Onderwijs project, Zimbabwe

Project: Onderwijs project, Victoria Falls, Zimbabwe

Deelname mogelijk: minimaal 2 weken en maximaal 12 weken, gedurende het hele jaar

Prijzen staan in de tekst vermeld

Logo AI new

Projectcode : TU23/VFC

 

button boeken donkergrijs

lijntje lang

Het project

 

Het project kort samengevat
 • Plaats: Victoria Falls, Zimbabwe
 • Accommodatie: Tokki Lodge in Victoria Falls
 • Type project: onderwijsassistentie project
 • Duur: 2 – 12 weken
 • Leeftijd: minimaal 17 jaar
 • Aantal vrijwilligers: maximaal 15
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: zeer goed georganiseerd project dicht bij de wereldberoemde Victoria Watervallen

 

Algemene informatie onderwijs- en kinderopvang project, Victoria Falls, Zimbabwe

De magnifieke Victoria Falls, één van de 7 wereldwonderen, is de plaats waar je project plaats zal vinden. In deze indrukwekkende setting bieden we je de kans om een unieke kijk te krijgen in de cultuur en de levensstijl van de Zimbabwanen en een positieve bijdrage te leveren aan de lokale gemeenschap door het gestructureerde onderwijs project.

Klaslokalen zitten tot de nok toe vol met kinderen die graag willen leren. De leraren zijn toegewijd en werken hard maar hebben te weinig middelen en te veel kinderen in de klas, een klassenassistent is een welkome hulp.

Dit project in Victoria Falls is een heel divers project; je helpt mee in de kinderopvang, geef voorlichting over HIV/AIDS en help mee in de lokale groentetuin. Genoeg mogelijkheden om de genieten van de spectaculaire activiteiten die mogelijk zijn in dit gebied en een wezenlijke bijdrage te leveren aan het welbevinden van de kinderen in Zimbabwe.

 

Werkzaamheden:

 

1.  The Orphanage (dit is geen weeshuis)

Dit is het belangrijkste onderdeel van je plaatsing als vrijwillig in Victoria Falls. The Orphanage is opgericht in 2007 door een vrouw uit de gemeenschap om op deze manier een positieve bijdrage te leveren aan haar gemeenschap na alle onrust van afgelopen jaren.

The Orphanage legt de nadruk op de bescherming, de verzorging en de ondersteuning van kinderen in de Victoria Falls gemeenschap. Mensen van allerlei achtergronden zijn welkom, met name diegene die economische- en psychosociale ondersteuning nodig hebben ten gevolge van fysische gebreken, misbruik, het overlijden van ouders en armoede.

Dit geldt met name voor HIV positieve kinderen. Deze kinderen krijgen onderwijs in The Orphanage en worden aangemoedigd om te integreren in de gemeenschap met lokale kinderen om zo van een stigma af te komen.

De missie van The Orphanage is om de kwaliteit van leven van de kinderen, families en verzorgers, woonachtig in de uitgestrekte gemeenschap Victoria Falls te verbeteren. The Orphanage wil dit doel bereiken door de nadruk te leggen om onderwijs. De kinderen krijgen te zien welke deuren er voor ze opengaan door goed onderwijs. Op deze manier wordt aangemoedigd om hard te werken op school en het beste uit hen zelf te halen.

Kinderen in The Orphanage zijn van verschillende leeftijden, van baby’s tot en met de leeftijd van 16 jaar. Je zult dagelijks The Orphanage bezoeken om met de kinderen te spelen, om extra lessen te geven en de kinderen de één op één aandacht geven die ze verdienen. Je zult ook naar buiten gaan met de kinderen en ze activiteiten aanbieden zoals voetbal, volleybal en andere teamsporten. Ook help je mee met klussen in- en rondom The Orphanage.

Vrijwilligers op dit project worden zeer gewaardeerd en we hopen dat je een verschil wilt maken in de levens van deze kinderen.

