Girl Impact project, Tanzania

Project: Girl impact project, Moshi, Tanzania

Deelname mogelijk: minimaal 2 weken en maximaal 8 weken. Het project is half december tot begin januari gesloten

Prijzen staan in de tekst vermeld

Logo AI new

Projectcode: TU04/MOSHG

 

button boeken donkergrijs

lijntje lang

Het project

 

Het project kort samengevat
 • Plaats: Moshi, Kilimanjaro, Tanzania
 • Accommodatie: vrijwilligersaccommodatie
 • Project: het stimuleren van de emancipatie van meisjes door advies, ondersteuning en onderwijs
 • Duur: 2 – 12 weken
 • Aantal vrijwilligers: maximaal 10
 • Leeftijd: minimaal 17 jaar
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: zeer goed georganiseerd project vlak bij Mount Kilimanjaro

 

Algemene Informatie, Kilimanjaro, Tanzania

Aan de voet van Mount Kilimanjaro vind je Moshi. Moshi is een moderne, levendige stad in het noorden van Tanzania. Mount Kilimanjaro is de hoogste berg in Afrika.

 

Het Girl Impact project

Er is veel onderzoek gedaan, maar het is duidelijk dat als je investeert in een jong meisje; je haar armoede terugdringt, je haar gezondheid verbetert en je haar toekomstige economische positie beter maakt. Er zijn zo veel jonge meisjes die geen onderwijs volgen, die worden misbruikt en op jonge leeftijd (gedwongen) trouwen en/of een kind hebben.

Dit project heeft tot doel kansen te creëren voor jonge meisjes door middel van een netwerk in hun leefgemeenschap, zodat ze meerdere keuzes hebben als ze opgroeien.

De pubertijd is een cruciale periode in de toekomst van een meisje. Ze kunnen onderwijs volgen en zich sociaal ontwikkelen of ze krijgen te maken met een kind huwelijk, HIV/AIDS, een tienerzwangerschap of seksueel misbruik.

Ieder kind heeft recht op onderwijs, gezondheidszorg en bescherming tegen geweld en misbruik om zich zo te ontwikkelen tot een stabiele volwassene. Krachtige vrouwen zijn een zegen voor families, hun gemeenschap en hun land.

 

Schematisch

Girl-project

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De feiten:
 • Wereldwijd gaan er 130 miljoen kinderen zonder diploma van school, 70% hiervan zijn meisjes
 • 50% van het seksueel misbruik gebeurt bij meisjes van 15 jaar en jonger
 • 75% van alle HIV geïnfecteerde in Sub Sahara Africa tussen de 15 – 24 jaar zijn meisjes
 • De helft van de eerstgeborenen in ontwikkelingslanden hebben een tienermoeder

Dit project is opgezet door The Happy Africa Foundation (THAF) in 3 landen met als doel meisjes tussen de 11 en 18 jaar ontwikkeling en onderwijs te bieden. Samen met de lokale gemeenschap is een project opgezet waarbij de focus ligt op:

 • Onderwijs: Zorg er voor dat meer meisjes toegang krijgen tot het onderwijs en dat ze van school gaan met een diploma. Hierdoor stijgen hun kansen om in eigen levensonderhoud te kunnen voorzien
 • Gezondheidszorg: Geef voorlichting over gezondheidsrisico’s en preventie en geef ze hulp bij gezondheidskwesties
 • Tienerzwangerschap: Geef voorlichting hoe een zwangerschap te voorkomen en ondersteun jongeren die te maken hebben met een zwangerschap en het moederschap
 • Veiligheid: Probeer de houding te veranderen ten opzichte van geweld tegen meisjes en help meisjes die slachtoffer zijn van (huiselijk) geweld
 • Financiën: Laat ze de verschillende opties zien en leer ze hoe verantwoording te nemen voor hun eigen levensonderhoud
 • Zelfvertrouwen: Zorg ervoor dat ze meer zelfvertrouwen ontwikkelen en zo meer verantwoording nemen voor hun eigen toekomst

Door te werken aan de ontwikkeling van meisjes draag je bij aan een betere toekomst voor niet alleen de meisjes, hun families maar aan de gehele gemeenschap waarin zij leven.

