0346 - 833 209

Vrijwilligerswerk Afrika: Informatie 30 plus vrijwilligersprojecten
30 plus vrijwilligersprojecten in Afrika

 

Je bent 30 plus en je wilt graag vrijwilligerswerk doen in Afrika? Veel mensen ouder dan 30 jaar denken dat vrijwilligerswerk in Afrika iets is voor jongeren of zien het niet zitten om met alleen jongeren te verblijven in een vrijwilligershuis. Echter tegenwoordig is bijna de helft van onze vrijwilligers boven de 30 jaar. Dit zijn mensen die drie of vier weken vakantie besteden aan vrijwilligerswerk in het buitenland, of mensen die met pensioen zijn, of mensen met specifieke ervaring die hun vaardigheden graag willen delen met de bevolking van Afrika. Om tegemoet te komen aan de wensen van vrijwilligers die ouder zijn dan 30 jaar zijn er 30 plus projecten opgezet.

 

Levenservaring

Bij deze projecten werk je samen met internationale vrijwilligers (ook allemaal ouder dan 30 jaar) bij projecten die meer levenservaring vereisen omdat er gewerkt wordt met kwetsbare mensen en/of kinderen. Een goed voorbeeld van een project waarbij alleen 30+ vrijwilligers worden ingezet is het werken in een ‘safehouse’ voor misbruikte vrouwen en kinderen.  Dit vereist de nodige levenservaring om hier goed mee om te kunnen gaan. Andere zaken die 30 plus vrijwilligers vaak tegen komen zijn:

  • Alcoholmisbruik
  • Sexueel misbruik
  • HIV/AIDS problematiek
  • Werkeloosheid

Bij een 30 plus project verblijf je in een vrijwilligershuis met internationale vrijwilligers van alle leeftijden. Echter bij de projecten werk je samen met de overige 30 plus vrijwilligers. Dit zijn geselecteerde projecten waarbij het van belang is dat er de nodige levenservaring wordt meegebracht. Ook kunnen de jongere vrijwilligers vaak veel leren van de expetise van de 30 plus vrijwilligers. Balangrijk om te melden is dat aan iedere vrijwilliger wordt gevraag een medische verklaring voor vertrek in te vullen. Mocht je ouder zijn dan 60 jaar wordt gevraagd om dit formulier door de huisarts te laten ondertekenen. Bijna bij geen enkel project is er een leeftijdsgrens aangegeven. Een uitzondering hierop kan zijn is een sport project. Dit wordt dan vermeld in de projectomschrijving.

Het is natuurlijk zo dat als je ouder bent dan 30 jaar je aan alle projecten op de site van TravelUnique kan deelnemen!

 

Voorbeeld van een 30 plus project:
  • 30 plus project Kaapstad, Zuid-Afrika. Klik hier voor meer informatie.

 

AI 30 plus project kaapstad zuid-afrika