Surf project, Kaapstad

Project: Surf project, Kaapstad, Zuid-Afrika

Deelname mogelijk: minimaal 2 weken en maximaal 12 weken, begin december / half januari is dit project gesloten

Prijzen staan in de tekst vermeld

Logo AI new

Projectcode : TU01/CPSURF

 

 

button boeken donkergrijs
lijntje lang

Het project

 

Het project kort samengevat
 • Plaats: Kaapstad, Zuid-Afrika
 • Type project:  Surf project
 • Accommodatie: vrijwilligershuis in Muizenberg, Kaapstad
 • Duur: 2 – 12 weken
 • Leeftijd: minimaal 16 jaar
 • Aantal vrijwilligers bij dit project: maximaal 8
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: prachtig project direct aan het strand
 • Op dit moment is het project gesloten vanwege de Coronacrisis. Het project zal heropenen in 2022

 

Het surf project

Empathie is het belangrijkste ingrediënt om een positieve, duurzame verandering in het leven van mensen te bewerkstelligen. Dit is een authentieke ervaring waarbij je ervaart wat de dagelijkse uitdagingen zijn voor mensen die woonachtig zijn in een sloppenwijk. Je leert wat het betekent voor mensen om in armoede te leven en je levert een kleine positieve bijdrage aan de ontwikkelingen van jongeren door als mentor op te treden voor jongeren die het risico lopen om niet uit de cirkel van armoede te raken. Bij dit project leren ze door middel van surfen een uitweg uit hun omstandigheden te vinden

 

Hoogtepunten van het surf project
 • Lever een bijdrage aan de ontwikkeling  van de lokale jeugd met een moeilijke achtergrond door ze te helpen bij het stellen van doelen voor de toekomst
 • Moedig jongeren aan om te surfen en op deze manier om te gaan met hun levensomstandigheden en armoede
 • Leer jongeren hun eigen surfboard te bouwen
 • Word betrokken bij onderwijs over hoe veilig met het water om te gaan, om op deze manier het aantal verdrinkingen in de regio te doen afnemen
 • Verkrijg nieuwe inzichten over hoe het leven in armoede wordt geleefd
 • Ontdek het prachtige Kaapstad, met de prachtige stranden, de hippe restaurants en de aardige mensen
Kaapstad

Dit surf project bevindt zich in Kaapstad, Zuid-Afrika. Kaapstad is één van wereld’s mooiste steden. Het is een prachtige bestemming om vrijwilligerswerk te gaan doen. Kaapstad biedt diverse culturele uitstapjes, zoals Robben Island, The V&A Waterfront, Kaap de Goede Hoop National Park en Cape Point, het meest zuid-westelijke punt van het Afrikaanse continent en nog veel meer. Daarnaast is er de mogelijkheid om prachtige wandelingen te maken, het strand te bezoeken, te surfen, de Tafelberg te beklimmen, tussen de pinguïns te zwemmen. Kortom Kaapstad heeft het allemaal.

 

Achtergrond surf project

Veel sloppenwijken zijn in de jaren ’80 ontstaan tijdens de apartheid. Vaak is een groot deel van de bevolking werkeloos en is een aanzienlijk aantal inwoners getroffen door TB of HIV. Jongeren ontbreek het vaak aan perspectief om iets van de toekomst te maken en op deze manieren blijven ze ronddraaien in een cirkel van armoede en soms ook criminaliteit.

Dit project geeft je de mogelijkheid je ervaring in te zetten bij de ontwikkeling van leden van de lokale gemeenschap.  Je zal worden betrokken bij de volgende initiatieven:

 1. Het geven van suflessen
 2. Voorlichting geven over veiligheid in het water
 3. Het bouwen van surf boards

 

Schooltermijnen en Public Holidays 2021

Tijdens de schoolvakanties zijn de kinderen vrij en kunnen de activiteiten verschillen van bovenstaande omschrijving. Er zullen andere activiteiten voor in de plaats komen.

Schooltermijnen:

11 januari 2021 – 26 maart 2021, Term 1

13 april 2021 -25  juni 2021, Term 2

20 juli 2021 – 1 oktober 2021, Term 3

12 oktober 2021 – 10 december 2021, Term 4

Tussen de termijnen in is het vakantie en zijn de scholen gesloten.

 

Public Holidays 2021

1 januari, 21 maart, 22 maart, 2 april, 5 april, 27 april, 1 mei, 16 juni, 9 augustus, 24 sepember, 16 december, 25, 26 en 27 december 2021. Op deze dagen ben je vrij.

Tijdens een Public Holiday ben je vrij.

