0346 - 833 209

TravelUnique, Corona update 2021
Corona 

Laatste update: 1 maart 2021

Sinds maart 2020 hebben we te maken met Corona. Dit is van grote invloed op de lopende projecten in Afrika.

Er zijn al een aantal projecten die de deuren hebben gesloten. Andere projecten weten nog niet wanneer ze weer zullen heropenen en een aantal projecten heeft een datum afgegeven waarop ze hopen te heropenen. Maar alles is onder voorbehoud, omdat men niet weet hoe het virus zich gaat ontwikkelen.

Projecten kunnen dus ieder moment wijzigen. Dit hangt samen met de kleurcode voor het desbetreffende land.

Op dit moment geldt nog voor ieder land in Afrika code Oranje.

Code Rood betekent dat reizen naar dit land wordt afgeraden. Code Oranje betekent alleen noodzakelijk reizen, er zijn gezondheids- en veiligheidsrisico’s, een inreisverbod en/of quarantaineverplichting.

Vrijwilligerswerk wordt niet gezien als noodzakelijk reizen, daarom zien veel vrijwilligers af van een verblijf in Afrika.

Lange tijd werden ook reizigers uit West-Europa geweerd door de landen in Afrika vanwege het hoge aantal besmettingen in Nederland en België. Echter code Oranje betekent niet dat je niet mag en kan reizen. Wil je toch naar Afrika afreizen dan is dit mogelijk.

 

Open grenzen

Veel Afrikaanse landen, zoals Namibië, Zambia, Ghana en Zimbabwe hebben de grenzen weer geopend voor Nederlandse en Belgische toeristen en vrijwilligers. Vaak onder voorwaarde van een negatieve PCR COVID test, die niet ouder is dan 72 uur bij vertrek.

Echter reizen vanuit Zuid-Afrika wordt op dit moment niet toegestaan.

Ieder land heeft zo weer zijn eigen voorwaarden om reizigers toe te laten. Neem contact met ons op voor de voorwaarden van het land waar je eventueel heen zou willen gaan.

Partners in Afrika

Veel van onze projectpartners in Afrika hebben laten weten wanneer ze denken het project weer te kunnen heropenen. Helaas heeft een aantal partners laten weten het project niet meer te kunnen heropenen of pas in 2022.

Je ziet dat sociale- en onderwijsprojecten er voor kiezen om de lokale bevolking zo goed mogelijk te beschermen en vaak niet eerder denken te openen dan in de zomer van 2021.

Bij alle projecten staat bovenaan bij de update vermeld wanneer het project denkt weer vrijwilligers te kunnen ontvangen.

Veel natuurbehoudprojecten denken eerder vrijwilligers te kunnen ontvangen. Dit omdat ze maatregelen hebben genomen in de accommodaties om 1,5 meter afstand tussen de vrijwilligers zou goed mogelijk te garanderen en omdat men vooral in de buitenlucht werkzaam is.

Veel van de natuurbehoudprojecten denken weer in februari of maart 2021 vrijwilligers te kunnen ontvangen.

 

Projecten die open zijn:

Mocht je begin 2021 als vrijwilliger naar een natuurbehoudproject in Afrika willen gaan, dan kan je de volgende opties overwegen:

  • De projecten in Namibië
  • Het Imire neushoorn- en olifanten project in Zimbabwe, klik hier voor het project
  • Het Amakhala project boven Port Elizabeth in Zuid-Afrika, klik hier voor het project, 1 maart 2021 update: vliegen vanuit Zuid-Afrika naar huis is niet mogelijk
  • Het Wildlife Sanctuary project, rondom het Krugerpark in Zuid-Afrika, klik hier voor het project, 1 maart 2021 update: vliegen vanuit Zuid-Afrika naar huis is niet mogelijk
  • Het Big Cat Research project in Kenia, klik hier voor het project

Voor sociale projecten is het mogelijk om naar Ghana af te reizen.

Dit zijn een aantal voorbeelden van de mogelijkheden. Mocht je interesse hebben in een ander project informeer dan bij ons naar de mogelijkheden.

Belangrijk!

Belangrijk om te melden is dat reizen naar Afrika je eigen verantwoordelijkheid is en dat je geacht wordt je aan de lokale Corona voorschriften te houden.

Laat je goed informeren wat reizen naar een code Oranje land inhoudt en check goed je verzekering.

Ook belangrijk om je te realiseren is dat je na terugkomst uit een code Oranje land je 10 dagen in quarantaine moet, houd hier rekening mee met je vrije dagen!

Ook belangrijk is het om flexibel te zijn. Het kan zijn dat code Oranje wijzigt naar code Rood en dat je de geplande reis moet annuleren.

Mocht je inderdaad je reis moeten annuleren dan hoef je de kosten van je deelname aan het vrijwilligersproject niet te voldoen. De kosten die al zijn gemaakt (visum, inentingen) zijn voor eigen risco.

 

Terugkeer halverwege een project

Het kan natuurlijk zo zijn dat je gestart bent bij een project en dat na bijvoorbeeld 2 weken de situatie dusdanig verslechterd dat het verstandig is naar huis terug te keren.

Belangrijk om te weten is dat het je eigen keuze is om huiswaarts te keren, je kan altijd bij het project blijven als je dat wenst, ook bij code Rood. De kosten die gemaakt moeten worden om naar huis terug te keren zijn helaas voor eigen risco of voor kosten van een verzekering (check dit voor vertrek). Helaas is het niet mogelijk om restituatie van je betaalde geld te ontvangen. De meeste projecten bieden een voucher aan voor de gemiste weken. Hoe lang deze voucher geldig is is afhankelijk van het project. Meestal is dit een jaar, uit coulance kan dit langer zijn.

Check ook goed voor vertrek onze Algemene Voorwaarden. Als je een project boekt bij ons ga je akkoord met onze AV.

 

Boeken 

Je kan natuurlijk op safe spelen en boeken voor de zomer van 2021 of voor 2022. Hoe later in het jaar 2021 je wilt deelnemen aan een vrijwilligersproject, des te meer kans heb je dat het ook daadwerkelijk kan doorgaan. Ook dan geldt dat je kosteloos kan annuleren mocht de Corona weer oplaaien.

Mocht je meer informatie wensen over de projecten en mogelijkheden, neem dan contact met ons op.

 

Telefoon: 0346 – 833 209 / 06 – 38 22 86 58