Kinderopvang project, Kaapstad

Project: kinderopvang project, Kaapstad, Zuid-Afrika

Deelname mogelijk: minimaal 2 weken en maximaal 12 weken, begin december / begin januari is dit project gesloten

Prijzen staan in de tekst vermeld

Logo AI new

Projectcode : TU02/CPV

 

button boeken donkergrijs

lijntje lang

Het project

 

Het kinderopvang project kort samengevat
 • Plaats: Kaapstad, Zuid-Afrika
 • Type project: kinderopvang project
 • Accommodatie: vrijwilligershuis
 • Duur: 2 – 12 weken
 • Leeftijd: minimaal 17 jaar
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: een zeer goed georganiseerd project met de mogelijkheid zelf je project samen te stellen

 

Informatie kinderopvang project, Kaapstad, Zuid-Afrika

Wil je vrijwilligerswerk gaan doen in Afrika en het liefst in Zuid-Afrika in een dynamische omgeving aan het strand? Kies dan dit kinderopvang project in Kaapstad, Zuid-Afrika. Het is prachtig, zeer goed georganiseerd project waarbij je verblijft in een vrijwilligershuis in Observatory.

Bij verschillende opvangcentra in Kaapstad worden kinderen tussen de 6 maanden en 8 jaar opgevangen. Dit omdat er een onveilige thuissituatie is, de kinderen hun ouder of ouders zijn verloren of omdat ze verwaarloosd en/of misbruikt zijn. Sommige kinderen zijn besmet met HIV/AIDS. De kinderen krijgen hier veiligheid en geborgenheid en een goede verzorging. Het uiteindelijke doel is kinderen onder te brengen bij familie of een adoptie gezin. Als vrijwilliger help je dus met de dagelijkse gang van zaken zoals het verzorgen van het ontbijten, kleding wassen, schoonmaken, eten maken, spelletjes doen, etc. Belangrijk is ook dat er met de kinderen wordt gezongen, gelezen en gespeeld.

 

De projecten

Eén van de ochtendprojecten is Fikelela. Klik hier voor de website van dit project. Maar een opvang project houdt ook in meehelpen bij de na-schoolse opvang in de sloppenwijk Khayelitsha (GAPA project). Klik hier voor meer informatie over het GAPA project.

 

Belangrijk!

Dit project is zeker geen ‘weeskinderen project’. Dit is een tijdelijke opvang van kinderen waarbij de lokale leiding verantwoordelijk is voor de kinderen. Je dient een gepaste afstand tot de kinderen te houden, zonder knuffelen. Waarbij benadrukt moet worden dat de dagelijkse leiding altijd het eerste aanspreekpunt richting de kinderen is. Tenslotte is het belangrijk om te weten dat dit bij aankomst bij het project met je doorgesproken wordt.

 

Creëer je eigen vrijwilligersproject in Kaapstad

Waarom creëer je niet je eigen vrijwilligersproject zodat je werkzaam bent op de gebieden waar jouw interesses liggen? Samen met een aantal partners die werkzaam zijn in de sloppenwijken is er een module gemaakt waaruit je kan kiezen.

 

Hoe werkt het?button youtube

Vrijwilligers vertrekken naar Afrika met allemaal een verschillende achtergrond, kennis, kunde en passie.
Wij bieden je graag de kans je eigen project samen te stellen. Er zijn diverse mogelijkheden; van onderwijs, het werken met kinderen, sportontwikkeling en medische zorg.

Dit project bied je de mogelijkheid full-time te werken bij het Kinderopvang project in Kaapstad of een combinatie project te kiezen.
Bij een combinatie project werk je part-time bij het Kinderopvang project en kies je één van de volgende projecten voor in de middaguren:

 

ONDERWIJS (OPTIE 1)

SPORTONWIKKELING (OPTIE 2)

GEZONDHEIDSZORG (OPTIE 3)

Girl Impact (optie 4)

 

Werk je full-time of part-time bij het Kinderopvang project, je zal betrokken worden bij de volgende werkzaamheden:

Kinderopvang

Dit opvanghuis is opgericht om te zorgen voor kinderen met een leeftijd tussen de 0-8 jaar in Khayelitsha en omgeving. Deze sloppenwijk in Kaapstad heeft zwaar te lijden onder de gevolgen van HIV/AIDS, met het hoogst aantal geïnfecteerden in de West-Kaap. Het doel van het huis is de kinderen onder te brengen in pleeggezinnen, zodra ze er klaar voor zijn. Ongeveer 60% van de kinderen is HIV positief. Daarom is het eerste doel bij aankomst in het huis, de kinderen zo gezond mogelijk te krijgen. Wanneer de kinderen medisch- en emotioneel stabiel zijn wordt er uit gekeken naar een pleeggezin, zodat de kinderen kunnen opgroeien in een stabiele gezinssituatie.

