Toerisme project, Tanzania

Project: toerisme- en business development project, Moshi, Kilimanjaro, Tanzania

Deelname mogelijk: minimaal 2 weken en maximaal 8 weken. Het project is half december tot begin januari gesloten

Prijzen staan in de tekst vermeld

Logo AI new

Projectcode: TU66/MOSHT

 

button boeken donkergrijs

lijntje lang

Het project

 

Het project kort samengevat
 • Plaats: Moshi, Kilimanjaro, Tanzania
 • Accommodatie: vrijwilligersaccommodatie
 • Type project: duurzaam toerisme en business development project
 • Duur: 2 – 8 weken
 • Aantal vrijwilligers: maximaal 10
 • Leeftijd: minimaal 18 jaar
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: zeer goed georganiseerd project vlakbij Mount Kilimanjaro
 • Stage: het is ook mogelijk om bij dit project stage te lopen. Klik hier voor de mogelijkheden

 

Algemene informatie, Kilimanjaro, Tanzania

De reden dat zovele vrijwilligers en reizigers kiezen voor dit land is toch wel de magnifieke Mount Kilimanjaro met een hoogte van 5895 meter. Aan de voet van Mount Kilimanjaro vind je Moshi (dit is in de Kilimanjaro regio). Moshi is een moderne, levendige stad in het noorden van dit land. Mount Kilimanjaro is de hoogste berg in Afrika.

Er zijn vele toeristen die Moshi bezoeken en er worden reizen naar dit gebied aangeboden door vele verschillende internationale toeristische ondernemingen. Het toerisme is een levendige businss hier. Maar helaas ontbreekt het bij een groot deel van de lokale bevolking aan kennis en vaardigheden om te profiteren van het toerisme in dit gebied. Niet alleen ontbreekt het aan kennis op het gebied van finance, marketing, interculturele verschillen, etc. Er is vaak onvoldoende kennis van het Engels. Slechts weinigen spreken voldoende Engels om zo werkzaam te zijn in lodges, hotels en bij toeristische activiteiten. Helaas wordt er dus door de lokale bevolking veel te weinig geprofiteerd van het toerisme in dit deel van de regio.

 

Het toerisme projectbutton youtube

Dit project richt zich op het toerisme en op ondernemen. Om de lokale bevolking te laten profiteren van het toerisme worden er trainingen gegeven. Als vrijwilliger kan je meehelpen bij het geven van Engelse les en het geven van training op het gebied van toerisme en business vaardigheden. Hierbij zal je zelf veel leren over de economie in dit deel van de wereld en word je geconfronteerd met zaken als armoede, slechte werkomstandigheden en gebrek aan opleiding.

 

Vakantie

Omdat er gewerkt wordt binnen de lokale gemeenschap zijn vakanties en public holidays van effect op de projecten; lokale partners zijn vrij en kinderen hebben vakantie. Hierdoor zal de structuur van het programma afwijken gedurende de vakanties.

 

8 redenen om het toerisme en business project in Kilimanjaro, Tanzania te kiezen:
 1. Je bent werkzaam in een echt Afrikaanse dorp
 2. Werk samen met de mensen woonachtig in dit gebied
 3. Leer Lingo. Er zijn weekelijks Swahili lessen waardoor je in staat bent om te communiceren met de lokale bevolking
 4. Kom meer te weten over de fascinerende, kleurrijke Masai stam
 5. Moshi is de dichtsbijzijnde stad vanaf Mount Kilimanjaro, iedere ochtend wakker worden met uitzicht op deze berg is prachtig!
 6. Mocht je een opleiding in het toerisme volgen of hebben gevolgd, dan kan je je kennis overdragen
 7. Je verblijft in een gebied met apen, schildpadden, etc. naast je deur
 8. Werk en leef samen met internationale vrijwilligers

 

Taken bij dit toerisme- en business project:
 • Onderwijs Engels en Toerisme op de lokale ‘Tourism Training School’
 • Onderwijs Engels en Business vaardigheden op de lokale middelbare school
 • Werk met verschillende groepen lokale bewoners om kennis en vaardigheden te vergroten
 • Werk met lokale vrouwengroepen
 • Meehelpen bij het ontwikkelen van duurzaam toerisme in dit gebied

Alle bovenstaande activiteiten zijn opgezet op de vaardigheden van de lokale bevolking te vergroten. Op deze wijze hebben ze meer kans op de arbeidsmarkt en kunnen ze profiteren van de toerisme industrie in dit gebied. Ze kunnen als gids aan de slag gaan, in een accommodatie werkzaam zijn of naar een andere baan binnen het toerisme solliciteren.