 

Door dit project zullen een aantal dingen kunnen veranderen:
 • Wanneer meisjes boven de 16 jaar een inkomen verdienen, investeren ze 90% van dit bedrag in hun familie. Mannen daarentegen investeren 30 – 40%
 • Ieder jaar dat een meisje langer op de lagere school zit stijgt hun toekomstig inkomen met 10 – 20%. Een extra jaar op de middelbare school levert 15 – 25% op
 • Meisjes die onderwijs volgen zijn op latere leeftijd zwanger en hebben kinderen die gezonder en beter opgeleid zijn
 • Ieder jaar dat een moeder extra onderwijs volgt brengt dit de kindersterfte terug met 5 – 10%

Belangrijk is dat dit project in de lokale gemeenschap wordt gedragen. Het project biedt ondersteuning aan meisjes, maar ook aan vrouwen, die dagelijks ondervinden hoe hard het leven kan zijn. Ook is het noodzakelijk dat mannen en jongens begrijpen dat goed onderwijs voor meisjes noodzakelijk is.

Dit project behandelt een breed aantal onderwerpen waarbij tegemoet wordt gekomen aan de wensen van de meisjes en rekening wordt gehouden met de cultuur.

De verschillende onderdelen van het project lopende het gehele jaar door, met uitzondering the workshop van NAFGEM (Network Against Female Genital Mutilation). De workshops worden op specifieke data gegeven.

 

Onderdelen van het project zijn:
 • Hulp aan tienermeisjes door middel van ‘Girl’s Clubs’ op de middelbare school. Er zijn diverse naschoolse Clubs in Moshi die gericht zijn op het behandelen van verschillende onderwerpen, zoals Engelse les, voorlichting op het gebied van gezondheidszorg, HIV, menstruatie, anticonceptie en seks. Dit zijn onderwerpen die niet worden behandeld op de scholen in Tanzania. Er wordt vooral gekeken naar het vergroten van het zelfvertrouwen van de meisjes. Met behulp van de leiding van het project bereiden vrijwilligers lessen voor die worden gegeven in de naschoolse clubs. De lessen staan vermeld in een syllabus met te bereiken doelen. De lessen worden met behulp van vrijwilligers samengesteld.
 • Hulp aan tienerjongens door middel van ‘Boys Clubs’ op de middelbare school. Bij de emancipatie van jonge meisje moet je ook de jongens betrekken. De ‘Boys Club’ behandelt onderwerpen als gelijkheid, een gezonde seksuele relatie en wat ‘NEE” betekent. Als vrijwilliger bereid je de lessen voor en geef je workshops over diverse onderwerpen.
 • Health Club op de middelbare school. Naast aandacht alleen voor meisjes en jongens is het ook nodig ze samen te brengen en een discussie op gang te zetten over de rol van meisjes en jongens in de samenleving. Pubers praten met elkaar over onderwerpen als alcohol, drugs, seks en gezondheid. Vrijwilligers bereiden de onderwerpen voor en verzorgen de materialen die ter ondersteuning van de lessen kunnen dienen.
 • Women’s Group. Er worden voor de groep vrouwen verschillende activiteiten georganiseerd op het gebied onderwijs en het genereren van inkomen. De vrouwen wordt geleerd hoe ze jonge meisjes kunnen motiveren en stimuleren. Ook hier bereid je de lessen voor een programma dat wekelijks wordt gehouden.
 • NAFGEM. NAFGEM staat voor Network Against Female Genital Multilation. Dit is het verminken van de genitaliën van vrouwen. Hier worden op bepaalde tijden workshops over gegeven.

 

Workshops

Gedurende  het hele jaar vinden diverse workshops en programma’s plaats over verschillende soorten onderwerpen zoals: alcohol, de puberteit, drugs, zelfvertrouwen, de rol van de man en de vrouw in de maatschappij, tienerzwangerschappen, etc. Sommige programma’s bevatten de Engelse taallessen, afhankelijk van de leeftijd van de groep. De programma’s zijn opgezet om jonge vrouwen zelfvertrouwen te geven en ze verantwoordelijk te maken voor toekomstige keuzes.

 

Vakantie

Omdat er gewerkt wordt binnen de lokale gemeenschap zijn vakanties en public holidays van effect op de projecten; lokale partners zijn vrij en kinderen hebben vakantie. Hierdoor zal de structuur van het programma afwijken gedurende de vakanties. Vaak betekent dat het project minder georganiseerd is.

