Buffelsdrift project, Zuid-Afrika

Project: Buffelsdrift Game Lodge project, Zuid-Afrika

Deelname mogelijk: minimaal 2 weken en maximaal 12 weken gedurende het hele jaar

Prijzen staan in de tekst vermeld

Projectcode: TU56/BUFFEL

 

button boeken donkergrijs

 

lijntje lang

Het project

 

Het project kort samengevat
 • Plaats: Oudtshoorn, Zuid-Afrika
 • Accommodatie: tenten
 • Type project: Buffelsdrift natuurbehoud project
 • Duur: 2 – 12 weken
 • Leeftijd: minimaal 18 jaar
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: goed georganiseerd project in Zuid-Afrika. Dit is een samenwerkingsverband met Naankuse in Namibië
 • Belangrijk! in dit gebied is er geen malaria

 

Het Buffelsdrift Game Lodge Conservation project

Dit project is een samenwerkingsverband met Naankuse in Namibië. Klik hier voor dit project. Een aantal olifanten die zich in het Magetti gebied in Namibië bevonden zijn naar Zuid-Afrika getransporteerd. Dit geldt ook voor drie leeuwen die zich in kleine hokken in de Western Cape van Zuid-Afrika bevonden. Zij hebben een mooi thuis bij Buffelsdrift gevonden.

De Buffelsdrift Game Lodge bevindt zich in Oudtshoorn, Zuid-Afrika. In Zuid-Afrika vind je vaak een slechte balans tussen de natuur en de mens. Dit project biedt dieren in nood een tweede kans. Je vindt bij dit project vrijwilligers met diverse achtergronden en van verschillende nationaliteiten. Er zijn vrijwilligers zonder enige ervaring in natuurbehoud en je vindt er vrijwilligers met een achtergrond als dierenarts of met kennis op het gebied van ecologie. Wat vrijwilligers gemeen hebben is een liefde voor de natuur en voor dieren, waarbij ze graag een bijdrage leven aan de zorg voor het wildleven in Afrika.

Vrijwilligers bij dit Wildlife Conservation project leveren een belangrijke bedrage aan de zorg voor de dieren. Als vrijwilliger lever je een bijdrage aan het opgezette programma.

 

Doel van het project

Het doel bij Buffelsdrift is het laten terugkeren van dieren in de vrije natuur, wanneer dit mogelijk is. Soms komt het voor dat het niet mogelijk is een dier weer te laten terugkeren in het wild. Dit is bijvoorbeeld het geval als een dier te veel gewend is geraakt aan mensen of te grote verwondingen heeft opgelopen. Het doel is dan deze dieren een levenslang, veilig thuis te bieden.

Omdat dieren weer worden uitgezet in het wild of er relocatie plaatsvindt kan er nooit worden vermeld welke dieren je zal aantreffen bij het project. De mogelijkheid bestaat dat je er diverse carnivoren zoals jakhalzen, leeuwen, etc. vindt. Maar er zijn ook diverse vogelsoorten en dieren als de Oryx (Gemsbok), Springbok, Nyala, etc. Ook zijn er diverse kleine dieren zoals de meerkat, de Mongoose, Bush Pigs, etc. Verder vind je hier ook olifanten (waar niet op gereden mag worden!). Klik hier voor de website van Buffelsdrift.

 

Activiteiten
 • Het prepareren van voedsel voor het wildleven
 • Schoonmaken van de hokken
 • Meehelpen bij het terugplaatsen van dieren in het wild
 • Zorgen voor voldoende activiteit voor de dieren
 • Het bouwen van nieuwe faciliteiten voor de dieren
 • Onderzoek via GPS en camera traps
 • Monitoren van de diverse diersoorten in het gebied
 • Meehelpen bij diverse activiteiten die voorkomen bij de opvang (bouwen, schilderen, etc.)
 • Het monitoren van de meerkatten

 

Uitleg activiteiten

Bij dit project word je betrokken bij het verzorgen van het voedsel voor de dieren en het daadwerkelijk voeden van de dieren. Dit is fruit, groenten maar ook vlees moet worden schoongemaakt. Ook behoort het tot de taken om er voor te zorgen dat de behuizing van de dieren schoongehouden worden.

Bij het voeden behoort ook het voeden van de leeuwen. De coördinator van het project zal dit begeleiden. Je leert ook meer over de achtergrond van de dieren en de reden waarom de dieren zich bij Buffelsdrift bevinden. Ook krijg je meer inzicht waar het om draait bij het conflict tussen mens en dier.