 

Locatie

Het project is gevestigd in een klein plattelandsdorp woont, genaamd Mdawi. Dit is maar 6 kilometer buiten Moshi. In Moshi vind je restaurants, supermarkten, cafe’s en markten. De bekendste attractie is hier natuurlijk Mount Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika.

 

Weer

Tanzania is het grootste land van Oost-Afrika. Het ligt net onder de evenaar en er heerst voor het grootse gedeelte een tropisch klimaat. Aan de kust en op het eiland Zanzibar is het altijd vochtig en warm. Temperaturen schommelen tussen de 27 en 32°C. De beste reisperiode is van juni tot en met oktober: het is dan droog en het minst warm. In de zuidelijke en noordelijke hooglanden, waar de Kilimanjaro ligt, kan het kwik zakken tot 12°C. Tanzania kent over het algemeen twee regentijden: de kleine regentijd in november en december, en de grote regentijd in maart tot april.

 

Eisen

De minimum leeftijd voor dit project is 18 jaar. De maximum leeftijd is afhankelijk van de gezondheid van de vrijwilliger. Voor ieder project van TravelUnique is een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) een vereiste. Belangrijk is dat je de Engelse taal goed beheerst. Bij dit project gaat de voorkeur uit naar vrijwilligers met een achtergrond op het gebied van business, marketing of toerisme.

 

African Impact

Bij aankomst bij je vrijwilligersproject word je door African Impact gevraagd de ‘Terms and Conditions & Code of Conduct’ te lezen en te ondertekenen. Je tekent o.a. voor de volgende zaken:

 • Dat African Impact niet verantwoordelijk is voor ongevallen, kwijt geraakte spullen, ziekten, etc.
 • Je zelf verantwoordelijk bent voor een geldig paspoort, visum, etc.
 • Als je voortijdig het project verlaat je geen recht hebt op een terugbetaling van je geld
 • Dat je je houdt aan de Gedragsregels (Code of Conduct)

Wil je voor aanvang van je project de regels ontvangen, neem dan contact met ons op.

Flexibiliteit

Aan het werk gaan in Afrika kan een opwindend avontuur zijn maar soms ook een ontmoedigende onderneming. Wij beiden je de kans om werkervaring in Afrika op te doen, de mensen te leren kennen in een gestructureerd project waarbij op je veiligheid wordt gelet. Er is een projectcoördinator aanwezig die je de gehele periode zal begeleiden. Daarnaast is er bij aankomst een uitgebreide oriëntatietraining dit er voor zal zorgen dat je het meest haalt uit deze uitdaging. Aanpassingsvermogen aan het lokale systeem is een vereiste. Er wordt nauw samengewerkt met plaatselijke hulpverleners en de lokale politieke systemen om er zorg voor de dragen dat een vrijwilliger maximaal profijt heeft van zijn of haar bijdrage.

Houdt er rekening mee dat projecten kunnen veranderen, dat behoefte van lokale gemeenschappen veranderen en dat projecten hierop aangepast worden. Soms wordt de hulp van vrijwilligers overbodig of wordt er een nieuw project opgestart, wees dus flexibel.

 AI tanzania toerisme projectlijntje lang

Landeninformatie

 

Tanzania

Tanzania is een land van geografische extremen; Tanzania heeft de hoogste piek, Mount Kilimanjaro en het laagste punt, de zoutvlakte van het Tanganyikameer en het grootste meer, het Victoriameer, op het continent. Tanzania is een gemeenschappelijke Unie van het vasteland Tanganyika en Zanzibar Island. Tanganyika kreeg haar onafhankelijkheid in 1961 en Tanzania in 1964. Het was in dat jaar dat de twee landen samen kwamen en samengingen in wat nu bekend staat als Tanzania.

