Malawi Marathon, 20 – 26 mei 2019

The Malawi Marathon, Mangochi District, Malawi

Deelname mogelijk: van 20 – 26 mei 2019

Prijzen staan in de tekst vermeld

logo naturally africa

Projectcode: TU45/NAVMARATHON

 

button boeken donkergrijs

 

lijntje kort

De marathon 2019

 

Het project kort samengevat
 • Plaats: Mangochi District, Malawi
 • Accommodatie: diverse accommodaties aan het Lake Malawi
 • Type project: vrijwilligerswerk in combinatie met een marathon
 • Duur: 1 week (verlenging is mogelijk)
 • Leeftijd: minimaal 18 jaar
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: unieke combinatie van sport en inzicht in vrijwilligerswerk

 

The Malawi Marathon, 20 – 26 mei 2019

Dit is een uniek programma van één week. Je kan er voor kiezen om 10 kilometer, een halve marathon of de volledige marathon te lopen. Niet alleen ervaar je hoe het leven in het landelijke Malawi is, je ondersteunt door je deelname de lokale vrijwilligersprojecten!

Het is een uitzondelijke mooie race die je zal leiden door landelijke dorpen en langs de oevers van de werelds meest verbluffende Lake; Lake Malawi, ook wel bekend als Lake of Stars. Bekijk het YouTube filmpje om een indruk te krijgen van de marathon in 2018.

 

Achtergrond

Deze marathon is tot stand gekomen door een samenwerking met Impact Marathon Serie (IMS). Dit is een sociale onderneming waarvan het doel is om door de kracht van lopen duurzame gemeenschapsprojecten over de hele wereld te ondersteunen.

Je zal na afloop Malawi niet verlaten met alleen je deelname aan de marathon. Je hebt ook uit eerste hand de impact van je tijd, fondsenwerving en inspanningen gezien door een bezoek aan de projecten die worden ondersteunt.

 

Fondsenwerving

Het is de bedoeling dat je je laat sponsoren. Je kan diverse initiatieven opzetten om zo fondsen te werven voor de projecten in Malawi.

 

Dagindeling

Dag 1 – 20 mei 2019
Je aankomst op de luchthaven van Lilongwe in Malawi. Hier word je opgehaald en zal je worden vervoerd naar het atleten dorp! Eenmaal daar heb je tijd om je te installeren vóór de briefing plaatsvindt en er een  opening is met een ‘night party’ op het strand met BBQ, volleybal, muziek en dans!

Dag 2
Ontmoeting met de mensen voor wie je de wedstrijd gaat lopen en die profiteren van je fondsenwerving activiteiten.

Dag 3
Laat je onderdompelen in het leven van een vrijwilliger! Er zullen allerlei activiteiten zijn en je helpt waar nodig. Je leert uit eerste hand over de projecten, het verschil dat je geld zal maken en de uitdagingen waar de plattelandsgemeenschappen mee te maken hebben. Het  doel is dat al onze deelnemers deze week echt inzicht krijgen in hoe zij een verschil hebben gemaakt!

Dag 4
Tijd voor enkele laatste vrijwilligerswerk taken en een kans om mee te helpen bij het organiseren van een kinder sportdag in de namiddag. De kinderen zijn woonachtig in de plaatselijke dorpen en zullen worden uitgenodigd om deel te nemen en plezier te hebben. Hun tomeloze energie is besmettelijk!

Dag 5
Doe je voeten omhoog, ontspan, de tijd is bijna aangebroken. Er zijn enkele leuke wedstrijden en presentaties overdag en dan is het vroeg naar bed vóór de race dag.

Dag 6
Maak je klaar voor de race van je leven; een unieke ervaring op een prachtige locatie. Neem het allemaal in je op en geniet van het hardlopen met deelnemers uit de lokale gemeenschap en met mensen van over de hele wereld. Geniet van de dag en kijk uit naar een welverdiend feestje aan het einde van dit alles!

Dag 7
Vergeet je pijn in je voeten en neem afscheid. Je wordt terug gebracht naar Lilongwe voor je vlucht naar huis. Of je begint aan je verdere avonturen.

 

Loop opties

Deze ervaring is open voor iedereen, maar neem het niet te licht op. Uiteraard is het nodig dat je een goede voorbereiding hebt voor een race als deze en geen onervaren loper bent. Er zijn drie afstanden waarvoor je je kan inschrijven:

10K
Een 10km race is waarschijnlijk het meest populair onder de Malawische lopers. Je zal lopen langs de oevers van Lake Malawi, alsmede door de dorpen die je bezocht hebt.

