Onderwijs project, Kaapstad

Project: onderwijs project, Kaapstad, Zuid-Afrika

Deelname mogelijk: minimaal 2 weken en maximaal 12 weken, half december / begin januari is dit project gesloten

Prijzen staan in de tekst vermeld

Logo AI new

Projectcode : TU04/CPT

 

button boeken donkergrijs

lijntje lang

Het project

 

Het project kort samengevat
 • Plaats: Kaapstad, Zuid-Afrika
 • Accommodatie: vrijwilligershuis
 • Type project: onderwijs project
 • Duur: 2 –  12 weken
 • Leeftijd: minimaal 16 jaar
 • Aantal vrijwilligers: maximaal 10
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: zeer goed georganiseerd project met de mogelijkheid zelf je project samen te stellen

 

Informatie onderwijs project, Kaapstad, Zuid-Afrika

Wil je vrijwilligerswerk gaan doen op het gebied van onderwijs? Dan is dit een prachtig project voor enthousiaste vrijwilligers. Bij dit project assisteer je op scholen. Je leert de kinderen kennen die wonen in de sloppenwijken van deze stad. Capetown is een prachtige omgeving om vrijwilligerswerk in Afrika te doen. Het biedt zo veel. Je vindt hier prachtige stranden, de Tafelberg, Stellenbosch met de wijnlanden, Roben Island, Kaap de Goede Hoop, Boulders Beach, etc.

De schoolklassen in Afrika hebben gemiddeld tussen de 35 – 50 leerlingen per klas. Hierdoor is er weinig aandacht voor kinderen die beter presteren dan andere kinderen. Er is zeker geen aandacht voor de kinderen die de lesstof niet kunnen volgen. Het is heel gewoon dat kinderen die niet mee kunnen komen twee maal achtereen blijven zitten. Soms zie je 10-jarigen in een klas waar 7-jarigen horen te zitten. Daarnaast is het onderwijs op niet elke school van hoogstaande kwaliteit.

 

Klassenassistent

Vooral de kinderen die moeite hebben met de lesstof worden geholpen door de vrijwilligers. De kinderen krijgen in kleine groepjes bijles van de vrijwilligers die de leerstof nogmaals met ze doornemen, totdat ze het begrijpen. Vaak is er in het onderwijs in Zuid-Afrika geen tijd om leuke activiteiten voor de kinderen te organiseren, zoals zingen, nuziek maken, knutselen, etc. Hier kan je een eigen inbreng in hebben door bijvoorbeeld een muziekinstrument wat je bespeelt mee te nemen.

Belangrijk om te weten is dat bij een onderwijs project de leerkracht altijd verantwoordelijk blijft voor de klas en je als klassenassistent werkzaam zal zijn.

De communicatie met de kinderen gaat in het Engels, daarom is het belangrijk dat je je goed verstaanbaar kan maken in deze taal. Vaak spreken de kinderen redelijk Engels en een lokale taal (Xhosa). Door de hulp van een begeleider die zowel het Engels als de lokale taal goed beheerst kan je met de kinderen communiceren.

 

Ervaren leerkracht?

Je kan een grote invloed hebben op de toekomst van deze kinderen door ze een helpende hand toe te steken op school. Je helpt ze leren. Daarnaast verstrek je hulp aan lokale docenten waardoor de werkddruk zal verminderen. Je deelname aan een onderwijs project is voor iedereen een win=win situatie; voor de kinderen, voor de leerkracht en voor jezelf!

Mocht je een ervaren leerkracht zijn in het basis onderwijs of in het middelbaar onderwijs, laat dit dan vooraf weten. Hierdoor kan je andere taken naar je toe trekken bij dit project.

 

Creëer je eigen vrijwilligersproject

Waarom creëer je niet je eigen vrijwilligersproject zodat je werkzaam bent op de gebieden waar jouw interesses liggen? Samen met een aantal partners die werkzaam zijn in de sloppenwijken is er een module gemaakt waaruit je kunt kiezen.

 

Hoe werkt het?button youtube

Vrijwilligers vertrekken naar Afrika met allemaal een verschillende achtergrond, kennis, kunde en passie.
Wij bieden je graag de kans je eigen project samen te stellen. Er zijn diverse mogelijkheden; van onderwijs, het werken met wees- en kwetsbare kinderen, sportontwikkeling en medische zorg.