 

Moshi

Moshi is een stad met een inwonersaantal van 145.000. De Chaga en de Maasai zijn de twee stammen die hun oorsprong hebben in dit gebied. De stad heeft twee belangrijke wegen gelegen rond de centraal gelegen klokkentoren. Noord zuid route naar Tanga en Dar es Salaam en een oost west route naar Arusha. Vaak wordt Moshi overgeslagen door de toeristische organisaties omdat vaak gekozen wordt voor het dichtbijgelegen Arusha, maar nu groeit het toerisme ook in deze regio vanwege de Kilimanjaro Marathon die hier jaarlijks wordt gehouden.

Moshi wordt door vele Kilimanjaro beklimmers gebruikt als uitvalsbasis.

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Zambia
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Livingstone

lijntje lang

Praktische informatie

 

Oriëntatie

Na aankomst is er voor alle vrijwilligers een oriëntatieprogramma. Dit wordt gegeven door de lokale projectcoördinator en hij of zij zal je de ins-and-outs vertellen van het project. Het oriëntatie programma bestaat uit:

 • Je ontvangt een vrijwilligershandboek over je project
 • Introductie door de projectcoördinator
 • Rondleiding door de omgeving
 • Tijd om al je vragen te stellen
 • Je rol en verantwoordelijkheid als vrijwilliger
Ondersteuning

Gedurende je verblijf heb je de hulp van een ervaren coördinator. Hij of zij is 24 beschikbaar om je te helpen met problemen en/of vragen. Voor vertrek ontvang je alle benodigde informatie van TravelUnique.

 

Accommodatie

Tijdens je tijd in Tanzania zal je een echte Afrika ‘experience’ beleven omdat je midden in een klein plattelandsdorp woont, genaamd Mdawi. Iedere ochtend zie je het prachtige uitzicht van Mount Kilimanjaro. De accommodatie is netjes maar basic. Zes kilometer verderop vind je Moshi met restaurants, supermarkten, cafés en overige bezienswaardigheden.

Je deelt een kamer met andere vrijwilligers van dezelfde sekse. De kamers zijn comfortabel, maar basic. Iedere kamer heeft een badkamer met een toilet en douche. Er zijn muskietennetten in de kamers aanwezig. Je dient zelf je eigen handdoeken mee te nemen, voor linnengoed wordt gezorgd. Je kamer zal regelmatig schoon worden gemaakt en je kleding wordt gewassen.

 

Maaltijden

Je krijgt drie maaltijden per dag. Het ontbijt maak je zelf klaar en bestaat uit eieren, toast, fruit, thee en koffie. Lunch en het avondeten worden voor je klaargemaakt. en bestaat uit lokaal en internationaal eten. Weekenden zijn prima geschikt om de omgeving te verkennen en buitens huis te eten. Laat ons voor vertrek weten als er speciale dieet wensen of allergieën zijn.

 

Hoe er te komen?

Boek een ticket naar Kilimanjaro International Airport. Je vliegt eerst naar Nairobi (Kenia) of naar Dar Es Salaam (Tanzania) om vervolgens een vlucht te boeken naar Kilimanjaro International Airport. We helpen je graag bij het boeken van een ticket.

 

Visum

Voor Tanzania heb je een visum nodig. Bij aankomst in Tanzania dien je een toeristen visum aan te schaffen, dit is een bedrag van USD 50,00. Daarnaast die je bij de ‘Immigration Desk’ van Kilimanjaro Airport ook een business visum aan te schaffen. De kosten hiervan bedragen USD 200,00. Daar dien je ook een ‘Invitation Letter’ aan de douane te overhandige. Deze brief ontvang je voor vertrek van ons. De visum kosten bedragen dus totaal USD 250,00. Houd hier rekening mee bij je budget!

