Fotografie project, Zimbabwe

Project: Fotografie project, Antelope Park, Gweru, Zimbabwe

Deelname mogelijk: 4 weken, gedurende het hele jaar

Prijs staat in de tekst vermeld

Projectcode: TU19/APPL

 

button boeken donkergrijs

 

lijntje lang

HET PROJECT

 

Het project kort samengevatimire fototoestel
 • Plaats: Antelope Park, Gweru, Zimbabwe
 • Accommodatie: vrijwilligersaccommodatie in een Private Game Reserve
 • Type project: fotografie project
 • Duur: 4 weken
 • Aantal vrijwilligers: maximaal 2 (plus vrijwilliger die deelnemen aan ander projecten)
 • Leeftijd: minimaal 17 jaar
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: zeer goed georganiseerd project in een prachtige omgeving

 

Antelope Park, fotografie project

Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk in Afrika en een goede amateurfotograaf en wil je beide zaken met elkaar combineren? Kies dan voor dit fotografie project in Antelope Park, Zimbabwe.

Antelope Park in Zimbabwe is een droomlocatie voor fotografen en filmmakers. Er zijn zo veel mogelijkheden om prachtige beelden te schieten; de leeuwen, de olifanten, de verschillende vogelsoorten en niet te vergeten de mensen die er wonen.

In 1975 trokken 200.000 leeuwen rond over het Afrikaanse Continent. Volgens schattingen waren er in 2002 nog tussen de 23.000 en 39.000 leeuwen over. Een achteruitgang van 80 – 90% in minder dan 30 jaar.

 

ALERT

African Impact werkt samen met ALERT, the African Lion & Environment Research Trust, een non-profit organisatie toegewijd aan het behoud van de Afrikaanse leeuw. ALERT ondersteunt het Rehabilitatie & Release programma opgericht in het Antelope Park in Zimbabwe.

Zij zoeken oplossingen om het probleem van de snelle verdwijning van de leeuwenpopulatie aan te pakken. Dit door leeuwen in goede Nationale parken en reservaten terug te plaatsen aan de hand van een uniek vier stappen programma.

Dit programma is veelzijdig doordat ALERT ervan overtuigd is dat de leeuw kan overleven met een levensvatbaar aantal exemplaren. Dit betekend wel dat er een goede omgeving moet zijn waar er gejaagd kan worden evenals de mensen/gemeenschappen woonachtig in het leefgebied van de leeuw moeten doordrongen zijn van het feit dat de leeuw beschermt dient te worden.

 

Overige organisaties

Om dit te bereiken omvat het programma betrokkenheid van ‘The Conservation Centre for Wild Africa’ (CCWA) en het ALERT Communities Trust (ACT). Dit om er zeker van te zijn dat de natuurlijke leefomgeving van de leeuwen beschermt wordt, dat er onderzoek plaatsvindt en dat gemeenschappen die aan deze natuurlijke leefomgeving grenzen stap voor stap worden betrokken bij de projecten met als doel de instandhouding van het wildleven in Afrika.

Alle bovenstaande elementen zijn vastgelegd in een partnerschap met fatsoenlijke nationale- en lokale autoriteiten en er wordt samengewerkt met andere organisaties om maximaal resultaat te behalen.

 

Fotografie project

Bij de wildlife film en fotografie project heb je de unieke kans leeuwen van dichtbij mee te maken. Ook per paard is het mogelijk de omgeving te verkennen en te fotograferen, meer dan 20 dieren leven hier in hun natuurlijke omgeving. Daarnaast is Antelope Park het thuis van meer dan 150 soorten vogels. Een trip naar Matobos National Park of naar het Hwange National Park of de spectaculaire Victoria Watervallen is mogelijk. Deze uitstapjes zullen prachtige beelden opleveren.

De foto’s die je maakt bij dit fotografie project in Antelope Park helpen mee om:

 • Het gedrag van de leeuwen te begrijpen
 • De sociale structuur in de groep leeuwen in kaart te brengen
 • Te bepalen welke rol welke leeuw in de groep heeft
 • Jonge leeuwen vast te leggen op beeld
 • De foto’s die je maakt in het park zullen worden gebruikt om de natuurbehoud doeleneinden onder de aandacht te brengen

 

Camera

Klik hier om de foto’s te zien gemaakt bij het fotografie project door oud-vrijwilligers. Belangrijk is dat je een goede camera meeneemt. Neem contact met ons op voor de eisen die aan een camera worden gesteld. Indien mogelijk, is het ook handig als je een laptop meeneemt.

