Wildlife research project, Zimbabwe

Project: Wildlife Research project, Victoria Falls, Zimbabwe

Deelname mogelijk: 2 – 12  weken, gedurende het hele jaar

Prijzen staat in de tekst vermeld

 

Projectcode: TU81/VFR

 

button boeken donkergrijs

 

lijntje lang

HET PROJECT

 

Het project kort samengevat
 • Plaats: Victoria Falls, Zimbabwe
 • Accommodatie: vrijwilligersaccommodatie
 • Type project: natuurbehoud project
 • Duur: 2 – 12 weken weken
 • Leeftijd: minimaal 18 jaar
 • Aantal vrijwilligers: maximaal 10
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: zeer goed georganiseerd project nabij de Victoria Watervallen

 

Victoria Falls, Zimbabwe, wildlife onderzoeksproject

Het behoud van de natuur is niet mogelijk zonder het juiste, wetenschappelijke en ethische onderzoek. Het is essentieel voor het behoud en beheer van wilde dieren in hun natuurlijke habitat om samen te werken met de lokale gemeenschappen.

Bij dit project bevind je je in een van ’s werelds grootste beschermde gebieden. En je zult samenwerken samen met een team van professionele onderzoekers, die toegewijd zijn aan  het verzamelen van gegevens van een aantal van de mooiste dieren in het wild in Afrika.
Dit is een zeer unieke kans niet alleen voor studenten, maar voor alle dierenliefhebbers en ontdekkingsreizigers van alle leeftijden. Er is een hele wereld voor je om te ontdekken. Waar wacht je op?

 

Redenen om aan dit wildlife onderzoeksproject deel te nemen:
 • Je levert een bijdrage aan de wetenschap door het bijstaan ​​van het lokale team van professionele veldonderzoekers actief in het Zambezi National Park. Door hen te helpen bij hun onderzoeken; dit door middel van  bush wandelingen, onvergetelijke avond drives, camera vallen, etc.
 • Je ontwikkelt vaardigheden in onderzoekstechnieken om dieren op te sporen, zoals hyena’s, leeuwen en luipaarden in het Zambezi National Park en je leert je waarnemingen te documenteren
 • Breid je kennis over de Afrikaanse olifant uit tijdens het verzamelen van gegevens over de olifantenpopulatie (in grootte, type kudde, structuur, beweging, gedrag in relatie tot de menselijke nederzettingen, evenals de impact van olifanten op de vegetatie, etc.)
 • Leer meer over de omvang, structuur, gezondheid, habitat en de interactie met andere dieren van de giraffes. Dit wordt gemeten als onderdeel van een continent-breed initiatief
 • Assisteer in de lokale gemeenschappen door het geven van onderwijs lessen op lokale scholen over natuurbehoud
 • Tegen een meerprijs: vul jeweekenden met adrenaline activiteiten zoals bungee jumping en wildwatervaren. Maak gebruik van de optionele excursies naar het Chobe National Park in Botswana
 • Maak vrienden voor het leven terwijl je een belangrijke rol speelt in het behoud van een van de zeven natuurwonderen en World Heritage Site; de prachtige Victoria Falls en ook het Zambezi National Park

 

Het project

Als vrijwilliger bij dit project bevind je je in het Zambezi National Park om de bescherming van de biodiversiteit te waarborgen door het monitoren van roofdieren in dit gebied.

Je wordt betrokken bij het controleren van verschillende diersoorten zoals olifanten, giraffen en hyena, etc. Het verzamelen van deze gegevens helpt het team een idee krijgen van de gezondheid van het park.

Je komt te werken met The African Lion & Environmental Research Trust (ALERT) en met de Zimbabwe Parks and Wildlife Management Authority (ZPWMA). Deze organisaties help je mee bij het beschermen van het ecosysteem om het  voortbestaan van de wilde dieren die het National Park bewonen te kunnen garanderen.

Ontdekking. Gegevensinvoer. Analyse. Dit zijn belangrijke ingrediënten in het proces van onderzoek. Dit programma past iedereen met een passie voor wilde dieren en je hebt geen eerdere ervaring nodig. Training en ondersteuning zal worden verstrekt op locatie.
Maar dat is niet alles!

Je zal ook werken met lokale gemeenschappen om hen te helpen om de uitdagingen van het leven samen met gevaarlijke dieren zoals leeuwen en olifanten aan te gaan. Het uitvoeren van dit soort onderzoek helpt het minimaliseren van het mens-wildlife conflict binnen de omliggende gemeenschappen in het voordeel van beide.

