Askari natuurbehoud project

Project: Askari natuurbehoud project, Limpopo, Zuid-Afrika

Deelname mogelijk: minimaal 4 weken en maximaal 12 weken

Prijzen staan in de tekst vermeldAskari logo-2

 

Projectcode : TU70/ASKARI

button boeken donkergrijs

lijntje lang

HET PROJECT

 

Het project kort samengevat
 • Plaats: Askari Wilderness, Limpopo, Zuid-Afrika
 • Accommodatie: vrijwilligershuis
 • Project: natuurbehoud projecct
 • Duur:  4, 8 of 12 weken
 • Leeftijd: minimaal 18 jaar, maximaal 55 jaar
 • Maximaal aantal vrijwilligers: 8
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: zeer goed georganiseerd project op het gebied van wildlife
 • Klik hier voor de beoordelingen op Trip Advisor
 • Beschikbaarheid: dit project is altijd snel volgeboekt

 

Askari natuurbehoud/’wildlife conservation’button youtube

 

Het Askari Wilderness Conservation Programme bevindt zich in een Private Game Reserve in de provincie Limpopo in Zuid-Afrika vlakbij Tzaneen. Het gebied bestaat uit bijna 25.000 hectare Afrikaanse bush. Het reservaat ligt ongeveer 70 kilometer van Phalaborwa, Tzaneen en Hoedspruit en een half uur rijden vanaf het wereldberoemde Kruger National Park. Het gebied is een ‘lowveld’ gebied, hier bevinden zich veel dieren in hun natuurlijk leefomgeving.

Op het reservaat lopen dieren vrij rond. Alle wegen zijn ‘dirt roads’, dit maakt het makkelijk de sporen van de dieren te volgen. Ook heb je een prachtig uitzicht op de Drakensberg Mountains. De Selati Rivier stroomt door het gebied  en er zijn unieke bomen, die het tot een favoriet gebied maken van olifanten en leeuwen.

 

Het werken bij Askiri is zeer gevarieerd en bestaat uit twee delen:
 1. Reserve management
 2. Wildlife monitoring

Vrijwilligers zullen tijd doorbrengen in de ‘bush’ voor het verzamelen van veel verschillende soorten gegevens. Voordat je hieraan begint zal je geleerd worden hoe met GPS consoles om te gaan en hoe radio- en telemetrie apparatuur te gebruiken.

De eerste week is er een oriëntatie programma waarin de doelstellingen van het reservaat worden toegelicht en leer je meer over natuurbehoud en het belang ervan in Zuid-Afrika. Vrijwilligers worden vervolgens betrokken bij een grote verscheidenheid aan natuurbehoud activiteiten.

 

Broedprogramma’s

Het reservaat heeft verschillende broedprogramma’s opgezet voor bedreigde diersoorten zoals de sable, reedbuck en nyala antilopen. De bruine hyena, gered uit de vallen bij boerenbedrijven, is hier uitgezet. Je zal als vrijwilliger betrokken worden bij lopende onderzoeken, die vaak ook weer in andere delen in Afrika gebruikt worden. Houd er wel rekening mee dat de projecten onderhevig zijn aan verandering.

De dagen bij Askari zullen bestaan uit een zeer gevarieerd programma. Iedere dag is weer anders. Een dag begint meestal vroeg om 6 uur in de ochtend en zal bestaan uit een ochtend en middag programma. Je zal betrokken worden bij het monitoren en het onderzoeken van “wildlife”. Ook is er de mogelijkheid de nacht onder de Afrikaanse sterrenhemel door te brengen. Activiteiten bij Askari zijn:

 

1. Wildlife Conservation activiteiten
 • Het geslacht en de leeftijd analyseren van herbivoren soorten (dit zijn graseters)
 • De status van de olifant, neushoorn en leeuw controleren
 • Onderzoek naar vegetatie
 • Meedraaien bij het fok project van zeldzame antilopen
 • Nacht game drives

 

