Wild Coast project, Zuid-Afrika

Project: Wild Coast project, Chintsa, Zuid-Afrika

Deelname mogelijk: minimaal 2 weken en maximaal 11 weken, dit project is in december/ half januari gesloten

Prijzen staan in de tekst vermeld

 

VA 32 South

Projectcode: TU17/VASWC

 

button boeken donkergrijs

 

lijntje lang

HET PROJECT

 

Het project kort samengevat
 • Plaats: Chintsa, Wild Coast, Zuid-Afrika
 • Accommodatie: vrijwilligershuis aan het strand
 • Type project: werken als (computer) onderwijsassistent(e)
 • Duur: 2 – 11 weken
 • Leeftijd: minimaal 18 jaar
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: goed georganiseerd project in een prachtige omgeving

 

Wild Coast project, Chintsa, Zuid-Afrika

Wil je vrijwilligerswerk gaan doen in Afrika en specifiek in Zuid-Afrika, dan is dit een prachtig onderwijs project; het Wild Coast School Project.
De focus bij dit project ligt op computers en computerlessen aan kinderen op de plaatselijk Wild Coast Schools. Je werkt met kinderen in de leeftijd 6 – 14 jaar, iedere ochtend. Daarnaast is er de mogelijk om met jongere kinderen kunstzinnige activiteiten te ontplooien. In de middagen zal je meedraaien bij een community project. Dit is een project wat geschikt is voor iedereen die zeer handig is met een computer.

 

Het computer onderwijs projectFair trade logo

Dit project is genaamd: Computer Literacy Skills Development. Oftwel; een onderwijs project op het gebied van computers. Dit houdt in dat je kinderen basisvaardigheden bijbrengt op de computer. Daarnaast help je de onderwijzers als klassenassistent en help je me computerlokalen in te richten.

De plattelandscholen in Zuid-Afrika hebben niet allemaal elektriciteit, hebben niet allemaal computers en als er computers zijn dan hebben ze vaak geen idee hoe deze computers goed te gebruiken. Bij dit project krijgen de scholen een computertraining en support. Een mooi voorbeeld is The Big Green eMachine. Dit is een 4×4 mobiel computer lab op zonne energie. Er zijn 11 laptops en een server. Vrijwilligers hebben de mogelijkheid om les te geven in deze computerklas op wielen.

 

Middagprojecten bij het Wild Coast project

Sport

Sport is niet alleen goed voor een gezonde levensstijl maar ook voor het ontwikkelen van sociale vaardigheden. Twee keer per week runnen de vrijwilligers sportsessies; voetbal, netball, cricket en andere sporten.

Tuinproject

Maandagmiddag is gereserveerd om te tuinieren! Je zorgt voor de planten-en groenten tuin van de Chintsa East School en je leert de kinderen te wieden, te planten en te oogsten.

Children’s Home of Safety

Hier breng je één middag per week een bezoek aan. Je helpt de onderbezette staff van het kinderopvanghuis door met de kinderen te lezen, te sporten en te helpen met huiswerk.

Bouwen

Samen met Friends of Chintsa wordt er gebouwd en spullen gerepareerd in scholen. Je houdt je bezig met het aanleggen van WC’s, het bouwen van speeltoestellen en overige klussen in en rondom de school.

 

Environmental Education

Naast het computerproject is er het project ‘Environmental Education’. Dit wordt gedoceerd door middel van innovatieve, gestructureerde modules. Onderwerpen die worden besproken zijn: My School Environment, Water and Sanitation en een studie over vogels en bomen en andere relevantie onderwerpen.

 

Dagindeling

Als vrijwilliger reis je samen met de kinderen in de bus naar school. Je helpt mee in de klassen van 7.00 – 13.00 uur. In de middagen help je mee bij een community project. De avonden en weekenden ben je vrij.

 

Schoolvakanties 2017

School termijnen 2017:

School term 1: 11 januari – 31 maart 2017 (vakantie 1 april – 17 april 2017)

School term 2: 18 april – 30 juni (vakantie 1 juli – 23 juli 2017)

School term 3: 24 juli – 29 september 2017 (vakantie 30 september – 8 oktober 2017)

School term 4: 9 oktober – 6 december 2017 (vakantie 7 december 2017 – 16 januari 2018)

Extra vrije dagen zijn er op maandag 20 maart 2017 en vrijdag 28 april 2017.