 

Olifanten

Bij dit project bevinden zich drie olifanten. Er kan van je worden gevraagd extra te letten op dieren die zich net nieuw bij het project bevinden (dit kan ook ’s nachts zijn). Belangrijk om te melden is dat het hier altijd om wilde dieren gaat en de grenzen van de dieren gerespecteerd dienen te worden. Daarom is het altijd belangrijk om de instructies van de stafmedewerkers op te volgen.

Ook word je betrokken bij diverse activiteiten die bij een opvang van dieren kunnen plaatsvinden. Je kan hierbij denken aan het uitgraven van waterdrinkplaatsen, het plaatsen van hekken, het opknappen van behuizing voor de dieren, het schilderen van de behuizing, het maken van uitdagend speelgoed voor de dieren, het controleren van de hekken, etc.

Een ander belangrijk onderdeel van de project is onderzoek. Je zal worden betrokken bij diverse research activiteiten.  Dit kan zijn het plaatsen van camera’s, het analyseren van de data, het tellen van wild, etc. De informatie die wordt verzameld tijdens het tellen van wild en van de camera beelden geven een beeld over de gezondheid van de dieren, het aantal dieren in het gebied en de manier waarop ze zich verplaatsen.

Je zal natuurlijk door het lokale team worden begeleid bij het onderzoek naar de dieren. Tijdens je ritjes in de jeep zal je ook veel meer te weten komen over Zuid-Afrika en de diversiteit in het wildleven. Je zal werkzaam zijn van maandag tot en met vrijdag gedurende 8 uur per dag. De weekenden zijn ter vrije besteding. Dit project is hard werken en kan zeker niet als vakantie worden gezien.

 

Redenen om voor dit Buffelsdrift project te kiezen
 • Verblijf in de omgeving van een vier sterren lodge
 • Leer een hoop over het conflict tussen mens en dier
 • Word betrokken bij verschillende activiteiten die te maken hebben met de opvang van wilde dieren
 • Maak internationale vrienden!
Weekend activiteiten

Op zaterdagen zal er een activiteit worden georganiseerd.  Dit kan zijn een paintball spel, een wandeling door de natuur, “boere sport” competitie of een partijtje volleybal of een quiz. Ook vind je diverse activiteiten in de directe omgeving waaraan je kan deelnemen, zoals een Zip line, een bezoek aan de Cango Caves, een bezoek aan een Ostrich Farm (struisvogels) of een wijntasting bij Karusa Wine Cellars. In de avond wordt er de bekende ‘braai’gehouden (BBQ). Op zondag is er de mogelijkheid om Oudtshoorn te bezoeken of om te relaxen en te socialiseren.

 

Locatie

Dit project bevindt zich bij de Buffelsdrift Game Lodge in Oudtshoorn, Zuid-Afrika. De Lodge is opgericht in 2005. De Lodge (waar je niet in verblijft)  is een vier steren lodge en er is een restaurant voor 120 personen en een conferentie faciliteit voor 120 personen. Tevens zijn er 29 luxe lodges voor gasten die langs een waterhole liggen met hierin nijlpaarden. Je verblijft als vrijwilliger op het terrein van de lodge in tenten.

Oudtshoorn is een stad met 29.000 inwoners in de Zuid-Afrikaanse provincie West-Kaap. Oudtshoorn behoort tot de fusiegemeente Oudtshoorn dat onderdeel van het district Eden is. Het is het grootste dorp in de halfwoestijn de Kleine Karoo, en ligt zo’n 500km ten oosten van Kaapstad, tussen de Swartberg en de Outeniekwabergen.

Oudtshoorn staat bekend als centrum van de struisvogelteelt en als gastheerstad van “die Klein Karoo Nasionale Kunstefees”, een belangrijk Afrikaanstalig cultureel evenement. Andere toeristische trekpleisters zijn de Cangogrotten en de Swartberge. Het project ligt aan de Route 62 halverwege Kaapstad en Port Elizabeth. Dit is een malaria vrij gebied. Buffelsdrift ligt 6,5 kilometer buiten Oudtshoorn.

 

Public Holidays 2022

1 januari, 21 maart, 15 april, 18 april, 27 april, 1 mei, 2 mei, 16 juni, 9 augustus, 24 sepember, 16 december, 25 en 26 december 2022. Op deze dagen ben je vrij.

