Cultural Exchange project, Zimbabwe

Project: Cultural Exchange project, Victoria Falls, Zimbabwe

Deelname mogelijk: minimaal 2 weken en maximaal 12 weken, gedurende het hele jaar

Prijzen staan in de tekst vermeld

 

Projectcode : TU23/VFC

 

button boeken donkergrijs

lijntje lang

Het project

 

Het project kort samengevat
 • Plaats: Victoria Falls, Zimbabwe
 • Accommodatie: gedeelde tenten
 • Type project: Cultural Exchange project
 • Duur: 2 – 12 weken
 • Leeftijd: minimaal 17 jaar
 • Aantal vrijwilligers: maximaal 15
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: zeer goed georganiseerd project dicht bij de wereldberoemde Victoria Watervallen
 • YouTube: klik hier voor een filmpje over dit project
 • Update: in verband met de coronacrisis is het project gesloten. Het is nog niet duidelijk wanneer het project weer geopend zal worden. Boeken voor 2021 is geen probleem

 

Cultural Exchange project, Victoria Falls, Zimbabwe

Bij dit project zie je vele aspecten van vrijwilligerswerk. Je brengt je dagen door op scholen, op de mobiele kliniek, bij een bejaardentehuis, etc. Je houd je bezig met voorlichting op het gebied van natuurbehoud, je bent werkzaam als onderwijsassistent(e), etc. Op deze manier krijg je een goed inzicht in hoe de Zimbabwaanse economie werkt.  Het is een buitengewone, onvergetelijke ervaring!

De laatste jaren zijn zeer zwaar geweest voor de bevolking van Zimbabwe door de grote economische problemen. Deze economische problemen hebben geleid tot grote armoede, honger en een aanslag op het onderwijssysteem. Dit project heeft als doel de lokale bewoners daar te ondersteunen waar het nodig is.

Het project richt zich op jonge meisjes en de noodzaak voor hen om goed onderwijs te volgen, op eenzame ouderen, om mensen met HIV/AIDS en jonge kinderen die opgroeien in een achterstands situatie. Je helpt de Zimbabwaanse gemeenschap, “One person at a time”!

 

Werkzaamheden:

Onderwijsassistentie op de lokale school

De kleinste kinderen in Victoria Falls zijn vaak het meest kwetsbaar. Als vrijwilligers help je mee een veilige schoolomgeving te creëren. Ook ondersteun je de overbelaste lokale leerkrachten. Je rol is die van onderwijsassistent(e). Je helpt mee kinderen die een achterstand hebben opgelopen extra te ondersteunen en help mee met activiteiten waar de leerkracht geen tijd voor heeft.

 

Girls & Boys’ Club

Dit onderdeel is gericht op de ondersteuning van met name jonge meisjes. Je helpt mee bij het project genaamd “Believe in Girls Club” gericht op problemen die meisjes kunnen tegenkomen bij het opgroeien. Je geeft trainingen aan de meisjes, je leert ze nieuwe vaardigheden en probeert met ze te kijken hoe ze later een eigen inkomen kunnen verdienen. Daarnaast is er ook een “Boys Club” gericht op jongens een positief rolmodel te laten zien, Daarnaast is er aandacht voor teamwork, leiderschap en sport.

 

Naschoolse opvang

Bij de naschoolse opvang worden programma’s gegeven om de vaardigheden van kinderen verder te ontwikkelen. Dit gebeurt op 2 manieren. Het eerste is door middel van de Basic Life Skills Course en het tweede door de “Afterschool Book Club”. Beide cursussen zijn ontwikkeld door de Conventry University in Engeland, waarbij  nadruk ligt op de ontwikkeling van de Engelse taal en het werken in teamverband en op creativiteit.

 

Mobile kliniek 

Samen met het lokale team van sociaal werkers ga je op bezoek bij mensen woonachtig in de buitengebieden die zelf niet naar een arts kunnen komen of in een sociaal isolement zitten.

Voor een voorbeeld hoe een gemiddelde werkweek bij dit project eruit ziet, kijk in de brochure over dit Cultural Exchange project.

 

Hoogtepunten van het Cultural Exchange project
 • Dompel je onder in een nieuwe cultuur en breid je kennis uit over Zimbabwe
 • Werk als klassenassistent en word ook een rolmodel voor de lokale kinderen
 • Moedig jonge meisjes aan om onderwijs te volgen
 • Help kinderen bij hun (huiswerk) lessen, sportactiviteiten en naschoolse activiteiten
 • Bezoek een bejaardentehuis en rijd mee met de mobiele kliniek
 • Geef les over natuurbehoud op lokale scholen
 • Bezoek de prachtige Victoria Watervallen, het Chobe National Park, etc.
 • Maak (internationale) vrienden voor het leven

 

Locatie

De locatie is in Victoria Falls nabij de Victoria Watervallen. Victoria Falls ligt op een vier landen punt. Aan de overkant ligt Livingstone, Zambia. Ook is vanuit Victoria Falls de Caprivi strook van Namibië te bereizen en het Chobe National Park in Botswana.