 

Locatie

Chintsa is gelegen aan een prachtige baai met een lagune, volledig omgeven door een tropisch woud. Het dient als de zuidelijke toegangspoort tot de Wild Coast, beroemd om zijn ongerepte stranden, rijke natuurlijke omgeving en de landelijke levensstijl. Chintsa is 40 km verwijdert van East-London, de luchthaven en de Jikeleza Route.

 

Weer

Zuid-Afrika heeft een klimaat dat voor reizigers en vrijwilligers ideaal is: het hele jaar kan het land bezocht worden. De zomer op het zuidelijk halfrond, waar Zuid-Afrika gelegen is, loopt van december tot en met februari. Dit is de periode waarin ook de meeste neerslag valt. Nat is het land zeker niet. In en rondom Kaapstad, aan de zuidwestkust, is het ‘s zomers droog. De zomers zijn aangenaam warm met 25°C aan de kust en tegen de 30°C landinwaarts. Het westelijke gedeelte, waar de Kalahariwoestijn ligt, is het warmst (35°C). In de winter, juni tot september, zakt het kwik tot 20°C. Aan de zuidwestkust is het dan nog wat koeler.

 

Eisen

Het project is geschikt voor vrijwilligers vanaf 18 jaar, er is geen ervaring vereist. Je bent enthousiast en creatief. Daarnaast beschik je over goede computervaardigheden en spreek je goed Engels. Ook kan je goed in teamverband werken. Er is geen maximum leeftijd. Voor vertrek raden wij aan boeken te lezen over Zuid-Afrika, Apartheid en HIV/AIDS.
Bij elk project is een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) een vereiste. Deze VOG mag niet ouder zijn dan 6 maanden en dienen wij voor aankomst bij het project in ons bezit te hebben.

 

Flexibiliteit

Aan het werk gaan als vrijwilliger in Afrika kan een opwindend avontuur zijn maar soms ook een ontmoedigende onderneming. Wij beiden je de kans om werkervaring in Afrika op te doen, de mensen te leren kennen in een gestructureerd project waarbij op je veiligheid wordt gelet. Er is een projectcoördinator aanwezig die je de gehele periode zal begeleiden. Daarnaast is er bij aankomst een uitgebreide oriëntatietraining dit er voor zal zorgen dat je het meest haalt uit deze uitdaging. Aanpassingsvermogen aan het lokale systeem is een vereiste. Er wordt nauw samengewerkt met plaatselijke hulpverleners en de lokale politieke systemen om er zorg voor de dragen dat een vrijwilliger maximaal profijt heeft van zijn of haar bijdrage, maar wees flexibel.

 

VA 32 Chintsa-7 wild coast project chintsa zuid-afrika lijntje lang

LANDENINFORMATIE

 

Zuid-Afrika

Er is geen land met zoveel variatie als Zuid-Afrika. En het is zo makkelijk te bereizen. Zuid-Afrika wordt wel eens “een wereld in één land” genoemd en dat is terecht. Je vindt er vele nationale parken, wildreservaten, schitterende natuurgebieden, moderne steden, gezellige dorpjes en prachtige verlaten stranden.

Zuid-Afrika heeft als bijnaam de “Regenboognatie”. Die naam dankt het land vooral aan de veelzijdigheid en veelkleurigheid van land, bevolking en cultuur. Dit alles maakt Zuid-Afrika tot een ideale bestemming.
Zuid-Afrika is de enige Fair Trade bestemming in de wereld. Accommodatie, vrijwilligersproject en reizen kunnen het logo krijgen van FTTSA (Fair Trade Tourism South-Africa), als ze aan allerlei criteria voldoen. Dit is zo’n Fair Trade project.