De natuur is onvoorspelbaar. Werken bij dit project vereist iemand die flexibel is, begripvol en avontuurlijk is. Dus, als je op zoek bent om je passie voor natuurbehoud in de praktijk te brengen of  als je je onderzoekstechnieken wilt uitbreiden of als je gewoon avontuurlijk bent dan is dit een project voor jou! Doe mee aan de frontlinie van de pogingen tot instandhouding van het Zambezi National Park. En draag bij om de wereld een beetje mooier te maken.

 

1. Olifant onderzoek

Er is een zeer grote olifanten populatie in dit gebied, maar er is maar weinig bekend hoe hun gedrag is tijdens de verschillende seizoenen. Je zal worden betrokken bij het vastleggen van hun locatie en de uiterlijke kenmerken noteren om zo tot een database van individuele olifanten te komen. Ook ligt er nadruk op onderzoek naar het gedrag van deze dieren en hun invloed op de vegetatie en verschillende diersoorten in het park.

 

2. Giraffe onderzoek

Met een geschat aantal van minder dan 100.000 giraffes in Afrika, zin deze dieren onlangs opgenomen van ‘Least Concern’ naar ‘kwetsbaar’ op de IUCN Red lijst van bedreigde dieren soorten. Je zal helpen gegevens  te verzamelen over de omvang, de structuur en de gezondheid van de giraffe bevolking in het Zambezi National Park.

 

3. Predator monitoring & wildlife monitoring

Je werkt samen met het ervaren onderzoeksteam in het Zambezi National Park voor het verzamelen van gegevens over leeuwen, luipaarden, Afrikaanse wilde honden, gevlekte hyena’s en nog veel meer. Grote roofdieren spelen een belangrijke rol in de gezondheid en het voortbestaan van het totale ecosysteem en als zodanig, moeten hun aantallen voortdurend worden bewaakt. Door het verzamelen van basisgegevens over de aanwezigheid of afwezigheid van elk roofdier binnen specifieke gebieden, kunt je een bijdrage leveren aan de verbetering van natuurbehoud plannen.
Nadruk bij het project ligt op het verzamelen van gegevens met behulp van camera vallen, eigen waarnemingen, bush walks en jeep safari’s.

Je neemt ook deel aan een ander belangrijke wildlife onderzoek “game count” en “bird survey” projecten die allemaal ontworpen zijn om populaties wilde dieren te monitoren.

 

4. Community 

Een belangrijk onderdeel van dit project is natuurbehoud onderwijs aan de lokale bevolking. Als vrijwilliger zal je meehelpen het belang van natuurbehoud uit te leggen aan de lokale bevolking die aan de rand van het National Park woont. Je stelt lessen samen en geeft deze lessen op de plaatselijke scholen.

 

5. Overige

Je zult je handen vuil maken tijdens je tijd in Victoria Falls. Dit door te helpen bij het verwijderen van uitheemse plantensoorten, het verwijderen van vallen, het graven van water holes, etc.

 

Hoogtepunten van het wildlife research project in Zimbabwe
 • Je werkt temidden van het Afrikaanse wild in Victoria Falls
 • Dagelijks bezoek aan het Zambezi National Park om data te verzamelen en het ecosysteem van het Park te monitoren
 • Leer meer over het Afrikaanse wildleven
 • Ontdek de Zimbabwaans cultuur
 • Geef natuurbehoud onderwijs aan de lokale bevolking
 • Maak (internationale) vrienden voor het leven

 

Locatie

De locatie is in Victoria Falls nabij de Victoria Watervallen in Zimbabwe. Vrijwilligers verblijven in een dorp dat ligt in Fuller Forest – 2.000 hectare bos, omringd door prachtige flora en fauna. Je verblijft in ruime safaritenten met 4- 6 personen met een groot blok met douches en toiletten op slechts een steenworp afstand. Om te relaxen is er een prima plek in de lounge met uitzicht op een drinkplaats.
Het is slechts een 20 minuten rijden van het Victoria Falls en op 10 minuten rijden van de Victoria Watervallen.

Er is geen andere plek op aarde zoals Victoria Falls! De plaats staat bekend als de Adventure hoofdstad van Afrika en het bevat een van de zeven natuurwonderen van de wereld. Er is een grote verscheidenheid aan activiteiten mogelijk.
Dit is een droom locatie voor elke reiziger die houdt van de natuur.

 

Het weer

Zimbabwe ligt op het zuidelijk halfrond en grenst ondermeer aan Zuid-Afrika. Het grootste gedeelte van het land wordt bedekt door een bergplateau. Hierdoor wordt het subtropische klimaat wat gematigd. De temperaturen schommelen gedurende het jaar tussen de 20 en 30°C. De droge en koele periode loopt van april tot en met oktober. Dit is veruit de beste tijd om het land te bezoeken. Van november tot en met maart is het warm en vochtig, en vallen er van tijd tot tijd pittige buien.

