Dierenasiel stage, Zuid-Afrika

Stage: dierenasiel / dierenarts assistentie stage, Kaapstad, Zuid-Afrika

Deelname mogelijk: 8 of 12 weken

Prijzen staan vermeld in de tekst
Logo AI new

Projectcode : TUS/14

 

button boeken donkergrijs

lijntje lang

DE stage

 

De stage kort samengevat
 • Plaats: Kaapstad, Zuid-Afrika
 • Accommodatie: gedeelde accommodatie in Observatory
 • Type stage: werken in een dierenasiel, ondersteuning van de dierenartsen
 • Duur: 8 of 12 weken
 • Leeftijd: minimaal 18 jaar
 • Voertaal: Engels
 • Kenmerk: goed georganiseerd stage in een prachtige stad

 

Algemene informatie dierenasiel / dierenarts assistentie stage, Kaapstad

Wil je stage lopen in Kaapstad? Dan is dit een prachtige mogelijkheid voor jongeren die een opleiding volgen op het gebied van dierverzorging of een opleiding volgen tot dierenarts assistent(e). Bij dit project ben je als stagiair werkzaam bij een dierenasiel in de sloppenwijken van Kaapstad, Zuid-Afrika.

 

De stage

Stagiaires bij dit project werken samen met de organisatie TEARS. Dit dierenbeschermingsproject is opgericht in 1999 en is een pro-life, non-profit organisatie met als doel het redden, het verzorgen en het terugplaatsen van verwaarloosde en misbruike honden en katten. Er wordt gereageerd op hulpvragen vanuit de gemeenschap. Daarnaast wordt er voorlichting gegeven aan mensen woonachtig in de sloppenwijken van Kaapstad.

 

Tears

Klik hier voor de website van TEARS. Zwerfdieren worden opgehaald en er wordt voor hen gezorgd in het dierenasiel totdat ze kunnen worden teruggeplaatst in een liefdevolle omgeving. De opvang bestaat uit een kliniek die dieren verzorgt uit de omliggende sloppenwijken en uit een mobiele kliniek (dierenambulance) welke door de omgeving rijdt en zorg biedt aan dieren in nood. De opvang is ‘pro-life’, dit betekent dat er slechts euthanasie plaatsvindt op dieren op uitdrukkelijk aanraden van de dierenarts. Dit gebeurt als er geen hoop meer is op herstel. De dieren waar wel hoop is worden opgeknapt om geadopteerd te worden.

Mocht je de opleiding diergeneeskunde of een opleiding tot dierenarts asssitentie of een opleiding tot dierenverzorger volgen op gevolgd hebben dan heb je hier de mogelijkheid om te assisteren in het dierenasiel. Je assisteert bij het steriliseren van de dieren, helpt slachtoffers van ongelukken en werkt samen met de medewerkers van het dierenasiel en hoog gekwalificeerde dierenartsen die graag hun kennis en ervaring met je delen.

 

Wat is er tot op heden bereikt?

 

 1. 370 honden en 484 katten hebben een nieuw huis gevonden afgelopen jaar. Sinds 1998 zijn dit meer dan 10.000 dieren
 2. 2561 huisdieren werden gesteriliseerd in 2016
 3. Met de mobiele kliniek werden de wijken Masiphumelele, Ocean View, Red Hill en Vrygrond bezocht om dieren te vaccineren, te ontwormen en te behandelen. Ook werd er in de deze wijken veel tijd gestoken in voorlichting
 4. Er is een prachtig project opgezet voor vrijwilligers en stagiaires waarbij kennis opgedaan kan worden

 

Motivatie en werkzaamheden

Het is belangrijk dat je als stagiair de juiste motivatie hebt. Daarom vragen we je om een Engelstalig CV plus motivatie brief. Ook zal er een Skype interview plaatsvinden, waarna je deelname kan worden goedgekeurd.

