0346 - 833 209

Activity Archief | Travelunique
10
mrt

Global Awareness programma 16/17 jaar

Project: Global Awareness Programma Zambia & Botswana

Deelname mogelijk: 2 weken 

Prijs staan in de tekst vermeld

Projectcode : TU55/GAPZB

 

button boeken donkergrijs
lijntje lang

Het programma

 

Het programma kort samengevat
 • Plaats: Zambia en Botswana
 • Type project: Global Awareness programma voor studenten
 • Accommodatie: gedeelde accommodatie bij Victoria Falls Backpackers
 • Duur: 2  weken 
 • Leeftijd: 16 – 17 jaar
 • Periode: 2 – 16 augustus 2022
 • Voertaal: Engels
 • Kenmerk: programma voor wereldburgers!

 

Wat is een Global Awareness Programma van African Impact?

Een Global Awareness Programma is een educatief programma met als doel verantwoordelijke wereldburgers te creëren. Dit door samen te werken met lokale  gemeenschappen in  Afrika.

Dit programma is ontwikkeld door African Impact. African Impact is een educatieve reisorganisatie die al meer dan 15 jaar ontwikkelingsprogramma’s aanbiedt, waaronder service-learning, vrijwilligerswerk, stages en expedities door heel Afrika. TravelIUnique werkt al meer dan tien jaar samen met African Impact.

De projecten van African Impact zijn samen met lokale gemeenschappen in Afrika ontwikkeld om ervoor te zorgen dat het werk dat ze doen duurzaam, verantwoordelijk en relevant is voor de behoeften van deze gemeenschappen.

Meer dan 15 jaar ervaring heeft ertoe geleid dat ze leergang hebben ontwikkeld, die ze voor iedereen toegankelijk wilden maken. Waarbij je wat je leert direct in de praktijk ziet.

Er is een Global Awareness Programma in de zomer van 2022 voor de leeftijd 16 – 17 jaar en voor de leeftijdscategorie 18 – 10 jaar. Waarbij met de laatste leeftijdscategorie meer de diepte wordt ingegaan.

 

Het programma

Doe deze zomer mee aan het unieke Global Awareness-programma van African Impact! Word een wereldburger.

Het programma vindt dit jaar plaats van 2 – 16 augustus 20222 en is voor de leeftijden 16 tot en met 17 jaar.

Ontmoet en werk met studenten van over de hele wereld in Livingstone, Zambia. Besteed je tijd aan het leren over en omgaan met kritieke mondiale problemen, zoals klimaatverandering, gendergelijkheid en ecologische duurzaamheid. Dit door middel van interactieve seminars en waarbij je bestaande projecten die deze exacte mondiale problemen aanpakken praktisch bezoekt en ondersteunt.

Het programma wordt gegeven door een of meerdere medewerkers van African Impact die fulltime in Livingstone wonen en werken, waardoor ze de expertise, geloofwaardigheid en kennis hebben om een ​​inspirerend en tot nadenken stemmend programma te leveren.

Het programma is ideaal voor studenten, met verschillende achtergronden, die tijdens hun zomervakantie iets spannends en ambitieus willen doen. Het programma leert je te denken als wereldburger wat een goede aanvulling voor je CV en toekomstige sollicitaties kan zijn.

Wat African Impact  onderscheidt van andere aanbieders is dat de African Impact projecten fulltime en het hele jaar door draaien. Hun projecten worden samen met lokale gemeenschappen ontwikkeld om ervoor te zorgen dat het werk dat ze doen ethisch, verantwoord en relevant is voor de behoeften van deze lokale gemeenschappen. Hun teams leven en werken samen met deze gemeenschappen, waardoor ze duurzame en transformerende ervaringen kunnen bieden die echte waarde bieden waar dat het meest nodig is.

 

Livingstone, Zambia

Livingstone ligt op slechts 7 km van de iconische Victoria Falls die grenst aan Zambia en Zimbabwe. Victoria Falls is een van de zeven natuurwonderen van de wereld. De watervallen verliezen het hele jaar door langzaam volume en van oktober tot januari zijn de watervallen aan de Zambiaanse kant volledig droog. Juni tot augustus levert vaak de beste panoramische uitzichten op omdat de mistige spray is afgenomen.

De stad Livingstone is vernoemd naar de Schotse ontdekkingsreiziger David Livingstone en er is een plaatselijk museum waar je meer te weten kunt komen over de geschiedenis en archeologie van het gebied. De nabijheid van de Zambezi-rivier en de spectaculaire Victoria-watervallen hebben ertoe geleid dat Livingstone een uitvalsbasis is geworden voor reizigers van over de hele wereld die de ‘avonturenhoofdstad’ van zuidelijk Afrika willen verkennen. Zambia is een van de “meest vreedzame Afrikaanse landen” en Livingstone is daar een voorbeeld van. De vriendelijke, gastvrije mensen glimlachen altijd en zorgen ervoor dat je je meteen thuis voelt.

 

Wat ga je leren?

 

Het programma curriculum:

Module 1: Inleiding tot wereldwijde ontwikkelingen

Overzicht: Wat betekent wereldwijde ontwikkelingen? Wat zijn de duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN?

Module 2: Duurzame ontwikkelingen in Sub-Sahara Afrika

Overzicht: Wat zijn de factoren en problemen rond gendergelijkheid?

Module 3: Milieuduurzaamheid

Overzicht: Wat zijn de factoren die van invloed zijn op casestudies over ecologische duurzaamheid in Afrika?

Module 4: Klimaatverandering

Overzicht: Hoe heeft klimaatverandering Sub-Sahara Afrika beïnvloed? Wat wordt er gedaan om deze uitdagingen het hoofd te bieden?

Module 5: Vaccingelijkheid

Overzicht: Wat zijn de problemen met betrekking tot de uitrol van het COVID-vaccin in Sub-Sahara Afrika?

Module 6 : Presentatie

Overzicht: Presenteer je ideeën en lessen aan het team in Livingstone

Module 7: Zelfreflectie

Overzicht: Persoonlijke lessen uit het programma

 

Programma (*)

Dag 1: Aankomst, welkomdiner en introductie

Dag 2: Introductie Global Development module, focus op UN Sustainable goals, avondeten in Victoria Falls Backpackers

Dag 3: Sustainable Development Module, project overzicht, culturele middag/avond. Bezoek aan de lokale gemeenschap voor diner en een African Drumming workshop

Dag 4: Gender Equality Module, bezoek aan het Girl Impact project. Avondeteten

Dag 5: Environmental Sustainability module, bezoek aan het Eco Bricking project, Cultural Night

Dag 6: Climate Change module, overleg met het African Impact conservation project in Zuid-Afrika, vrije tijd

Dag 7: Vaccine equity modele met in de middag en avond presentaties

Dag 8: Zelfreflectie module met in de middag en avond tijd ter vrije besteding

Dag 9: Transfer naar de grens met Botswana. Transfer naar het Chobe National Park in Botswana. Kamperen in het Chobe National Park

Dag 10: In de ochtend en middag een Game Drive. Kamperen in het Chobe National Park

Dag 11: Terug naar Livingstone, met in de middag en avond vrije tijd

Dag 12: Een bezoek aan de Victoria Watervallen met in de middag tijd om souveniers te kopen en in de avond een afscheidsetentje met reflectie en uitreiking van awards

Dag 13: Dag van Vertrek

Dag 14: Aankomst thuis

 

(*) dit programma is een voorbeeld en kan worden gewijzigd.

 

Locatie en accommodatie

 

Victoria Falls Backpackers, Livingstone

Zambia ligt in Zuidelijk-Afrika. Zambia (soms ook wel aangeduid als Zambië en vroeger Noord-Rhodesië), officieel de Republiek Zambia, is een land in Afrika dat grenst aan de Democratische Republiek Congo, Tanzania, Malawi, Mozambique, Zimbabwe, Botswana, Namibië en Angola.

Je verblijft in Livingstone,  in een comfortabel huis in het levendige Victoria Falls Backpackers. Je hebt toegang tot alle faciliteiten, waaronder een eethoek, een zwembad en zelfs een klimmuur. The Backpackers is gunstig gelegen op slechts 5 minuten lopen van het stadscentrum van Livingstone. Het huis heeft 24-uurs beveiliging en individuele kluisjes om uw waardevolle spullen op te bergen. Slaapkamers zijn geschikt voor 4-8 personen, met stapelbedden in elke kamer en er zijn badkamers met douches met warm water. Beddengoed is aanwezig. Schoon drinkwater en WIFI is ook gratis beschikbaar.

 

Weer

Zambia ligt in het zuiden van Centraal-Afrika. Het land is erg bergachtig. Alleen in de valleien heerst een vochtig en warm tropisch klimaat. Zambia kent drie seizoenen: een koel (gemiddeld 25°C) en droog seizoen dat loopt van april tot augustus, een heet en droog seizoen van augustus tot november, de rest van het jaar is het warm en vochtig. In oktober wordt het 30°C op de plateaus en soms wel 40°C in de valleien. De beste tijd om het land te bezoeken is in de droge tijd die loopt van mei tot november. In de maanden juni, juli en augustus is het winter en kan het behoorlijk koud zijn (met temperaturen van 5 graden ’s nachts). Zorg dat je in deze maanden over voldoende lagen kleding beschikt!

 

Eisen

Het project is geschikt voor studenten in de leeftijd 18 – 20 jaar. Studenten dienen voldoende tot goed Engels te spreken en een opleiding op MBO, HAVO, VWO, HBO of op Universitair niveau te hebben of te volgen. Aangeraden wordt je vooraf te verdiepen in het land Zuid-Afrika, Apartheid en HIV/AIDS. Een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) is een vereiste voor deelname aan het programma.De VOG mag niet ouder dan 6 maanden zijn en dienen wij voor aankomst bij het project ontvangen te hebben.

 

Flexibiliteit

Er is een coördinator aanwezig die je de gehele periode zal begeleiden. Daarnaast is er bij aankomst een uitgebreide introductie die er voor zal zorgen dat je het meest haalt uit deze uitdaging. Aanpassingsvermogen aan het lokale systeem is een vereiste. Er wordt nauw samengewerkt met plaatselijke hulpverleners en de lokale politieke systemen om er zorg voor de dragen dat een student maximaal profijt heeft van zijn of haar deelname, maar wees flexibel.

 

African Impact

Bij aankomst bij je vrijwilligersproject word je door African Impact gevraagd de ‘Terms and Conditions & Code of Conduct’ te lezen en te ondertekenen. Je tekent o.a. voor de volgende zaken:

 • Dat African Impact niet verantwoordelijk is voor ongevallen, kwijt geraakte spullen, ziekten, etc.
 • Je zelf verantwoordelijk bent voor een geldig paspoort, visum, etc.
 • Als je voortijdig het programma verlaat je geen recht hebt op een terugbetaling van je geld
 • Dat je je houdt aan de Gedragsregels (Code of Conduct)

Wil je voor aanvang van je programma de regels ontvangen, neem dan contact met ons op.

 

Global Awareness Programma, Zambia en Botswana, ©African Impact

lijntje lang

Landeninformatie 

 

Zambia is het land van ongereptheid, van meren, lagunes en bush, van uitgestrekte savannes met enorme kuddes dieren, indrukwekkende watervallen en rivieren. Wil je als Europeaan kennismaken met de Afrikaanse manier van leven dan is Zambia een van de beste plekken om die te ervaren. De mensen zijn er warm, hartelijk en gastvrij. Ze hechten nog zeer aan oude tradities en wonen in authentieke dorpjes met rieten hutten.

Zambia is ongeveer 18 keer zo groot als Nederland. De hoofdstad is Lusaka en de officiële taal is Engels. Deze taal wordt bijna overal gesproken, ook in de meer afgelegen gebieden. In de dagelijkse spreken veel bewoners een mengeling van Afrikaans, Engels en Bantoe.
Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen: er zijn vele nationale parken, waarvan Lower Zambezi, North en South Luangwa en Kafue de drie bekendste zijn.

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Zambia
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Livingstone

lijntje lang

Praktische informatie

 

Ondersteuning

Ondersteuning en advies ontvang je van de lokale projectmanagers van African Impact en natuurlijk van TravelUnique. Vooraf ontvang je advies en informatie over je reis en programma. Bij aankomst krijg je van het lokale team informatie over je nieuwe leefomgeving.

 

Meenemen 

Voor beddengoed is gezorgd, voor handdoeken niet. Het huis heeft een kluis voor waardevolle spullen. In de accommodatie is een medewerker van African Impact aanwezig voor het bereiden van de maaltijden, de verzorging van de was en het schoonmaken van de kamers. Er zijn voldoende winkels in de directe omgeving.

 

Maaltijden

Je krijgt drie maaltijden per dag, ontbijt kun je zelf pakken en bestaat uit muesli, brood, thee en koffie. Lunch en het avondeten worden voor je klaargemaakt.

 

Hoe er te komen?

Boek een ticket naar Johannesburg en vlieg vanuit Johannesburg door naar Livingstone, dit is de meest makkelijke en snelste manier op te reizen.
Op het vliegveld word je opgewacht door je lokale projectcoördinator die je naar de accommodatie zal brengen.

 

Visum

Voor Zambia heb je een visum nodig. Het meest handig is dit visum bij aankomst op de luchthaven van Livingstone aan te schaffen. De kosten zijn afhankelijk van of je een single-, dubble- of triple entry aanschaft. Je dient het visum contant te betalen in USD. Voor vertrek ontvang je van ons een ‘Letter of Invitation’. Dit document dien je bij aankomst aan de douane in Livingstone te overhandigen. Het visum is geldig voor 30 dagen.

Wil je na afloop van het programma langer in Livingstone verblijven dan dien je een TEP (Temporary Employment Permit) aan te vragen na vier weken. Helaas is het niet mogelijk om een TEP aan te vragen als je jonger bent dan 21 jaar. Het team van African Impact ter plaatse zal je hierbij helpen.

 

Global Awareness Programma, Zambia en Botswana, ©African Impact

lijntje lang

Prijs 2022

 

De prijs voor 2 weken bedraagt GBP 1699 per persoon. Klik hier voor de juiste koers van de GBP.

Je betaalt bij TravelUnique geen boekings- of administratie of reserveringskosten en geen toeslag als je vertrekt in het hoogseizoen.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Meet & greet bij aankomst + transfer naar de accommodatie
 • Alle maaltijden
 • Accommodatie in slaapzalen
 • Lesmateriaal
 • Projectmaterialen
 • Alle activiteiten en excursies zoals beschreven in het reisschema
 • Wifi
 • 24/7 bewaking bij de accommodatie
 • 24/7  begeleiding aanwezig
 • EHBO gekwalificeerd personeel
Niet bij de prijs inbegrepen
 • Vlucht
 • Visum
 • Inentingen, indien nodig
 • Covid test, indien nodig

lijntje lang

Startdata 2022 en aankomsttijden

 

Deelname aan dit programma is mogelijk van 2 – 16 augustus 2022.

 

Global Awareness Programma, Zambia en Botswana, ©African Impact

lijntje lang

Downloads

Neem contact met ons op bij vragen over dit programma

Klik hier voor de Facebook pagina van dit project

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

Lees voor het boeken van dit programma onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor de Algemene Voorwaarden. Bij het boeken van een programma of project ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden.

 

Fotogalerij

 

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat er de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner African Impact.

10
mrt

Global Awareness programma 18/20 jaar

Project: Global Awareness Programma Zambia & Botswana

Deelname mogelijk: 2 weken 

Prijs staan in de tekst vermeld

Projectcode : TU55/GAPZB

 

button boeken donkergrijs
lijntje lang

Het programma

 

Het programma kort samengevat
 • Plaats: Zambia en Botswana
 • Type project: Global Awareness programma voor studenten
 • Accommodatie: gedeelde accommodatie bij Victoria Falls Backpackers
 • Duur: 2  weken 
 • Leeftijd: 18 – 20 jaar
 • Periode: 2 – 16 augustus 2022
 • Voertaal: Engels
 • Kenmerk: programma voor wereldburgers!
Wat is een Global Awareness Programma van African Impact?

Een Global Awareness Programma is een educatief programma met als doel verantwoordelijke wereldburgers te creëren. Dit door samen te werken met lokale  gemeenschappen in  Afrika.

Dit programma is ontwikkeld door African Impact. African Impact is een educatieve reisorganisatie die al meer dan 15 jaar ontwikkelingsprogramma’s aanbiedt, waaronder service-learning, vrijwilligerswerk, stages en expedities door heel Afrika. TravelIUnique werkt al meer dan tien jaar samen met African Impact.

De projecten van African Impact zijn samen met lokale gemeenschappen in Afrika ontwikkeld om ervoor te zorgen dat het werk dat ze doen duurzaam, verantwoordelijk en relevant is voor de behoeften van deze gemeenschappen.

Meer dan 15 jaar ervaring heeft ertoe geleid dat ze leergang hebben ontwikkeld, die ze voor iedereen toegankelijk wilden maken. Waarbij je wat je leert direct in de praktijk ziet.

Er is een Global Awareness Programma in de zomer van 2022 voor de leeftijd 16 – 17 jaar en voor de leeftijdscategorie 18 – 10 jaar. Waarbij met de laatste leeftijdscategorie meer de diepte wordt ingegaan.

 

Het programma

Doe deze zomer mee aan het unieke Global Awareness-programma van African Impact! Word een wereldburger.

Het programma vindt dit jaar plaats van 2 – 16 augustus 20222 en is voor de leeftijden 18 tot en met 20 jaar.

Ontmoet en werk met studenten van over de hele wereld in Livingstone, Zambia. Besteed je tijd aan het leren over en omgaan met kritieke mondiale problemen, zoals klimaatverandering, gendergelijkheid en ecologische duurzaamheid. Dit door middel van interactieve seminars en waarbij je bestaande projecten die deze exacte mondiale problemen aanpakken praktisch bezoekt en ondersteunt.

Het programma wordt gegeven door een of meerdere medewerkers van African Impact die fulltime in Livingstone wonen en werken, waardoor ze de expertise, geloofwaardigheid en kennis hebben om een ​​inspirerend en tot nadenken stemmend programma te leveren.

Het programma is ideaal voor studenten, met verschillende achtergronden, die tijdens hun zomervakantie iets spannends en ambitieus willen doen. Het programma leert je te denken als wereldburger wat een goede aanvulling voor je CV en toekomstige sollicitaties kan zijn.

Wat African Impact  onderscheidt van andere aanbieders is dat de African Impact projecten fulltime en het hele jaar door draaien. Hun projecten worden samen met lokale gemeenschappen ontwikkeld om ervoor te zorgen dat het werk dat ze doen ethisch, verantwoord en relevant is voor de behoeften van deze lokale gemeenschappen. Hun teams leven en werken samen met deze gemeenschappen, waardoor ze duurzame en transformerende ervaringen kunnen bieden die echte waarde bieden waar dat het meest nodig is.

 

Livingstone, Zambia

Livingstone ligt op slechts 7 km van de iconische Victoria Falls die grenst aan Zambia en Zimbabwe. Victoria Falls is een van de zeven natuurwonderen van de wereld. De watervallen verliezen het hele jaar door langzaam volume en van oktober tot januari zijn de watervallen aan de Zambiaanse kant volledig droog. Juni tot augustus levert vaak de beste panoramische uitzichten op omdat de mistige spray is afgenomen.

De stad Livingstone is vernoemd naar de Schotse ontdekkingsreiziger David Livingstone en er is een plaatselijk museum waar je meer te weten kunt komen over de geschiedenis en archeologie van het gebied. De nabijheid van de Zambezi-rivier en de spectaculaire Victoria-watervallen hebben ertoe geleid dat Livingstone een uitvalsbasis is geworden voor reizigers van over de hele wereld die de ‘avonturenhoofdstad’ van zuidelijk Afrika willen verkennen. Zambia is een van de “meest vreedzame Afrikaanse landen” en Livingstone is daar een voorbeeld van. De vriendelijke, gastvrije mensen glimlachen altijd en zorgen ervoor dat je je meteen thuis voelt.

 

Wat ga je leren?

 

Het programma curriculum:

Module 1: Inleiding tot wereldwijde ontwikkelingen

Overzicht: Wat betekent wereldwijde ontwikkelingen? Wat zijn de duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN?

Module 2: Duurzame ontwikkelingen in Sub-Sahara Afrika

Overzicht: Wat zijn de factoren en problemen rond gendergelijkheid?

Module 3: Milieuduurzaamheid

Overzicht: Wat zijn de factoren die van invloed zijn op casestudies over ecologische duurzaamheid in Afrika?

Module 4: Klimaatverandering

Overzicht: Hoe heeft klimaatverandering Sub-Sahara Afrika beïnvloed? Wat wordt er gedaan om deze uitdagingen het hoofd te bieden?

Module 5: Vaccingelijkheid

Overzicht: Wat zijn de problemen met betrekking tot de uitrol van het COVID-vaccin in Sub-Sahara Afrika?