 

Na-schoolse opvang in Khayletisha, Kaapstad

Na-schoolse opvang is een groot onderdeel van dit project. Dit na-schoolse opvang project werd in 2007 opgestart door een organisatie van oma’s (GoGo’s) die het gevaar inzagen van kinderen die na school thuis kwamen in een leeg huis. Vader en moeder (of vaak in Zuid-Afrika, alleen moeder) werkt en is niet thuis als de kinderen uit school komen, kinderen gaan dan in groepen door de sloppenwijk lopen en halen vaak kattekwaad (of veel erger) uit. Samen met de lokale lagere school in Khayelitsha hebben de oma’s een na-schoolse opvang opgezet. De naam van deze groep oma’s is “Grandmothers Against Povery & AIDS” (GAPA project). De opvang bestaat uit 5 groepen, afhankelijk van de leeftijd en varieert van kleuters tot tieners. Je helpt de oma’s bij de volgende activiteiten: voorlezen, huiswerk maken, tuinieren, kleuren, knutselen, dansen, voetballen, etc. Ook ligt de nadruk op het geven van voorlichting op het gebied van HIV/AIDS.

 

Keuze opties

 

Optie 1: Onderwijs

De focus van dit Kaapstad onderwijs project ligt bij het onderwijzen van jongeren. Als vrijwilliger ben je een essentieel onderdeel in het verstrekken van beter onderwijs en zo bijdragen aan een betere toekomst. Kies je voor dit project dan zal je werken bij diverse scholen:

De kleuterschool (pre-school)
Als vrijwilliger zal je assisteren en zorgdragen voor basis lessen op de lagere school. De leeftijden van de kinderen varieren van 6 maanden tot 6 jaar. De rol van de vrijwilliger is de ontwikkeling van deze kinderen stimuleren, dit is nodig omdat deze scholen een groot gebrek aan voldoende leerkrachten en middelen hebben. Je helpt mee de kinderen klaar te stomen voor de lagere school, waar ook Engels wordt onderwezen. Je werkt met de kinderen en stimuleert ze door middel van spellen, zingen en leuke activiteiten.

Na-schoolse opvang
Misbruik van kinderen vindt vaak plaats op het moment dat ze uit school komen en vader en/of moeder is niet thuis van zijn of haar werk. Hierom zijn er na-schoolse activiteiten georganiseerd met de nadruk op sociale vaardigheden. Je moet denken aan leesclubjes, computervaardigheden, het maken van kunst en huiswerk support.

 

Optie 2: Sport

In 1994, in de jaren na de Apartheid heeft de Zuid-Afrikaanse regering het sportonderwijs afgeschaft. Hierdoor zijn er maar weinig jongeren die nog aan sport doen. Dit is een zeer slechte zaak, sport is een essentieel onderdeel van de ontwikkeling van jongeren; het helpt concentratie te verhogen, stimuleert teamwork en communictatie en ontwikkelt leiderschap. Als vrijwilliger werk je op één van de scholen in de sloppenwijken, met name in Khayelitsha en Langa. Samen met een coach geef je gedurende 45 minuten les aan een klas. Je assisteert bij:

 • Het maken van creatieve, nieuwe spellen/sporten en het organisern van deze lessen
 • Het spelen en coachen van populaire sporten zoals voetbal en hockey
 • Het opzetten en afnemen van fitness testen
 • Jouw kennis en kunde delen met coaches en studenten
 • Sportontwikkeling/na-schoolse coaching
 • Na-schoolse sport activiteiten zorgt ervoor dat jongeren niet op straat belanden.
 • Als vrijwilliger deel je jouw kennis met de coaches en de studenten. De studenten in Langa en Khayelitsha kunnen op deze manier profiteren van jouw kennis op het gebied van een (bepaalde) sport
Optie 3: Gezondheidszorg

Dit opvanghuis is opgericht om te zorgen voor kinderen tussen de 0-8 jaar in Khayelitsha en omgeving. Deze omgeving heeft zwaar te lijden onder de gevolgen van HIV/AIDS. Doel van het huis is kinderen onder te brengen bij pleeggezinnen. Zoals hierboven gemeld is ongeveer 60% kinderen besmet met het HIV virus. Als de kinderen medisch- en sociaal stabiel zijn dan kunnen zijn naar een pleeggezin. Als vrijwilliger ondersteun je de zuster werkzaam in dit huis. Dit gebeurt van maandag tot en met vrijdag. De gezondheid van ieder kind wordt gecontroleerd en de medische status wordt bijgewerkt (rol voor de vrijwilliger). Wanneer een kind medische ondersteuning nodig heeft help je de zuster en gaat eventueel mee naar lokale ziekenhuizen.

