Wild Zoo project

Project:  Wild Zoo natuurbehoud project, Zuid-Afrika

Deelname mogelijk: 3 weken (start 2 keer per jaar)

Prijzen staan in de tekst vermeldlogo live4now

Projectcode: TU33/L4NWZ

 

button boeken donkergrijs

 

lijntje lang

HET PROJECT

 

Het project kort samengevat
 • Plaats: diverse locaties in Zuid-Afrika (Garden Route)
 • Accommodatie: diverse accommodaties
 • Type project: natuurbehoud project
 • Duur: 3 weken, start 2x per jaar (juli en augustus)
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Leeftijd: minimaal 18 jaar
 • Maximaal aantal deelnemers: 10
 • Kenmerk: project waarbij je dieren van groot tot klein in hun natuurlijke leefomgeving ziet

 

Wild Zoo natuurbehoud/conservation project

 

Onze partner bij dit project is Live4Now een organisatie die natuurbehoud projecten aanbiedt gericht op studenten. Live4Now is opgericht in 2012 door Melissa en Elton du Plooy, beiden geboren en getogen in Zuid-Afrika, met een passie voor wildlife. Ze willen je graag zou veel als mogelijk laten zien van het prachtige Zuid-Afrika; de prachtige landschappen, de safariparken, de kustlijn en het bijzonder mooie wildleven. Dit doen ze door je een geheel verzorgd project aan te bieden waarbij alles is geregeld en waarbij je in goede accommodaties verblijft. Klik hier voor een uitgebreide omschrijving.

Het project heet Wild Zoo met een knipoog naar de dieren die je hier in het wild ziet, dieren die wij in West Europa vooral in een dierentuin vinden.

Het Wild Zoo project is vooral gericht op studenten die een opleiding volgen op het gebied van zoölogie, milieukunde, animal science of biologie. Of studenten met een aanverwante studie. In 3 weken tijd leer je een hele hoop van professionals en zie je veel van het bijzonder mooie Zuid-Afrika.

 

Waar word je bij betrokken?

Je zal worden betrokken bij de volgende aspecten:

 • Game Reserve Management en Wildlife conservation. Je zal 5 dagen doorbrengen bij een ‘Big Five’ Game Reserve. Hier assisteer je de rangers, je wordt betrokken bij o.a. research, het monitoren van het gedrag van dieren, het identificeren van vogels, erosie controle, etc.
 • Ornithologie (vogelkunde). Hierbij leer je meer over struisvogels op een struisvogel boerderij, je bezoekt een roofvogelcentrum en een natuurreservaat aan de kust waar je meer leert over de Cape Vulture
 • Marine Biologie. Je neemt 2 dagen deel aan een witte haaien project en bezoekt een zeehonden opvang. Ook leer je meer over de Afrikaanse pinguïn. Daarnaast krijg je van marine biologen uitleg over marine conservation en bezoek je het aquarium in Kaapstad
Nog meer…
 • Herpetologie (terrariumkunde). Je neemt deel aan een professionele slangen cursus (gecertificeerd door FGASA). Hiervan ontvang je een certificaat
 • Dieren in gevangenschap. Je leert meer over hoe centra waar dieren worden opgevangen worden gemanaged, waarom ze zijn opgericht en wat voor goed werk ze doen
 • Botanica (plantenkunde). Je brengt een dag door in de Botanische tuinen van Kirstenbosch (Kaapstad), hier leer je meer over de planten in Zuid-Afrika. Ook breng je een dag door in het prachtige Tsitsikamma gebied. Hier leer je meer over de ecologie van het woud terwijl je met een zip line 30 meter boven het woud hangt. Dit is niet alleen educatief maar ook gewoon leuk!
 • Geologie. Je wordt meegenomen op een tour door de grotten (Cango Caves)
 • Bestuderen van het gedrag van dieren. Je leert meer over de manier waarop dieren met elkaar omgaan
 • Ecologie, biodiversiteit en duurzaamheid. Deze onderwerpen kom je bij veel van de bovenstaande activiteiten tegen. Je ontmoet een wetenschapper van de SANParks, CapeNature en EWT (Endangered Wildlife Trust) en The Cape Leopard Trust

 

Voorbeeld weekindeling

Deelname aan dit project is mogelijk gedurende 3 weken. De weken zijn uitgewerkt om je een voorbeeld te geven van de activiteiten. Neem contact met ons op om de brochure te ontvangen waarbij de dagelijkse werkzaamheden verder zijn uitgewerkt. Belangrijk is wel dat werkzaamheden kunnen wijzigen. Door weersomstandigheden kunnen bepaalde onderdelen van het project soms niet doorgaan of wijzigen. Wees flexibel! Klik hier voor de brochure.

