Volunteering Adventure project, Zambia

Project:  “The Ultimate Volunteering Adventure”, Livingstone, Zambia

Deelname mogelijk:  2 weken 

Prijzen staan in de tekst vermeld

Logo AI new

Projectcode: TU26/LIVUVA

 

button boeken donkergrijs

lijntje lang

Het project

 

Het project kort samengevat
 • Plaats: Livingstone, Zambia
 • Accommodatie: gedeelde vrijwilligersaccommodatie
 • Project: ‘The Ultimate Volunteering Adventure’, een community project in Livingstone
 • Duur: 2 weken
 • Aantal vrijwilligers: maximaal 10
 • Leeftijd: minimaal 17 jaar
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: project vooral bedoelt voor vrijwilligers die slechts 2 weken naar Afrika kunnen (met mogelijkheid tot verlenging)

 

Meer info: The Ultimate Volunteering Adventure project, Livingstone, Zambia

Mosi-oa-tunya – ‘The Smoke That Thunders’. Op deze manier omschrijven de plaatselijke bewoners de mist die hangt boven de Victoria Watervallen. Tegen deze achtergrond ligt de plaats Livingstone. Hier zal je werken in de community. In Livingstone leeft 65% van de bevolking onder de armoede grens. Dit betekent ook dat veel kinderen geen toegang hebben tot onderwijs. Er zijn weing veilige locaties om te spelen voor deze kinderen.  Waarvan 1 op 5 wees is. De scholen zijn overbevolk. Hier heb je te maken met ‘Hot Seating’. Dit betekent dat een kind een halve schooldag zijn of haar stoel moet afstaan aan een ander kind. Hierdoor blijven schoolresultaten vaak achter en is er geen tijd voor bijvoorbeeld sport activiteiten.  Door het opzetten van ‘after school clubs’ kunnen kinderen spelen en sporten in een veilige omgeving. Hier leren ze te delen, samen te werken en sociale vaardigheden.

 

The Ultimate Volunteering Adventure project

Dit is een uniek project; ‘The Ultimate Volunteering Adventure’. Hierbij krijg je met veel verschillende aspecten van community projecten te maken krijgt. Dit project duurt 2 weken. Het is ontwikkelt voor vrijwilligers die slechts kort de tijd hebben om vrijwilligerswerk te gaan doen in Afrika. Op deze manier heb je gedurende twee weken met veel verschillende aspecten van vrijwilligerswerk van doen. Daarnaast worden er diverse activiteiten georganiseerd om Zambia te leren kennen zoals: een ‘Village Tour’, cultureel koken, een taalles, een workshop in ‘Sustainable Developement, etc.

Natuurlijk is het mogelijk om na 2 weken werken bij dit community project aan een ander project in Livingstone deel te nemen, zoals aan een:

 • Onderwijs project
 • Sport project
 • Medisch project
 • Leeuwen project
 • Girl Impact project
Het community project

 

Dit community project is een combinatie van de projecten die er in Livingstone zijn (het Sport project, het Onderwijs project, het ‘Eco Bricking’ project), etc.

De werkzaamheden bij het community project bestaan uit:

 • Eco bricking. Er wordt in Livingstone gebouwd door middel van een proces dat ‘Eco bricking’ wordt genoemd. Dit is een unieke, duurzame manier van bouwen. Een ‘Eco Brick’ is een PEY (polyethylene terephalate), oftewel een PET fles gevuld met zacht plastic. De fles is gevuld met allerlei materialen die niet makkelijk recyclen zoals plastic zakken, cellofaan, etc. Het wordt in de fles verzameld en de fles wordt goed dicht gedraaid, hierna kan het als bouwmateriaal worden gebruikt (zie foto). Door middel van ‘Eco Bricking’ worden er veel materialen die het milieu negatief beïnvloeden vermeden. ‘Eco bricking’ is dus een hele goedkope en duurzame manier van bouwen. PET flessen met restafval plastic vullen en je hebt bouwstenen.
 • Sport en PE (Physical Education). Veel kinderen hebben geen toegang tot sport op school. Hierdoor missen ze zaken die sport zo gezond maakt: beweging, het werken in een team, enthousiasme en passie, leiderschapskwaliteiten, etc. Als vrijwilliger word je ingezet als coach voor de kinderen en ontwikkel je spel- en sportactiviteiten. Dit kan voetbal of rugby zijn, maar ook atletiek en basketbal, etc. Datgene wat jouw interesse heeft.