Je wordt zo veel mogelijk bij alle werkzaamheden betrokken en je leert veel over dieren en het welbevinden van dieren. Als stagiair neem je deel aan diverse activiteiten. We kunnen je garanderen dat je wordt betrokken bij:

 • Samenwerking met de lokale dierenartsen waardoor je je ervaring vergroot en je blik verruimt
 • Operaties en behandelingen uitgevoerd door de lokale dierenartsen, die je zo hun kennis overbrengen (alleen gekwalificeerde dierenartsen of vergevorderde studenten mogen assisteren bij operaties)
 • Het socialiseren van de dieren die in het dierenasiel verblijven om zo de kans op een adoptie te vergroten
 • Het assisteren bij de verzorging van de dieren voor- en na een operatie
 • Voorlichting in de sloppenwijken over ontwormen, sterilisatie en vaccinatie (wat lastig is in een gebied waar mensen vaak zelf onvoldoende eten hebben)

 

Het dierenasiel heeft plaats voor ongeveer 300 dieren (ongeveer 150 honden en puppies en 150 katten en kittens). Voor hen is er voedsel, onderdak en een positieve interactie met mensen. De liefde die je deze dieren geeft verbeterd niet alleen de kwaliteit van leven van deze dieren maar geeft ze vooral de kans om opgenomen te worden in een liefdevolle, huiselijke omgeving. Gemiddeld worden er 100 dieren per maand binnengebracht bij het dierenasiel.

 

Overige opvang

De primaire focus van het dierenasiel ligt op het redden van huisdieren, maar daarnaast wordt de opvang regelmatig ingezet voor de opvang van zeevogels, slangen, otters, stekelvarkens, knaagdieren, uilen en verschillende overige vogelsoorten. Het doel van de opvang is om het lijden van dieren te verzachten, dieren die zijn verstoten en mishandeld, ze worden opgeknapt om naar een liefdevol huis te gaan.

Daarnaast wordt het aantal ongewenste dieren teruggebracht door ze te steriliseren en wordt de gemeenschap het belang van een humane behandeling van dieren bijgebracht. Het dierenasiel probeert aan de behoeften van de lokale bevolking tegemoet te komen door:

 • Gezondheidzorg voor dieren aan te bieden, zoals vaccinatie, ontwormen, controle op parasieten, etc.
 • Het aanbieden van gratis sterilisatie van de dieren
 • De dierenambulance in te zetten bij noodgevallen
 • Voedsel voor de dieren te verstrekken
 • Een goede relatie op bouwen met de bewoners van de sloppenwijken om de dierenrechten te beschermen door middel van voorlichting
 • Diergeneeskundige hulp voor iedere ziekte of verwonding

 

Ingrepen

Vanaf de start is het dierenasiel explosief gegroeid. Met doorzettingsvermogen en met hulp van donaties werden er in 2005 de deuren van het dierenasiel geopend met in dienst een ervaren dierenarts. Dit om tegemoet te komen aan de eisen van de gemeenschap. Vandaag de dag is dit het enige dierenasiel voor dieren in de sloppenwijken, die zich niet alleen bezighoudt met sterilisatie en kleine overige kleine ingrepen maar een volwaardig dierenasiel voor allerlei ziekte en verwondingen, zoals bijt wonden, galproblemen, ortopedische problemen, het hechten van wonden, schurft, oog- en oorproblemen en nog veel meer.

 

Donaties

Door middel van donaties is het het dierenasiel gelukt de benodigde apparatuur aan te schaffen. Ze hebben een x-ray machine die van levensbelang is voor de vele dieren die zijn betrokken bij auto ongelukken. Ieder dier dat wordt binnen gebracht bij de kliniek wordt gesteriliseerd voordat het terug gaat naar de eigenaar. De lange termijn visie van de kliniek was altijd om een eigen stuk land te bezitten, dit om de toekomst zeker te stellen. In augustus 2006 was het zo ver!

Toen werd een stuk grond van 3.1 hectare op de perfecte lokatie gevonden en aangekocht van het geld wat was verkregen door middel van donaties. Nu is er de uitdaging om voldoende geld bijeen te krijgen voor een nieuw te bouwen ‘eco-friendly’, zelfvoorzienend ‘pro-life’ verblijf. De liefde en de aandacht die de vrijwilligers de dieren geven verbetert de kwaliteit van leven van deze dieren aanzienlijk.