 

Volunteer Encounter

Bij aankomst bij je vrijwilligersproject word je door Volunteer Encounter gevraagd de ‘Terms and Conditions & Code of Conduct’ te lezen en te ondertekenen. Je tekent o.a. voor de volgende zaken:

 • Dat Volunteer Encounter niet verantwoordelijk is voor ongevallen, kwijt geraakte spullen, ziekten, etc.
 • Dat je zelf verantwoordelijk bent voor een geldig paspoort, visum, etc.
 • Dat als je voortijdig het project verlaat je geen recht hebt op een terugbetaling van je geld
 • Dat je je houdt aan de Gedragsregels (Code of Conduct)

Wil je voor aanvang van je project de regels ontvangen, neem dan contact met ons op.

 

Eisen

De minimum leeftijd voor dit project is 18 jaar. De maximum leeftijd van de vrijwilliger is afhankelijk van zijn of haar gezondheid. Ervaring is niet vereist. Wel een grote belangstelling voor wildlife en natuurbehoud. En een flexibele instelling.

 

AI fotografie-3lijntje lang

Landeninformatie

 

Zimbabwe

In het noorden vind je de wateren van de machtige Zambezi rivier en de Victoria Falls. Steile bergketens van Zimbabwe naar Mozambique en in het oosten de open graslanden, het land van de Matabele in de zuidelijke regio’s en de rijke landbouwgronden noordwaarts door Mashonaland. Zimbabwe kan worden omschreven als “het beste exemplaar van de National Geographic”, volgens Lonely Planet.

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Zimbabwe
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Victoria Falls
lijntje lang

Praktische informatie 

 

Accommodatie

Je zal verblijven in Fuller Forest in Victoria Falls. Je verblijft hier in grote safari tenten. Per tent kunnen er 4 – 6 vrijwilligers van dezelfde sekse verblijven.

 

Maaltijden

Je krijgt drie maaltijden per dag. Belangrijk om te weten is dat in deze landelijke omgeving is eten vaak simpel maar voedingsrijk is. Laat ons voor vertrek weten als er speciale dieet wensen of allergieën zijn.

 

Ondersteuning

Gedurende je verblijf heb je de hulp van een ervaring projectmanager en projectcoördinator. Hij of zij is 24 uur per dag beschikbaar om je te helpen met problemen en/of vragen. Vooraf ontvang je van TravelUnique alle benodigde informatie. Bij aankomst bij het project ontvang je de volgende informatie:

 • Een vrijwilligershandboek
 • Introductie over het Park waar je werkzaam zult zijn
 • Kennismaking met het personeel en de gidsen
 • Rondleiding in Victoria Falls
 • Uitleg over het research programma en hoe het computersysteem werkt
 • Informatie over je veiligheid in een National Park

 

Hoe er te komen?

Vlieg vanaf Johannesburg, Zuid-Afrika naar Victoria Falls in Zimbabwe. Zie voor verdere informatie omtrent vluchten het kopje ‘aankomsttijden’. Na aankomst bij het project is er voor alle vrijwilligers een oriëntatieprogramma. Dit wordt gegeven door de lokale projectcoördinator en hij of zij zal je de ins-and-outs vertellen van het project. Je ontvangt een map met alle benodigde informatie. Hierin staan bijvoorbeeld de rivieren, wegen en tracks van het wildleven. Je zult zien waar je komt te werken evenals waar de andere vrijwilligers werkzaam zullen zijn. Uiteraard zullen de veiligheidsvoorschriften met je worden doorgenomen.

 

Visum

Bij aankomst in Zimbabwe dien je een visum aan te vragen. Dit visum is 30 dagen geldig.  Kosten van een visum bedragen $30, dit dien je contant in USD te betalen.

Vrijwilligers kunnen maximaal 12 weken bij dit project verblijven. Diegene die langer dan vier weken willen blijven hebben een extra vergunning nodig van Immigrations. Je krijgt dan een ‘Temporary Employment Permit’. Dit dient contant voldaan te worden en bedraagt $500. Een medewerker van het project zal je helpen bij het verkrijgen van een permit. Het is het goedkoopst om max. 4 weken te gaan.

