Maasai project, Tanzania

Project: Maasai Empowerment project, Kilimanjaro, Tanzania

Deelname mogelijk: minimaal 2 weken en maximaal 8 weken. Het project is half december tot begin januari gesloten

Prijzen staan in de tekst vermeld

Logo AI new

Projectcode: TU34/MOSH

 

button boeken donkergrijs

lijntje lang

Het project

 

Het project kort samengevat
 • Plaats: Kilimanjaro, Tanzania
 • Accommodatie: vrijwilligersaccommodatie
 • Type project: Maasai Empowerment project
 • Duur: 2 – 8 weken
 • Aantal vrijwilligers: maximaal 10
 • Leeftijd: minimaal 18 jaar
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: zeer goed georganiseerd project vlakbij Mount Kilimanjaro

 

Algemene informatie, Moshi, Kilimanjaro, Tanzania

De reden dat zovele vrijwilligers en reizigers kiezen voor Tanzania is toch wel de magnifieke Mount Kilimanjaro met een hoogte van 5895 meter. Aan de voet van Mount Kilimanjaro vind je Moshi (dit is in de Kilimanjaro regio). Moshi is een moderne, levendige stad in het noorden van Tanzania. Mount Kilimanjaro is de hoogste berg in Afrika en de perfecte locatie voor avonturiers. Moshi wordt door vele toeristen gebruikt als uitvalsbasis wanneer ze de Kilimanjaro beklimmen.

 

Moshi

Moshi is een stad in Tanzania met een inwonersaantal van 185.000. De bevolking bestaat voornamelijk uit Wachagga. De stad heeft twee belangrijke wegen gelegen rond de centraalgelegen klokkentoren: een naar Tanga en Dar es Salaam en een naar Arusha. Vaak wordt Moshi overgeslagen door de toeristische organisaties omdat gekozen wordt voor het dichtbijgelegen Arusha, maar nu groeit het toerisme ook in deze regio vanwege de Kilimanjaro Marathon die hier jaarlijks wordt gehouden. Daarnaast vind je op slechts enkele uren rijden grote safari bestemmingen zoals The Serengeti, The Ngorogor Crater, Lake Manyara, etc. Tanzania heeft heel veel te bieden.

 

Het project

Met als decor Mount Kilimanjaro verblijf je net buiten Moshi, een stad in noord Tanzania. Als vrijwilliger werk je samen met de iconische Maasai stam. Je ondersteunt leden van de stam die weinig tot geen toegang hebben tot onderwijs of een betaalde baan. Dit door het geven van Engelse les en workshops op het gebied van gezondheid en business vaardigen. Bij dit project gaat men uit van een holistische benadering op het gebied van onderwijs. Er wordt gewerkt met alle lage van de bevolking; tieners, alleenstaande moeders, volwassenen, etc. Het project is zo samengesteld dat aan wensen worden voldaan die door de lokale bevolking zijn opgesteld.

Als je het verschil wilt maken in de levens van een plattelandsgemeenschap, je meer wilt leren over de cultuur in Tanzania en je meer wilt weten over lokale stammen en talen, dan is dit een mooi project voor jou! Ook niet onbelangrijk om te vermelden is dat Tanzania één van werelds mooiste safaribestemmingen is.

 

Activiteiten

Veel Maasai kinderen bezoeken geen school waardoor er veel analfabetisme voorkomt onder volwassenen. Als onderdeel van dit project leer je volwassenen de basis van de Engelse taal. Nadat het basis Engels is doorlopen is er ‘Foundation English Class’. Hier wordt gekeken naar zinsopbouw en de uitspraak. Het beheersen van het Engels biedt in de toekomst meer kans op een baan. Door de Maasai studenten thuis te bezoeken krijg je een indruk hoe men hier leeft en woont op het platteland. Je leert zo meer over de fascinerende cultuur en de traditionale manier van leven. Dit met als achtergrond de fameuze Mount Kilimanjaro.