Module 6 : Presentatie

Overzicht: Presenteer je ideeën en lessen aan het team in Livingstone

Module 7: Zelfreflectie

Overzicht: Persoonlijke lessen uit het programma

 

Programma (*)

Dag 1: Aankomst, welkomdiner en introductie

Dag 2: Introductie Global Development module, focus op UN Sustainable goals, avondeten in Victoria Falls Backpackers

Dag 3: Sustainable Development Module, project overzicht, culturele middag/avond. Bezoek aan de lokale gemeenschap voor diner en een African Drumming workshop

Dag 4: Gender Equality Module, bezoek aan het Girl Impact project. Avondeteten

Dag 5: Environmental Sustainability module, bezoek aan het Eco Bricking project, Cultural Night

Dag 6: Climate Change module, overleg met het African Impact conservation project in Zuid-Afrika, vrije tijd

Dag 7: Vaccine equity modele met in de middag en avond presentaties

Dag 8: Zelfreflectie module met in de middag en avond tijd ter vrije besteding

Dag 9: Transfer naar de grens met Botswana. Transfer naar het Chobe National Park in Botswana. Kamperen in het Chobe National Park

Dag 10: In de ochtend en middag een Game Drive. Kamperen in het Chobe National Park

Dag 11: Terug naar Livingstone, met in de middag en avond vrije tijd

Dag 12: Een bezoek aan de Victoria Watervallen met in de middag tijd om souveniers te kopen en in de avond een afscheidsetentje met reflectie en uitreiking van awards

Dag 13: Dag van Vertrek

Dag 14: Aankomst thuis

 

(*) dit programma is een voorbeeld en kan worden gewijzigd.

 

Locatie en accommodatie

 

Victoria Falls Backpackers, Livingstone

Zambia ligt in Zuidelijk-Afrika. Zambia (soms ook wel aangeduid als Zambië en vroeger Noord-Rhodesië), officieel de Republiek Zambia, is een land in Afrika dat grenst aan de Democratische Republiek Congo, Tanzania, Malawi, Mozambique, Zimbabwe, Botswana, Namibië en Angola.

Je verblijft in Livingstone,  in een comfortabel huis in het levendige Victoria Falls Backpackers. Je hebt toegang tot alle faciliteiten, waaronder een eethoek, een zwembad en zelfs een klimmuur. The Backpackers is gunstig gelegen op slechts 5 minuten lopen van het stadscentrum van Livingstone. Het huis heeft 24-uurs beveiliging en individuele kluisjes om uw waardevolle spullen op te bergen. Slaapkamers zijn geschikt voor 4-8 personen, met stapelbedden in elke kamer en er zijn badkamers met douches met warm water. Beddengoed is aanwezig. Schoon drinkwater en WIFI is ook gratis beschikbaar.

 

Weer

Zambia ligt in het zuiden van Centraal-Afrika. Het land is erg bergachtig. Alleen in de valleien heerst een vochtig en warm tropisch klimaat. Zambia kent drie seizoenen: een koel (gemiddeld 25°C) en droog seizoen dat loopt van april tot augustus, een heet en droog seizoen van augustus tot november, de rest van het jaar is het warm en vochtig. In oktober wordt het 30°C op de plateaus en soms wel 40°C in de valleien. De beste tijd om het land te bezoeken is in de droge tijd die loopt van mei tot november. In de maanden juni, juli en augustus is het winter en kan het behoorlijk koud zijn (met temperaturen van 5 graden ’s nachts). Zorg dat je in deze maanden over voldoende lagen kleding beschikt!

 

Eisen

Het project is geschikt voor studenten in de leeftijd 18 – 20 jaar. Studenten dienen voldoende tot goed Engels te spreken en een opleiding op MBO, HAVO, VWO, HBO of op Universitair niveau te hebben of te volgen. Aangeraden wordt je vooraf te verdiepen in het land Zuid-Afrika, Apartheid en HIV/AIDS. Een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) is een vereiste voor deelname aan het programma.De VOG mag niet ouder dan 6 maanden zijn en dienen wij voor aankomst bij het project ontvangen te hebben.

 

Flexibiliteit

Er is een coördinator aanwezig die je de gehele periode zal begeleiden. Daarnaast is er bij aankomst een uitgebreide introductie die er voor zal zorgen dat je het meest haalt uit deze uitdaging. Aanpassingsvermogen aan het lokale systeem is een vereiste. Er wordt nauw samengewerkt met plaatselijke hulpverleners en de lokale politieke systemen om er zorg voor de dragen dat een student maximaal profijt heeft van zijn of haar deelname, maar wees flexibel.

 

African Impact

Bij aankomst bij je vrijwilligersproject word je door African Impact gevraagd de ‘Terms and Conditions & Code of Conduct’ te lezen en te ondertekenen. Je tekent o.a. voor de volgende zaken:

 • Dat African Impact niet verantwoordelijk is voor ongevallen, kwijt geraakte spullen, ziekten, etc.
 • Je zelf verantwoordelijk bent voor een geldig paspoort, visum, etc.
 • Als je voortijdig het programma verlaat je geen recht hebt op een terugbetaling van je geld
 • Dat je je houdt aan de Gedragsregels (Code of Conduct)

Wil je voor aanvang van je programma de regels ontvangen, neem dan contact met ons op.

 

Global Awareness Programma, Zambia en Botswana, ©African Impact

lijntje lang

Landeninformatie 

 

Zambia is het land van ongereptheid, van meren, lagunes en bush, van uitgestrekte savannes met enorme kuddes dieren, indrukwekkende watervallen en rivieren. Wil je als Europeaan kennismaken met de Afrikaanse manier van leven dan is Zambia een van de beste plekken om die te ervaren. De mensen zijn er warm, hartelijk en gastvrij. Ze hechten nog zeer aan oude tradities en wonen in authentieke dorpjes met rieten hutten.

Zambia is ongeveer 18 keer zo groot als Nederland. De hoofdstad is Lusaka en de officiële taal is Engels. Deze taal wordt bijna overal gesproken, ook in de meer afgelegen gebieden. In de dagelijkse spreken veel bewoners een mengeling van Afrikaans, Engels en Bantoe.
Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen: er zijn vele nationale parken, waarvan Lower Zambezi, North en South Luangwa en Kafue de drie bekendste zijn.

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Zambia
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Livingstone

lijntje lang

Praktische informatie

 

Ondersteuning

Ondersteuning en advies ontvang je van de lokale projectmanagers van African Impact en natuurlijk van TravelUnique. Vooraf ontvang je advies en informatie over je reis en programma. Bij aankomst krijg je van het lokale team informatie over je nieuwe leefomgeving.

 

Meenemen 

Voor beddengoed is gezorgd, voor handdoeken niet. Het huis heeft een kluis voor waardevolle spullen. In de accommodatie is een medewerker van African Impact aanwezig voor het bereiden van de maaltijden, de verzorging van de was en het schoonmaken van de kamers. Er zijn voldoende winkels in de directe omgeving.

 

Maaltijden

Je krijgt drie maaltijden per dag, ontbijt kun je zelf pakken en bestaat uit muesli, brood, thee en koffie. Lunch en het avondeten worden voor je klaargemaakt.

 

Hoe er te komen?

Boek een ticket naar Johannesburg en vlieg vanuit Johannesburg door naar Livingstone, dit is de meest makkelijke en snelste manier op te reizen.
Op het vliegveld word je opgewacht door je lokale projectcoördinator die je naar de accommodatie zal brengen.

 

Visum

Voor Zambia heb je een visum nodig. Het meest handig is dit visum bij aankomst op de luchthaven van Livingstone aan te schaffen. De kosten zijn afhankelijk van of je een single-, dubble- of triple entry aanschaft. Je dient het visum contant te betalen in USD. Voor vertrek ontvang je van ons een ‘Letter of Invitation’. Dit document dien je bij aankomst aan de douane in Livingstone te overhandigen. Het visum is geldig voor 30 dagen.

Wil je na afloop van het programma langer in Livingstone verblijven dan dien je een TEP (Temporary Employment Permit) aan te vragen na vier weken. Helaas is het niet mogelijk om een TEP aan te vragen als je jonger bent dan 21 jaar. Het team van African Impact ter plaatse zal je hierbij helpen.

 

 

 

Global Awareness Programma, Zambia en Botswana, ©African Impact

lijntje lang

Prijs 2022

 

De prijs voor 2 weken bedraagt GBP 1699 per persoon. Klik hier voor de juiste koers van de GBP.

Je betaalt bij TravelUnique geen boekings- of administratie of reserveringskosten en geen toeslag als je vertrekt in het hoogseizoen.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Meet & greet bij aankomst + transfer naar de accommodatie
 • Alle maaltijden
 • Accommodatie in slaapzalen
 • Lesmateriaal
 • Projectmaterialen
 • Alle activiteiten en excursies zoals beschreven in het reisschema
 • Wifi
 • 24/7 bewaking bij de accommodatie
 • 24/7  begeleiding aanwezig
 • EHBO gekwalificeerd personeel
Niet bij de prijs inbegrepen
 • Vlucht
 • Visum
 • Inentingen, indien nodig
 • Covid test, indien nodig

lijntje lang

Startdata 2022 en aankomsttijden

 

Deelname aan dit programma is mogelijk van 2 – 16 augustus 2022.

 

 

Global Awareness Programma, Zambia en Botswana, ©African Impact

lijntje lang

Downloads

Neem contact met ons op bij vragen over dit programma

Klik hier voor de Facebook pagina van dit project

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

Lees voor het boeken van dit programma onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor de Algemene Voorwaarden. Bij het boeken van een programma of project ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden.

 

Fotogalerij

 

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat er de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner African Impact.

4
mrt

Umkhondo Conservation project, Zuid-Afrika

Project: Umkhondo Conservation project, Mosselbay, Zuid-Afrika

Deelname mogelijk: 2 – 12 weken, gedurende de periode 15 december 2022 – 15 januari 2023 gesloten

Prijs staan in de tekst vermeld

 

Projectcode: TU61/UMKH

 

button boeken donkergrijs

lijntje lang

Het project

 

Het project kort samengevat
 • Plaats: Mosselbay,  Zuid-Afrika
 • Accommodatie: gedeelde accommodatie
 • Type project: Conservation programma
 • Duur: 2 – 12 weken op vaste startdata
 • Leeftijd: minimaal 18 jaar
 • Aantal vrijwilligers: minimaal 6 – maximaal 12 vrijwilligers
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: project in een malariavrij gebied
 • Update: dit project is geopend!

 

Projectinformatie

Dit natuurbeschermingsproject/conservation project heeft tot doel landbouwgrond te rehabiliteren en een zelfvoorzienende natuurlijke omgeving op lange termijn te ontwikkelen. Daarnaast wil men gemeenschapsbewustzijn creëren, het bestaande reservaat uitbreiden en het succesvolle onderzoek naar vrij rondlopende cheeta’s voort zetten.

Het project werkt samen met omliggende boerderijen in het reservaat om ervoor te zorgen dat deze doelstellingen en doelen worden bereikt.
Het belangrijkste doel van dit project is om het land terug te brengen in zijn natuurlijke staat en te zorgen voor een zelfvoorzienend, functioneel ecosysteem.

Je neemt deel aan de onderzoeken naar verschillende diersoorten in het reservaat. Het project heeft tal van onderzoeksprojecten lopen en alle gegevens worden verzameld en gebundeld in een gedetailleerd maandelijks rapport. Het projectteam zorgt ervoor dat de vrijwilligers training krijgen in alle werkgebieden waar ze bij betrokken zullen zijn, van cursussen volgen tot het te voet benaderen van dieren.
Hard werken maakt ook deel uit van een normale dag, zoals het opruimen van onkruid en de bestrijding van bodemerosie.

 

Jouw rol

Je werkt van maandag t/m vrijdag (8:30-17:00). De weekenden  zijn je vrije dagen.
Elke dag is anders en zal bestaan ​​uit zowel lezingen in het reservaat als praktisch conservation werk. Het planbord wordt elke dag bijgewerkt en zal je voorzien van details voor de activiteiten van de volgende dag. Elke ochtend wordt er een ochtendbriefing gehouden en elke avond een debriefing om de dagelijkse activiteiten te bespreken.

 

Jouw rol en verantwoordelijkheden kunnen zijn:

 • Het volgen van groot wild
 • Opvolging en monitoring van vrijgelaten cheeta’s
 • Olifantenonderzoek
 • Nachtpatrouilles tegen stropers
 • Training over het te voet benaderen van wilde dieren
 • Mineraal en medisch darten, indien nodig
 • Overnachting Survival Camp (bij een verblijf vanaf 4 weken en langer, bij zomerweer en groepsafhankelijk)
 • Informeren van de lokale gemeenschap, bijvoorbeeld over duurzaamheid & conservation
 • Immobilisatie van dieren in het wild indien nodig
 • Monitoring van de voedingvoorziening van dieren in het wild e
 • Het tellen van dieren en soortenregistratie
 • Maritiem onderwijs (optioneel)
 • Algemene reservetaken: bestrijding van bodemerosie, herstel van vegetatie en onderhoud van wegen en hekken

Het is belangrijk op te merken dat deze beschrijving slechts als voorbeeld dient. De dagelijkse taken en uitdagingen zijn afhankelijk van de vrijwilliger, de tijd van het jaar en het werk dat gedaan moet worden. De uiteindelijke functieomschrijving kan dus flink afwijken van bovenstaande.

 

Hoogtepunten van dit Conservation programma
 • Ondersteunen van natuurbehoud met een gepassioneerd en toegewijd team
 • Hands-on werk in reservaten en assisteren van dierenartsen in het wild waar nodig
 • De beroemde Big 5 van Zuid-Afrika zien
 • Meer leren over anti-stroperij en overleven in de bush
 • Deelnemen aan belangrijke onderzoeksthema’s
 • Persoonlijke ondersteuning krijgen van de vrijwilligerscoördinator
 • Geweldige tochten en avonturen beleven in en rond de Tuinroute
 • Nieuwe vrienden maken van over de hele wereld

 

Locatie

 

Het Game Reserve Conservation-project is in een wildreservaat op ongeveer 15 minuten afstand van Mosselbaai, Zuid-Afrika.

 

Weer

Zuid-Afrika heeft een klimaat dat voor reizigers ideaal is, het hele jaar kan het land bezocht worden. De zomer op het zuidelijk halfrond, waar Zuid-Afrika gelegen is, loopt van december tot en met februari. Dit is de periode waarin ook de meeste neerslag valt. Nat is het land zeker niet. In en rondom Kaapstad, aan de zuidwestkust, is het ‘s zomers droog. De zomers zijn aangenaam warm met 25°C aan de kust en tegen de 30°C landinwaarts. Het westelijke gedeelte, waar de Kalahariwoestijn ligt, is het warmst (35°C). In de winter, juni tot september, zakt het kwik tot 20°C. Aan de zuidwestkust is het dan nog wat koeler.

 

Eisen

De minimum leeftijd voor deelname is 18 jaar. De maximale leeftijd voor deelname is afhankelijk van de gezondheid van de deelnemer. Je zal stukken moeten kunnen lopen en fysiek werk moeten kunnen verrichtten. Je kan goed werken in een team, bent flexibel en enthousiast en hebt natuurlijk een grote interesse in natuurbehoud/conservation.

 

Flexibiliteit

De werkzaamheden genoemd in deze projectomschrijving zijn altijd onder voorbehoud. Werktijden en activiteiten kunnen per dag en per periode verschillen. Wees dus flexibel.

 

Umkhondo Conservation project, Zuid-Afrika, ©Umkhondo

lijntje lang

Landeninformatie

 

Zuid-Afrika

Er is geen land met zoveel variatie als Zuid-Afrika. En het is zo makkelijk te bereizen. Zuid-Afrika wordt wel eens “een wereld in één land” genoemd en dat is terecht. Je vindt er vele nationale parken, wildreservaten, schitterende natuurgebieden, moderne steden, gezellige dorpjes en prachtige verlaten stranden.

Zuid-Afrika heeft als bijnaam de “Regenboognatie”. Die naam dankt het land vooral aan de veelzijdigheid en veelkleurigheid van land, bevolking en cultuur. Dit alles maakt Zuid-Afrika tot een ideale bestemming.
Zuid-Afrika is de enige Fair Trade bestemming in de wereld.

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Zuid-Afrika
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over KwazuluNatal

lijntje lang

Praktische informatie

 

Ondersteuning

Ondersteuning en advies ontvang je van de lokale projectmanagers en natuurlijk vooraf van TravelUnique. Je ontvang je advies en informatie over je reis en je ontvangt een aantal weken voor vertrek het ‘pre-departure’ document over het programma. Bij aankomst krijg je van het lokale team informatie over de huidige status van het programma en alle informatie over je nieuwe leefomgeving.

 

Accommodatie

Je verblijft in een gemeenschappelijk vrijwilligershuis op het reservaat. Het huis heeft vier slaapzalen waar tussen de  3 en 6 vrijwilligers slapen en twee gedeelde badkamers. Er is een volledig uitgeruste gemeenschappelijke keuken met een magnetron, barbecuefaciliteiten, een oven en een wasmachine. Het huis heeft een geweldig uitzicht over het reservaat, een open haard en een bar. Er is ook een apart huisje voor maximaal 6 personen met een badkamer en een kleine keuken. Voor een upgrade vergoeding heb je de mogelijkheid om te verblijven in een enkele luxe tent, met een bed en elektriciteit, verhoogd op een houten terras met uitzicht op het reservaat. De badkamer (toilet, wastafel, douche) is buiten en gedeeld.

Er is een pooltafel, tv en wifi aanwezig (beperkt, geen streaming of Skype). De was wordt één keer per week gedaan door de huismanager. De wasmachine is beschikbaar in het vrijwilligershuis als je deze vaker nodig hebt.

 

Maaltijden

Er worden dagelijks drie maaltijden verstrekt. Je maakt je eigen ontbijt (basisbenodigdheden zijn in huis). In de late ochtend is er een koffiepauze in het reservaat. De lunch en het avondeten worden verzorgd in het vrijwilligershuis of als picknickoptie in het reservaat wanneer je ver weg werkt.
Een vegetarische optie is beschikbaar en het is ook mogelijk om rekening te houden met speciale dieetwensen. Graag vooraf duidelijk aangeven of hier behoefte aan is. Voor deze maaltijden wordt een kleine toeslag per week gerekend aangezien deze ingrediënten niet makkelijk te verkrijgen zijn (ZAR 200 per week).

 

Hoe er te komen?

Je dient aan te komen op George Airport of het busstation van Mosselbaai, waar je wordt opgehaald door het vrijwilligerspersoneel. Zowel bij aankomst als bij vertrek is er vervoer voorzien tussen 10.00 en 17.00 uur. Van Mosselbay naar het reservaat (exclusief de transfer van George naar Mosselbay)
Transfer vanaf de luchthaven van George kost momenteel R650 enkele reis, dit kan worden verdeeld als er meer dan één student tegelijk aankomt. Er worden geen kosten berekend voor de phaal- of terugbrengservice in Mosselbaai.

 

Vrije tijd

Mosselbaai is een zeer vriendelijke en relatief kleine stad met een schilderachtig stadscentrum en prachtige uitzichten. De omgeving, bekend als de Tuinroute, omdat het altijd groen is, is wereldberoemd en biedt adembenemende landschappen, ongerepte stranden, inheemse bossen en spectaculaire dieren in het wild.

Er zijn geweldige golven om te leren surfen met beginnersvriendelijke golven op Diaz Beach, maar er zijn ook veel meer veeleisende golven voor geavanceerd surfen. Behalve tijdens de zomervakantieperiodes (voornamelijk Kerstmis en Pasen), is het gebied relatief rustig en zeer ontspannen.

Een van de beroemdste surfplekken ter wereld, Jeffrey’s Bay, ligt slechts 300 km ten oosten van Mosselbaai en veel van ’s werelds beste surfers, waaronder 11-voudig wereldkampioen Kelly Slater, beoordelen Jeffrey’s Bay als de beste golven ter wereld.
De Tuinroute staat ook bekend om zijn grote verscheidenheid aan avontuurlijke en natuurgerichte activiteiten, waaronder snorkelen en duiken, sandboarden, paragliden, parachutespringen, bungeejumpen, kanoën, kajakken, zip-sliding en de Big 5 in het wild. Je kan deelnemen aan activiteiten zoals gamedrives en walvissen spotten.

De programmacoördinatoren zullen je helpen bij het regelen en boeken van excursies op je vrije dagen. Ze werken met  betrouwbare lokale operators, om zo de Tuinroute te verkennen. Ook kan je verschillende andere steden en stranden bezoeken en andere activiteiten doen.

 

Visum

Je hebt geen visum nodig voor Zuid-Afrika als je korter dan 90 dagen in het land verblijft. Bij de douane krijg je een stempel in je paspoort (let er op dat je minimaal 2 lege bladzijden in paspoort hebt). Hieraan zijn geen kosten verbonden. Het paspoort moet tenminste nog 30 dagen geldig zijn na terugkomst. Verder moet je een vliegticket hebben met bevestigde terug- of doorvlucht.