 

5 redenen om het Girl Impact project in Kilimanjaro, Tanzania te kiezen:
 1. Je bent werkzaam in een omgeving waar je uitzicht hebt op de hoogste berg van Afrika, Mount Kilimanjaro
 2. Je draag bij aan het zelfvertrouwen van jonge vrouwen
 3. Je leert meer over de fascinerende, kleurrijke Maasai stam
 4. Je bent een onderdeel van een project waarbij jonge vrouwen een betere toekomst wordt gegund
 5. Je maakt deel uit van een project waarbij je te maken krijgt met verschillende problematieken

 

Hoogtepunten van het project
 • Leer hoe de man-vrouw verhoudingen in Tanzania liggen
 • Ben een onderdeel van een programma dat jonge vrouwen onderwijst en coacht om het heft in eigen hand te nemen
 • Woon en werk in een authentieke Afrikaanse plaats
 • Werk dagelijks met de leden van de Maasai stam, hierdoor leer je veel over deze kleurrijke cultuur
 • Leer de lingl. Er worden wekelijks Swahili lessen gegeven zodat je beter kan praten met de mensen met wie je werkt
 • Leer meer over de dieren in Tanzania. Rondom je huis vind je schildpadden, apen en lizards
 • Moshi is de dichtstbijzijnde stad van Mount Kilimanjaro. Je hebt iedere ochtend weer een prachtig uitzicht
 • Eet huisgemaakte Swahili gerechten, iedere dag voor je klaargemaakt door de kok
 • Maak internationale vrienden voor het leven
Locatie

Het project is gevestigd in een klein plattelandsdorp woont, genaamd Mdawi. Dit is maar een aantal kilometer buiten Kilimanjaro. De bekendste attractie is hier natuurlijk Mount Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika.

 

Weer

Tanzania is het grootste land van Oost-Afrika. Het ligt net onder de evenaar en er heerst voor het grootse gedeelte een tropisch klimaat. Aan de kust en op het eiland Zanzibar is het altijd vochtig en warm. Temperaturen schommelen tussen de 27 en 32°C. De beste reisperiode is van juni tot en met oktober: het is dan droog en het minst warm. In de zuidelijke en noordelijke hooglanden, waar de Kilimanjaro ligt, kan het kwik zakken tot 12°C. Tanzania kent over het algemeen twee regentijden: de kleine regentijd in november en december, en de grote regentijd in maart tot april.

 

Eisen

De minimum leeftijd voor dit project is 18 jaar. De maximum leeftijd is afhankelijk van de gezondheid van de vrijwilliger. Voor ieder project van TravelUnique is een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) een vereiste. Belangrijk is dat je de Engelse taal goed beheerst. In principe mag iedereen zonder ervaring deelnemen aan dit project.

De voorkeur gaat uit naar vrijwilligers met een achtergrond in het onderwijs of die met man/vrouw problematieken hebben gewerkt. Bij voorkeur ben je goed in het presenteren voor een groep of het geven van workshops.

 

African Impact

Bij aankomst bij je vrijwilligersproject word je door African Impact gevraagd de ‘Terms and Conditions & Code of Conduct’ te lezen en te ondertekenen. Je tekent o.a. voor de volgende zaken:

 • Dat African Impact niet verantwoordelijk is voor ongevallen, kwijt geraakte spullen, ziekten, etc.
 • Je zelf verantwoordelijk bent voor een geldig paspoort, visum, etc.
 • Als je voortijdig het project verlaat je geen recht hebt op een terugbetaling van je geld
 • Dat je je houdt aan de Gedragsregels (Code of Conduct)

Wil je voor aanvang van je project de regels ontvangen, neem dan contact met ons op.

 

Flexibiliteit

Aan het werk gaan in Afrika kan een opwindend avontuur zijn maar soms ook een ontmoedigende onderneming. Wij beiden je de kans om werkervaring in Afrika op te doen, de mensen te leren kennen in een gestructureerd project waarbij op je veiligheid wordt gelet. Er is een projectcoördinator aanwezig die je de gehele periode zal begeleiden. Daarnaast is er bij aankomst een uitgebreide oriëntatietraining dit er voor zal zorgen dat je het meest haalt uit deze uitdaging. Aanpassingsvermogen aan het lokale systeem is een vereiste. Er wordt nauw samengewerkt met plaatselijke hulpverleners en de lokale politieke systemen om er zorg voor de dragen dat een vrijwilliger maximaal profijt heeft van zijn of haar bijdrage.

