Skills Development, Kaapstad

Project: Skills Development Project, Kaapstad, Zuid-Afrika

Deelname mogelijk: 2 – 12 weken 

Prijzen staan in de tekst vermeld

Projectcode: TU101/SAVESKD

 

button boeken donkergrijs

lijntje lang

De Project

 

De Skills Development project kort samengevat
 • Plaats: Kaapstad, Zuid-Afrika
 • Accommodatie: gedeelde accommodatie in een vrijwilligershuis
 • Type project: Skills Development project
 • Duur: 2 – 12 weken
 • Leeftijd: minimaal 18 jaar
 • Voertaal: Engels
 • Kenmerk: een project wat je naar eigen hand kan zetten in een  prachtige stad

 

Aankomst in Kaapstad 

Bij dit project dien je op zaterdag aan te komen in Kaapstad. Afhankelijk van hoe laat je aankomt op zaterdag zijn er twee dagen introductie voor dat je project van start gaat op maandag. Samen verken je Kaapstad. Op maandagochtend volgt dan een introductie met in de middag een kantoordag. In de weekenden worden sociale events georganiseerd. Kortom, veel mogelijkheden om deze prachtige stad te ontdekken!

 

Achtergrond van het Skills Development project in Kaapstad

Het Skills Development project stelt vrijwilligers in staat om een ​​vaardigheid die ze hebben over te dragen aan de kinderen en/of volwassenen van de lokale gemeenschappen. De gemeenschappen waarin je gaat werken hebben een laag opleidingsniveau, een lage kennis van de Engelse taal en de meerderheid van de volwassenen is werkloos. Dit project heeft altijd vrijwilligers nodig met speciale vaardigheden die ze kunnen overdragen aan de lokale gemeenschappen om hen zo in staat te stellen om zelfvoorzienende en productieve leden van de samenleving te worden. Eerdere projecten waren onder meer een EHBO-training, voorlichting over gezinsplanning, kinderopvang, danslessen, dramaworkshops, bedrijfsbeheer, computervaardigheden, houtbewerking en vakmanschap.

Voor dit project zijn we op zoek naar vrijwilligers met specifieke vaardigheden of een specifieke opleiding. Dit kan bestaan uit ervaring met:

 

Life Skills: 

 • EHBO/Bedrijfshulpverlening of wondverzorging
 • Voorlichting over HIV/AIDS
 • Familie planning/seksuele voorlichting
 • Gezondheid en voeding
 • Kindverzorging

Persoonlijke ontwikkeling: 

 • Voetbal clinics
 • Dans voorstellingen
 • Drama workshops
 • Kunt & Cultuur

Ondernemersvaardigheden:

 • Computer training
 • Werken met hout
 • Ondernemerschap
 • Marketing

Bij ondernemervaardigheden worden volwassenen getraind om zelf een inkomen te verdienen door ze ondernemersvaardigheden aan te leren als door een mentor te zijn voor deze volwassenen.

 

Hoogtepunten van het project 
 • Gebruik creativiteit om producten te ontwikkelen van gerecycled materiaal
 • Help de lokale bevolking met het ontwikkelen van praktische vaardigheden
 • Benut de kan om een eigen project op te zetten
 • Maak nieuwe internationale vrienden!
Vrijwilligerstaken

Vrijwilligers zullen helpen bij de dagelijkse uitvoering van de programma’s, bijvoorbeeld:

 • Vaardigheidsprogramma’s opzetten en uitvoeren met kinderen of volwassenen
 • Workshops geven met groepen of individuen (vrijwilligers hebben wel het vertrouwen nodig om hun eigen workshop te geven)
 • Cursusmateriaal voor de lessen ontwikkelen en vertrekken.
  Dit kan van alles zijn bijvoorbeeld de marketing van een product of het leren van de lokale gemeenschap met welke basisvaardigheden ze hun bedrijf moeten runnen. De mogelijkheden zijn eindeloos
 • Eén op één begeleiding van ondernemers
 • Begeleiding ondernemingsplan
 • Assisteren bij financieel beheer
 • Het implementeren van uw eigen projectplan voor de gemeenschap
 • Het geven van workshops (dans, sport, drama, etc.)
 • Assisteren bij het inventariseren en prijzen van goederen

Vrijwilligers zullen 5 dagen per week aan het werk zijn.  Sommige dagen werken vrijwilligers 8 uur en andere dagen 4 tot 5 uur, afhankelijk van de behoeften van het project. Dit project is zeer flexibel, het programma wordt aangepast aan de vaardigheden van de vrijwilliger. Als vrijwilliger dien je zelf een eigen trainingsprogramma te maken en te implementeren.

 

Holiday Clubs 2021

Mocht je met schoolkinderen werken houd er dan rekening mee dat tijdens de schookvakanties en vrije dagen het project er anders uit ziet. De Schooltermijnen en Public Holidays in 2021 zijn op:

Schooltermijnen:

11 januari 2021 – 26 maart 2021, Term 1

13 april 2021 -25  juni 2021, Term 2

20 juli 2021 – 1 oktober 2021, Term 3

12 oktober 2021 – 10 december 2021, Term 4

Tussen de termijnen in is het vakantie en zijn de scholen gesloten.

