Eco bouw project, Zambia

Project: Bouw project & community project, Livingstone, Zambia

Deelname mogelijk: minimaal 2 weken en maximaal 12 weken, gedurende het hele jaar

Prijzen staan in de tekst vermeld

Logo AI new

Projectcode: TU26/LIB

 

button boeken donkergrijs

lijntje lang

Het project

 

Het project kort samengevat
 • Plaats: Livingstone, Zambia
 • Accommodatie:  Victoria Falls Backpackers
 • Type project: duurzaan bouw- en community project
 • Duur: 2 – 12 weken
 • Aantal vrijwilligers: maximaal 10
 • Leeftijd: minimaal 17 jaar
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: zeer goed georganiseerd project vlak bij de Victoria Watervallen
 • Belangrijk: het weer kan van grote invloed zijn op het verloop van het project mocht je in het regenseizoen deelnemen
 • Update: dit project is geopend!
 • Voor het reisadvies inzake Corona in Zambia, klik hier

 

Algemene Informatie, Eco bouw project Livingstone, Zambia

Mosi-oa-tunya – ‘The Smoke That Thunders’. Op deze manier omschrijven de plaatselijke bewoners het prachtige aanblik van mist wat hangt boven de Victoria Watervallen. Tegen deze achtergrond ligt de plaats Livingstone, een plaats van avontuur, vriendschap en uitdaging, een plaats waar van je van gaat houden, een plaats waar je een je uitdaging aangaat die je leven verandert.

Ongeveer 10 kilometer van ‘Mosi-oa-tunya’ liggen de rustieke maïsvelden. In deze indrukwekkende setting kun je inzicht krijgen in de manier van leven van de Zambianen.

 

Het duurzaam bouw project; Eco  bouw project (alle ochtenden)

Als je kiest voor het bouw project dan zal je alle ochtenden hier aan deelnemen. Alle middagen zal je betrokken worden bij één van de lopende community projecten. Dit bouw project is een uniek project waarbij je mee bouwt aan een betere toekomst door middel van ecologische bouwmethoden. Samen met de andere vrijwilligers, de leiding van het project en de lokale bevolking bepaal je wat er gebouwd gaat worden, waarbij je mee helpt met ontwerpen en bouwen.

Het kan zijn dat je mee helpt een oude speelplaats  op te knappen, je een klaslokaal schildert, je een kippenhok in elkaar zet of een composthoop plaatst. Je kan ook kleinere projecten aanpakken zoals het plaatsen van een bankje in het park. Bij dit project help je de lokale bevolking van Livingstone en laat je iets zinvols achter.

Alles wat er gemaakt gaat worden vergt creativiteit, hard werken, een innovatieve geest en humor.

 

De ochtend werkzaamheden bestaan uit:

 

1. Eco bricking

Dit is een groot onderdeel van het project. Er wordt gebouwd door middel van een proces dat ‘Eco bricking’ wordt genoemd. Dit is een unieke, duurzame manier van bouwen. Een ‘Eco Brick’ is een PEY (polyethylene terephalate), oftewel een PET fles gevuld met zacht plastic. De fles is gevuld met allerlei materialen die niet makkelijk recyclen zoals plastic zakken, cellofaan, etc. Het wordt in de fles verzameld en de fles wordt goed dicht gedraaid, hierna kan het als bouwmateriaal worden gebruikt (zie foto).

Door middel van ‘Eco Bricking’ worden er veel materialen die het milieu negatief beïnvloeden vermeden. ‘Eco bricking’ is dus een hele goedkope en duurzame manier van bouwen, PET flessen met restafval plastic vullen en je hebt bouwstenen.

Er wordt ook voorlichting gegeven aan verschillende groepen over Ecobricks, een ‘Ecobrick and waste management workshop’

 

2. Bouw projecten

Je helpt als vrijwilliger de lokale gemeenschap met het bouwen van traditionele projecten en met het maken van “Eco-brick” projecten. Samen met bouwkundigen werk je samen aan project waar behoefte aan is in de lokale gemeenschap. Dit kan zijn het bouwen of opknappen van  klaslokalen, de aanleg van wateropslag plaatsen, het aanleggen van pompen of kippen verblijven, etc. Je helpt mee bij het mixen van het cement, het maken van stenen, betonnen vloeren leggen, het plamuren van wanden, het schilderen en het inrichten van allerlei gebouwen.

