Onderwijs project, Egypte

Project: Onderwijs- en Community Development project, Cairo, Egypte

Deelname mogelijk: minimaal 2 weken en maximaal 6 weken, gedurende het hele jaar

Prijzen staan in de tekst vermeld

 

Projectcode: TU87/EGTEACH

 

button boeken donkergrijs

lijntje lang

HET PROJECT

 

Het project kort samengevat
 • Plaats: buitenwijken Cairo, Egypte
 • Accommodatie: 3-sterren hotel in Zamalek
 • Type project: onderwijs- & community development project
 • Duur: 2 – 6 weken weken
 • Leeftijd: minimaal 18 jaar
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: prachtig project in de buitenwijken van Cairo

 

Onderwijs- en community development project, Egypte 

Ontdek het platteland van Egypte tijdens je verblijf in een landelijke, verarmde wijk aan de rand van Caïro, waar de bewoners wonen in kleine dorpen en boerderijen.

Je wordt betrokken bij het verbeteren van het leven van de kansarme bevolking in een land waar het percentage analfabeten in de landelijke gebieden dubbel zoveel is als in de stad. Dit gebeurt door middel van verschillende initiatieven gericht op het verbeteren van de levensstandaard van de lokale gemeenschap.

Dit bestaat o.a. uit het opleiden en het beschermen van kansarme kinderen, uit het verstrekken van een veilige thuis voor gestigmatiseerd bewoners met een beperking, etc. Dit alles is gericht op het verbeteren van de kwaliteit van leven van kinderen.

Je hebt de mogelijkheid om te werken met een groep kinderen en jonge volwassenen die lijden aan een breed scala aan beperkingen, zoals cerebrale parese, het syndroom van Down, autisme, doofheid en spraakstoornissen.

Je maakt deel uit van het team die deze kinderen met extra ondersteuning helpen. Dit door middel van de inzet van educatieve middelen. Terwijl de kinderen worden betrokken bij recreatieve activiteiten, als een middel om hen van de straat te houden, draag je als vrijwilliger bij aan hun ontwikkeling en de gemeenschap als geheel.

 

Over dit project
 1. In dit gebied is de analfabetiserings graad 32,2% dit in vergelijking met 17,7% in de stedelijke gebieden. Doel van het project is analfabetisme terug te dringen
 2. Help mee met kinderen van de straat te houden en bereid ze voor op het schoolleven, o.a. door ze de beginselen van het Engels bij te brengen
 3. Speel een rol in de ontwikkeling van kleuters en geef ze mee hoe ze een conflict op een passende manier moeten oplossen
 4. Help kinderen en volwassenen met een beperking
 5. Geef workshops aan kinderen en volwassenen met een beperking. En leer ze nieuwe manieren van handwerk
 6. Ondersteun de lokale leerkrachten
 7. Begeleid familieleden van kinderen met een beperking hoe om te gaan met deze beperking

 

Het project

Ook Egypte heeft te maken met overvolle klassen en overbelaste leerkrachten, met beperkte middelen op publieke scholen, wat leidt tot een slechte beheersing van de taal. Dit project is er op gericht de inwoners van een landelijk gebied te ontwikkelen door middel door onderwijs.

Leerkrachten in Egypte verdienen vaak een zeer laag salaris en hebben een groot aantal leerlingen in de klas. Naar de kleuterschool gaan is in Egypte nodig. Dit omdat van kinderen een basis niveau wordt verwacht als ze naar de lagere school gaan. Het is heel normaal dat op een publieke school er 120 tot 180 kinderen zich in een klaslokaal bevinden. Dit maakt het natuurlijk onmogelijk om ieder kind de juiste aandacht te geven.

Het merendeel van je tijd bij dit project zal je doorbrengen in de klaslokalen om de leerkrachten te ondersteunen en extra aandacht te geven aan kinderen die dit nodig hebben.

Je werkt als klassenassistent(e) en zal onderdeel van het lokale team zijn. Ook werk je met kinderen en volwassenen met een beperking. Je brengt structuur aan in hun leven door middel van een planning en ze te betrekken bij activiteiten gericht op handwerk projecten.

 

Werkzaamheden

Werkzaamheden op de kleuterschool

Je wordt betrokken bij activiteiten om kinderen van de straat te houden en ze voor te bereiden op het basisonderwijs. Het is belangrijk voor de kinderen om te leren hoe het is om te lezen en te schrijven op jonge leeftijd.  Als gevolg van het lage niveau van het onderwijs en het groot aantal kinderen in de Egyptische openbare school, speel je een belangrijke rol spelen in het maken van de mogelijkheid voor kinderen om een adequate opleiding te krijgen op jonge leeftijd.

