0346 - 833 209

Reizen door Afrika: georganiseerd reizen na je vrijwilligerswerk
Reizen door Afrika

 

Je kunt natuurlijk afreizen naar Afrika om hier vrijwilligerswerk te gaan doen en hierna weer huiswaarts keren. Echter de meeste vrijwilligers willen ook graag iets zien van het land waar ze vrijwilligerswerk doen. Dit kan zijn door deel te nemen aan excursies die worden georganiseerd tijdens de weekenden of door aansluitend een reis te boeken door het land waar ze vrijwilligerswerk hebben gedaan.

Ook zijn er vrijwilligers die slechts kort de tijd hebben om Afrika te bezoeken door werk- of studie verplichtingen.  Voor deze mensen zijn er tours georganiseerd van 1 of 2 weken waarbij community- of vrijwilligerswerk wordt gecombineerd met een reis door het betreffende land.

Wil je meer zien van het land waar je vrijwilligerswerk doet dan zijn er verschillende mogelijkheden:

  1. Je boekt een vrijwilligersproject en gaat aansluitend reizen door het land waar je vrijwilligerswerk hebt gedaan. Dit zijn georganiseerde tours. Een voorbeeld hiervan zijn de Nomad Africa Adventure Tours. Op de website van Nomad Tours vind je alle rondreizen die zij aanbieden. Het boeken van een Nomad tour kan via TravelUnique. Klik hier voor de diverse tours of neem contact met ons op om de brochure met alle tours te ontvangen. Je hoeft niet eerst vrijwilligerswerk te hebben gedaan om een Nomad reis te boeken. Deze zijn ook los te boeken!
  2. Je hebt slechts kort de tijd. Kies dan voor een combinatie van vrijwilligerswerk en reizen gedurende 1 of 2 weken. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden

 

Vrijwilligerswerk en/of reizen in een groep

De meeste vrijwilligers reizen alleen af naar hun vrijwilligersproject in Afrika. Ook gaan er regelmatig 2 of 3 vriendinnen samen naar een project. Maar het is natuurlijk ook mogelijk om als groep deel te nemen aan een reis of vrijwilligersproject. Dit kunnen de volgende groepen zijn:

  • Collega’s (zakelijke groepen)
  • MBO, HBO of universiteitsgroepen
  • Families
  • Groep jongeren
  • Vriendengroepen

Mocht de groep bestaan uit een groep studenten, dan kan in samenspraak met een docent een passend project worden opgezet waarbij de doelen van de opleiding centraal staan.

Bij een groep van meer dan 5 personen kan er een project of reis op maat worden aangeboden. Neem contact met ons op voor een passend reisvoorstel op telefoonnummer 030 – 230 26 32.

 

reizen door afrika