 

Hoe verandert dit project Livingstone?

Op vele manieren! Door dit project wordt de lokale bevolking van Livingstone gemotiveerd een bijdrage te leveren aan duurzaam bouwen.

 • Ook het Ministerie van Onderwijs is erg enthousiast om samen met lokale scholen dit project van de grond te krijgen. Door het houden van workshops worden scholieren geïnformeerd over dit project
 • Door middel van een Swap Shop kunnen gemaakte ‘Eco-Bricks’ worden geruild voor gedoneerde goederen. DeSwap Swop worden vooral gebruikt voor de grade 4-6 in verschillende scholen.  1 Ecobrick is een potlood.  5 Ecobricks is een gum en een puntenslijper, 25 is een notebook en vanaf 50 krijgen ze een t shirt of iets speciaals. Afgelopen jaar had 1 student 500 Ecobricks verzameld
 • Hoe kom je nu aan de gratis materialen om de ‘Eco-Bricks’ te maken? Dat is simpel; door afval op te ruimen. Vrijwilligers werken samen met de lokale bevolking bij het opruimen van afval. Normaal gesproken zou dit afval worden verbrand, nu wordt het gebruikt voor ‘Eco-Bricks’. Zo ziet Livingstone er een stuk opgeruimder uit!

Naast de bouw activiteiten zal je werkzaam zijn in de plaatselijke gemeenschap. Dit gebeurt in de middaguren. Hierbij moet je denken aan de volgende werkzaamheden:

 

1. Het bouwen, schilderen en opknappen van klinieken en scholen

Scholen in Livingstone hebben te maken met een enorm tekort aan schoollokalen, daardoor kunnen de meeste kinderen niet de hele dag naar school. Met behulp van professionele bouwers en met mensen uit de gemeenschap worden er nieuw klaslokalen gebouwd voor zo veel mogelijk scholen. Vrijwilligers helpen met het mixen van het cement, het leggen van vloeren en het schilderen van de muren. Ook worden de huidige klaslokalen opgeknapt en geschilderd. Het is hard, maar zeer gewaardeerd werk.

 

2. Landbouwactiviteiten

Op maandag en soms vrijdag helpen de vrijwilligers mee op Linda Farm. Dit is een kleine community  waar families wonen met minstens één persoon met een beperking in het gezin. Op maandag en vrijdag wordt er gewerkt op de farm met de meisjes van grade 4 van de Linda Community school. Dit is onderdeel van het Girl Impact project. De meisjes leren hier meer over landbouw en landbouwactiviteiten. Een vaardigheid waar ze de rest van hun leven wat aan hebben. Elke maandag en vrijdag krijgen ze Nshima met de groentes die ze verbouwen en daarna vertrekken ze naar school met een volle maag.

 

3. The Reading Club / de leesclub

Voor schoolkinderen van diverse scholen in de omgeving is er de mogelijkheid om in de middag hun literaire kennis te vergroten. Als vrijwilliger, met een doos vol boeken, zul je de kinderen de steun bieden die ze nodig hebben. Je helpt ze met moeilijke woorden, het voorlezen en het extra oefenen van taalvaardigheden buiten de gewone lesuren om.

 

4. The Artclub / de kunstclub

Op deze manier kunnen je jongeren aanmoedigen om te gaan met diverse problemen/zaken door middel van kunst. Bijvoorbeeld : je kunt een anti-drugs campagne opzetten en door de kunstclub posters laten maken. Of je ontwerpt kerstkaarten, kerstdecoratie of Paastakken door papier maché uit te leggen, te schilderen, etc.
De mogelijkheden zijn eindeloos.

 

5. De literatuurclub voor volwassenen

Niet een erg populaire activiteit onder vrijwilligers, maar wel een belangrijke. Je helpt volwassenen door te lezen, literatuur, een betere plaats op de arbeidsmarkt te veroveren in een land waarin 60% van de bevolking maar geletterd is. Er is een syllabus voor beginners en gevorderde, er zijn testen en een certificaat na het succesvol afronden van de cursus. Deze cursus verbetert het gesproken en geschreven Engels en de kennis van wiskunde.