 

Klimaat

Zimbabwe ligt op het zuidelijk halfrond en grenst ondermeer aan Zuid-Afrika. Het grootste gedeelte van het land wordt bedekt door een bergplateau. Hierdoor wordt het subtropische klimaat wat gematigd. De temperaturen schommelen gedurende het jaar tussen de 20 en 30°C. De droge en koele periode loopt van april tot en met oktober. Dit is veruit de beste tijd om het land te bezoeken. Van november tot en met maart is het warm en vochtig, en vallen er van tijd tot tijd pittige buien.

 

Eisen

De minimum leeftijd voor dit project is 17 jaar. De maximum leeftijd van de vrijwilliger is afhankelijk van zijn of haar gezondheid. Ervaring is niet vereist. Bij ieder TravelUnique project is een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) een vereiste. Deze VOG mag niet ouder dan 6 maanden zijn bij aanvang van het project. Ben je 17 jaar bij deelname aan dit project, dan dienen je ouders schriftelijk toestemming te geven door middel van het tekenen van een ‘parenstal consent’ formulier.

 

Volunteer Encounter

Bij aankomst bij het Cultural Exchange vrijwilligersproject word je door Volunteer Encounter gevraagd de ‘Terms and Conditions & Code of Conduct’ te lezen en te ondertekenen. Je tekent o.a. voor de volgende zaken:

 • Dat Volunteer Encounter niet verantwoordelijk is voor ongevallen, kwijt geraakte spullen, ziekten, etc.
 • Je zelf verantwoordelijk bent voor een geldig paspoort, visum, etc.
 • Als je voortijdig het project verlaat je geen recht hebt op een terugbetaling van je geld
 • Dat je je houdt aan de Gedragsregels (Code of Conduct)

Wil je voor aanvang van je project de regels ontvangen, neem dan contact met ons op.

 

Flexibiliteit

De werkzaamheden genoemd in deze projectomschrijving zijn altijd onder voorbehoud. Werktijden en activiteiten kunnen per dag en per periode verschillen. Wees dus flexibel.

 

 AI victoria fallslijntje lang

Landeninformatie

 

Zimbabwe

Zimbabwe kan worden omschreven als “het beste exemplaar van de National Geographic”, volgens Lonely Planet.

Zimbabwe ligt in zuidelijk Afrika tussen Zuid-Afrika en Zambia. Zimbabwe is helemaal ingesloten door land en grenst aan Botswana, Mozambique, Zambia en Zuid-Afrika. De oppervlakte van Zimbabwe is 390.580 vierkante kilometer. Zimbabwe is daarmee ongeveer 9,4 keer zo groot als Nederland.

In Zimbabwe vind je in de wildparken leeuwen, giraffen, elanden, waterbokken, zebra’s en ander wild. De grote koedoe is het nationale dier van Zimbabwe.

In het Hwange National Park tref je de grootste kuddes olifanten en buffels van Afrika aan. In het Lake Mutirikwi National Park, bij Masvingo leven nog de zeldzame witte neushoorn, oribies en nyala’s.

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Zimbabwe
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Victoria Falls

lijntje lang

Praktische informatie

 

Oriëntatie

Na aankomst bij het Victoria Falls project is er voor alle vrijwilligers een oriëntatieprogramma. Dit wordt gegeven door de lokale projectcoördinator en hij of zij zal je de ins-and-outs vertellen van het project. Je zal zien waar je komt te werken evenals waar de andere vrijwilligers werkzaam zullen zijn. Uiteraard zullen de veiligheidsvoorschriften met je worden doorgenomen. Vooraf ontvang je van Travelunique een ‘pre-departure’ document met alle relevante informatie voor vertrek.

 

Ondersteuning

Gedurende je verblijf heb je de hulp van een ervaren projectcoördinator. Hij of zij is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar om je te helpen met problemen en/of vragen. Vooraf ontvang je van TravelUnique alle benodigde informatie.

 

Accommodatie

Het vrijwilligersverblijf bevindt zich in Fuller Forest, 2000 hectare bos, omringd door flora en fauna. Je verblijft in safari tenten die geschikt zijn voor 4 – 6 personen. Het ligt ongeveer 10 minuten rijden vanaf Victoria Falls en VF International airport.

 

Maaltijden

Je krijgt drie maaltijden per dag. Het ontbijt maak je zelf klaar en bestaat uit muesli, toast, thee en koffie. Lunch en het avondeten worden voor je klaar gemaakt. Ook gedurende het weekend worden de maaltijden verzorgd.
Belangrijk om te weten is dat in deze landelijke omgeving het eten vaak simpel maar voedzaam is. Laat ons voor vertrek weten als er speciale dieetwensen of allergieën zijn.

 

Hoe er te komen?