 

Optie 4: Girl Impact

Dit is een project gericht op de ontwikkeling van jonge meisjes. Een onderdeel van het project is de ‘Girls and Boys’ Club. In een ‘community’ centrum in Kayelitsha help je twee keer per week mee bij dit onderdeel van het project. Hier vind je kinderen tussen de 6 – 14 jaar. Er worden verschillende onderwerpen besproken, zoals: gezondheidszorg, tienerzwangerschappen, veiligheid, zelfvertrouwen, etc. Het project heeft als doel kinderen betere keuzes te laten maken. Daarnaast help je mee bij de ‘Youth Support Group’. Dit is een gemengde groep van jongeren tussen de 10 – 19 jaar. In Khayelitsha draai je mee bij een dansgroep met jongeren. Daarnaast is een onderdeel van dit project het Engelse les geven aan vrouwen.

 

Hoogtepunten van het opvang project
 • Ondersteun lokale initiatieven bij het geven van workshops (bijvoorbeeld over HIV/AIDS)
 • Werk mee bij de na-schoolse opvang in Khayelitsha
 • Ondersteun lokale medewerkers van een kinderopvang
 • Dompel je onder in de Capetonian cultuur en ontdek lokale restaurants, musea, markten en het nachtleven
 • Werk samen met de GoGo’s (oma’s) van Khayelitsha
 • Bezoek de hoogtepunten van Kaapstad: de Tafelberg, Robben Island, Kaap de Goede Hoop, etc.
 • Maak internationale vrienden voor het leven

 

Locatie

Bij dit project ben je werkzaam in Kaapstad bij de ‘Cape Flats’, een verzamelnaam voor een aantal grote sloppenwijken; Khayelitsha, Gugulethu, Langa, Mitchell’s Plain, Nyanga, Athlone en Grassy Park. Vaak worden deze plaatsen aangeduid als “dump plaatsen van de Apartheid”. De Cape Flats zijn een melting pot van verschillende culturen, ethniciteiten en talen. Ondanks vele verschillen zijn er veel parallelen; grote armoede, misbruik, werkeloosheid en HIV/AIDS.
Khayelitsha is de grootste township in Kaapstad en hier zijn de meeste projecten gesitueerd. Khayelitsha heeft zo’n 2 miljoen inwoners, inwoners woonachtig in verschillende soorten huizen, van krotten gemaakt van afvalhout of ijzer tot grote stenen huizen. Dit is niet de locatie van het vrijwilligershuis, dat bevindt zich in Observatory (zie accommodatie).

 

Weer

Zuid-Afrika heeft een klimaat dat voor reizigers ideaal is: het hele jaar kan het land bezocht worden. De zomer op het zuidelijk halfrond, waar Zuid-Afrika gelegen is, loopt van december tot en met februari. Dit is de periode waarin ook de meeste neerslag valt. Nat is het land zeker niet. In en rondom Kaapstad, aan de zuidwestkust, is het ‘s zomers droog. De zomers zijn aangenaam warm met 25°C aan de kust en tegen de 30°C landinwaarts. Het westelijke gedeelte, waar de Kalahariwoestijn ligt, is het warmst (35°C). In de winter, juni tot september, zakt het kwik tot 20°C. Aan de zuidwestkust is het dan nog wat koeler. Zuid-Afrika is dus een heerlijk land om vrijwilligerswerk te gaan doen.

 

Eisen

Het project is geschikt voor vrijwilligers vanaf 17 jaar. Er is geen maximum leeftijd. Voor vertrek raden wij aan boeken te lezen over Zuid-Afrika, Apartheid en HIV/AIDS.
Bij elk project is een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) een vereiste. Deze VOG mag niet ouder zijn dan 6 maanden en dienen wij voor aankomst bij het project in ons bezit te hebben.

Mocht je minderjarig zijn bij deelname aan dit project, dan dienen je ouders via een ‘parental consent’ formulier toestemming te geven voor je deelname.

 

Reizen naar Zuid-Afrika onder de 18 jaar

Het ministerie van Binnenlandse Zaken in Zuid-Afrika heeft de immigratiewetten aangescherpt. Een belangrijke verandering in deze wetswijziging is de nieuwe plicht voor reizende ouders met minderjarige kinderen om in het bezit te zijn van een afschrift van de geboorte akte van hun kinderen. Ook voor alleenreizende minderjarigen hebben de nieuwe regels consequenties.

