Toerisme stage, Tanzania

Stage: toerisme- en business development stage Moshi, Kilimanjaro, Tanzania

Deelname mogelijk: 4, 8 of 12 weken. Het programma is half december tot begin januari gesloten

Prijzen staan in de tekst vermeld

Logo AI new

Projectcode: TUS04

 

button boeken donkergrijs

lijntje lang

De stage

 

De stage kort samengevat
 • Plaats: Moshi, Kilimanjaro, Tanzania
 • Accommodatie: gedeelde accommodatie
 • Type stage: toerisme- en business development stage
 • Duur: 4, 8 of 12 weken
 • Leeftijd: minimaal 18 jaar
 • Voertaal: Engels
 • Kenmerk: zeer goed georganiseerd project vlakbij Mount Kilimanjaro

 

Algemene informatie, Kilimanjaro, Tanzania

De reden dat zovele reizigers kiezen voor Tanzania is toch wel de magnifieke Mount Kilimanjaro met een hoogte van 5895 meter. Aan de voet van Mount Kilimanjaro vind je Moshi (dit is in de Kilimanjaro regio). Moshi is een moderne, levendige stad in het noorden van Tanzania. Mount Kilimanjaro is de hoogste berg in Afrika.

Er zijn vele toeristen die Moshi bezoeken en er worden reizen naar dit gebied aangeboden door vele verschillende internationale toeristische ondernemingen. Het toerisme is een levendige business hier. Maar helaas ontbreekt het bij een groot deel van de lokale bevolking aan kennis en vaardigheden om te profiteren van het toerisme in dit gebied. Niet alleen ontbreekt het aan kennis op het gebied van finance, marketing, interculturele verschillen, etc. Er is vaak onvoldoende kennis van het Engels. Slechts weinigen spreken voldoende Engels om zo werkzaam te zijn in lodges, hotels en bij toeristische activiteiten. Helaas wordt er dus door de lokale bevolking veel te weinig geprofiteerd van het toerisme in dit deel van Tanzania.

 

Toerisme- en business development stage

Dit programma richt zich op het toerisme en op ondernemen. Om de lokale bevolking te laten profiteren van het toerisme worden er trainingen gegeven. Als stagiaire kan je meehelpen bij het geven van Engelse les en het geven van training op het gebied van toerisme en business vaardigheden. Hierbij zal je zelf veel leren over de economie in dit deel van de wereld en word je geconfronteerd met zaken als armoede, slechte werkomstandigheden en gebrek aan opleiding.

 

Wat is er bereikt?
 • Een kleine ‘walking tour’ business is succesvol opgestart door locals
 • Er zijn cursussen op het gebied van gezondheidszorg en het genereren van een inkomen ontwikkeld en succesvol aangeboden aan lokale vrouwen
 • Een business development programma is gemaakt en heeft geleid tot een cursus van 10 weken voor locals
 • 18 mensen werden getraind en zijn nu werkzaam in het toerisme

 

Waarom kiezen voor de toerisme- en business development stage in Kilimanjaro, Tanzania?
 1. Je bent werkzaam in een Afrikaanse gemeenschap waar je met de locals probeert hun levensstandaard te verhogen. Je biedt ze kansen om een inkomen te generen en te profiteren van het toerisme
 2. Gebruik je business kennis en marketing vaardigheden om deze over te brengen op de lokale bevolking
 3. Ontwikkel je onderwijs capaciteit door Engelse lessen te verzorgen en lessen op het gebied van toerisme
 4. Leer dagelijkse problemen op te lossen, samen met het team en de lokale bevolking
 5. Word uitgedaagd om kritisch te kijken hoe de lokale bevolking kan profiteren van het toerisme en kom met creatieve ideeën en oplossingen
 6. Deze stage kan een goede bijdrage leveren aan je CV

 

Taken bij deze stage
 • Onderwijs Engels en Toerisme op de lokale ‘Tourism Training School’
 • Geef Engels en Business vaardigheden op de lokale middelbare school
 • Werk met verschillende groepen lokale bewoners om kennis en vaardigheden te vergroten
 • Werk met lokale vrouwengroepen
 • Meehelpen bij het ontwikkelen van duurzaam toerisme in dit gebied
 • Leer hoe business development werk in een Afrikaans land
 • Ontwikkel je eigen leiderschapskwaliteiten