Houdt er rekening mee dat projecten kunnen veranderen, dat behoefte van lokale gemeenschappen veranderen en dat projecten hierop aangepast worden. Soms wordt de hulp van vrijwilligers overbodig of wordt er een nieuw project opgestart, wees dus flexibel.

 AI livingstone projectlijntje lang

Landeninformatie

 

Tanzania

Tanzania is een land van geografische extremen; het heeft de hoogste piek, Mount Kilimanjaro en het laagste punt, de zoutvlakte van het Tanganyikameer en het grootste meer, het Victoriameer, op het continent. Het land is een gemeenschappelijke Unie van het vasteland Tanganyika en Zanzibar Island. Tanganyika kreeg haar onafhankelijkheid in 1961 en Tanzania in 1964. Het was in dat jaar dat de twee landen samen kwamen en samengingen in wat nu bekend staat als Tanzania.

 

Moshi, Kilimanjaro

Moshi is een stad met een inwonersaantal van 145.000. De Chaga en de Maasai zijn de twee stammen die hun oorsprong hebben in dit gebied. De stad heeft twee belangrijke wegen gelegen rond de centraal gelegen klokkentoren. Noord zuid route naar Tanga en Dar es Salaam en een oost west route naar Arusha. Vaak wordt Moshi overgeslagen door de toeristische organisaties omdat vaak gekozen wordt voor het dichtbijgelegen Arusha, maar nu groeit het toerisme ook in deze regio vanwege de Kilimanjaro Marathon die hier jaarlijks wordt gehouden.

Moshi wordt door vele Kilimanjaro beklimmers gebruikt als uitvalsbasis.

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Tanzania

 

lijntje lang

Praktische informatie

 

Oriëntatie

Na aankomst is er voor alle vrijwilligers een oriëntatieprogramma. Dit wordt gegeven door de lokale projectcoördinator en hij of zij zal je de ins-and-outs vertellen van het project. Het oriëntatie programma bestaat uit:

 • Ontvangst van een vrijwilligershandboek over je project
 • Introductie door de project coördinator
 • Rondleiding door de omgeving
 • Tijd om al je vragen te stellen
 • Je rol en verantwoordelijkheid als vrijwilliger
Ondersteuning

Gedurende je verblijf heb je de hulp van een ervaren coördinator. Hij of zij is 24 beschikbaar om je te helpen met problemen en/of vragen. Voor vertrek ontvang je alle benodigde informatie van TravelUnique.

 

Accommodatie

Tijdens je tijd in Tanzania zal je een echte Afrika ‘experience’ beleven omdat je midden in een klein plattelandsdorp woont, genaamd Mdawi. Iedere ochtend zie je het prachtige uitzicht van Mount Kilimanjaro. De accommodatie is netjes maar basic. Zes kilometer verderop vind je Moshi met restaurants, supermarkten, cafés en overige bezienswaardigheden.

Je deelt een kamer met andere vrijwilligers van dezelfde sekse. De kamers zijn comfortabel, maar basic. Iedere kamer heeft een badkamer met een toilet en douche. Er zijn muskieten  netten in de kamers aanwezig. Je dient zelf je eigen handdoeken mee te nemen, voor linnengoed wordt gezorgd. Je kamer zal regelmatig schoon worden gemaakt en je kleding wordt gewassen.

 

Maaltijden

Je krijgt drie maaltijden per dag. Het ontbijt maak je zelf klaar en bestaat uit eieren, toast, fruit, thee en koffie. Lunch en het avondeten worden voor je klaargemaakt en bestaat uit lokaal en internationaal eten. Weekenden zijn prima geschikt om de omgeving te verkennen en buitens huis te eten. Laat ons voor vertrek weten als er speciale dieet wensen of allergieën zijn.

 

Hoe er te komen?

Boek een ticket naar Kilimanjaro International Airport. Je vliegt eerst naar Nairobi (Kenia) of naar Dar Es Salaam (Tanzania) om vervolgens een vlucht te boeken naar Kilimanjaro International Airport. We helpen je graag bij het boeken van een ticket.