Deze nieuwe regels zijn van kracht vanaf 1 juni 2015. Ben je 16 of 17 jaar en reis je alleen naar Zuid-Afrika dan dient de volgende documenten mee te nemen als je alleen reist:

 • Een geldig paspoort
 • Een origineel uittreksel uit het geboorteregister
 • Een gelegaliseerd kopie van het paspoort van je ouders
 • Een Letter of Acceptence of Responsibility (door ons verstrekt)
 • Een kopie van het paspoort van een medewerker van African Impact (door ons verstrekt)

Klik hier voor een samenvatting van de nieuwe regels.

 

African Impact

Bij aankomst bij je vrijwilligersproject word je door African Impact gevraagd de ‘Terms and Conditions & Code of Conduct’ te lezen en te ondertekenen. Je tekent o.a. voor de volgende zaken:

 • Dat African Impact niet verantwoordelijk is voor ongevallen, kwijt geraakte spullen, ziekten, etc.
 • Je zelf verantwoordelijk bent voor een geldig paspoort, visum, etc.
 • Als je voortijdig het project verlaat je geen recht hebt op een terugbetaling van je geld
 • Dat je je houdt aan de Gedragsregels (Code of Conduct)

Wil je voor aanvang van je project de regels ontvangen, neem dan contact met ons op.

 

Flexibiliteit

Aan het werk gaan in Afrika kan een opwindend avontuur zijn maar soms ook een ontmoedigende onderneming. Wij bieden je de kans om werkervaring in Afrika op te doen, de mensen te leren kennen in een gestructureerd project waarbij op je veiligheid wordt gelet. Er is een projectcoördinator aanwezig die je de gehele periode zal begeleiden. Daarnaast is er bij aankomst een uitgebreide oriëntatietraining dit er voor zal zorgen dat je het meest haalt uit deze uitdaging. Aanpassingsvermogen aan het lokale systeem is een vereiste. Er wordt nauw samengewerkt met plaatselijke hulpverleners en de lokale politieke systemen om er zorg voor de dragen dat een vrijwilliger maximaal profijt heeft van zijn of haar bijdrage, maar wees flexibel.

 

AI capetown kidslijntje lang

Landeninformatie

 

Zuid-Afrika

Er is geen land met zoveel variatie als Zuid-Afrika. En het is zo makkelijk te bereizen. Zuid-Afrika wordt wel eens “een wereld in één land” genoemd en dat is terecht. Je vindt er vele nationale parken, wildreservaten, schitterende natuurgebieden, moderne steden, gezellige dorpjes en prachtige verlaten stranden.

Zuid-Afrika heeft als bijnaam de “Regenboognatie”. Die naam dankt het land vooral aan de veelzijdigheid en veelkleurigheid van land, bevolking en cultuur. Dit alles maakt Zuid-Afrika tot een ideale bestemming.
Zuid-Afrika is de enige Fair Trade bestemming in de wereld. TravelUnique biedt ook een aantal Fair Trade projecten aan.

 

Kaapstad

Kaapstad is beoordeeld als top toeristen bestemming in de wereld en één van wereld’s mooiste steden; het is is een prachtige bestemming om vrijwilligerswerk te gaan doen bij dit weeshuis project. Kaapstad biedt diverse culturele uitstapjes, zoals Robben Island, The V&A Waterfront, Kaap de Goede Hoop National Park en Cape Point, het meest zuid-westelijke punt van het Afrikaanse continent en nog veel meer. Daarnaast is er de mogelijkheid om prachtige wandelingen te maken, het strand te bezoeken, te surfen, de Tafelberg te beklimmen, tussen de pinguïns te zwemmen, Capetown heeft het allemaal.

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Zuid-Afrika
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Kaapstad

lijntje lang

Praktische informatie

 

Ondersteuning

Ondersteuning en advies ontvang je van de lokale projectmanagers van African Impact en natuurlijk van TravelUnique. Vooraf ontvang je advies en informatie over je reis, je ontvangt een aantal weken voor vertrek het ‘pre-departure’ document over jouw project. Mocht je deelnemen in onze zomerperiode dat is er de mogelijkheid om voor vertrek kennis te maken met de overige TravelUnique vrijwilligers bij het project in Kaapstad. Bij aankomst krijg je van het lokale team informatie over de huidige status van het project en alle informatie over je nieuwe leefomgeving.