 

Chintsa

Chintsa is gelegen aan een prachtige baai met een lagune, volledig omgeven door een tropisch woud. Het dient als de zuidelijke toegangspoort tot de Wild Coast, beroemd om zijn ongerepte stranden, rijke natuurlijke omgeving en de landelijke levensstijl. Chintsa is 40 km verwijdert van East-London, de luchthaven en de Jikeleza Route. Deze route loopt tussen East-London en het zuiden van de Wild Coast. Lange zandstranden, begroeide duinen en onontwikkeld estuaria rekken naar het oosten met een diverse rotsachtige kust, slechts onderbroken door de schilderachtige baaien van Chintsa West en Queensberry Bay naar het westen.

 

Jikeleza route

Cintsa is deel van de Jikeleza route, een toeristische route die in 1999 opgezet is om het toerisme te bevorderen in dit onontgonnen gebied aan het begin van de Wild Coast. Jikeleza is het Xhosa woord voor ‘De ronde doen’, wat ook zeker de moeite waard is om te doen! De stranden zijn wit en leeg, de Big 5 vind je in Inkwenkwezi Game Reserve. Verder kan je hier ook abseilen, quadbiken, rivier cruises maken en kayaken op de zee. Restaurantjes en barretjes zijn er ook.

 

African Heartland Journeys

De lokale touroperator African Heartland Journeys runt een surfschool, organiseert paardrijden op het strand, game drives en quad biking. Backpackers accommodatie Buccaneers verwelkomt ook vrijwilligers in hun zwembad. Daarnaast organiseren ze kanoën en boogie boarden.

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Zuid-Afrika
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over The Wild Coast

lijntje lang

Praktische informatie

 

Ondersteuning

Ondersteuning en advies ontvang je van de lokale projectmanager en natuurlijk van TravelUnique. Vooraf ontvang je advies en informatie over je reis. Bij aankomst krijg je van het lokale team informatie over de huidige status van het project en alle informatie over je nieuwe leefomgeving.

 

Accommodatie

Vrijwilligers zullen worden ondergebracht in een volledig ingericht huis in Chintsa East. Alle kamers zijn geschikt voor twee tot maximaal 6 personen. Het huis biedt uitzicht op Chintsa beach en de lagoon. Het huis is slechts enkele minuten lopen vanaf het strand. Hier kan je kanoën, boogie boarden. Het huis wordt dagelijks bezochten door apen! Huismanager Nomakwezi zorgt er voor dat alles in huis op rolletjes loopt. Klik hier voor foto’s van de accommodatie.

Klik hier om foto’s van de accommodatie te zien.

 

Maaltijden

Je krijgt drie maaltijden per dag, ontbijt kun je zelf pakken en bestaat uit muesli, brood, thee en koffie. Lunch is een broodje en fruit, gemaakt door de huismanager. Het avondeten wordt voor je klaargemaakt.

 

Hoe er te komen?

Je kunt direct van Amsterdam naar Johannesburg vliegen (KLM), maar het is goedkoper omdat via een tussenstop (Londen, Frankfurt) te doen (bijvoorbeeld via South African Airways). Hierna boek je een (lokaal) ticket Johannesburg – East London. Bij aankomst op het vliegveld word je opgehaald door een lokale vertegenwoordiger.
Voor reisadvies kun je natuurlijk altijd contact met TravelUnique opnemen.

Aankomst bij het project is op MAANDAG.

 

Visum

Je hebt geen visum nodig voor Zuid-Afrika als je korter dan 90 dagen in het land verblijft. Bij de douane krijg je een stempel in je paspoort (let er op dat je minimaal 2 lege bladzijden in paspoort hebt). Hieraan zijn geen kosten verbonden. Het paspoort moet tenminste nog 30 dagen geldig zijn na terugkomst. Verder moet je een vliegticket hebben met bevestigde terug- of doorvlucht.

 

Geld

De munteenheid in Zuid-Afrika is de rand (ZAR). De rand is onderverdeeld in 100 cent en wordt uitgegeven in munten van 1, 2, 5, 10, 20 en 50 cent en 1, 2 en 5 rand en biljetten van 10, 20, 50, 100 en 200 rand.

Bekijk hier de huidige koers van de Zuid-Afrikaanse rand.

