Horse safari project, Zuid-Afrika

Project: Horse safari project, Zuid-Afrika

Deelname mogelijk: 2 – 12 weken, gedurende het hele jaar

Prijzen staan in de tekst vermeld

 

Projectcode: TU87/ADHS

 

button boeken donkergrijs

lijntje lang

Het programma

 

Het project kort samengevat
 • Plaats: Hoedspruit, Limpopo,  Zuid-Afrika
 • Accommodatie: gedeelde chalets
 • Type project: paarden project
 • Duur: 2 – 12 weken
 • Leeftijd: minimaal 18 jaar
 • Maximaal aantal vrijwilligers: 12
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: goed georganiseerd project ook zeer geschikt voor groepen studenten

 

Het Horse Safari project

Dit is een volstrekt uniek project met kansen en ervaringen die verschillen van andere paardenprojecten. De nadruk ligt hier op plezier. Tijdens je verblijf bij het project leer je rijden en werken met de paarden. Ook leer je meer over de bush en het Zuid-Afrikaanse wildleven. Dit is een prachtige combinatie! Je leert de pracht van het Afrikaanse landschap kennen en je leeft ‘The African Dream’.

Dit project is zeer geschikt voor groepen tot maximaal 10 personen die meer willen leren over het runnen van een manage. Natuurlijk kan je je ook alleen aanmelden. Je leert meer over de correcte manier van rijden, het verzorgen van de materialen, de juiste omgang met de paarden, veiligheid, scholing, het bestuderen van het gedrag van de paarden, veterinaire basiskennis, etc. En dit  in een bijzonder mooie natuurlijke omgeving. Je leert ook meer over natuurbehoud, ecosystemen, dierensporen en het gedrag van dieren.

Daarnaast word je betrokken bij alle aspecten die komen kijken bij het runnen van een manage. Dit wil niet zeggen dat je zal worden ingezet om de manage te onderhouden.  Als paardenstallen uitmesten niet jou ding is, wanhoop dan niet! De nadrukt ligt op leren in een relaxte omgeving. Dit project is dan ook geschikt voor ruiters met en zonder ervaring. Het project is ook zeer geschikt als stage. Er kan voor een groep van max. 8 personen een aangepaste stage worden verzorgd. Er kan zelf door de studenten een onderzoeksvraag worden geformuleerd.

 

Activiteiten

De activiteiten zijn weersafhankelijk. Dit project is een combinatie tussen paardensport en natuuractiviteiten. Je bent werkzaam in de stallen of in de bush.  Op woensdag kan je deelnemen aan één van de georganiseerde activiteiten en om de week op donderdag help je mee bij een lokaal project op het gebied van honden. Dit project is genaamd HALO, dit staat voor Hoedspruit Animal Outreach, www.facebook.com/Hoedspruit.HALO/. Ook is er de mogelijkheid om de lokale NGO Nourish, www.nourish.org.za,  met hun commmunity werk te helpen. In de weekenden wordt de lokale bar bezocht en vindt er een braai (BBQ) plaats. Natuurlijk is er voldoende ruimte om ook te relaxen en wat van de omgeving te zien.

 

Activiteiten in de stal

Voor vrijwilligers die hun hippische kennis willen verbreden en hun rijvaardigheden (dressuur, springruiter) willen optimaliseren is dit een uitgelezen kans om in een prachtige natuurlijke omgeving dit te realiseren. Er worden rijlessen aangeboden aan de inwoners van Hoedspruit en ponykampen voor de lokale kinderen. Je kan hier een bijdrage aan leveren. Je krijgt ook te maken met:

 • Horsemanship (algemeen verzorging, longeren, rijden), er zijn 35 paarden
 • Natural horsemanship
 • Stal beheer
 • Basis veterinaire kennis
 • Basis anatomie van een paard
 • Paardrijlessen (voor beginnende rijders)
 • Organiseren van- en rijden in een paarden show (drie tot vier per jaar)
 • Elementaire eerste hulp
 • Ritten maken door de bush
Activiteiten in de natuur