De Maasai stam staat bekent om het traditioneel springen en dansen. Om deze cultuur levendig te houden neem je deel aan het Maasai Professional Development Programme. Hierbij begeleid je een Maasai dansgroep die optreden bij lokale hotels en guesthouses, om op deze manier extra geld te verdienen.

 

Vakanties

Gedurende de schoolvakanties zal je werken bij de Maasai Youth Empowerment Club. Dit is een opvang voor meisjes die het gevaar lopen op verminking van de genitaliën en op een gedwongen huwelijk. Als vrijwilliger word je ingezet bij verschillende onderwijs en empowerment projecten over gezondheidsissues, zelfvertrouwen en besluitvorming.

In een week zal je meestal alle ochtenden ingezet worden ij de Maasai Literacy Classes en bij de Foundation English Classes. Op vrijdag is dit bij het Business Development onderdeel of je bezoekt verschillende projecten. De middagen worden besteed aan het werken bij het Youth Empowerment Program of aan community werk.

Op donderdag middag worden de lessen voor de volgende week gepland en op vrijdagmiddag ben je vrij om Moshi en omgeving te verkennen. In de weekenden kan je het prachtige Tanzania ontdekken; de Serengti, de Ngorongoro Crater en Amboseli National Parks. Ook kan je Moshi ontdekken door middel van een culturele tour of je bezoekt het tropische eiland Zanzibar.

 

Taken
 • Werk met volwassenen en leer ze lezen en schrijven
 • Leer meer over de Maasai cultuur en tradities
 • Onderwijs Engels aan jonge Maasai ‘warriors’ zodat ze in de toekomst meer kans op een baan hebben
 • Faciliteer workshops over gezondheidszorg en business vaardigheden
 • Bezoek studenten thuis en leer zo het echte Maasai leven kennen
 • Leer Swahili
In de weekenden is het mogelijk om
 • Te wandelen over de paden van Mount Kilimanjaro of te zwemmen onder de watervallen
 • Deel te nemen aan een safari; Tanzania is een prachtige safari bestemming
 • Een bezoek te brengen aan het tropisch eiland Zanzibar
 • Rond te dwalen in het vriendelijke Moshi
 • De Ngorgongoro Crater en het Amboseli National Park te bezoeken

 

Vakantie

Omdat er gewerkt wordt binnen de lokale gemeenschap zijn vakanties en public holidays van effect op de projecten; lokale partners zijn vrij en kinderen hebben vakantie. Hierdoor zal de structuur van het programma afwijken gedurende de vakanties.

 

6 redenen om voor het Maasai Empowerment project in Kilimanjaro, Tanzania te kiezen:
 1. Maasai Empowerment; je geeft Engelse les aan kinderen, tieners en volwassenen van de Maasai stam
 2. Je bent onderdeel van het Youth Empowerment project
 3. Geef workshops over business development en op het gebied van gezondheidszorg
 4. Leer meer over de cultuur in Tanzania en je leert (een beetje) Swahili
 5. Vele mogelijkheden voor een safari of wandeltocht
 6. Woon en werk aan de voet van de magnifieke Mount Kilimanjaro

 

Een dag uit het leven van een vrijwilliger…

Natuurlijk is niet iedere dag hetzelfde, maar zo kan een dag bij het project eruit zien:

08.00 uur: opstaan en ontbijt

09.00 uur: vertrek naar het ochtendproject, dit kan zijn les geven aan tieners op het gebied van Engels of je bezighouden met het ‘Maasai Literacy Program’

10.30 uur: Engels les geven

12.00 uur: terugkeer naar het vrijwilligershuis voor de lunch

12.15 uur: lunch

14.00 uur: ‘community’ project of Youth Empowerment programma

14.00 uur – 16.30 uur: er zijn verschillende middagprojecten zoals ‘health clubs’ op middelbare scholen waarbij tieners worden bijgepraat over diverse onderwerpen, een bezoek aan het bejaardentehuis, etc.