 

6. Maramba bejaardenhuis

Bejaardenhuizen zijn geen bekend fenomeen in Zambia, vanuit de cultuur blijven ouderen bij hun familie wonen.
Mensen arriveren bij het MOPH (Maramba Old People’s Home) vanuit alle windrichtingen wanneer ze niemand meer hebben die naar ze omkijken of ze bezoeken. Er is te weinig personeel in dit bejaardenhuis, waardoor vrijwilligers helpen bij het schoonmaken, het koken en andere dagelijkse taken. Op deze manier is er ook aandacht voor een spelletje, lezen en andere activiteiten. Dit is een prachtige manier om de situatie en de leefomstandigheden van de bewoners te vergroten.

 

Vakantie

Omdat er gewerkt wordt binnen de lokale gemeenschap zijn vakanties en public holidays van effect op de projecten; lokale partners zijn vrij en kinderen hebben vakantie. Hierdoor zal de structuur van het programma afwijken gedurende de vakanties en op vrije dagen.

Public Holidays 2022

1 januari, 8 maart, 12 maart, 20 maart, 15 tot en met 18 april, 28 april, 1 mei, 25 mei, 5 juli, 6 juli, 2 augustus,18 oktober, 24 oktober, 25 oktober en 25 december 2021. Deze dagen ben je meestal vrij.

 

7 redenen om het Eco bouw project in Livingstone, Zambia te kiezen:
 1. Je bent werkzaam in een omgeving waar mensen werkelijk je hulp nodig hebben
 2. In de omgeving van Livingstone zijn er meer dan genoeg mogelijkheden om te ontspannen en er zijn avontuurlijk excursies mogelijk in de weekenden (Chobe National Park, Botswana, de Zambezi rivier, de Victoria Watervallen, etc.)
 3. Als je wilt werken aan een beter milieu, dan is dit een prachtig project
 4. Leer wat eco bricking is en hoe dit toe te passen
 5. Werk mee aan een unieke manier van bouwen
 6. Variatie in locaties. Je zult in zeer arme gemeenschappen leven in diverse districten, je komt op diverse locaties in en rondom Livingstone
 7. De vriendelijke mensen. Je inspanningen zullen zeer gewaardeerd worden door de lokale gemeenschap. Je zult de meest vriendelijke, vastbesloten en gekke mensen ontmoeten

 

Hoogtepunten van het Eco bricking bouw project
 • Verminder de afvalberg en help mee Livingstone op te ruimen
 • Help mee aan duurzame bouwprojecten en steek je handen uit de mouwen
 • Dompel je onder in de Zambiaanse cultuur door samen met de lokale bevolking aan dit project te werken
 • Bezoek de Victoria Watervallen en geniet van de prachtige toeristische activiteiten dat Livingstone te bieden heeft zoals bungee jumping, een helikoptervlucht boven de watervallen, een bezoek aan het Chobe National Park in Botswana en een cruise op de Zambezi rivier
 • Maak internationale vrienden voor het leven
Locatie

Het Eco bricking bouw project is gevestigd in Livingstone, Zambia. Slechts 10 kilometer verwijderd van de wereldberoemde Victoria Watervallen. Vanuit Livingstone is het heel makkelijk om naar Botswana, Zimbabwe of de Caprivi strook (Namibië) te reizen.

 

Weer

Zambia ligt in zuiden van Centraal-Afrika, ten zuiden van de evenaar. Het land is erg bergachtig. Alleen in de valleien heerst een vochtig en warm tropisch klimaat. Zambia kent drie seizoenen: een koel (gemiddeld 25°C) en droog seizoen dat loopt van april tot augustus, een heet en droog seizoen van augustus tot november, de rest van het jaar is het warm en vochtig. In oktober wordt het 30°C op de plateaus en soms wel 40°C in de valleien. De beste tijd om het land te bezoeken is in de droge tijd die loopt van mei tot november. Belangrijk om te melden is dat regenseizoen loopt van januari tot april, dit kan van grote invloed zijn op het verloop van het bouw project!

 

Eisen

De minimum leeftijd voor dit project is 17 jaar. De maximum leeftijd is afhankelijk van de gezondheid van de vrijwilliger. Ben je 17 jaar bij deelname aan het project, dan dien je ouders schriftelijk toestemming te geven. Voor deelname aan ieder project is een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) een vereiste. Bij een bouw project is het belangrijk dat je geen rugklachten hebt en fysiek goed kunt aanpakken. Dit geldt ook voor een Eco bricking bouw project (hoewel de plastic flessen een stuk lichter zijn dan bakstenen).