Vlieg naar Johannesburg en vlieg vanuit Johannesburg door naar Victoria Falls International Airport , dit is de makkelijkste en snelste manier van reizen. Een andere manier is om op Harare te vliegen, de hoofdstad en dan per aansluitende vlucht naar Victoria Falls te reizen (zelfde dag).
Op het vliegveld word je opgewacht door je lokale projectcoördinator die je naar het vrijwilligershuis zal brengen.

 

Visum

Voor Zimbabwe heb je een visum nodig. Het meest handig is om dit visum bij aankomst in Victoria Falls op de luchthaven aan te schaffen. Echter het is ook mogelijk om voor vertrek een visum aan te vragen. De kosten bij aankomst bedragen $30 per persoon. Dit bedrag dien je contant te voldoen. Je kan dan 30 dagen in het land verbijven. Je dient een Business Visa aan te vragen. Wil je langer dan 30 dagen in Zimbabwe verblijven dan dien je een temporary employment permis (TEP) aan te vragen, dit kost $500. Een visum verlengen is niet mogelijk. Vaak is het verstandig een double entry visa aan te vragen. Hierdoor kan je ook Zambia bezoeken (kosten $45. Neem USD in cash mee!

 

Cultural Exchange project Zimbabwelijntje lang

Prijzen 2021

 

2 weken: € 1319

3 weken: € 1675

4 weken € 2029

5 weken: € 2384

6 weken: € 2739

7 weken € 3093

8 weken: € 3448

Bij TravelUnique betaal je geen administratie- of reserveringskosten. Ook betaal je niks extra’s bij vertrek in het hoogseizoen. Neem contact met ons op voor de prijs van 8 tot en met 12 weken.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Vliegveldtransfer
 • Oriëntatieprogramma
 • Dagelijks transport van- en naar het project
 • Verblijf in accommodatie (tenten)
 • Drie maaltijden per dag
 • Was service
 • Ondersteuning door een projectcoördinator

 

Niet bij de prijs inbegrepen
 • Verzekeringen
 • Vliegticket
 • Email, internet- en telefoonkosten
 • Alcohol
 • Kosten Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Visum
 • Excursies
Populaire Excursies (niet bij de prijs inbegrepen)

Er zijn diverse activiteiten en trips mogelijk, bijvoorbeeld:
De Victoria Falls worden ook wel “Africa’s adrenaline capital” genoemd, je kunt een helikoptervlucht boven de watervallen boeken, bungee jumpen, raften, paardrijden, op een olifant rijden, game drives, skydiving, kanoën en nog veel meer.

Het is ook mogelijk een weekend trip naar het naburige Botswana te boeken. Je ontvangt na boeken van het project een overzicht van de mogelijke excursies met prijzen.

 

lijntje lang

Startdata 2021 en aankomsttijden

 

Verblijf is mogelijk van 2 tot en met 12 weken bij dit project. Hierna kan indien gewenst een ander project van TravelUnique geboekt worden.
Het project start twee maal per maand op MAANDAG. Je dient op deze dag aan te komen op het vliegveld van Victoria Falls. Vertrek is ook op een maandag. Aankomst en vertrek dient te vallen tussen 08.00 en 19.00 uur. Meestal word je bij vertrek rond 11.30 uur bij het vliegveld afgezet.

 

De startdata in 2021 zijn op:

4 januari, 11 januari, 25 januari, 8 februari, 22 februari, 8 maart, 22 maart, 5 april, 19 april, 3 mei, 17 mei, 21 mei, 14 juni, 28 juni, 5 juli, 12 juli,  19 juli, 26 juli, 2 augustus, 9 augustus, 16 augustus, 23 augustus, 30 augustus, 6 september, 20 september, 4 oktober, 18 oktober, 1 november, 15 november, 29 november, 13 december en 27 december 2021.

In overleg is het ook mogelijk om op een andere datum te starten. Je dient dan zelf de tranferkosten naar het project te betalen. Vraag ons naar de kosten van een private transfer.

 

Public Holidays 2021

Houd er rekening mee dat op een Public holiday het programma er anders uit kan zien. Vaak is dit een vrije dag. De Public Holidays zijn op: 1 januari, 21 februari, 2 april, 3 april, 4 april,5 april, 18 april, 1 mei, 25 mei, 9 augustus, 10 augustus, 22 december, 25 december en 26 december 2021.

 

Ai kids 13lijntje lang

Downloads

 

Wil je de Engelstalige brochure over het Cultural Exchange project in Victoria Falls, Zimbabwe ontvangen? Neem dan contact met ons op

Klik hier voor de Facebook pagina van het project

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

Lees voor het boeken van het Cultural Exchange project eerst onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor de Algemene Voorwaarden. Als je een project boekt dan ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden.

 

Fotogalerij

 

VF1

 

 

 

 

 

 

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner African Impact en Volunteer Encounter.

Comments are closed.