Onderwijsproject & backpacken

Project: Onderwijs project in Kaapstad in combinatie met backpacken langs de Gardenroute, Zuid-Afrika

Deelname mogelijk: 1 week vrijwilligerswerk & 1 week backpacken langs de Garden Route (of 1 week vrijwilligerswerk)

Prijzen staan in de tekst vermeld

Logo AI new

Projectcode : TU07/BACKP

 

button boeken donkergrijs

lijntje lang

Het project & backpacken langs de  GArden Route

 

Het project kort samengevat
 • Plaats: Kaapstad en Garden Route, Zuid-Afrika
 • Accommodatie: vrijwilligershuis & backpackers accommodatie
 • Project: onderwijs project in Kaapstad & backpacken langs de Garden Route
 • Duur: 2 weken (verlenging mogelijk)
 • Leeftijd: minimaal 16 jaar
 • Aantal vrijwilligers: maximaal 10
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: mooie combinatie tussen vrijwilligerswerk en reizen

 

Algemene informatie onderwijsproject & Garden Route tour / backpacken, Kaapstad, Zuid-Afrika

Wil je vrijwilligerswerk gaan doen in Kaapstad en meer specifiek in Zuid-Afrika en nog specifieker op het gebied van onderwijs? Dan is dit een prachtig project voor enthousiaste vrijwilligers.

Dit project is speciaal samengesteld voor diegene die graag kennis willen maken met vrijwilligerswerk en daarnaast graag iets willen zien van het prachtige Zuid-Afrika door middel van te backpacken. Het project is zeer geschikt voor mensen die werken en studenten die niet voor langere tijd naar Afrika kunnen gaan. Een combinatie waarbij je een week werkt bij het onderwijs project en een week deelneemt aan de Garden Route tour. De Garden Route verken je door middel van backpacken.

 

Het onderwijs project

 

Bij dit project assisteer je op scholen en leer je de kinderen kennen woonachtig in de sloppenwijken van de stad. Het is een prachtige omgeving om vrijwilligerswerk in Afrika te doen. Het biedt zo veel; prachtige stranden, de Tafelberg, Stellenbosch met de wijnlanden, Roben Island, Kaap de Goede Hoop, Boulders Beach, etc.

De schoolklassen in Afrika hebben gemiddeld tussen de 35 – 50 leerlingen per klas. Hierdoor is er weinig aandacht voor kinderen die beter presteren dan andere kinderen en is er zeker geen aandacht voor de kinderen die de lesstof niet kunnen volgen. Het is heel gewoon dat kinderen die niet mee kunnen komen twee maal achtereen blijven zitten. Soms zie je 10-jarigen in een klas waar 7-jarigen horen te zitten.

 

Bijspijkeren

Vooral de kinderen die moeite hebben met de lesstof worden geholpen door de vrijwilligers die kiezen voor een onderwijs project. De kinderen krijgen in groepjes bijles van de vrijwilligers die de leerstof nogmaals met ze doornemen, totdat ze het begrijpen. Vaak is er ook geen tijd om leuke activiteiten voor de kinderen te organiseren zoals zingen, nuziek maken, knutselen, etc. Hier kan je een eigen inbreng in hebben door bijvoorbeeld een muziekinstrument wat je bespeelt mee te nemen.

Belangrijk om te weten is dat de leerkracht altijd verantwoordelijk blijft voor de klas en je als klassenassistent werkzaam zal zijn.

 

Communicatie

De communicatie met de kinderen gaat in het Engels, daarom is het belangrijk dat je je goed verstaanbaar kan maken in deze taal. Vaak spreken de kinderen redelijk Engels en een plaatselijke taal. Door de hulp van een begeleider die zowel het Engels als de lokale taal goed beheerst kan je met de kinderen communiceren.

 

Focus

De focus van dit Kaapstad onderwijs project ligt bij het onderwijzen en ondersteunen van jongeren. Je zal de ochtenden doorbrengen in de wijken Khayelitsha en Philippi. Deze townships zijn een mix van culturen en talen met helaas wel een gemene deler: armoede, werkeloosheid en HIV/AIDS.