Dit project bied je de mogelijkheid full-time te werken bij het onderwijs project of een combinatie project te kiezen.
Bij een combinatie project werk je part-time bij het onderwijs project (alle ochtenden) en kies je één van de volgende projecten (alle middagen):

 

KINDEROPVANG PROJECT (OPTIE 1)
SPORTONWIKKELING project (OPTIE 2)
GEZONDHEIDSZORG project (OPTIE 3)

Girl Impact project (optie 4)

 

Werk je full-time of part-time bij het onderwijs project, dan zal je betrokken worden bij de volgende werkzaamheden:

De focus van dit onderwijs project ligt bij het onderwijzen en ondersteunen van jongeren in de sloppenwijken. Als onderwijs vrijwilliger ben je een essentieel onderdeel in het verstrekken van beter onderwijs en zo bijdragen aan een betere toekomst. Kies je voor dit project dan zal je werken bij diverse scholen

 

De kleuter school (pre-school) en educare centres

Als vrijwilliger zal je assisteren en zorgdragen voor basis lessen op de lagere school. De rol van de vrijwilliger is de ontwikkeling van deze kinderen stimuleren, dit is nodig omdat deze scholen een groot gebrek aan voldoende leerkrachten en middelen hebben. Je helpt mee de kinderen klaar te stomen voor de lagere school, waar ook Engels wordt onderwezen. Je werkt met de kinderen en stimuleert ze door middel van spelen, zingen en leuke activiteiten.

 

Volunteer teachters needed

 

Keuze opties

 

Optie 1: Kinderopvang project

 

Kinderopvang

Dit huis is opgericht om te zorgen voor weeskinderen met een leeftijd tussen de 0-8 jaar in Khayelitsha en omgeving. Deze sloppenwijk heeft zwaar te lijden onder de gevolgen van HIV/AIDS, met het hoogst aantal geïnfecteerden in de West-Kaap. Het doel van het huis is de kinderen onder te brengen in pleeggezinnen, zodra ze er klaar voor zijn. Ongeveer 60% van de kinderen is HIV positief. Daarom is het eerste doel bij aankomst in het huis, de kinderen zo gezond mogelijk te krijgen. Wanneer de kinderen medisch- en emotioneel stabiel zijn wordt er uit gekeken naar een pleeggezin, zodat de kinderen kunnen opgroeien in een gezinssituatie. De rol van de vrijwilliger is de kleine kinderen, die te jong zijn om naar school te gaan, te stimuleren. Eén-op-één aandacht is essentieel voor deze kinderen.

 

Na-schoolse opvang

Dit na-schoolse opvang project werd in 2007 opgestart door een organisatie van oma’s die het gevaar inzagen van kinderen die na school thuis kwamen in een leeg huis. Samen met de lokale lagere school hebben de oma’s een na-schoolse opvang opgezet. Dit project heet GAPA, dit staat voor Grandmother’s Against Poverty & Aids. De opvang bestaat uit 5 groepen, afhankelijk van de leeftijd en varieert van kleuters tot tieners. Je helpt de oma’s (GoGo’s) bij de volgende activiteiten: voorlezen maken, huiswerk maken, tuinieren, kleuren, knutselen, dansen, sporten, etc. Klik hier voor meer informatie over het GAPA project.

 

Optie 2: Sport coaching project

In 1994, in de jaren na de Apartheid heeft de Zuid-Afrikaanse regering het sportonderwijs afgeschaft. Hierdoor zijn er maar weinig jongeren die nog aan sport doen. Dit is een zeer slechte zaak, sport is een essentieel onderdeel van de ontwikkeling van jongeren; het helpt concentratie te verhogen, stimuleert teamwork en communictatie en ontwikkelt leiderschap. Als vrijwilliger werk je op één van de scholen in de sloppenwijken. Samen met een coach geef je gedurende 45 minuten les aan een klas.

Je assisteert bij:

 • Het maken van creatieve, nieuwe spellen/sporten en organiseert deze lessen
 • Spelen en coachen van populaire sporten zoals voetbal en hockey
 • Opzetten en afnemen van fitness testen
 • Jouw kennis en kunde delen met coaches en studenten
 • Sportontwikkeling; na-schoolse coaching

Na-schoolse sport activiteiten zorgt ervoor dat jongeren niet op straat belanden. Als vrijwilliger deel je jouw kennis met de coaches en de studenten. De studenten kunnen op deze manier profiteren van jouw kennis op het gebied van een (bepaalde) sport.

