Bouwproject, Eswatini

Project: Bouwproject, Ezulwini Vallei, Eswatini (Swaziland)

Deelname mogelijk: minimaal 2 weken en maximaal 12 weken

Prijzen staan in de tekst vermeld

Projectcode: TU74/AOABUILDlogo AOA

 

button boeken donkergrijs

lijntje lang

HET PROJECT

 

Het project kort samengevat
 • Plaats: Ezulwini Vallei, Eswatini (het voormalige Swaziland)
 • Accommodatie: Backpacker lodge
 • Type project: bouwproject
 • Duur: 2 – 12 weken
 • Leeftijd: minimaal 18 jaar
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: project in één van de laatste koninkrijken van Afrika
 • Combinatie: het is mogelijk om dit bouw project te combineren met een aantal dagen in het Krugerpark, neem contact op voor meer informatie
Algemene informatie bouwproject, Ezulwini vallei, Eswatini

Bij dit project steek je je handen uit de mouwen! Samen met lokale aannemers bouw je samen aan betere voorzieningen voor met name kinderen. Eswatini, dit is het voormalige Swaziland,  is 1 van Afrika’s laatst resterende monarchieën waar HIV/AIDS hard heeft toegeslagen en heeft gezorgd voor vele weeskinderen. Ongeveer 31% van de bevolking is besmet met HIV. Volgens schattingen in 2010 waren er toentertijd ongeveer 200.000 weeskinderen. Ook de werkloosheid is hoog, 39% van de beroepsbevolking heeft geen baan. Daarnaast heeft 66% van de mensen moeite om in hun dagelijkse levensbehoeften te voorzien. Terwijl 43% in chronische armoede leeft.

 

Taken
 • Het maken van bakstenen
 • Voorbereidende werkzaamheden zodat het land bebouwd kan worden
 • Het afgraven van land en het aanbrengen van een fundering
 • Het bouwen van verschillende soorten gebouwen (klaslokalen, toiletten, etc.)
 • Aanleg van omheiningen
 • De aanleg van tuinen die kunnen dienen als moestuin
 • Schilderwerkzaamheden
 • Aanleg van speeltoestellen en het onderhoud hiervan

 

“Build a Future”

Dit project wordt “Build a Future” genoemd. Het bouwproject streeft ernaar kwetsbare kinderen te ondersteunen. De kinderen worden ondersteunt door de aanleg van onderkomens, tuinen, watersystemen en andere voorzieningen.

Aan de andere kant kan je jouw vaardigheden overbrengen aan de lokale aannemers. Het project maakt gebruik van lokaal geproduceerde bouwmaterialen, waar mogelijk en lokale bouwmethoden. Dit bouwproject richt zich op vrijwilligers die hard kunnen werken, bij voorkeur ervaring hebben in de bouw, maar ook op groepen die willen worden betrokken bij grootschalige bouwprojecten.

Je zal worden betrokken bij de bouw van klaslokalen voor de kinderen, om ze zo een goede onderwijs omgeving te bieden. Ook word je betrokken bij de aanleg van tuinen. Hierdoor kunnen de kinderen van een gezonde maaltijd worden voorzien. Onder toezicht van de lokale aannemer maak je bastenen, stort je funderingen, wordt er gestuukt en worden ramen, deuren, kozijnen en daken geplaatst.

Ook zal je je bezighouden met de afwerking van de gebouwen en de voorzieningen. Er wordt gewerkt met een aantal kleine kinderopvang centra, de zogenoemde Neighbourhood Care Points (NCP’s) en een aantal non-profit organisaties in Swaziland die er op zijn gericht kwetsbare kinderen te ondersteunen door middel van het verstrekken van voedsel, onderwijs en het bieden van een veilige omgeving.