Khayelitsha (wat ‘nieuw huis’ betekent) is de grootste sloppenwijk. Hier wonen net iets minder dan 2 miljoen mensen in verschillende soorten huizen. Dit zijn zowel stenen gebouwen als huizen gemaakt van ijzer, hout en afvalmaterialen.

 

Bij het onderwijsproject krijg je te maken met de volgende werkzaamheden:
1. De kleuterschool (pre-school) en educare centres

Als vrijwilliger zal je assisteren en zorgdragen voor basis lessen op de lagere school. De rol van de vrijwilliger is de ontwikkeling van deze kinderen stimuleren, dit is nodig omdat deze scholen een groot gebrek aan voldoende leerkrachten en middelen hebben. Je helpt mee de kinderen klaar te stomen voor de lagere school, waar ook Engels wordt onderwezen. Je werkt met de kinderen en stimuleert ze door middel van spelen, zingen en leuke activiteiten.

 

2. Naschoolse opvang

Veel kinderen komen uit gezinnen met een alleenstaande moeder. Hun moeder is vaak nog aan het werk wanneer de school afgelopen is. Kinderen treffen dan thuis een leeg huis aan en gaan door de sloppenwijk zwerven. Dit leidt vaak tot (kleine) criminaliteit en misbruik van kinderen. Daarom zijn er diverse naschoolse activiteiten opgezet. Je helpt bij deze naschoolse opvang bij de volgende activiteiten: helpen met huiswerk, lezen, dansen, sporten, etc.

Een voorbeeld van een naschools opvang project is GAPA, dit staat voor Grandmother’s Against Poverty and Aids en bevindt zich in Khayelitsha.

 

Volunteer teachters needed

 

Backpacken langs de Garden Route 

Na een week mee geholpen te hebben aan het onderwijsproject in Kaapstad zal je worden opgehaald bij het vrijwilligershuis voor je tweede week. Dit is backpacken langs de bekende Garden Route of in het Nederlands, de ‘Tuinroute’. Na 6 dagen ben je weer terug in wat ze noemen “The mother City”.

Maar wat is nu precies backpacken?

Backpacken is een manier van reizen dat zoveel vrijheid geeft. Backpacken is een manier van reizen. Backpacken is vooral populair bij jonge mensen, met name net afgestudeerden.

 

Reisschema

Maar iedereen, ongeacht leeftijd kan een backpacker zijn (of worden), maar vaak is het ook een type persoon. Wat het verschil met gewoon reizen maakt, is de manier waarop je reist. Je zou het een lifestyle kunnen noemen. Backpacken wordt ook omschreven als een zelfstandige, vaak internationaal en low- budget manier van reizen. Backpacken gaat meer om het beleven van andere culturen en persoonlijke groei dan om te feesten. Om even weg te zijn. De wereld is even je huis en reizen is je leven (op dat moment). In dit geval is het backpacken helemaal voor je geregeld. Je wordt opgehaald bij het vrijwilligershuis en begint aan je reis. Het reisschema ligt vast en er zijn diverse activiteiten ingepland en los te boeken.

 

Het reisschema ziet er als volgt uit:

Dag 1

Vertrek uit Kaapstad op maandagochtend richting Hermanus (diegene die met haaien gaan duiken worden heel vroeg opgehaald en missen het eerste deel van dag 1). Er wordt gestopt bij Betties Bay om pinguïns te bekijken. De middag wordt doorgebracht in Hermanus, Hier vind je walvissen (juli – november) en verschillende leuke winkels, restaurants en markten. Aan het eind van de middag wordt er gereden naar Cape Agulhas, het meest zuidelijke stukje Afrika.

