Onderwijs project, Kenia

Project: Onderwijs project, Limuru, Kenia

Deelname mogelijk: minimaal 2 weken en maximaal 8 weken

Prijzen staan in de tekst vermeld

Logo AI new

Projectcode: TU65/KET

 

button boeken donkergrijs

lijntje lang

Het project

 

Het project kort samengevat
 • Plaats: Limuru, Kenia
 • Accommodatie: vrijwilligers accommodatie
 • Project: community- en onderwijs project
 • Duur: 2 – 8 weken
 • Aantal vrijwilligers: maximaal 4
 • Leeftijd: minimaal 17 jaar
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: goed georganiseerd project in een dynamische cultuur

 

Algemene informatie, Limuru, Kenia

De bevolking van Kenia heeft zwaar te leiden onder HIV/AIDS, armoede en werkeloosheid. 80% van alle werklozen zijn jonger dan 35 jaar. Kenia staat dan ook bekend als één van de armste landen in Afrika. Ook het onderwijs heeft een enorm tekort aan middelen en mankracht. Er zijn daarom heel veel mogelijkheden in dit land om als vrijwilliger te ondersteunen bij deze problemen.

Er zijn meer dan een miljoen weeskinderen in Kenia, hoofdzakelijk door de gevolgen van AIDS. Van deze kinderen krijgt slechts 5% hulp. Het is daarom belangrijk kinderopvangcentra zo veel mogelijk te ondersteunen. Er zijn in Limuru diverse kinderopvangcentra waarmee samen wordt gewerkt. De kinderen hebben allemaal een verschillende achtergrond, maar hebben vaak te maken gehad met HIV/AIDS, armoede, misbruik en ziekte. Veel kinderen hebben hierdoor een achterstand ontwikkeld. De kinderen zijn in de leeftijd van 4 – 15 jaar.

Ook het onderwijs heeft zwaar te leiden onder een gebrek aan gekwalificeerde leerkrachten, overbevolkte scholen, middelen en kwalitatief goed onderwijs. Onderwijs is de sleutel naar ontwikkeling. En hoewel de regering van Kenia pogingen onderneemt richting EFA (Education for All), blijkt goed onderwijs een grote uitdaging.

Er is een grote vraag naar vrijwilligers met een passie voor onderwijs. Werken in het onderwijs in Kenia is wel een uitdaging. Vaak zijn de enige middelen die voorhanden zijn een bord en wat krijtjes. Maar hierdoor kan je wel je creativiteit kwijt!

De klassen zijn erg groot in Kenia. Hierdoor krijgen kinderen die de leerstof niet direct beheersen geen aandacht. Als vrijwilliger oefen je extra met deze kinderen.

Bij het project ben je werkzaam als klassen assistent(e). Je ondersteunt de leerkracht en komt met ideeën voor activiteiten, spelletjes en liedjes. Het is niet nodig om ervaring als leerkracht te hebben omdat je als assistent werkzaam bent.

 

De onderdelen van het onderwijs project
 1. Onderwijs op scholen. Je draait mee in de klaslokalen waarbij je de lokale leerkracht ondersteunt. Ook help je kinderen die het tempo in de klas niet kunnen volgen
 2. Kunst- en sport activiteiten. Er zijn heel weinig middelen om iets extra’s te doen op scholen. Bij dit onderdeel van het project help je mee bij het sport onderwijs, drama lessen, tekenen, schilderen, etc.
 3. Reading Club. Je zal worden betrokken bij de Reading Club om de leesvaardigheden van de kinderen verder te ontwikkelen. Je helpt ze met moeilijke woorden en moedigt ze aan bij het lezen

De ochtenden zullen meestal bestaan uit het assisteren van de leerkracht in de klas en het helpen van de kinderen met hun activiteiten in de klas. De middagen is het tijd voor meer creatieve activiteiten.

 

 Overige werkzaamheden

Dit is een gebied met een slechte infrastructuur en een gebrek aan voorzieningen. Vaak is de hygiëne onder de kinderen vrij slecht en is men er ook niet aan gewend zelf verantwoording te nemen voor een schone leefomgeving.  Het doel van The Green Club is deze houding te veranderen en de gemeenschap er toe te bewegen wel verantwoording te nemen voor hun persoonlijke leefomgeving. Dit wordt geleerd door middel van workshops. Hieraan zal je dan deelnemen.