Voor het verkrijgen van een visum is het belangrijk dat je een diploma kan overleggen (middelbare school diploma of MBO, HBO of universitair diploma). Heb je ervaring als vrijwilliger in Nederland of België dan dien je dit zeker te vermelden.

 

 

African Impact

Bij aankomst bij je vrijwilligersproject word je door African Impact gevraagd de ‘Terms and Conditions & Code of Conduct’ te lezen en te ondertekenen. Je tekent o.a. voor de volgende zaken:

 • Dat African Impact niet verantwoordelijk is voor ongevallen, kwijt geraakte spullen, ziekten, etc.
 • Je zelf verantwoordelijk bent voor een geldig paspoort, visum, etc.
 • Als je voortijdig het project verlaat je geen recht hebt op een terugbetaling van je geld
 • Dat je je houdt aan de Gedragsregels (Code of Conduct)

Wil je voor aanvang van je project de regels ontvangen, neem dan contact met ons op.

 

Flexibiliteit

Aan het werk gaan in Afrika kan een opwindend avontuur zijn maar soms ook een ontmoedigende onderneming. Wij beiden je de kans om werkervaring in Afrika op te doen, de mensen te leren kennen in een gestructureerd project waarbij op je veiligheid wordt gelet. Er is een projectcoördinator aanwezig die je de gehele periode zal begeleiden. Daarnaast is er bij aankomst een uitgebreide oriëntatietraining dit er voor zal zorgen dat je het meest haalt uit deze uitdaging. Aanpassingsvermogen aan het lokale systeem is een vereiste. Er wordt nauw samengewerkt met plaatselijke hulpverleners en de lokale politieke systemen om er zorg voor de dragen dat een vrijwilliger maximaal profijt heeft van zijn of haar bijdrage.

Houdt er rekening mee dat projecten kunnen veranderen, dat behoefte van lokale gemeenschappen veranderen en dat projecten hierop aangepast worden. Soms wordt de hulp van vrijwilligers overbodig of wordt er een nieuw project opgestart. Ook het weer kan grote invloed zijn op de dagelijkse werkzaamheden, wees dus flexibel!

 

Eco bouw project, Livingstone, Zambia

Eco bouw project, Livingstone, Zambia, ©AI

lijntje lang

Landeninformatie

 

Zambia

Zambia is het land van ongereptheid, van meren, lagunes en bush, van uitgestrekte savannes met enorme kuddes dieren, indrukwekkende watervallen en rivieren. Wil je als Europeaan kennismaken met de Afrikaanse manier van leven dan is Zambia een van de beste plekken om die te ervaren. De mensen zijn er warm, hartelijk en gastvrij. Ze hechten nog zeer aan oude tradities en wonen in authentieke dorpjes met rieten hutten.

Zambia is ongeveer 18 keer zo groot als Nederland. De hoofdstad is Lusaka en de officiële taal is Engels. Deze taal wordt bijna overal gesproken, ook in de meer afgelegen gebieden. In de dagelijkse spreken veel bewoners een mengeling van Afrikaans, Engels en Bantoe.
Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen: er zijn vele nationale parken, waarvan Lower Zambezi, North en South Luangwa en Kafue de drie bekendste zijn.

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Zambia
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Livingstone

lijntje lang

Praktische informatie

 

Oriëntatie

Na aankomst in Livingstone is er voor alle vrijwilligers een oriëntatieprogramma. Dit wordt gegeven door de lokale projectcoördinator en hij of zij zal je de ins-and-outs vertellen van het project. Je zult zien waar je komt te werken evenals waar de andere vrijwilligers werkzaam zullen zijn. Daarnaast is er een workshop van een halve dag als introductie op het ‘Eco-Brick’ project. Er is ook tijd om je vragen te beantwoorden en er zal worden verteld wat je rol en je verantwoordelijkheid is als vrijwilliger.

 

Ondersteuning

Gedurende je verblijf heb je de hulp van een ervaren coördinator. Hij of zij is 24 beschikbaar om je te helpen met problemen en/of vragen. Voor vertrek ontvang je alle benodigde informatie van TravelUnique.