Maaltijden bij de prijs inbegrepen: avondeten

Accommodatie: in Cape Agulhas/Struisbaai

Bij de prijs inbegrepen activiteiten: bezoek aan de pinguins in Betties Bay

Optionele activiteiten: duiken met haaien in Gansbaai (vooraf te boeken) en een walvissen boot tocht (juli – november).

 

Dag 2

Deze ochtend is het vertrek naar Oudtshoorn in de Kleine Karoo. Hier vind je de wereldberoemde struisvogel farms. Via de spectaculaire Route 62 wordt er gereden, dit is de langste wijnroute in Zuid-Afrika. Je kan de Cango Caves ontdekken en de dag afsluiten met een lokaal biertje.

Maaltijden bij de prijs inbegrepen: ontbijt en avondeten

Accommodatie: in Oudtshoorn

Bij de prijs inbegrepen activiteiten: Cango Caves tour, local wine tasting

Optionele activiteiten: Ostrich farm show

 

Dag 3

Na het ontbijt is het vertrek over de spectaculaire Outeniqua Mountain pass. Hier ontdek je het Wilderness National Park waar je kan kanoën. Hier kan ook worden gewandeld. Hierna wordt een bezoek gebracht aan Knysna. Hier vind je “The Waterfront” waar je kan lunchen en souvenirs kan kopen. Hierna ga je naar Knysna Heads voor een spectaculair uitzicht over de Knysna river en de Indische Oceaan. Laat in de middag is er de mogelijkheid Sedgefield te ontdekken

Maaltijden bij de prijs inbegrepen: ontbijt en avondeten

Accommodatie: in Sedgefield

Bij de prijs inbegrepen activiteiten: kanoën en wandelen in het Wilderness National Park

 

Dag 4

Vandaag wordt er vertrokken naar het Tsitsikamma National Park. Onderweg zal er worden gestopt bij de Bloukrans Bridge, hier vind je wereld’s hoogste bungee jump (216 meter). De middag zal worden doorgebracht in het Tsitsikamma. Eind van de middag is er het vertrek naar Addo.

Maaltijden bij de prijs inbegrepen: ontbijt en avondeten

Accommodatie: in Avoca River Cabins, Addo

Bij de prijs inbegrepen: toegang Tsitsikamma National Park

Optionele activiteiten: Bungee jump, treetop canopy tour

 

Dag 5

De ochtend zal worden doorgebracht in het Addo Elephant National Park. Dit zal 3 – 4 uur zijn. Hier vind je meer dan 450 olifanten evenals leeuwen, buffels, zebra’s, etc.

Maaltijden bij de prijs inbegrepen: geen

Accommodatie: in Wilderness

Bij de prijs inbegrepen: Entree en 3 -4 uur game drive in Addo.

 

Dag 6

Na het ontbijt bij de populaire George Farmers’ Market wordt er gestopt in Mossel Bay om tijd door te brengen op dit prachtige strand. Hier kan je ook het bekende Diaz museum bezoeken.

Maaltijden bij de prijs inbegrepen: ontbijt

Optionale activiteiten: tandem skydive, sand boarden

 

Optionele activiteiten met kosten op een rij:
 • Duiken met haaien, ZAR 2380
 • Walvissen boottrip (juli – november), ZAR 900
 • Bungee jumpen (216 meter), ZAR 990
 • Tree-top Canopy Tour, ZAR 650
 • Extra Addo game drive van 2 uur in een open auto, ZAR 370
 • Tadem sky diving (10.000 meter), ZAR 2800
 • Sand boarden, ZAR 500

Let op. De prijzen kunnen verschillen bij het boeken van de prijzen die hier boven staan vermeld. Klik hier voor de juiste koers van de ZAR.