 

Locatie

Bij dit project ben je werkzaam in Muizenberg aan het strand. Het vrijwilligershuis bevindt zich ook in Muizenberg(zie accommodatie).

 

Weer

Zuid-Afrika heeft een klimaat dat voor reizigers ideaal is: het hele jaar kan het land bezocht worden. De zomer op het zuidelijk halfrond, waar Zuid-Afrika gelegen is, loopt van december tot en met februari. Dit is de periode waarin ook de meeste neerslag valt. Nat is het land zeker niet. In en rondom Kaapstad, aan de zuidwestkust, is het ‘s zomers droog. De zomers zijn aangenaam warm met 25°C aan de kust en tegen de 30°C landinwaarts. Het westelijke gedeelte, waar de Kalahariwoestijn ligt, is het warmst (35°C). In de winter, juni tot september, zakt het kwik tot 20°C. Aan de zuidwestkust is het dan nog wat koeler.

 

Eisen

Het project is geschikt voor vrijwilligers vanaf 16 jaar. Er is geen relevante ervaring vereist. Aangeraden wordt je vooraf te verdiepen in het land Zuid-Afrika, Apartheid en HIV/AIDS. De maximum leeftijd afhankelijk van de gezondheid van de vrijwilliger. Een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) is een vereiste voor deelname aan alle projecten. De VOG mag niet ouder dan 6 maanden zijn en dienen wij voor aankomst bij het project ontvangen te hebben.

 

Reizen naar Zuid-Afrika onder de 18 jaar

Het ministerie van Binnenlandse Zaken in Zuid-Afrika heeft de immigratiewetten aangescherpt. Een belangrijke verandering in deze wetswijziging is de nieuwe plicht voor reizende ouders met minderjarige kinderen om in het bezit te zijn van een afschrift van de geboorte akte van hun kinderen. Ook voor alleenreizende minderjarigen hebben de nieuwe regels consequenties.

Deze nieuwe regels zijn van kracht vanaf 1 juni 2015. Ben je 17 jaar en reis je alleen naar Zuid-Afrika dan dien je de volgende documenten mee te nemen als je alleen reist:

 • Geldig paspoort
 • Origineel uittreksel uit het geboorteregister
 • Gelegaliseerd kopie van het paspoort van je ouders
 • Letter of Acceptence of Responsibility (door ons verstrekt)
 • Een kopie van het paspoort van een medewerker van African Impact (door ons verstrekt)

 

Flexibiliteit

Aan het werk gaan in Afrika kan een opwindend avontuur zijn maar soms ook een ontmoedigende onderneming. Wij beiden je de kans om werkervaring in Afrika op te doen, de mensen te leren kennen in een gestructureerd project waarbij op je veiligheid wordt gelet.

Er is een projectcoördinator aanwezig die je de gehele periode zal begeleiden. Daarnaast is er bij aankomst een uitgebreide oriëntatietraining dit er voor zal zorgen dat je het meest haalt uit deze uitdaging . Aanpassingsvermogen aan het lokale systeem is een vereiste. Er wordt nauw samengewerkt met plaatselijke hulpverleners en de lokale politieke systemen om er zorg voor de dragen dat een vrijwilliger maximaal profijt heeft van zijn of haar bijdrage, maar wees flexibel.

 

African Impact

Bij aankomst bij je vrijwilligersproject word je door African Impact gevraagd de ‘Terms and Conditions & Code of Conduct’ te lezen en te ondertekenen. Je tekent o.a. voor de volgende zaken:

 • Dat African Impact niet verantwoordelijk is voor ongevallen, kwijt geraakte spullen, ziekten, etc.
 • Je zelf verantwoordelijk bent voor een geldig paspoort, visum, etc.
 • Als je voortijdig het project verlaat je geen recht hebt op een terugbetaling van je geld
 • Dat je je houdt aan de Gedragsregels (Code of Conduct)

Wil je voor aanvang van je project de regels ontvangen, neem dan contact met ons op.

 

Kaapstad, Zuid-Afrika

Muizenberg, Kaapstad, Zuid-Afrika

lijntje lang

Landeninformatie 

 

 Zuid-Afrika

Er is geen land met zoveel variatie als Zuid-Afrika. En het is zo makkelijk te bereizen. Zuid-Afrika wordt wel eens “een wereld in één land” genoemd en dat is terecht. Je vindt er vele nationale parken, wildreservaten, schitterende natuurgebieden, moderne steden, gezellige dorpjes en prachtige verlaten stranden.

Zuid-Afrika heeft als bijnaam de “Regenboognatie”. Die naam dankt het land vooral aan de veelzijdigheid en veelkleurigheid van land, bevolking en cultuur. Dit alles maakt Zuid-Afrika tot een ideale bestemming.
Zuid-Afrika is de enige Fair Trade bestemming in de wereld. TravelUnique biedt ook een aantal Fair Trade projecten aan.