Al rijdend door de Afrikaanse bush zal je diverse soorten wildlife zien. Het doel van deze activiteiten is het creëren van een liefde voor de natuur en natuurbehoud activiteiten. Je het de mogelijkheid om deel te nemen aan game drives, korte bush wandelingen en meer te leren over de inspanningen die komen kijken bij het in standhouden van een Big Five Game Reserve. De game drives vinden plaats in het Jejane Nature Reserve, wat een direct toegang heeft tot het Krugerpark, hier vind je de Big Five.  Je zal worden betrokken bij:

 • Game drives
 • Nachtelijke ritten door de bush
 • Korte bush wandelingen
 • Het opsporen van dieren (tracking)
 • Milieu educatie

 

Je rol als vrijwilliger

Bij dit project heb je de mogelijkheid te leren paardrijden of je ervaring ter paard te verbeteren. Dit is een familiebedrijf  van de familie Thomson die je graag de kans biedt ‘The African Dream’ te beleven. Traci Thomson is een uitstekende ruiter en een groot voorstander van natuurbehoud. Traci beschikt over FGASA Levels 1 en 2, dit wil zeggen dat ze een gekwalificeerd gids is. Ook Stacey Thomson is een gekwalificeerd gids en is verantwoordelijk voor het management van de stallen. Bij het project leren ze je geduld, vriendelijkheid en begrip te hebben voor de paarden. Dit is een unieke mogelijkheid om meer te leren over paarden en de Afrikaanse bush. Tijdens je verblijf bij dit project zal je verschillende game drives maken waarbij je meer leert over de natuurlijke leefomgevingen en de gedragingen van de Big Five en andere diersoorten. Naast je project is er voldoende tijd om de prachtige omgeving te verkennen en een bezoek te brengen aan bijvoorbeeld The Blyde River Canyon, het Kruger National Park en God’s Window.

 

Excursies

In de weekenden is het mogelijk om diverse activiteiten of excursies te boeken. De kosten van de activiteiten zijn niet inbegrepen bij de prijs. Je kan o.a. deelnemen aan de volgende excursies of activiteiten:

 • Bezoek aan Jessica de Hippo
 • Kinyonga Reptile Park tour
 • Zip lining
 • Wandelen en zwemmen in de Drakensbergen
 • Protrack Day. Loop een dag mee met een anti-stroperij team
 • Bezoek aan de Panorma Route
 • Moholoholo Rehabilitation Centre
 • 24 Degrees South. Een boerderij met een spectaculair uitzicht
 • Kruger National Park
 • Hoedspruit Paws. Dierenopvang
 • Nourish
Voor wie is dit project?

Dit is een prachtig project voor vrijwilligers met een passie voor natuurbeheer en paarden. Voor dit project is het niet nodig om een ervaren ruiter te zijn. Dit is een project wat zeer geschikt is voor een stage voor studenten. Dit kan bijvoorbeeld de HBO opleiding Bos- en Natuurbeheer zijn. Of een MBO opleiding op het gebied van paardensport, etc. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Dit project is ook zeker geschikt voor vrijwilligers die gek zijn op paarden. Leeftijd vanaf 18 jaar.

 

Locatie

Je verblijft in de provincie Limpopo in de plaats Hoedspruit, aan de rand van het Krugerpark. Dit is een ‘low risk area’ voor malaria. Het project, het Wildlife Equestrian Centre, bevindt zich op het Hoedspruit Wildlife Estate (420 hectare). Er zijn 30 indoor stallen. Er vinden regelmatig shows plaats op het terrein. Op het terrein bevinden zich vele soorten dieren zoals; giraffen, zebra’s, impala’s, luipaarden, steenbokken. Helaas krijg je alleen niet de garantie dat je deze dieren tijdens je verblijf ook daadwerkelijk ziet.