 

Geld

De munteenheid in Zuid-Afrika is de rand (ZAR). De rand is onderverdeeld in 100 cent en wordt uitgegeven in munten van 1, 2, 5, 10, 20 en 50 cent en 1, 2 en 5 rand en biljetten van 10, 20, 50, 100 en 200 rand.

Bekijk hier de huidige koers van de Zuid-Afrikaanse rand.

Euro’s kun je op veel plaatsen omwisselen, maar pinnen is voordeliger. Vergeet niet je pinpas aan te zetten voor geldopname buiten Europa! Op luchthavens en in steden en dorpen kun je vrij makkelijk pinnen. Mastercard en Visa worden op veel plaatsen geaccepteerd (niet bij benzinepompen, hier accepteert men alleen cash). Travellercheques worden redelijk geaccepteerd, maar bij banken moet je vaak lang in de rij staan en veel papieren invullen. Dus het beste is gewoon geld te pinnen. Terug wisselen van rand in harde valuta is geen probleem.

 

Umkhando Conservation project, Zuid-Afrika, ©Pixabay

lijntje lang

Prijzen 2022

 

2 weken: ZAR 21.400 (in maart 2022 is dit ongeveer euro 1270 *)

4 weken: ZAR 42.800

8 weken: ZAR 85.600

Ieder week extra: ZAR 10.700

Klik hier voor de koers van de ZAR.

(*) door fluctuaties in de koers van de ZAR kan dit bedrag hoger of lager uitvallen.

Er zijn bij TravelUnique geen boekings- of administratie of reserveringskosten en geen toeslag als je vertrekt in het hoogseizoen.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Accommodatie
 • Theoretische lessen en praktische training
 • Studie materiaal
 • Twee maal per week was service
 • Alle transportkosten tijdens het project
 • Drie maaltijden per dag
 • 24/7 assistentie
 • Transferop afgesproken dagen
 • (beperkt) internet
Niet bij de prijs inbegrepen
 • Verzekeringen
 • Vliegticket
 • Limonade en sterke drank
 • Telefoonkosten
 • Kosten Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Excursies in het weekend
 • Transfer George – Mosselbaai

 

lijntje lang

Startdata 2022 en aankomsttijden

 

Aankomst bij dit project is op zondag, vertrek is ook weer op zondag.

De startdatum is in overleg. Wil je boeken via het boekingsformulier? Vul dan de eerste van de maand in dat je wenst te starten en we nemen contact met je op om de start- en einddatum door te spreken.

Je dient op zondag aan te komen op het vliegveld van George of het busstation van Mossel Bay. Hier wordt je opgehaald door iemand van het project. Aankomst en vertrek is tussen 10.00 – 17.00 uur. De transfer van George airport naar het project kost ZAR650 wat kan worden verdeeld over het aantal vrijwilligers die tegelijk aankomen. Er zijn geen extra kosten verbonden aan het ophalen vanaf Mossel Bay.

Neem contact met ons op voor de juiste aankomst- en vertrektijd bij dit project. Check dit voordat je een ticket boekt!

 

Umkhando Conservation project, Zuid-Afrika, ©Pixabay

lijntje lang

Downloads

Neem contact met ons op voor de Engelstalige brochure over dit programma in Zuid-Afrika

Klik hier voor de Facebook pagina van dit project

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

 

Lees voor het boeken onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor meer informatie. Bij het boeken van een project of programma ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden.

 

Fotogalerij

 

Mocht je meer foto’s willen zien van het project of van de accommodatie, neem dan contact met ons op.

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze informatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten en programma’s veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner, van African Impact (AI) en van Pixabay.

 

1
mrt

VetX Wildlife programma, Zuid-Afrika

Project: VetX Wildlife Capture & Care programma, Zuid-Afrika

Deelname mogelijk: 3 weken op vaste startdata in 2022

Prijs staan in de tekst vermeld

 

Projectcode: TU85/VETX

 

button boeken donkergrijs

lijntje lang

Het programma

 

Het programma kort samengevat
 • Plaats: Mosselbay, Western Cape, Game Reserves Garden Route, Zuid-Afrika
 • Accommodatie: huizen, tenten en lodge waarbij je een kamer deelt
 • Type project: Wildlife Capture & Care programma
 • Duur: 3 weken op vaste startdata
 • Leeftijd: minimaal 18 jaar
 • Aantal vrijwilligers: minimaal 6 – maximaal 12 studenten
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: project voor afgestudeerde dierenartsen of studenten diergeneeskunde (minimaal 3e jaars) in een malariavrij gebied
 • Update: dit project is geopend!

 

Het programma (3 weken)

Dit programma is opgezet voor afgestudeerde dierenartsen, dierenartsassistenten of studenten Diergeneeskunde (bij voorkeur minimaal 3e jaars) of mensen met een soortgelijke achtergrond, die ervaring willen op doen met het werken met wildlife in Afrika. Mocht je niet over een bovengenoemde achtergrond beschikken dan is deelname in overleg.

Tijdens deze 3 weken werk je samen met Hein Schoeman, wildlife professional. Hein heeft 18 jaar ervaring met het werken met groot wild en heeft allerlei behandelingen van allerlei soorten  dieren gedaan. Zijn persoonlijke ervaring en het vermogen om zijn kennis te delen maakt hem een grote aanwinst voor dit programma. Je werkt ook samen met dierenartsen in Zuid-Afrika. Lezingen worden gegeven door zowel natuurdierenartsen als natuurprofessionals. Het programma speelt zich voornamelijk af in de Westkaap op wildreservaten rond de Tuinroute.

Hier leer je zaken die niet in de boeken staan. Je krijgt te maken gewonde dieren, ziekten en acties om wilde dieren te vangen. Ook worden er DNA stalen voor onderzoek afgenomen bij de dieren.

Bij dit programma word je betrokken bij ‘Game Capture’, het vangen van wildlife. De ‘Game capture’ operaties dienen de volgende doelen:

 • Populatie management. Dieren worden verkocht aan andere Game Reserves voor genetische diversiteit
 • Fokprogramma

 

Het drieweekse programma 2022

 

Het project start op vaste data. In 2022 zijn de startdata op:

 • 15 mei 2022 = VOL
 • 5 juni 2022 = VOL
 • 3 juli 2022
 • 7 augustus 2022
 • 4 september 2022

 

Wat ga je leren:

De inhoud van de cursus omvat theoretische en praktische informatie over het volgende:

 • Juridische en ethische overwegingen bij het doen van wildlife-werk in Zuid-Afrika
 • Toegepaste farmacologie
 •  Hoe om te gaan met stress bij dieren
 • Veiligheid en eerste hulp in het veld
 • Principes van chemische en fysieke fixatie van wilde dieren
 • Helikoptergebruik bij werkzaamheden in het wild
 • Chemische immobilisatie van individuele soorten
 • Omgang met apparatuur voor het injecteren van medicijnen
 • Ballistische en projectiel-schietsystemen
 • Dartprojectoren
 • Andere vasthoudhulpmiddelen
 • Noodbehandeling bij het vangen en verzorgen van wilde dieren
 • Vangen en transporteren van dieren in het wild

 

Samenwerking met Hein Schoeman

Gedurende drie weken werk je samen met Zuid-Afrikaanse dierenartsen en met Hein Schoeman, een wildlife professional met 18 jaar ervaring. Hij is betrokken geweest bij een oneindig aantal game captures en de behandeling van verschillende soorten dieren. Tijdens de cursus wordt zowel theoretische als praktische informatie behandeld, zoals:

 • Wettelijke en ethische afwegingen
 • Basis fysiologie
 • Basis farmacie
 • Veiligheid en eerste hulp in het veld
 • Het gebruik van de helikopter in veldwerk
 • Gebruik van vaccinatie pistolen
 • Het vangen en het transporteren van wild
 • Boma management
 • Medicatie, etc.

Daarnaast word je betrokken bij praktische oefeningen, zoals:

 • Wapen veiligheid
 • Vaccinatie pistolen oefeningen
 • Radio communicatie en telemetry
 • Het vastbinden van giraffen en neushoorns
 • Injecteren SQ/IM/IV
 • Planningen maken (pre-capture)
 • Het inladen en uitladen van dieren
 • Het bijhouden van documenten op het gebied van DNA, hoorn afmetingen, etc.
 • Helikopter oriëntatie en schieten vanuit een helikopter

 

Hoogtepunten van dit programma
 • Werk samen met ervaren wildlife professionals en ontvang praktische en theoretische kennis over verschillende aspecten van Wildlife Capture en medicijnen
 •  Leer hoe wildleven te behandelen zonder al te veel stress voor de dieren
 • Draag bij aan natuurbehoud gericht op het behoud van dieren in het wild, door goed populatie management en genetische diversiteit
 • Ddeel je passie met internationale dierenartsen of studenten Diergeneeskunde
 • Ontdek de pracht van de Garden Route

 

Locatie

Diverse locatie langs de Garden Route, Zuid-Afrika.

 

Weer

Zuid-Afrika heeft een klimaat dat voor reizigers ideaal is, het hele jaar kan het land bezocht worden. De zomer op het zuidelijk halfrond, waar Zuid-Afrika gelegen is, loopt van december tot en met februari. Dit is de periode waarin ook de meeste neerslag valt. Nat is het land zeker niet. In en rondom Kaapstad, aan de zuidwestkust, is het ‘s zomers droog. De zomers zijn aangenaam warm met 25°C aan de kust en tegen de 30°C landinwaarts. Het westelijke gedeelte, waar de Kalahariwoestijn ligt, is het warmst (35°C). In de winter, juni tot september, zakt het kwik tot 20°C. Aan de zuidwestkust is het dan nog wat koeler.

 

Eisen

De minimum leeftijd voor deelname is 18 jaar. De maximale leeftijd voor deelname is afhankelijk van de gezondheid van de deelnemer.  Belangrijk is dat je een afgestudeerde dierenarts of student Diergeneeskunder bent of een vergelijkbare achtergrond hebt en dat je in een goede conditie verkeert. Je zal stukken moeten kunnen lopen en fysiek werk moeten kunnen verrichtten. Je kan goed werken in een team, bent flexibel en enthousiast.

 

 

Flexibiliteit

De werkzaamheden genoemd in deze projectomschrijving zijn altijd onder voorbehoud. Werktijden en activiteiten kunnen per dag en per periode verschillen. Wees dus flexibel.

 

Wildlife veterinary assistentie programma, Zuid-Afrika

VetX Wildlife programma, Zuid-Afrika, ©AI

lijntje lang

Landeninformatie

 

Zuid-Afrika

Er is geen land met zoveel variatie als Zuid-Afrika. En het is zo makkelijk te bereizen. Zuid-Afrika wordt wel eens “een wereld in één land” genoemd en dat is terecht. Je vindt er vele nationale parken, wildreservaten, schitterende natuurgebieden, moderne steden, gezellige dorpjes en prachtige verlaten stranden.

Zuid-Afrika heeft als bijnaam de “Regenboognatie”. Die naam dankt het land vooral aan de veelzijdigheid en veelkleurigheid van land, bevolking en cultuur. Dit alles maakt Zuid-Afrika tot een ideale bestemming.
Zuid-Afrika is de enige Fair Trade bestemming in de wereld.

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Zuid-Afrika
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over KwazuluNatal

lijntje lang

Praktische informatie

 

Ondersteuning

Ondersteuning en advies ontvang je van de lokale projectmanagers en natuurlijk vooraf van TravelUnique. je ontvang je advies en informatie over je reis, je ontvangt een aantal weken voor vertrek het ‘pre-departure’ document over het programma. Bij aankomst krijg je van het lokale team informatie over de huidige status van het programma en alle informatie over je nieuwe leefomgeving.

 

Accommodatie

Je verblijft in verschillende accommaties, afhankelijk van het werk dat gedaan moet worden. Accommodaties zijn tenten, lodges en huizen voorzien van elektriciteit  of zonne-energie. De kamers en badkamers worden gedeeld door vrijwilligers van dezelfde sekse.

 

Maaltijden

Je krijgt drie maaltijden per dag. Ontbijt staat klaar en kan je pakken. Het ontbijt bestaat meestal uit toast, muesli, koffie en thee. Lunch en avondeten zijn verzorgde maaltijden en worden voor je klaargemaakt. Op de meeste dagen zal je een lunchpakket meekrijgen. Met dieetwensen kan rekening gehouden worden tegen een kleine meerprijs (ZAR 200 per week).

 

Hoe er te komen?

Je dient een vlucht te boeken naar George, Zuid-Afrika. Aankomst is op zondag, vertrek is drie weken later op zaterdag.  Op het vliegveld word je opgewacht door een lokale vertegenwoordiger van het project.

 

Visum

Je hebt geen visum nodig voor Zuid-Afrika als je korter dan 90 dagen in het land verblijft. Bij de douane krijg je een stempel in je paspoort (let er op dat je minimaal 2 lege bladzijden in paspoort hebt). Hieraan zijn geen kosten verbonden. Het paspoort moet tenminste nog 30 dagen geldig zijn na terugkomst. Verder moet je een vliegticket hebben met bevestigde terug- of doorvlucht.

 

Geld

De munteenheid in Zuid-Afrika is de rand (ZAR). De rand is onderverdeeld in 100 cent en wordt uitgegeven in munten van 1, 2, 5, 10, 20 en 50 cent en 1, 2 en 5 rand en biljetten van 10, 20, 50, 100 en 200 rand.

Bekijk hier de huidige koers van de Zuid-Afrikaanse rand.

Euro’s kun je op veel plaatsen omwisselen, maar pinnen is voordeliger. Vergeet niet je pinpas aan te zetten voor geldopname buiten Europa! Op luchthavens en in steden en dorpen kun je vrij makkelijk pinnen. Mastercard en Visa worden op veel plaatsen geaccepteerd (niet bij benzinepompen, hier accepteert men alleen cash). Travellercheques worden redelijk geaccepteerd, maar bij banken moet je vaak lang in de rij staan en veel papieren invullen. Dus het beste is gewoon geld te pinnen. Terug wisselen van rand in harde valuta is geen probleem.

 

 

Wildlife veterinary assistentie programma, Zuid-Afrika

VetX Wildlife programma, Zuid-Afrika, Zuid-Afrika, ©AI

lijntje lang

Prijzen 2022

 

De prijzen voor het Wildlife Veterinary Assistance programma van 3 weken bedragen:

 

3 weken: ZAR 55.350

Neem contact met ons op voor de prijs in euro’s. Of klik hier.

Er zijn bij TravelUnique geen boekings- of administratie of reserveringskosten en geen toeslag als je vertrekt in het hoogseizoen.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Accommodatie
 • Theoretische lessen en praktische training
 • Studie materiaal
 • Twee maal per week was service
 • Alle transportkosten tijdens het project
 • Drie maaltijden per dag
 • 24/7 assistentie
 • Transferop afgesproken dagen
 • (beperkt) internet
Niet bij de prijs inbegrepen
 • Verzekeringen
 • Vliegticket
 • Limonade en sterke drank
 • Telefoonkosten
 • Kosten Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Excursies in het weekend

lijntje lang

Startdata 2022 en aankomsttijden

 

De startdata in 2022 zijn op:

17 april 2022, 15 mei 2022 (VOL),  5 juni 2021 (VOL) , 3 juli 2022, 7 augustus 2022 en

4 september 2022

Je dient op zondag aan te komen op het vliegveld van George of het busstation van Mossel Bay. Hier wordt je opgehaald door iemand van het project. Aankomst en vertrek is tussen 10.00 – 17.00 uur. De transfer van George airport naar het project kost ZAR650 wat kan worden verdeeld over het aantal vrijwilligers die tegelijk aankomen. Er zijn geen extra kosten verbonden aan het ophalen vanaf Mossel Bay.

Neem contact met ons op voor de juiste aankomst- en vertrektijd bij dit project. Check dit voordat je een ticket boekt!

 

Wildlife veterinary assistentie programma, Zuid-Afrika

VetX Wildlife programma, Zuid-Afrika, Zuid-Afrika, ©AI

lijntje lang

Downloads

Neem contact met ons op voor de Engelstalige brochure over dit programma in Zuid-Afrika

Klik hier voor de Facebook pagina van dit project

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

 

Lees voor het boeken onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor meer informatie. Bij het boeken van een project of programma ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden.

 

Fotogalerij

 

Mocht je meer foto’s willen zien van het project of van de accommodatie, neem dan contact met ons op.

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze informatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten en programma’s veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner, van African Impact (AI) en van Pixabay.

 

21
feb

Marine/biologie programma, Zuid-Afrika

Project: Marine/biologie programma, diverse locaties, Zuid-Afrika

Deelname: 2 weken op vaste data in 2022

Prijs staat in de tekst vermeld

Projectcode: TU45/DEMARINE

 

button boeken donkergrijs

 

lijntje lang

HET PROJECT

 

Het project kort samengevat
 • Plaats: diverse locaties in Zuid-Afrika
 • Accommodatie: gedeelde accommodatie
 • Type project: project voor studenten ecologische wetenschappen, waaronder zoölogie, botanie, milieuwetenschappen, dierwetenschappen of biologische wetenschappen
 • Duur: 2 weken
 • Leeftijd: minimaal 18 jaar
 • Aantal vrijwilligers: maximaal 8
 • Kenmerk: project waarbij je ervaring opdoet marine biologie
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Update februari 2022: veel data zijn op dit moment al volgeboekt. Neem contact met ons op voor de open plaatsen en plaatsing op de wachtlijst!

 

Algemene informatie over het marine/biologie programma

Discover Eden is een organisatie die zinvolle educatieve reizen in Zuid-Afrika organiseert en een all-inclusive pakket voor studenten biedt. Eten, accommodatie en vervoer over land zijn allemaal inbegrepen bij dit programma.

Discover Eden is mede opgericht door Elton du Plooy en Dr. Mark Brown om studenten de kans te geven om op een praktische manier te ervaren hoe een carrière in natuurbehoud eruit kan zien. Op basis van hun uitgebreide ervaring met het doen van ecologisch onderzoek en toegepast natuurbehoudwerk in zuidelijk Afrika gedurende meerdere decennia, heeft Discover Eden cursussen ontwikkeld die de kansen voor studenten maximaliseren om zinvol inzicht te krijgen werken op het gebied van  natuurbehoud in Afrika.

De plaatsen die je bezoekt in Zuid-Afrika zijn: Kaapstad, Gansbaai en George.

 

Op de foto links: Elton du Plooy. Op de foto rechts: dr Mark Brown

Alle activiteiten die ze aanbieden zijn bij de prijs inbegrepen om het gemakkelijk te maken zo je reis te budgetteren zonder onverwachte kosten.

Discover Eden begeleidt je van het ophalen tot het vertrek van en naar de luchthaven en biedt begeleiding en ondersteuning tijdens je hele perriode bij het programma, waardoor het zo zinvol en lonend mogelijk wordt.

De persoonlijke service, de kwaliteit van de activiteiten, de uitstekende accommodatie die ze aanbieden en de zinvolle structuur van de programma’s zullen dit een ervaring maken die je nooit zult vergeten.

 

Voor wie is dit programma?

Het Discover Eden Marine/biologie programma is speciaal ontworpen voor diegenen die studeren of werken in de ecologische wetenschappen, waaronder zoölogie, botanie, milieuwetenschappen, dierwetenschappen of biologische wetenschappen.

Het programma duurt 2 weken en neemt je mee om hands-on te leren van enkele van de beste natuurbeschermingsprofessionals in Zuid-Afrika. Je leert, terwijl je een geweldige tijd hebt, om het prachtige Zuid-Afrika te ontdekken! Ontmoet professionals in het veld en leer van hun uitgebreide ervaring.

Let op: vanwege de onvoorspelbaarheid van de natuur en het weer, kunnen de hieronder vermelde dagen en activiteiten worden verwisseld of vervangen om u de best mogelijke ervaring te bieden.

 

Wat houdt het programma in?