17.00 uur: eind van de werkdag en terugkeer naar het vrijwilligershuis, tijd om te relaxen

18.30 uur: avondeten. Je avonden zijn ter vrije besteding

 

Locatie

Het project is gevestigd in een klein plattelandsdorp woont, genaamd Mdawi. Dit is maar 6 kilometer buiten Moshi. In Moshi vind je restaurants, supermarkten, cafe’s en markten. De bekendste attractie is hier natuurlijk Mount Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. De regio waarin Moshi zich bevindt is dan ook de Kilimanjaro regio.

 

Weer

Tanzania is het grootste land van Oost-Afrika. Het ligt net onder de evenaar en er heerst voor het grootse gedeelte een tropisch klimaat. Aan de kust en op het eiland Zanzibar is het altijd vochtig en warm. Temperaturen schommelen tussen de 27 en 32°C. De beste reisperiode is van juni tot en met oktober: het is dan droog en het minst warm. In de zuidelijke en noordelijke hooglanden, waar de Kilimanjaro ligt, kan het kwik zakken tot 12°C. Tanzania kent over het algemeen twee regentijden: de kleine regentijd in november en december, en de grote regentijd in maart tot april.

 

Eisen

De minimum leeftijd voor dit project is 18 jaar. De maximum leeftijd is afhankelijk van de gezondheid van de vrijwilliger.  Voor ieder project van TravelUnique is een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) een vereiste. Belangrijk is dat je de Engelse taal goed beheerst.

 

African Impact

Bij aankomst bij je vrijwilligersproject word je door African Impact gevraagd de ‘Terms and Conditions & Code of Conduct’ te lezen en te ondertekenen. Je tekent o.a. voor de volgende zaken:

 • Dat African Impact niet verantwoordelijk is voor ongevallen, kwijt geraakte spullen, ziekten, etc.
 • Je zelf verantwoordelijk bent voor een geldig paspoort, visum, etc.
 • Als je voortijdig het project verlaat je geen recht hebt op een terugbetaling van je geld
 • Dat je je houdt aan de Gedragsregels (Code of Conduct)

Wil je voor aanvang van je project de regels ontvangen, neem dan contact met ons op.

 

Flexibiliteit

Aan het werk gaan in Afrika kan een opwindend avontuur zijn maar soms ook een ontmoedigende onderneming. Wij beiden je de kans om werkervaring in Afrika op te doen, de mensen te leren kennen in een gestructureerd project waarbij op je veiligheid wordt gelet. Er is een projectcoördinator aanwezig die je de gehele periode zal begeleiden. Daarnaast is er bij aankomst een uitgebreide oriëntatietraining dit er voor zal zorgen dat je het meest haalt uit deze uitdaging.

Aanpassingsvermogen aan het lokale systeem is een vereiste. Er wordt nauw samengewerkt met plaatselijke hulpverleners en de lokale politieke systemen om er zorg voor de dragen dat een vrijwilliger maximaal profijt heeft van zijn of haar bijdrage.

Houdt er rekening mee dat projecten kunnen veranderen, dat behoefte van lokale gemeenschappen veranderen en dat projecten hierop aangepast worden. Soms wordt de hulp van vrijwilligers overbodig of wordt er een nieuw project opgestart, wees dus flexibel.

 

  lijntje lang

Landeninformatie

 

Tanzania

Tanzania is een land van geografische extremen; Tanzania heeft de hoogste piek, Mount Kilimanjaro en het laagste punt, de zoutvlakte van het Tanganyikameer en het grootste meer, het Victoriameer, op het continent. Tanzania is een gemeenschappelijke Unie van het vasteland Tanganyika en Zanzibar Island. Tanganyika kreeg haar onafhankelijkheid in 1961 en Tanzania in 1964. Het was in dat jaar dat de twee landen samen kwamen en samengingen in wat nu bekend staat als Tanzania.

 

Moshi

Moshi is een stad met een inwonersaantal van 145.000. De Chaga en de Maasai zijn de twee stammen die hun oorsprong hebben in dit gebied. De stad heeft twee belangrijke wegen gelegen rond de centraal gelegen klokkentoren. Noord zuid route naar Tanga en Dar es Salaam en een oost west route naar Arusha. Vaak wordt Moshi overgeslagen door de toeristische organisaties omdat vaak gekozen wordt voor het dichtbijgelegen Arusha, maar nu groeit het toerisme ook in deze regio vanwege de Kilimanjaro Marathon die hier jaarlijks wordt gehouden.