 

AI toerisme project tanzanialijntje lang

Prijzen 2018

 

De prijzen voor het toerisme- en business project in Kilimanjaro, Tanzania, bedragen:

 

10 dagen: € 980,00 per persoon

2 weken: € 1089,00 per persoon

3 weken: € 1382,00 per persoon

4 weken: € 1675,00 per persoon

5 weken: € 2119,00 per persoon

6 weken: € 2395,00 per persoon

7 weken: € 2672,00 per persoon

8 weken: € 2948,00 per persoon

 

Er zijn bij TravelUnique geen boekings- of administratie of reserveringskosten en geen toeslag als je vertrekt in het hoogseizoen. Na het boeken van het project ontvang je een nota om een aanbetaling van € 150,00 te voldoen.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Vliegveld transfer vanaf Kilimanjaro International Airport
 • Oriëntatie programma
 • Dagelijks transport van- en naar het project
 • Verblijf in het vrijwilligershuis
 • Drie maaltijden per dag, ontbijt, lunch en diner
 • Onbeperkt thee, koffie en sappen gedurende de dag
 • Wasservice
 • Schoonmaakservice
 • Ondersteuning door een projectcoördinator
Niet bij de prijs inbegrepen
 • Vliegticket naar Tanzania
 • Persoonlijke items zoals kleding, etc.
 • Email, internet- en telefoonkosten
 • Kosten Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Visumkosten, USD 250
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Excursies zoals bijvoorbeeld wild water raften, etc.
Excursies (niet bij de prijs inbegrepen)

Het klimaat in Moshi is warm en zonnig, de omgeving magnifiek en de dieren overvloedig. Als je toch hier bent is een safari een must. Sommige van de meest mooie parken ter wereld bevinden zich in Tanzania en hier vind je ook de ‘Big Five”.

Ook vind je er prachtige, ongerepte stranden. Ook een aanrader is het bezoeken van Zanzibar. Dit is maar een uur vliegen vanaf Kilimanjaro.

Het Kilimanjaro National Park is een bezienswaardigheid. Het heeft één van de hoogste vulkanen ter wereld en je kan natuurlijk Mount Kilimanjaro beklimmen. De beste tijd hiervoor is de periode tussen juni – oktober.

Er zijn veel excursies mogelijk vanuit Moshi. De project coördinator ter plaatse helpt je graag bij het boeken.

 

lijntje lang

Startdata 2018 en aankomsttijden

 

Verblijf mogelijk van 2 tot en met 8 weken bij dit project.
Hierna kan indien gewenst een ander project van Travelunique geboekt worden.

Dit project start twee keer per maand op maandag.

Startdata 2018

Maandag 8 januari, 15 januari, maandag 29 januari, 12 februari, 26 februari, 12 maart, 26 maart, 9 april, 23 april, 7 mei, 21 mei, 4 juni, 18 juni, 2 juli, 16 juli, 30 juli, 13 augustus, 27 augustus, 10 september, 24 september, 8 oktober, 22 oktober, 5 november, 19 november en 3 december 2018.

 

Startdata 2019

7 januari,  14 januari, 28 januari, 11 februari, 25 februari, 11 maart, 25 maart, 8 april, 22 april, 6  mei, 20 mei, 3 juni, 17 juni, 1 juli, 15 juli, 29 juli, 12 augustus, 26 augustus, 9 september, 23 september, 7 oktober, 21 oktober, 4 november, 18 november en 2 december 2019.

 

AOA Swaziland-1lijntje lang

Downloads

 

Download hier de Engelstalige brochure over het toerisme project in Tanzania.

Uitleg projectkosten, klik hier.

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

Lees voor het boeken van dit toerisme project onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor meer informatie. Als je een project boekt ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden.

 

Overige projecten in Tanzania
 • Girl Impact project. Klik hier voor het project
 • Het onderwijs- en community project. Klik hier voor het project

 

Fotogalerij

 

AI accommodatie Tanzania AI Tanzania-1

AI Moshi-2AI moshi-10

Mocht je meer foto’s willen ontvangen van het toerisme- en business project of van de accommodatie, neem dan contact met ons op.

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner African Impact.

 

Comments are closed.