 

Visum

Voor Tanzania heb je een visum nodig. Bij aankomst in Tanzania dien je een toeristen visum aan te schaffen, dit is een bedrag van USD 50. Daarnaast die je bij de ‘Immigration Desk’ van Kilimanjaro Airport ook een business visum aan te schaffen. De kosten hiervan bedragen USD 200. Daar dien je ook een ‘Invitation Letter’ aan de douane te overhandigen. Deze brief ontvang je voor vertrek van ons. De visum kosten bedragen dus totaal tot USD 250. Houd hier rekening mee bij je budget!

 

AI Livingstone Girl Impact-1lijntje lang

Prijzen

 

2 weken: € 1045

3 weken: € 1370

4 weken: € 1695

5 weken: € 2020

6 weken: € 2345

7 weken: € 2670

8 weken: € 2995

Je betaalt bij TravelUnique geen boekings- of administratie of reserveringskosten en geen toeslag als je vertrekt in het hoogseizoen. Neem contact met ons op mocht je langer bij het project willen verblijven (9 tot en met 12 weken).

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Transfer vanaf Kilimanjaro International Airport
 • Oriëntatie programma
 • Dagelijks transport van- en naar het project
 • Verblijf in het vrijwilligershuis
 • Drie maaltijden per dag
 • Onbeperkt thee, koffie en sappen
 • Was service
 • Schoonmaakservice (iedere dag)
 • Ondersteuning door een projectcoördinator
Niet bij de prijs inbegrepen
 • Vliegticket naar Kilimanjaro International airport in Tanzania
 • Persoonlijke items zoals kleding, etc.
 • Email, internet- en telefoonkosten
 • Kosten Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Visumkosten, dit is totaal USD 250
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Excursies zoals bijvoorbeeld wild water raften, etc.

 

Excursies (niet bij de prijs inbegrepen)

Het klimaat in Moshi is warm en zonnig, de omgeving magnifiek en de dieren overvloedig. Als je toch in Tanzania bent is een safari een must. Sommige van de meest mooie parken ter wereld bevinden zich in Tanzania en hier vind je ook de ‘Big Five”.

Ook vind je in Tanzania prachtige, ongerepte stranden. Ook een aanrader is het bezoeken van Zanzibar voor de kust van Tanzania. Dit is maar een uur vliegen vanaf Kilimanjaro.

Het Kilimanjaro National Park is een bezienswaardigheid. Het heeft één van de hoogste vulkanen ter wereld en je kan natuurlijk Mount Kilimanjaro beklimmen. De beste tijd hiervoor is de periode tussen juni – oktober.

Er zijn veel excursies mogelijk vanuit Moshi. De project coördinator ter plaatse helpt je graag bij het boeken.

 

lijntje lang

Startdata en aankomsttijden

 

Verblijf mogelijk van 2 tot en met 8 weken bij dit project.
Hierna kan indien gewenst een ander project van Travelunique geboekt worden.

Dit project start  de 1e, 3e en 5e maandag van de maand. Aankomst en vertrek op het vliegveld van Kilimanjaro is op maandag.

Startdata 2020

3 januari,  1 januari, 27 januari, 10 februari, 24 februari, 9 maart, 23 maart, 6 april, 20 april, 4 mei, 18 mei, 1 juni, 15 juni, 30 juni, 6 juli, 13 juli, 20 juli, 27 juli, 3 augustus, 10 augustus, 17 augustus, 24 augustus, 31 augustus, 7 september, 21 september, 5 oktober, 19 oktober, 3 november, 16 november en 30 november 2020.

 

 

AOA Swaziland-1lijntje lang

Downloads

 

Download hier de Engelstalige brochure over het Girl Impact project, Moshi, Kilimanjaro, Tanzania

Klik hier voor de website van Girl Impact

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

Lees voor het boeken van een project onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor meer informatie. Als je een project boekt dan ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden.

 

Overige projecten in Moshi, KilimanjaroTanzania
 • Het onderwijs- en community project. Klik hier voor het project

 

Vergelijkbare projecten
 • Girl Impact, Kaapstad, Zuid-Afrika. Klik hier voor het project
 • Girl Impact project, Livingstone, Zambia. Klik hier voor het project

 

Fotogalerij

 

AI accommodatie kilimanjaro TanzaniaMoshi medical-4 kilimanjaro tanzania

AI moshi-10AI st. Lucia-16

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner African Impact.

 

Comments are closed.