 

Dit is een geschikt stage voor je, als je interesse hebt in:
 • Hoe een pro-life, non-profit organisatie werkt
 • Te leren hoe om te gaan met een grote werkdruk en een uitdagende omgeving
 • Het socialiseren van dieren om zo een adoptie te bespoedigen
 • Je communicatie vaardigheden te vergroten in een Multi-culturele samenleving
 • Hands-on werkervaring op te doen in het buitenland

Je zal 2 of 3 maanden stage lopen bij dit project in Kaapstad. Waarbij je werkt in de sloppenwijken van Kaapstad en woont in Observatory. Je reist iedere dag naar je stage adres bij TEARS. Hier zal je van maandag tot en met vrijdag werkzaam zijn, waarbij je zal worden betrokken bij verschillende werkzaamheden. De vier hoofdactiviteiten zijn:

 1. Werkzaamheden in het asiel. Bij aankomst volgt er eerst een workshop ter oriëntatie. Hier leer je meer over het asiel, je rol en je verantwoordelijkheden. Je zal worden betrokken bij het voeren van de dieren, schoonmaakwerkzaamheden, het socialiseren van de dieren, het uitlaten van de honden, etc.
 2. Het assisteren van de dierenarts. Je zal regelmatig operaties meemaken. Je helpt mee met de verzorging van de dieren voor- en na de operatie. Je scheert de dieren en assisteert de dierenarts. Gekwalificeerde studenten kunnen meehelpen met de operaties
 3. Community werk. Je geeft workshops aan mensen woonachtig in de sloppenwijken over de verzorging van dieren en adoptie
 4. Mentorship. Je zal regelmatig overleg hebben met je mentor, met wie je de doelen evalueert. Je krijgt feedback op je functioneren en er wordt met je gekeken hoe je het meest uit deze stage kan halen

Naast bovenstaande 4 punten zal je worden betrokken bij onderzoek en het ontwikkelen van nieuwe ideeën. Ook zal je presentaties geven aan de TEARS staf over je bevindingen.

 

Eisen

De minimum leeftijd voor deelname aan dit project is 18 jaar. Belangrijk is de juiste motivatie. Mocht je stage willen lopen bij dit project dan ontvangen we graag een Engelstalig CV en een motivatie brief. Hierna zal een Skype gesprek in het Engels volgen. Hierna krijg je te horen of je kan deelnemen aan de stage. Verder dient je Engels goed te zijn. Ook is het belangrijk dat je goed overweg kan met een computer (Word en Excel).  Een positieve en gemotiveerde instelling is zeker ook belangrijk. Je dient leergierig te zijn en goed kunnen samenwerken. Ook kan je je makkelijk aanpassen aan een andere omgeving.

 

 

Locatie

Het asiel bevindt zich in een sloppenwijk van Kaapstad genaamd Masiphumelele. Naast Masiphumelele zijn de sloppenwijken Ocean View, Mountain View en Red Hill de werkgebieden. Als vrijwilliger verblijf je in het vrijwilligershuis in Observatory.

 

Weer

Zuid-Afrika heeft een klimaat dat voor reizigers ideaal is: het hele jaar kan het land bezocht worden. De zomer op het zuidelijk halfrond, waar Zuid-Afrika gelegen is, loopt van december tot en met februari. Dit is de periode waarin ook de meeste neerslag valt. Nat is het land zeker niet. In en rondom Kaapstad, aan de zuidwestkust, is het ‘s zomers droog. De zomers zijn aangenaam warm met 25°C aan de kust en tegen de 30°C landinwaarts. Het westelijke gedeelte, waar de Kalahariwoestijn ligt, is het warmst (35°C). In de winter, juni tot september, zakt het kwik tot 20°C. Aan de zuidwestkust is het dan nog wat koeler.

 

African Impact

Onze partner bij deze stage is African Impact. Zij verzorgen je begeleiding ter plaatse. Bij aankomst bij je stage word je door African Impact gevraagd de ‘Terms and Conditions & Code of Conduct’ te lezen en te ondertekenen. Je tekent o.a. voor de volgende zaken:

 • Dat African Impact niet verantwoordelijk is voor ongevallen, kwijt geraakte spullen, ziekten, etc.
 • Dat je zelf verantwoordelijk bent voor een geldig paspoort, visum, etc.
 • Dat als je voortijdig het project verlaat je geen recht hebt op een terugbetaling van je geld
 • Dat je je houdt aan de Gedragsregels (Code of Conduct)

Wil je voor aanvang van je stage de regels ontvangen, neem dan contact met ons op.