 

2. Monde Primary School

Dit is een school gerund door een zeer toegewijd team van lokale medewerkers die erg hun best doen voor de leerlingen maar een groot tekort hebben aan geld en middelen. Vrijwilligers zullen assisteren in de klassen.
Je helpt de onderwijzers om zo de levens van de toekomstige generatie Zimbabwanen te verbeteren.
Daarnaast heb je de mogelijkheid sportactiviteiten te ontwikkelen.

 

3. Leeuwen

Samen met het ALERT Communities Trust, heeft African Impact diverse ontwikkelingsprogramma’s opgezet voor de gemeenschappen rondom de Victoria Falls in het westen van Zimbabwe. Deze programma’s maken deel uit van een holistische benadering om het wildleven te behouden waarbij lokale mensen profiteren van het ontwikkelingsprogramma en er meer belangstelling is om aan natuurbehoud te doen.

Tijdens deelname aan het onderwijs- en weeskinderenproject heb je de kans om meer te weten te komen over het werk dat ALERT in de regio verricht. Je zal het ‘African Lion Rehabilitation & Release into the Wild Program’ bezoeken.

 

Hoogtepunten van het project
 • Geef aandacht aan kinderen en assisteer bij het geven van basis sociale vaardigheden bij The Orphanage
 • Werk als klassenassistent
 • Raak betrokken bij sport activiteiten en onderwijsactiviteiten bij de plaatselijke school
 • Speel een rol in het natuurbehoud in de omgeving van de Victoria Watervallen door middel van voorlichting
 • Dommel je onder in de Zimbabwaanse cultuur
 • Maak (internationale) vrienden voor het leven

 

Locatie

De locatie is in Victoria Falls nabij de Victoria Watervallen. Victoria Falls ligt op een vier landen punt. Aan de overkant ligt Livingstone, Zambia. Ook is vanuit Victoria Falls de Caprivi strook van Namibië te bereizen en het Chobe National Park in Botswana.

 

Klimaat

Zimbabwe ligt op het zuidelijk halfrond en grenst ondermeer aan Zuid-Afrika. Het grootste gedeelte van het land wordt bedekt door een bergplateau. Hierdoor wordt het subtropische klimaat wat gematigd. De temperaturen schommelen gedurende het jaar tussen de 20 en 30°C. De droge en koele periode loopt van april tot en met oktober. Dit is veruit de beste tijd om het land te bezoeken. Van november tot en met maart is het warm en vochtig, en vallen er van tijd tot tijd pittige buien.

 

Eisen

De minimum leeftijd voor dit project is 17 jaar. De maximum leeftijd van de vrijwilliger is afhankelijk van zijn of haar gezondheid. Ervaring is niet vereist. Bij ieder TravelUnique project is een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) een vereiste. Deze VOG mag niet ouder dan 6 maanden zijn bij aanvang van het project. Ben je 17 jaar bij deelname aan dit project, dan dienen je ouders schriftelijk toestemming te geven door middel van het tekenen van een ‘parenstal consent’ formulier.

 

African Impact

Bij aankomst bij je vrijwilligersproject word je door African Impact gevraagd de ‘Terms and Conditions & Code of Conduct’ te lezen en te ondertekenen. Je tekent o.a. voor de volgende zaken:

 • Dat African Impact niet verantwoordelijk is voor ongevallen, kwijt geraakte spullen, ziekten, etc.
 • Je zelf verantwoordelijk bent voor een geldig paspoort, visum, etc.
 • Als je voortijdig het project verlaat je geen recht hebt op een terugbetaling van je geld
 • Dat je je houdt aan de Gedragsregels (Code of Conduct)

Wil je voor aanvang van je project de regels ontvangen, neem dan contact met ons op.

 

Flexibiliteit

De werkzaamheden genoemd in deze projectomschrijving zijn altijd onder voorbehoud. Werktijden en activiteiten kunnen per dag en per periode verschillen. Wees dus flexibel.

 

 AI victoria fallslijntje lang

Landeninformatie

 

Zimbabwe

Zimbabwe kan worden omschreven als “het beste exemplaar van de National Geographic”, volgens Lonely Planet.