 

MARINE BIOLOGIE

 • Breng 5 dagen door met een team van mariene wetenschappers, waarbij je een
  basisopleiding en praktische ervaring krijgt  in verschillende onderzoekstechnieken

 

 • Laat je meevoeren op een ‘achter de schermen’-tour door een zeevogelreservaat van wereldklasse. Hier krijg je lezingen van een van de biologen en de dierenartsverpleegkundige die verantwoordelijk is voor het welzijn van de bedreigde Afrikaanse pinguïns en andere zeevogels in het centrum

 

 • Bezoek een natuurreservaat aan de kust, waar je een lezing krijgt van een mariene specialist over het behoud van de zee met betrekking tot bedreigde zeevogels

 

 • Verken het belangrijkste aquarium van Afrika in Kaapstad. Laat je meenemen op een speciale ‘behind the scenes’ rondleiding door het aquarium door een van de aquariumbiologen

 

 • Krijg training over freediving-onderzoek, verzamel, verwerk en bespreek zelf gegevens

 

 • Snorkel met zeehonden in een grote broedkolonie van Kaapse pelsrobben met een ervaren team van professionals

 

 • Kom meer te weten over belangrijk werk dat wordt gedaan om de impact van mensen op de biodiversiteit aan de kust tegen te gaan en om te helpen bij het uitvoeren van monitoringwerkzaamheden op strandonderzoek waarbij marien afval wordt gedocumenteerd, het broedsucces van kustvogels wordt beoordeeld en gegevens over watervogels worden verzameld voor een al lang bestaand nationaal burgerwetenschappelijk programma

 

 • Breng 2 dagen door met mariene biologen die werken voor een organisatie die sterk betrokken is bij het behoud van de zee in hun gebied. Je kunt deelnemen aan activiteiten zoals een duik in een haaienkooi, het taggen van haaien op een onderzoeksboot of vanaf de kust, een snorkelonderzoek of -dissectie, een estuariumonderzoek of andere relevante activiteiten op het gebied van natuurbehoud. Naast deze activiteiten krijg je ook colleges van de biologen

 

 • Breng een dag door met ervaren gidsen om walvissen te spotten, leer over de industrie en hoe lokaal onderzoek bijdraagt ​​aan de verduurzaming ervan. Maak kennis met walvisachtigen die de prachtige baai delen

 

 • Ga zitten en praat over carrières in natuurbehoud en mariene biologie met Dr. Mark Brown, terwijl hij zijn ervaringen deelt met het begeleiden van studenten ecologie en mariene biologie gedurende meer dan 20 jaar

 

Klik hier om het programma van dag tot dag te zien

 

Weer

Zuid-Afrika heeft een klimaat dat voor reizigers ideaal is: het hele jaar kan het land bezocht worden. De zomer op het zuidelijk halfrond, waar Zuid-Afrika gelegen is, loopt van december tot en met februari. Dit is de periode waarin ook de meeste neerslag valt. Nat is het land zeker niet. In en rondom Kaapstad, aan de zuidwestkust, is het ‘s zomers droog.

De zomers zijn aangenaam warm met 25°C aan de kust en tegen de 30°C landinwaarts. Het westelijke gedeelte, waar de Kalahariwoestijn ligt, is het warmst (35°C). In de winter, juni tot september, zakt het kwik tot 20°C. Aan de zuidwestkust is het dan nog wat koeler.

 

Discover Eden programma, Zuid-Afrika, ©Pixabay

lijntje lang

LANDENINFORMATIE

 

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een land met een onrustige verleden. Dit heeft geleid tot een grote scheiding tussen de rijke minderheid en de zeer arme meerderheid. Zuid-Afrika is vastbesloten gelijkheid voor alle burgers na te streven, maar om dit te realiseren moet het alle hulp krijgen die het kan krijgen.

Het is een zeer mooi land met een fascinerende geschiedenis, niets is te vergelijken met zijn prachtige landschappen en zijn vriendelijke mensen. Het land staat bekend als de “Regenboognatie” vanwege de vele culturen die hier samen leven.
Er is iets speciaals aan Zuid-Afrika. Het is een bepaalde gevoel dat je niet uit kan leggen; je zal moeten komen om het zelf te ervaren.

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Zuid-Afrika
lijntje lang

Praktische informatie

 

Accommodaties en maaltijden

Alle maaltijden, thee, koffie en accommodaties zijn bij de prijs inbegrepen. Ook al het vervoer is inbegrepen bij de prijs evenals toegangskaarten (helaas niet een vliegticket).

 

Visum

Je hebt geen visum nodig voor Zuid-Afrika als je korter dan 90 dagen in het land verblijft. Bij de douane krijg je een sticker in je paspoort (let er op dat je minimaal 2 lege bladzijden in paspoort hebt). Hieraan zijn geen kosten verbonden. Het paspoort moet tenminste nog 30 dagen geldig zijn na terugkomst. Verder moet je een vliegticket hebben met bevestigde terug- of doorvlucht.

 

Geld

De munteenheid in Zuid-Afrika is de rand (ZAR). De rand is onderverdeeld in 100 cent en wordt uitgegeven in munten van 1, 2, 5, 10, 20 en 50 cent en 1, 2 en 5 rand en biljetten van 10, 20, 50, 100 en 200 rand.

Bekijk hier de huidige koers van de Zuid-Afrikaanse rand.

Euro’s kun je op veel plaatsen omwisselen, maar pinnen is voordeliger. Vergeet niet je pinpas aan te zetten voor geldopname buiten Europa! Op luchthavens en in steden en dorpen kun je vrij makkelijk pinnen. Mastercard en Visa worden op veel plaatsen geaccepteerd (niet bij benzinepompen, hier accepteert men alleen cash). Travellercheques worden redelijk geaccepteerd, maar bij banken moet je vaak lang in de rij staan en veel papieren invullen. Dus het beste is gewoon geld te pinnen. Terugwisselen van rand in harde valuta is geen probleem.

 

Gezondheid en veiligheid

Om je gezondheid en veiligheid zo goed mogelijk te garanderen bieden we je:

 • Dat je wordt opgehaald en weggebracht van en naar het vliegveld
 • Alle ritten worden gemaakt door professionele chauffeurs
 • Studenten dienen een ‘indemnity form’ bij aankomst te tekenen
 • Ziekenhuizen en doktoren bevinden zich in de dichtbijzijnde stad
 • Een van de coördinatoren heeft een eerste hulp diploma en heeft een eerste hulp box altijd paraat
 • Laat je voor vertrek adviseren door een arts inzake vaccinaties en malaria

 

Discover Eden programma, Zuid-Afrika, ©Pixabay

lijntje lang

Prijs 2022

 

De prijs voor dit programma gedurende 2 weken bedraagt € 2620 Dit bedrag is exclusief vliegticket.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • 3 maaltijden per dag
 • Accommodatie
 • Al het vervoer over land
 • Alle activiteiten
 • Lezingen en cursusmateriaal
 • Toegangsprijzen voor het park
 • Reisadvies voor vertrek
 • Transfers vanuit Kaapstad Internationale luchthaven bij aankomst en naar George luchthaven bij vertrek (alleen op vaste aankomst- en vertrekdagen)
 • Oriëntatie bij aankomst
 • Thee, koffie, sap en mineraalwater
  (waar nodig)
 • Ondersteuning en assistentie  24/7
 • Een certificaat na voltooiing

 

Wat is niet bij de prijs inbegrepen?
 • Vlucht
 • Inentingen
 • Reis- annulerings verzekering
 • Souvenirs
 • Telefoon-, internetkosten

lijntje lang

Startdata 2022 en aankomsttijden

 

Er kunnen maximaal 8 personen per startdatum deelnemen aan het programma. Helaas geldt vol=vol.

De startdata voor 2022 zijn:

4 juni- 17 juni 2022

2 juli -15 juli 2022

30 juli – 12 augustus 2022

Aankomst is op de startdatum op de luchthaven van Kaapstad. Op dag 19 vertrek je vanaf George Airport weer naar huis. Neem contact met ons op voor het boeken van de juiste ticket.

 

Discover Eden programma, Zuid-Afrika, ©Pixabay

lijntje lang

Downloads

 

Klik hier voor de Facebook pagina van dit project

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

 

Lees voor het boeken van dit project onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor de Algemene Voorwaarden. Bij het boeken van een project ga je akkoord met deze  Algemene Voorwaarden.

 

Fotogalerij

 

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner Discover Eden en Pixabay.

 

19
feb

Conservation/Ecologie programma, Zuid-Afrika

Project: Conservation/ecologie programma, diverse locaties, Zuid-Afrika

Deelname: 3 weken op vaste data in 2022

Prijs staat in de tekst vermeld

Projectcode: TU33/DEECOL

 

button boeken donkergrijs

 

lijntje lang

HET PROJECT

 

Het project kort samengevat
 • Plaats: diverse locaties in Zuid-Afrika
 • Accommodatie: gedeelde accommodatie
 • Type project: project voor studenten ecologische wetenschappen, waaronder zoölogie, botanie, milieuwetenschappen, dierwetenschappen of biologische wetenschappen
 • Duur: 3 weken
 • Leeftijd: minimaal 18 jaar
 • Aantal vrijwilligers: maximaal 8
 • Kenmerk: project waarbij je ervaring opdoet ???
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Update februari 2022: veel data zijn op dit moment al volgeboekt. Neem contact met ons op voor de open plaatsen en plaatsing op de wachtlijst!

 

Algemene informatie over het Ecologie programma

Discover Eden is een organisatie die zinvolle educatieve reizen in Zuid-Afrika organiseert en een all-inclusive pakket voor studenten biedt. Eten, accommodatie en vervoer over land zijn allemaal inbegrepen bij dit programma.

Discover Eden is mede opgericht door Elton du Plooy en Dr. Mark Brown om studenten de kans te geven om op een praktische manier te ervaren hoe een carrière in natuurbehoud eruit kan zien. Op basis van hun uitgebreide ervaring met het doen van ecologisch onderzoek en toegepast natuurbehoudwerk in zuidelijk Afrika gedurende meerdere decennia, heeft Discover Eden cursussen ontwikkeld die de kansen voor studenten maximaliseren om zinvol inzicht te krijgen werken op het gebied van  natuurbehoud in Afrika.

De plaatsen die je bezoekt in Zuid-Afrika zijn: Kaapstad, Gansbaai, Knysna en George. Met een 4-daags bezoek aan een Game Reserve.

 

Op de foto links: Elton du Plooy. Op de foto rechts: dr Mark Brown

Alle activiteiten die ze aanbieden zijn bij de prijs inbegrepen om het gemakkelijk te maken zo je reis te budgetteren zonder onverwachte kosten.

Discover Eden begeleidt je van het ophalen tot het vertrek van en naar de luchthaven en biedt begeleiding en ondersteuning tijdens je hele perriode bij het programma, waardoor het zo zinvol en lonend mogelijk wordt.

De persoonlijke service, de kwaliteit van de activiteiten, de uitstekende accommodatie die ze aanbieden en de zinvolle structuur van de programma’s zullen dit een ervaring maken die je nooit zult vergeten.

 

Voor wie is dit programma?

Het Discover Eden Conservation Ecology-programma is speciaal ontworpen voor diegenen die studeren of werken in de ecologische wetenschappen, waaronder zoölogie, botanie, milieuwetenschappen, dierwetenschappen of biologische wetenschappen.

Het programma duurt 3 weken en neemt je mee het veld in om hands-on te leren van enkele van de beste natuurbeschermingsprofessionals in Zuid-Afrika. Je leer t terwijl je een geweldige tijd hebt om het prachtige Zuid-Afrika te ontdekken!

Dit programma, boordevol activiteiten, behandelt onderwerpen als ecologie, biodiversiteit, natuurbehoud, duurzaamheid, beheer van wildreservaten, ornithologie, mariene biologie, herpetologie en plantkunde. Ontmoet professionals in het veld en leer van hun uitgebreide ervaring.

Let op: vanwege de onvoorspelbaarheid van de natuur en het weer, kunnen de hieronder vermelde dagen en activiteiten worden verwisseld of vervangen om u de best mogelijke ervaring te bieden.

 

Wat houdt het programma in?

 

WILDRESERVEBEHEER & WILDLIFE BEHOUD

Je verblijft 5 dagen in een wildreservaat. Tijdens je verblijf in het reservaat begeleid en assisteer je de medewerkers bij het vervullen van hun taken bij het beheren van het natuurbehoud in het reservaat.
Je zou kunnen deelnemen aan taken zoals:

 • Het visueel volgen, onderzoeken en volgen van dieren
 • Monitoring van moeilijk te spotten soorten met de
  gebruik van camera vallen
 • Identificatie en monitoring van vogels, inclusief ring/banding van vogels
 • Monitoren van diergedrag
 • Habitat- en vegetatie-identificatie
 • Erosiebestrijding
 • Verwijdering en beheer van onkruid

ORNITHOLOGIE

 • Bezoek een roofvogelcentrum. Leer meer over de anatomie, het gedrag en de
  redding en rehabilitatie

MARINE BIOLOGIE

 • Je brengt 2 dagen door met mariene biologen die voor een organisatie werken
  die sterk betrokken is bij het behoud van de zee in hun gebied. Je kunt deelnemen aan activiteiten zoals een duik in een haaienkooi, het merken van haaien op een onderzoeksboot of vanaf de kust, een snorkelonderzoek of -dissectie, een estuariumonderzoek of andere relevante activiteiten op het gebied van natuurbehoud. Naast deze activiteiten krijg je ook colleges van de biologen
 • Laat je meevoeren op een ‘achter de schermen’-tour door een zeevogelreservaat van wereldklasse. Hier krijg je lezingen van een van de biologen en de dierenartsverpleegkundige die verantwoordelijk is voor het welzijn van de bedreigde Afrikaanse pinguïns en andere zeevogels in het centrum
 • Bezoek een kustnatuurreservaat, dat ook een natuurlijke pinguïnkolonie is, waar u een lezing krijgt van een mariene specialist over het behoud van de zee met betrekking tot bedreigde zeevogels
 • Verken het belangrijkste aquarium van Afrika in Kaapstad. Laat je meenemen op een speciale ‘behind the scenes’ rondleiding door het aquarium door een van de aquariumbiologen
 • Leer belangrijke basistechnieken voor marien onderzoek en dompel jezelf onder water om de broodnodige gegevens te verzamelen
 • Spring erin en snorkel met zeehonden bij een grote broedkolonie van Kaapse pelsrobben met een ervaren team van professionals

HERPETOLOGIE

 • Leer de slangensoorten in onze regio kennen en leer
  over hun biologie en hoe ze veilig kunnen omgaan met en werken met deze bijzondere reptielen

PLANTKUNDE

 • Breng een volledige dag door met een botanicus in de botanische tuin van Kirstenbosch tuinen, ook wel bekend als de mooiste tuinen van Zuid-Afrika en wordt geprezen als een van de grootste botanische tuinen ter wereld. Je krijgt een volledige rondleiding door de tuinen en krijgt lezingen over verschillende aspecten van plantkunde
 • Loop over het Robberg-schiereiland, een internationaal gerenommeerd reservaat met een mix van ontmoetingen met planten, zeedieren en vogels. Spot grote witte haaien, walvissen, dolfijnen en zeehonden vanaf het land en leer meer over het ongelooflijke plantenrijk Fynbos
 • Leer meer over natuurlijke vegetatie en het beheer ervan in een wildreservaat en over de beheersing van buitenaardse indringers en waarom het zo belangrijk is

DIERENGEDRAG

 • Leer meer over de manieren waarop dieren met elkaar omgaan en hun
  omgeving

ECOLOGIE, BIODIVERSITEIT & DUURZAAMHEID

 • Deze onderwerpen komen gedurende het hele programma aan bod.
  Je ontmoet wetenschappers van The Endangered Wildlife Trust (EWT), The Cape Leopard Trust en de Natures Valley Trust (NVT) die zich ook over deze onderwerpen zullen buigen

HET BEHEER VAN BEDREIGDE SOORTEN

 • Dit onderwerp zal bij veel verschillende gelegenheden aan de orde komen
  gedurende het hele programma door wetenschappers en rangers die verantwoordelijk zijn voor hun instandhouding
Klik hier om het programma van dag tot dag te zien

 

Weer

Zuid-Afrika heeft een klimaat dat voor reizigers ideaal is: het hele jaar kan het land bezocht worden. De zomer op het zuidelijk halfrond, waar Zuid-Afrika gelegen is, loopt van december tot en met februari. Dit is de periode waarin ook de meeste neerslag valt. Nat is het land zeker niet. In en rondom Kaapstad, aan de zuidwestkust, is het ‘s zomers droog.

De zomers zijn aangenaam warm met 25°C aan de kust en tegen de 30°C landinwaarts. Het westelijke gedeelte, waar de Kalahariwoestijn ligt, is het warmst (35°C). In de winter, juni tot september, zakt het kwik tot 20°C. Aan de zuidwestkust is het dan nog wat koeler.

 

Discover Eden programma, Zuid-Afrika, ©Pixabay

lijntje lang

LANDENINFORMATIE

 

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een land met een onrustige verleden. Dit heeft geleid tot een grote scheiding tussen de rijke minderheid en de zeer arme meerderheid. Zuid-Afrika is vastbesloten gelijkheid voor alle burgers na te streven, maar om dit te realiseren moet het alle hulp krijgen die het kan krijgen.

Het is een zeer mooi land met een fascinerende geschiedenis, niets is te vergelijken met zijn prachtige landschappen en zijn vriendelijke mensen. Het land staat bekend als de “Regenboognatie” vanwege de vele culturen die hier samen leven.
Er is iets speciaals aan Zuid-Afrika. Het is een bepaalde gevoel dat je niet uit kan leggen; je zal moeten komen om het zelf te ervaren.

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Zuid-Afrika
lijntje lang

Praktische informatie

 

Accommodaties en maaltijden

Alle maaltijden, thee, koffie en accommodaties zijn bij de prijs inbegrepen. Ook al het vervoer is inbegrepen bij de prijs (helaas niet een vliegticket).

 

Visum

Je hebt geen visum nodig voor Zuid-Afrika als je korter dan 90 dagen in het land verblijft. Bij de douane krijg je een sticker in je paspoort (let er op dat je minimaal 2 lege bladzijden in paspoort hebt). Hieraan zijn geen kosten verbonden. Het paspoort moet tenminste nog 30 dagen geldig zijn na terugkomst. Verder moet je een vliegticket hebben met bevestigde terug- of doorvlucht.

 

Geld

De munteenheid in Zuid-Afrika is de rand (ZAR). De rand is onderverdeeld in 100 cent en wordt uitgegeven in munten van 1, 2, 5, 10, 20 en 50 cent en 1, 2 en 5 rand en biljetten van 10, 20, 50, 100 en 200 rand.

Bekijk hier de huidige koers van de Zuid-Afrikaanse rand.

Euro’s kun je op veel plaatsen omwisselen, maar pinnen is voordeliger. Vergeet niet je pinpas aan te zetten voor geldopname buiten Europa! Op luchthavens en in steden en dorpen kun je vrij makkelijk pinnen. Mastercard en Visa worden op veel plaatsen geaccepteerd (niet bij benzinepompen, hier accepteert men alleen cash). Travellercheques worden redelijk geaccepteerd, maar bij banken moet je vaak lang in de rij staan en veel papieren invullen. Dus het beste is gewoon geld te pinnen. Terugwisselen van rand in harde valuta is geen probleem.

 

Gezondheid en veiligheid

Om je gezondheid en veiligheid zo goed mogelijk te garanderen bieden we je:

 • Dat je wordt opgehaald en weggebracht van en naar het vliegveld
 • Alle ritten worden gemaakt door professionele chauffeurs
 • Studenten dienen een ‘indemnity form’ bij aankomst te tekenen
 • Ziekenhuizen en doktoren bevinden zich in de dichtbijzijnde stad
 • Een van de coördinatoren heeft een eerste hulp diploma en heeft een eerste hulp box altijd paraat
 • Laat je voor vertrek adviseren door een arts inzake vaccinaties en malaria

 

Discover Eden programma, Zuid-Afrika, ©Pixabay

lijntje lang

Prijs 2022

 

De prijs voor dit programma gedurende 3 weken bedraagt € 2980 Dit bedrag is exclusief vliegticket.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • 3 maaltijden per dag
 • Accommodatie
 • Al het vervoer over land
 • Alle activiteiten
 • Lezingen en cursusmateriaal
 • Toegangsprijzen voor het park
 • Reisadvies voor vertrek
 • Transfers vanuit Kaapstad Internationale luchthaven bij aankomst en naar George luchthaven bij vertrek (alleen op vaste aankomst- en vertrekdagen)
 • Oriëntatie bij aankomst
 • Thee, koffie, sap en mineraalwater
  (waar nodig)
 • Ondersteuning en assistentie  24/7
 • Een certificaat na voltooiing

 

Wat is niet bij de prijs inbegrepen?
 • Vlucht
 • Inentingen
 • Reis- annulerings verzekering
 • Souvenirs
 • Telefoon-, internetkosten

lijntje lang

Startdata 2022 en aankomsttijden

 

Er kunnen maximaal 8 personen per startdatum deelnemen aan het programma. Helaas geldt vol=vol.

De startdata voor 2022 zijn:

27 mei – 14 juni 2022

17 juni – 5 juli 2022

8 juli -26 juli 2022

29 juli – 16 augustus 2022

19 augustus – 6 september 2022

Aankomst is op de startdatum op de luchthaven van Kaapstad. Op dag 19 vertrek je vanaf George Airport weer naar huis. Neem contact met ons op voor het boeken van de juiste ticket.

 

Discover Eden programma, Zuid-Afrika, ©Pixabay

lijntje lang

Downloads

 

Klik hier voor de Facebook pagina van dit project

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

 

Lees voor het boeken van dit project onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor de Algemene Voorwaarden. Bij het boeken van een project ga je akkoord met deze  Algemene Voorwaarden.

 

Fotogalerij

 

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner Discover Eden en Pixabay.