Halve marathon, 21 kilometer
Dit traject gaat o.a. over het  zandstrand, uitdagend, maar prachtige lopen door een mooie omgeving.

Volledige marathon, 42 kilometer
De ultieme 42K race! Ga de volledige afstand lopen en geniet van het fantastische landschap langs de oevers van Lake Malawi. Geniet van het ‘warme hart van Afrika’, van het mooiste continent op aarde gedreven door de voldoening te weten dat je de lokale  gemeenschappen ondersteunt met elke stap die je rent; zowel via uw fondsenwerving als met het werk tijdens je week in Malawi.

Hoogtepunten 
 • Deelname aan een ongeëvenaard liefdadigheidsevenement
 • Ervaar dat je deelname een  langdurig effect heeft op de lokale gemeenschap
 • Ontmoet gelijkgestemde mensen
 • Kampeer aan de oevers van het prachtige Lake Malawi
 • Genieten van strand BBQ’s, de leuke activiteiten en de het afsluitend feest

 

Na de marathon…

Zou je kunnen deelnemen aan één van de vrijwilligersprojecten; bijvoorbeeld het sport project, het kinderopvang project of het medisch project. Er is volop gelegenheid om te reizen binnen of door te reizen naar andere delen van Afrika. Extra uitstapjes kunnen gemakkelijk worden georganiseerd, zoals een bezoek aan het Liwonde Nationaal Park met zijn overvloedige fauna en grote kuddes olifanten. Hier kan je genieten van een safari te voet, per boot of in een jeep. Kijk uit voor de talrijke nijlpaarden in de rivieren!

Cape Maclear is een populair toeristisch dorp aan de rand van het Lake Malawi. Hier kan je snorkelen, maak je een boottocht over het Lake Malawi, verken je de ambachtelijke kraampjes en kan je zonnebaden op het strand. ‘S avonds zijn er levendige bars om te ontspannen en een drankje te nemen.
Of geniet van de adembenemende uitzicht op Zomba Plateau waar je je kunt ontspannen in het koele bos, bijvoorbeeld ter paard.

 

Eisen

Minimum leeftijd voor deelname is 18 jaar. Maximum leeftijd is afhankelijk van de gezondheid van de deelnemer.

 

Weer

Malawi is een klein en langgerekt land dat op zuidelijk halfrond ligt, in het zuidoosten van Afrika. Het klimaat is subtropisch. De droge periode loopt van mei tot oktober. Dat is gelijk de beste tijd om te reizen. Aan het einde van de droge periode is het heet, overdag wordt het op veel plekken tegen de 35°C. Juli is de koelste maand met een dagtemperatuur van 20-25°C. Het Lake Malawi beslaat een vijfde van het land en is een toeristische trekpleister. Ten westen van het meer is het heuvelachtig en daardoor wat koeler.

 

Locatie

De locatie bevindt zich in het zuidelijke deel van Lake Malawi in het Mangochi District. De accommodaties bevinden zich ongeveer 14 kilometer ten zuiden van Monkey Bay.

 

AI malawi community sport en onderwijs projectlijntje lang

Landeninformatie

 

Malawi

Malawi ligt in Zuidelijk Afrika ten westen van Zambia. Het land grenst verder aan Mozambique en Tanzania.
De oppervlakte is 118.480 vierkante kilometer. Daarmee is het ongeveer 3.5 keer zo groot als Nederland.
Malawi is een langgerekt land. De lengte is ruim 800 kilometer en de breedte varieert tussen de 80 en de 160 kilometer.

Malawi is een van de armste landen in de wereld, een land waar meer dan de helft van de bevolking leeft onder de armoede grens en men een gemiddelde dagelijkse inkomen heeft van minder dan 0,60 USD.

 

Het warme hart van Afrika 

Malawi wordt vaak omschreven als ‘Het warme hart van Afrika’, als gevolg van de vriendelijkheid van zijn volk. Het land heeft een enorme verscheidenheid aan landschappen. Deze variëren van ruwe hooglanden; deze zijn voor de wandelaars en de bergklimmers een paradijs. Daarnaast zijn er de Mulanje laagland vlakten.

De bekendste attractie is ongetwijfeld Lake Malawi, Afrika’s derde grootste meer. Hier vind je honderden mijlen van tropische gouden zandstranden en het biedt honderden soorten kleurrijke tropische vissen. Het meer ligt in het oosten van het land en is, net als het land zelf, langgerekt. Het meer neemt een vijfde deel van de totale oppervlakte van Malawi in beslag. Het Lake Malawi ligt in de Centraal-Afrikaanse Slenk en het diepste punt is 785 meter. Het meer watert af in de Shire, die daarna in de Zambezi in Mozambique uitkomt om in de Indische Oceaan af te wateren. Ten westen van het Lake Malawi liggen steile heuvels met een gemiddelde hoogte van duizend meter. In het zuiden ligt de hoogste berg van Malawi, de Mount Mulanje (drieduizend meter).