 

Waarkom kiezen voor dit project in combinatie met backpacken?
 • Assisteer leerkrachten op lagere scholen in de sloppenwijken gedurende 1 week
 • Organiseer naschoolse activiteiten voor kinderen
 • Help kinderen met hun huiswerk
 • Spot de ‘Big Five’ in het Addo Elephant Park
 • Ga kanoen en wandelen in Wilderness
 • Dompel je onder in de Capetonian cultuur en ontdek lokale restaurants, musea, markten en het nachtleven
 • Ga bungee jumpen vanaf wereld’s hoogste brug
 • Bezoek de wereldberoemde wijn route
 • Help mee met huiswerk, lezen, handwerk projecten en nog veel meer
 • Maak internationale vrienden voor het leven

 

Locatie

Bij het onderwijsproject in Kaapstad ben je werkzaam in Khayelitsha en Philippi. Vaak worden deze plaatsen aangeduid als “dump plaatsen van de Apartheid”. De Cape Flats zijn een melting pot van verschillende culturen, ethniciteiten en talen. Ondanks vele verschillen zijn er veel parallelen; grote armoede, misbruik, werkeloosheid en HIV/AIDS.

Khayelitsha is de grootste township en hier zijn de meeste projecten gesitueerd. Khayelitsha heeft zo’n 2 miljoen inwoners, inwoners woonachtig in verschillende soorten huizen, van krotten gemaakt van afvalhout of ijzer tot grote stenen huizen. Als vrijwilliger verblijf je in een vrijwilligershuis in Observatory (zie accommodatie). Dit is ongeveer 20 minuten rijden vanaf Khayelitsha.

Klik hier voor meer informatie over de Garden Route. Bron: Kaapstad magazine.

 

Weer

Zuid-Afrika heeft een klimaat dat voor reizigers ideaal is: het hele jaar kan het land bezocht worden. De zomer op het zuidelijk halfrond, waar Zuid-Afrika gelegen is, loopt van december tot en met februari. Dit is de periode waarin ook de meeste neerslag valt. Nat is het land zeker niet. In en rondom Kaapstad, aan de zuidwestkust, is het ‘s zomers droog. De zomers zijn aangenaam warm met 25°C aan de kust en tegen de 30°C landinwaarts. Het westelijke gedeelte, waar de Kalahariwoestijn ligt, is het warmst (35°C). In de winter, juni tot september, zakt het kwik tot 20°C. Aan de zuidwestkust is het dan nog wat koeler.

 

Eisen

Het onderwijs project is geschikt voor vrijwilligers vanaf 16 jaar, er is geen ervaring vereist. Er is geen maximum leeftijd. Voor vertrek raden wij aan boeken te lezen over Zuid-Afrika, Apartheid en HIV/AIDS. Als je 16 of 17 jaar bent dienen je ouder toestemming te geven voor je deelname.

Bij deelname aan een project van TravelUnique is een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) een vereiste. Deze VOG dient voor vertrek in ons bezit te zijn en mag niet ouder dan 6 maanden zijn.

 

Reizen naar Zuid-Afrika onder de 18 jaar

Het ministerie van Binnenlandse Zaken in Zuid-Afrika heeft de immigratiewetten aangescherpt. Een belangrijke verandering in deze wetswijziging is de nieuwe plicht voor reizende ouders met minderjarige kinderen om in het bezit te zijn van een afschrift van de geboorte akte van hun kinderen. Ook voor alleenreizende minderjarigen hebben de nieuwe regels consequenties.

Deze nieuwe regels zijn van kracht vanaf 1 juni 2015. Ben je 17 jaar en reis je alleen naar Zuid-Afrika dan dient de volgende documenten mee te nemen als je alleen reist:

 • Een geldig paspoort
 • Een origineel uittreksel uit het geboorteregister
 • Een gelegaliseerd kopie van het paspoort van je ouders
 • Een Letter of Acceptence of Responsibility (door ons verstrekt)
 • Een kopie van het paspoort van een medewerker van African Impact (door ons verstrekt)

Klik hier voor een samenvatting van de nieuwe regels.