 

Optie 3: Gezondheidszorg project

Dit huis is opgericht om te zorgen voor kwetsbare- en weeskinderen tussen de 0-8 jaar in Khayelitsha en omgeving. Deze omgeving heeft zwaar te lijden onder de gevolgen van HIV/AIDS. Doel van het huis is kinderen onder te brengen bij pleeggezinnen. Zoals hierboven gemeld is ongeveer 60% kinderen besmet met het HIV virus. Als de kinderen medisch- en sociaal stabiel zijn dan kunnen zijn naar een pleeggezin. Als vrijwilliger ondersteun je de zuster werkzaam in dit huis. Dit gebeurt van maandag tot en met vrijdag. De gezondheid van ieder kind wordt gecontroleerd en de medische status wordt bijgewerkt. Wanneer een kind medische ondersteuning nodig heeft help je de zuster en gaat eventueel mee naar lokale ziekenhuizen.

 

Optie 4: Girl Impact project

Dit is een project gericht op de ontwikkeling van jonge meisjes. Een onderdeel van het project is de ‘Girls and Boys’ Club. In een ‘community’ centrum in Kayelitsha help je twee keer per week mee bij dit onderdeel van het project. Hier vind je kinderen tussen de 6 – 14 jaar. Er worden verschillende onderwerpen besproken, zoals: gezondheidszorg, tienerzwangerschappen, veiligheid, zelfvertrouwen, etc. Het project heeft als doel kinderen betere keuzes te laten maken. Daarnaast help je mee bij de ‘Youth Support Group’. Dit is een gemengde groep van jongeren tussen de 10 – 19 jaar. In Khayelitsha draai je mee bij een dansgroep met jongeren. Daarnaast is een onderdeel van dit project het Engelse les geven aan vrouwen.

 

Hoogtepunten van het onderwijs project
 • Assisteer leerkrachten op diverse scholen in de sloppenwijken van Kaapstad gedurende de schooluren
 • Zet samen met de leerkracht nieuwe lessen op
 • Organiseer naschoolse activiteiten voor kinderen
 • Dompel je onder in de Capetonian cultuur en ontdek lokale restaurants, musea, markten en het nachtleven
 • Help mee met huiswerk, lezen, handwerk projecten en nog veel meer
 • Maak internationale vrienden voor het leven
Locatie

Bij dit onderwijs project ben je werkzaam bij de ‘Cape Flats’ een verzamelnaam voor een aantal grote sloppenwijken in Kaapstad; o.a. Gugulethu, Langa, Mitchell’s Plain, Nyanga, Athlone en Grassy Park. Vaak worden deze plaatsen aangeduid als ‘dump plaatsen van de Apartheid’. De Cape Flats zijn een melting pot van verschillende culturen, ethniciteiten en talen. Ondanks vele verschillen zijn er veel parallelen; grote armoede, misbruik, werkeloosheid en HIV/AIDS.

 

Khayelitsha

Khayelitsha is de grootste township en hier zijn de meeste projecten gesitueerd. Deze sloppenwijk heeft zo’n 2 miljoen inwoners, inwoners woonachtig in verschillende soorten huizen. De huizen zijn van afvalhout of ijzer tot grote stenen huizen. Als onderwijs vrijwilliger verblijf je in een vrijwilligershuis in Observatory (zie accommodatie) samen met vrijwilligers die deelnemen aan de overige projecten in Kaapstad.

 

De 4 school termijnen 2018

1e Term: 17 januari – 28 maart 2018

2e Term: 10 april – 22 juni 2018

3e Term: 17 juli – 28 september 2018

4e Term: 9 oktober – 12 december 2018

Tussen de Terms in is het vakantie voor de kinderen. Tijdens vakantie, vrije dagen en Public Holidays zal er niet op de scholen gewerkt worden maar zal je worden ingezet bij de community projecten, houd hier rekening mee.

