Familie projecten in Afrika

Project: familie project, diverse bestemmingen in Afrika

Deelname mogelijk: minimaal 1 week en maximaal 4 weken gedurende het hele jaar. Leeftijd kinderen: vanaf 12 jaar

Prijzen staan in de tekst vermeld

Logo AI new

Projectcode: TU93/AIFAM

 

button boeken donkergrijs

lijntje lang

Het project

 

Het project kort samengevat
 • Plaats: diverse bestemmingen in Afrika (Zuid-Afrika, Tanzania & Zimbabwe)
 • Accommodatie: vrijwilligersaccommodatie
 • Project: familie project
 • Duur: 1 – 4 weken
 • Leeftijd kinderen: minimaal 12 jaar
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: zeer goed georganiseerd projecten voor de hele familie

 

De familie projecten in Afrika

Er zijn verschillende locaties in Afrika die zeer geschikt zijn voor families die samen vrijwilligerswerk willen gaan doen. Vaak is er een mix aan activiteiten mogelijk bij de projecten en zijn het zeker veilige bestemmingen om je kinderen mee naar toe te nemen.

Op dit moment zijn er op een viertal locaties familie projecten mogelijk:

Kruger National Park, Zuid-Afrika

Dit is om wild te zien ‘de’ bestemming in Zuid-Afrika. Hier vind je de ‘Big Five’ en leer je research technieken en kom je meer te weten over natuurbehoud. Je verblijft in een lodge net buiten het Krugerpark waar je heerlijk kan zwemmen. Naast meer kennis over het wildleven leer je ook de lokale bevolking kennen.

 

St. Lucia aan de oostkust van Zuid-Afrika

Dit gebied is een Worl Heritage Site. Dit is een perfecte betemming als je van de zee houdt. Je kan het hele door jaar in zee zwemmen in dit gebied door de warme golfstroom van de Indische Oceaan. Daarnaast bevindt zich in dit gebied de ‘Big Five’, waardoor er veel dieren gespot kunnen worden. In dit plattelandsgebied is er voor ieder gezinslid een verscheidenheid aan vrijwilligerswerk dat gedaan kan worden.

 

Victoria Falls, een grensplaats in Zimbabwe

Victoria Falls bevindt zich net buiten de wereldberoemde Victoria Falls, één van de 7 Wereldwonderen. Bij deze locatie is het mogelijk om leeuwen van dichtbij mee te maken en mee te draaien op lokale scholen en dit allemaal aan de rand van de prachtige Zambezi rivier. In de weekenden is het mogelijk om te wild water raften, een sunset cruise te maken op de Zambezi rivier of the lunchen in het plaatsje Victoria Falls.

 

Kilimanjaro, Tanzania

Vlak bij Moshi is het mogelijk om als familie deel te nemen aan vrijwilligerswerk. Je woont en werkt hier samen met de Maasai bevolking. Hier zal je met name werken bij een ‘community’ project. Maar een safari in het weekend behoort zeker tot de mogelijkheden. Ook is het mogelijk om vanuit hier Zanzibar te bezoeken.

 

Activiteiten natuurbehoud:
1. Research

Als familie krijg je de gelegenheid om te worden betrokken bij een verscheidenheid van onderzoeksinitiatieven gericht op de Big Five. De gegevens die je verzamelt, zullen de lange termijn doelstellingen van wildlife trusts en natuurbehoud stichtingen steunen.
Je zal helpen bij onderzoek werkzaamheden door het verzamelen van informatie in het veld en door deze gegevens vast te leggen in een geautomatiseerde systeem die wordt gedeeld met relevante onderzoekers en overheden.

Je kan als gezin betrokken worden bij de volgende activiteiten:

 • Het tellen van wild/game drives. Het gedrag van dieren wordt bestudeerd en de aantallen van een bepaald soort worden geteld.
 • Kamperen; er wordt vroeg in de ochtend vertrokken voor een game drive om onderzoek te doen, hierna is er een diner bij het kampvuur. Na het eten is er een ‘night drive’. Hierna slaap je in je tent op de camping. De volgende dag wordt er weer gezocht naar de Big Five.
 • Reptile Centre. Hier leer je meer over deze dieren en leer je begrijpen waarom ze belangrijk zijn voor het ecosysteem.