 

De Ezulwini vallei,  Eswatini

Ezulwini is een plaats die iedereen bijna kent in Eswatini. Deze vallei ligt aan de voet van Malagwane Hills en wordt overschaduwd door twee puntige rotsen die door de Engelse schrijver J. Rider Haggard Sheba’s Breasts zijn genoemd. De Ezulwini vallei is een groene vallei van ongeveer 20 kilometer lang in Eswatini Het wordt ook wel een ‘hemelse vallei’ genoemd, omdat zich in deze regio de meeste attracties van het land bevinden. Hot springs, casino’s, luxe hotels, etc.

 

5 redenen om voor het bouwproject in Eswatini te kiezen:
 1. Je leert alles over de traditionele manier van bouwen in Eswatini
 2. Je helpt mee om het welzijn van kwetsbare kinderen te vergroten
 3. Door je bezoek aan The Cultural Village leer je meer over de rijke cultuur in Swaziland
 4. Je ziet de spectaculaire bergen en het prachtige landschap van het land
 5. Je hebt een grote impact op het leven van kinderen in één van de armste landen van Afrika

 

Een dag uit het leven van een vrijwilliger…

Iedere dag is weer anders bij het project en afhankelijk van de behoeften van dat moment. Maar een doorsnee dag zou er zo uit kunnen zien:

07.00 uur: opstaan en ontbijten

07.30 uur: op weg naar je project

08.00 uur: start werkzaamheden

12.00 – 12.30 uur: pauze, tijd om wat te eten

12.30 uur: aan de slag waar je in de ochtend mee ben begonnen

15.00 uur: terugkeer naar de accommodatie. Je kan een duik in het zwembad nemen

18.30 uur: avondeten in het vrijwilligershuis

 

Schoolvakanties en Public Holiday 2023

Tijdens de schoolvakanties zijn de scholen gesloten. Dit betekent dat je dan werkzaam zal zijn in op ander locaties en niet op de scholen.

Tussen de terms in is het vakantie. De terms zijn als volgt:

Term 1: 18 januari – 14 april 2023

Term 2: 9 mei – 11 augustus 2023

Term 3: 12 september – 7 december 2023

In 2023 is er op de volgende data een Public Holiday in Ewatini: 1 januari, 2 januari, 7 april, 10 april, 19 april, 25 april, 1 mei, 18 mei, 22 juli, 4 september, 6 september, 25 december, 26 december en 30 december 2023.

 

Flexibiliteit

Houd er rekening mee dat projecten kunnen veranderen, dat behoefte van lokale gemeenschappen veranderen en dat projecten hierop aangepast worden. Soms wordt de hulp van vrijwilligers overbodig of wordt er een nieuw project opgestart. Ook kan je de ene dag 8 uur werken en de volgende dag slechts 4 uur, wees dus flexibel.

 

Locatie

Je project bevindt zich in de Ezulwini vallei, waarbij je verblijft in de Lidwala Lodge. De Ezulwini Valley is een vallei in noordwest Eswatini, ook bekend als “De vallei van de hemel”, de vallei is ongeveer 30 kilometer lang. De historische hoofdstad van Eswatini, Lobamba is gelegen in de vallei. In het gebied vind je ook het Gables winkelcentrum.

 

Weer

Eswatini, een klein landje omgeven door Zuid-Afrika en in het oosten grenzend aan Mozambique, heeft twee klimaatgebieden. De lagere delen hebben een subtropisch klimaat met een duidelijk droog en koel seizoen dat loopt van mei tot oktober. Dat is gelijk de beste tijd om te reizen. In de zomer, die loopt van december tot april, is het vochtig en warm, bijna 30°C. In de bergen, die rijken tot een hoogte van bijna 2000 meter, is het klimaat gematigd en te vergelijken met dat van West-Europa.

 

Eisen

De minimum leeftijd voor dit bouw project is 18 jaar. Je dient goed Engels te spreken. Voor ieder project van TravelUnique is een Verklaring Omtrent Gedrag een vereist. Deze VOG mag bij aanvang van het project niet ouder zijn dan 6 maanden. Bij deelname aan een bouwproject dien je in een goede conditie te zijn en geen rugklachten te hebben. Er wordt gewerkt in de nabijheid van kinderen in een plattelandsomgeving. Belangrijk hier is dat je netjes en niet te bloot gekleed gaat.