 

8
feb

Nhoma project, Namibië

Project: Nhoma Safari Camp project, Namibië 

Deelname mogelijk: 2 – 8 weken

Prijzen staan in de tekst vermeld

Projectcode: TU32/NHOMA

 

button boeken donkergrijs

lijntje lang

Het project

 

Het project kort samengevat
 • Plaats: Nhoma, noordoost Namibië
 • Accommodatie: tentenkamp
 • Type project: natuurbehoud- & communityproject
 • Duur: 2, 4, 6, of 8 weken
 • Aantal vrijwilligers: kleine groep
 • Leeftijd: minimaal 18 jaar
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: zeer goed georganiseerd project in een zeer uitgestrekt land
 • Update: dit project is geopend!
Nhoma

Nhoma Safari Camp is gelegen in de noordoostelijke hoek van Namibie. Hier bevindt zich het land van de Ju/’hoan San, of zoals ze algemeen bekend staan in Namibië, de bosjesmannen.

Een grote uitdaging voor deze bevolkingsgroep tegenwoordig is het vinden van de balans tussen hun tradities en de Westelijke invloeden. Dit vrijwilligersprogramma draagt bij om deze twee werelden te verbinden en is gebaseerd op een ecotoeristische benadering, waarbij het sociale en materiële welzijn van mensen wordt verhoogd, zonder het milieu of de levensvatbaarheid van het sociaal-economisch culturele systeem op te offeren.

Dit vrijwilligersprogramma is ontworpen in samenwerking met het dorp en nodigt vrijwilligers uit om voor een langere periode te blijven, wat resulteert in een meer duurzame, diepgaande ervaring en wederzijdse uitwisseling voor vrijwilligers en de lokale gemeenschap. Je verblijf geeft je uitgebreide inzichten in hun geschiedenis, huidige en vroegere manier van overleven.  Dit door deel te nemen aan activiteiten zoals het oogsten en bereiden van lokaal voedsel, geneeskrachtige planten verzamelen, struisvogel-eierschaalkralen maken, kennis nemen van traditionele spellen en overleveringen en deelnemen aan hun dagelijks leven.

Een reis van meerdere weken bij Nhoma heeft het potentieel voor een levensveranderende ervaring. De gemeenschap is erg gastvrij, staat te popelen om ervaringen uit te wisselen.

 

Geschiedenis

De oprichter van Nhoma Camp, Arno Oosthuysen reisde als jongen met zijn vader naar afgelegen gebieden in Namibië. Zijn vader was arts en ze bezochten klinieken en hij  leerde de natuur kennen. In 1999 werd hij door de gemeenschap van //Nhoq’ma gevraagd om toeristen naar hun dorp te brengen omdat ze geen inkomen hadden en alleen van de bush leefden. Arno bouwde een tijdelijk tentenkamp in de buurt van het dorp, 80 km van Tsumkwe: Nhoma Safari Camp.

In 2020 droog hij het Safari Camp over aan Flora en Moritz. Flora, een Belgische, werkt sinds 2015 samen met de gemeenschap aan een project voor het maken van hun traditionale sandalen. Het project loopt tot op de dag van vandaag. Moritz is geboren in Namibië en heeft meerdere jaren in de toeristenindustrie gewerkt, als safarigids en op lodges als duurzaamheids- en permacultuurconsulent.

 

Flora & Moritz

Als koppel bundelen ze hun vaardigheden om samen te werken met de Nhoma-gemeenschap op het gebied van ecotoerisme. Ondanks de pandemie besloten ze om in 2020 Nhoma Safari Camp te kopen en permanent hier te gaan wonen.

Door de tussenkomst van Flora en Moritz kwam er een dorpsschool. Willen de lokale kinderen een toekomst hebben, dan is het essentieel dat hun ouders een bron van inkomsten hebben. Toerisme is niet per se een permanente oplossing, maar een manier om het land te gebruiken en op vaardigheden gebaseerde werkmogelijkheden te creëren. Het is van het grootste belang dat de San hun land niet verliezen aan veehouders van andere stammen. Naast banen in het toerisme, zijn er banen gecreëerd in verschillende nevenprojecten, waaronder het maken van sandalen en andere crafts.

 

Hoogtepunten van het project

 • Ervaar het leven in een van de echt laatste wilde en ongerepte gebieden van Zuidelijk Afrika!
 • Breng tijd door tussen de inheemse gemeenschap van het San-volk en leer van hun diepe verbondenheid en wijsheid van de natuur
 • Leef en overleef in de wilde bush tussen vrij rondlopende kuddes olifanten, bedreigde roedels met wilde honden, vele soorten antilopen, luipaarden, hyena’s en zelfs leeuwen
 • Bescherm de inheemse kennis die bij de oudsten van de gemeenschap blijft en help deze over te dragen en te behouden voor de volgende generaties
 • Leer meer over permacultuur en hoe je je eigen ecologische voetafdruk kunt verkleinen en je eigen groenten kunt verbouwen
 • Leer praktische oplossingen voor klimaatadaptatie door te werken met lokale, natuurlijke hulpbronnen

 

De uitdaging

De Ju/’hoansi San in het noordoosten van Namibië leefde meer dan honderdduizenden jaren in de Kalahari als jagers/verzamelaars. Pas in de jaren vijftig ontmoetten ze de eerste blanken, wat het begin was van een snelle verandering van hun levensstijl. Nu de regering hen dwingt hun mobiele beweging stop te zetten, jachtbeperkingen oplegt en de lijnen van hun land aanzienlijk verkleint, wordt de traditionele manier van leven en de cultuur van de de San bevolking bedreigd. Met name het dorp Nhoma (N//oq’ma), dat buiten het beschermde Nyae Nyae-reservaat valt, moet afhankelijk zijn van andere bronnen van inkomsten en voedselvoorziening.

 

(Wees) Een deel van de oplossing

 

Bij Nhoma geloven we dat een deel van de oplossing ligt in het creëren van diverse werkmogelijkheden, gebaseerd op traditionele vaardigheden. Er is een cruciale behoefte aan lokale banen die hen in staat stellen deels van het foerageren te leven en op hun voorouderlijk land te kunnen blijven. De afgelopen 18 jaar heeft het kamp werkmogelijkheden gecreëerd voor spoorzoekers, jagers, sieradenmakers, houtsculptuur makers, traditionele sandaalmakers, natuurgidsen, chef-koks, obers en nog veel meer. Waarbij de  strategie is gebaseerd op de principes van ecotoerisme.

Door de gegenereerde inkomsten kan het nabijgelegen dorp op hun voorouderlijk land blijven en deels hun traditionele jager/verzamelaar manier van leven voortzetten. Ze zien deze samenwerking als een gezonde symbiose en zijn geïnteresseerd om deze relatie voor beide voordelen te verdiepen.

 

Vrijwilligersproject

Het vrijwilligersprogramma is gestructureerd in een rotatie van 2 weken en je kunt maximaal 8 weken deelnemen aan het project. Het idee is om de helft van je tijd op het kamp mee te werken. De projecten waar ze aan werken zijn gebaseerd op permacultuur. Ze werken met natuurlijke hulpbronnen, verbouwen hun eigen voedsel en bouwen een voedselbos. Het bouwen van een off-grid permacultuurparadijs is hard werken. Als beloning voor je bijdrage breng je de andere helft van je tijd door met de dorpelingen. Zij nemen je mee in hun dagelijkse bezigheden.

 

WEEK 1:

De activiteiten van de eerste week zijn allemaal gecentreerd rond het kamp. Het kamp is een accommodatie voor vrijwilligers en toeristen en werkt samen met het inheemse dorp Ju/’hoan San, dat ongeveer 300 meter verderop woont. Winst gegenereerd door toerisme ondersteunt zowel de lodge als het nabijgelegen dorp. Idealiter, in een pre- en post-coronatijdperk, creëert het een inkomen voor het dorp van ongeveer 120 mensen om zo op hun voorouderlijk land te blijven en op afstand en zelfvoorzienend te blijven leven door middel van een gedeeltelijk jager,verzamelaars manier van leven.

Ze nemen je mee op een informatieve reis en laten je inzichten zien over natuurlijk bouwen met lokale grondstoffen, met behulp van eenvoudige permacultuurprincipes en hulpmiddelen om een ​​duurzaam off-grid leven te leiden.

De week begint met een rondleiding langs de verschillende accommodaties en faciliteiten. Ze zullen je inzicht geven in de principes die ze hebben gebruikt bij het opbouwen van het kamp. Moritz zal je een introductie geven in de verschillende bronnen die ze uit het gebied gebruiken. Een bouwweek is afhankelijk van de huidige fasen, maar meestal wordt deze week opgebouwd door de volgende kerntaken:

 • VERZAMELEN: rondrijden in het gebied om materialen te verzamelen die ze nodig hebben: Verzamelen, hakken of graven en naar de bouwplaats brengen
 • BESCHERMEN: maak brandwerende gangen of olifantensloten om het kamp, ​​het dorp en het voedselbos om deze te beschermen tegen ongewenste bezoekers
 • BOUWEN: methoden van natuurlijk bouwen verkennen, de juiste mix voorbereiden en bijdragen aan een van de bouwprojecten
 • GROEIEN: het groeiende voedselbos en grote tuinpercelen hebben water nodig, zaaien, wieden, composteren , schoffelen, etc.

 

WEEK 2:

De tweede week is gecentreerd rond de “n!ore”, wat het levend territorium van de gemeenschap betekent en de ruimte eromheen om te foerageren. Je krijgt de eerste twee dagen inzicht in het dagelijks leven van de Ju/’hoansi en hun tradities. Je kunt deelnemen aan kleine excursies om bushfood of grassen te verzamelen voor het maken van hutten. Het programma staat niet vast en is afhankelijk van de seizoenen en de beschikbaarheid van middelen.

Andere activiteiten kunnen zijn: het bereiden van veldvoedsel, koken, sieraden maken, traditionele sandalen maken, gereedschap maken en meer.

Je leert gebruik te maken van alles wat de natuur te bieden heeft en de dingen om je heen.

De volgende 2 dagen ga je met een groep dorpelingen de bush in. Op reis kunnen er interessante vondsten zijn, zoals wilde honing of ander veldvoedsel. Je verlaat het comfort van ons kamp en zet samen met enkele gemeenschapsleden een mobiel kamp op voor één nacht. Gedurende de dag leer je diersporen te onderscheiden en tekens van de natuur te lezen. Je zult samen eten en kampvuren delen, vergezeld van geweldige verhalen. Vroeg in de ochtend ga je eropuit om  de sporen van dieren in het wild te controleren die die nacht in het gebied zijn gepasseerd.

Tijdens deze week leer je ook over natuurbehoud op vele manieren, en oude technieken om hand in hand met de natuur te leven.

Tijd doorbrengen met deze gemeenschap kan een levensveranderende ervaring zijn. Je gaat verrijkt naar huis met de wijsheid uit een andere cultuur en misschien breng je wat van je opgedane kennis in praktijk op je individuele levenspad.

Je leeft met de cycli van de dag en in harmonie met de seizoenen. Een typische dag bij Nhoma begint bij zonsopgang met een kopje koffie of thee.

Tijdens de eerste week begint de briefing van de dag om 8 uur ’s ochtends en werken ze tot 17 uur, met een theepauze rond 10 uur. Rond de heetste tijd van de dag, tussen 13 en 15 uur, proberen ze intensieve activiteiten te minimaliseren en rusten ze in de schaduw voor lunch en siësta.

De tweede week kent een minder strak tijdschema, maar er wordt wel vroeg begonnen. Dit omdat aan het begin en aan het eind van de dag het licht het beste is.

 

Vrijetijdsactiviteiten

De doordeweekse dagen zijn al intensief gevuld met buiten- en natuurgerichte activiteiten, dus je kunt er de voorkeur aan geven om in je vrije tijd uit te rusten, te lezen of wat te relazxen in het kamp. Je hebt natuurlijk ook de vrijheid om het dorp te bezoeken en contact te zoeken met de mensen.
De locatie waar je verblijft is erg afgelegen, dus houd er rekening mee dat er geen mogelijkheid is om naar een “stad” of winkel te gaan.In de weekenden wordt er in het plaatselijke dorp gevoetbald of gevolleybaled en je bent van harte welkom om mee te doen!

 

Duur van het project

Je kunt minimaal  2 weken en maximaal 8 weken deelnemen aan dit project Het idee is om de helft van je tijd d door te brengen in het Nhoma Safari Camp. Er wordt geprobeerd   zoveel mogelijk te werken met lokale natuurlijke hulpbronnen, eigen voedsel te verbouwen, een voedselbos aan te leggen en de dorpelingen te betrekken bij deze projecten. Alle projecten zijn een praktische ervaring die je dichter bij de natuur brengt. De andere helft van je tijd breng je door met de dorpelingen. De gemeenschap neemt je mee in hun dagelijkse activiteiten binnen het dorp, maar ook in de wilde en niet omheinde en ongerepte wildernis rondom, waar dieren in het wild zoals olifanten, leeuwen en luipaarden nog vrij rondlopen.

 

Locatie

Het tentenkamp is gelegen in de Nyae Nyae Conservancy, aan de buitengrens  van de Kalahari-woestijn. Het landschap is zandering maar niet woestijnachtig. De vegetatie is een groene mix van grassen, struiken en bossen en grote, prachtige bomen die schaduw bieden.  Het kamp ligt op een fossiele duin, met uitzicht over de Nhoma omuramba, een droge rivierbedding. Het Safari Camp en het dorp zijn maar een paar honderd meter van elkaar verwijderd.

 

Weer

Het in het zuidwesten van Afrika gelegen Namibië heeft een droog klimaat. Het heeft de eer om twee verschillende woestijngebieden binnen de landsgrenzen te hebben. Aan de kust ligt de Namibwoestijn, in het oosten de Kalahari woestijn. Daar tussen in ligt een langgerekt bergplateau. De zomer loopt op het zuidelijk halfrond van december tot april. In de woestijngebieden kan het kwik dan oplopen tot 45°C. Dan valt ook de meeste neerslag. Het droge winterseizoen, van mei tot oktober, is veruit de beste tijd om naar Namibië af te reizen.

Het vrijwilligersprogramma is enkel open in de maanden maart, april en mei. Deze periode is het einde van het regenseizoen, en het begin van de winter. Naar mei toe kan het s nachts en ’s ochtends kouder worden. Over het algemeen zijn de temperaturen in deze periode erg aangenaam en matig.

 

Eisen

De minimum leeftijd voor deelname is 18 jaar. De maximale leeftijd voor deelname is afhankelijk van de gezondheid van de vrijwilliger. Een VOG is voor elk project verplicht.

Belangrijk is dat je een grote interesse hebt in natuurbehoud en respect voor de lokale bevolking toont. Ook helpt het dat je in een goede conditie bent, je kan lange stukken lopen op oneffen terrrein. Je kan ook goed zien en goed tegen wisselende temperaturen (van overdag heel warm tot koud in de nacht). Ook ben je bereid enkele dagen onderweg te zijn en stap je makkelijk in en uit een jeep.

 

Flexibiliteit

De werkzaamheden genoemd in deze projectomschrijving zijn altijd onder voorbehoud. Werktijden en activiteiten kunnen per dag en per periode verschillen. Wees dus flexibel. Ook kan niet worden gegarandeerd welke dieren je tijdens je project zal zien.

 

Namibie

Nhoma Safari Camp project, Namibië, ©Nhoma

lijntje lang

Landeninformatie

 

Namibië

Namibië is met een oppervlakte van 824.296 km² twintig keer zo groot als Nederland (27 keer België). Het land telt slechts 2,1 miljoen inwoners en de bevolkingsdichtheid bedraagt 2,4 mensen per km² waardoor Namibië het dunst bevolkte land in Afrika is.

De oorspronkelijke bewoners van Namibië zijn de San (Bosjesmannen), een volk van oorsprone jagers/verzamelaars, waarvan er nog slechts enkelen duizenden leven in het oostelijk deel van Namibië, langs de flanken van de Kalahariwoestijn. In Namibië leven momenteel minstens elf verschillende bevolkingsgroepen.

De grootste groep is de Ovambo (1 miljoen). Zij wonen in het hoge noorden wonen maar migreren steeds vaker naar Windhoek. Andere groepen zijn de Nama, Kavango, Caprivi, Herero, Damara, Basters en Himba. De blanken maken ongeveer negen procent van de totale bevolking uit.

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Namibië

lijntje lang

Praktische informatie

 

Ondersteuning

Ondersteuning en advies ontvang je bij aankomst in Namibië  van Flora en Moritz. En voor je vertrek van TravelUnique. Vooraf ontvang je advies en informatie over je reis, je ontvangt een aantal weken voor vertrek het ‘pre-departure’ document over het project. Bij aankomst krijg je van het lokale team informatie over de huidige status van het project en alle informatie over je nieuwe leefomgeving.

 

Accommodatie

Je verblijft in een tentenkamp. Het tentenkamp is gelegen in de Nyae Nyae Conservancy, aan het stroomgebied van de Kalahari-woestijn. Het landschap is niet woestijnachtig, maar het kamp ligt op een fossiele duin, met uitzicht over de Nhoma omuramba, een droge rivierbedding.

De safaritenten bevinden zich op houten dekken en zijn goed uit elkaar geplaatst en overschaduwd door Zambezi-teakbomen. De tenten zijn uitgerust met tweepersoonsbedden met en-suite badkamers.
Voor de tent is een dek, waar vrijwilligers kunnen zitten en genieten van het uitzicht op grote bomen en weelderige vegetatie.

Water komt uit de dorpsboring en is veilig om te drinken. Warm water wordt geleverd door houtgestookte ketels.
Er zijn geen stopcontacten in de tenten. Batterijen kunnen worden opgeladen in de eetzaal. In het kamp werkt alles op zonne-energie. Er is mobiele telefoonontvangst in het hoofdgebied. Satelliet wifi is beschikbaar. Alle tenten zijn uitgerust met een kleine kluis.

 

Maaltijden

Maaltijden en drankjes worden verstrekt in de open keuken en eetruimte, in het midden van het voedselbos. Alle maaltijden zijn bij de prijs inbegrepen. Ontbijt bestaat uit thee, koffie, havermout etc. De producten worden aangeleverd,  maar vrijwilligers moeten ze zelf klaarmaken. De lunch bestaat uit verse soep, brood, beleg, wordt klaargemaakt door iemand van het project. De producten voor het avondeten worden door het project aangelverd, maar dienen door de vrijwilligersgroep klaargemaakt te worden. 

 

Hoe er te komen?

Je dient een vlucht te boeken naar Windhoek, waarna je doorreist naar de dichtstbijzijnde stad “Grootfontein”. Hier word je opgehaald en weer teruggebracht. Dit is nog 275 kilometer van Nhoma.

Neem voor het boeken van een ticket contact met ons voor de juiste aankomst- en vertrektijden.

 

Visum

Je hebt geen visum nodig voor Namibië. Het is mogelijk om  90 dagen in het land verblijven. Wel dien je accommodatie gegevens te kunnen overleggen evenals een retourvlucht. Het paspoort dient nog 6 maanden na je retourvlucht geldig te zijn.

 

Geld

De munteenheid van Namibië is de Namibian Dollar. Als je je Namibië reis combineert met een bezoek aan Zuid Afrika, wees dan bewust dat je in Zuid-Afrika niet met de Namibian dollar kunt betalen. In Namibië kun je wel met de Zuid-Afrikaanse Rand (ZAR) betalen. Beide muntheden hanteren een gelijke koers; 1 Namibian Dollar is gelijk aan 1 ZAR. Klik hier voor de actuele koers.

We raden je aan om er niet vanuit te gaan dat je met credit card kunt betalen. Reis altijd met contant geld in Namibië. Bij pompstations kan je alleen met contant geld betalen.

 

Nhoma Safari Camp project, Namibië, ©Nhoma

lijntje lang

Prijzen 2022

 

2 weken: NAD 16.660, (* ongeveer euro 950)

4 weken: NAD 29.988 (* ongeveer euro 1695)

6 weken: NAD 39.984 (* ongeveer euro 2260)

8 weken: NAD 46.648 (* ongeveer euro 2640)

De prijzen zijn vermeld in Namibische Dollars/Zuid-Afrikaanse Randen. Klik hier voor de juiste koers.

* De koers kan fluctueren, dit is een indicatie. Bij deelname aan het project geldt de actuele koers.

Je betaalt bij TravelUnique geen boekings- of administratie of reserveringskosten en geen toeslag als je vertrekt in het hoogseizoen.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Accommodatie
 • Drie maaltijden per dag
 • Lokale begeleiding
 • Transfer bij aankomst en vertek
Niet bij de prijs inbegrepen
 • Verzekeringen
 • Ticket
 • Limonade en sterke drank

lijntje lang

Startdata 2022 & 2023 en aankomsttijden

 

Dit project loopt slechts drie maanden per jaar. Je kan gedurende 2, 4, 6 of 8 weken deelnemen aan het project. Aankomst en vertrek zijn op de gemelde data in Grootfontein.