 

2. Natuurbehoud

Ja zal ook worden betrokken bij allerlei natuurbehoud activiteiten in het gebied, dit kan zijn: het verwijderen van uitheemse plantensoorten, het maken van een waterhole, het schoonmaken van wegen, afval opruimen, etc. Bij dit onderdeel van het project moet je niet bang zijn om je handen vuil te maken. Dit deel van het project is gericht op ‘teamwork’ en geduld. Er zijn diverse activiteiten voor iedere leeftijd.

 

Activiteiten ‘community’ project:

De kinderen die worden ondersteund door dit project komen vaak uit een kwetsbare situatie.  Activtiteiten zijn:

 • Naschoolse opvang en Youth Clubs. Bij deze opvang kan je met de kinderen spelen en sporten
 • Reading Clubs. Dit is de plaats om kinderen kennis te laten maken met boeken en ze enthousiast te maken om te lezen.
 • Natuurbehoud onderwijs. Hier worden kinderen onderwezen over het belang van natuurbehoud. Wie durft mag een presentatie voor de klas houden.
 • Meehelpen bij een sport programma

 

Hoe werkt dit voor de hele familie?

Niks is leuker als familie om naar Afrika af te reizen en samen de handen uit te mouwen te steken en op plaatsen te komen waar je als toerist nooit zou komen. Afhankelijk van de interesse van ieder lid van de familie kan de project coordinator een passend voorstel maken waarbij ‘research’ en ‘comunity’ werk onderdeel zijn van het familie project. Het is belangrijk dat iedereen zich kan vinden in de activiteiten. Daarom vindt vooraf een gesprek met de familie plaats om goed te inventariseren waar ieders behoeften en interesses liggen. De veiligheid van het gezin staat hierbij altijd voorop. Er is 24/7 begeleiding, wat het reizen met de hele familie naar Afrika een prachtige onderneming zal maken.

 

Weekend activiteiten (culturele- en avontuurlijk activiteiten)

Dit is een prachtige kans om naast vrijwilligerswerk de omgeving te ontdekken. Er worden verschillende excursies georganiseerd, voor ieder lid van de familie wat wils, zoals:

 • De Panorama Route
 • Wandeltochten
 • Boottochten op de Blyde River Canyon
 • Aerial Cable Trail (1.2 km) of bungee jumpen
 • Nyani Cultural Village bezoek en Roots of Rhythm show
 • Picknicken op het strand
 • Rivier cruise waarbij je nijlpaarden en krokodillen ziet
 • Paardrijden
 • Kamperen onder de sterren
 • Het bezoeken van lokale markten
Taken
 • Als vrijwilliger draag je bij aan een project dat streeft naar het behoud en de instandhouding van de Afrikaanse Big 5
 • Leer je de bouwstenen van succesvolle ecosystemen te begrijpen en de belangrijke rol die verschillende soorten dieren hierin spelen
 • Werk je mee aan belangrijke onderzoeken naar de leeuw, de olifant, de neushoorn en het luipaard
 • Houd je je bezig met natuurbehoud taken zoals het verwijderen van vallen, verwijderen van onkruid, het opruimen van afval, het vrijmaken van wegen, etc.
 • Werk je samen met je gezin in de Afrikaanse bush met een veelheid van wilde dieren en prachtige natuur om je heen
 • Leer de kinderen kennen die wonen rondom het project en leer ze meer over natuurbehoud
 • Werk je mee op lokale scholen en crèches
 • Sport je met de kinderen
 • Het bijwonen van lezingen over bijvoorbeeld stroperij of culturele presentaties. Het is ook mogelijk zelf een presentatie te verzorgen

 

Redenen om voor een familie project te kiezen
 • Je ervaart je reis naar Afrika als gezin op een hele andere manier, niet als toerist maar als ‘medemens’
 • Je leert meer over het gedrag van olifanten,  de dynamiek tussen leeuwen, het jachtgedrag van de hyena en de luipaard, etc.
 • Je gaat kamperen met de hele familie!
 • De gehele reis is georganiseerd
 • Je bent als familie samen aan het werk in Afrika
 • Je werk in een veilige omgeving waarbij er 24/7 begeleiding is

 

Een dag uit het leven van een vrijwilliger…

Bij het project is iedere dag weer anders. Vaak hangt de planning van de dag af van wat er op dat moment speelt in het gebied.