 

Kaapstad

Kaapstad is een dynamische plek aan het strand met in de omgeving zo veel moois om te bezoeken, denk aan Stellenbosch, Franschoek, Kaap de Goede Hoop, Boulders Beach, de Tafelberg, Robben Island en nog heel veel meer.

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Zuid-Afrika
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Kaapstad

lijntje lang

Praktische informatie

 

Ondersteuning

Ondersteuning en advies ontvang je van de lokale projectmanagers van African Impact en natuurlijk van TravelUnique. Vooraf ontvang je advies en informatie over je reis, je ontvangt een aantal weken voor vertrek het ‘pre-departure’ document over het project. Bij aankomst krijg je van het lokale team informatie over de huidige status van het project en alle informatie over je nieuwe leefomgeving.

 

Accommodatie

Vrijwilligers zullen worden ondergebracht in een volledig ingericht huis in Muizenberg, een buitenwijk van Kaapstad (ongeveer 20 minuten vanaf het stadscentrum). Het is een groot Capetonian huis, wat op loopafstand van het strand ligt (3 minuten lopen). Muizenberg is een zeer bekende surf locatie in Kaapstad. Het huis bevindt zich niet ver van het Cape Pont Nature Reserve. In de directe omgeving vind je bars en restaurants. Het huis beschikt over een grote tuin om in te relaxen. Daarnaast verblijf je 1 nacht per week bij een familie in Red Hill.

 

Meenemen 

Voor beddengoed is gezorgd, voor handdoeken niet. Het huis heeft een kluis voor waardevolle spullen. In het huis is een medewerker van African Impact aanwezig voor het bereiden van de maaltijden, de verzorging van de was en het schoonmaken van de kamers. Helaas is er geen zwembad. Er zijn voldoende winkels in de directe omgeving.

 

Maaltijden

Je krijgt drie maaltijden per dag, ontbijt kun je zelf pakken en bestaat uit muesli, brood, thee en koffie. Lunch en diner worden voor je klaargemaakt. In het weekend moet je je eigen maaltijd maken omdat de leiding dan vrij is. In de weekenden is er ruimte genoeg om toeristische plekken te bezoeken en de omgeving te verkennen. Veel vrijwilligers zijn in de weekenden op stap.

 

Winter in Kaapstad

Veel van onze vrijwilligers nemen deel aan de projecten in Kaapstad gedurende onze zomermaanden juli en augustus. Het is dan winter in Zuid-Afrika. Dit betekent vaak overdag een aangename temperatuur van rond de 25 graden (en soms een dag regen). Maar ook dat het na zonsondergang flink afkoelt. In de nachten kan de temperatuur rond de 1-5 graden liggen. Dit is koud. Koud omdat bijna geen enkel huis in Zuid-Afrika beschikt over verwarming en dubbel glas. Hierdoor is het in de huizen vochtig koud. Dit kans soms leiden tot verkoudheid, ooronsteking, etc. Houd hier rekening mee! Belangrijk is dat je voldoende warme kleding meeneemt (een winterjas, sjaal, dichte schoenen, etc). Werken als vrijwilliger in Afrika wil dus niet altijd zeggen lekker warm weer.

 

Hoe er te komen?

Je kan direct van Amsterdam naar Kaapstad vliegen (KLM), maar het is goedkoper omdat via een tussenstop (Londen, Frankfurt) te doen (bijvoorbeeld via South African Airways). Bij aankomst op het vliegveld word je opgehaald door een lokale vertegenwoordiger van African Impact die je direct naar het vrijwilligershuis brengt. Voor reisadvies kun je natuurlijk contact met TravelUnique opnemen.

Aankomst bij het project is op maandag tussen 09.00 uur en 15.00 uur. Landt je vlucht later dan 15.00 uur dan word je verzocht een overnachting te boeken in hotel Verde op de luchthaven van Kaapstad van zondag op maandag. Klik hier voor de site van hotel Verde. Zelf een overnachting regelen in het centrum van Kaapstad is ook mogelijk. Je wordt dan de volgende dag op dinsdag vroeg (rond 8.00 uur) opgehaald om naar het vrijwilligershuis te worden gebracht.

 

Visum

Je hebt geen visum nodig voor Zuid-Afrika als je korter dan 90 dagen in het land verblijft. Bij de douane krijg je een stempel in je paspoort (let er op dat je minimaal 2 lege bladzijden in paspoort hebt). Hieraan zijn geen kosten verbonden. Het paspoort moet tenminste nog 30 dagen geldig zijn na terugkomst. Verder moet je een vliegticket hebben met bevestigde terug- of doorvlucht.