Public Holidays 2021

1 januari, 21 maart, 22 maart, 2 april, 5 april, 27 april, 1 mei, 16 juni, 9 augustus, 24 sepember, 16 december, 25, 26 en 27 december 2021. Op deze dagen ben je vrij.

Tijdens de scvakanties worden er Holiday Clubs georganiseerd. Holiday Clubs zijn gericht op kinderen in de schoolleeftijd, ze komen hier voor sport- en spelactiviteiten. Het is niet verplicht voor de kinderen om hier aan deel te nemen, dus je weet nooit precies hoeveel kinderen er aanwezig zullen zijn. Een Holiday Club is minder gestructureerd dan de school.

 

Weer

Zuid-Afrika heeft een klimaat dat voor reizigers ideaal is, het hele jaar kan het land bezocht worden. De zomer op het zuidelijk halfrond, waar Zuid-Afrika gelegen is, loopt van december tot en met februari. Dit is de periode waarin ook de meeste neerslag valt. Nat is het land zeker niet. In en rondom Kaapstad, aan de zuidwestkust, is het ‘s zomers droog. De zomers zijn aangenaam warm met 25°C aan de kust en tegen de 30°C landinwaarts. Het westelijke gedeelte, waar de Kalahariwoestijn ligt, is het warmst (35°C). In de winter, juni tot september, zakt het kwik tot 20°C. Aan de zuidwestkust is het dan nog wat koeler.

 

Eisen 

De minimum leeftijd voor deelname is 18 jaar. Een VOG is voor elk project verplicht. Je kan goed werken in een team, bent flexibel en enthousiast. Ook ben je zelfstandig , geduldig en positief. Verder belangrijk is dat je aantoonbaar over specifieke talenten of kwaliteiten beschikt.

Graag ontvangen we een kort Engelstalig CV van je als je interesse hebt in dit project. Verder dien je je goed verstaanbaar te kunnen maken in het Engels.

 

Flexibiliteit

De werkzaamheden genoemd in deze omschrijving zijn altijd onder voorbehoud. Werktijden en activiteiten kunnen per dag en per periode verschillen. Wees dus flexibel.

 

Skills Development Project, Zuid-Afrika

Skills Development Project, Kaapstad, Zuid-Afrika, ©Save Volunteering

lijntje lang

Landeninformatie

 

Zuid-Afrika

Er is geen land met zoveel variatie als Zuid-Afrika. En het is zo makkelijk te bereizen. Zuid-Afrika wordt wel eens “een wereld in één land” genoemd en dat is terecht. Je vindt er vele nationale parken, wildreservaten, schitterende natuurgebieden, moderne steden, gezellige dorpjes en prachtige verlaten stranden.

Zuid-Afrika heeft als bijnaam de “Regenboognatie”. Die naam dankt het land vooral aan de veelzijdigheid en veelkleurigheid van land, bevolking en cultuur. Dit alles maakt Zuid-Afrika tot een ideale bestemming.
Zuid-Afrika is de enige Fair Trade bestemming in de wereld.

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Zuid-Afrika
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Kaapstad

lijntje lang

Praktische informatie

 

Ondersteuning

Ondersteuning en advies ontvang je voor vertrek van TravelUnique. Je ontvang advies en informatie over je reis en verblijf.  Bij aankomst krijg je van het lokale team informatie over de huidige status van je project en alle informatie over je nieuwe leefomgeving

 

Accommodatie

Vrijwilligers verblijven in een van de vrijwilligershuizen met slaapkamers voor 2-5 personen. Alle huizen zijn voorzien van elektriciteit, WIFI, warm water, een keuken, gemeenschappelijke badkamers (met douche & toilet), bedden met linnengoed en een kussen (geen handdoeken). Mannelijke en vrouwelijke vrijwilligers delen kamers, tenzij anders gevraagd. Upgrades naar privé een- of tweepersoonskamers zijn beschikbaar tegen een toeslag.

Vrijwilligers zijn verantwoordelijk voor het netjes houden van hun eigen kamer en het vrijwilligershuis. De badkamers worden elke dag schoongemaakt door schoonmaakpersoneel en het beddengoed wordt een keer per week verschoond. De vrijwilligershuizen liggen op loopafstand van winkels, restaurants, uitgaansgelegenheden, bushaltes en het strand.

 

Maaltijden

Je krijgt drie maaltijden per dag. Ontbijt staat klaar en kan je pakken. Het ontbijt bestaat meestal uit toast, muesli, koffie en thee. Lunch en het avondeten zijn verzorgde maaltijden en worden door de lokale medewerker klaargemaakt. Mocht je bepaalde dieetwensen hebben laat dit dan voor vertrek aan ons weten!

 

Hoe er te komen?