Startdata voor 2022 :

18 maart 2022 – 31 maart 2022

1 april 2022 – 14 april 2022

15 april 2022 – 28 april 2022

29 april 2022 – 12 mei 2022

13 mei 2022 – 26 mei 2022

Startdata voor 2023:

24 maart 2023 – 6 april 2023

7 april 2023 – 20 april 2023

21 april 2023 – 4 mei 2023

5 mei 2023 – 18 mei 2023

19 mei 2023 – 1 juni 2023

Nhoma Safari Camp project, Namibië, ©Nhoma

lijntje lang

Downloads

Klik hier voor de Facebook pagina van het project

 

button boeken donkergrijs

lijntje lang

Algemene Voorwaarden

Lees voor het boeken van dit project onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor meer informatie. Bij het boeken van een project ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden.

 

Fotogalerij

 

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner Oana Namibia.

 

18
jun

Adventure Club project, Kaapstad

Project: Adventure Club project, Kaapstad, Zuid-Afrika

Deelname mogelijk: 2 – 12 weken 

Prijzen staan in de tekst vermeld

Projectcode: TU04/SAVEAC

 

button boeken donkergrijs

lijntje lang

De Project

 

Het sportproject kort samengevat
 • Plaats: Kaapstad, Zuid-Afrika
 • Accommodatie: gedeelde accommodatie in SaltyCrax Backpackers, een 5-sterren hostel
 • Type project: Adventure Club sportproject
 • Duur: 2 – 12 weken
 • Leeftijd: minimaal 18 jaar
 • Voertaal: Engels
 • Kenmerk: sportief project in een prachtige stad

 

Aankomst in Kaapstad, introductie 2 dagen

Bij dit Adventure Club project dien je op zaterdag aan te komen in Kaapstad. Hoe laat maakt niet uit. Afhankelijk van hoe laat je aankomt op zaterdag zijn er twee dagen introductie voordat je project van start gaat op maandag.

DAG 1: (Aankomstdag)
Je wordt opgehaald op de luchthaven en naar je accommodatie gebracht. Je wordt rondgeleid en krijg duidelijk hoe je omgeving er uit ziet. Je kunt deze dag op je gemak doorbrengen, zodat je  het strand, de winkels, bars en restaurants kunt verkennen. ’s Avonds wordt een gastvrije maaltijd geserveerd in het hostel.

DAG 2: (Tour)
Je begint de dag met een ontbijt. De projectcoordinator leert hoe het bussysteem werkt voordat je naar het stadscentrum van Kaapstad gaat, waar je een wandeltocht door Kaapstad gaat maken.

Je maakt een wandeltocht langs historische bezienswaardigheden zoals het Kasteel “De Goede Hoop” en de Grand Parade. Ook kom je meer te weten over het leven onder het Apartheidsregime in Zuid-Afrika in de parlementsgebouwen en het District Six Museum. Koop Afrikaanse kunst en kunstnijverheid op Greenmarket Square en St George’s Mall.

Na de vermelde activiteit kun je de bus nemen of lopen naar het Victoria & Alfred Waterfront. Leun achterover en drink een heerlijke koffie, geniet van verse vis en kijk naar de schepen in de druk werkende haven of loop rond en bezoek de winkels, markten en luister naar de muzikanten op de trottoirs. Dit is een goed begin van je tijd in Kaapstad!

 

Achtergrond van het Adventure Club, sport/surf project

De West-Kaap, waar dit project zich bevindt, is een zeer cultureel divers gebied in Zuid-Afrika. Er is een grote integratie van de kansarmen met de rijken. De belangrijkste culturen waarmee je gaat werken zijn Xhosa of Afrikaanse Zuid-Afrikanen.

De meeste van deze kinderen spreken Engels, maar hun thuistaal kan Afrikaans of Xhosa zijn. Dit betekent soms dat de communictie met handen en voeten gaat. De huizen waarin ze wonen zijn vaak gebouwd van schroot en tweedehands hout, meestal hebben ze geen stromend water in hun huizen.

Veertig procent van de gezinnen in deze gebieden heeft geen mannelijk gezinshoofd en de kinderen hebben vaak niemand die toezicht houdt op hun schoolvoortgang of naschoolse activiteiten. De kinderen waarmee wordt gewerkt wonen in de nabijgelegen township of nederzetting in Kaapstad, bekend als Du Noon en Wolwerivier.

Door een gebrek aan financiële middelen wordt er zeer weinig lichamelijke opvoeding gegeven aan de kinderen in de kleuter- en basisscholen, dit kan lichamelijke en mentale ontwikkelingsproblemen veroorzaken. Daarom wordt er ’s ochtends geholpen bij Educare Centers in de lokale township door leuke spelletjes en lessen te geven aan kinderen van 3 tot 7 jaar oud.

‘S Middags wordt gewerkt met kinderen van 10 tot 15 jaar oud, waarbij ze belangrijke vaardigheden ontwikkelen en waardevolle levenslessen leren door middel van avontuurlijke sportactiviteiten. Dit is een zeer belangrijk onderdeel van het programma, aangezien alcohol- en drugsmisbruik veel voorkomt in de townships waar ze wonen, en op deze leeftijd zijn ze bijzonder vatbaar voor rekrutering door lokale bendes.

 

Samenvatting

Dit project is er dus speciaal voor kinderen uit achtergestelde gebieden. Kinderen die in verarmde gemeenschappen opgroeien hebben vaak een enorme behoefte om waardevolle levensvaardigheden te ontwikkelen, zoals teamwerk, structuur en discipline die hun zelfrespect verhogen en hun talenten benutten.

Dit project is een belangrijke manier om de kinderen in contact te brengen met rolmodellen. Het helpt ze ook om ze bezig te houden, wat een belangrijke rol speelt bij het verminderen van sociaal-economische problemen die vaak in deze townships  voorkomen (op straat rondhangen, kleine criminaliteit, drugs misbruik, seksueel misbruik, etc.).

Dit project is een geweldige manier voor vrijwilligers om ervaring op te doen in het werken met kinderen en groepen. Nieuwe buitenactiviteiten leren zoals zwemmen, boksen, balsporten, surfen en skateboarden.

Het belangrijkste doel is om de kinderen na schooltijd bezig en van de straat te houden. Vrijwilligers helpen hen waardevolle levenslessen te leren door middel van avontuurlijke activiteiten, teamwork, educatieve lessen en sport. Voor de meeste kinderen is dit het hoogtepunt van hun dag, daarom wordt het ook gebruikt als een stimulans voor hen om het goed te doen op school, waardoor ze een betere kans hebben op een betere toekomst. Wie elke dag op school komt, zich in de klas gedraagt ​​en hard studeert, wordt beloond met de kans om deel te nemen aan deze naschoolse sportactiviteiten.

 

Verschillende opties

Optie 1:

Kies je voor optie 1 dan kan je deelnemen aan de bestaande sportprogramma’s zoals ze skaten, voetbal, dans, boksen, zwemmen en nettball. Je kan dan bij verschillende sporten worden ingepland.

Optie 2:

Hier neem je meer een leiders rol op je. Organiseer een sportclinic om de kinderen een sport te leren die ze momenteel niet kennen of waaraan ze niet deelnemen. Dit kan betekenen dat je een korte clinics geeft voor de duur van je verblijf bij het project om de kinderen kennis te laten maken met verschillende sporten van over de hele wereld. Als de kinderen interesse tonen en ze de capaciteiten hebben om door te gaan met het project als je eenmaal weg bent, zullen ze dat zeker doen.

In deze optie, als er speciale apparatuur nodig is, moet je deze apparatuur zelf meenemen of geld inzamelen zodat het apparatuur ter plekke kan worden gekocht.  Zo was er vrijwilliger die een boksuitrusting meebracht en een clinic runde om de kinderen contactloze boksfitness te leren. Het was een groot succes en nu draaien ze het project nog steeds samen met de kinderen.

Houd er rekening mee dat de locatie voor alle sporten varieert afhankelijk van de behoeften en logistiek. Voetbal gebeurt bijvoorbeeld meestal in de township bij het buurthuis, maar soms nemen ze de kinderen mee naar Table View om daar met ze te sporten.

Bij zowel optie 1 als 2 zal je de ochtenden werken op de scholen als schoolassistent op het gebied van sport.

 

Optie 3: met surflessen

Je krijgt zelf eerst surflessen en zal dan de kinderen dit leren. Belangrijk om te weten is dat de kinderen die deelnemen aan het programma over verschillende niveaus van zwemvaardigheid beschikken. Surfen kan pas aan kinderen worden geleerd als ze geslaagd zijn voor hun zwemdiploma. Daarom kunnen surflessen met de kinderen niet gegarandeerd worden tijdens je verblijf. Je kan natuurlijk zelf wel deelnemen aan de surflessen.

 

Vrijwilligerstaken
 • Kinderen sport onderwijzen
 • Het geven van surflessen (indien kinderen aanwezig met zwemdiploma)
 • Leer de kinderen meer over fitness en hygiene
 • Geef les op lagere scholen
 • Organiseer sport- en spel dagen
 • Leer de kinderen kennis maken met nieuwe sporten
 • Een positief rolmodel zijn door je eigen gedrag bij dit project
 • Geef voorlichting over sex, drugs, etc.
 • Help mee de sportfaciliteiten te optimaliseren
 • Organiseer de lessen
 • Help mee met de afwas na de maaltijden
 • Zorg voor een veilig en hygienische sportomgeving voor de kinderen

Vrijwilligers zullen 5 dagen per week met de kinderen werken. Sommige dagen werken vrijwilligers 8 uur en andere dagen 4 tot 5 uur, afhankelijk van de behoeften van het project. De ochtenden van de vrijwilligers worden besteed aan het assisteren in een van de scholen en de middagen worden doorgebracht met de kinderen om hen een sport leren – dit kan surfen,  voetbal, korfbal, rugby of atletiek zijn.

 

Holiday Clubs 

Tijdens de schookvakanties en vrije dagen ziet het project er anders uit.

Schooltermijnen

De schoolvakanties in Zuid-Afrika lopen grofweg gezien van:

First Term: 25 maart – 5 april

Second Term: 24 juni – 19 juli

Third Term: 30 september – 11 oktober

En vanaf de eerste week december tot half januari is het zomervakantie gedurende 6 weken.

Tussen de schoolvakanties zijn de scholen gesloten. Het project is gesloten van 23 december tot en met 1 januari. Verblijf in het vrijwilligershuis (inclusief maaltijden) is dan wel mogelijk, deelname aan het project niet.

Tijden bovengenoemde vakanties worden er Holiday Clubs georganiseerd. De activiteiten zijn afhankelijk van het weer, de duur van de vakantie en het aantal aanwezige kinderen. De kinderen komen hier voor sport- en spelactiviteiten. Het is niet verplicht voor de kinderen om hier aan deel te nemen, dus je weet nooit precies hoeveel kinderen er aanwezig zullen zijn

Het doel van het vakantieclubprogramma is dat de kinderen plezier hebben en ze van de straat zijn. De activiteiten in deze tijd zijn minder gestructureerd en meer gericht op het plezier van de kinderen.

Let op: als voor een activiteit van een vakantieclub entree moet worden betaald, moeten vrijwilligers dit zelf betalen. De programmakosten worden alleen gebruikt om de entree voor de kinderen te dekken, maar z e proberen wel zoveel mogelijk gratis evenementen te plannen.

 

Weer

Zuid-Afrika heeft een klimaat dat voor reizigers ideaal is, het hele jaar kan het land bezocht worden. De zomer op het zuidelijk halfrond, waar Zuid-Afrika gelegen is, loopt van december tot en met februari. Dit is de periode waarin ook de meeste neerslag valt. Nat is het land zeker niet. In en rondom Kaapstad, aan de zuidwestkust, is het ‘s zomers droog. De zomers zijn aangenaam warm met 25°C aan de kust en tegen de 30°C landinwaarts. Het westelijke gedeelte, waar de Kalahariwoestijn ligt, is het warmst (35°C). In de winter, juni tot september, zakt het kwik tot 20°C. Aan de zuidwestkust is het dan nog wat koeler.

 

Eisen 

De minimum leeftijd voor deelname is 18 jaar. Een VOG is voor elk project verplicht. Je kan goed werken in een team, bent flexibel en enthousiast. Ook ben je zelfstandig , geduldig en positief. Verder belangrijk is dat je sportief bent en beschikt over een goede conditie.

Graag ontvangen we een kort Engelstalig CV van je als je interesse hebt in dit project. Verder dien je te kunnen zwemmen en kun je je goed verstaanbaar maken in het Engels.

 

Flexibiliteit

De werkzaamheden genoemd in deze omschrijving zijn altijd onder voorbehoud. Werktijden en activiteiten kunnen per dag en per periode verschillen. Wees dus flexibel.

 

Sportproject, Kaapstad, Zuid-Afrika

Sportproject, Kaapstad, Zuid-Afrika, ©Save Volunteering

lijntje lang

Landeninformatie

 

Zuid-Afrika

Er is geen land met zoveel variatie als Zuid-Afrika. En het is zo makkelijk te bereizen. Zuid-Afrika wordt wel eens “een wereld in één land” genoemd en dat is terecht. Je vindt er vele nationale parken, wildreservaten, schitterende natuurgebieden, moderne steden, gezellige dorpjes en prachtige verlaten stranden.

Zuid-Afrika heeft als bijnaam de “Regenboognatie”. Die naam dankt het land vooral aan de veelzijdigheid en veelkleurigheid van land, bevolking en cultuur. Dit alles maakt Zuid-Afrika tot een ideale bestemming.
Zuid-Afrika is de enige Fair Trade bestemming in de wereld.

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Zuid-Afrika
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Kaapstad

lijntje lang

Praktische informatie

 

Ondersteuning

Ondersteuning en advies ontvang je voor vertrek van TravelUnique. Je ontvang advies en informatie over je reis en verblijf.  Bij aankomst krijg je van het lokale team informatie over de huidige status van je project en alle informatie over je nieuwe leefomgeving

 

Accommodatie

Vrijwilligers verblijven in een van de vrijwilligershuizen met slaapkamers voor 2-5 personen. Alle huizen zijn voorzien van elektriciteit, WIFI, warm water, een keuken, gemeenschappelijke badkamers (met douche & toilet), bedden met linnengoed en een kussen (geen handdoeken). Mannelijke en vrouwelijke vrijwilligers delen kamers, tenzij anders gevraagd. Upgrades naar privé een- of tweepersoonskamers zijn beschikbaar tegen een toeslag.

Vrijwilligers zijn verantwoordelijk voor het netjes houden van hun eigen kamer en het vrijwilligershuis. De badkamers worden elke dag schoongemaakt door schoonmaakpersoneel en het beddengoed wordt een keer per week verschoond. De vrijwilligershuizen liggen op loopafstand van winkels, restaurants, uitgaansgelegenheden, bushaltes en het strand.

 

Maaltijden

Je krijgt drie maaltijden per dag. Ontbijt staat klaar en kan je pakken. Het ontbijt bestaat meestal uit toast, muesli, koffie en thee. Lunch en het avondeten zijn verzorgde maaltijden en worden door de lokale medewerker klaargemaakt. Mocht je bepaalde dieetwensen hebben laat dit dan voor vertrek aan ons weten!

 

Hoe er te komen?

Je kunt direct van Amsterdam naar Kaapstad vliegen (KLM), maar het is goedkoper omdat via een tussenstop (Londen, Frankfurt) te doen (bijvoorbeeld via South African Airways of Lufthansa of British Airways).  De KLM vlucht komt pas laat aan in Kaapstad, rond 22.30 uur. Uit veiligheidsoverwegingen raden we aan om bij aankomst een overnachting te boeken direct op het vliegveld, bijvoorbeeld bij Hotel Verde. Ook kan je er voor kiezen een dag eerder te boeken bij de accommodatie waarbij je verblijf tijdens je deelname aan het project.

Bij aankomst op het vliegveld word je opgehaald door een lokale vertegenwoordiger van het project die je direct naar de accommodatie brengt. Je kan ook opgehaald worden bij een hotel op de luchthaven of in de binnenstad.
Voor reisadvies kun je natuurlijk altijd contact met TravelUnique opnemen.

 

Visum

Je hebt geen visum nodig voor Zuid-Afrika als je korter dan 90 dagen in het land verblijft. Bij de douane krijg je een stempel in je paspoort (let er op dat je minimaal 2 lege bladzijden in paspoort hebt). Hieraan zijn geen kosten verbonden. Het paspoort moet tenminste nog 30 dagen geldig zijn na terugkomst. Verder moet je een vliegticket hebben met bevestigde terug- of doorvlucht.

 

Geld

De munteenheid in Zuid-Afrika is de rand (ZAR). De rand is onderverdeeld in 100 cent en wordt uitgegeven in munten van 1, 2, 5, 10, 20 en 50 cent en 1, 2 en 5 rand en biljetten van 10, 20, 50, 100 en 200 rand.

Bekijk hier de huidige koers van de Zuid-Afrikaanse rand.

Euro’s kun je op veel plaatsen omwisselen, maar pinnen is voordeliger. Vergeet niet je pinpas aan te zetten voor geldopname buiten Europa! Op luchthavens en in steden en dorpen kun je vrij makkelijk pinnen. Mastercard en Visa worden op veel plaatsen geaccepteerd (niet bij benzinepompen, hier accepteert men alleen cash). Travellercheques worden redelijk geaccepteerd, maar bij banken moet je vaak lang in de rij staan en veel papieren invullen. Dus het beste is gewoon geld te pinnen. Terug wisselen van rand in harde valuta is geen probleem.

 

Sportproject, Zuid-Afrika

Sportproject, Kaapstad, Zuid-Afrika, ©Save Volunteering

lijntje lang

Prijzen 2022 & 2023

 

De prijzen voor het Adventure Club/sport & surfproject in Kaapstad, Zuid-Afrika bedragen:

2 weken: € 875

3 weken: € 1200

4 weken: € 1525

5 weken: € 1850

6 weken: € 2175

7 weken: € 2500

8 weken: € 2825

Verblijf mogelijk tot max. 12 weken. Iedere week extra kost euro 325.

(*) De prijs van dit project kan wijzigen door fluctuaties in de koers van de ZAR.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Vervoer vanaf- en naar het vliegveld van Kaapstad
 • Oriëntatieprogramma van 2 dagen
 • Accommodatie
 • Drie maaltijden per dag (maandag tot en met donderdag)
 • 24/7 begeleiding
 • Certificaat na afloop van het project
Niet bij de prijs inbegrepen
 • Verzekeringen
 • Vliegticket
 • Limonade en sterke drank
 • Kosten WIFI
 • Kosten Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Was service
 • Transportkosten gedurende de weekenden en naar de projecten
 • Excursies

lijntje lang

Startdata 2022 & 2023 en aankomsttijden

 

In 2022 en 2023 zijn de startdata:

Iedere maandag. Het project 23 december tot en met 1 januari. Veblijf in de accommodatie is dan wel mogelijk.

Aankomst in Kaapstad is op zaterdag. Hoe laat je vlucht landt is niet belangrijk. Hierna vindt er op zaterdag (als je niet te laat aankomt) en op zondag een introductie plaats. Het project start met een training op maandagochtend. Je vertrek kan je weer op een zaterdag plannen.

Let op: maandag is kantoordag voor zowel nieuwe als oude vrijwilligers. Nieuwe vrijwilligers krijgen aanvullende informatie over de projecten en de gebieden waar ze gaan werken. Vrijwilligers die meer dan een week op het project zijn geweest, zullen helpen bij het plannen van de week, het onderhoud van de apparatuur, het reorganiseren van opslagruimten, het sorteren van donaties enz.

Neem contact met ons op als we je kunnen helpen met het boeken van kamer mocht je eerder kan zaterdag aankomen in Kaapstad. Je wordt dan op zaterdag  opgehaald bij je accommodatie in het centrum van Kaapstad voor de oriëntatie.

Houd er rekening mee dat op een Public Holiday het programma er anders uit kan zien. Vaak is dit een vrije dag.

Mocht je gebruik maken van het boekingsformulier, vul dan de 1e van de maand in dat je zou willen gaan en we nemen dan contact met je op voor de precieze startdatum.

 

Sportproject, Kaapstad, Zuid-Afrika

Sportproject, Kaapstad, Zuid-Afrika, ©Save Volunteering

lijntje lang

Downloads

Klik hier voor de Engelstalige brochure over dit project

Klik hier voor de Facebook pagina van dit project

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

 

Lees voor het boeken van deze stage onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor meer informatie. Bij het boeken van een stage ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden.

 

Fotogalerij

    

 

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze stage informatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Stages veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van deze informatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner Save Volunteering en African Impact (banner).

 

2
jun

Fikia Dada project, Kenia

Project: Fikia Dada Rescue Centre project, Limuru, Kenia

Deelname mogelijk: minimaal 2 weken, max. duur in overleg

Prijzen staan in de tekst vermeld

Projectcode: TU90/FD

 

button boeken donkergrijs

lijntje lang

Het project

 

Het project kort samengevat
 • Plaats: Limuru, Kenia
 • Accommodatie: accommodatie of gastgezin
 • Project: community project / Girl Empowement project
 • Duur: 2 – 6  weken, langer mogelijk
 • Aantal vrijwilligers: maximaal 4
 • Leeftijd: minimaal 18 jaar
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: kleinschalig community project om jonge vrouwen en tienermeisjes een beter toekomst te geven
 • Update: het project is geopend, boeken is mogelijk!