Euro’s kun je op veel plaatsen omwisselen, maar pinnen is voordeliger. Vergeet niet je pinpas aan te zetten voor geldopname buiten Europa! Op luchthavens en in steden en dorpen kun je vrij makkelijk pinnen. Mastercard en Visa worden op veel plaatsen geaccepteerd (niet bij benzinepompen, hier accepteert men alleen cash). Travellercheques worden redelijk geaccepteerd, maar bij banken moet je vaak lang in de rij staan en veel papieren invullen. Dus het beste is gewoon geld te pinnen. Terugwisselen van rand in harde valuta is geen probleem.

 

VA 32 Chintsa-6 Wild coast project chintsa zuid-afrikalijntje langPrijzen 

 

De prijzen staan vermeld in GBP (Engelse pond). Klik hier voor de juist koers van de GBP.

De prijzen voor het Wild Coast school project in Chintsa bedragen:

2 weken: £ 510,00 per persoon

4 weken: £ 984,00 per persoon

Iedere week extra: £ 246,00 per persoon

Gebruik je het boekingsformulier, vul dan bij ‘eventuele opmerkingen’ het gewenste aantal weken in. Je ontvangt dan zo snel mogelijk een prijsopgave.

Er zijn bij TravelUnique geen boekings- of administratie of reserveringskosten en geen toeslag als je vertrekt in het hoogseizoen.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Luchthaventransfer bij aankomst en vertrek (op maandag)
 • Ondersteuning door lokale vertegenwoordigers
 • Dagelijkse transfer van- en naar de projecten
 • Wekelijkse feedback
 • Kost en inwoning (verblijf in het vrijwilligershuis), gedeelde kamer
 • Drie maaltijden per dag
 • Welkomspakket (1 uur gratis internet, ‘t-shirt, vouchers voor restaurants en bars)
Niet bij de prijs inbegrepen
 • Persoonlijke items, zoals kleding en reisartikelen
 • Kosten internet
 • Heen- en terugvluchten
 • Reisverzekering
 • Telefoongesprekken
 • Kosten VOG (Verklaring Omtrent Gedrag), de kosten bedragen € 30,05, in België is dit gratis
 • Eventuele visa voor reizen naar omliggende landen of bij een verblijf van meer dan drie maanden
 • Excursies
 • Frisdrank en alcoholische dranken

 

lijntje lang

Startdata en aankomsttijden

 

Verblijf bij dit Wild Coast project is mogelijk van 2 tot en met 11 weken .

Dit project start op maandag. Op maandag dien je ook aan te komen bij het project en je vertrek ook weer op een maandag. Het project is echter gesloten gedurende de schoolvakanties.

 

In 2017 zijn dit de volgende startdata: 

Maandag 16 januari, 23 januari, 30 januari, 6 februari, 13 februari, 20 februari, 27 februari, 6 maart, 13 maart, 20 maart, 27 maart, 24 april, 1 mei, 8 mei, 15 mei, 22 mei, 29 mei, 5 juni, 12 juni, 24 juli, 31 juli, 7 augustus, 14 augustus , 21 augustus, 28 augustus, 4 september, 11 september, 16 oktober, 23 oktober, 30 oktober en 13 november 2017.

De data voor 2018 volgen zo spoedig mogelijk.

 

 

VA 32 Chintsa-3 wildcoast project chintsa zuid-afrikalijntje lang

Downloads en links

 

Download hier de Engelstalige brochure over het Wild Coast project in Chintsa, Zuid-Afrika.

Klik hier voor de Facebook pagina van het project.

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

Lees voor het boeken van dit project onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor de Algemene Voorwaarden. Bij het boeken van een project ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden.

 

Overige projecten in Chintsa, Zuid-Afrika
 • African Angels project. Klik hier voor het project.
 • Kleuterschool project. Klik hier voor het project.

 

Vergelijkbare projecten
 • Onderwijs project, Swaziland. Klik hier voor het project.
 • Onderwijs project, Mangotchi District, Malawi. Klik hier voor het project.

 

Fotogalerij

 

VA 32 Chintsa-2 VA 32 Chintsa-1
Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartners Naturally Africa / VA 32 South.

Comments are closed.