 

Week 1

Aankomst op het vliegveld van George Airport. Hier word je opgewacht door een medewerker van Live4now. Hierna wordt je direct naar  je accommodatie aan de kust gebracht waar je zal verblijven. . Ook maak je kennis met de staff en de overige vrijwilligers. Hierna volgt een korte oriëntatie  op dag 2

Tijdens de eerste week zal je tijd doorbrengen in een Game Reserve waar de Big Five zich bevindt. Dit is in de buurt van Mosselbay. Hier breng je de komende vijf dagen door en leer je meer over natuurbehoud en het beheer van een Game Reserve.  Je leert meer over het monitoren van de olifanten, de neushoorn, de leeuw en de cheeta.

 

Week 2

Tijdens de tweede week in Zuid-Afrika bezoek je onder begeleiding van een ervaren gids de Cango Caves, Ook zal je het Tsitsikamma bezoeken, waar je 2 nachten verblijft. Hier neem je o.a. deel aan een Tree Top Canopy Tour. Hangend aan een zip line hang je 30 meter boven het woud. Ook bezoek je een wolven opvangen en een vogelopvang park. Deze week staan er ook drie bezoeken gepland aan dierenopvang centra; de eerste is gespecialiseerd in grote katachtige, de tweede in apen en de derde opvang is gericht op vogels. Tijdens de laatste dag van deze week en de eerste dag van week drie, zal je een bezoek brengen aan Gansbaai om hier te duiken met witte haaien.

 

Week 3

Vanaf Gansbaai vertrek je richting Kaapstad waar je een bezoek brengt aan de Afrikaanse pinguïn. Eén van de biologen zal je meer vertellen over de pinguïns. Ook breng je een bezoek aan een Coastal Nature Reserve, waar je meer informatie krijgt over Marine Conservation. De resterende tijd verblijf je in Kaapstad. In deze week volgt er een presentatie van een wetenschapper van de SANParks. SANParks is een overkoepelend orgaan van Nationale Parken. Hij of zij vertelt je meer over het gebruik van water en de stroperij van de neushoorn. Ook is er een ontmoeting met de oprichter van Baboon Matters, met iemand van EWT (Endangered Wildlife Trust) en een lezing over the Cape Mountain Leopard. Ook in deze week vindt er een slangencursus plaats. Deze cursus is gecertificeerd door FGASA (Field Guides Association of South Africa). Hier ontvang je ook een certificaat van. Als je in Kaapstad bent hoort hier een bezoek aan de V&A Waterfront en het Two Oceans Aquarium bij, met afsluitend een bezoek aan Kirstenbosch Botanical Gardens. Op da 21 is het vertrek naar huis vanaf Capetown International Airport.

 

Belangrijk!

In een Game Reserve bevinden de dieren zich in de vrije natuur. Er kan in de projectomschrijving vermeld staan dat bepaalde dieren zich in het gebied bevinden. Echter je krijgt geen garantie dat je deze dieren ook daadwerkelijk ziet tijdens je verblijf bij het project. Bij een Game Reserve ligt vaak de focus bij de opvang van een bepaald dier (cheetah’s, wild dogs, leeuwen, etc.). Een ‘re-introduction’ project houdt in dat dieren die niet (meer) voorkomen in het gebied hier weer opnieuw worden uitgezet in het wild. Een ‘breeding project’ houdt in dat men probeert de dieren zich te laten vermenigvuldigen in dit gebied. Alle dieren bij een Game Reserve bevinden zich in de vrije natuur. Er kan niet worden gewandeld of worden geknuffeld met dieren, zoals de cheetah. Bij een Game Reserve weet men vaak welke dieren, en hoeveel van deze dieren zich in het gebied bevinden.

 

Flexibiliteit

Alle activiteiten zijn afhankelijk van de weersomstandigheden en je aankomstdag. Het programma kan hierdoor soms net iets anders lopen. Zuid-Afrika kent vele ‘Public Holidays’, op deze dagen wordt er niet gewerkt of volgens een aangepast programma.

 

Locatie

Bij dit project zie je heel veel van de Garden Route in Zuid-Afrika. Je bezoekt plaatsen als Kaapstad, George, Mossel Bay, Oudshoorn, Plettenberg Bay, Swellendam, Gansbaai, etc.

 

Leeftijd en eisen

Deelname aan dit project is mogelijk vanaf 18 jaar. Dit project is vooral geschikt voor studenten of werkenden op het gebied van zoölogie, environmental science, animal science, biologische wetenschappen of een soortgelijke studie.

 

Weer

Zuid-Afrika heeft een klimaat dat voor reizigers ideaal is: het hele jaar kan het land bezocht worden. De zomer op het zuidelijk halfrond, waar Zuid-Afrika gelegen is, loopt van december tot en met februari. Dit is de periode waarin ook de meeste neerslag valt. Nat is het land zeker niet. In en rondom Kaapstad, aan de zuidwestkust, is het ‘s zomers droog. De zomers zijn aangenaam warm met 25°C aan de kust en tegen de 30°C landinwaarts. Het westelijke gedeelte, waar de Kalahariwoestijn ligt, is het warmst (35°C). In de winter, juni tot september, zakt het kwik tot 20°C. Aan de zuidwestkust is het dan nog wat koeler.