 

Weer

Zuid-Afrika heeft een klimaat dat voor reizigers ideaal is: het hele jaar kan het land bezocht worden. De zomer op het zuidelijk halfrond, waar Zuid-Afrika gelegen is, loopt van december tot en met februari. Dit is de periode waarin ook de meeste neerslag valt. Nat is het land zeker niet. In en rondom Kaapstad, aan de zuidwestkust, is het ‘s zomers droog. De zomers zijn aangenaam warm met 25°C aan de kust en tegen de 30°C landinwaarts. Het westelijke gedeelte, waar de Kalahariwoestijn ligt, is het warmst (35°C). In de winter, juni tot september, zakt het kwik tot 20°C. Aan de zuidwestkust is het dan nog wat koeler.

 

Eisen

Het onderwijs project is geschikt voor vrijwilligers vanaf 16 jaar, er is geen ervaring vereist. Er is geen maximum leeftijd. Voor vertrek raden wij aan boeken te lezen over Zuid-Afrika, Apartheid en HIV/AIDS.
Bij deelname aan een project van TravelUnique is een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) een vereiste. Deze VOG dient voor vertrek in ons bezit te zijn en mag niet ouder dan 6 maanden zijn. Mocht je 16 of 17 jaar oud zijn, dan dienen je ouders een ‘parental consent’ formulier te tekenen waarin ze je toestemming geven om deel te nemen aan het project.

 

Reizen naar Zuid-Afrika onder de 18 jaar

Het ministerie van Binnenlandse Zaken in Zuid-Afrika heeft de immigratiewetten aangescherpt. Een belangrijke verandering in deze wetswijziging is de nieuwe plicht voor reizende ouders met minderjarige kinderen om in het bezit te zijn van een afschrift van de geboorte akte van hun kinderen. Ook voor alleenreizende minderjarigen hebben de nieuwe regels consequenties.

Deze nieuwe regels zijn van kracht vanaf 1 juni 2015. Ben je 17 jaar en reis je alleen naar Zuid-Afrika dan dient de volgende documenten mee te nemen als je alleen reist:

 • Een geldig paspoort
 • Een origineel uittreksel uit het geboorteregister
 • Een gelegaliseerd kopie van het paspoort van je ouders
 • Een Letter of Acceptence of Responsibility (door ons verstrekt)
 • Een kopie van het paspoort van een medewerker van African Impact (door ons verstrekt)

Klik hier voor een samenvatting van de nieuwe regels.

 

African Impact

African Impact is onze projectorganisatie die je zal begeleiden in Kaapstad. Bij aankomst bij je vrijwilligersproject word je door African Impact gevraagd de ‘Terms and Conditions & Code of Conduct’ te lezen en te ondertekenen. Je tekent o.a. voor de volgende zaken:

 • Dat African Impact niet verantwoordelijk is voor ongevallen, kwijt geraakte spullen, ziekten, etc.
 • Je zelf verantwoordelijk bent voor een geldig paspoort, visum, etc.
 • Als je voortijdig het project verlaat je geen recht hebt op een terugbetaling van je geld
 • Dat je je houdt aan de Gedragsregels (Code of Conduct)

Wil je voor aanvang van je project de regels ontvangen, neem dan contact met ons op.

 

Flexibiliteit

Aan het werk gaan in Afrika kan een opwindend avontuur zijn maar soms ook een ontmoedigende onderneming. Wij beiden je de kans om werkervaring in Afrika op te doen, de mensen te leren kennen in een gestructureerd project waarbij op je veiligheid wordt gelet.

Er is een projectcoördinator aanwezig die je de gehele periode zal begeleiden. Daarnaast is er bij aankomst een uitgebreide oriëntatietraining dit er voor zal zorgen dat je het meest haalt uit deze uitdaging.

Aanpassingsvermogen aan het lokale systeem is een vereiste. Er wordt nauw samengewerkt met plaatselijke hulpverleners en de lokale politieke systemen om er zorg voor de dragen dat een vrijwilliger maximaal profijt heeft van zijn of haar bijdrage, maar wees flexibel.

 

AI teaching-1lijntje lang

LANDENINFORMATIE

 

Zuid-Afrika

Er is geen land met zoveel variatie als Zuid-Afrika. En het is zo makkelijk te bereizen. Zuid-Afrika wordt wel eens ‘een wereld in één land’ genoemd en dat is terecht. Je vindt er vele nationale parken, wildreservaten, schitterende natuurgebieden, moderne steden, gezellige dorpjes en prachtige verlaten stranden.