Omdat deze kinderen vaak worden opgevoed in een verontrustende huiselijke omgeving, zal je meehelpen bij het verbeteren van hun  onderlinge relaties door hen respectvol gedrag te leren en alternatieven te laten zien voor vijandig gedrag, in de omgang met elkaar en anderen.
Ook zal je een belangrijke rol spelen bij  de vorming van deze kinderen door hen te leren hoe  te lezen en te schrijven in het Engels. Je steun is essentieel bij dit programma, dit vanwege de lage kwaliteit van de Engels taal. De werkzaamheden zullen zijn op 4 verschillende  kleuterscholen, elk met ongeveer 80 tot 100 kinderen.

 

Kinderen met een beperking

Er rust een stigma in Egypte als het gaat om mensen met speciale behoeften. Deze negatieve associatie wordt versterkt in de gemeenschappen op het platteland, waar de meerderheid laag opgeleid is en waar veel mensen weinig begrip hebben voor volwassenen en kinderen met een beperking.

Bij dit project werk je met kinderen en jonge volwassenen die leven met verschillende handicaps, zoals cerebrale parese (een aandoening waarbij kinderen moeite hebben met bewegen als gevolg van een hersenbeschadiging die ontstaan is voor het eerste levensjaar), down syndroom, autisme, doofheid en spraakproblemen. De meerderheid van deze kinderen worden vaak verborgen of verlaten, als gevolg van de onterende perceptie van het hebben van een “special need” kind in de Egyptische samenleving. In plaats van  de handicapt te accepteren en het kind te helpen in het omgaan met hun aandoening, kiezen de ouders er vaak voor de handicap van het kind uit het zicht te houden.

 

Doel project

Het doel van dit project is om een veilige omgeving te creeren voor jong volwassenen en kinderen en ze onderdeel van de samenleving te laten zijn. Als vrijwilliger help je ze bij het zich veilig voelen en laat ze deel uitmaken van hun gemeenschap, ondanks de extreem moeilijke omstandigheden.

Ook word je betrokken bij de planning van activiteiten die hen voorzien van extra zorg en ondersteuning. Je zal dit doen door middel van:

 • Oefeningen
 • Recreatieve activiteiten
 • Handwerk. Het handwerk is het maken van kleine tapijten of kaarsen of manden. Hoewel de kwaliteit van deze spullen niet altijd zo is dat het verkoopbaar is, het is een geweldige manier om zelfvertrouwen op te bouwen

 

Neem deel aan het helpen van de kinderen met activiteiten zoals:

 • Het gebruik van bouwstenen om hun creativiteit, probleemoplossendvermogen en sociale vaardigheden te stimuleren
 • Dans sessies om vertrouwen op te bouwen en het verbeteren van motorische en sociale vaardigheden
 • Fysieke spelletjes om het kind bewust te maken van hun lichaam en uithoudingsvermogen  op te bouwen evenals het verbeteren van coördinatie en motoriek
 • Het gebruik maken van memorie kaarten ter verbetering van het geheugen en de concentratie vaardigheden
 • Het creëren van kunst (schilderen, tekenen, kleuren, etc.) om hun creatieve kant te voeden
 • Het verbeteren van motorische en coördinatie vaardigheden

Ontwikkel je creatieve kant en ontwikkel nieuwe ideeën en initiatieven!

 

Onderwijs op het platteland

Je zal meehelpen bij de aanpak van de onderwijscrisis in Egypte. Je helpt mee bij het geven van onderwijsassistentie bij verschillende scholen. Er wordt gewerkt aan het verlichten van het probleem van de overvolle klaslokalen en ongediplomeerde leraren. Dit door het geven van individuele aandacht aan de kinderen. Daar waar je komt zorg je ervoor dat de kinderen de aandacht krijgen die ze nodig hebben om zo hun leervaardigheden te ontwikkelen. Je help mee op school om de woordenschat van de kinderen te ontwikkelen en door hen te leren hoe te lezen en schrijven in het engels.

 

Belangrijk!

Tijdens de schoolvakanties kunnen de activiteiten verschillen van bovenstaande omschrijving. Dit omdat de scholen dan zijn gesloten. Er zullen andere activiteiten voor in de plaats komen. Je kan dan ook de overstap maken naar een ander project in Egypte.

 

Schooltermijnen:

Het schooljaar loopt van september tot en met juni

2 september – 20 december, Term 1

9 januari  – 18 april, Term 2

5 mei – 19 juni, Term 3

Tussen de terms in is het vakantie. Dan ziet het project er anders uit.

 

Locatie

De projectlocatie bevindt zich in Zamalek, een district midden in de Nijl. Een veilig gebied waar je veel ambassades vindt. Ook vind je in dit gebied een bloeiend nachtleven met leuke bars en restaurants en cafe’s.