 

Overige informatie

Aan het werk gaan in Afrika kan een opwindend avontuur zijn maar soms ook een ontmoedigende onderneming. Wij bieden je de kans om werkervaring in Afrika op te doen, de mensen te leren kennen in een project waarbij op je veiligheid wordt gelet. Er is een projectcoördinator aanwezig die je de gehele periode zal begeleiden. Daarnaast is er bij aankomst een uitgebreide oriëntatietraining dit er voor zal zorgen dat je het meest haalt uit deze uitdaging. Aanpassingsvermogen aan het lokale systeem is een vereiste. Er wordt nauw samengewerkt met plaatselijke hulpverleners en de lokale politieke systemen om er zorg voor de dragen dat een vrijwilliger maximaal profijt heeft van zijn of haar bijdrage.

 

bouwproject,Eswatin, Swaziland

Bouwproject, Eswatini/Swaziland, ©AOA

lijntje lang

Landeninformatie

 

Eswatini/Swaziland

Eswatini of eSwatini is vanaf april 2018 de nieuwe naam van het voormalige Swaziland. Het is een koninkrijk dat wordt omringd door Zuid Afrika en Mozambique. De totale landoppervlakte van Eswatini bedraagt 17.200 km ². Hiermee is Eswatini 2 maal zo klein als Nederland en 1,9 maal zo klein als België. De hoofdstad is Mbabane, terwijl Manzini de grootste stad van het land is. Hier bevindt zich onder andere de luchthaven. Er wonen ongeveer 1.186.000 mensen in het land.

Het land heeft twee hoofdsteden: Mbabane is de bestuurlijke hoofdstad en Lobamba de koninklijke hoofdstad (residentie van de koningin-moeder, de Ntombi) en de wettelijke hoofdstad (zetel van het parlement, dat uit de senaat en het huis van afgevaardigden bestaat).
Een aantal grote steden in Eswatini zijn: Manzini, Big Bend, Malkerns, Mhlume en Hluti.

Eswatini is een land dat 100.000 jaar geleden al werd bewoond. Het landschap staat bekend om de vele natuurreservaten waar je dieren als neushoorns, zebra’s, nijlpaarden, giraffes en krokodillen tegen komt. Daarnaast vind je er watervallen, rotsformaties en moerassen.

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Eswatini

lijntje langPraktische informatie 

 

Oriëntatie

Na aankomst in de Lidwala Lodge is er voor de vrijwilligers een oriëntatieprogramma. Dit wordt gegeven door de lokale projectcoördinator en hij of zij zal je de ins-and-outs vertellen van het bouw project en de omgeving.

 

Ondersteuning

Gedurende je verblijf heb je de hulp van een ervaren coördinator. Hij of zij is 24 beschikbaar om je te helpen met problemen en/of vragen. Voor vertrek ontvang je alle benodigde informatie van TravelUnique.

 

Accommodatie

Je verblijft in de Lidwala Backpacker Lodge, dit is een comfortabele budgetaccommodatie in de vallei van Ezulwini. Het is gekozen tot “beste hostel in Eswatini”. De lodge heeft zeer vriendelijk personeel. De lodge beschikt ook over een zwembad. Er kunnen maximaal 32 mensen verblijven. Vanuit de lodge worden diverse activiteiten en excursies georganiseerd.

 

Maaltijden

Je ontvangt drie maaltijden per dag. Het ontbijt bestaat meestal uit yoghurt met muesli en brood. De lunch bestaat uit brood en ’s avonds ontvang je een warme maaltijd. Er wordt voor je gekookt, maar men verwacht wel  dat je af en toe meehelpt bij het koken van de maaltijden (en bij het opruimen). Laat vooraf weten of je last van allergieën hebt of dat je speciale dieetwensen wensen hebt. Houd in gedachten dat maaltijden in Eswatini vrij “basic” zijn.