 

Fikia Dada#ReachAGirl

 

Fikia Dada Rescue Centre

Fikia Dada is een “community” project opgezet door twee Keniaanse dames, Nila en Margaret.

De missie van Fikia Dada is het bevorderen van een veilige omgeving voor getraumatiseerde tienermeisjes om te genezen, te groeien en mondige vrouwen te worden die later de cirkel van armoede voor toekomstige generaties zullen doorbreken. De visie van Fikia Dada is om een ​​veilige, liefdevolle haven te bieden aan tienermeisjes evenals counseling en onderwijs. Dit biedt de meisjes  de kans om hun waardigheid te herstellen.

Met de hulp van Fikia Dada kunnen meisjes hun opleiding voltooien. Dit stelt hen in staat om een inkomen te verdienen en hun kinderen financieel te onderhouden.  Dit zal armoede uitroeien en het vermindert de cyclus van het hebben van meer kinderen dan ze financieel aan kunnen.

 

“I am proud to be a girl. I am beautiful. I am strong. I am confident.”

 

Hoe het allemaal begon…

Fikia Dada betekent “Bereik een meisje” in Kiswahili, de moedertaal in Kenia.
Fikia Dada is in 2015 opgericht door twee lokale vrijwilligers, Nila en Margaret. Ze begonnen met reizen tussen scholen in het hele land. De focus lag op voorlichting aan jonge meisjes. Dit was seksuele voorlichting en menstruele hygiëne. Dit is niet zeer gebruikelijk in de Keniaanse samenleving, het wordt beschouwd als taboe om hierover te spreken.Tijdens deze sessies werden hygiene kits uitgedeeld, met hierin een herbruikbaar maandverband, een maandverband voor eenmalig gebruik, een set ondergoed en een stuk zeep.

Door interactie met deze jonge meisjes en verschillende schoolhoofden, leerden ze dat velen het slachtoffer waren van extreme armoede, huiselijk geweld, verkrachting, gedwongen huwelijken en op jonge leeftijd FGM (vrouwelijke genitale verminking). Ook zijn er veel jonge meisjes zwanger en niet goed uitgerust om moeder op zo’n jonge leeftijd te worden. Wanneer een jong meisje zwanger is, wordt ze meestal weggejaagd door de familie en veroordeeld  door de samenleving. Ze moet dit allemaal alleen afhandelen. De meesten proberen thuis abortussen, sommigen nemen zelfs hun eigen leven. Als ze de zwangerschap tot een goed einde brengen, wordt de baby vaak in de steek gelaten en vervolgens als wees achtergelaten.
Een gevolg hiervan is dat het meisje de school verlaat en geen opleiding afrondt.

 

In december 2019 …

Gingen Margaret en Nila naar een plaatselijke basisschool voor een van hun sessies en de directeur benaderde ze en vroeg of ze nog iets konden doen om een meisje te helpen. Ze stelde hen voor aan een jong meisje dat 15 jaar oud was, net haar eindexamen had gedaan voor haar KCPE (Kenya Certificate of Primary Education) en 8,5 maand zwanger was. Ze leefde in extreme armoede in de Tea Village en had geen idee wat ze moest doen zodra de baby geboren zou zijn. Ze zochten overal voor een “Childrens Home” of een opvangcentrum voor dit jonge meisje en haar kind en tot hun verbazing lukte het niet iets te vinden voor zowel moeder als baby.

Op dat moment raakten ze in gesprek met Avril. Avril zamelde geld in, naaide en stuurde herbruikbare maandverband vanuit haar huis in Ierland naar Kenia.
Ze legden de situatie uit aan Avril die hielp bij het zoeken naar een huis en het helpen met betalen van de huur. Dit omdat ze dit meisje en haar baby op geen enkele manier op straat konden laten leven.

 

In januari 2020 …

Het ging allemaal heel snel. Fikia Dada breidde vervolgens uit naar het Fikia Dada Rescue Center.

Ze vonden een huis met 4 slaapkamers op een perceel van 1 hectare en dit jonge meisje trok hier in met haar pasgeboren baby.
Het duurde niet lang voordat ze weer werden benaderd met een andere zaak, en nog een. Binnen 3 maanden waren er 5 meisjes, 2 baby’s en 1 onderweg. De Fikia Dada familie groeide.

 

Maart 2020… 

In maart 2020 werd er begonnen met het planten van zaden om hun eigen groenten te kunnen verbouwen en vonden de meisjes hun plek in het huis.

Alleen waren er zorgen over de financiën. Zou er genoeg geld binnenkomen om de groeiende Fikia Dada familie te ondersteunen?  Oud-vrijwilligers werden gevraag te helpen bij fondsenwerving. Britt, “prattrat” op instagram, liet alles vallen en vloog naar Kenia om te helpen waar ze kon. Ze was van plan  om slechts 6 weken te blijven, maar ze bleef uiteindelijk een jaar in Kenia!

 

2021 – Carla en Leslie

Carla en Leslie zijn oud-vrijwilligers van TravelUnique. In 2019 namen ze beide deel aan een project in Kenia. Hier kwamen ze in contact met Nila. Ze besloten verschillende keren terug te keren naar Kenia. Ze werden een vraagbaak en sponsor van Fikia Dada. Zoals eerder genoemd, een stichting die zich inzet voor de opvang van Keniaanse meisjes van veertien tot twintig jaar. Meisjes die zwanger zijn of pas bevallen, meisjes die weggehaald of weggevlucht zijn uit hun thuis, omdat ze dreigden uitgehuwelijkt te worden, te worden verkracht of besneden.

Volgens Carla en Lelsie: “heftige verhalen.  Maar het is heel bijzonder dat er een kleine organisatie is, die wordt gerund door locals, die hun eigen volk een betere en veilige toekomst wil geven. Vooral de Female Gender Mutilation, het besnijden van meisjes verdient extra aandacht, ook hier in Nederland. Daar willen we ons voor inzetten.”

 

2021

Tijdens de Covid-19-pandemie hebben ze te maken gehad met grote strijd om overeind te blijven. Elke dag is een leerdag en ze zijn trots op de groei en vastberadenheid om dit te laten werken.

Ze hebben een aantal mooie epische dingen in het eerste jaar van hun bestaan bereikt en ze zouden niet in staat zijn om verder te gaan zonder de steun van onze familie, vrienden, oud-vrijwilligers, mentoren, donateurs en sponsors.

 

Taken van de vrijwilliger
 • De bewoners van het huis zijn de tienermeisjes. Ze zijn zwanger of hebben al een baby. De meisjes doen het huishouden, de moestuin, verzorgen zichzelf en hun baby’s. Hierbij kun je als vrijwilliger elke dag helpen
 • Neem deel aan de wekelijkse kookles van Freddy of help mee met het naaien van kleding of maandverband
 • Bezoek samen met de meisje de dokter tijdens de zwangerschap
 • Ga mee naar het consultatiebureau met de jonge moeders en hun baby
 • Bezoek scholen samen met Nila en Marggie. Hier geef je voorlichting over anticonceptie en menstruele hygiene en ook sexuele voorlichting
 • Met wat geluk kun je mee naar een bevalling van een bewoonster
 • Daarna zijn ze in hun kraamtijd terug in Fikia Dada, als vrijwilligster help je de meisjes tijdens hun kraamtijd
 • Het begeleiden van de jonge moeder en haar baby, denk aan voeding en hygiene
 • Een bezoek aan de markt in Limuru
 • Praten en luisteren naar de verhalen de meisjes, belangrijk is om je niet betweterig op te stellen en respect en waardering te hebben voor hun cultuur
 • Help de meisjes te ontwikkelen op hun manier, je vliegt met hun mee, zij niet met jou. Samen ideeën of ervaringen uitwisselen is voor beiden leerzaam
Tienerzwangerschappen

Waarom zijn er in Kenia zoveel tienerzwangerschappen? Dit heeft een aantal redenen:

 

 • Armoede. Armoede zet meisjes aan tot activiteiten die hen blootstellen aan seksuele uitbuiting en seks hebben in ruil voor geld en voedsel.
  In dergelijke situaties zijn jonge meisjes niet in staat om over veilige seks te onderhandelen of krijgen ze onvoldoende voorlichting over seksuele gezondheid, waardoor ze het risico lopen op zwangerschap, seksueel overdraagbare aandoeningen, waaronder hiv, en geweld zoals verkrachting
 • Gebrek aan seksuele voorlichting / middelen.
  Seksuele voorlichting maakt geen deel uit van het leerplan in Kenia en wordt als cultureel en religieus gevoelig beschouwd.
  Het belangrijkste argument was dat het verstrekken van dergelijke informatie aan Keniaanse jongeren die naar school gaan, hetzelfde is als het geven van een vergunning voor seksuele activiteiten. Onderzoek wijst dit argument echter af
 • Vroege huwelijken.
  Tienerzwangerschappen en vroege huwelijken gaan hand in hand.
  In bepaalde culturen wordt het nog steeds beoefend. Meisjes vanaf 10 jaar worden uitgehuwelijkt in ruil voor vee.
  Meisjes die tot een kindhuwelijk worden gedwongen, worden vaak al tijdens hun puberteit zwanger, waardoor het risico op complicaties tijdens de zwangerschap of bevalling toeneemt
Vrijwilliger bij Fikia Dada

 

 

Het mooie aan deelnemen aan dit project is dat je zelf kan bepalen hoe lang je deelneemt aan het project. Minimale termijn is 2 weken de meeste vrijwilligers blijven max 12 weken (in verband met een visum). Maar mocht je langer willen blijven dan is dit mogelijk.

Je gaat veel nieuwe dingen ervaren en zien, dus we raden je aan om even de tijd te nemen om na te denken over alle dingen die je ziet en ervaart. Het project werkt samen met Mzuka Tours & Travel die betaalbare reizen en safari’s aanbiedt voor de vrijwilligers van dit project om het prachtige Kenia te ervaren. Ze bieden vervoer, dagtochten, overnachtingen en wekelijkse safari’s aan. Deze jongens zijn familie, ze zijn betrouwbaar! Neem altijd contact met ze op voordat je boekt of iemand in het land betaalt.

 

Samenvatting werkzaamheden bij dit project

Activiteiten waarbij je betrokken kan worden zijn:

 • Voorlichting op scholen
 • Ondersteuning van tienermoeders
 • Meewerken in de moestuin en met de kippen
 • Interactie met de jonge meisjes
 • Ook wordt er gewerkt vanuit Fikia Dada naar terugplaatsing naar de thuissituatie en wordt er contact gehouden met het thuisfront van de jonge moeders
Sustainability/duurzaamheid

Bij Fikia Dada is duurzaamheid en belangrijk onderwerp. Dat betekent dat ze “quick-fix-feel-good” oplossingen vermijden.
Alle projecten zijn ter ondersteuning van de lokale gemeenschap. Voorbeelden van duurzaamheid zijn:

 

 • De Shamba; dit is een gebied met gecultiveerde grond; een stuk land, een kleine zelfvoorzienende boerderij voor het verbouwen van gewassen.
  In de Shamba telen ze momenteel aardappelen, maïs, bonen, wortelen, lente-uitjes, prei, boerenkool, spinazie, kool, courgette en een verscheidenheid aan wilde Afrikaanse groenten
 • Er is ook een kleine kruidentuin met koriander, rozemarijn en munt. Ze begonnen dit project met de hulp van donaties van zaailingen en off-cuts uit de lokale gemeenschap. Iedereen is erbij betrokken, ook de meisjes die worden opgevangen. Iedereen helpt mee bij het planten, wieden, water geven en het oogsten van de gewassen. Dit project zorgt ervoor dat ze  zelfvoorzienend zijn op het gebied van voedsel
 • Het scharrelkippenhok. Er is een vrije uitloop kippenhok waar ze 200 kippen houden. Hierdoor kan men dagelijkse eieren eten (eieren eten in Kenia wordt als een luxe beschouwd!). Ze verkopen de eieren ook aan de lokale gemeenschap. Het hok vereist veel schoonmaak. Ze werken om beurten aan het beheer van de “Kufunga Kuku”

Naast de bovenstaande projecten willen ze graag bij dit project geiten en een koe aanschaffen. Ook het hebben van een kas staat hoog op het verlanglijstje.

Het grootste langetermijndoel, de grote droom en meest duurzame project zou zijn om ons eigen stuk grond te bezitten geen huur te hoeven betalen.
Op dit moment zit er weinig ruimte in de capaciteit van het centrum en is er beperkte ruimte. Met een eigen perceel in eigendom kunnen meer meisjes en hun baby’s worden gered. Ook zou er meer ruimte zijn voor een groter shamba en een groter kippenproject. Ze zouden de vrijheid hebben om zo zelfvoorzienend mogelijk te worden.

 

5 redenen om voor dit project in Kenia te kiezen:
 1. Je bent werkzaam op een plek waar een beetje extra aandacht en liefde  altijd welkom is
 2. Als tienermeisjes, zwangerschappen en baby’s, je aanspreken, kun je hier veel liefde kwijt en krijgen
 3. Als je het leuk vindt om te leven zoals men in Kenia doet, dan lift je hierop mee bij dit project. Basic en zonder luxe maar met moedige stoere positieve opgewekte meiden en hun baby’s
 4. Er is de mogelijkheid om een beetje Swahili te leren en meer over de cultuur in Kenia te weten te komen
 5. De ontdekking van het prachtige landschap en wildleven van Kenia

 

Locatie

Het project is gevestigd in Limuru, een klein uurtje rijden van Nairobi, Kenia. Kenia ligt op de evenaar aan Afrika’s oostkust.

 

Weer

Kenia ligt in Oost-Afrika aan de Indische Oceaan. Er heerst een tropisch klimaat. Aan de kust is het erg vochtig, vooral in januari en februari. De lange regenperiode duurt van maart tot begin juni, het korte regenseizoen van oktober tot eind november. Het gehele jaar door is het warm, met temperaturen tussen de 27°C en 33°C. In het westen is het bergachtig. Het is er uiteraard koeler, maar ook natter. Op Mount Kenya ligt eeuwige sneeuw. De woestijnachtige gebieden in het noordoosten zijn het droogst. De beste tijd om door Kenia te reizen is van juni tot oktober: het is dan relatief koel en droog.

 

Eisen

De minimum leeftijd voor dit project in Kenia is 18 jaar. De maximum leeftijd is afhankelijk van de gezondheid van de vrijwilliger. Voor ieder project van TravelUnique is een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) een vereiste. Belangrijk is dat je de Engelse taal goed beheerst.

Een Social worker, verpleegkundige, PABO (student) kunnen hier zeker hun skills kwijt. Maar eigenlijk kan iedereen die begaan is met deze doelgroep hier zijn energie kwijt. Oudere vrijwilligers die gewoon moeder zijn, zijn ook hier welkom. Belangrijk is om te luisteren en mee te gaan in hun leven en niet onze manier van leven aan hun op te dringen.

 

Flexibiliteit

Aan het werk gaan in Afrika kan een opwindend avontuur zijn maar soms ook een ontmoedigende onderneming. Wij bieden je de kans om werkervaring in Afrika op te doen, de mensen te leren kennen in een gestructureerd project waarbij op je veiligheid wordt gelet. Er is een projectcoördinator aanwezig die je de gehele periode zal begeleiden. Daarnaast is er bij aankomst een uitgebreide oriëntatietraining dit er voor zal zorgen dat je het meest haalt uit deze uitdaging. Aanpassingsvermogen aan het lokale systeem is een vereiste. Er wordt nauw samengewerkt met plaatselijke hulpverleners en de lokale politieke systemen om er zorg voor de dragen dat een vrijwilliger maximaal profijt heeft van zijn of haar bijdrage.

Houdt er rekening mee dat projecten kunnen veranderen, dat behoefte van lokale gemeenschappen veranderen en dat projecten hierop aangepast worden. Soms wordt de hulp van vrijwilligers overbodig of wordt er een nieuw project opgestart, wees dus flexibel.

 

Fikia Dada Rescue project, ©Leslie Lensen en Carla de Block

 

Landeninformatie

 

Kenia

Kenia ligt in het oosten van Afrika aan de Indische Oceaan en wordt in de andere richtingen begrensd door Oeganda, Sudan, Ethiopië, Somalië en Tanzania. De totale oppervlakte van het land bedraagt 582.646 km2 waarmee het bijna 17 keer zo groot is als Nederland. Kenia is sinds 1963 onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk. De hoofdstad van Kenia is Nairobi. Een andere populaire plaats in Kenia is Mombassa.

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Kenia

lijntje lang

Praktische informatie

 

Oriëntatie

Na aankoms is er voor de vrijwilligers een oriëntatieprogramma. Dit wordt gegeven door de lokale projectcoördinator en hij of zij zal je de ins-and-outs vertellen van het project.

Het dorp Limuru (klein uur vanuit Nairobi) is een middelgroot dorp met een paar supermarkten waar je alles kunt kopen zoals toiletartikelen, etc.  maar ook van alles om te eten /snoepen/ snacken. 
Er zijn vele  restaurantjes, veelal met hetzelfde op het menu, frieten, vlees en kip. 
Tanuri echter heeft een uitgebreide en gevarieerde kaart, van Afrikaans tot soep, spaghetti en sandwiches en dat is een unicum hier. De lokale markt is heel gezellig en groot met veel verse groenten en fruit, de markt is iedere woensdag en zaterdag.

 

Ondersteuning

Gedurende je verblijf heb je de hulp van Margaret of Nila. Een van de dames  is 24 beschikbaar om je te helpen met problemen en/of vragen. Voor vertrek ontvang je alle benodigde informatie van TravelUnique.

 

Accommodatie

Je kan er voor kiezen om bij een gastgezin te verblijven of er wordt een accommodatie voor je geboekt net buiten Limuru in de thee velden. Afhankelijk van je keuze betaal je voor je verblijf in Kenia. Het gastgezin wordt voor je geregeld vanuit het project. Door het gastgezin worden de maaltijden gekookt, je kamer zal worden schoongemaakt en je was wordt gedaan.  Wil je in een hotel verblijven dan verblijf je in hotel Manga Corner. Het Manga Hotel is een prima Afrikaans hotel, voor vrijwilligers die nooit eerder in Afrika zijn geweest is het even wennen, maar echt prima !  Er is een leuke bar op de eerste verdieping met live voetbal en alcohol. Beneden is er dagelijks ontbijt. De receptie is super vriendelijk en behulpzaam. Je ontvangt iedere dag schone handdoeken en lakens en natuurlijk wordt de kamer schoongemaakt.

 

Maaltijden

Je krijgt drie maaltijden per dag.

 

Hoe er te komen?

Boek een ticket naar Jomo Kenyatta International Airport in Nairobi, Kenia. We helpen je graag bij het boeken van een ticket. Op het vliegveld word je opgewacht door een medewerker van het project die je naar het vrijwilligershuis uzal brengen.

 

Visum

Vanaf 1 september 2015 kun je je visum alleen nog maar online aanvragen voor vertrek. Het is dan niet meer mogelijk om bij aankomst een visum aan te schaffen. Op de speciale website van de Keniaanse regering moet je je eerst registeren om daarna in te loggen en het visum aan te vragen en te betalen. Klik hier om je te registeren. Ook is het mogelijk je visum door e-visums.nl te laten regelen. Klik hier voor meer informatie.

 

Kenia, Fikia Dada

Fikia Dada Rescue project, ©FDRP

lijntje lang

Prijzen 2022

 

Let op! Onderstaande prijzen staan vermeld in USD. Klik hier voor de juiste koers.

2 weken: $ 850

3 weken: $ 1275

4 weken: $ 1700

5 weken: $ 2125

6 weken: $ 2550

Bij dit project betaal je een registratiefee van $ 225. Je betaalt geen toeslag als je vertrekt in het hoogseizoen. Wil je de prijs weten van een periode langer dan 6 weken neem dan contact met ons op.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Transfer vanaf Nairobi International Airport
 • Oriëntatie programma
 • Accommodatie
 • Drie maaltijden per dag
 • Ondersteuning door Nila en Margaret
Niet bij de prijs inbegrepen
 • Vliegticket naar Nairobi
 • Email, internet- en telefoonkosten
 • Kosten Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Visumkosten
 • Verzekeringen
 • Drank (limonade)
Excursies (niet bij de prijs inbegrepen)

Kenia biedt prachtige safari mogelijkheden. Ook is het leuk Nairobi te ontdekken. De projectcoördinator ter plaatse helpt je graag bij het boeken.Hele leuke uitstapjes in het weekend waaronder een echte aanrader; wandeling met ex-streetkids uit Nairobi https://nai-nami.com/

 • Bezoek aan de tea-village met Nila
 • Shoppen in een Mall in Nairobi
 • Lekker eten bij Java’s in Nairobi
 • Masai market in Nairobi
 • Lake Naivasha

lijntje lang

Startdata 2022 en aankomsttijden

 

Verblijf bij dit onderwijs project is mogelijk van 2 tot en met 12 weken. En indien gewenst kan dit ook langer.