 

Flexibiliteit

Aan het werk gaan in Afrika kan een opwindend avontuur zijn maar soms ook een ontmoedigende onderneming. Wij beiden je de kans om werkervaring in Afrika op te doen, de mensen te leren kennen in een gestructureerd programma waarbij op je veiligheid wordt gelet.

Er is een mentor aanwezig die je de gehele periode zal begeleiden. Daarnaast is er bij aankomst een uitgebreide oriëntatietraining dit er voor zal zorgen dat je het meest haalt uit deze uitdaging.

Aanpassingsvermogen aan het lokale systeem is een vereiste. Er wordt nauw samengewerkt met plaatselijke hulpverleners en de lokale politieke systemen om er zorg voor de dragen dat een vrijwilliger maximaal profijt heeft van zijn of haar bijdrage, maar wees flexibel.

 

AI boulders beachlijntje lang

Landeninformatie

 

Zuid-Afrika

Er is geen land met zoveel variatie als Zuid-Afrika. En het is zo makkelijk te bereizen. Zuid-Afrika wordt wel eens “een wereld in één land” genoemd en dat is terecht. Je vindt er vele nationale parken, wildreservaten, schitterende natuurgebieden, moderne steden, gezellige dorpjes en prachtige verlaten stranden.

Zuid-Afrika heeft als bijnaam de “Regenboognatie”. Die naam dankt het land vooral aan de veelzijdigheid en veelkleurigheid van land, bevolking en cultuur. Dit alles maakt Zuid-Afrika tot een ideale bestemming.
Zuid-Afrika is de enige Fair Trade bestemming in de wereld. TravelUnique biedt ook een aantal Fair Trade projecten aan.

 

Kaapstad

Kaapstad is een prachtige omgeving om vrijwilligerswerk in Afrika te doen. Het biedt zo veel; prachtige stranden, de Tafelberg, Stellenbosch met de wijnlanden, Roben Island, Kaap de Goede Hoop, Boulders Beach (foto hier boven), etc.

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Zuid-Afrika
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Kaapstad

lijntje lang

 Praktische informatie

 

Ondersteuning

Gedurende je verblijf zul je worden begeleid door een mentor en er is 24 uur per dag ondersteuning. Ook is het altijd mogelijk om contact met TravelUnique op te nemen bij vragen.

 

Oriëntatie

Na aankomst op het vliegveld van Kaapstad word je opgehaald door een medewerker van African Impact. Hij of zij zal je naar de accommodatie in Observatory brengen. Hier krijg je een uitgebreid oriëntatie programma van de projectmanager. dit houdt in:

 • Een introductie over Kaapstad en de omliggende gebieden
 • Uitleg over de gemeenschap waarin je werkzaam bent
 • Informatie over de vrijwilligersprojecten in Kaapstad
Accommodatie

Stagiaires zullen worden ondergebracht in een volledig ingericht huis in Observatory, een wijk van Kaapstad. Het huis is rommelig, studentikoos te noemen. Observatory is een charmante, bohemian wijk, vlak bij het stadscentrum. “Obs”, zo genoemd door de lokale mensen is een artistiek gebied met leuke restaurants en bars en veel studenten. Het huis ligt op een veilig perceel. In het huis bevindt zich een satelliet televisie. Alle kamers zijn geschikt voor maximaal 6 personen. Er zijn vier kamers voor vrouwen en 1 kamer waar vier mannen kunnen slapen. Mannen en vrouwen slapen gescheiden.

 

Het huis

Er is een woonkamer met keuken en slaapkamers voor het personeel. Voor beddengoed is gezorgd, voor handdoeken niet. Het huis heeft een kluis voor waardevolle spullen. In het huis is een conciërge aanwezig voor het bereiden van de maaltijden en een schoonmaakster die ook voor de was zorgt en de kamers 1 keer per week schoonmaakt. Helaas is er geen zwembad. Er zijn voldoende winkels in de directe omgeving, zoals de Spar. Stagiaires die deelnemen aan deze stage verblijven in het zelfde huis als vrijwilligers die deelnemen aan het Girl Impact-, Sport-, Onderwijs- of Kinderopvang project.