Moshi wordt door vele Kilimanjaro beklimmers gebruikt als uitvalsbasis.

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Zambia
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Livingstone

lijntje lang

Praktische informatie

 

Oriëntatie

Na aankomst is er voor alle vrijwilligers een oriëntatieprogramma. Dit wordt gegeven door de lokale projectcoördinator en hij of zij zal je de ins-and-outs vertellen van het project. Het oriëntatie programma bestaat uit:

 • je ontvangt een vrijwilligershandboek over je project
 • introductie door de projectcoördinator
 • Rondleiding door de omgeving
 • Tijd om al je vragen te stellen
 • Je rol en verantwoordelijkheid als vrijwilliger
Ondersteuning

Gedurende je verblijf heb je de hulp van een ervaren coördinator. Hij of zij is 24 beschikbaar om je te helpen met problemen en/of vragen. Voor vertrek ontvang je alle benodigde informatie van TravelUnique.

 

Accommodatie

Tijdens je tijd in Tanzania zal je een echte Afrika ‘experience’ beleven omdat je midden in een klein plattelandsdorp woont, genaamd Mdawi. Iedere ochtend zie je het prachtige uitzicht van Mount Kilimanjaro. De accommodatie is netjes maar basic. Zes kilometer verderop vind je Moshi met restaurants, supermarkten, cafés en overige bezienswaardigheden.

Je deelt een kamer met andere vrijwilligers van dezelfde sekse. De kamers zijn comfortabel, maar basic. Iedere kamer heeft een badkamer met een toilet en douche. Er zijn muskietennetten in de kamers aanwezig. Je dient zelf je eigen handdoeken mee te nemen, voor linnengoed wordt gezorgd. Je kamer zal regelmatig schoon worden gemaakt en je kleding wordt gewassen. Er is Wi-Fi in het huis. De project coördinator woont op het terrein.

 

Maaltijden

Je krijgt drie maaltijden per dag. Het ontbijt maak je zelf klaar en bestaat uit eieren, toast, fruit, thee en koffie. Lunch en het avondeten worden voor je klaargemaakt. en bestaat uit lokaal en internationaal eten. Weekenden zijn prima geschikt om de omgeving te verkennen en buitens huis te eten. Laat ons voor vertrek weten als er speciale dieet wensen of allergieën zijn.

 

Hoe er te komen?

Boek een ticket naar Kilimanjaro International Airport. Je vliegt eerst naar Nairobi (Kenia) of naar Dar Es Salaam (Tanzania) om vervolgens een vlucht te boeken naar Kilimanjaro International Airport. We helpen je graag bij het boeken van een ticket.

 

Cultuur

De bevolking van Tanzania bestaat ongeveer uit 50% moslims en 50% christenen en het is een behoorlijk conservatief land. Dit betekent dat te blote kleding tijdens het project niet aan te raden is. Aangeraden wordt een broek over de knie te dragen en een shirt met mouwen (schouders bedekt). Ook dient de kleding niet te strak te zitten. Een legging bijvoorbeeld is niet helemaal de bedoeling.

Bij het projecten in Moshi gelden de volgende regels:

 • Geen alcohol tijdens de werkzaamheden bij het project
 • Gedurende het hele verblijf bij het project wordt dronken gedrag niet getolereerd (ook niet in de weekenden en in de avonduren)
 • Drugs is ten strengste verboden
 • Alcohol is niet toegestaan op het terrein van het vrijwilligershuis

 

Visum

Voor Tanzania heb je een visum nodig. Bij aankomst in Tanzania dien je een toeristen visum aan te schaffen, dit is een bedrag van USD 50. Daarnaast die je bij de ‘Immigration Desk’ van Kilimanjaro Airport ook een business visum aan te schaffen. De kosten hiervan bedragen USD 200. Daar dien je ook een ‘Invitation Letter’ aan de douane te overhandigen. Deze brief ontvang je voor vertrek van ons. De visum kosten bedragen dus totaal USD 250. Houd hier rekening mee bij je budget!