 

Overige activiteiten bij dit fotografie project:

 

1. Werken met de leeuwen

Tijd doorbrengen met de leeuwen in het wild, iedere dag, is een essentieel gedeelte in het opvoeden van de welpen. Om succesvol te worden teruggezet in hun natuurlijke leefomgeving is tijd doorbrengen in deze natuurlijke leefomgeving zeer belangrijk. Ze moeten zich leren aanpassen aan deze omgeving, er van leren, de omgeving begrijpen, leren observeren en de lucht leren voelen en ruiken.

Sinds de start van het programma is er een duidelijke toename te ontdekken in het bewustzijn van hun natuurlijke omgeving evenals verbeterd jachtinstinct. De grotere welpen zijn in staat kleinere stukken wild tijdens de wandelingen te vangen, en deze vaardigheden ontwikkelen zich steeds meer iedere dag.

Naast de wandeling hebben de dieren voedsel nodig, moeten ze verzorgd worden en moet er samen met een dierenarts naar de gezondheidstoestand van de dieren gekeken worden. Sluit je aan bij een team van professionele gidsen en andere betrokken vrijwilligers, kweek een groter begrip voor ‘De Koning der dieren’ en help mee om het grootste deel van deze prachtige dieren terug te brengen in het wild!

Onlangs is Ngamo geopend. Vrijwilligers worden betrokken bij het bewaken van de grenzen en het repareren van gaten in het hekwerk veroorzaakt door dieren, bijvoorbeeld wrattenzwijnen.

 

2. Onderzoek

Als onderdeel van het programma worden er diverse onderzoeken verricht om tot een beter begrip te komen omtrent het gedrag van de leeuw en de ecologie. Gedurende de wandelingen worden de leeuwen geobserveerd in hun natuurlijke omgeving.

Deze data worden gebruikt om beslissingen te maken betreffende het uitzetten van deze dieren in het wild en hoe ze het beste te verzorgen. Vrijwilligers zullen de onderzoekers assisteren in het verkrijgen en het analyseren van de gegevens.

Het aantal uren dat wordt besteed aan onderzoek is afhankelijk van de situatie op dat moment. Onderzoek kan inhouden:sporen- en karakteronderzoek en de groei van de leeuwen. Je zult alle training krijgen die nodig is om er voor te zorgen dat je goede onderzoeksresultaten boekt.

 

3. Olifanten

Je hebt ook de mogelijkheid tijd door te brengen bij de African Elephants Orphanage. Hier worden (jonge) olifanten opgevangen die geen ouders meer hebben. De olifanten in het Antelope Park werden gered van de dood gedurende een aanhoudende droogte in Zimbabwe in 1991 en 1992.

 

4. Vrij rondlopend wildleven

De laatste gebieden met wildleven in Zimbabwe worden zeer goed beschermd. Een deel van het project zal dan ook bestaan in het assisteren van het wildleven management in het beschermen van deze natuurgebieden.

Dit door middel van “Boundry Patrols”, grenspatrouilles en het repareren van de hekken. Vaak gebeuren deze activiteiten lopend door het park onder begeleiding van ervaren gidsen.

 

5. Paardrijden

Antelope Park heeft een grote stal. Je kan meenhelpen de paarden te voeden en de stallen schoon te maken. Ook kan je paardrijdlessen volgen van een lid van het poloteam van Zimbabwe. Zimbabwe staat 2e op de Wereldranglijst voor poloteams. Ook is het fotograferen van de paarden onderdeel van het fotografie project. Je kan deelnemen aan de volgende activiteiten:

 • Polo crosse game – USD 10
 • Polo crosse les – USD 10
 • Bush ride – USD 15
 • Dag safari – USD 80
 • Safari met overnachting – USD 185

 

Hoogtepunten van het fotografie project in Zimbabwe
 • Leef in de buurt van de Afrikaanse leeuw
 • Neem deel aan een internationaal erkend leeuwen project
 • Zie jonge leeuwen een prooi vangen
 • Leer meer over het Afrikaanse wildleven
 • Ontdek de Zimbabwaans cultuur
 • Zie meer van het prachtige Zimbabwe, zoals de Victoria Watervallen, Matobo National Park, etc.
 • Weet je (basis) fotografievaardigheden te verbeteren
 • Maak (internationale) vrienden voor het leven
Locatie

Antelope Park (Private Game Reserve) bevindt zich 10 kilometer van het centrum van Gweru, Zimbabwe. Gweru is gelegen in de Midlands van Zimbabwe en is een malariavrij gebied. In 2009 had Gweru iets meer dan 146.00 inwoners.