 

African Impact

Bij aankomst bij je vrijwilligersproject word je door African Impact gevraagd de “Terms and Conditions & Code of Conduct” te lezen en te ondertekenen. Je tekent o.a. voor de volgende zaken:

 • Dat African Impact niet verantwoordelijk is voor ongevallen, kwijt geraakte spullen, ziekten, etc.
 • Je zelf verantwoordelijk bent voor een geldig paspoort, visum, etc.
 • Als je voortijdig het project verlaat je geen recht hebt op een terugbetaling van je geld
 • Dat je je houdt aan de Gedragsregels (Code of Conduct)

Wil je voor aanvang van je project de regels ontvangen, neem dan contact met ons op.

 

Flexibiliteit

Aan het werk gaan in Afrika kan een opwindend avontuur zijn maar soms ook een ontmoedigende onderneming. Wij beiden je de kans om werkervaring in Afrika op te doen, de mensen te leren kennen in een gestructureerd project waarbij op je veiligheid wordt gelet.

Er is een projectcoördinator aanwezig die je de gehele periode zal begeleiden. Daarnaast is er bij aankomst een uitgebreide oriëntatietraining dit er voor zal zorgen dat je het meest haalt uit deze uitdaging.

Aanpassingsvermogen aan het lokale systeem is een vereiste. Er wordt nauw samengewerkt met plaatselijke hulpverleners en de lokale politieke systemen om er zorg voor de dragen dat een vrijwilliger maximaal profijt heeft van zijn of haar bijdrage, maar wees flexibel.

 

AI onderwijs project en backpacken kaapstad zuid-afrikalijntje lang

LANDENINFORMATIE

 

Zuid-Afrika

Er is geen land met zoveel variatie als Zuid-Afrika. En het is zo makkelijk te bereizen. Zuid-Afrika wordt wel eens “een wereld in één land” genoemd en dat is terecht. Je vindt er vele nationale parken, wildreservaten, schitterende natuurgebieden, moderne steden, gezellige dorpjes en prachtige verlaten stranden.

Zuid-Afrika heeft als bijnaam de “Regenboognatie”. Die naam dankt het land vooral aan de veelzijdigheid en veelkleurigheid van land, bevolking en cultuur. Dit alles maakt Zuid-Afrika tot een ideale bestemming.
Zuid-Afrika is de enige Fair Trade bestemming in de wereld. TravelUnique biedt ook een aantal Fair Trade projecten aan.

 

Kaapstad

Kaapstad, beoordeeld als top toeristen bestemming in de wereld en één van wereld’s mooiste steden; Kaapstad is een prachtige bestemming om vrijwilligerswerk te gaan doen. Kaapstad biedt diverse culturele uitstapjes, zoals Robben Island, The V&A Waterfront, Kaap de Goede Hoop National Park en Cape Point, het meest zuid-westelijke punt van het Afrikaanse continent en nog veel meer. Daarnaast is er de mogelijkheid om prachtige wandelingen te maken, het strand te bezoeken, te surfen, de Tafelberg te beklimmen, tussen de pinguïns te zwemmen, Kaapstad heeft het allemaal.

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Zuid-Afrika
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Kaapstad
lijntje lang

Praktische informatie

 

Ondersteuning

Ondersteuning en advies ontvang je van de lokale projectmanagers van African Impact en natuurlijk van TravelUnique. Vooraf ontvang je advies en informatie over je reis, je ontvangt een aantal weken voor vertrek het ‘pre-departure’ document over jouw project. Bij aankomst krijg je van het lokale team informatie over de huidige status van het project en alle informatie over je nieuwe leefomgeving.

 

Accommodatie

Je arriveert op zondag in Kaapstad. Hier wordt je opgehaald door een medewerker van African Impact, die je naar de accommodatie voor de 1e nacht brengt; een backpacker hostel. Op maandagochtend word je opgehaald en naar het vrijwilligershuis even verderop worden gebracht. Hier verblijf je in een volledig ingericht huis in Muizenberg, een buitenwijk van Kaapstad. Het huis is rommelig, studentikoos te noemen. Het huis ligt op een veilig perceel. In het huis bevindt zich een satelliet televisie. Alle kamers zijn geschikt voor maximaal 6 personen. Mannen en vrouwen slapen gescheiden.