 

De vier speerpunten van de stage
 1. Het geven van Engelse les. Een redelijke kennis van het gesproken Engels is noodzakelijk om werk te kunnen vinden in het toerisme
 2. Maasai Empowerment. De Maasai stam staat bekend om hun traditionele dansen (springen), dit zien toeristen graag. Daarom worden Maasai dansgroepen ondersteund die kunnen optreden bij hotels en guesthouses om op deze manier een inkomen te verdienen. Als stagiaire help je mee hun performance te verbeteren en contacten te leggen met hotels
 3. Walking tours. Je werkt samen met een aantal mensen van de lokale gemeenschap en train ze hoe ze een ‘walking tour’ voor toeristen kunnen opzetten en hoe ze deze kunnen ver marketen
 4. Female Empowerement. Als stagiaire werk je samen met lokale vrouwen om te kijken hoe ze een inkomen kunnen verdienen. Verder worden ze geholpen met issues die spelen op het gebied van sociale gelijkheid, gezondheid, etc.

Alle bovenstaande activiteiten zijn opgezet op de vaardigheden van de lokale bevolking te vergroten. Op deze wijze hebben ze meer kans op de arbeidsmarkt en kunnen ze profiteren van de toerisme industrie in dit gebied. Ze kunnen als gids aan de slag gaan, in een accommodatie werkzaam zijn of naar een andere baan binnen het toerisme solliciteren.

 

Locatie

Het programma is gevestigd in een klein plattelandsdorp woont, genaamd Mdawi. Dit is maar 6 kilometer buiten Moshi. In Moshi vind je restaurants, supermarkten, cafe’s en markten. De bekendste attractie is hier natuurlijk Mount Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika.

 

Weer

Tanzania is het grootste land van Oost-Afrika. Het ligt net onder de evenaar en er heerst voor het grootse gedeelte een tropisch klimaat. Aan de kust en op het eiland Zanzibar is het altijd vochtig en warm. Temperaturen schommelen tussen de 27 en 32°C. De beste reisperiode is van juni tot en met oktober: het is dan droog en het minst warm. In de zuidelijke en noordelijke hooglanden, waar de Kilimanjaro ligt, kan het kwik zakken tot 12°C. Tanzania kent over het algemeen twee regentijden: de kleine regentijd in november en december, en de grote regentijd in maart tot april.

 

Eisen

De minimum leeftijd voor dit project is 18 jaar. Voor iedere stage van TravelUnique is een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) een vereiste. Belangrijk is dat je de Engelse taal goed beheerst. Je dient een achtergrond te hebben op het gebied van business, marketing of toerisme. Iedere week zal je de week activiteiten  met je mentor doorspreken. Graag ontvangen we je Engelstalig CV plus motivatie brief. Een Skype gesprek in het Engels zal deel uit maken van de selectie procedure. Belangrijk is verder dat je voldoende kennis hebt van Word en Excel. Daarnaast ben je leergierig, kan je goed in teamverband werken, ben je geduldig en kan je je aanpassen aan het lokale systeem. Een positieve houding en flexibiliteit zijn zeer belangrijk!

 

African Impact

Bij aankomst bij je stage word je door African Impact gevraagd de ‘Terms and Conditions & Code of Conduct’ te lezen en te ondertekenen. Je tekent o.a. voor de volgende zaken:

 • Dat African Impact niet verantwoordelijk is voor ongevallen, kwijt geraakte spullen, ziekten, etc.
 • Dat je zelf verantwoordelijk bent voor een geldig paspoort, visum, etc.
 • Dat als je voortijdig het project verlaat je geen recht hebt op een terugbetaling van je geld
 • Dat je je houdt aan de Gedragsregels (Code of Conduct)

Wil je voor aanvang van je stage de regels ontvangen, neem dan contact met ons op.

 

Flexibiliteit

Aan het werk gaan in Afrika kan een opwindend avontuur zijn maar soms ook een ontmoedigende onderneming. Wij beiden je de kans om werkervaring in Afrika op te doen, de mensen te leren kennen in een gestructureerd project waarbij op je veiligheid wordt gelet. Er is een mentor aanwezig die je de gehele periode zal begeleiden. Daarnaast is er bij aankomst een uitgebreide oriëntatietraining dit er voor zal zorgen dat je het meest haalt uit deze uitdaging. Aanpassingsvermogen aan het lokale systeem is een vereiste. Er wordt nauw samengewerkt met plaatselijke hulpverleners en de lokale politieke systemen om er zorg voor de dragen dat een vrijwilliger maximaal profijt heeft van zijn of haar bijdrage.

