030 - 230 26 32

Groepsreizen: vrijwilligerswerk in groepsverband in Afrika
Groepsreizen of vrijwilligerswerk in groepsverband

 

Je kunt natuurlijk alleen afreizen naar Afrika om hier vrijwilligerswerk te gaan doen, in het vrijwilligershuis ontmoet je vrijwilligers uit alle delen van de wereld die vaak alleen zijn afgereist naar een project in Afrika en contacten zijn hierdoor snel gelegd, een prachtige manier van reizen!

Echter het is ook  mogelijk om als groep vrijwilligerswerk te gaan doen in Afrika; groepsreizen of vrijwilligerswerk in groepsverband

Hierbij zijn er twee mogelijkheden:

  1. Je boekt een groepsreis, waarbij vrijwilligerswerk onderdeel is van je reis
  2. Of je gaat met een groep bij een bepaald project vrijwilligerswerk doen

Bij optie 1 heb je te maken met een vaste start- en einddatum en een vast reisschema. Deze reizen worden helemaal begeleid door een ervaren coördinator. Een vast onderdeel van de groepsreizen is vrijwilligerswerk. Hoe lang het vrijwilligerswerk duurt hangt af van de groepsreis. Dit is minimaal één week. Na het vrijwilligerswerk reis je als groep door een bepaald gebied. Alles bij de groepsreizen is voor je geregeld. De accommodaties zijn voor je geboekt en het eten is geregeld. Ook een aantal excursies zijn in het reisschema opgenomen. Het kan ook zo zijn dat er extra excursies worden aangeboden. Deze dien je dan extra te betalen.

Bij optie 2 zijn de startdata en de duur van het vrijwilligerswerk in overleg met de groep en het project. Dit kan een natuurbehoud- of een sociaal project zijn.

 

Groepen (optie 2) kunnen bestaan uit:
  • Collega’s (zakelijke groepen)
  • MBO, HBO of universiteitsgroepen
  • Families
  • Groep jongeren
  • Vriendengroepen

Mocht de groep bestaan uit een groep studenten, dan kan in samenspraak met een docent een passend project worden opgezet waarbij de doelen van de opleiding centraal staan.

Bij een groep van meer dan 5 personen kan er een project op maat worden aangeboden (optie 2). Neem contact met ons op voor een passend reisvoorstel op telefoonnummer 030 – 230 26 32.

 

HomepageChild1 groepsreizen vrijwilligerswerk afrika