Zimbabwe ligt in zuidelijk Afrika tussen Zuid-Afrika en Zambia. Zimbabwe is helemaal ingesloten door land en grenst aan Botswana, Mozambique, Zambia en Zuid-Afrika. De oppervlakte van Zimbabwe is 390.580 vierkante kilometer. Zimbabwe is daarmee ongeveer 9,4 keer zo groot als Nederland.

In Zimbabwe vind je in de wildparken leeuwen, giraffen, elanden, waterbokken, zebra’s en ander wild. De grote koedoe is het nationale dier van Zimbabwe.

In het Hwange National Park tref je de grootste kuddes olifanten en buffels van Afrika aan. In het Lake Mutirikwi National Park, bij Masvingo leven nog de zeldzame witte neushoorn, oribies en nyala’s.

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Zimbabwe
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Victoria Falls

lijntje lang

Praktische informatie

 

Oriëntatie

Na aankomst bij het Victoria Falls project is er voor alle vrijwilligers een oriëntatieprogramma. Dit wordt gegeven door de lokale projectcoördinator en hij of zij zal je de ins-and-outs vertellen van het project. Je zal zien waar je komt te werken evenals waar de andere vrijwilligers werkzaam zullen zijn. Uiteraard zullen de veiligheidsvoorschriften met je worden doorgenomen. Vooraf ontvang je van Travelunique een ‘pre-departure’ document met alle relevante informatie voor vertrek.

 

Ondersteuning

Gedurende je verblijf heb je de hulp van een ervaren projectcoördinator. Hij of zij is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar om je te helpen met problemen en/of vragen. Vooraf ontvang je van TravelUnique alle benodigde informatie.

 

Accommodatie

Je zal verblijven op de research locatie in tenten. Er zijn 9 tenten en twee tenten extra voor diegene die een privé accommodatie boeken. Er zijn 4 toiletten, 4 douches en 4 wastafels. In de avonden kan je rond het kampvuur zitten en overzie je het een waterdrinkplaats voor dieren.

 

Maaltijden

Je krijgt drie maaltijden per dag. Belangrijk om te weten is dat in deze landelijke omgeving is eten vaak simpel maar voedingsrijk is. Laat ons voor vertrek weten als er speciale dieet wensen of allergieën zijn.

 

Maaltijden

Je krijgt drie maaltijden per dag. Het ontbijt maak je zelf klaar en bestaat uit muesli, toast, thee en koffie. Het ontbijt zal worden geserveerd in de Lodge. Lunch en het avondeten worden voor je klaar gemaakt. Ook gedurende het weekend worden de maaltijden verzorgd. Ontbijt en lunches zijn bij het Masuwe concession (hier bevinden zich de leeuwen). Avondeten is in de Lodge.
Belangrijk om te weten is dat in deze landelijke omgeving het eten vaak simpel maar voedzaam is. Laat ons voor vertrek weten als er speciale dieetwensen of allergieën zijn.

 

Hoe er te komen?

Vlieg naar Johannesburg en vlieg vanuit Johannesburg door naar Victoria Falls International Airport , dit is de makkelijkste en snelste manier van reizen. Een andere manier is om op Harare te vliegen, de hoofdstad en dan per aansluitende vlucht naar Victoria Falls te reizen (zelfde dag).
Op het vliegveld word je opgewacht door je lokale projectcoördinator die je naar het vrijwilligershuis zal brengen.

 

Visum

Voor Zimbabwe heb je een visum nodig. Het meest handig is om dit visum bij aankomst in Victoria Falls op de luchthaven aan te schaffen. Echter het is ook mogelijk om voor vertrek een visum aan te vragen. De kosten bij aankomst bedragen  UDS 30,00 per persoon. Dit bedrag dien je contant te voldoen. Je kan dan 30 dagen in het land verbijven. Je dient een Business Visa aan te vragen. Wil je langer dan 30 dagen in Zimbabwe verblijven dan dien je een temporary employment permis (TEP) aan te vragen, dit kost USD 500. Een visum verlengen is niet mogelijk. Vaak is het verstandig een double entry visa aan te vragen. Hierdoor kan je ook Zambia bezoeken (kosten USD 45). Neem USD in cash mee!