 

lijntje lang

Landeninformatie

 

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een land met een onrustige verleden. Dit heeft geleid tot een grote scheiding tussen de rijke minderheid en de zeer arme meerderheid. Zuid-Afrika is vastbesloten gelijkheid voor alle burgers na te streven, maar om dit te realiseren moet het alle hulp krijgen die het kan krijgen.

Het is een zeer mooi land met een fascinerende geschiedenis, niets is te vergelijken met zijn prachtige landschappen en zijn vriendelijke mensen. Het land staat bekend als de ‘Regenboognatie’ vanwege de vele culturen die hier samen leven.
Er is iets speciaals aan Zuid-Afrika. Het is een bepaalde gevoel dat je niet uit kan leggen; je zal moeten komen om het zelf te ervaren.

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Zuid-Afrika

lijntje lang Praktische informatie

 

Accommodatie

Dit project wordt gerund door Elton en Melissa du Plooy. Zij hebben tijdens de drie weken van je deelname prima accommodaties voor je uitgezocht. Vaak zal een kamer worden gedeeld met vrijwilligers van dezelfde sekse.

 

Maaltijden

Je krijgt drie maaltijden per dag. Deze maaltijden worden voor je klaargemaakt. Mocht je dieetwensen hebben geef dit dan vooraf aan ons door.

 

Visum

Je hebt geen visum nodig voor Zuid-Afrika als je korter dan 90 dagen in het land verblijft. Bij de douane krijg je een stempel in je paspoort (let er op dat je minimaal 2 lege bladzijden in paspoort hebt). Hieraan zijn geen kosten verbonden. Het paspoort moet tenminste nog 30 dagen geldig zijn na terugkomst. Verder moet je een vliegticket hebben met bevestigde terug- of doorvlucht.

 

Geld

De munteenheid in Zuid-Afrika is de rand (ZAR). De rand is onderverdeeld in 100 cent en wordt uitgegeven in munten van 1, 2, 5, 10, 20 en 50 cent en 1, 2 en 5 rand en biljetten van 10, 20, 50, 100 en 200 rand.

Bekijk hier de huidige koers van de Zuid-Afrikaanse rand.

Euro’s kun je op veel plaatsen omwisselen, maar pinnen is voordeliger. Vergeet niet je pinpas aan te zetten voor geldopname buiten Europa! Op luchthavens en in steden en dorpen kun je vrij makkelijk pinnen. Mastercard en Visa worden op veel plaatsen geaccepteerd (niet bij benzinepompen, hier accepteert men alleen cash). Het beste is gewoon geld te pinnen. Terug wisselen van rand in harde valuta is geen probleem.

 

lijntje lang

Prijzen 

 

De prijs voor drie weken bedraagt € 3160

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Drie maaltijden per dag
 • Accommodatie
 • Alle transport van- en naar het project en activiteiten
 • Lezingen en cursusmateriaal
 • Toegang ticket voor de parken
 • Was service
 • Transfer bij aankomst op George Airport
 • Transfer bij vertrek vanaf Capetown International Airport
 • Oriëntatie programma bij aankomst
 • Koffie, thee en water
 • Begeleiding gedurende je gehele verblijf
 • Certificaat
Wat is niet bij de prijs inbegrepen?
 • Vlucht naar Zuid-Afrika
 • Eventuele inentingen
 • Verzekering (reis- en annuleringsverzekering)
 • Souvenirs
 • Telefoon-, internetkosten

 

lijntje lang

Startdata en aankomsttijden

 

Aankomst is op het vliegveld van George op de startdatum van je project. Vertrek is drie weken later vanaf het vliegveld van Capetown International Airport.

Je wordt bij aankomst door een medewerker van Live4Now opgehaald op het vliegveld. Natuurlijk word je na afloop van het project ook weer afgezet op de luchthaven.

Het is alleen mogelijk om 3 weken bij dit project te verblijven. Er kunnen 8 vrijwilligers per groep deelnemen.

Data 2020
 • 21 mei – 9 juni
 • 18 juni – 7 juli 
 • 16 juli – 4 augustus
 • 13 augustus – 1 september

 

Doorgang project

Dit project zal doorgang vinden bij een deelname van minimaal 5 personen. Wacht met het boeken van een vlucht tot zeker is dat het project doorgaat. Maximaal aantal deelnemers is 8 personen.

 

Live4now-3lijntje lang
Downloads

 

Download hier de brochure over het project en hier het informatie booklet

Klik hier voor de Twitter pagina van dit project

Klik hier voor de Facebook pagina van dit project

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

Lees voor het boeken van dit Wild Zoo project onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor de Algemene Voorwaarden. Bij het boeken van een project ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden.

 

Fotogalerij

 

Live4now-10 Hluhluwe natuurbehoud project zuid-afrika

 

 

 

 

 

 

 

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner Live4now.

 

Comments are closed.