 

Projecten in de middag

 

 • ‘After school clubs’. Veel kinderen in Livingstone moeten snel volwassen worden. Van hen wordt vaak verwacht dat ze zorgen voor jongere broers en zussen. Om er voor te zorgen dat deze kinderen toch kind kunnen zijn en nieuwe dingen kunnen leren zijn er onderwijskundige ‘after school clubs’. Bij dit onderdeel van het project kan je je creativiteit kwijt in ‘The Art Club’. Of lees kinderen voor in ‘The Reading Club’. Of ben je goed met cijfers, help dan mee met ‘The Maths Club’.
 • Landbouwactiviteiten. In Livingstone wordt samengewerkt met duurzame landbouw initiatieven. Vrijwilligers helpen mee met het beplanten, het oogsten en het onderhouden van het stuk grond. Op deze manier worden de lokale gemeenschap zelfvoorzienend.
 • Maramba bejaardenhuis. Bejaardenhuizen zijn geen bekend fenomeen in Zambia. Vanuit de cultuur blijven ouderen bij hun familie wonen. Mensen arriveren bij het MOPH (Maramba Old People’s Home) vanuit alle windrichtingen wanneer ze niemand meer hebben die naar ze omkijken of ze bezoeken. Er is te weinig personeel in dit bejaardenhuis, waardoor vrijwilligers helpen bij het schoonmaken, het koken en andere dagelijkse taken. Op deze manier is er ook aandacht voor een spelletje, lezen en andere activiteiten. Dit is een prachtige manier om de situatie en de leefomstandigheden van de bewoners te vergroten.

 

Dagindeling The Ultimate Volunteering Adventure  project, 2 weken

Maandagochtend: Introductie, maandagmiddag: bouw project, (*) ‘Games Night’

Dinsdagochtend: Bouw project, dinsdagmiddag: ‘Math Club’, (*) taalles

Woensdagochtend: Sport lessen, woensdagmiddag: fiets tour

Donderdagochtend: ‘Village’ tour, donderdagmiddag: ‘Art Club’, (*) Culturele avond

Vrijdagochtend: Sport lessen, vrijdagmiddag: ‘After school Club’

Maandagochtend: Bouw project, maandagmiddag: MOPH

Dinsdagochtend: ‘Walking Safari’ (neushoorn), dinsdagmiddag: ‘Math Club’, (*) Sustainable Development Workshop

Woensdagochtend: Cultureel koken, woensdagmiddag: ‘Youth Club’

Donderdagochtend: Sport lessen, donderdagmiddag: ‘Art Club’, (*) Sunset Drive

Vrijdagochtend: Bouw project, vrijdagmiddag: ‘Sports Club’

(*) avondactiviteiten

 

Kortom, bij ‘The Ultimate Volunteering Adventur project’ werk je als vrijwilligers mee aan een mix tussen het bouwproject en het sportproject. Als er plaats is, de vrijwilligers het zelf wil en als je ouder bent dan 18 jaar dan kan je ook een ochtend meedraaien op Home Based Care. In de middagen word je ingedeeld in de Community projecten samen met alle andere vrijwilligers. Daarnaast zijn er extra activiteiten zoals de Walking Safari, de bike tour, de village tour en culture cooking (zelfde ochtend) en een culture middag samen met alle vrijwilligers.

 

Public Holidays en schooltermijnen 

Tijdens de schoolvakanties kunnen de activiteiten verschillen van bovenstaande omschrijving. Dit omdat de scholen dan zijn gesloten. Er zullen andere activiteiten voor in de plaats komen.

Schooltermijnen:

13 januari 2020 – 9 april 2020, Term 1

11 mei 2020 – 7 augustus 2020, Term 2

7 september 2020 – 4 december, Term 3

Tussen de termijnen in is het vakantie en zijn de scholen gesloten.