 

AI nieuw3lijntje lang

Prijzen 2019

 

De prijzen voor het onderwijs- en kinderopvang project in Zimbabwe, bedragen in 2019:

10 dagen: € 1050,00 per persoon

2 weken: € 1167,00 per persoon

3 weken: € 1481,00 per persoon

4 weken: € 1795,00 per persoon

5 weken: € 2109,00 per persoon

6 weken: € 2423,00 per persoon

7 weken: € 2737,00 per persoon

8 weken: € 3051,00 per persoon

9 weken: € 3365,00 per persoon

10 weken: € 3679,00 per persoon

11 weken: € 3993,00 per persoon

12 weken: € 4307,00 per persoon

Bij TravelUnique betaal je geen inschrijf- of administratie kosten. Ook betaal je niks extra’s bij vertrek in het hoogseizoen.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Vliegveldtransfer
 • Oriëntatieprogramma plus trainingsprogramma door ervaren gidsen
 • Dagelijks transport van- en naar het project
 • Verblijf in het vrijwilligershuis
 • Drie maaltijden per dag
 • Wekelijkse was service
 • Ondersteuning door een projectcoördinator

 

Niet bij de prijs inbegrepen
 • Persoonlijke reis- en annuleringsverzekering
 • Vliegticket naar Victoria Falls International Airport
 • Persoonlijke items zoals kleding, etc.
 • Email, internet- en telefoonkosten
 • Alcohol
 • Kosten Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Visum voor Zimbabwe en voor het bezoek aan omliggende landen
 • Extra excursies
 • VOG (Verklaring Omtrent Gedrag)
Populaire Excursies (niet bij de prijs inbegrepen)

Er zijn diverse activiteiten en trips mogelijk, bijvoorbeeld:
De Victoria Falls worden ook wel “Africa’s adrenaline capital” genoemd, je kunt een helikoptervlucht boven de watervallen boeken, bungee jumpen, raften, paardrijden, op een olifant rijden, game drives, skydiving, kanoën en nog veel meer.

Het is ook mogelijk een weekend trip naar het naburige Botswana te boeken. Je ontvangt na boeken van het project een overzicht van de mogelijke excursies met prijzen.

 

lijntje lang

Startdata 2018 & 2019 en aankomsttijden

 

Verblijf is mogelijk van 2 tot en met 12 weken bij dit project. Hierna kan indien gewenst een ander project van TravelUnique geboekt worden.
Het project start twee maal per maand op MAANDAG. Je dient op deze dag aan te komen op het vliegveld van Victoria Falls. Vertrek is ook op een maandag.

 

De startdata in 2018 zijn op:

19 november, 3 december, 17 december en 31 december 2018.

 

De startdata in 2019 zijn op:

7 januari, 14 januari, 28 januari, 11 februari, 25 februari, 11 maart, 25 maart, 8 april, 22 april, 6 mei, 20 mei, 3 juni, 17 juni, 1 juli, 15 juli, 29 juli, 12 augustus, 26 augustus, 9 september, 23 september, 7 oktober, 21 oktober, 4 november, 18 november, 2 december, 16 december en 30 december 2019.

 

 

 

Ai kids 13lijntje lang

Downloads

 

Download hier de Engelstalige brochure over het onderwijs project in Victoria Falls, Zimbabwe

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

Lees voor het boeken van een project eerst onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor de Algemene Voorwaarden. Als je een project boekt dan ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden.

 

Vergelijkbare projecten
 • Onderwijs project, Kaapstad, Zuid-Afrika. Klik hier voor het project
 • Onderwijs project, Mangochi District, Malawi. Klik hier voor het project
 • Onderwijs project, Zanzibar. Klik hier voor het project
 • Onderwijs project, Swaziland. Klik hier voor het project

 

Fotogalerij

 

VF1Outpost lodge

 

 

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner African Impact.

Comments are closed.