Ook is een bezoek aan Luxor mogelijk of een boottocht over de Nijl. Of je bezoekt de Sahara en boek een bedouin safari. Er is heel veel mogelijk! Neem contact met ons op over de mogelijkheden en de prijzen.

 

lijntje lang

Startdata en aankomsttijden

 

Dit project start op zaterdagVerblijf is mogelijk van 2 tot en met 6 weken, hierna kan indien gewenst een ander project van TravelUnique geboekt worden.

 

De startdata in 2020 zijn op:

15 februari, 29 februari, 14 maart, 28 maart, 11 april, 25 april, 9 mei, 23 mei, 6 juni, 20 juni, 4 juli, 18 juli, 1 augustus, 15 augustus, 29 augustus,  12 september, 26 september, 10 oktober, 24 oktober, 7 november, 21 november, 5 december en 19 december 2020.

 

onderwijs project cairo Egypte lijntje lang

Downloads en links

 

Wil je de Engelstalige brochure over dit project ontvangen? Neem dan contact met ons op

Klik hier voor de Facebook pagina van dit project

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

Lees voor het boeken van dit project onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor de Algemene Voorwaarden. Bij het boeken van een project ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden.

 

Overige projecten in Egypte
 • Onderwijs project, Cairo. Klik hier voor het project

 

Fotogalerij

 

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner Volunteer Encounter.

Comments are closed.