 

Het weer

Egypte heeft een woestijnklimaat met zeer weinig neerslag, hete zomers en zeer milde winters. Het hele jaar door zijn er binnen hetzelfde etmaal grote temperatuurverschillen. Het verschil tussen minimum- en maximumtemperatuur in hetzelfde etmaal ligt in de woestijn meestal zo rond de 20 graden. In de hoofdstad Caïro en in de badplaatsen langs de Rode Zee zijn deze verschillen kleiner; daar is het verschil binnen één etmaal slechts zo’n 11 tot 15 graden (gemiddeld)

Wie niet van hitte houdt kan vanaf april tot en met oktober beter wegblijven uit Egypte. Gedurende de periode april-oktober stijgen de temperaturen in bijna heel het land overdag naar 30 graden en (veel) hoger. In de zomermaanden zijn temperaturen van 40 graden in de schaduw geen vreemd verschijnsel. In de wintermaanden loopt de temperatuur op naar zo’n 20 tot 30 graden, in het noorden zelfs nog iets onder de twintig graden. Zie www.klimaatinfo.nl

 

Volunteer Encounter

Bij aankomst bij je vrijwilligersproject word je door Volunteer Encounter gevraagd de ‘Terms and Conditions & Code of Conduct’ te lezen en te ondertekenen. Je tekent o.a. voor de volgende zaken:

 • Dat Volunteer Encounter niet verantwoordelijk is voor ongevallen, kwijt geraakte spullen, ziekten, etc.
 • Je zelf verantwoordelijk bent voor een geldig paspoort, visum, etc.
 • Als je voortijdig het project verlaat je geen recht hebt op een terugbetaling van je geld
 • Je je houdt aan de Gedragsregels (Code of Conduct)

Wil je voor aanvang van je project de regels ontvangen, neem dan contact met ons op.

 

Eisen

De minimum leeftijd voor deelname aan dit project is 18 jaar.  De maximum leeftijd van de vrijwilliger is afhankelijk van zijn of haar gezondheid. Ervaring is niet vereist. Voor ieder project van TravelUnique is een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) een vereiste.

 

lijntje lang

 

Landeninformatie 

 

Egypte

.

De Arabische Republiek Egypte (Arabisch: Jumhuriyat Misr al-Arabiya) is een republiek in Noordoost-Afrika en ligt op de grens van Azië en Afrika.

De totale oppervlakte van het land bedraagt 1.001.449 km2, en daarmee is Egypte ca. 24 keer groter dan Nederland. De grootste lengte is 1250 km, de grootste breedte 1100 km.

Egyptes grondgebied bestaat bijna volledig uit woestijn, ca. 96%. Het bewoonbare gebied is slechts 55.000 km2 groot en omvat de vallei en de delta van de Nijl, de kustgebieden langs de Middellandse en de Rode Zee en een paar oasen in de Westelijke Woestijn. Fysisch-geografisch kan het land in vier gebieden worden verdeeld: het Nijlgebied, de Westelijke Woestijn, de Oostelijke Woestijn en het Sinaïgebied.

Bijna 95% van de totale bevolking woont in het Nijldal en de delta, op slechts 3,5% van het grondgebied. De bevolkingsdichtheid in het bewoonde en in cultuur gebrachte land bedraagt meer dan 1600 inw. per km2 (het landelijk gemiddelde bedraagt ca. 90 inwoners per km2). Een bijkomend probleem vormt de toenemende verstedelijking met Caïro (Groot Caïro, inclusief voorsteden, ruim 18 miljoen inwoners), Alexandrië (4 miljoen inwoners) en Gizeh (3 miljoen inwoners) als grootste stedelijke concentraties.

In sommige stadsdelen van Caïro en Alexandrië bedraagt de bevolkingsdichtheid het gigantische aantal van 140.000 inwoners per km2. Groot Caïro is Afrika’s grootste stad en qua bevolking is Egypte na Nigeria Afrika’s grootste land.

Door de bouw van steden in de woestijn en de ontwikkeling van de Suezkanaalzone probeert de regering de bevolkingsdruk in het Nijldal te verlichten. Ook zijn er grote bouwprojecten gestart in de westelijke oases.

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Egypte

 

lijntje lang

Praktische informatie

 

Ondersteuning

Gedurende je verblijf heb je de hulp van een ervaring projectmanager en projectcoördinator. Hij of zij is 24 per dag beschikbaar om je te helpen met problemen en/of vragen. Vooraf ontvang je van TravelUnique alle benodigde informatie.

 

Accommodatie

Je zult verblijven in een drie sterren hotel in Zamalek, een district in het midden van de Nijl met een prachtig uitzicht op Cairo. In dit gebied vind je verschillende ambassades. Het is een veilig gebied met ook leuke restaurants, cafe’s en bars. Kortom, een leuke, veilige locatie om te verblijven

Je zal je kamer delen met met 2 of 3 andere vrijwilligers van dezelfde sekse. Het is mogelijk om een privé kamer te boeken. Neem contact met ons op voor de extra kosten van een privé kamer.