2. Reserve Management activiteiten
 • Sleep outs en de bewaking van dieren in afgelegen gebieden
 • Erosie controle
 • Anti-stropers patrouilles en vallen verwijderen
 • hek en wegenonderhoud
 • Het opruimen van het reservaat
 • Gebouw en restauratieprojecten en onderhoud aan voertuigen en apparatuur
 • Het inenten van dieren (seizoensgebonden)
 • Het verbranden van de vegetatie (seizoensgebonden)
 • Game capture en het vrijlaten van dieren in het wild

 

Voorbeelden van onderzoeken/projecten:

 

1. Cheeta populatie project

Sinds 2009 loopt er een cheeta her-introductie programma. Alle nieuwe cheeta’s zijn uitgerust met een radio kraag en hun voortgang wordt nauwlettend gevolgd. De verzamelde gegevens worden vervolgens gebruikt bij het EWT (Endangered Wildlife Trust) Cheetah Metapopulaties Project.

 

2. Cheetah in Fenced Reserves project

Dit is een onderzoek naar cheeta’s die leven in omheinde reservaten. Het onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met de EWT (Endangered Wildlife Trust) en de Universiteit van Tshwane, Zuid-Afrika. Onderzocht wordt de bewegingen van de cheeta, eetgewoonten en de relaties met andere roofdieren.

 

3. Neushoorn anti-stroperij

Stropen is van grote invloed op de Zuid-Afrikaanse neushoorn populatie als de vraag naar de hoorn blijft stijgen vanuit het Verre Oosten. Een belangrijk doel is om neushoorns in het reservaat te beschermen tegen deze barbaarse handel en een bijdrage te leveren aan de instandhouding van de soort als geheel. Om de neushoorns te beschermen, werkt het team continu aan anti-stroperij projecten. Vrijwilligers helpen mee de neushoorns regelmatig te controleren. Het leren over de gedragspatronen van de neushoorn is belangrijk om de dieren goed te monitoren en een effectiever patrouilleren in te schakelen.

 

4. Vulture Monitoring Project

Dit is een project ter bescherming van de gieren, onderdeel van het EWT (Endangered Wildlife Trust) Birds of Prey Programme. Het project heeft tot doel het voortbestaan van alle soorten gieren op het gehele Zuid-Afrikaanse subcontinent te monitoren. Gegevens over broedplaatsen en andere roofvogels worden verzameld door vrijwilligers en doorgegeven.

 

5. Ground Hornbill Conservation

The Southern ground Hornbill is geclassificeerd als bedreigd in Zuid-Afrika. Er zijn ongeveer 1.500 vogels op dit moment. Dit vereist actie, zodat deze unieke vogels niet uitsterven. Het project bouwt kunstmatige nesten voor de vogels op het reservaat.

 

Belangrijk!

Bij een Game Reserve project bevinden de dieren zich in de vrije natuur. Er kan in de projectomschrijving vermeld staan dat bepaalde dieren zich in het gebied bevinden. Echter je krijgt geen garantie dat je deze dieren ook daadwerkelijk ziet tijdens je verblijf bij het project. Dit geldt ook bij het Askari natuurbehoud project. Bij een Game Reserve ligt vaak de focus bij de opvang van een bepaald dier (cheetah’s, wild dogs, leeuwen, etc.). Een ‘re-introduction’ project houdt in dat dieren die niet (meer) voorkomen in het gebied hier weer opnieuw worden uitgezet in het wild. Een ‘breeding project’ houdt in dat men probeert de dieren zich te laten vermenigvuldigen in dit gebied. Dit betekent niet dat er zich dieren in hokken bevinden.