Public Holidays 2020

1 januari,8 maart, 9 maart, 10 april, 11 april, 13 april, 27 april, 1 mei, 25 mei, 6 juli, 7 juli,  3 augustus, 18 oktober, 19 oktober, 24 oktober en 25 december 2020. Op deze dagen ben je vrij.

Het projet ziet er dan anders uit als het vakantie is, er wordt dan niet gewerkt op scholen. Er wordt dan meer gewerkt bij Holiday Clubs.

Hoogtepunten van The Ultimate Volunteering Adventure project
 • Verminder de afvalberg en help mee Livingstone op te ruimen door mee te helpen aan het ‘Eco bricking bouw project’
 • Werk mee aan het sport project voor kinderen
 • Help mee kinderen van de straat te houden bij ‘After School Clubs’
 • Bezoek de Victoria Watervallen en geniet van de prachtige toeristische activiteiten dat Livingstone te bieden heeft zoals bungee jumping, een helikoptervlucht boven de watervallen, een bezoek aan het Chobe National Park in Botswana en een cruise op de Zambezi rivier
 • Maak internationale vrienden voor het leven

 

Locatie

Het community project is gevestigd in Livingstone, Zambia. Slechts 10 kilometer verwijderd van de wereldberoemde Victoria Watervallen. Vanuit Livingstone is het heel makkelijk om naar Botswana, Zimbabwe of de Caprivi strook (Namibië) te reizen.

 

Weer

Zambia ligt in zuiden van Centraal-Afrika, ten zuiden van de evenaar. Het land is erg bergachtig. Alleen in de valleien heerst een vochtig en warm tropisch klimaat. Zambia kent drie seizoenen: een koel (gemiddeld 25°C) en droog seizoen dat loopt van april tot augustus, een heet en droog seizoen van augustus tot november, de rest van het jaar is het warm en vochtig. In oktober wordt het 30°C op de plateaus en soms wel 40°C in de valleien. De beste tijd om het land te bezoeken is in de droge tijd die loopt van mei tot november.

 

Eisen

De minimum leeftijd voor deelname aan dit community project is 17 jaar. De maximum leeftijd is afhankelijk van de gezondheid van de vrijwilliger. Ben je 17 jaar bij deelname aan het project, dan dien je ouders schriftelijk toestemming te geven. Voor deelname aan ieder project is een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) een vereiste. Je dient in een goede conditie te zijn. Daarnaast ben je enthousiast, doortastend en gemotiveerd. Als je jonger bent dan 21 jaar kan je maximaal 4 weken in Livingstone verblijven.

 

African Impact

Bij aankomst bij het community project in Livingstone word je door African Impact gevraagd de ‘Terms and Conditions & Code of Conduct’ te lezen en te ondertekenen. Je tekent o.a. voor de volgende zaken:

 • Dat African Impact niet verantwoordelijk is voor ongevallen, kwijt geraakte spullen, ziekten, etc.
 • Je zelf verantwoordelijk bent voor een geldig paspoort, visum, etc.
 • Als je voortijdig het project verlaat je geen recht hebt op een terugbetaling van je geld
 • Dat je je houdt aan de Gedragsregels (Code of Conduct)

Wil je voor aanvang van je project de regels ontvangen, neem dan contact met ons op.

 

Flexibiliteit

Aan het werk gaan in Afrika kan een opwindend avontuur zijn maar soms ook een ontmoedigende onderneming. Wij beiden je de kans om werkervaring in Afrika op te doen, de mensen te leren kennen in een gestructureerd project waarbij op je veiligheid wordt gelet. Er is een projectcoördinator aanwezig die je de gehele periode zal begeleiden. Daarnaast is er bij aankomst een uitgebreide oriëntatietraining dit er voor zal zorgen dat je het meest haalt uit deze uitdaging. Aanpassingsvermogen aan het lokale systeem is een vereiste.

Er wordt nauw samengewerkt met plaatselijke hulpverleners en de lokale politieke systemen om er zorg voor de dragen dat een vrijwilliger maximaal profijt heeft van zijn of haar bijdrage.