Zuid-Afrika heeft als bijnaam de ‘Regenboognatie’. Die naam dankt het land vooral aan de veelzijdigheid en veelkleurigheid van land, bevolking en cultuur. Dit alles maakt Zuid-Afrika tot een ideale bestemming.
Zuid-Afrika is de enige Fair Trade bestemming in de wereld. TravelUnique biedt ook een aantal Fair Trade projecten aan.

 

Kaapstad

Capetown, beoordeeld als top toeristen bestemming in de wereld en één van wereld’s mooiste steden. Het is een prachtige bestemming om vrijwilligerswerk te gaan doen. De stad biedt diverse culturele uitstapjes. Je kan naar Robben Island, The V&A Waterfront, Kaap de Goede Hoop National Park en Cape Point. Cape Point is het meest zuid-westelijke punt van het Afrikaanse continent. Daarnaast is er de mogelijkheid om prachtige wandelingen te maken, het strand te bezoeken, te surfen, de Tafelberg te beklimmen, tussen de pinguïns te zwemmen. Deze metropool heeft het allemaal!

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Zuid-Afrika
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Kaapstad
lijntje lang

Praktische informatie

 

Ondersteuning

Ondersteuning en advies ontvang je van de lokale projectmanagers van African Impact en natuurlijk van TravelUnique. Vooraf ontvang je advies en informatie over je reis, je ontvangt een aantal weken voor vertrek het ‘pre-departure’ document over jouw project. Bij aankomst krijg je van het lokale team informatie over de huidige status van het project en alle informatie over je nieuwe leefomgeving.

 

Accommodatie

Vrijwilligers zullen worden ondergebracht in een volledig ingericht huis in Observatory, een wijk van Kaapstad. Het huis is rommelig, studentikoos te noemen. Observatory is een charmante, bohemian wijk, vlak bij het stadscentrum. ‘Obs’, zo genoemd door de lokale mensen is een artistiek gebied met leuke restaurants en bars. Het huis ligt op een veilig perceel. In het huis bevindt zich een satelliet televisie. Alle kamers zijn geschikt voor maximaal 6 personen. Er zijn vier kamers voor vrouwen en één kamer waar vier mannen kunnen slapen. Mannen en vrouwen slapen gescheiden. Er is een woonkamer met keuken en slaapkamers voor het personeel.

 

Het huis

Voor beddengoed is gezorgd, voor handdoeken niet. Het huis heeft een kluis voor waardevolle spullen. In het huis is een conciërge aanwezig voor het bereiden van de maaltijden en een schoonmaakster die ook voor de was zorgt en de kamers 1 keer per week schoonmaakt. Helaas is er geen zwembad. Er zijn voldoende winkels in de directe omgeving, zoals de Spar. Je verblijft in het huis met vrijwilligers van diverse leeftijden en van diverse nationaliteiten.

 

Maaltijden

Je krijgt drie maaltijden per dag, ontbijt kun je zelf pakken en bestaat uit muesli, brood, thee en koffie. Lunch en het avondeten worden voor je klaargemaakt door een medewerker van het vrijwilligershuis. In het weekend moet je je eigen maaltijd maken omdat de leiding dan vrij is. In de weekenden is er ruimte genoeg om toeristische plekken te bezoeken en de omgeving te verkennen. Veel vrijwilligers zijn in de weekenden op stap.

 

Gezondheid

Veel van onze vrijwilligers nemen deel aan de projecten in Kaapstad gedurende onze zomermaanden juli en augustus. Het is dan winter in Zuid-Afrika. Dit betekent vaak overdag een aangename temperatuur van rond de 25 graden (en soms een dag regen). Maar ook dat het na zonsondergang flink afkoelt. In de nachten kan de temperatuur rond de 1-5 graden liggen. Dit is koud. Koud omdat bijna geen enkel huis in Zuid-Afrika beschikt over verwarming en dubbel glas. Hierdoor is het in de huizen vochtig koud. Dit leidt soms tot verkoudheid, oorpijn, bronchitis, etc. Houd hier rekening mee! Belangrijk is dat je voldoende warme kleding meeneemt (een winterjas, sjaal, dichte schoenen, etc).

 

Hoe er te komen?