Ook word je betrokken bij Holiday Clubs. Tijdens de vakantie krijgen de kinderen de mogelijkheden om eventuele leerachterstanden weg te werken. Daarnaast biedt het een veilige omgeving om je vakantie door te brengen en plezier met elkaar te hebben.

Je zal van maandag tot en met donderdag bij je school werkzaam zijn en op vrijdag meehelpen bij een community project.

 

Weekenden

Je bent werkzaam bij dit onderwijs project van maandag tot en met donderdag en op vrijdag werk je bij een community project. Het weekend is ter vrije besteding. Je hebt dan de gelegenheid om bijvoorbeeld de Great Wildebeest migratie in het Maasai Mara te zien. Of je bezoekt het Amboseli National Park om Mount Kilimanjaro te zien, of je bezoekt een olifanten weeshuis, een giraffe centrum, het Nairobi National Park, Cresent Island, Diana Beach, Mount Longonot, Hell’s Gate of voor cultuur ga je naar het Nairobi National Museum.

 

Samenvatting werkzaamheden onderwijs project

Activiteiten waarbij je betrokken kan worden zijn:

 • Meehelpen als klassen assistent(e) onder supervisie van de lokale staf
 • Meedraaien bij community projecten zoals de gebouwen knappen om zo een betere omgeving voor de kinderen te creëren, dit kan zijn door bijvoorbeeld het schilderen van de muren
 • Algemene werkzaamheden zoals koken voor de kinderen, het organiseren van sportactiviteiten  en het spelen met kinderen
 • Het assisteren van de lokale staf in de kinderopvangcentra
 • Knutselen met de kinderen, etc.
 • De kinderen basis Engels leren
 • Help mee bij het verzorgen van workshops op het gebied van gezondheid, veiligheid, gezonde voeding, Eerste Hulp en hygiëne
 • De kinderen hebben een hoop energie en willen graag met je voetballen of basketballen.

Belangrijk om te melden is dat dit project in Limuru geen ‘kindertehuis’ project is. Het is dan ook niet mogelijk te knuffelen met de kinderen. De lokale verzorgers zijn het vaste aanspreekpunt, vrijwilligers zijn ter ondersteuning.

 

Vakantie

Omdat er gewerkt wordt binnen de lokale gemeenschap zijn vakanties en public holidays van effect op de projecten; lokale partners zijn vrij en kinderen hebben vakantie. Hierdoor zal de structuur van het programma afwijken gedurende de vakanties. Neem contact met ons op voor de schooltermijnen 2019.

 

 

5 redenen om het onderwijs project in Limuru, Kenia te kiezen:
 1. Je bent werkzaam op een plek waar je hulp erg hard nodig is
 2. Op verschillende kinderopvangcentra en scholen in Limuru ben je werkzaam
 3. Je assisteert bij het onderwijs aan kinderen
 4. Er is de mogelijkheid om een beetje Swahili te leren en meer over de cultuur in Kenia te weten te komen
 5. De ontdekking van het prachtige landschap en wildleven van Kenia

 

Public Holidays

1 januari, 10 april, 13 april, 1 mei, 24 mei, 1 juni, 31 juli, 10 oktober, 20 oktober, 14 november, 12 december, 25 december en 26 december 2020.

Schooltermijnen

6 januari 2020 – 10 april 2020, termijn 1

4 mei – 7 augustus 2020, termijn 2

31 augustus – 5 november 2020, termijn 3

Public Holidays zijn meestal een vrije dag bij het project. Tussen de termijnen in is de school gesloten en zal het project er anders uitzien.

 

Locatie

Het project is gevestigd in een Limuru, Kenia, in de Keniaanse hooglanden. Kenia ligt op de evenaar aan Afrika’s oostkust. Limuru is een stad in centraal Kenia, ongeveer 50 km ten noordwesten van Nairobi . Momenteel  zijn er ongeveer 5000 inwoners woonachtig in dit plaatsje. Limuru ligt op een hoogte van ongeveer 2250 meter en is bekend om zijn 100 jaar oude thee productie. Limuru is de geboorteplaats van de beroemde Keniaanse schrijver, Ngũgĩ wa Thiong’o.

 

Weer

Kenia ligt in Oost-Afrika aan de Indische Oceaan. Er heerst een tropisch klimaat. Aan de kust is het erg vochtig, vooral in januari en februari. De lange regenperiode duurt van maart tot begin juni, het korte regenseizoen van oktober tot eind november. Het gehele jaar door is het warm, met temperaturen tussen de 27°C en 33°C. In het westen is het bergachtig. Het is er uiteraard koeler, maar ook natter. Op Mount Kenya ligt eeuwige sneeuw. De woestijnachtige gebieden in het noordoosten zijn het droogst. De beste tijd om door Kenia te reizen is van juni tot oktober: het is dan relatief koel en droog.