 

Accommodatie

Vrijwilligers verblijven in een comfortabel en veilige complex, ongeveer 5 minuten wandelen van het centrum van Livingstone. De naam van de accommodatie is ‘Livingstone Backpackers’.  Het complex heeft een eetkamer, een bar, een zwembad, een grote tuin en zelfs een klimwand. In dit complex kunnen maximaal 68 vrijwilligers verblijven. Dit zijn vrijwilligers van het medisch-, onderwijs, girl impact, bouw- en sportproject. Mannen en vrouwen slapen in aparte kamers. De voertaal bij het project is Engels.

Het huis heeft 24 uur per dag beveiliging. Er is een kluis om je kostbare spullen op te bergen (mochten die niet in je eigen locker passen). Je maaltijden worden op het complex bereid door een kok. Op iedere kamer kunnen 4 tot 6 vrijwilligers slapen, op de iets grotere kamers kunnen maximaal 8 personen slapen. Iedere kamer heeft ook weer een kast voor je persoonlijke bezittingen (neem je eigen slot mee!).

 

Meenemen

Beddengoed is aanwezig, neem wel zelf je handdoeken mee. Een schoonmaakster maakt de kamers schoon, maar je maakt zelf  je bed op. Je ontvangt 2 maal per week schoon beddengoed. Je kan zelf je was verzorgen of laten verzorgen voor USD 4 per was. Het huis ligt op loopafstand van het centrum waar diverse (toilet)spullen kunnen worden gekocht.

Door samen met de projectcoördinator op hetzelfde terrein te verblijven willen we zo veel mogelijk je veiligheid garanderen. Om deze reden is het alleen toegestaan in het vrijwilligershuis te verblijven en niet de nacht door te brengen in de stad of in omliggende dorpen, dit geldt natuurlijk niet bij deelname aan excursies.

 

Maaltijden

Je krijgt drie maaltijden per dag. Het ontbijt maak je zelf klaar en bestaat uit muesli, toast, thee en koffie. Lunch en het avondeten worden voor je klaargemaakt. Weekenden zijn prima geschikt om de omgeving te verkennen en buitens huis te eten. Je dient in het weekend zelf voor je maaltijden te zorgen.
In deze landelijke omgeving is eten vaak simpel maar voedingsrijk. Laat ons voor vertrek weten als er speciale dieet wensen of allergieën zijn.  Er zijn veel restaurants in Livingstone, je vindt hier Chinees, Italiaans, Indisch eten en ook sushi. Kortom, genoeg plekken om goed te eten.

 

Hoe er te komen?

Boek een ticket naar Johannesburg en vlieg vanuit Johannesburg door naar Livingstone, dit is de meest makkelijke en snelste manier op te reizen. Reizen per bus van Lusaka naar Livingstone wordt afgeraden.
Op het vliegveld word je opgewacht door je lokale projectcoördinator die je naar het vrijwilligershuis zal brengen.

 

Visum

Voor Zambia heb je een visum nodig. Het meest handig is dit visum bij aankomst op de luchthaven van Livingstone aan te schaffen. De kosten zijn afhankelijk van of je een single-, dubble- of triple entry aanschaft. Je dient het visum contant te betalen in USD. Voor vertrek ontvang je van ons een ‘Letter of Invitation’. Dit document dien je bij aankomst aan de douane in Livingstone te overhandigen. Bij aankomst dien je een Business Visa aan te vragen. Het visum is geldig voor 30 dagen.

Wil je langer bij het project verblijven dan dien je een TEP (Temporary Employment Permit) aan te vragen. Helaas is het niet mogelijk om een TEP aan te vragen als je jonger dan 21 jaar bent. Het team van African Impact ter plaatse zal je hierbij helpen. Wat je mee moet nemen voor een TEP is:

 • Een gecertificeerd kopie van je paspoort (gecertificeerd door een notaris)
 • Kopie van je diploma (hoogst genoten opleiding)
 • 4 pasfoto’s

De kosten van een TEP bedragen USD 200. Dit dien je contant te betalen. Dit is Kwacha 2250.