Houdt er rekening mee dat programma’s kunnen veranderen, dat behoefte van lokale gemeenschappen veranderen en dat programma’s hierop aangepast worden. Soms wordt de hulp van een stagiaire overbodig of wordt er een nieuw programma opgestart, wees dus flexibel.

 

lijntje lang

Landeninformatie

 

Tanzania

Tanzania is een land van geografische extremen; Tanzania heeft de hoogste piek, Mount Kilimanjaro en het laagste punt, de zoutvlakte van het Tanganyikameer en het grootste meer, het Victoriameer, op het continent. Tanzania is een gemeenschappelijke Unie van het vasteland Tanganyika en Zanzibar Island. Tanganyika kreeg haar onafhankelijkheid in 1961 en Tanzania in 1964. Het was in dat jaar dat de twee landen samen kwamen en samengingen in wat nu bekend staat als Tanzania.

 

Moshi

Moshi is een stad met een inwonersaantal van 145.000. De Chaga en de Maasai zijn de twee stammen die hun oorsprong hebben in dit gebied. De stad heeft twee belangrijke wegen gelegen rond de centraal gelegen klokkentoren. Noord zuid route naar Tanga en Dar es Salaam en een oost west route naar Arusha. Vaak wordt Moshi overgeslagen door de toeristische organisaties omdat vaak gekozen wordt voor het dichtbijgelegen Arusha, maar nu groeit het toerisme ook in deze regio vanwege de Kilimanjaro Marathon die hier jaarlijks wordt gehouden.

Moshi wordt door vele Kilimanjaro beklimmers gebruikt als uitvalsbasis.

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Zambia
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Livingstone

lijntje lang

Praktische informatie

 

Oriëntatie

Na aankomst is er voor alle stagiaires een oriëntatieprogramma. Dit wordt gegeven door de lokale projectcoördinator en/of je mentor. Hij of zij zal je de ins-and-outs vertellen van het project. Het oriëntatie programma bestaat uit:

 • ontvangst van een vrijwilligershandboek over je stage
 • introductie door de projectcoördinator
 • Rondleiding door de omgeving
 • Tijd om al je vragen te stellen
 • Je rol en verantwoordelijkheid als stagiair
Ondersteuning

Gedurende je verblijf heb je de hulp van een ervaren coördinator. Hij of zij is 24 beschikbaar om je te helpen met problemen en/of vragen. Voor vertrek ontvang je alle benodigde informatie van TravelUnique.

 

Accommodatie

Tijdens je tijd in Tanzania zal je een echte Afrika ‘experience’ beleven omdat je midden in een klein plattelandsdorp woont, genaamd Mdawi. Iedere ochtend zie je het prachtige uitzicht van Mount Kilimanjaro. De accommodatie is netjes maar basic. Zes kilometer verderop vind je Moshi met restaurants, supermarkten, cafés en overige bezienswaardigheden.

Je deelt een kamer met andere vrijwilligers van dezelfde sekse. De kamers zijn comfortabel, maar basic. Iedere kamer heeft een badkamer met een toilet en douche. Er zijn muskietennetten in de kamers aanwezig. Je dient zelf je eigen handdoeken mee te nemen, voor linnengoed wordt gezorgd. Je kamer zal regelmatig schoon worden gemaakt en je kleding wordt gewassen.

 

Maaltijden

Je krijgt drie maaltijden per dag. Het ontbijt maak je zelf klaar en bestaat uit eieren, toast, fruit, thee en koffie. Lunch en het avondeten worden voor je klaargemaakt. en bestaat uit lokaal en internationaal eten. Weekenden zijn prima geschikt om de omgeving te verkennen en buitens huis te eten. Laat ons voor vertrek weten als er speciale dieet wensen of allergieën zijn.

 

Hoe er te komen?