 

Eisen

De minimum leeftijd voor dit onderwijs project in Limuru, Kenia is 17 jaar. De maximum leeftijd is afhankelijk van de gezondheid van de vrijwilliger. Voor ieder project van TravelUnique is een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) een vereiste. Belangrijk is dat je de Engelse taal goed beheerst.

 

African Impact

Bij aankomst bij je vrijwilligersproject word je door African Impact gevraagd de ‘Terms and Conditions & Code of Conduct’ te lezen en te ondertekenen. Je tekent o.a. voor de volgende zaken:

 • Dat African Impact niet verantwoordelijk is voor ongevallen, kwijt geraakte spullen, ziekten, etc.
 • Je zelf verantwoordelijk bent voor een geldig paspoort, visum, etc.
 • Als je voortijdig het project verlaat je geen recht hebt op een terugbetaling van je geld
 • Dat je je houdt aan de Gedragsregels (Code of Conduct)

Wil je voor aanvang van je project de regels ontvangen, neem dan contact met ons op.

 

Flexibiliteit

Aan het werk gaan in Afrika kan een opwindend avontuur zijn maar soms ook een ontmoedigende onderneming. Wij bieden je de kans om werkervaring in Afrika op te doen, de mensen te leren kennen in een gestructureerd project waarbij op je veiligheid wordt gelet. Er is een projectcoördinator aanwezig die je de gehele periode zal begeleiden. Daarnaast is er bij aankomst een uitgebreide oriëntatietraining dit er voor zal zorgen dat je het meest haalt uit deze uitdaging. Aanpassingsvermogen aan het lokale systeem is een vereiste. Er wordt nauw samengewerkt met plaatselijke hulpverleners en de lokale politieke systemen om er zorg voor de dragen dat een vrijwilliger maximaal profijt heeft van zijn of haar bijdrage.

Houdt er rekening mee dat projecten kunnen veranderen, dat behoefte van lokale gemeenschappen veranderen en dat projecten hierop aangepast worden. Soms wordt de hulp van vrijwilligers overbodig of wordt er een nieuw project opgestart, wees dus flexibel.

  lijntje lang

Landeninformatie

 

Kenia

Kenia ligt in het oosten van Afrika aan de Indische Oceaan en wordt in de andere richtingen begrensd door Oeganda, Sudan, Ethiopië, Somalië en Tanzania. De totale oppervlakte van het land bedraagt 582.646 km2 waarmee het bijna 17 keer zo groot is als Nederland. Kenia is sinds 1963 onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk. De hoofdstad van Kenia is Nairobi. Een andere populaire plaats in Kenia is Mombassa.

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Kenia

lijntje lang

Praktische informatie

 

Oriëntatie

Na aankomst in Limuru is er voor alle vrijwilligers een oriëntatieprogramma. Dit wordt gegeven door de lokale projectcoördinator en hij of zij zal je de ins-and-outs vertellen van het project. Het oriëntatie programma bestaat uit:

 • Introductie Brackenhurst, Limuru en de directe omgeving
 • Informatie over de projecten in Limuru
 • Kennismaking met de staf en vrijwilligerscoördinator
 • Relevante informatie over ziekten waarmee je in aanraking kan komen zoals HIV/AIDS, TB, malaria, etc.
 • Tijd om al je vragen te stellen
 • Je rol en verantwoordelijkheid als vrijwilliger
Ondersteuning

Gedurende je verblijf heb je de hulp van een ervaren coördinator. Hij of zij is 24 beschikbaar om je te helpen met problemen en/of vragen. Voor vertrek ontvang je alle benodigde informatie van TravelUnique.

 

Accommodatie

Je zal verblijven in een ‘basic’ cottage op het terrein van het Brackenhurst International Conference Centre. Een cottage in een prachtige omgeving! Als vrijwilliger deel je een kamer met vrijwilligers van dezelfde sekse. Op het terrein is het mogelijk om te volleyballen, te tennissen, etc. De cottage heeft stromend water, warme douches en toilettten. Als vrijwilliger help je om de beurt mee met de afwas, het opmaken van de bedden en kleine schoonmaak klusjes. Er is een schoonmaker voor de grotere schoonmaak.