 

Maasai empowerment project tanzanialijntje lang

Prijzen 2019

 

De prijzen voor het Maasai Empowerment project in Tanzania bedragen:

10 dagen: € 980,00 per persoon

2 weken: € 1089,00 per persoon

3 weken: € 1382,00 per persoon

4 weken: € 1675,00 per persoon

5 weken: € 1968,00 per persoon

6 weken: € 2261,00 per persoon

7 weken: € 2554,00 per persoon

8 weken: € 2847,00 per persoon

Er zijn bij TravelUnique geen boekings- of administratie of reserveringskosten en geen toeslag als je vertrekt in het hoogseizoen. Na het boeken van het project ontvang je een nota om een aanbetaling van € 150,00 te voldoen. De prijzen voor 2018 worden zo spoedig mogelijk vermeld.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Transfer vanaf Kilimanjaro International Airport
 • Oriëntatie programma
 • Dagelijks transport van- en naar het project
 • Verblijf in het vrijwilligershuis
 • Drie maaltijden per dag
 • Onbeperkt thee, koffie en sappen gedurende de dag
 • Was service
 • Schoonmaakservice
 • Ondersteuning door een projectcoördinator
Niet bij de prijs inbegrepen
 • Vliegticket naar Tanzania
 • Persoonlijke items zoals kleding, etc.
 • Email, internet- en telefoonkosten
 • Kosten Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Visumkosten USD 250
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Excursies zoals bijvoorbeeld wild water raften, etc.
Excursies (niet bij de prijs inbegrepen)

Het klimaat in Moshi is warm en zonnig, de omgeving magnifiek en de dieren overvloedig. Als je toch in Tanzania bent is een safari een must. Sommige van de meest mooie parken ter wereld bevinden zich in Tanzania en hier vind je ook de ‘Big Five”.

Ook vind je in Tanzania prachtige, ongerepte stranden. Ook een aanrader is het bezoeken van Zanzibar voor de kust van Tanzania. Dit is maar een uur vliegen vanaf Kilimanjaro.

Het Kilimanjaro National Park is een bezienswaardigheid. Het heeft één van de hoogste vulkanen ter wereld en je kan natuurlijk Mount Kilimanjaro beklimmen. De beste tijd hiervoor is de periode tussen juni – oktober.

Er zijn veel excursies mogelijk vanuit Moshi. We hebben een brochure beschikbaar met hierin excursies vermeld, die sturen we je graag toe. De project coördinator ter plaatse helpt je graag bij het boeken.

 

lijntje lang

Startdata 2018 & 2019 en aankomsttijden

 

Verblijf mogelijk van 2 tot en met 8 weken bij dit project in Tanzania.
Hierna kan indien gewenst een ander project van Travelunique geboekt worden.

Dit project start twee keer per  maand op maandag.

 

De startdata in 2018 zijn op:

19 november en 3 december 2018.

De startdata in 2019 zijn op:

7 januari,  14 januari, 28 januari, 11 februari, 25 februari, 11 maart, 25 maart, 8 april, 22 april, 6  mei, 20 mei, 3 juni, 17 juni, 1 juli, 15 juli, 29 juli, 12 augustus, 26 augustus, 9 september, 23 september, 7 oktober, 21 oktober, 4 november, 18 november en 2 december 2019.

 

Maasai empowerment project tanzanialijntje lang

Downloads

 

Download hier de Engelstalige brochure over het Maasai Empowerment project, Kilimanjaro, Tanzania

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

Lees voor het boeken van een project onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor meer informatie. Bij het boeken van een project ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden.

 

Overige projecten in Tanzania
 • Het Girl Impact project in Moshi, Tanzania. Klik hier voor het project

 

Fotogalerij

 

AI accommodatie TanzaniaMaasai empowerment project tanzania

AI moshi-10 AI moshi-11

 

 

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner African Impact.

 

Comments are closed.