Het project start in overleg. Neem contact met ons op als je wilt deelnemen aan dit project en we stemmen samen met jou en het project je start- en einddatum af. Mocht je het boekingsformulier willen gebruiken. Vul dan de 1e van de maand in dat je wenst te starten. We nemen dan contact met je op om de juiste data door te spreken.

 

lijntje lang

Downloads

Carla en Leslie kunnen je heel veel meer, uit eigen ervaring, over dit project vertellen. Je kan contact met ze opnemen. Ook stonden ze met een mooi artikel in de krant. Download hier het artikel

Klik hier voor de Facebook pagina van het project

 

Fikia Dada Rescue project, ©FDRP

lijntje lang

button boeken donkergrijs

Lees voor het boeken van dit project nze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor meer informatie. Als je een project boekt ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden.

 

Overige projecten in Kenia
 • Masai Mara Big Cat en Wildlife onderzoek project. Klik hier voor het project
Vergelijkbare projecten
 • Girl Impact project, Livingstone, Zambia. Klik hier voor het project

 

Fotogalerij

 

Bovenstaande foto’s zijn van Carla de Block. Mocht je meer foto’s wensen van de accommodatie of van het project in Limuru, Kenia, neem dan contact met ons op.

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner Fikia Dada (FDRP) en Carla de Block en Leslie Lensen.

 

7
mrt

Oana natuurbehoud stage, Namibië

Project: Oana natuurbehoud stage, Warmbad, Namibië 

Deelname mogelijk: 2 – 10 weken

Prijzen staan in de tekst vermeld

Projectcode: TUS05/OANAS

 

button boeken donkergrijs

lijntje lang

De stage

 

De stage kort samengevat
 • Plaats: Warmbad, Karasburg regio, Namibië
 • Accommodatie: tentenkamp
 • Type stage: re-wilding, reserve management en duurzaamheidsstage
 • Duur: 2 – 10  weken
 • Leeftijd: minimaal 18 jaar
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: zeer goed georganiseerde stage in een zeer uitgestrekt land
 • Update:  op dit moment is dit project gesloten, neem contact met ons op als je interesse hebt in deze stage!

 

Virtual Internship

Vanwege de  Coronacrisis is het ook mogelijk om vanuit je eigen huis stage te lopen bij Oana.

Bij deze virtuele stage werk je samen met het Oana Namibia team om een ​​fondsenwervingsstrategie te helpen ontwikkelen die goed aansluit bij de huidige wereldwijde pandemie.

Dit omvat het uitvoeren van aantrekkelijke campagnes voor verschillende fondsenwervingsplatforms, het voorbereiden van documenten, het schrijven van voorstellen en het volgen van de status van de fondsenwervende partners. Je krijgt ook de mogelijkheid om op afstand te helpen bij het organiseren van de dagelijkse soeprun voor kinderen, die wordt gerund door Mamas of Warmbad, een gevestigde, door vrouwen geleide gemeenschapsgroep.

Dit is een fantastische kans om meer te weten te komen over de waarden van Oana en een verschil te maken voor een kwetsbare gemeenschap en kennis te vergaren over de tools en vaardigheden die nodig zijn om een ​​inzamelingsactie succesvol uit te voeren.

 

De stage in Namibië

Deze stage biedt een zeldzame kans om ervaring op te doen in drie integrale gebieden van natuurbehoud: rewilding, reservebeheer en permacultuur. Je wordt onderdeel van het expeditiemanagementteam dat avontuurlijke expedities organiseert die deel uitmaken van de zakelijke tak van het Oana-natuurreservaat en het reservebeheer financiert. Je doet uit de eerste hand ervaring op in reservebeheer en rewilding en raakt betrokken bij permacultuur- en duurzaamheidsprojecten. Indien mogelijk krijg je ook de kans om lid te worden van het Oana Community Trust-managementteam. Dit is de non-profitorganisatie die zich bezighoudt met de lokale Nama-gemeenschap en de natuurbeschermingsorganisaties in het Namibische diepe zuiden.

 

Oana Nature Reserve

Oana Nature Reserve is een van de meest spectaculaire gebieden in het Namibische diepe zuiden, een halfwoestijngebied dat wordt onderbroken door de Oranjerivier. Het reservaat strekt zich uit over meer dan 110.000 hectare, waaronder 31 mijl rivier. Het werd opgericht door Ian Craig van Lewa Conservancy in Kenia en Pete Morkel, een gerenommeerde “wildlife” dierenarts om een ​​toevluchtsoord te bieden aan de ernstig bedreigde zwarte neushoorn en om een ​​uniek ecosysteem te behouden in een gebied dat wordt bedreigd door commerciële landbouw.

Het land is een ecotoon dat het Nama Karoo-bioom, het Succulent Karoo-bioom en het Namib-woestijn-bioom herbergt.

Een bioom is de verzameling soorten van fauna en flora die in een habitat leeft en een bepaalde topografie bezet.

Slechts 1% van de Nama Karoo is beschermd en de Succulent Karoo is een van de 25 hotspots op het gebied van biodiversiteit op aarde. Het terrein zelf is een chaotische geologische versmelting van stollingsgebergten, zand- en grindvlaktes, seizoensgebonden rivierbeddingen en de Oranjerivier die een caleidoscopisch landschap van kleur en vormen vormt. Het is de ultieme plek spectaculaire natuur te ontdekken.

 

“Rewilding”

Wat is Rewilding? Rewilding is volgens Wikipedia “een  natuurontwikkelingsvisie of wildernisnatuurvisie waarin de zelfregulerende natuur centraal staat, onafhankelijk van menselijk handelen”.

Dit is een antwoord op de groeiende vraag van het publiek naar een meer hoopvolle, ambitieuze en opwindende vorm van natuurbehoud. De interesse en steun van mensen zoals jij is de basis van de natuurbeschermingsbeweging.

 

De bestemming

Het Oana-reservaat strekt zich uit over meer dan 165.000 hectare bergachtig terrein met unieke planten zoals de Quiver-boom en dieren zoals de Afrikaanse luipaarden, karakalen, honingdassen, Namaqua-kameleons en Afrikaanse zwarte adelaars. Omringd door spectaculaire kwarts- en vulkanische bergen en de wijd open lucht, ervaar je een echte woestijnwildernis.

Landschap

Met zijn buitenaardse landschappen is Namibië zoals nergens anders op aarde. Ontdek de oudste, droogste woestijn ter wereld en neem de tijd om naar de stilte  te luisteren. Namibië is de thuisbasis van enkele van ’s werelds meest gekoesterde dieren in het wild, levendige steden en rijke historische culturen. Het wordt gerund door een stabiele democratische regering en heeft een goede infrastructuur waarmee bezoekers veilig buiten de gebaande paden kunnen gaan. Ook niet onbelangrijk is de bijzonder vriendelijke bevolking. Kortom, een uitgestrekte, veilige bestemming.

 

Waar krijg je mee te maken bij deze stage?
 • Rewilding: Het rewilding-programma is opgesplitst in 2 hoofdconcepten: landbeheer en onderzoek. Aangezien het gebied op grote schaal werd bewerkt en gebruikt voor de trofeejacht, is de eerste fase van het beheer de geleidelijke overgang van het land naar zijn natuurlijke ecosysteem.De inspanningen zijn geconcentreerd op het elimineren van alle menselijke infrastructuur die schadelijk is voor dieren in het wild, het opruimen van schroot, het verwijderen van oude hekken voor vee, het extraheren van uitheemse plantensoorten, het reconstrueren van waterpunten voor dieren in het wild en het revitaliseren van grasvlaktes. Je raakt ook betrokken bij de bouw van zanddammen en schuilplaatsen voor dieren in het wild en leert hoe je waterpoelen, sporen en hekken moet beheren en onderhouden – een cruciaal onderdeel van het beheer van reservaten. Indien mogelijk kan je ook deelnemen aan de herintroducties van de struisvogel, de meerkat, de grijze reebok, de cheetah, de giraf, de rood hartebeest en de blauwe gnoe in het reservaat

 

 • Biodiversiteit onderzoek: In het diepe zuiden heeft uiterst beperkt wetenschappelijk onderzoek plaatsgevonden, dus er zijn volop mogelijkheden om spannende gegevens te verzamelen en misschien zelfs nieuwe soorten te identificeren. Je wordt betrokken bij het uitvoeren van uitgebreide biodiversiteitsonderzoeken naar de lokale flora en fauna. Het onderzoek kan plaatsvinden onder meer door camera trapping. Je wordt betrokken bij  onderzoek naar kleine  zoogdieren en de gehoornde adder. Ook houd je je bezig met VHF tracking, onderzoek naar de bruine hyena en het luipaard, het tellen van wild in het gebied, onderzoek naar de Hartmann’s berg zebra, etc. Onderzoek zal een duidelijker beeld geven van welke soorten voorkomen in dit gebied, populatiegroottes en de verspreiding van de dieren. Dit zal essentiële voorlopige informatie opleveren bij het instellen van een beschermd gebied voorafgaand aan de herintroducties van dieren in het wild en de beheerstrategie

 

 • Duurzame bouw en permacultuur: Er wordt een ander kamp en een zelfvoorzieningsboerderij gebouwd aan de rivier, dus je zult betrokken raken bij de bouw van beide en het daaropvolgende beheer van de boerderij. Duurzaamheidsprojecten zoals permacultuur worden voortdurend ontwikkeld op de locaties in het reservaat, dus stagiaires worden aangemoedigd om hun eigen projecten te ontwikkelen

 

 • Community projecten: Oana Community Trust (OCT) is een liefdadigheidsinstelling die onafhankelijk opereert van het reservaat en Oana Namibia (een NGO voor natuurbehoud). De trust werkt samen met natuurbeschermings-organisaties in het Namibische diepe zuiden en hun model is om op holistische wijze samen te werken met de Nama-gemeenschappen en lokale autoriteiten om water, onderwijs, medische zorg, levensonderhoud, infrastructuur en dieren in het wild te verbeteren.
  Andere projecten kunnen de ontwikkeling van skateparken en initiatieven voor outdooreducatie omvatten

 

 • Expedities: Het is niet alleen maar hard werken bij Oana. Je krijgt volop mogelijkheden om te fietsen door de vulkanische bergen van Oana, of te raften op de Oranjerivier en meerdaagse wandelingen maken die je naar het hart van de surrealistische Namibische wildernis brengen. Een 3-daagse voetexpeditie en een 4-daagse rafting-expeditie zijn de belangrijkste hoogtepunten van deze expeditie. Je dompelt jezelf onder in de natuur en kampeert onder de sterren naast de Kum Kum Rapid
 • Overige activiteiten: Oana Nature Reserve ligt in een afgelegen deel van Afrika waar weekendtrips niet mogelijk zijn. Maar er zijn tal van andere activiteiten en ervaringen die je bezig zullen houden, zoals een safari in het noorden, rafting-expedities en het volgen van megafauna’s zoals olifanten, cheeta’s, giraffen en zebra’s in het Sandfontein-reservaat

 

Hoogtepunten van de stage
 • Leef in een woestijnbasiskamp en heb exclusieve toegang tot het ruige natuurreservaat Oana
 • Werk samen met lokale Nama-medewerkers en leer hun unieke kliktaal, hoe je traditioneel Nama-eten kookt en andere traditionele ecologische vaardigheden
 • Ervaar verschillende avontuurlijke activiteiten, zoals een driedaagse voetexpeditie waarbij je 110.000 hectare aan Afrikaanse bergen en vlaktes verkent en een driedaagse rafting-expeditie op de Oranjerivier
 • Ervaar praktisch reservebeheer en rewilding door invasieve bomen en menselijke infrastructuur te verwijderen
 • Voer natuuronderzoeksprojecten uit en leer over biodiversiteitsonderzoek, terwijl je kennis opbouwt over insecten, reptielen, kleine zoogdieren, vogels en rivierwild in een zeer onderbelicht deel van Afrika met het potentieel voor nieuwe soorten
 • Helpen bij het managen van de gemeenschapsprojecten van de expeditie in het dorp Warmbad en het ontmoeten van lokale gemeenschappen in de natuurbeschermingen die eigendom zijn van de gemeenschap, terwijl ze betrokken raken bij de planning en uitvoering van natuur- en humanitaire projecten
 • Ontwikkel duurzame permacultuurprojecten in de kampen en leer over bestaande projecten
 • Leer hoe je een basiskamp met tenten en een expeditieteam beheert en plan driedaagse wandel- en raftingexpedities op de rivier

 

Locatie

Je verblijft in het basiskamp in het Oana Nature Reserve in Warmbad, Karasburg Region, NamibiëJe kan er komen door de bus te nemen vanaf Karasburg. Het is vanaf hier ongeveer 1,5 uur naar het Reserve. De dichtsbijzijnde luchthaven is Upington Airport in Zuid-Afrika. Het is ongeveer 4 tot 5  uur rijden naar Oana.

Weer

Het in het zuidwesten van Afrika gelegen Namibië heeft een droog klimaat. Het heeft de eer om twee verschillende woestijngebieden binnen de landsgrenzen te hebben. Aan de kust ligt de Namibwoestijn, in het oosten de Kalahari woestijn. Daar tussen in ligt een langgerekt bergplateau. De zomer loopt op het zuidelijk halfrond van december tot april. In de woestijngebieden kan het kwik dan oplopen tot 45°C. Dan valt ook de meeste neerslag. Het droge winterseizoen, van mei tot oktober, is veruit de beste tijd om naar Namibië af te reizen.

 

Eisen

De minimum leeftijd voor deelname is 18 jaar. De maximale leeftijd voor deelname is afhankelijk van de gezondheid van de vrijwilliger. Een VOG is voor elk project verplicht.

Belangrijk is dat je een grote interesse hebt in natuurbehoud en dat je in een goede conditie bent, je kan lange stukken lopen op oneffen terrrein. Je kan ook goed zien en goed tegen wisselende temperaturen (van overdag heel warm tot koud in de nacht). Ook ben je bereid enkele dagen onderweg te zijn en stap je makkelijk in en uit een jeep. Je bent bereidt “back-t0-basic” te leven voor de duur van de expeditie.

 

Flexibiliteit

De werkzaamheden genoemd in deze omschrijving zijn altijd onder voorbehoud. Werktijden en activiteiten kunnen per dag en per periode verschillen. Wees dus flexibel. Ook kan niet worden gegarandeerd welke dieren je tijdens je project zal zien.

 

Oana expeditie, Namibie

Oana Expeditie, Namibie, ©Oana

lijntje lang

Landeninformatie

 

Namibië

Namibië is met een oppervlakte van 824.296 km² twintig keer zo groot als Nederland (27 keer België). Het land telt slechts 2,1 miljoen inwoners en de bevolkingsdichtheid bedraagt 2,4 mensen per km² waardoor Namibië het dunst bevolkte land in Afrika is.

De oorspronkelijke bewoners van Namibië zijn de San (Bosjesmannen), een volk van jagers van wie er nog slechts enkelen duizenden leven in het oostelijk deel van Namibië, langs de flanken van de Kalahariwoestijn. In Namibië leven momenteel minstens elf verschillende bevolkingsgroepen.

De grootste groep is de Ovambo (1 miljoen). Zij wonen in het hoge noorden wonen maar migreren steeds vaker naar Windhoek. Andere groepen zijn de Nama, Kavango, Caprivi, Herero, Damara, Basters en Himba. De blanken maken ongeveer negen procent van de totale bevolking uit.

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Namibië

lijntje lang

Praktische informatie

 

Ondersteuning

Ondersteuning en advies ontvang je bij aankomst in Namibië  van de lokale projectmanagers van Oana. En voor je vertrek van TravelUnique. Vooraf ontvang je advies en informatie over je reis, je ontvangt een aantal weken voor vertrek het ‘pre-departure’ document over het project. Bij aankomst krijg je van het lokale team informatie over de huidige status van het project en alle informatie over je nieuwe leefomgeving.

 

Accommodatie

Je verblijft in een tentenkamp in bedoeïenenstijl in de Oana Flora and Fauna Conservancy, een privé-natuurreservaat waar de semi-aride woestijn van de Nama Karoo samenkomt met het sappige Karoo-bioom. Het reservaat is gelegen op de Kum Kum-vlakte nabij de grens tussen Namibië en Zuid-Afrika en omvat 30 mijl van de Oranjerivier, een van de langste rivieren op het Afrikaanse continent.

Tenten

Er zijn drie verschillende accommodatie-tenten op het basiskamp en een grote ‘hang-out’-tent. De accommodatietenten zijn tenten in safaristijl met comfortabele bedden en de hoofdtent heeft een eethoek, een goed gevulde bar, een bibliotheek, een bank en veel kussens. De badkamers hebben warme douches en toiletten doorspoelen, en elektriciteit wordt opgewekt door middel van zonne-energie voor een echte off-grid ervaring.

Let op! Je kan je telefoon thuis laten! WiFi is alleen beschikbaar voor personeel en de internetverbinding is erg traag. Er is een vaste satellietverbinding die kan worden gebruikt als gezinsleden contact met je moeten opnemen. In geval van nood hebben expeditieleiders altijd een mobiele satelliettelefoon bij zich.

 

Maaltijden

Een lokale chef-kok zal het ontbijt, de lunch en het avondeten bereiden. Lunch en diner zullen een mix zijn van internationale en lokale gerechten, inclusief traditionele Namibische maaltijden zoals potjiekos (wildstoofpotten) en braais (barbecues), met gebruik van scharrelwild uit het naburige wildreservaat. Er is een menu waardoor je seizoensgebonden eet en minimaal 4 vegetarische dagen per week hebt. Thee, koffie, water, pompoen en snacks zijn de hele dag beschikbaar.Geef voor vertrek je dieetwensen door! Ben je veganist of vegetarisch dan kan dit geregeld worden.

 

Hoe er te komen?

Je dient een vlucht te boeken naar Windhoek (tijdens Corona) of naar Uppington in Zuid-Afrika (als er geen Corona is). Neem voor het boeken van een ticket contact met ons voor de juiste aankomst- en vertrektijden.

 

Visum

Je hebt geen visum nodig voor Namibië. Het is mogelijk om  90 dagen in het land verblijven. Wel dien je accommodatie gegevens te kunnen overleggen evenals een retourvlucht. Het paspoort dient nog 6 maanden na je retourvlucht geldig te zijn.

 

Geld

De munteenheid van Namibië is de Namibian Dollar. Als je je Namibië reis combineert met een bezoek aan Zuid Afrika, wees dan bewust dat je in Zuid-Afrika niet met de Namibian dollar kunt betalen. In Namibië kun je wel met de Zuid-Afrikaanse Rand (ZAR) betalen. Beide muntheden hanteren een gelijke koers; 1 Namibian Dollar is gelijk aan 1 ZAR. Klik hier voor de actuele koers.

We raden je aan om er niet vanuit te gaan dat je met credit card kunt betalen. Reis altijd met contant geld in Namibië. Bij pompstations kan je alleen met contant geld betalen.

Bij de meeste Nederlandse banken zijn om veiligheidsredenen bankpassen standaard op gebruik binnen Europa ingesteld. Je kunt er zelf voor kiezen om deze uit te breiden naar ‘wereld’, zodat je pinpas ook buiten Europa bruikbaar is. Omdat je gaat reizen buiten Europa raden we je aan dit voor vertrek te doen.

 

Oana Expeditie, Namibie

Oana Expeditie, Namibie, ©Oana

lijntje lang

Prijzen 2022

 

2 weken: $ 1750

4 weken: $ 3500

6 weken: $ 5000

8 weken: $ 6500

10 weken: $ 8000

De prijzen zijn vermeld in USD. Klik hier voor de juiste koers. Het is ook mogelijk een oneven aantal weken deel te nemen aan dit project. Neem contact met ons op voor de juiste prijs.

Je betaalt bij TravelUnique geen boekings- of administratie of reserveringskosten en geen toeslag als je vertrekt in het hoogseizoen.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Accommodatie
 • Drie maaltijden per dag
 • Begeleiding door de projectcoördinator
Niet bij de prijs inbegrepen
 • Verzekeringen
 • Ticket
 • Limonade en sterke drank
 • Kosten Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Transfer

lijntje lang

Startdata 2022 en aankomsttijden

 

Op dit moment is het mogelijk om deel te nemen aan dit project, onder bepaalde voorwaarden (negatieve PCT test, etc. vraag ons naar de voorwaarden). Echter de hele wereld staat op dit moment op Code Oranje. Dit betekent noodzakelijk reizen, wat weer niet betekent dat je niet kan reizen. Reizen bij Code Oranje is wel voor eigen risico.

 

Startdata 2022

Op dit moment is Oana gesloten.

Mail ons op voor de juiste aankomst- en vertrektijd bij deze stage. Check dit voordat je een ticket boekt!

Oana Expeditie, Namibie

Oana Expeditie, Namibie, ©Oana

lijntje lang

Downloads

Klik hier de expeditie gids

Klik hier voor de Facebook pagina van het project

 

button boeken donkergrijs

lijntje lang

Algemene Voorwaarden

Lees voor het boeken van dit project onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor meer informatie. Bij het boeken van een project ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden.

 

Fotogalerij

 

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner Oana Namibia.