05.30 uur: opstaan en je klaarmaken voor de ochtendactiviteit

06.00 uur: vertrek voor een research game drive of een natuurbehoud activiteit

09.30 uur: ontbijt en het verwerken van gegevens, kinderen blijven bij de lodge

12.30 uur: lunch in de lodge of een meegenomen lunch onderweg

13.00 uur: begin van het middag project, bijvoorbeeld natuurbehoud onderwijs

16.30 uur: terugkeer naar de lodge 18.30 uur: avondeten. Hierna kan er een presentatie zijn van één van de gidsen of je kan relaxen en socialiseren

Bij research naar dieren moet je vaak vroeg opstaan om de dieren het best te kunnen traceren en fotograferen. Ook het tijdstip net voor de zon onder gaat is hiervoor geschikt.

 

Locatie

Je verblijf als familie in een vrijwilligersaccommodatie met overige (internationale) vrijwilligers. Dit kan zijn in St. Lucia, Victoria Falls, het Krugerpark of Kilimanjaro.

 

Eisen

De minimum leeftijd voor deelname van de kinderen is 12 jaar. De maximale leeftijd voor deelname is afhankelijk van de gezondheid van de vrijwilliger.  Een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) is voor elk project verplicht. Belangrijk is dat iedereen in een goede conditie is. Je zal stukken moeten kunnen lopen en fysiek werk moeten kunnen verrichtten. Je kan goed werken in een team, bent flexibel en enthousiast.

 

Reizen naar Zuid-Afrika onder de 18 jaar

Het ministerie van Binnenlandse Zaken in Zuid-Afrika heeft de immigratiewetten aangescherpt. Een belangrijke verandering in deze wetswijziging is de nieuwe plicht voor reizende ouders met minderjarige kinderen om in het bezit te zijn van een afschrift van de geboorte akte van hun kinderen. Deze nieuwe regels zijn van kracht vanaf 1 juni 2015.

Klik hier voor een samenvatting van de nieuwe regels.

 

Flexibiliteit

De werkzaamheden genoemd in deze projectomschrijving zijn altijd onder voorbehoud. Werktijden en activiteiten kunnen per dag en per periode verschillen. Wees dus flexibel.

 

AI Big Five project en familie projectlijntje lang

Praktische informatie

 

Ondersteuning

Ondersteuning en advies ontvang je van de lokale projectmanagers van African Impact en natuurlijk van TravelUnique. Vooraf ontvang je advies en informatie over je reis, je ontvangt een aantal weken voor vertrek het ‘pre-departure’ document over het project. Bij aankomst krijg je van het lokale team informatie over de huidige status van het project en alle informatie over je nieuwe leefomgeving. Veiligheid van het hele gezin is de voornaamste prioriteit.

 

Oriëntatie

Na aankomst zal je een oriëntatie programma krijgen van de project coördinator over de doelen van het project en jouw rol als vrijwillig. Je krijgt o.a.

 • Een introductie over de omgeving
 • Een overzicht over de doelen van het project en je rol als vrijwilliger
 • Een introductie over de dieren die je zal monitoren en hun gedrag
Accommodatie

Gedurende de weken van je verblijf zul je logeren in comfortabele vrijwilligersaccommodatie.
Je kunt de avonden rondom het kampvuur doorbrengen onder de prachtige Afrikaanse lucht of de dieren aanschouwen die er in de avonduren rond lopen. Bij de accommodatie vind je soms een zwembad. Er is WiFi!

 

Maaltijden

Je krijgt drie maaltijden per dag. Ontbijt staat klaar en kan je pakken. Het ontbijt bestaat meestal uit toast, muesli, koffie en thee. Lunch en diner zijn verzorgde maaltijden en worden door de kok klaargemaakt. Op de meeste dagen zal je een lunchpakket meekrijgen.