Je kan direct van Amsterdam naar Kaapstad vliegen (KLM), maar het is goedkoper omdat via een tussenstop (Londen, Frankfurt) te doen (bijvoorbeeld via South African Airways). Bij aankomst op het vliegveld word je opgehaald door een lokale vertegenwoordiger van African Impact die je direct naar het vrijwilligershuis in Ovservatory brengt.
Voor reisadvies kan je natuurlijk altijd contact met TravelUnique opnemen.

 

Visum

Je hebt geen visum nodig voor Zuid-Afrika als je korter dan 90 dagen in het land verblijft. Bij de douane krijg je een sticker in je paspoort (let er op dat je minimaal 2 lege bladzijden in paspoort hebt). Hieraan zijn geen kosten verbonden. Het paspoort moet tenminste nog 30 dagen geldig zijn na terugkomst. Verder moet je een vliegticket hebben met bevestigde terug- of doorvlucht.

 

Geld

De munteenheid in Zuid-Afrika is de rand (ZAR). De rand is onderverdeeld in 100 cent en wordt uitgegeven in munten van 1, 2, 5, 10, 20 en 50 cent en 1, 2 en 5 rand en biljetten van 10, 20, 50, 100 en 200 rand.

Bekijk hier de huidige koers van de Zuid-Afrikaanse rand.

Euro’s kun je op veel plaatsen omwisselen, maar pinnen is voordeliger. Vergeet niet je pinpas aan te zetten voor geldopname buiten Europa! Op luchthavens en in steden en dorpen kun je vrij makkelijk pinnen. Mastercard en Visa worden op veel plaatsen geaccepteerd (niet bij benzinepompen, hier accepteert men alleen cash). Travellercheques worden redelijk geaccepteerd, maar bij banken moet je vaak lang in de rij staan en veel papieren invullen. Dus het beste is gewoon geld te pinnen. Terugwisselen van rand in harde valuta is geen probleem.

 

Meenemen van spullen

Bij het project zijn ze zeer blij met spullen die vanuit Nederland of België worden meegenomen naar het project. Dit kan kleding zijn, speelgoed, sportmaterialen, etc. Houd er rekening mee dat het bij het project het niet mogelijk is zelf de meegebrachte spullen uit te delen aan de kinderen. De spullen gaan naar een depot en de dagelijkse leiding verdeeld de spullen onder de kinderen.

 

Een dag uit het leven van een vrijwilliger…

Dit kan gezien worden als een typische dag op je project, maar natuurlijk is iedere dag anders. Een flexibele instelling is dan ook een hele belangrijke eigenschap van een vrijwilliger.
07.00 uur: opstaan, ontbijten, je maakt je klaar voor vertrek naar je project
08.30 uur: je wordt opgehaald om naar je ochtend project te gaan
9.00 uur: start van je werkzaamheden
12.30 uur: na de lunch van de kinderen wordt je opgehaald om zelf te gaan lunchen in je vrijwilligershuis
14.30 uur: je wordt gebracht naar je middag project
17.00 uur: einde werkdag, je wordt opgehaald en teruggebracht naar het vrijwilligershuis, hier wordt de dag doorgesproken
18.00 uur: avondeten in het vrijwilligershuis, hierna avond ter vrije besteding, Kaapstad heeft een bruisend nachtleven, dus mogelijkheden genoeg!

 

AI Teaching-2lijntje lang

Prijzen 2018

 

De prijzen voor het onderwijs project in Kaapstad bedragen in 2018:

10 dagen: € 980,00 per persoon

2 weken: € 1089,00 per persoon

3 weken: € 1382,00 per persoon

4 weken: € 1675,00 per persoon

5 weken: € 2119,00 per persoon

6 weken: € 2395,00 per persoon

7 weken: € 2672,00 per persoon

8 weken: € 2948,00 per persoon

9 weken: € 3224,00 per persoon

10 weken: € 3501,00 per persoon

11 weken: € 3777,00 per persoon

12 weken: € 4054,00 per persoon

Je betaalt bij TravelUnique geen boekings- of administratie of reserveringskosten en geen toeslag als je vertrekt in het hoogseizoen. Na het boeken van het project ontvang je een nota om een aanbetaling van € 150,00 te voldoen. Dit wordt verrekend met het totaal te betalen bedrag.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Luchthaventransfer bij aankomst en vertrek
 • Ondersteuning door lokale vertegenwoordigers
 • Dagelijkse transfer van- en naar de projecten
 • Wekelijks was- en schoonmaak service
 • Verblijf in het vrijwilligershuis
 • Drie maaltijden per dag in het vrijwilligershuis, niet in de weekenden
Niet bij de prijs inbegrepen
 • Persoonlijke items, zoals kleding en reisartikelen
 • Vliegticket
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Internet
 • Telefoongesprekken
 • Kosten Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Eventuele visa voor reizen naar omliggende landen of bij een verblijf langer dan drie maanden
 • Excursies
 • Frisdrank en alcoholische dranken
Optionele excursies (niet bij de prijs inbegrepen)
 • Aquila Private Game reserve, hier kun je de ‘Big Five’ zien. Dit is ongeveer 2 rijden, bij een deelname van minimaal 4 personen bedraagt de prijs ZAR 1500,00 (*) per persoon
 • Hop-on-hop-of stadstour, ZAR 250,00 (*)
 • Shark Cage Diving, ZAR 1400,00 (*)
 • Sky Diving, ZAR 1900,00 (*)
 • Surflessen, ZAR 300,00 (*)
 • Abseilen van de Tafelberg, ZAR 700,00 (*)

(*) op www.xe.com vind je de actuele koers van de Zuid-Afrikaanse Rand (ZAR).

 

Aanvullende reis

Een aanvullende reis van de Kaap naar Addo is speciaal samengesteld voor vrijwilligers werkzaam bij de projecten in Kaapstad, Zuid-Afrika. Klik hier voor meer informatie.

 

lijntje lang

Startdata 2018 en aankomsttijden

 

Verblijf bij het onderwijs project is mogelijk van 2 tot en met 12 weken.  De startdatum is 2 maal per maand op maandag.
Aankomst is op deze dag gewenst, voor 17.00 uur.

Startdata 2018

Maandag 15 januari, maandag 29 januari, 12 februari, 26 februari, 12 maart, 26 maart, 9 april, 23 april, 7 mei, 21 mei, 4 juni, 18 juni, 2 juli, 16 juli, 30 juli, 13 augustus, 27 augustus, 10 september, 24 september, 8 oktober, 22 oktober, 5 november en 19 november 2018.

Het project sluit op 3 december 2018.

Aankomst bij het project is op maandag voor 17.00 uur. Landt je vlucht later dan 17.00 uur dan word je verzocht om op zondag aan te komen en een overnachting te boeken in hotel Verde op de luchthaven van Capetown International. Klik hier voor de site van hotel Verde.

Natuurlijk kan je ook een andere accommodatie in het centrum boeken. Je wordt dan de volgende dag op maandagochtend opgehaald om naar het vrijwilligershuis te worden gebracht door een medewerker van African Impact.

Houd er rekening mee dat op een public holiday het programma er anders uit kan zien. Vaak is dit een vrije dag.

 

onderwijs project kaapstad, zuid-afrika lijntje lang

Downloads

 

Download hier de Engelstalige brochure over het onderwijs project.

Uitleg projectkosten, klik hier.

Klik hier voor de Facebook pagina van dit project.

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

Lees voor het boeken van dit onderwijs project onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor de Algemene Voorwaarden. Bij het boeken van een project ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden.

 

Overige projecten in Kaapstad, Zuid-Afrika
 • Sport coaching project. Klik hier voor het project.
 • Kinderopvang project. Klik hier voor het project.
 • 30+ project. Klik hier voor het project.
 • Dierenasiel project. Klik hier voor het project.
 • Onderwijs project en bacpacken. Klik hier voor het project inclusief Garden Route tour.

 

Vergelijkbare onderwijs projecten
 • Onderwijs project, Victoria Falls, Zimbabwe. Klik hier voor het project.
 • Onderwijs project, Mangotchi District, Malawi. Klik hier voor het project.
 • Onderwijs project, Swaziland. Klik hier voor het project.

 

Fotogalerij

 

AI CPT onderwijs project kaapstad, zuid-afrikaAI CPT2

accommodatie capetownAI CPT-02 onderwijs project kaapstad, zuid-afrika

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner African Impact.

 

Comments are closed.