16
mrt

Corona virus

 

Vragen over het corona virus en wat dit betekent voor je vrijwilligerswerk in Afrika.

 

Update 1 april 2020

Er is op dit moment nog niet duidelijk of de vertrekken na 1 juli kunnen plaatsvinden. Mocht er meer informatie zijn dan zullen we iedereen persoonlijk informeren.

 

Update 19 maart 2020

Gisteren hebben alle vrijwilligers een mail ontvangen van TravelUnique met het verzoek terug naar huis te keren. Dit omdat landsgrenzen steeds meer dicht gaan.

Belangrijk is dat je contact opneemt met de luchtvaartmaatschappij/agent waar je je ticket hebt geboekt. Kijk wat de voorwaarden van je ticket zijn.Momenteel trachten veel reizigers in het buitenland terug te keren naar Nederland en België, dit kan leiden tot oplopende prijzen en vertragingen.

Je terugkeer naar huis is een eigen keuze. Echter je project zal niet in die mate kunnen worden voortgezet zoals je dit geboekt hebt. Alternatieven kunnen er niet worden geboden op dit moment.

Alle projecten in Afrika zijn vanaf 22 maart tot in iedergeval 30 mei 2020 gesloten. Hierna wordt de situatie opnieuw bekeken. Dit betekent dat je deelname aan een project met een  startdatum voor 1 juni 2020 niet doorgaat! Neem contact met ons op als dit jou betreft. We kunnen je dan omboeken naar een startdatum later dit jaar.

Na 1 juni is het nog onduikdelijk wat er gaat gebeuren. We zullen je op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

Houd onderstaande site goed in de gaten:

https://www.nederlandwereldwijd.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/gevolgen-coronavirus-voor-reisplannen

 

Je reis gaat niet door, wat zijn de gevolgen?

Het reeds betaald bedrag blijft staan. Je kan op een later tijdstip deelnemen aan het project van je keuze voor de duur waarvoor je betaalt hebt. Je deelname kan je tot een jaar na je oorspronkelijke startdatum uitstellen.Helaas is het niet mogelijk je gedane betaling retour te ontvangen.

 

Update maandag 16 maart 2020

TravelUnique volgt de berichtgeving van het Ministerie van Buitenlandse zaken op de voet. Er vindt meerdere malen per dag overleg plaats met de lokale projecten en we ontvangen regelmatig een update van South African Tourism.

Deelnemers aan de African Impact, Volunteer Encounter en Akwaaba projecten worden vandaag bijgepraat over de actuele status. Scholen waarbij studenten stage lopen in Afrika hebben afgelopen weekend deelnemers opgeroepen naar huis terug te keren. Echter studenten en vrijwilligers dienen zelf te beslissen of ze wel dan niet terugkeren naar huis als er nog geen bindend advies is vanuit de Afrikaanse regering.

TravelUnique en onze partners in Afrika kunnen tot op heden gewoon de diensten blijven aanbieden.

Zuid-Afrika kan je, als je komt uit een “high risk area” niet meer inreizen vanaf woensdag 18 maart a.s. Echter op maandag 16 maart 2020 om 10.30 uur is het zo dat Nederland en België nog niet op de “travel ban list” staan.

De vrijwilligers en stagiares die op dit moment al in Zuid-Afrika verblijven kan worden gevraagd een test te ondergaan. Het kan zijn dat ze het land niet kunnen verlaten. Wil je dit risico niet lopen dan kan je er voor kiezen naar huis af te reizen.

De situatie ter plaatse wordt op de voet gevolgd en er is dagelijk, meerdere malen per dag contact met de projecten.

De projecten kunnen vanaf maandag 16 maart worden aangepast. Dit betekent bijvoorbeeld dat medische vrijwilligers niet mogen werken in de lokale ziekenhuizen in Afrika. De vrijwilligers ontvangen alle hulp vanuit de projecten om eventueel naar huis terug te keren.

Geplande vertrekken 

Vrijwilligers en stagiares die een reis naar Afrika hebben geboekt en betaald bieden wij de mogelijkheid de reis uit te stellen tot een jaar na dato als het luchtruim gesloten wordt en inreizen wordt verboden. Echter restitutie van het betaalde bedrag voor deelname aan het project vindt niet plaats.

Neem contact met je annuleringsverzekering voor de mogelijkheden tot terugbetaling van je ticket.

Mocht er geen inreisverbod van kracht zijn en je vertrekt toch naar Afrika, houd er dan rekening mee dat je voor 14 dagen in quarantaine moet.

Verder is het lastig te voorspellen wat er gaat gebeuren met de vertrekken tijdens onze zomermaanden, wanneer een hoop Nederlandse en Belgische vrijwilligers vrijwilligerswerk gaan doen in Afrika. De situatie wordt per dag bekeken.

Met alle reizigers die vetrekken voor 1 mei zal contact worden opgenomen. Per persoon zal de actuele situatie worden doorgespoken.

Mocht je vragen hebben bel of app dan naar 0346 – 833 209 of 06 – 38 22 86 58.

 

 

 

 

 

Comments are closed.