 

Kamers

Er is een woonkamer met keuken en slaapkamers voor het personeel. Voor beddengoed is gezorgd, voor handdoeken niet. Het huis heeft een kluis voor waardevolle spullen. In het huis is een conciërge aanwezig voor het bereiden van de maaltijden en een schoonmaakster die ook voor de was zorgt en de kamers 1 keer per week schoonmaakt. Helaas is er geen zwembad. Er zijn voldoende winkels in de directe omgeving.

Tijdens de Garden Route tour verblijf je in prima backpackers accommodaties. De accommodaties zijn gedeelde kamers met stapelbedden (een upgrade is mogelijk). Je hoeft voor de tour geen beddengoed of handdoeken mee te nemen.

 

Maaltijden

Je krijgt gedurende je eerste week in het vrijwilligershuis drie maaltijden per dag, ontbijt kun je zelf pakken en bestaat uit muesli, brood, thee en koffie. Lunch en het avondeten worden voor je klaargemaakt door een medewerker van het vrijwilligershuis. In het weekend moet je je eigen maaltijd maken omdat de leiding dan vrij is. In de weekenden is er ruimte genoeg om toeristische plekken te bezoeken en de omgeving te verkennen. Veel vrijwilligers zijn in de weekenden op stap.

 

Gezondheid

Veel van onze vrijwilligers nemen deel aan de projecten in Kaapstad gedurende onze zomermaanden juli en augustus. Het is dan winter in Zuid-Afrika. Dit betekent vaak overdag een aangename temperatuur van rond de 25 graden (en soms een dag regen). Maar ook dat het na zonsondergang flink afkoelt. In de nachten kan de temperatuur rond de 1-5 graden liggen. Dit is koud. Koud omdat bijna geen enkel huis in Zuid-Afrika beschikt over verwarming en dubbel glas. Hierdoor is het in de huizen vochtig koud. Dit leidt soms tot verkoudheid, oorpijn, bronchitis, etc. Houd hier rekening mee. Belangrijk is dat je voldoende warme kleding meeneemt (een winterjas, sjaal, dichte schoenen, etc).

 

Hoe er te komen?

Je kan direct van Amsterdam naar Kaapstad vliegen (KLM), maar het is goedkoper omdat via een tussenstop (Londen, Frankfurt) te doen (bijvoorbeeld via South African Airways). Bij aankomst op het vliegveld word je opgehaald door een lokale vertegenwoordiger van African Impact.
Voor reisadvies kan je natuurlijk altijd contact met TravelUnique opnemen.

 

Visum

Je hebt geen visum nodig voor Zuid-Afrika als je korter dan 90 dagen in het land verblijft. Bij de douane krijg je een sticker in je paspoort (let er op dat je minimaal 2 lege bladzijden in paspoort hebt). Hieraan zijn geen kosten verbonden. Het paspoort moet tenminste nog 30 dagen geldig zijn na terugkomst. Verder moet je een vliegticket hebben met bevestigde terug- of doorvlucht.

 

Geld

De munteenheid in Zuid-Afrika is de rand (ZAR). De rand is onderverdeeld in 100 cent en wordt uitgegeven in munten van 1, 2, 5, 10, 20 en 50 cent en 1, 2 en 5 rand en biljetten van 10, 20, 50, 100 en 200 rand.

Bekijk hier de huidige koers van de Zuid-Afrikaanse rand.

Euro’s kun je op veel plaatsen omwisselen, maar pinnen is voordeliger. Vergeet niet je pinpas aan te zetten voor geldopname buiten Europa! Op luchthavens en in steden en dorpen kun je vrij makkelijk pinnen. Mastercard en Visa worden op veel plaatsen geaccepteerd (niet bij benzinepompen, hier accepteert men alleen cash). Travellercheques worden redelijk geaccepteerd, maar bij banken moet je vaak lang in de rij staan en veel papieren invullen. Dus het beste is gewoon geld te pinnen. Terug wisselen van rand in harde valuta is geen probleem.