 

Geld

In Eswatini betaal je met de Liliangeni (enkelvoud) of Emalangeli (meervoud), afgekort als E. De munt is één op één gekoppeld aan de Zuid-Afrikaanse Rand, die overigens ook bijna overal wordt geaccepteerd. Je doet er goed aan in de steden van Eswatini genoeg geld te pinnen. Op het platteland zijn nauwelijks pinautomaten.

Zorg er voor dat je in Zuid-Afrika (als je daar vandaan komt) genoeg geld hebt gepind. De Zuid-Afrikaanse Rand kun je immers ook overal in Eswatini als betaalmiddel gebruiken.

Voor actuele koersinformatie klik hier.

 

Hoe er te komen?

Boek een ticket naar Johannesburg, hier word je opgehaald door een vertegenwoordiger van All Out Africa. Het is een reis van ongeveer 5 uur van Johannesburg naar het Koninkrijk Eswatini. Informeer bij ons hoe een zo goed- en goedkoop mogelijk ticket te boeken.

 

Visum

Nederlanders of Belgen behoeven geen visum om Eswatini te bezoeken. Mocht je er toch één nodig hebben, dan is deze gratis aan de grens of vliegveld te krijgen. De termijn is maximaal 60 dagen. Je paspoort dient minimaal 6 maanden na verlaten van het land nog geldig te zijn.

 

bouw project swaziland

Bouw project, Eswatini/Swaziland, ©AOA

lijntje lang

Prijzen 2023

 

2 weken: € 1162

3 weken: € 1431

4 weken: € 1608

5 weken: € 1854

6 weken: € 2100

7 weken: € 2347

8 weken: € 2413

9 weken: € 2638

10 weken: € 2862

11 weken: € 3086

12 weken: € 3310

Bij TravelUnique betaal je geen inschrijf- of administratiekosten. Ook betaal je niks extra voor deelname in het hoogseizoen.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Oriëntatie programma
 • Accommodatie
 • Transfer vanaf  OR Tambo International Airport Johannesburg naar de lodge
 • Drie maaltijden per dag
 • Ondersteuning door een projectcoördinator

 

Niet bij de prijs inbegrepen
 • Verzekeringen
 • Vliegticket
 • Email, internet- en telefoonkosten
 • Inentingen
 • Limonade en alcohol
 • Excursies in de weekenden
 • Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

lijntje lang

Startdata 2023 en aankomsttijden

 

Verblijf mogelijk van 2 tot en met 12 weken bij dit bouwproject. Het project start iedere eerste maandag van de maand. Aankomst op het vliegveld van Johannesburg is voor 13.30 uur.

Dit project start de 1e maandag van de maand.

 

Startdata 2023

Dit project start iedere 1e maandag van de maand: 9 januari, 6 februari, 6 maart, 3 april, 1 mei, 5 juni, 3 juli, 7 augustus, 4 september en 2 oktober 2023. Het project is gesloten in  december.

 

bouwproject Swaziland

Bouwproject, Eswatini/Swaziland, ©AOA

lijntje lang Downloads en links

 

Download hier de Engelstalige brochure over dit bouwproject in de Ezulwini vallei, Eswatini

Klik hier voor de Facebook pagina van dit project

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

 

Lees voor het boeken van dit bouwproject in de Ezulwini vallei, Swaziland onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor de Algemene Voorwaarden. Bij het boeken van een project ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden.

 

Overige projecten in de Ezulwini vallei, Eswatini
 • Klik hier voor de overige projecten in Eswatini

 

Fotogalerij

 

AOA-4 Ezulwini vallei swaziland AOA-1 Ezulwini vallei swaziland

AOA-2AOA-3

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner All Out Africa (AOA).

 

Comments are closed.