 

Maaltijden

Je krijgt drie maaltijden per dag. Ontbijt bestaat uit muesli, toast, thee en koffie, dit kun je zelf pakken. Lunch en avondeten worden voor je gekookt door de conciërge. In de weekenden moet je zelf koken (de ingrediënten zijn aanwezig) omdat de conciërge dan vrij is. De weekenden lenen zich uitstekend om de stad te verkennen en de meeste vrijwilligers eten in het weekend dan ook niet in het huis.

 

Gezondheid

Veel van onze stagiaires nemen deel aan de projecten in Kaapstad gedurende onze zomermaanden juli en augustus. Het is dan winter in Zuid-Afrika. Dit betekent vaak overdag een aangename temperatuur van rond de 25 graden (en soms een dag regen). Maar ook dat het na zonsondergang flink afkoelt. In de nachten kan de temperatuur rond de 1-5 graden liggen. Dit is koud. Koud omdat bijna geen enkel huis in Zuid-Afrika beschikt over verwarming en dubbel glas. Hierdoor is het in de huizen vochtig koud. Dit leidt soms tot verkoudheid, oorpijn, bronchitis, etc. Houd hier rekening mee! Belangrijk is dat je voldoende warme kleding meeneemt (een winterjas, sjaal, dichte schoenen, etc).

 

Hoe er te komen?

Je kunt vanaf Amsterdam direct rechtstreeks op Kaapstad vliegen met de KLM. Ook kun je na een overstap in Londen of Frankfurt prima (goedkoper) vliegen met British Airways, Lufthansa of South African Airways. Bel of mail ons als je hulp nodig hebt bij het boeken van een vlucht.

 

Visum

Je hebt geen visum nodig voor Zuid-Afrika als je korter dan 90 dagen in het land verblijft. Bij de douane krijg je een sticker in je paspoort (let er op dat je minimaal 2 lege bladzijden in paspoort hebt). Hieraan zijn geen kosten verbonden. Het paspoort moet tenminste nog 30 dagen geldig zijn na terugkomst. Verder moet je een vliegticket hebben met bevestigde terug- of doorvlucht.

 

Geld

De munteenheid in Zuid-Afrika is de rand (ZAR). De rand is onderverdeeld in 100 cent en wordt uitgegeven in munten van 1, 2, 5, 10, 20 en 50 cent en 1, 2 en 5 rand en biljetten van 10, 20, 50, 100 en 200 rand. Bekijk hier de huidige koers van de Zuid-Afrikaanse rand. Euro’s kun je op veel plaatsen omwisselen, maar pinnen is voordeliger. Vergeet niet je pinpas aan te zetten voor geldopname buiten Europa! Op luchthavens en in steden en dorpen kun je vrij makkelijk pinnen. Mastercard en Visa worden op veel plaatsen geaccepteerd (niet bij benzinepompen, hier accepteert men alleen cash). Travellercheques worden redelijk geaccepteerd, maar bij banken moet je vaak lang in de rij staan en veel papieren invullen. Dus het beste is gewoon geld te pinnen. Terugwisselen van rand in harde valuta is geen probleem.

 

 

AI dierenasiel project kaapstad, zuid-afrikalijntje lang

Prijzen 2017

 

De prijzen voor deze dierenasiel/dierenarts assistentie stage in Kaapstad bedragen:

8 weken: € 2983,00 per persoon

12 weken: € 4102,00 per persoon

Er zijn bij TravelUnique geen boekings- of administratie of reserveringskosten en geen toeslag als je vertrekt in het hoogseizoen. Na het boeken van je stage ontvang je een nota om een aanbetaling van € 150,00 te voldoen. Dit wordt verrekend met het totaal te betalen bedrag.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Alle transfers van en naar het vliegveld van Kaapstad op de aangegeven start- en vertrekdata
 • Oriëntatie programma bij aankomst
 • Dagelijks transport
 • Accommodatie
 • Drie maaltijden per dag (niet in het weekend)
 • Het wassen van je kleding gedurende je verblijf
 • Ondersteuning van een mentor gedurende je verblijf
Niet bij de prijs inbegrepen
 • Reis- en annuleringsverzekering (inclusief repatriëringskosten), medische verzekering
 • Retour vlucht Kaapstad
 • Persoonlijke uitgaven zoals kleding, souvenirs, etc.
 • Internet
 • Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Telefoonkosten
 • Softdrinks en alcohol
 • Eventuele visa bij het bezoeken aan omringende landen of bij een verblijf langer dan drie maanden
 • Excursies buiten het programma om

 

Optionele excursies (niet bij de prijs inbegrepen)
 • Aquila Private Game Reserve, een Big Five park ongeveer twee uur rijden vanaf Kaapstad, kosten ongeveer ZAR 1500,00 (*) p.p. bij deelname van 4 personen
 • City hop-on-hop-off double decker bus
 • Shark Cage Diving, ongeveer ZAR 1500,00 per persoon (*)
 • Sky diving, ZAR 2000,00 p.p. (*)
 • Abseilen van de Tafelberg, ZAR 700,00 (*)
 • Surflessen, ZAR 300,00 (*)

(*) kijk voor de actuele koers van de ZAR op www.xe.com.

 

Aanvullende reis

Er is een aanvullende reis van de Kaap naar Addo, speciaal samengesteld voor stagiaires bij de projecten in Kaapstad, Zuid-Afrika. Klik hier voor meer informatie.

 

lijntje lang

Startdata 2017 en aankomsttijden

 

Deelname aan deze stage is mogelijk 8 of 12 weken.

De start van de stage is 2 maal per maand op maandag. Deelname is niet mogelijk vanaf half december tot de tweede week van januari. Dit in verband met de zomervakantie in Zuid-Afrika.

 

Startdata 2017

Maandag 9 januari, 16 januari, 30 januari, 13 februari, 27 februari, 13 maart, 27 maart, 10 april, 24 april, 8 mei, 22 mei, 5 juni, 19 juni, 3 juli, 17 juli, 31 juli, 14 augustus, 28 augustus, 11 september, 25 september, 9 oktober, 23 oktober, 6 november en 20 november 2017.

Aankomst is op maandag voor 17.00 uur.

Dus landt je vlucht later dan 17.00 uur, zorg er dan voor dat je vlucht aankomt op zondag. Dan word je verzocht een overnachting te boeken bij hotel Verde op de luchthaven van Kaapstad. Klik hier voor de site van hotel Verde.

Natuurlijk kan je ook ergens anders, in het centrum van Kaapstad, een accommodatie boeken. Je wordt dan de volgende dag op maandagochtend opgehaald om naar de accommodatie te worden gebracht door een medewerker van African Impact.

 

Public holidays 2017

In Zuid-Afrika zijn er vele public holidays. Deze zijn op de volgende data: 1 januari (Nieuwjaarsdag), 2 januari, 21 maart (Human Right’s Day), 14 april (Goede Vrijdag), 16 april (Pasen), 17 april (Family Day), 27 april (Freedom Day), 1 mei (Dag van de Arbeid), 16 juni (Youth Day), 9 augustus (Women’s Day), 24 september (Heritage Day), 25 september, 16 december (Day of Reconciliation), 25 december (Kerstmis) en 26 december (Boxing Day).

Houd er rekening mee dat op een public holiday het programma er anders uit kan zien. Vaak is dit een vrije dag.

 

AI dierenasiel project kaapstad, zuid-afrika lijntje lang

Downloads

 

Download hier de Engelstalige brochure over deze stage in Kaapstad, Zuid-Afrika.

‘Meet the team’. Klik hier.

Uitlegkosten, klik hier.

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

Lees voor het boeken van deze dierenasiel stage onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor de Algemene Voorwaarden. Bij het boeken van een project ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden.

 

Fotogalerij

 

accommodatie capetown dierenasiel stage

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten en programma’s veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner African Impact.

 

Comments are closed.