Boek een ticket naar Kilimanjaro International Airport. Je vliegt eerst naar Nairobi (Kenia) of naar Dar Es Salaam (Tanzania) om vervolgens een vlucht te boeken naar Kilimanjaro International Airport. We helpen je graag bij het boeken van een ticket.

 

Visum

Voor Tanzania heb je een visum nodig. Bij aankomst in Tanzania dien je een toeristen visum aan te schaffen, dit is een bedrag van USD 50,00. Daarnaast die je bij de ‘Immigration Desk’ van Kilimanjaro Airport ook een business visum aan te schaffen. De kosten hiervan bedragen USD 200,00. Daar dien je ook een ‘Invitation Letter’ aan de douane te overhandige. Deze brief ontvang je voor vertrek van ons. De visum kosten bedragen dus totaal USD 250,00. Houd hier rekening mee bij je budget.

 

lijntje lang

Prijzen 2017

 

De prijzen voor de toerisme- en business development stage in Kilimanjaro, Tanzania, bedragen:

4 weken: € 1545,00 per persoon

8 weken: € 2719,00 per persoon

12 weken: € 3739,00 per persoon

Er zijn bij TravelUnique geen boekings- of administratie of reserveringskosten en geen toeslag als je vertrekt in het hoogseizoen. Na het boeken van de stage ontvang je een nota om een aanbetaling van € 150,00 te voldoen.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Vliegveld transfer vanaf Kilimanjaro International Airport
 • Oriëntatie programma
 • Dagelijks transport
 • Accommodatie
 • Drie maaltijden per dag, ontbijt, lunch en avondeten
 • Onbeperkt thee, koffie en sappen gedurende de dag
 • Was service
 • Schoonmaak service
 • Ondersteuning door een mentor
Niet bij de prijs inbegrepen
 • Vliegticket naar Tanzania
 • Persoonlijke items zoals kleding, etc.
 • Email, internet- en telefoonkosten
 • Kosten Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Visumkosten, USD 250,00
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Excursies zoals bijvoorbeeld wild water raften, etc.
Excursies (niet bij de prijs inbegrepen)

Het klimaat in Moshi is warm en zonnig, de omgeving magnifiek en de dieren overvloedig. Als je toch in Tanzania bent is een safari een must. Sommige van de meest mooie parken ter wereld bevinden zich in Tanzania en hier vind je ook de ‘Big Five”.

Ook vind je in Tanzania prachtige, ongerepte stranden. Ook een aanrader is het bezoeken van Zanzibar voor de kust van Tanzania. Dit is maar een uur vliegen vanaf Kilimanjaro.

Het Kilimanjaro National Park is een bezienswaardigheid. Het heeft één van de hoogste vulkanen ter wereld en je kan natuurlijk Mount Kilimanjaro beklimmen. De beste tijd hiervoor is de periode tussen juni – oktober.

Er zijn veel excursies mogelijk vanuit Moshi. De project coördinator ter plaatse helpt je graag bij het boeken.

 

lijntje lang

Startdata 2017 en aankomsttijden

 

Verblijf is mogelijk 4, 8 of 12 weken.
Start twee keer per maand op maandag.

De startdata in 2017 zijn:

2 januari, 16 januari, 30 januari, 13 februari, 27 februari, 13 maart, 27 maart, 10 april, 24 april, 8 mei, 22 mei, 5 juni, 19 juni, 3 juli, 17 juli, 31 juli, 14 augustus, 28 augustus, 11 september, 25 september, 9 oktober, 23 oktober, 6 november, 20 november en 4 december 2017.

 

lijntje lang
Downloads

 

Download hier de Engelstalige brochure over het toerisme project in Tanzania.

Uitleg kosten, klik hier.

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

Lees voor het boeken van deze toerisme- en business development stage onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor meer informatie. Als je een project boekt ga je akkoord met onze AV.

 

Overige stages
 • Dierenarts assistentie stage, Kaapstad, Zuid-Afrika. Klik hier voor de stage
 • Girl Impact stage, Livingstone, Zambia. Klik hier voor de stage

 

Fotogalerij

AI accommodatie Tanzania

AI Moshi-2AI moshi-10

Mocht je meer foto’s willen ontvangen van de toerisme- en business development stage of van de accommodatie, neem dan contact met ons op.

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten en programma’s veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner African Impact.

 

Comments are closed.