 

Hoogtepunten van het Askari project
 • Wordt een actief lid in het Reserve & Wildlife management team
 • Doe unieke werkervaring op in het hart van de Afrikaanse bush
 • Draai mee met de activiteiten in een groep van maximaal 10 personen, waarbij  de nadruk op teamwork ligt
 • Volg een “on the job” training op het gebied van data verzamelen, onderzoekstechnieken en data analyse
 • Woon in een comfortabele accommodatie midden in het Game Reserve
 • Uitgebreide veiligheid procedures
 • Goed getrainde en gepassioneerde staf met meer dan 10 jaar “bush” ervaring
 • Extra trainingen zoals: rijden in een 4×4, eerste hulp, het leren schieten met een geweer
 • Al het bovenstaande in combinatie met een prachtig uitzicht op olifanten, zebra’s, giraffen, cheeta’s, leeuwen, neushoorns, wildebeesten, etc.
Weer

Zuid-Afrika heeft een klimaat dat voor reizigers ideaal is: het hele jaar kan het land bezocht worden. De zomer op het zuidelijk halfrond, waar Zuid-Afrika gelegen is, loopt van december tot en met februari. Dit is de periode waarin ook de meeste neerslag valt. Nat is het land zeker niet. In en rondom Kaapstad, aan de zuidwestkust, is het ‘s zomers droog. De zomers zijn aangenaam warm met 25°C aan de kust en tegen de 30°C landinwaarts. Het westelijke gedeelte, waar de Kalahariwoestijn ligt, is het warmst (35°C). In de winter, juni tot september, zakt het kwik tot 20°C. Aan de zuidwestkust is het dan nog wat koeler.

 

Leeftijd

Leeftijd voor deelname is minimaal 18 jaar. Je dient in een goede conditie te zijn (lange wandelingen te kunnen maken). Daarnaast spreek je goed Engels. Er is geen specifieke ervaring vereist voor deelname aan dit project. Bij aankomst dien je de ‘Askari indemnity policy’ te ondertekenen. Wil je dit formulier voor vertrek inzien, neem dan contact met ons op.

 

Askari-1

Askari Natuurbehoud project, Zuid-Afrika, ©Askari

lijntje lang

Landeninformatie 

 

Zuid-Afrika

Er is geen land met zoveel variatie als Zuid-Afrika. En het is zo makkelijk te bereizen. Zuid-Afrika wordt wel eens “een wereld in één land” genoemd en dat is terecht. Je vindt er vele nationale parken, wildreservaten, schitterende natuurgebieden, moderne steden, gezellige dorpjes en prachtige verlaten stranden.

Zuid-Afrika heeft als bijnaam de “Regenboognatie”. Die naam dankt het land vooral aan de veelzijdigheid en veelkleurigheid van land, bevolking en cultuur. Dit alles maakt Zuid-Afrika tot een ideale bestemming.

 

Askari Game Reserve

Het Askari Game Reserve bevindt zich in het Pidwa Wilderness Reserve, ongeveer 25.000 hectare ongetemde natuur.

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Zuid-Afrika

lijntje lang

Praktische informatie

 

Ondersteuning

Ondersteuning ontvang je van TravelUnique. Wij doen er alles aan om je goed voor te bereiden voor je reis naar Afrika. Eenmaal in Afrika zal je worden begeleid door een medewerker van Askari Wildlife Conservation.

 

Accommodatie

Vrijwilligers verblijven in een groot en ruim, sfeervol ingericht huis in het hart van het reservaat. Rondom het huis ligt in een zeer grote tuin met mooie grote bomen, beschermd tegen de wilde dieren door een elektrische afrastering.

 • Elke kamer is en-suite kamer, accommodatie Askarihier slapen  maximaal 4 personen
 • Er is een tweepersoonskamer voor stellen
 • Al het linnengoed, behalve handdoeken, daarin is voorzien
 • Er is voldoende kastruimte voor al je spullen.
 • Muskietennetten zijn er boven elk bed
 • Het huis beschikt over elektriciteit, dus warme douches en airconditioning zijn beschikbaar
 • Al het water is veilig om te drinken
 • Er is een aantrekkelijke woonkamer met grote comfortabele banken en een eettafel voor de avondmaaltijden
 • De keuken is groot en heeft een ontbijttafel en banken

 