 

Accommodatie

Vrijwilligers zullen worden ondergebracht in een volledig ingericht huis in Observatory, een wijk van Kaapstad. Het huis is rommelig, studentikoos te noemen. Observatory is een charmante, bohemian wijk met veel studenten, vlak bij het stadscentrum. “Obs”, zo genoemd door de lokale mensen is een artistiek gebied met leuke restaurants en bars. Het huis ligt op een veilig perceel. In het huis bevindt zich een satelliet televisie. Alle kamers zijn geschikt voor maximaal 6 personen. Er zijn vier kamers voor vrouwen en 1 kamer waar vier mannen kunnen slapen. Mannen en vrouwen slapen gescheiden.

 

Het huis

Er is een woonkamer met keuken en slaapkamers voor het personeel. Voor beddengoed is gezorgd, voor handdoeken niet. Het huis heeft een kluis voor waardevolle spullen. In het huis is een conciërge aanwezig voor het bereiden van de maaltijden en een schoonmaakster die ook voor de was zorgt en de kamers 1 keer per week schoonmaakt. Helaas is er geen zwembad. Er zijn voldoende winkels in de directe omgeving, zoals de Spar.

 

Maaltijden

Je krijgt drie maaltijden per dag, ontbijt kun je zelf pakken en bestaat uit muesli, brood, thee en koffie. Lunch en diner worden voor je klaargemaakt door de kok des huizes. In het weekend moet je je eigen maaltijd maken omdat de leiding dan vrij is. In de weekenden is er ruimte genoeg om toeristische plekken te bezoeken en de omgeving te verkennen. Veel vrijwilligers zijn in de weekenden op stap. Mocht je zin hebben in een snack, dan is de Spar om de hoek van het vrijwilligershuis.

 

Winter in Kaapstad

Veel van onze vrijwilligers nemen deel aan de projecten in Kaapstad gedurende onze zomermaanden juli en augustus. Het is dan winter in Zuid-Afrika. Dit betekent vaak overdag een aangename temperatuur van rond de 25 graden (en soms een dag regen). Maar ook dat het na zonsondergang flink afkoelt. In de nachten kan de temperatuur rond de 1 tot 5 graden liggen. Dit is koud. Koud omdat bijna geen enkel huis in Zuid-Afrika beschikt over verwarming en dubbel glas. Hierdoor is het in de huizen vochtig koud. Dit leidt soms tot verkoudheid, oorpijn, etc. Houd hier rekening mee! Belangrijk is dat je voldoende warme kleding meeneemt (een winterjas, sjaal, dichte schoenen, etc). Vrijwilligerswerk in Afrika houdt dus niet altijd lekker weer in.

 

Hoe er te komen?

Je kunt direct van Amsterdam naar Kaapstad vliegen (KLM), maar het is goedkoper omdat via een tussenstop (Londen, Frankfurt) te doen (bijvoorbeeld via South African Airways). Bij aankomst op het vliegveld word je opgehaald door een lokale vertegenwoordiger van African Impact die je direct naar het vrijwilligershuis in Ovservatory brengt.
Voor reisadvies kun je natuurlijk altijd contact met TravelUnique opnemen.

 

Visum

Je hebt geen visum nodig voor Zuid-Afrika als je korter dan 90 dagen in het land verblijft. Bij de douane krijg je een stempel in je paspoort (let er op dat je minimaal 2 lege bladzijden in paspoort hebt). Hieraan zijn geen kosten verbonden. Mocht men vragen naar het doel van je reis, meldt dan vakantie. Het paspoort moet tenminste nog 30 dagen geldig zijn na terugkomst. Verder moet je een vliegticket hebben met bevestigde terug- of doorvlucht.

 

Geld

De munteenheid in Zuid-Afrika is de rand (ZAR). De rand is onderverdeeld in 100 cent en wordt uitgegeven in munten van 1, 2, 5, 10, 20 en 50 cent en 1, 2 en 5 rand en biljetten van 10, 20, 50, 100 en 200 rand.

Bekijk hier de huidige koers van de Zuid-Afrikaanse rand.

Euro’s kun je op veel plaatsen omwisselen. Maar pinnen is voordeliger. Vergeet niet je pinpas aan te zetten voor geldopname buiten Europa! Op luchthavens en in steden en dorpen kun je vrij makkelijk pinnen. Mastercard en Visa worden op veel plaatsen geaccepteerd (niet bij benzinepompen, hier accepteert men alleen cash). Travellercheques worden redelijk geaccepteerd, maar bij banken moet je vaak lang in de rij staan en veel papieren invullen. Dus het beste is gewoon geld te pinnen. Terugwisselen van rand in harde valuta is geen probleem.