Houdt er rekening mee dat projecten kunnen veranderen, dat behoefte van lokale gemeenschappen veranderen en dat projecten hierop aangepast worden. Soms wordt de hulp van vrijwilligers overbodig of wordt er een nieuw project opgestart, wees dus flexibel.

 AI-AP-02lijntje lang

Landeninformatie

 

Zambia

Zambia is het land van ongereptheid, van meren, lagunes en bush, van uitgestrekte savannes met enorme kuddes dieren, indrukwekkende watervallen en rivieren. Wil je als Europeaan kennismaken met de Afrikaanse manier van leven dan is Zambia een van de beste plekken om die te ervaren. De mensen zijn er warm, hartelijk en gastvrij. Ze hechten nog zeer aan oude tradities en wonen in authentieke dorpjes met rieten hutten.

Zambia is ongeveer 18 keer zo groot als Nederland. De hoofdstad is Lusaka en de officiële taal is Engels. Deze taal wordt bijna overal gesproken, ook in de meer afgelegen gebieden. In de dagelijkse spreken veel bewoners een mengeling van Afrikaans, Engels en Bantoe.
Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen: er zijn vele nationale parken, waarvan Lower Zambezi, North en South Luangwa en Kafue de drie bekendste zijn.

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Zambia
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Livingstone

lijntje lang

Praktische informatie

 

Oriëntatie

Na aankomst in Livingstone is er voor alle vrijwilligers een oriëntatieprogramma. Dit wordt gegeven door de lokale projectcoördinator en hij of zij zal je de ins-and-outs vertellen van het project. Je zult zien waar je komt te werken evenals waar de andere vrijwilligers werkzaam zullen zijn. Er is ook tijd om je vragen te beantwoorden en er zal worden verteld wat je rol en je verantwoordelijkheid is als vrijwilliger. Het is mogelijk vooraf je interesses in een bepaald deel van het project door te geven.

 

Ondersteuning

Gedurende je verblijf heb je de hulp van een ervaren coördinator. Hij of zij is 24 beschikbaar om je te helpen met problemen en/of vragen. Voor vertrek ontvang je alle benodigde informatie van TravelUnique.

 

Accommodatie

Vrijwilligers verblijven in een comfortabel en veilige complex, ongeveer 5 minuten wandelen van het centrum van Livingstone. Het complex heeft een eetkamer, een bar, een zwembad, een grote tuin en zelfs een klimwand. In dit complex kunnen maximaal 68 vrijwilligers verblijven. Dit zijn vrijwilligers van het medisch-, onderwijs, girl impact, bouw- en sportproject. Mannen en vrouwen slapen in aparte kamers.

Het huis heeft 24 uur per dag beveiliging. Er is een kluis om je kostbare spullen op te bergen (mochten die niet in je eigen locker passen). Je maaltijden worden op het complex bereid door een kok. Op iedere kamer kunnen 4 tot 6 vrijwilligers slapen, op de iets grotere kamers kunnen maximaal 8 personen slapen. Iedere kamer heeft ook weer een kast voor je persoonlijke bezittingen (neem je eigen slot mee!).

 

Maaltijden

Je krijgt drie maaltijden per dag. Het ontbijt maak je zelf klaar en bestaat uit muesli, toast, thee en koffie. Lunch en het avondeten worden voor je klaargemaakt. Weekenden zijn prima geschikt om de omgeving te verkennen en buitens huis te eten. Je dient in het weekend zelf voor je maaltijden te zorgen.
In deze landelijke omgeving is eten vaak simpel maar voedingsrijk. Laat ons voor vertrek weten als er speciale dieet wensen of allergieën zijn. . Er zijn veel restaurants in Livingstone, je vindt hier chinees, Italiaans, sushi, Indisch. Kortom, genoeg plekken om goed te eten.

 

Hoe er te komen?

Boek een ticket naar Johannesburg en vlieg vanuit Johannesburg door naar Livingstone, dit is de meest makkelijke en snelste manier op te reizen.
Op het vliegveld word je opgewacht door je lokale projectcoördinator die je naar het vrijwilligershuis zal brengen.