 

Weer

Zuid-Afrika heeft een klimaat dat voor reizigers ideaal is, het hele jaar kan het land bezocht worden. De zomer op het zuidelijk halfrond, waar Zuid-Afrika gelegen is, loopt van december tot en met februari. Dit is de periode waarin ook de meeste neerslag valt. Nat is het land zeker niet. In en rondom Kaapstad, aan de zuidwestkust, is het ‘s zomers droog. De zomers zijn aangenaam warm met 25°C aan de kust en tegen de 30°C landinwaarts. Het westelijke gedeelte, waar de Kalahariwoestijn ligt, is het warmst (35°C). In de winter, juni tot september, zakt het kwik tot 20°C. Aan de zuidwestkust is het dan nog wat koeler.

 

Eisen

De minimum leeftijd voor deelname is 18 jaar. De maximale leeftijd voor deelname is afhankelijk van de gezondheid van de vrijwilliger. Een VOG is voor elk project verplicht.

Belangrijk is dat je een grote interesse hebt in natuurbehoud en dat je in een goede conditie bent. Je zal stukken moeten kunnen lopen en fysiek werk moeten kunnen verrichtten. Je kan goed werken in een team, bent flexibel en enthousiast.

 

Flexibiliteit

De werkzaamheden genoemd in deze projectomschrijving zijn altijd onder voorbehoud. Werktijden en activiteiten kunnen per dag en per periode verschillen. Wees dus flexibel. Ook kan niet worden gegarandeerd welke dieren je tijdens je project zal zien.

 

Buffelsdrift, Zuid-Afrika

Buffelsdrift project, Zuid-Afrika, ©Buffelsdrift

lijntje lang

Landeninformatie

 

Zuid-Afrika

Er is geen land met zoveel variatie als Zuid-Afrika. En het is zo makkelijk te bereizen. Zuid-Afrika wordt wel eens “een wereld in één land” genoemd en dat is terecht. Je vindt er vele nationale parken, wildreservaten, schitterende natuurgebieden, moderne steden, gezellige dorpjes en prachtige verlaten stranden.

Zuid-Afrika heeft als bijnaam de “Regenboognatie”. Die naam dankt het land vooral aan de veelzijdigheid en veelkleurigheid van land, bevolking en cultuur. Dit alles maakt Zuid-Afrika tot een ideale bestemming.
Zuid-Afrika is de enige Fair Trade bestemming in de wereld.

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Zuid-Afrika

 

lijntje lang

Praktische informatie

 

Ondersteuning

Ondersteuning en advies ontvang je van de lokale projectmanager en natuurlijk van TravelUnique. Vooraf ontvang je advies en informatie over je reis, je ontvangt een aantal weken voor vertrek het ‘pre-departure’ document over het project. Bij aankomst krijg je van het lokale team informatie over de huidige status van het project en alle informatie over je nieuwe leefomgeving.

 

Oriëntatie

Na aankomst zal je een oriëntatie programma krijgen van de project coördinator over de doelen van het project en jouw rol als vrijwillig. Je krijgt o.a.

 • Een introductie over de omgeving
 • Een overzicht over de doelen van het project en je rol als vrijwilliger
 • Een introductie over de dieren die je zal monitoren en hun gedrag
Accommodatie

Gedurende de weken van je verblijf logeer je in een accommodatie direct bij het project. Je slaapt in een grote nieuwe tent die geschikt is voor vier personen (van hetzelfde geslacht of voor stellen). De tenten hebben een bed (voor beddengoed wordt gezorgd). En er zijn toilet- en douche faciliteiten met warm water. Er is alleen internet bij de lodge voor noodgevallen. Belangrijk om te melden is dat je voldoende moet drinken vanwege de hoge intensiteit van de zon. Er is overal elektriciteit! Het wassen van je kleding is meegenomen in de kosten van het project.

 

Maaltijden

Je krijgt drie maaltijden per dag. Het ontbijt bestaat meestal uit toast, muesli, koffie en thee. Lunch bestaat uit pasta, wraps, burgers en tijdens het avondeten staat er vlees, groenten, aardappelen, rijst en pasta op het programma. Vergeet niet vooraf eventuele dieetwensen of allergieën door te geven. Er is een klein winkeltje waar je sigaretten, chocolade, etc. kan kopen. Het is meestal dagelijks open van 17.00 – 18.00 uur. Ook is het mogelijk om tegen eigen kosten een luxe lunch of diner te boeken in de Game Lodge.