 

Het weer

Zimbabwe ligt op het zuidelijk halfrond en grenst ondermeer aan Zuid-Afrika. Het grootste gedeelte van het land wordt bedekt door een bergplateau. Hierdoor wordt het subtropische klimaat wat gematigd. De temperaturen schommelen gedurende het jaar tussen de 20 en 30°C. De droge en koele periode loopt van april tot en met oktober. Dit is veruit de beste tijd om het land te bezoeken. Van november tot en met maart is het warm en vochtig, en vallen er van tijd tot tijd pittige buien.

 

African Impact

Bij aankomst bij je vrijwilligersproject word je door African Impact gevraagd de ‘Terms and Conditions & Code of Conduct’ te lezen en te ondertekenen. Je tekent o.a. voor de volgende zaken:

 • Dat African Impact niet verantwoordelijk is voor ongevallen, kwijt geraakte spullen, ziekten, etc.
 • Je zelf verantwoordelijk bent voor een geldig paspoort, visum, etc.
 • Als je voortijdig het project verlaat je geen recht hebt op een terugbetaling van je geld
 • Dat je je houdt aan de Gedragsregels (Code of Conduct)

Wil je voor aanvang van je project de regels ontvangen, neem dan contact met ons op.

 

Eisen

De minimum leeftijd voor dit project is 17 jaar. Mocht je 17 jaar zijn en willen deelnemen aan het project dan dienen je ouders een formulier in te vullen waarbij ze toestemming geven tot deelname aan het project. De maximum leeftijd van de vrijwilliger is afhankelijk van zijn of haar gezondheid. Ervaring is niet vereist. Wel een grote belangstelling voor het wildleven en natuurbehoud. Voor ieder project van TravelUnique is een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) noodzakelijk.

 

Ai leeuw5lijntje lang

Landeninformatie

 

Zimbabwe

In het noorden vind je de wateren van de machtige Zambezi rivier en de Victoria Falls. Steile bergketens van Zimbabwe naar Mozambique en in het oosten de open graslanden, het land van de Matabele in de zuidelijke regio’s en de rijke landbouwgronden noordwaarts door Mashonaland. Zimbabwe kan worden omschreven als “het beste exemplaar van de National Geographic”, volgens Lonely Planet.

 

 Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Zimbabwe
lijntje lang

Praktische informatie 

 

Accommodatie

Je zal verblijven bij dit fotogafie project in een twee-, drie-of vierpersoons kamer op het Private Game Reserve. Een kamer deel je altijd met vrijwilligers van dezelfde sekse. Je verblijft hier met internationale vrijwilligers, de voertaal bij het project is Engels. Er zijn ook vrijwilligers die aan een ander project deelnemen. In het park is er een zwembad en een internet aansluiting (die het soms niet doet en waarvoor je een voucher dient te kopen bij de recpetie in USD). Ook is er voor de vrijwilligers een eigen douche en toilet tegenover de slaapvertrekken. Je kamer wordt dagelijks schoongemaakt en je kunt gebruik maken van de wasservice.

Wanneer je reist met een vriend/vriendin, familielid of partner, laat dit ons weten. We kunnen er dan voor proberen te zorgen dat jullie samen in een kamer verblijven, dit is wel afhankelijk van de beschikbaarheid van het aantal plaatsen, helaas kunnen we het niet garanderen.

 

Upgrade accommodatie

De accommodatie is simpel en rustiek maar comfortabel en heeft alles wat je nodig hebt. Het is mogelijk een luxere accommodatie te boeken. Laat van de voren even weten of je hierin interesse hebt, dan sturen we je een overzicht van de kosten. Er zijn twee mogelijkheden tot upgraden:

 • East African Style Safari tents, met twee kamers en een en-suite badkamer
 • Thatched River Lodge, ook met twee kamers en een en-suite badkamer uitkijkend over de rivier

Klik hier voor de brochure met de upgrade mogelijkheden in Antelope Park.