 

AI leeuwen victoria falls lijntje lang

Prijzen 2020 & 2021

 

2 weken: € 1319

3 weken: € 1675

4 weken € 2029

5 weken: € 2384

6 weken: € 2739

7 weken € 3093

8 weken: € 3448

Bij TravelUnique betaal je geen reservingskosten of administratie- of boekingskosten. Ook betaal je geen extra toeslag bij boeken in het hoogseizoen. Neem contact met ons op voor de prijzen van 9 tot en met 12 weken.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Vliegveld transfer
 • Oriëntatie programma plus trainingsprogramma door ervaren gidsen
 • Dagelijks transport
 • Verblijf in de tenten
 • Drie maaltijden per dag
 • Wasservice en schoonmaak
 • Ondersteuning door een projectcoördinator 24/7

 

Niet bij de prijs inbegrepen
 • Verzekeringen
 • Vliegticket
 • Email, internet- en telefoonkosten
 • Kosten VOG (Verklaring Omtrent Gedrag)
 • Visum
 • Excursies

 

Populaire excursies (niet bij de prijs inbegrepen)

Als je vrijwilligerswerk doet in Afrika wil je meestal ook iets van de omgeving zien. De Victoria Falls worden ook wel genoemd ‘Africa’s adrenaline capital’, je kunt een helikoptervlucht boven de watervallen boeken, bungee jumpen, raften, paardrijden,  game drives, skydiving, kanoën en nog veel meer. Ook zijn er trips mogelijk vn drie dagen naar Antelope Park of naar Botswana of Zambia.

We hebben een lijst met excursies en de prijzen hiervan die je kunt boeken in Victoria Falls.

 

lijntje lang

Startdata 2020 & 2021 en aankomsttijden

 

Verblijf is mogelijk voor een periode van maximaal 12 weken, hierna kan indien gewenst een ander project van TravelUnique geboekt worden in een ander land.

Dit project start op vaste data op MAANDAG. In de maanden juli en augustus start het project iedere maandag van de maand. Het project is gedurende het hele jaar geopend. Aankomst en vertrek dient te vallen tussen 08.00 en 19.00 uur. Meestal word je bij vertrek rond 11.30 uur bij het vliegveld afgezet.

 

De startdata in 2020 zijn op:

6 januari, 13 januari, 27 januari, 10 februari, 24 februari, 9 maart, 23 maart, 6 april, 20 april, 4 mei, 18 mei, 1 juni, 15 juni, 29 juni, 6 juli, 13 juli, 20 juli, 27 juli, 3 augustus, 10 augustus, 17 augustus, 24 augustus, 31 augustus, 7 september, 21 september, 5 oktober, 19 oktober, 2 november, 16 november, 30 november, 14 december en 28 december 2020.

 

De startdata in 2021 zijn op:

4 januari, 11 januari, 25 januari, 8 februari, 22 februari, 8 maart, 22 maart, 5 april, 19 april, 3 mei, 17 mei, 21 mei, 14 juni, 28 juni, 5 juli, 12 juli,  19 juli, 26 juli, 2 augustus, 9 augustus, 16 augustus, 23 augustus, 30 augustus, 6 september, 20 september, 4 oktober, 18 oktober, 1 november, 15 november, 29 november, 13 december en 27 december 2021.

In overleg is het ook mogelijk om op een andere datum te starten. Je dient dan zelf de tranferkosten naar het project te betalen. Vraag ons naar de kosten van een private transfer.

 

Public Holidays 2020

Houd er rekening mee dat op een Public holiday het programma er anders uit kan zien. Vaak is dit een vrije dag. De Public Holidays zijn op: 1 januari, 21 februari, 10 april, 11 april, 12 april, 13 april, 18 april, 1 mei, 25 mei, 10 augustus, 11 augustus, 22 december, 25 december en 26 december 2020.

 

AI Victoria falls-1 lijntje lang

Downloads en links

 

Wil je de Engelstalige brochure over dit project ontvangen? Neem dan contact met ons op

Klik hier voor de Facebook pagina van het project

 

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

 

Lees voor het boeken van een project goed onze Algemene Voorwaarden door. Klik hier voor de Algemene Voorwaarden. Als je een project boekt dan ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden. Lees met name het stukje over het annuleren van een project goed door.

 

Overige projecten in Victoria Falls, Zimbabwe
 • Cultural Exchange project, klik hier voor meer informatie
 • Game Park Management project, klik hier voor meer informatie
 • Wildlife fotografie project, klik hier voor het project

 

Vergelijkbare projecten 
 •  Lilongwe natuurbehoud project, Malawi. Klik hier voor het project

 

Fotogalerij

 

AI VF leeuwen-2

 

 

 

 

 

 

 

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner African Impact en Volunteer Encounter.

 

Comments are closed.