 

Visum

Voor Zambia heb je een visum nodig. Het meest handig is dit visum bij aankomst op de luchthaven van Livingstone aan te schaffen. De kosten zijn afhankelijk van of je een single-, dubble- of triple entry aanschaft. Je dient het visum contant te betalen in USD. Voor vertrek ontvang je van ons een ‘Letter of Invitation’. Dit document dien je bij aankomst aan de douane in Livingstone te overhandigen. Bij aankomst dien je een Business Visa aan te vragen. Het visum is geldig voor 30 dagen. Wil je langer bij het project verblijven dan dien je een TEP (Temporary Employment Permit) aan te vragen. . Helaas is het niet mogelijk een TEP aan te vragen als je jonger bent dan 21 jaar. Het team van African Impact ter plaatse zal je hierbij helpen. Wat je mee moet nemen is:

 • Gecertificeerd kopie van je paspoort (gecertificeerd door een notaris)
 • Kopie van je diploma (hoogst genoten opleiding)
 • 4 pasfoto’s

De kosten van een TEP bedragen USD 200 (Kwacha 2250). Dit dien je contant te betalen.

 

 

AI fotografie-11lijntje lang

Prijzen 

 

Voor 2 weken: € 1847

Mocht je langer willen verblijven bij één van de overige projecten in Livingstone neem dan contact met ons op voor de juiste prijs.

Er zijn bij TravelUnique geen boekings- of administratie of reserveringskosten en geen toeslag als je vertrekt in het hoogseizoen. Na het boeken van het project ontvang je een nota om een aanbetaling van € 150 te voldoen.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Transfer van Livingstone Airport naar- en van het project (alleen op maandag)
 • Oriëntatie programma
 • Dagelijks transport van- en naar het project
 • Verblijf in het vrijwilligershuis
 • Drie maaltijden per dag, ontbijt, lunch en diner (niet in het weekend)
 • Ondersteuning door een projectcoördinator

 

Niet bij de prijs inbegrepen
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Vliegticket
 • Persoonlijke items zoals kleding, etc.
 • Email, internet- en telefoonkosten
 • Maaltijden in het weekend
 • Was service
 • Kosten Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Limonade en alcohol
 • Visum voor Zambia
 • Visa voor het bezoek aan omliggende landen
 • Excursies zoals bijvoorbeeld wild water raften, etc.
Excursies (niet bij de prijs inbegrepen)
 • Diner/Sunset cruise op de Zambezi River
 • Twee dagen/nachten op safari in het Chobe National Park
 • White water rafting op de Zambezi River
 • Bungee jumping
 • Helicoptervlucht over de watervallen
 • Safari op de rug van een olifant
 • Kano safari op de Zambezi rivier met een ervaren gids
 • Game drive in Zambia’s Mosi-oa-Tunya National Park of in het Chobe National Park in Botswana
 • Bootcruise (2 nachten) op de Zambezi Rivier

 

lijntje lang

Startdata en aankomsttijden

 

Verblijf bij dit  Ultimate Volunteering Adventure project in Zambia is mogelijk gedurende 2 weken.
Hierna kan indien gewenst een ander project van Travelunique geboekt worden. Dit kan ook een project in Livingstone, Zambia zijn.

Dit project start iedere maandag van de maand, gedurende het hele jaar.

Aankomst op het vliegveld van Livingstone is op MAANDAG,  vertrek is ook op maandag. Heb je hulp nodig bij het boeken van een ticket, neem dan contact met ons op.

 

AI livingstone project volunteering Adventurelijntje lang

Downloads

 

Download hier de Engelstalige brochure over het community project in Livingstone, Zambia

Klk hier voor de Facebook pagina van dit project

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

 

Lees voor het boeken van dit community project onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor meer informatie. Bij het boeken van een project ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden.

 

Overige projecten in Zambia
 • Leeuwen project. Klik hier voor het project
 • Sport project. Klik hier voor het project

 

Fotogalerij

combinatie community project livingstone zambia

 

 

 

 

 

Mocht je foto’s willen ontvangen van de accommodatie of van het community project, neem dan contact met ons op.

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner African Impact.

 

Comments are closed.