 

Weer

Zuid-Afrika heeft een klimaat dat voor reizigers ideaal is, het hele jaar kan het land bezocht worden. De zomer op het zuidelijk halfrond, waar Zuid-Afrika gelegen is, loopt van december tot en met februari. Dit is de periode waarin ook de meeste neerslag valt. Nat is het land zeker niet. In en rondom Kaapstad, aan de zuidwestkust, is het ‘s zomers droog. De zomers zijn aangenaam warm met 25°C aan de kust en tegen de 30°C landinwaarts. Het westelijke gedeelte, waar de Kalahariwoestijn ligt, is het warmst (35°C). In de winter, juni tot september, zakt het kwik tot 20°C. Aan de zuidwestkust is het dan nog wat koeler.

 

Eisen

De minimum leeftijd voor deelname is 18 jaar. De maximale leeftijd voor deelname is afhankelijk van de gezondheid van de deelnemer.  Belangrijk is dat je een goede conditie hebt. Je kan goed werken in een team, bent flexibel en enthousiast.

 

Flexibiliteit

De werkzaamheden genoemd in deze projectomschrijving zijn altijd onder voorbehoud. Werktijden en activiteiten kunnen per dag en per periode verschillen. Wees dus flexibel.

 

lijntje lang

Landeninformatie

 

Zuid-Afrika

Er is geen land met zoveel variatie als Zuid-Afrika. En het is zo makkelijk te bereizen. Zuid-Afrika wordt wel eens “een wereld in één land” genoemd en dat is terecht. Je vindt er vele nationale parken, wildreservaten, schitterende natuurgebieden, moderne steden, gezellige dorpjes en prachtige verlaten stranden.

Zuid-Afrika heeft als bijnaam de “Regenboognatie”. Die naam dankt het land vooral aan de veelzijdigheid en veelkleurigheid van land, bevolking en cultuur. Dit alles maakt Zuid-Afrika tot een ideale bestemming.
Zuid-Afrika is de enige Fair Trade bestemming in de wereld.

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Zuid-Afrika
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over KwazuluNatal

lijntje lang

Praktische informatie

 

Ondersteuning

Ondersteuning en advies ontvang je van de lokale projectmanagers van het project en natuurlijk van TravelUnique. Vooraf ontvang je advies en informatie over je reis, je ontvangt een aantal weken voor vertrek het ‘pre-departure’ document over het programma. Bij aankomst krijg je van het lokale team informatie over de huidige status van het programma en alle informatie over je nieuwe leefomgeving.

 

Accommodatie

Je verblijft in een Bushcamp, dit is 10 minuten vanaf het Hoedspruit Wildlife Estate. Het Bushcamp bestaat uit drie comfortabele chalets, die ieder 3 tot 4 vrijwilligers kunnen herbergen. Ieder chalet heeft zijn eigen badkamer. Er is een aparte keuken en ’s avonds kan je rondom het kampvuur zitten. Er is ook vlakbij een zwembad om af te koelen op hete dagen. En er is WiFi!

 

Maaltijden

Je krijgt drie maaltijden per dag. Ontbijt staat klaar en kan je pakken. Het ontbijt bestaat meestal uit toast, muesli, koffie en thee. Lunch en diner zijn verzorgde maaltijden en worden voor je klaargemaakt.

 

Hoe er te komen?

Je dient een vlucht te boeken naar de luchthaven OR Tambo, Johannesburg in Zuid-Afrika en vervolgens een aansluitende vlucht naar Hoedspruit (Houdspruit Eastgate Airport) te boeken. Ook is het mogelijk de bus vanaf Johannesburg naar Hoedspruit te nemen. Aankomst is op vrijdag, vertrek is ook op een vrijdag.

 

Visum

Je hebt geen visum nodig voor Zuid-Afrika als je korter dan 90 dagen in het land verblijft. Bij de douane krijg je een stempel in je paspoort (let er op dat je minimaal 2 lege bladzijden in paspoort hebt). Hieraan zijn geen kosten verbonden. Het paspoort moet tenminste nog 30 dagen geldig zijn na terugkomst. Verder moet je een vliegticket hebben met bevestigde terug- of doorvlucht.