 

Meenemen van spullen

Bij het project zijn ze zeer blij met spullen die vanuit Nederland of België worden meegenomen naar het project. Dit kan kleding zijn, speelgoed, sportmaterialen, etc. Houd er rekening mee dat het bij het project in Kaapstad het niet mogelijk is zelf de meegebrachte spullen uit te delen aan de kinderen. De spullen gaan naar een depot en de dagelijkse leiding verdeeld de spullen onder de kinderen.

 

Een dag uit het leven van een vrijwilliger…

Dit kan gezien worden als een typische dag op je project, maar natuurlijk is iedere dag anders. Een flexibele instelling is dan ook een hele belangrijke eigenschap van een vrijwilliger.
07.00 uur: opstaan, ontbijten, je maakt je klaar voor vertrek naar je project
08.30 uur: je wordt opgehaald om naar je ochtend project te gaan (bijvoorbeeld Fikelela)
09.00 uur: start van je werkzaamheden
12.30 uur: na de lunch van de kinderen wordt je opgehaald om zelf te gaan lunchen in je vrijwilligershuis
14.30 uur: je wordt gebracht naar je middag project (bijvoorbeeld GAPA)
17.00 uur: einde werkdag, je wordt opgehaald en teruggebracht naar het vrijwilligershuis, hier wordt de dag doorgesproken
18.00 uur: avondeten in het vrijwilligershuis, hierna avond ter vrije besteding, Kaapstad heeft een bruisend nachtleven, dus mogelijkheden genoeg!

 

AI Krugerpark project-4lijntje lang

 Prijzen 2018

 

De prijzen voor het kinderopvang project in Kaapstad bedragen in 2018:

10 dagen: € 980,00 per persoon

2 weken: € 1089,00 per persoon

3 weken: € 1382,00 per persoon

4 weken: € 1675,00 per persoon

5 weken: € 2119,00 per persoon

6 weken: € 2395,00 per persoon

7 weken: € 2672,00 per persoon

8 weken: € 2948,00 per persoon

9 weken: € 3224,00 per persoon

10 weken: € 3501,00 per persoon

11 weken: € 3777,00 per persoon

12 weken: € 4054,00 per persoon

Je betaalt bij TravelUnique geen boekings- of administratie of reserveringskosten en geen toeslag als je vertrekt in het hoogseizoen. Na het boeken van het project ontvang je een nota om een aanbetaling van € 150,00 te voldoen. Dit wordt verrekend met het totaal te betalen bedrag.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Luchthaventransfer bij aankomst en vertrek
 • Ondersteuning door lokale vertegenwoordigers
 • Dagelijkse transfer van- en naar de projecten met een busje van het project
 • Wekelijks wasservice
 • Verblijf in het vrijwilligershuis
 • Drie maaltijden per dag in het vrijwilligershuis, niet in de weekenden

 

Niet bij de prijs inbegrepen
 • Persoonlijke items, zoals kleding en reisartikelen
 • Kosten internet
 • Vlucht naar Kaapstad
 • Reisverzekering
 • Telefoongesprekken
 • Kosten Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Eventuele visa voor reizen naar omliggende landen of bij een verblijf van meer dan 90 dagen
 • Excursies
 • Frisdrank en alcoholische dranken
Optionele excursies (niet bij de prijs inbegrepen)
 • Aquila Private Game reserve, hier kun je de ‘Big Five’ zien ongeveer 2 rijden vanaf Kaapstad, kosten ongeveer ZAR 1500,00(*) per persoon, bij deelname van minimaal 4 personen
 • Hop-on-hop-of stadstour
 • Shark Cage Diving, kosten ZAR 1500,00(*) per persoon, bij minimaal 4 deelnemers
 • Sky Diving, ZAR 1900,00 (*) per persoon
 • Surflessen, ZAR 300,00(*) per persoon
 • Weekend Garden Route

(*) Op de website www.xe.com vind je de laatste koers. Het beste kan je bij aankomst bij het project de excursies boeken bij African Impact, zij hebben de beste prijs geregeld.

 

Aanvullende reis

Een aanvullende reis van de Kaap naar Addo is speciaal samengesteld voor vrijwilligers werkzaam bij de projecten in Kaapstad, Zuid-Afrika. Klik hier voor meer informatie.

 

lijntje lang

 Startdata 2018 en aankomsttijden

 

Verblijf mogelijk van 2 tot en met 12 weken .
Startdatum : 2 maal per maand op  maandag.
Aankomst in Kaapstad is op deze dag is  voor 17.00 uur.

Startdata 2018

Maandag 15 januari, maandag 29 januari, 12 februari, 26 februari, 12 maart, 26 maart, 9 april, 23 april, 7 mei, 21 mei, 4 juni, 18 juni, 2 juli, 16 juli, 30 juli, 13 augustus, 27 augustus, 10 september, 24 september, 8 oktober, 22 oktober, 5 november en 19 november 2018.