 

Hoe er te komen?

Je dient een vlucht te boeken naar George Airport. Eerst dien je een vlucht te boeken naar Kaapstad of Johannesburg en vervolgens een vlucht naar George. Vanaf het vliegveld is het ongeveer nog 45 minuten rijden naar het project.

 

Visum

Je hebt geen visum nodig voor Zuid-Afrika als je korter dan 90 dagen in het land verblijft. Bij de douane krijg je een stempel in je paspoort (let er op dat je minimaal 2 lege bladzijden in paspoort hebt). Hieraan zijn geen kosten verbonden. Het paspoort moet tenminste nog 30 dagen geldig zijn na terugkomst. Verder moet je een vliegticket hebben met bevestigde terug- of doorvlucht.

 

Geld

De munteenheid in Zuid-Afrika is de rand (ZAR). De rand is onderverdeeld in 100 cent en wordt uitgegeven in munten van 1, 2, 5, 10, 20 en 50 cent en 1, 2 en 5 rand en biljetten van 10, 20, 50, 100 en 200 rand.

Bekijk hier de huidige koers van de Zuid-Afrikaanse rand.

Euro’s kun je op veel plaatsen omwisselen, maar pinnen is voordeliger. Vergeet niet je pinpas aan te zetten voor geldopname buiten Europa! Op luchthavens en in steden en dorpen kun je vrij makkelijk pinnen. Mastercard en Visa worden op veel plaatsen geaccepteerd (niet bij benzinepompen, hier accepteert men alleen cash). Travellercheques worden redelijk geaccepteerd, maar bij banken moet je vaak lang in de rij staan en veel papieren invullen. Dus het beste is gewoon geld te pinnen. Terug wisselen van rand in harde valuta is geen probleem.

 

Buffelsdrift, Zuid-Afrika

Buffelsdrift project, Zuid-Afrika, ©Buffelsdrift

lijntje lang

Prijzen 2023

 

2 weken: € 1285

3 weken: € 1690

4 weken: € 2095

5 weken: € 2505

6 weken: € 2910

7 weken: € 3230

8 weken: € 3480

9 weken: € 3750

10 weken: € 4060

11 weken: € 4350

12 weken: € 4630

De prijzen van dit project zijn gekoppeld aan de koers van de ZAR. Hierdoor kunnen prijzen tussentijds worden aangepast. Bij TravelUnique betaal je geen boeking- of reserveringskosten en betaal je niks extra bij deelname in het hoogseizoen.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Transport van- en naar het vliegveld van George op dinsdag en donderdag
 • Oriëntatie programma
 • Accommodatie
 • Drie maaltijden per dag
 • Assistentie van de projectcoördinator
Niet bij de prijs inbegrepen
 • Verzekeringen
 • Vliegticket naar George, Zuid-Afrika
 • Persoonlijke items
 • Limonade en sterke drank
 • Email/internet en telefoonkosten
 • Kosten Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Ophalen en wegbrengen naar het vliegveld op afwijkende tijden
 • Weekend activiteiten buiten het programma om
 • Transportkosten gedurende de weekenden

 

lijntje lang

Startdata 2023 en aankomsttijden

Het is mogelijk om aan te komen op dinsdag of op donderdag. Op woensdag en op vrijdag zijn de dagen dat de introductie plaatsvindt. Deelname is mogelijk vanaf 2 weken.

Je dient aan te komen op dinsdag of donderdag op het vliegveld van George. Neem contact met ons op voor de juiste aankomst- en vertrektijd bij dit project. Check dit voordat je een ticket boekt!

 

Boekingsformulier

Mocht je willen deelnemen aan dit project en je wenst het boekingsformulier te gebruiken, kies dan de 1e van de maand waarin je wilt vertrekken. We nemen dan contact met je op om de juiste startdatum en duur door te spreken.

 

Buffelsdrift, Zuid-Afrika

Buffelsdrift project, Zuid-Afrika, ©AI

lijntje lang

Downloads

Neem contact met ons op om de Engelstalige brochure over dit project te ontvangen

Klik hier voor de Facebook pagina van dit project

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

Lees voor het boeken van dit Buffelsdrift Game Lodge project onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor meer informatie. Bij het boeken van een project ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden.

 

Fotogalerij

Buffelsdrift

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van  Buffelsdrift Game Lodge en African Impact (AI).

 

Comments are closed.