 

Geld

De munteenheid in Zuid-Afrika is de rand (ZAR). De rand is onderverdeeld in 100 cent en wordt uitgegeven in munten van 1, 2, 5, 10, 20 en 50 cent en 1, 2 en 5 rand en biljetten van 10, 20, 50, 100 en 200 rand.

Bekijk hier de huidige koers van de Zuid-Afrikaanse rand.

Euro’s kun je op veel plaatsen omwisselen, maar pinnen is voordeliger. Vergeet niet je pinpas aan te zetten voor geldopname buiten Europa! Op luchthavens en in steden en dorpen kun je vrij makkelijk pinnen. Mastercard en Visa worden op veel plaatsen geaccepteerd (niet bij benzinepompen, hier accepteert men alleen cash). Travellercheques worden redelijk geaccepteerd, maar bij banken moet je vaak lang in de rij staan en veel papieren invullen. Dus het beste is gewoon geld te pinnen. Terug wisselen van rand in harde valuta is geen probleem.

 

lijntje lang

 

Prijzen 2018

 

De prijzen voor het Horse safari project bedragen in 2018:

2 weken: € 1020,00 per persoon

3 weken:  € 1480,00 per persoon

4 weken: € 1940,00 per persoon

5 weken: € 2400,00 per persoon

6 weken: € 2860,00 per persoon

7 weken: € 3320,00 per persoon

8 weken: € 3780,00 per persoon

9 weken: € 4240,00 per persoon

10 weken: € 4700,00 per persoon

11 weken: € 5160,00 per persoon

12 weken: € 5620,00 per persoon

Let op! de prijzen staan vermeld in ZAR (Zuid-Afrikaanse randen). De koers van de ZAR kan fluctueren waardoor prijzen tussentijds kunnen worden aangepast. Klik hier voor de koers van de ZAR. De prijs is inclusief transferkosten, WiFi kosten en kosten voor de Gate.

Er zijn bij TravelUnique geen boekings- of administratie of reserveringskosten en geen toeslag als je vertrekt in het hoogseizoen. Na het boeken van het project ontvang je een nota om een aanbetaling van € 150,00 te voldoen. Dit bedrag wordt verrekend met het totaal te betalen bedrag.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Gedeelde accommodatie
 • Alle transportkosten tijdens het project
 • Drie maaltijden per dag, ontbijt, lunch en avondeten
 • Assistentie van de projectcoördinator en -manager
 • Alle activiteiten met de paarden
 • Was service
 • Transferkosten
 • WiFi
 • Gate toegang
Niet bij de prijs inbegrepen
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Vliegticket
 • Persoonlijke items zoals kleding, cadeautjes, etc.
 • Limonade en sterke drank (voor water is gezorgd)
 • Excursies
 • Kosten Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

 

lijntje lang

Startdata 2018 en aankomsttijden

Je kan op iedere vrijdag bij dit project starten . Je dient op vrijdag aan te komen op het vliegveld van Hoedspruit (Hoedspruit Easgate Airport). Vertrek is ook op een vrijdag.

Neem contact met ons op voor de juiste aankomst- en vertrektijd bij dit project. Check dit voordat je een ticket boekt! Check ook voor het boeken van een ticket of er op de gewenste startdatum nog plaats is om deel te nemen aan het project.

 

lijntje lang

Downloads

Klik hier voor de Facebook pagina van dit project

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

 

Lees voor het boeken onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor meer informatie. Bij het boeken van een project of programma ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden.

 

Horse safari project zuid-afrikahorse safari project zuid-afrika

 

 

Mocht je meer foto’s willen zien van het project of van de accommodatie, neem dan contact met ons op.

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze informatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten en programma’s veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner African Impact en African Dream Horse Safaris’s.

 

Comments are closed.