 

Een dag uit het leven van een vrijwilliger…

07.00 uur: opstaan, tijd voor ontbijt!
07.45 uur: naar het werk
11.30 uur: je wordt opgehaald en naar het vrijwilligershuis teruggebracht voor de lunch
12.00 uur: lunch
13.00 uur: korte tijd om je voor te bereiden op de middagactiviteiten
14.00 uur: vertrek naar je middagproject
17.00 uur: terug naar het huis, diner. De avond is ter vrije besteding. Je kunt heerlijk voor de TV hangen of wat gaan drinken in Livingstone

 

 

Eco bouw project, Livingstone, Zambia

Eco bouw project, Livingstone, Zambia, ©AI

lijntje lang

Prijzen 2022

 

2 weken: € 1195

3 weken: € 1495

4 weken: € 1735

5 weken: € 1975

6 weken: € 2215

7 weken: € 2455

8 weken: € 2695

9 weken: € 2935

10 weken: € 3175

11 weken: € 3415

12 weken: € 3655

Er zijn bij TravelUnique geen boekings- of administratie of reserveringskosten en geen toeslag als je vertrekt in het hoogseizoen.

Houd er rekening mee dat een bedrag van € 25 wordt toegevoegd aan de programmakosten als verplichte bijdrage aan het African Impact Sustainability Fund.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Transfer op maandag
 • Oriëntatie programma
 • Dagelijks transport van- en naar het project
 • Verblijf in het vrijwilligershuis
 • Drie maaltijden per dag  (niet in het weekend)
 • Ondersteuning door een projectcoördinator
Niet bij de prijs inbegrepen
 • Verzekeringen
 • Vliegticket
 • Email, internet- en telefoonkosten
 • Maaltijden in het weekend
 • Was service
 • Kosten Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Limonade en alcohol
 • Visum voor Zambia en eventueel omliggende landen
 • Excursies
Excursies (niet bij de prijs inbegrepen)
 • Diner/Sunset cruise op de Zambezi River
 • Twee dagen/nachten op safari in het Chobe National Park
 • White water rafting op de Zambezi River
 • Bungee jumping
 • Helicoptervlucht over de watervallen
 • Safari op de rug van een olifant
 • Kano safari op de Zambezi rivier met een ervaren gids
 • Game drive in Zambia’s Mosi-oa-Tunya National Park of in het Chobe National Park in Botswana
 • Bootcruise (2 nachten) op de Zambezi Rivier

 

lijntje lang

Startdata 2021 & 2022 en aankomsttijden

 

Verblijf bij dit Eco bricking bouw- en community project is mogelijk van 2 tot en met 12 weken. Echter ben je onder de 21 jaar dan kan je maximaal 4 weken aan dit project deelnemen, dit in verband met een visum.

Hierna kan indien gewenst een ander project van Travelunique geboekt worden.
Dit project start iedere maandag van de maand, gedurende het hele jaar. 

Aankomst op het vliegveld van Livingstone is op MAANDAG, vertrek is ook op maandag. Heb je hulp nodig bij het boeken van een ticket, neem dan contact met ons op.

 

livingstone eco bouw project, Zambia

Eco bouw project, Livingstone, Zambia, ©AI

lijntje lang

Downloads

 

Wil je de brochure over het Eco bricking project in Livingstone, Zambia ontvangen? Neem dan contact met ons op: info@travelunique.nl

Klik hier voor de Facebook pagina van dit project

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

Lees voor het boeken van dit Eco bricking project onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor meer informatie. Bij het boeken van een project ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden.

 

Overige projecten in Zambia

 

 • Sport project, Livingstone, Zambia. Klik hier voor het project

 

Fotogalerij

accommodatie livingstone eco bricking

 

 

 

Mocht je foto’s willen ontvangen van de accommodatie of van het eco bricking project, neem dan contact met ons op.

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner African Impact (AI).

 

Comments
 1. Therese

  25 april 2018 - 13:16

  Gerben Minnesma, Eco bricking Bouw project, Livingstone, Zambia, april 2018, 3 weken
  Goedemorgen Therese,

  Ik ben gisteren teruggekomen uit Zambia, geweldige tijd gehad en heel veel leuke mensen leren kennen. Zowel de heen als terugreis zijn voorspoedig voorlopen, geen issues v.w.b. mijn medicijnen of wat dan ook. Van te voren haal je allemaal scenario’s in je hoofd maar het ging allemaal heel eenvoudig.

  Wie weet ga ik nog eens terug.

  Groeten Gerben