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Malawi
lijntje lang

Praktische informatie

 

Ondersteuning

Tijdens je verblijf in Malawi zal je ondersteuning en begeleiding krijgen van het team in Malawi. Vooraf ontvang je alle benodigde informatie omtrent je verblijf van TravelUnique.

 

Accommodatie

Je kan kiezen uit een viertal soorten accommodatie waarvan de prijzen variëren.

 1. Of je neemt je eigen tent mee
 2. Cormorant camp, een grote safari tent met bedden en matrassen geschikt voor 4 lopers
 3. het Kingfisher camp, een grote safari tent met bedden en matrassen geschikt voor 2 lopers, gemeubileerd
 4. het Fish Eagle camp, een stenen chalet gedeeld door 2 lopers met een eigen badkamer, eenvoudig gemeubileerd, inclusief muskieten netten

 

Maaltijden

Er worden drie maaltijden per dag verstrekt. Ontbijt is  op basis van zelfbediening, bestaande uit granen en toast. Lunch zal bestaan uit een lunchpakket of er wordt gelunched bij de accommodatie. Het avondeten wordt voor je bereid.

 

Hoe er te komen?

Je dient een vlucht te boeken naar Lilongwe International Airport. Na aankomst word je opgewacht op het vliegveld door een medewerker. Dan vertrek je naar je accommodatie, een reis van ongeveer 3,5 uur.

 

Geld

Er is een pinautomaat op het vliegveld van Lilongwe (bij aankomst) en in Mangochi,
de dichtbijzijnde grote stad. Bankpassen met een Maestro logo kan je hier gebruiken. Soms is het op te nemen bedrag beperkt of is de automaat buiten dienst. US dollars en pounds sterling zijn het meest makkelijk te wisselen. Neem voor excursies US dollars mee. Creditcards worden niet overal geaccepteerd. Echter een creditkaart kan handig zijn, in geval van nood.

 

Visum

Vanaf 1 oktober 2015 is een visum verplicht voor Malawi. Bij aankomst op het vliegveld van Lilongwe dien je een visum aan te schaffen. De kosten bedragen USD 75,00 voor een visum van 30 dagen. Dit bedrag dien je contant te voldoen of te pinnen via de Malawi Savings Bank. Je visum verlengen kan ter plaatse.

 

AI malawi community sport en onderwijs projectlijntje lang

Prijzen 2019

 

Prijzen per accommodatie

De prijs is vermeld in GBP. Klik hier voor de actuele koers.

Bring your own kit: £ 545 per persoon

Cormorant camp: £ 695 per persoon

Kingfisher camp: £ 895 per persoon

Fish Eagle camp: £ 945 per persoon

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Airport transfers van en naar Lilongwe International Airport
 • Gedurende 6 nachten accommodatie
 • Deelname bewijs
 • Alle georganiseerde activiteiten en bezoek aan de vrijwilligersprojecten
 • Alle maaltijden
 • Eindfeest

 

Niet bij de prijs inbegrepen
 • Vlucht naar Malawi
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Ziektekosten- en aansprakelijkheidsverzekering
 • Email/Internet (niet altijd mogelijk), telefoongesprekken
 • Softdrinks, bier en wijn
 • Excursies buiten het programma om
 • Eventueel tenthuur GBP 50,00

 

lijntje lang

Startdatum 2019 en aankomsttijden

Dit project in combinatie met de marathon loopt van 20 – 26 mei 2019. Aankomst is op maandag 20 mei in Lilongwe, vertrek is op 26 mei 2019.

Aankomst is voor 14.00 uur. Dit omdat het nog een lange reis is naar je uiteindelijke bestemming.

 

lijntje lang

Downloads

 

Klik hier voor de Facebook pagina van dit project

 

Ai malawi sportlijntje lang

button boeken donkergrijs

Lees voor het boeken onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor de Algemene Voorwaarden. Bij het boeken van deze marathon  ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden.

 

Overige projecten in Malawi
 • Onderwijs project. Klik hier voor het project
 • Medisch project. Klik hier voor het project
 • Kleuterschool project. Malawi. Klik hier voor het project

 

Fotogalerij

 

Malawi marathon

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartners Naturally Africa en African Impact.

 

Comments are closed.