Meer huis
 • Er is een bibliotheek en studieruimte waar je kunt werken aan grote tafels
 • In het kantoor kun je alle informatie over de  dieren vinden
 • Maria, je “Afrikaanse moeder”, houdt het huis, kamers en badkamers schoon. Zij zal ook je was wassen … en zelfs twee keer per week strijken
 • Buiten is er een gezellige barbecue
 • De tuin heeft voldoende ruimte op de grasvelden om frisbee, cricket, voetbal en rugby te spelen
 • Er is een kleine waterput, gebouwd door de vorige vrijwilligers, deze trekt veel vogels, insecten en amfibieën
 • Askari heeft zelfs zijn eigen moestuin. Vrijwilligers kunnen helpen in deze moestuin, zodat er verse biologische groenten bij de maaltijden zijn

Adres: Askari Wilderness Conservation Programme, Pidwa Wilderness Reserve, Harmony 14, Gravelotte, Limpopo province, 0895, Zuid-Afrika.

 

WIFI en zwembad 
 • Wi-Fi internet is beschikbaar in het huis. Onbeperkt gebruik is beschikbaar voor een kleine maandelijkse vergoeding. Helaas is het mobiele telefoon signaal slecht
 • Er is een groot zwembad in de tuin. Neem een duik na een warme dag werken, om te ontspannen in het weekend, of om fit te blijven

 

Maaltijden

Drie maaltijden per dag worden bereid, er wordt gekookt voor je maar vrijwilligers zullen ook moeten helpen bij maaltijdbereiding, als onderdeel van hun dagelijkse taken. Eventuele speciale dieetwensen kan je vooraf doorgeven. Frisdranken en snacks kunnen worden gekocht tijdens de wekelijkse rit naar de stad. Er is een kleine voorraad in vrijwilligershuis van frisdranken, chocolade, bier etc. voor de verkoop.

 

Hoe er te komen?

Vrijwilligers dienen te arriveren op het vliegveld van Hoedspruit. Je dient een vlucht te boeken naar Johannesburg en vanaf hier een binnenlandse vlucht naar Hoedspruit te nemen. Je kan een vlucht naar Hoedspruit’s Eastgate Airport met South African Airlink boeken. Graag helpen we je bij het boeken van een vlucht.

 

Visum

Je hebt geen visum nodig voor Zuid-Afrika als je korter dan 90 dagen in het land verblijft. Bij de douane krijg je een stempel in je paspoort (let er op dat je minimaal 2 lege bladzijden in paspoort hebt). Hieraan zijn geen kosten verbonden. Het paspoort moet tenminste nog 30 dagen geldig zijn na terugkomst. Verder moet je een vliegticket hebben met bevestigde terug- of doorvlucht.

 

Geld

De munteenheid in Zuid-Afrika is de rand (ZAR). De rand is onderverdeeld in 100 cent en wordt uitgegeven in munten van 1, 2, 5, 10, 20 en 50 cent en 1, 2 en 5 rand en biljetten van 10, 20, 50, 100 en 200 rand.

Bekijk hier de huidige koers van de Zuid-Afrikaanse rand.

Euro’s kun je op veel plaatsen omwisselen, maar pinnen is voordeliger. Vergeet niet je pinpas aan te zetten voor geldopname buiten Europa! Op luchthavens en in steden en dorpen kun je vrij makkelijk pinnen. Mastercard en Visa worden op veel plaatsen geaccepteerd (niet bij benzinepompen, hier accepteert men alleen cash). Travellercheques worden redelijk geaccepteerd, maar bij banken moet je vaak lang in de rij staan en veel papieren invullen. Dus het beste is gewoon geld te pinnen. Terug wisselen van rand in harde valuta is geen probleem.

 

Vrije tijd

Je bent vrij op zaterdagmiddag en op zondag. Er is dan meer dan genoeg tijd om een uitstap te maken naar het Kruger National Park of naar de Blyde Rivier Canyon.