Je kunt direct van Amsterdam naar Kaapstad vliegen (KLM), maar het is goedkoper omdat via een tussenstop (Londen, Frankfurt) te doen (bijvoorbeeld via South African Airways). Bij aankomst op het vliegveld word je opgehaald door een lokale vertegenwoordiger van het project die je direct naar de accommodatie brengt.
Voor reisadvies kun je natuurlijk altijd contact met TravelUnique opnemen.

 

Visum

Je hebt geen visum nodig voor Zuid-Afrika als je korter dan 90 dagen in het land verblijft. Bij de douane krijg je een stempel in je paspoort (let er op dat je minimaal 2 lege bladzijden in paspoort hebt). Hieraan zijn geen kosten verbonden. Het paspoort moet tenminste nog 30 dagen geldig zijn na terugkomst. Verder moet je een vliegticket hebben met bevestigde terug- of doorvlucht.

 

Geld

De munteenheid in Zuid-Afrika is de rand (ZAR). De rand is onderverdeeld in 100 cent en wordt uitgegeven in munten van 1, 2, 5, 10, 20 en 50 cent en 1, 2 en 5 rand en biljetten van 10, 20, 50, 100 en 200 rand.

Bekijk hier de huidige koers van de Zuid-Afrikaanse rand.

Euro’s kun je op veel plaatsen omwisselen, maar pinnen is voordeliger. Vergeet niet je pinpas aan te zetten voor geldopname buiten Europa! Op luchthavens en in steden en dorpen kun je vrij makkelijk pinnen. Mastercard en Visa worden op veel plaatsen geaccepteerd (niet bij benzinepompen, hier accepteert men alleen cash). Travellercheques worden redelijk geaccepteerd, maar bij banken moet je vaak lang in de rij staan en veel papieren invullen. Dus het beste is gewoon geld te pinnen. Terug wisselen van rand in harde valuta is geen probleem.

Skills Development project, Kaapstad, Zuid-Afrika

Skills Development Project, Kaapstad, Zuid-Afrika, ©Save Volunteering

lijntje lang

Prijzen 2021

 

De prijzen voor het Skills Development project in Kaapstad, Zuid-Afrika bedragen:

2 weken: € 775

3 weken: € 1075

4 weken: € 1375

5 weken: € 1675

6 weken: € 1975

7 weken: € 2275

8 weken: € 2575

Er zijn bij TravelUnique geen boekings- of administratie of reserveringskosten en geen toeslag als je vertrekt in het hoogseizoen. Voor iedere week extra betaal je euro 300. Verblijf mogelijk tot max. 12 weken.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Vervoer vanaf- en naar het vliegveld van Kaapstad
 • Oriëntatie programma van 2 dagen
 • Accommodatie
 • Drie maaltijden per dag
 • Transport van en naar het project
 • 24/7 begeleiding
 • Certificaat na afloop van het project
Niet bij de prijs inbegrepen
 • Verzekeringen
 • Vliegticket
 • Limonade en sterke drank
 • Email/internet en telefoonkosten (kosten Wifi)
 • Kosten Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Was service
 • Transportkosten gedurende de weekenden

lijntje lang

Startdata 2021 & 2022 en aankomsttijden

 

In 2021 zijn de startdata:

Iedere maandag. Het project sluit tijdens de zomervakantie in Zuid-Afrika. Dit is de eerste week december tot half januari.

Aankomst in Kaapstad is op zaterdag. Hoe laat je vlucht landt is niet belangrijk. Hierna vindt er op zaterdag (als je niet te laat aankomt) en op zondag een introductie plaats. Het project start met een training op maandagochtend. Je vertrek kan je weer op een zaterdag plannen.

Let op: maandag is kantoordag voor zowel nieuwe als oude vrijwilligers. Nieuwe vrijwilligers krijgen aanvullende informatie over de projecten en de gebieden waar ze gaan werken. Vrijwilligers die meer dan een week op het project zijn geweest, zullen helpen bij het plannen van de week, het onderhoud van de apparatuur, het reorganiseren van opslagruimten, het sorteren van donaties enz.

Neem contact met ons op als we je kunnen helpen met het boeken van kamer mocht je eerder kan zaterdag aankomen in Kaapstad. Je wordt dan op zaterdag  opgehaald bij je accommodatie in het centrum van Kaapstad voor de oriëntatie.

Houd er rekening mee dat op een Public Holiday het programma er anders uit kan zien. Vaak is dit een vrije dag.

Mocht je gebruik maken van het boekingsformulier, vul dan de 1e van de maand in dat je zou willen gaan en we nemen dan contact met je op voor de precieze startdatum.

Skills Development Project, Kaapstad, Zuid-Afrika

Skills Development Project, Kaapstad, Zuid-Afrika, ©AI

lijntje lang

Downloads

Klik hier voor de Engelstalige brochure over dit project

Klik hier voor de Facebook pagina van dit project

lijntje lang

button boeken donkergrijs

 

Lees voor het boeken van deze stage onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor meer informatie. Bij het boeken van een stage ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden.

 

Fotogalerij

 

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze stage informatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Stages veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van deze informatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner Save Volunteering en African Impact (banner).

 

Comments are closed.