 

Maaltijden

Je krijgt drie maaltijden per dag. Lunch en diner worden gemaakt door de aanwezige kok in het rest camp. Belangrijk om te weten is dat in deze landelijke omgeving is eten vaak simpel maar voedingsrijk. Laat ons voor vertrek weten als er speciale dieet wensen of allergieën zijn.

 

Projectmanager bij het fotografie project

Neil Fairlie is de man verantwoordelijk voor het film en foto departement in Antelope Park. Hij komt uit Zimbabwe en kent Afrika goed. Deze ervaren fotograaf zal je helpen, begeleiden en leren goed te fotograferen tijdens je verblijf in Antelope Park. Neil heeft meer dan 7 jaar ervaring in de foto en filmindustrie.

 

Ondersteuning

Gedurende je verblijf heb je de hulp van een ervaring projectmanager en projectcoördinator. Hij of zij is 24 per dag beschikbaar om je te helpen met problemen en/of vragen. Vooraf ontvang je van TravelUnique alle benodigde informatie.

 

Hoe er te komen?

Vlieg vanaf Johannesburg, Zuid-Afrika naar Bulawayo, of vlieg naar Harare (de hoofdstad van Zimbabwe). Zie voor verdere informatie omtrent vluchten het kopje “aankomst tijden”. Na aankomst bij het Antelope Park Project is er voor alle vrijwilligers een oriëntatieprogramma. Dit wordt gegeven door de lokale projectcoördinator en hij of zij zal je de ins-and-outs vertellen van het project. Je ontvangt een map met alle benodigde informatie. Hierin staan bijvoorbeeld de rivieren, wegen en tracks van het wildleven. Je zult zien waar je komt te werken evenals waar de andere vrijwilligers werkzaam zullen zijn. Uiteraard zullen de veiligheidsvoorschriften met je worden doorgenomen.

 

Visum

Bij aankomst in Zimbabwe dient men een business visum aan te vragen (voorheen was dit een toeristen visum), dit geldt voor het medisch- en weeskinderen project in Gweru, Zimbabwe. Dit visum is 30 dagen geldig. Deelnemers aan het Leeuwen project bij Antelope Park te Gweru, dienen wel een toeristen visum aan te vragen bij aankomst in Harare of Bulawayo. Kosten van een visum bedragen USD 30 en dien je contant in USD te betalen. Het bedrag kan nog wel eens wijzigen.

Vrijwilligers kunnen maximaal 4 weken bij dit project verblijven. Echter, diegene die langer dan vier weken blijven, bijvoorbeeld om verder in Zimbabwe te reizen, hebben de mogelijkheid om hun visum met 1 week ter verlengen. Hierna is een extra vergunning nodig van Gweru Immigrations. Je krijgt dan een “Temporary Employment Permit”. Dit dient contant voldaan te worden door de vrijwilliger en bedraagt $ 500. Een medewerker van African Impact zal je helpen bij het verkrijgen van een permit.

 

Ai zebra lijntje lang

Prijzen 2019

 

De prijs voor het fotografie project in Antelope Park Gweru, Zimbabwe, bedraagt:

Voor 4 weken: € 2845,00 per persoon

Aansluitend aan het fotografie project kan je deelnemen aan een ander project in Antelope Park, bijvoorbeeld het leeuwen project. Of een ander project in Zimbabwe, bijvoorbeeld in Victoria Falls of in een ander land. Neem contact met ons op voor de prijzen en voor de mogelijkheden. We kunnen je een offerte sturen.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Vliegveld transfer van Bulawayo Airport of Harare International airport naar- en van het project
 • Oriëntatie programma plus trainingsprogramma door ervaren gidsen
 • Verblijf in het vrijwilligershuis in Antelope Park
 • Drie maaltijden per dag
 • Wekelijkse was service
 • Ondersteuning door een projectcoördinator

 

Niet bij de prijs inbegrepen
 • Persoonlijke reis- en annuleringsverzekering
 • Vliegticket naar Harare International Airport of Bulawayo Airport
 • Persoonlijke items zoals kleding, etc.
 • Email, internet- en telefoonkosten
 • Alcohol en chocolade
 • Kosten VOG (Verklaring Omtrent Gedrag)
 • Visa voor het bezoek aan omliggende landen en visum voor verblijf in Zimbabwe
 • Excursies

 

Populaire excursies (niet bij de prijs inbegrepen)

Als je vrijwilligerswerk doet in Afrika wil je meestal ook iets van de omgeving zien. De Victoria Falls worden ook wel genoemd “Africa’s adrenaline capital”, je kunt een helikoptervlucht boven de watervallen boeken, bungee jumpen, raften, paardrijden, op een olifant rijden, game drives, skydiving, kanoën en nog veel meer. Ook zijn er dagtrips naar Matopos, Hwange, de Great Zimbabwe Ruins en de Granite Ridge.