 

Geld

De munteenheid in Zuid-Afrika is de rand (ZAR). De rand is onderverdeeld in 100 cent en wordt uitgegeven in munten van 1, 2, 5, 10, 20 en 50 cent en 1, 2 en 5 rand en biljetten van 10, 20, 50, 100 en 200 rand. Bekijk hier de huidige koers van de Zuid-Afrikaanse rand. Euro’s kun je op veel plaatsen dus omwisselen, maar pinnen is voordeliger. Vergeet niet je pinpas aan te zetten voor geldopname buiten Europa! Op luchthavens en in steden en dorpen kun je vrij makkelijk pinnen. Mastercard en Visa worden op veel plaatsen geaccepteerd (niet bij benzinepompen, hier accepteert men alleen cash).

 

Meenemen van spullen

Bij het project zijn ze zeer blij met spullen die vanuit Nederland of België worden meegenomen naar het project. Dit kan kleding zijn, speelgoed, sportmaterialen, etc. Houd er rekening mee dat het bij het project in Kaapstad het niet mogelijk is zelf de meegebrachte spullen uit te delen aan de kinderen. De spullen gaan naar een depot en de dagelijkse leiding verdeeld de spullen onder de kinderen.

 

surf project Muizenberg, Zuid-Afrika

Surf project, Muizenberg, Zuid-Afrika, ©AI

lijntje lang

Prijzen 2021

 

2 weken: € 1075

3 weken: € 1255

4 weken: € 1495

5 weken: € 1735

6 weken: € 1975

7 weken: € 2215

8 weken: € 2455

9 weken: € 2695

10 weken: € 2935

11 weken: € 3175

12 weken: € 3415

Je betaalt bij TravelUnique geen boekings- of administratie of reserveringskosten en geen toeslag als je vertrekt in het hoogseizoen.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Transfer
 • 24/7 ondersteuning
 • Dagelijkse transfer van- en naar de projecten
 • Accommodatie in Muizenberg
 • Drie maaltijden per dag, behalve in het weekend
Niet bij de prijs inbegrepen
 • Vliegticket
 • Internet kosten (ZAR 50) en telefoonkosten
 • Wasservice (ZAR 60)
 • Verzekeringen
 • Kosten Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Excursies
 • Frisdrank en alcoholische dranken
Optionele excursies (niet bij de prijs inbegrepen)
 • Aquila Private Game reserve
 • Hop-on-hop-of stadstour
 • Shark Cage Diving
 • Sky Diving
 • Surflessen
 • Weekend Garden Route

Deze excursies kan je het beste boeken op het moment dat je bij het project aanwezig bent. African Impact kan de goedkoopste prijs regelen. Neem contact met ons op voor een indicatie van de prijzen.

 

Aanvullende reis

Er is een aanvullende reis van de Kaap naar Addo, speciaal samengesteld voor vrijwilligers bij de projecten in Kaapstad, Zuid-Afrika. Neem contact met ons op voor meer informatie.

 

lijntje lang

Startdata 2022 en aankomsttijden

 

Het project zal heropenen  in 2022.

Het is mogelijk van 2 tot 12 weken bij dit surf project te verblijven. Indien gewenst kan aansluitend een ander project van TravelUnique worden geboekt of kan je deelnemen aan de Garden Route Tour.

Startdata 2022

Startdata 2022 volgen zo spoedig mogelijk.

 

Aankomst in Kaapstad is op deze maandag voor 15.00 uur. Mocht je vlucht landen na 15.00 uur, zorg er dan voor dat je vlucht aankomt op zondag en dan kan je een hotel boeken. Wij kunnen je van harte Hotel Verde op de luchthaven aanbevelen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Je wordt dan door een medewerker van het project bij het hotel opgehaald op maandagochtend en naar het vrijwilligershuis gebracht. Klik hier voor de website van hotel Verde in Kaapstad.

Het project sluit half december tot half januari. Dit in verband met de zomervakantie in Zuid-Afrika.

 

Muizenberg, Kaapstad, Zuid-Afrika

Muizenberg, Kaapstad, Zuid-Afrika

lijntje lang

Downloads

 

Download hier de Engelstalige brochure over het surf project in Kaapstad, Zuid-Afrika

Klik hier voor de Facebook pagina van dit project

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

Lees voor het boeken van dit project onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor de Algemene Voorwaarden. Bij het boeken van een project ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden.

 

Overige projecten in Kaapstad, Zuid-Afrika 

 

 • Sport coaching project. Klik hier voor het project

 

Fotogalerij

 

 

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat er de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner African Impact.

Comments are closed.