 

AI onderwijs project en backpacken zuid-afrikalijntje lang

Prijzen 2019

 

De prijzen voor het Onderwijsproject & backpacken in Kaapstad bedragen in:

 

Voor 2 weken (1 week onderwijs project en 1 week Garden Route tour): € 1287,00 per persoon

Neem contact met ons op voor een offerte als je langer vrijwilligerswerk wenst te doen in combinatie met de Garden Route tour of alleen de Garden Route tour wenst te boeken.

Je betaalt bij TravelUnique geen boekings- of administratie of reserveringskosten en geen toeslag als je vertrekt in het hoogseizoen. Na het boeken van het project ontvang je een nota om een aanbetaling van € 150,00 te voldoen.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Luchthaventransfer bij aankomst en vertrek (*)
 • Een overnachting bij aankomst in het Backpackers hostel in Observatory
 • Ondersteuning door lokale vertegenwoordigers
 • Dagelijkse transfer van- en naar de projecten
 • Verblijf in het vrijwilligershuis
 • Drie maaltijden per dag in het vrijwilligershuis, niet in de weekenden

(*) het is alleen mogelijk je af te zetten op het vliegveld als je vlucht vertrekt na 20.00 uur op de dag dat de Garden Route tour eindigt.

 

Week 2:

 • Gekwalificeerde gids
 • Transport in een bus met airco
 • 5 nachten accommodatie in een gedeelde kamer (upgrade mogelijk)
 • Ontbijt en avondeten (behalve dag 5)
 • Wijn en bier tasting
 • Cango Cave advanture tour
 • Kanoën en wandelen in het Wilderness National Park
 • Game drive in het Addo Elephant National Park
 • Wandeltocht in het Tsitsikamma National Park

 

Niet bij de prijs inbegrepen
 • Persoonlijke items, zoals kleding en reisartikelen
 • Heen- en terugvluchten naar Kaapstad
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Internet
 • Telefoongesprekken
 • Kosten Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Was
 • Excursies en activiteiten buiten het programma om
 • Frisdrank en alcoholische dranken

 

 

lijntje lang

Startdata 2019 en aankomsttijden

 

Startdata 2019

Volgen zo spoedig mogelijk.

 

Aankomst bij het project is op zondag voor 17.00 uur. Landt je vlucht later dan 17.00 uur dan word je verzocht om op zaterdag aan te komen en een overnachting te boeken in hotel Verde op de luchthaven van Kaapstad. Klik hier voor de site van hotel Verde. Natuurlijk kan je ook een andere accommodatie in het centrum van Kaapstad boeken. Je wordt dan de volgende dag op zondagochtend opgehaald om naar het de backpacker lodge in Observatory te worden gebracht door een medewerker van African Impact.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAlijntje lang

Downloads

 

Download hier de Engelstalige brochure, onderwijs project in combinatie met backpacken langs de Garden Route

Klik hier voor de Facebook pagina van dit project

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

ees voor het boeken van dit project onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor de Algemene Voorwaarden. Bij het boeken van een project ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden.

 

Overige projecten in Kaapstad, Zuid-Afrika
 • Sport project. Klik hier voor het project
 • Social Impact Experience. Klik hier voor het project
 • Dierenasiel project. Klik hier voor het project
 • Girl Impact project. Klik hier voor het project

 

Belangrijk!

Bovenstaande projectomschrijving geldt voor 1 week onderwijsproject + 1 week Garden Route tour backpacken.

Het is ook mogelijk om voor langere periode één van de overige projecten in Kaapstad te boeken, bijvoorbeeld het Girl Impact project, het sport project of het kinderopvang project. Je kan dan aansluitend ook de Garden Route los boeken.

 

Fotogalerij

 

AI CPTAI CPT2

accommodatie capetownAI CPT-02

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner African Impact.

 

Comments are closed.