Het is ook mogelijk om na je verblijf van vier weken deel te nemen aan een reis van 10 dagen waarbij je Matopos, Hwange en Victoria Falls bezoekt. De kosten bedragen USD 995,00 per persoon. Neem contact met ons voor het reisschema.

 

lijntje lang

Startdata 2019 en aankomsttijden

 

Verblijf bij dit fotografie project is mogelijk voor een periode van 4 weken, hierna kan indien gewenst een ander project van TravelUnique geboekt worden. Dit kan ook een project zijn in Antelope Park.

Dit project start twee keer per maand op MAANDAG.

De startdata in 2019 zijn op:

7 januari, 14 januari, 28 januari, 11 februari, 25 februari, 11 maart, 25 maart, 8 april, 22 april, 6 mei, 20 mei, 3 juni, 17 juni, 1 juli, 15 juli, 29 juli, 12 augustus, 26 augustus, 9 september, 23 september, 7 oktober, 21 oktober, 4 november, 18 november, 2 december, 16 december en 30 december 2019.

 

VRIJWILLIGERS DIE AANKOMEN OP HET VLIEGVELD VAN BULAWAYO DIENEN AAN TE KOMEN OP MAANDAG, DE STARTDAG VAN HET PROJECT. VERTREK IS DAN OOK WEER OP MAANDAG.

VRIJWILLIGERS DIE AANKOMEN OP HET VLIEGVELD IN HARARE DIENEN AAN TE KOMEN OP ZONDAG. VERTREK IS DAN OOK WEER OP ZONDAG.

 

Aankomst en vertrek Bulawayo

Mocht je besluiten aan te komen op Bulawayo (wordt ten zeerste aangeraden), dan dien je aan te komen op een maandag met de SA (South African Airways) vlucht SA 8110, die om 12.05 uur aankomt. Hierna word je direct naar het project gebracht. Mocht je een andere vlucht boeken dan wordt er helaas een extra fee in rekening gebracht. Bij vertrek vanaf Bulawayo, boek dan de vlucht die op maandag vertrekt, de SA 8111, vertrek om 12.50 uur.

 

Aankomst en vertrek Harare

Je dient aan te komen in Harare de zondag voordat je project op maandag begint. Zorg ervoor dat je vlucht in Harare aankomt tussen 10.30 uur en 14.00 uur. Bij vertrek boek dan de vlucht op de laatste zondag. Je bent voor 11.00 op het vliegveld voor je retourvlucht. Vluchten vanaf 13.00 uur kunnen geboekt worden. Mocht je een andere vlucht boeken dan wordt er helaas een extra fee in rekening gebracht.

 

 

AI leeuw1lijntje lang

Downloads en links

 

Download hier de Engelstalige brochure over het fotografie project in Antelope Park, Zimbabwe

Klik hier voor de site van Antelope Park

Klik hier voor de Facebook pagina van Antelope Park

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

Lees voor het boeken van dit fotografie project onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor de Algemene Voorwaarden. Bij het boeken van een project ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden.

 

Overige projecten in Antelope Park, Zimbabwe
 • Medisch project, klik hier voor meer informatie
 • Leeuwen project, klik hier voor meer informatie
 • Combi project (onderwijs- en leeuwen project), klik hier voor meer informatie
 • Combi project (paarden management- en leeuwen project), klik hier voor meer informatie

 

Vergelijkbare fotografie projecten 
 • Fotografie project, Krugerpark, Zuid-Afrika. Klik hier voor het project
 • Fotografie project, Victoria Falls, Zimbabwe. Klik hier voor het project

 

Fotogalerij

 

AP2AP3AP1fotografie4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner African Impact.

 

Comments are closed.