Wanneer je reist met een vriend/vriendin, familielid of partner, laat dit ons weten. We kunnen er dan voor proberen te zorgen dat jullie samen in een kamer verblijven, dit is wel afhankelijk van de beschikbaarheid van het aantal plaatsen, helaas kunnen we het niet garanderen.

 

Maaltijden

Je krijgt drie maaltijden per dag. Belangrijk om te weten is dat in deze landelijke omgeving is eten vaak simpel maar voedingsrijk. Laat ons voor vertrek weten als er speciale dieet wensen of allergieën zijn.

 

Hoe er te komen?

Vlieg vanaf Brussel of Amsterdam naar Cairo. In de aankomsthal zal een medewerker van het project je ophalen.  Na aankomst bij de accommodatie is er voor alle vrijwilligers een oriëntatieprogramma. Dit wordt gegeven door de lokale projectcoördinator en hij of zij zal je de ins-and-outs vertellen van het project. Je zult zien waar je komt te werken evenals waar de andere vrijwilligers werkzaam zullen zijn. Uiteraard zullen de veiligheidsvoorschriften met je worden doorgenomen.

 

Visum

Als je Egypte bezoekt heb je wel een visum nodig. Een visum voor Egypte kun je thuis  (online) aanvragen, maar het is ook mogelijk om dit pas op het vliegveld te doen.

Een toeristenvisum die je op het vliegveld koopt (visa on arrival) kost ongeveer 27,50 euro. Je dient je visum cash in dollars of euro’s te betalen. Een visa on arrival is dertig dagen geldig.

Als je in Nederland een visum voor Egypte aanvraagt, dan kun je kiezen voor een Single Entry (één keer het land in) of Multiple Entry (meerdere keren binnen die drie maanden het land in) visum. Deze visa zijn allebei drie maanden geldig, vanaf het moment dat het visum is afgegeven. Een Multiple Entry e-visum kost zestig dollar. Klik hier om online een visum aan te vragen.

 

lijntje lang

Prijzen 

 

De prijzen zijn vermeld in GBP (Britse pond). Klik hier voor de juist koers van de GBP.

2 weken: £ 1426

3 weken: £ 1762

4 weken: £ 2349

5 weken: £ 2937

6 weken: £ 3524

Bij TravelUnique betaal je geen reservering- of administratiekosten. Ook betaal je geen extra toeslag bij vertrek in het hoogseizoen.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Accommodatie in een drie sterren hotel
 • 3 maaltijden per dag
 • Vliegveld transfer Cairo International Airport
 • Schoonmaak accommodatie
 • Oriëntatie programma
 • Ondersteuning door een projectcoördinator
Niet bij de prijs inbegrepen
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Vliegticket naar Cairo
 • Persoonlijke items zoals kleding, etc.
 • Email, internet- en telefoonkosten
 • Kosten VOG (Verklaring Omtrent Gedrag)
 • Visum
 • Excursies
Populaire excursies (niet bij de prijs inbegrepen)

Er is zo veel te doen in Egypte. Je kan de wereldberoemde Pyramide van Giza bezoeken. Of de bazaar Khan El Khalili. Je kan de prachtige stranden bezoeken of het koraal van de Rode Zee, dit terwijl je aan het duiken bent. Ook is een bezoek aan Luxor mogelijk of een boottocht over de Nijl. Of je bezoekt de Sahara en boek een bedouin safari. Er is heel veel mogelijk! Neem contact met ons op over de mogelijkheden en de prijzen.

 

lijntje lang

Startdata en aankomsttijden

 

Dit project start op Zaterdag. Verblijf is mogelijk van 2 tot en met 6 weken, hierna kan indien gewenst een ander project van TravelUnique geboekt worden

De startdata in 2020 zijn op:

15 februari, 29 februari, 14 maart, 28 maart, 11 april, 25 april, 9 mei, 23 mei, 6 juni, 20 juni, 4 juli, 18 juli, 1 augustus, 15 augustus, 29 augustus,  12 september, 26 september, 10 oktober, 24 oktober, 7 november, 21 november, 5 december en 19 december 2020.

 

onderwijs project cairo Egypte lijntje lang

Downloads en links

 

Wil je de Engelstalige brochure over dit project ontvangen? Neem dan contact met ons op

Klik hier voor de Facebook pagina van dit project

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

Lees voor het boeken van dit project onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor de Algemene Voorwaarden. Bij het boeken van een project ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden.

 

Overige projecten in Egypte

 

 • Community Development project, Cairo. Klik hier voor het project

 

Fotogalerij

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner African Impact en Volunteer Encounter.

Comments are closed.