 

Hoe er te komen?

Neem contact met ons op voor de juist aankomst- en vertrekdag en voor de juiste aankomst- en vertrektijden. We kunnen je helpen bij het boeken van een ticket.

Visum

Je hebt geen visum nodig voor Zuid-Afrika als je korter dan 90 dagen in het land verblijft. Bij de douane krijg je een stempel in je paspoort (let er op dat je minimaal 2 lege bladzijden in paspoort hebt). Hieraan zijn geen kosten verbonden. Het paspoort moet tenminste nog 30 dagen geldig zijn na terugkomst. Verder moet je een vliegticket hebben met bevestigde terug- of doorvlucht. Voor landen als Zimbabwe en Tanzania heb je wel weer een visum nodig, je ontvangt voor vertrek alle benodigde informatie hierover.

 

African Impact

Bij aankomst bij je vrijwilligersproject word je door African Impact gevraagd de “Terms and Conditions & Code of Conduct” te lezen en te ondertekenen. Je tekent o.a. voor de volgende zaken:

 • Dat African Impact niet verantwoordelijk is voor ongevallen, kwijt geraakte spullen, ziekten, etc.
 • Dat je zelf verantwoordelijk bent voor een geldig paspoort, visum, etc.
 • Dat als je voortijdig het project verlaat je geen recht hebt op een terugbetaling van je geld
 • Dat je je houdt aan de Gedragsregels (Code of Conduct)

Wil je voor aanvang van je project de regels ontvangen, neem dan contact met ons op.

 

AI fotografie en familie projectlijntje lang

Prijzen 2017

 

De prijs is afhankelijk van welk project er wordt gekozen. Prijzen starten bij euro 841,00 per persoon per week, waarbij de kinderen, jonger dan 17 jaar, 10% korting ontvangen. Neem contact met ons op voor een offerte.

Er zijn bij TravelUnique geen boekings- of administratie of reserveringskosten en geen toeslag als je vertrekt in het hoogseizoen. Na het boeken van het project ontvang je een nota om een aanbetaling van € 150,00 te voldoen.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Transport vanaf het vliegveld en weer terug
 • Oriëntatie programma
 • Dagelijks vervoer
 • Verblijf in het vrijwilligershuis
 • Drie maaltijden per dag, ontbijt, lunch en avondeten
 • Assistentie van de projectcoördinator en -manager 24/7

 

Niet bij de prijs inbegrepen
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Persoonlijke aansprakelijkheids- en medische verzekering
 • Vliegticket
 • Persoonlijke items zoals kleding, cadeautjes, etc.
 • Limonade en sterke drank
 • Excursies
 • Email/internet en telefoonkosten
 • Kosten Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Eventuele visum kosten
 • Kosten WiFi
 • Ophalen en wegbrengen naar het vliegveld op afwijkende tijden
 • Transportkosten gedurende de weekenden

 

lijntje lang

Startdata 2017 en aankomsttijden

Neem contact met ons op voor de juiste startdata van een familie project. Hierin is men flexibel. Verblijf is mogelijk minimaal 1 week en maximaal 4 weken.

Mocht je willen boeken via het boekingsformulier, klik dan de 1e van de maand aan van de maand waarin gestart wenst te worden. Wij nemen dan contact op om het juiste project, de juist prijs, de juiste startdatum en de duur door te spreken.

 

AI Big Five project-4lijntje lang

Downloads

 

Klik hier voor de Engelstalige brochure over dit familie project.

Uitleg projectkosten, klik hier.

Klik hier voor de Facebook pagina van dit project.

 

What-to-wear-wildlife-conservation1

lijntje lang

button boeken donkergrijs

 

Lees voor het boeken van een familie project onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor meer informatie. Bij het boeken van een project ga je akkoord met de Algmene Voorwaarden.

 

Fotogalerij

AI familie project-1 AI familie project-2

 

AI fotografie-11 AI fotografie-10

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner African Impact.

 

Comments are closed.