 

Malaria

Malaria komt voor in het Kruger National Park. Gebruik altijd sprays met deet. Meer informatie vind je op www.malaria.org. Neem voor vertrek contact met je huisarts of de plaatselijke GGD op voor de benodigde informatie. Ook kan je kijken op www.thuisvaccinatie.nl.

 

Askari-2

Askari Natuurbehoud project, Zuid-Afrika, ©Askari

lijntje lang

Prijzen 2023

 

De prijzen voor het Askari natuurbehoud project zijn weergegeven in GBP. Klik hier voor de actuele koers van de GBP.

4 weken: £ 1595

8 weken: £ 2855

12 weken: £ 3900

Bij TravelUnique betaal je geen boekings- of reserveringskosten ook betaal je niks extra in het hoogseizoen. Bij deelname van een groep van 6 personen of meer is een korting mogelijk. Neem contact met ons op voor een offerte.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Transfer vanaf Hoedspruit
 • Alle maaltijden
 • Accommodatie
 • Beddengoed (geen handdoeken)
 • Maandag tot en vrijdag schoonmaakservice
 • All transport in het game reserve
 • Koffie en thee
 • Wasservice (er zijn 2 wasmachines + een droger beschikbaar), ook voor waspoeder wordt gezorgd

 

Niet bij de prijs inbegrepen
 • Vlucht Hoedspruit
 • Verzekeringen
 • Telefoon/internet
 • Frisdrank en alcoholische dranken en snacks

lijntje lang

Startdata 2023 en aankomsttijden

 

Het project start op maandag op vaste data. Aankomst op het vliegveld van Hoedspruit dient op maandag te zijn. Vertrek is ook op een maandag. Let op dit project is altijd zeer snel volgeboekt.

Het is alleen mogelijk om voor de duur van 4, 8 of 12 weken bij het project te verblijven.

 

Startdata 2023

Maandag 9 januari = VOL, 6 februari, 6 maart, 3 april = VOL, 8 mei, 5 juni, 3 juli = VOL,  21 augustus, 18 september, 16 oktober en 13 november 2023.

 

Update beschikbaarheid

Dit project is altijd snel volgeboekt. Helaas geldt hier vol = vol. Er is nog voldoende beschikbaarheid, alleen de startdata 9 januari, 3 april en 3 juli 2023 zijn helaas al VOL.

 

Public Holidays 2023

1 januari, 21 maart, 15 april, 18 april, 27 april, 1 mei, 2 mei, 16 juni, 9 augustus, 24 sepember, 16 december, 25 en 26 december 2023. Op deze dagen ben je vrij.

 

 

Askari-4

Askari Natuurbehoud project, Zuid-Afrika, ©Askari

lijntje lang

Downloads

 

Wil je de Engelstalige brochure over dit Askari natuurbehoud project ontvangen? Neem dan contact met ons op

Klik hier voor de Facebookpagina van dit project

Klik hier voor de reviews over dit project

 

lijntje lang

 

button boeken donkergrijs

Lees voor het boeken van dit project onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor de Algemene Voorwaarden. Bij het boeken van een project ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden.

 

Vergelijkbare projecten
 • Leo Conservation project, Limpopo. Zuid-Afrika. Klik hier voor het project
 • Amakhala natuurbehoud project, Zuid-Afrika. Klik hier voor het project
 • Wildlife Act natuurbehoud project, Zuid-Afrika. Klik hier voor het project
Fotogalerij

 

askariAskari-01

 

Askari-02Askari-03

Askari-04Askari-06

Mocht je meer foto’s wensen van de accommodatie of van het Askari natuurbehoud project, neem dan contact met ons op.

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner Askari Wilderness Conservation.

 

Comments
 1. Therese

  27 oktober 2021 - 11:12

  Lynne Mulder, februari 2016

  Best way to learn about wildlife and vegetation, conservation and reserve management. Came here with the idea to learn a lot about the animals, leaving Askari with way more knowledge than only about the animals. Thanks for everything.