Het project sluit op 3 december 2018.

Aankomst bij het project is op maandag voor 17.00 uur. Dus landt je vlucht later dan 17.00 uur dan word je verzocht aan te komen op zondag en een overnachting te boeken in hotel Verde op de luchthaven van Kaapstad. Klik hier voor meer informatie.

Neem contact met ons op als we je kunnen helpen met het boeken van kamer. Je wordt dan de volgende dag op maandagochtend vroeg opgehaald om naar het vrijwilligershuis te worden gebracht. Je kan natuurlijk ook in het centrum van Kaapstad een kamer boeken.

Houd er rekening mee dat op een public holiday het programma er anders uit kan zien. Vaak is dit een vrije dag.

 

AI girls kaapstad zuid-afrikalijntje lang

Downloads

 

Download hier de Engelstalige brochure over dit project in Kaapstad

‘Meet the team’. Klik hier

Uitleg projectkosten, klik hier

Richtlijnen Better Care Network, klik hier

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

Lees voor het boeken van dit kinderopvang project onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor de Algemene Voorwaarden. Bij het boeken van een project ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden.

 

Overige projecten in Kaapstad, Zuid-Afrika
 • Onderwijs project. Klik hier voor het project
 • Sport project. Klik hier voor het project
 • Dierenasiel project. Klik hier voor het project

 

Vergelijkbare projecten
 • Sociaal project, St. Lucia, Zuid-Afrika. Klik hier voor het project
 • Kinderopvang project, Gweru, Zimbabwe. Klik hier voor het project
 • Kleuterschool project, Mangotchi District, Malawi. Klik hier voor het project

 

Fotogalerij 

 

AI CPT2accommodatie capetown

 

AI CPT-01 AI CPT-02

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner African Impact.

 

Comments
 1. therese2

  10 juni 2014 - 18:36

  Britt Mulder, Kinderopvang project, Kaapstad, april-mei 2013
  “Ik ben zelf heel blij dat ik naar Kaapstad ben geweest en dat ik echt in de community zelf heb gewerkt. Het was echt een hele mooie ervaring, ik zal het nooit vergeten. Ik heb een hele andere kant van de wereld gezien.
  En het allermooiste vind ik dat ik allemaal interessante mensen heb ontmoet in Zuid Afrika waarvan ik heel veel heb geleerd. Het heeft mij zeker geinspireerd. Ik zal het nooit vergeten. Er speelt zich zo ontzettend veel af in Zuid Afrika. De geschiedenis, heden en de toekomst. Zo interessant. Ik wil er zeker meer boeken over gaan lezen. Echt het ervaren van Ubuntu. Ik voel dat ik ben gegroeid en hierdoor zelfverzekerder ben geworden.
  Ik wil u ook graag bedanken voor het prettige contact en alle hulp die ik van u heb gekregen”.
  Met vriendelijk groet, Britt Mulder

 2. therese2

  10 juni 2014 - 18:43

  Ismay Veldhuijzen, Kinderopvang- en Sportproject Kaapstad, oktober & november 2013
  “Mijn tijd in Kaapstad heb ik als erg prettig ervaren, een ervaring om nooit meer te vergeten! De projecten waren erg leuk, met de kinderen sporten en spelletjes spelen was erg leuk. In het vrijwilligershuis was het ook erg leuk, soms nogal druk, maar altijd erg gezellig!
  Een tip voor volgend jaar, op 6 december is het daar zomervakantie. Alleen een paar weken voor deze datum gaan heel veel kinderen al niet meer naar school toe. Waardoor wij de laatste weken bij andere projecten hebben meegedraaid. Wij zijn hier flexibel in geweest, willen mensen alleen specifiek een project doen & niet meedraaien bij een ander project, dan is er in de ochtenden niets meer te doen. Ook bij de naschoolse opvang (middag project) was het de laatste week erg rustig, er waren nog wel wat kinderen waardoor we nog wel wat activiteiten konden doen.
  Verder spreken de kinderen op de scholen niet heel veel Engels, ze spreken allemaal de kliktaal/Xhosa. Bij de naschoolse opvang spraken/schreven ze wel goed Engels (GAPA). Met uitbeelden kom je heel ver, vooral bij het sportproject & er was in de meeste gevallen een coach bij of iemand van het huis die de taal wel kon.
  Verder heb ik het als erg positief ervaren, bedankt voor alle informatie & hulp! Zoals je ons voorbereid hebt, met de informatie klopt het exact zoals het daar is. Ik heb verhalen gehoord over tussenpersonen, die een heel ander verhaal vertellen dan het in werkelijkheid is. Bedankt voor de goede zorgen!”
  Met vriendelijke groet, Ismay Veldhuijsen