Belangrijk om te melden is dat Brackenhurst een christelijk centrum is. In de cultuur is alcohol taboe, dit is dan ook niet toegestaan op het terrein. Er is ook een aparte ‘rookafdeling’ in het vrijwilligershuis. Roken op het terrein is niet toegestaan. Houd hier rekening bij het boeken van het project, dat je in Limuru je waarschijnlijk meer dient aan te passen dan bij een ander project.

 

Maaltijden

Je krijgt drie maaltijden per dag. Het ontbijt maak je zelf klaar en bestaat uit eieren, toast, fruit, thee en koffie. Lunch en het avondeten worden voor je klaargemaakt. en bestaat uit lokaal en internationaal eten. Weekenden zijn prima geschikt om de omgeving te verkennen en buitens huis te eten. Laat ons voor vertrek weten als er speciale dieet wensen of allergieën zijn.

 

Hoe er te komen?

Boek een ticket naar Jomo Kenyatta International Airport in Nairobi, Kenia. We helpen je graag bij het boeken van een ticket. Op het vliegveld word je opgewacht door een medewerker van African Impact die je naar het vrijwilligershuis in Limuru zal brengen.

 

Visum

Vanaf 1 september 2015 kun je je visum alleen nog maar online aanvragen voor vertrek. Het is dan niet meer mogelijk om bij aankomst een visum aan te schaffen. Op de speciale website van de Keniaanse regering moet je je eerst registeren om daarna in te loggen en het visum aan te vragen en te betalen. Klik hier om je te registeren. Ook is het mogelijk je visum door e-visums.nl te laten regelen. Klik hier voor meer informatie.

 

lijntje lang

Prijzen

 

2 weken: € 1245

3 weken: € 1570

4 weken: € 1895

5 weken: € 2220

6 weken: € 2545

7 weken: € 2870

8 weken: € 3195

Je betaalt bij TravelUnique geen boekings- of administratie of reserveringskosten en geen toeslag als je vertrekt in het hoogseizoen. Neem contact met ons op voor de prijzen van 9 tot en met 12 weken.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Transfer vanaf Nairobi International Airport naar Limuru
 • Oriëntatie programma
 • Dagelijks transport van- en naar het project
 • Verblijf in het vrijwilligershuis
 • Drie maaltijden per dag (niet in het weekend)
 • Onbeperkt thee, koffie en sappen gedurende de dag
 • Ondersteuning door een projectcoördinator
Niet bij de prijs inbegrepen
 • Vliegticket naar Nairobi
 • Persoonlijke items zoals kleding, etc.
 • Email, internet- en telefoonkosten
 • Kosten Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Visumkosten
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Drank (limonade)
 • Maaltijden in de weekenden
 • Was service
Excursies (niet bij de prijs inbegrepen)

Kenia biedt prachtige safari mogelijkheden. Ook is het leuk Nairobi te ontdekken. Er zijn veel excursies mogelijk vanuit Moshi. De project coördinator ter plaatse helpt je graag bij het boeken.

 

lijntje lang

Startdata 2019 en aankomsttijden

 

Verblijf bij dit onderwijs project is mogelijk van 2 tot en met 8 weken.
Hierna kan indien gewenst een ander project van Travelunique geboekt worden. Het project start op iedere maandag. Maandag is ook de aankomst- en vertrekdag bij het project.

 

Startdata 2020

In 2020 start dit project iedere maandag. De laatste startdatum is 26 oktober 2020. Het project sluit half december 2020 en opent weer op de eerste maandag van januari 2021.

 

lijntje lang

Downloads

 

Download hier de Engelstalige brochure over het onderwijs project in Limuru, Kenia

Klik hier voor de Facebook pagina van het project

 

onderwijs project, Limuru, Kenialijntje lang

button boeken donkergrijs

Lees voor het boeken van dit onderwijs project in Limuru onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor meer informatie. Als je een project boekt ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden.

 

Overige projecten in Kenia
 • Masai Mara Big Cat en Wildlife onderzoek project. Klik hier voor het project
Vergelijkbare projecten
 • Onderwijs project, Mangochi District, Malawi. Klik hier voor het project
 • Community- en onderwijs project, Livingstone, Zambia. Klik hier voor het project

 

Fotogalerij

 

AI medisch project Kenia-4Moshi medical-1

Moshi medical-4moshi medical-3

 Moshi medical-2Moshi-6

 

Mocht je meer foto’s wensen van de accommodatie of van het project in Limuru, Kenia, neem dan contact met ons op.

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner African Impact.

 

Comments are closed.