 3. therese2

  10 juni 2014 - 18:44

  Stefanie Huurnink, Kinderopvang- en Sportproject Kaapstad, oktober & november 2013
  “Ik heb het ongelooflijk naar mijn zin gehad in Kaapstad! Het was een super ervaring die ik nooit had willen missen! Om zo met iedereen in een vrijwilligershuis te zitten is erg leuk. Je hebt altijd mensen om je heen en je voelt je nooit alleen. In het weekend kon je genoeg doen met iedereen die mee wilde dus dat vond ik erg leuk.
  Bedankt voor de prettige samenwerking”.
  Met vriendelijke groet, Stefanie Huurnink

 4. therese2

  10 juni 2014 - 18:43

  Mattie Steenbergen, Kaapstad, Weeskinderenproject, oktober 2013
  “Het is me zeker erg goed bevallen in Kaapstad! Ik heb een erg goede tijd gehad en genoten van alles wat ik daar heb mogen doen. Het was een leuke tijd samen met de andere vrijwilligers en in Kaapstad!
  Jij bedankt voor de samenwerking. Daarvoor had ik toen ik weg ging al meteen een goed gevoel over de periode die zou komen”. Groeten Mattie

 5. therese2

  10 juni 2014 - 18:59

  Anniek van Gerwen, Gehandicapte kinderen project, Kaapstad, juli 2013
  “Gisteren zijn we terug gekomen na een hele leuke tijd in Kaapstad! Het project was erg leerzaam en interessant. Ik vond het fijn iets te kunnen betekenen voor de leraren en de kindjes. Ik heb er met veel plezier gewerkt!
  Het vrijwilligershuis in Observatory was gezellig, het voelde als een ‘thuis’. Het was leuk om mensen te leren kennen van over de hele wereld. En de coördinatoren zorgde goed voor ons! In de weekenden hebben Anke en ik veel tripjes gemaakt: Robbeneiland, Kayalitsha tour, wijn tour, whale watching, de Tafelberg beklommen, Aquila park, Cape point, Simons town en natuurlijk Kaapstad zelf verkend! Ik wil u bedanken voor alles wat u geregeld heeft en voor de goede zorgen! Ik heb een vakantie gehad om nooit te vergeten! Bedankt!!”
  Met vriendelijke groet, Anniek van Gerwen

 6. therese2

  16 juni 2014 - 08:16

  Nienke Gatsma,Kinderopvang project, Kaapstad & Gardenroute tour, mei 2014
  Ik heb een fantastische ervaring gehad in Kaapstad! Het vrijwilligerswerk beviel me goed! En de Garden Route was ook heel leuk, heb heel veel dingen gedaan. Ik baalde echt dat die 4 weken voorbij vlogen en dat ik nu alweer een tijdje thuis ben. Ik zou zeker heel graag volgend jaar iets soortgelijks weer willen doen en dan voor langere tijd.

  Hartstikke bedankt voor alle hulp!

  Groetjes,
  Nienke Gatsma

 7. Therese

  27 november 2014 - 09:23

  Stefan Koning ter Heege en Marjolein Harkink, Kinderopvang project, Kaapstad, november 2014
  Wat een ervaring en zoveel beleeft. Via deze weg willen we graag dikke vette complimenten geven aan Travelunique en African Impact, dankzij de geweldige begeleiding van Therese Wijnen en onze begeleiders in Kaapstad hebben we een onvergetelijke ervaring gehad. Ook even in het Engels voor African Impact: Thank you so much for all the effort, energy and kindness that you put into making the volunteerwork so amazing!! We will never forget and hope to hear from you when the babies starts walking.

 8. Therese

  1 juni 2015 - 14:07

  Heleen Brandt, Kinderopvang project, Kaapstad, mei 2015
  Terwijl ik dit schrijf zit ik in de woonkamer van het vrijwilligershuis in Kaapstad. Ik wou je even laten weten dat ik het enorm naar mijn zin heb hier en ik wil je bedanken voor alle goede zorgen en informatie vooraf. Het werk is geweldig, de kinderen zijn heel lief en het voelt echt goed om iets voor ze te kunnen doen.
  Helaas ben ik nu al halverwege mijn tijd hier! het gaat zo snel, ik ga Kaapstad heel erg missen. Waarschijnlijk moet ik maar weer een keer terug komen 😉

  groetjes, Heleen Brandt