Community project, St. Lucia

Project: Community development-, onderwijs- en HIV/AIDS voorlichting project, St. Lucia, KwazuluNatal, Zuid-Afrika

Deelname mogelijk: minimaal 2 weken en maximaal 12 weken, begin december / begin januari is dit project gesloten

Prijzen staan in de tekst vermeld

Logo AI new

Projectcode: TU09/SLE

 

button boeken donkergrijslijntje lang

Het project

 

Het project kort samengevat
  • Plaats: St. Lucia, KwazuluNatal, Zuid-Afrika (malariavrij gebied)
  • Accommodatie: vrijwilligershuis
  • Type project: community project
  • Duur: 2 – 12 weken
  • Leeftijd: minimaal 17 jaar
  • Aantal vrijwilligers: maximaal 8
  • Voertaal bij het project: Engels
  • Kenmerk: zeer goed georganiseerd project in een prachtige omgeving waar zich de ‘Big Five’ bevindt
  • Transfertijd: ongeveer 3 uur
  • Update: vanwege de Corona crisis is dit project gesloten, het zal waarschijnlijk heropenen op 1 mei 2022. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

 

Algemene informatie community project: onderwijs-, HIV/AIDS voorlichting- en community development project, St. Lucia, Zuid-Afrika

Als je vrijwilligerswerk in Afrika wilt gaan doen is St. Lucia een prachtige plek. St. Lucia ligt in KwazuluNatal, aan de oostkust van Zuid-Afrika en is een prachtig gebied met veel plattelandsdorpen waar vele kinderen wonen, waaronder een groot aantal weeskinderen.

Een community project in St. Lucia houdt in dat je je zal bezighouden met: onderwijs, voorlichting op het gebied van HIV/AIDS en ontwikkelingen binnen de gemeenschap in St. Lucia.

Ongeveer 70% van de bevolking is getroffen door het HIV/AIDS virus. In de Zulu cultuur is het mogelijk dat een man met meerdere vrouwen trouwt, dit heeft drastische gevolgen voor het aantal HIV/AIDS geïnfecteerden. Dit heeft geleid tot de vele weeskinderen of kinderen die slechts één ouder hebben.

 

HIV/AIDS voorlichting

De impact van HIV in deze gebieden is enorm. Daarom is een goede voorlichting zeer belangrijk. Door te werken met hulpverleners in deze gemeenschap proberen we om de gezondheidszorg toegankelijk te maken en zo een verschil te maken in het leven en in de gezondheid van de inwoners van St.Lucia. Dit door middel van huisbezoeken en door voorlichting te geven en het aanmoedigen van een gezonde levenswijze.

HIV/AIDS heeft een enorme impact op deze gehele gemeenschap, daarom is het kweken van begrip, het geven van voorlichting over het HIV virus aan jonge mensen een wezenlijk deel van dit project.

 

Diverse aspecten

Bij dit project maak je kennis met diverse aspecten die leven binnen de lokale gemeenschap. Bij dit project krijg je te maken met HIV/AIDS voorlichting, armoede, gezondheidszorg, weeskinderen, support groepen, gezonde voeding, naschoolse opvang, het aanleg van groenten tuinen, etc. Dit betekent dat je meedraait in de lokale gemeenschap.

De HIV Awareness workshops worden voornamelijk gegeven door de vrijwilligers van het medische project. Dit gebeurd meestal tijdens de middagprojecten.

 

button youtube
Ochtendprojecten bij het community project:

 

1. Day Care Centre’s (samenwerking met crèches)

In Khula, Dukuduku en Eswenalisha zijn verschillende crèches die zijn opgericht om kinderen te voorzien van een maaltijd, aandacht en onderwijs. Doel van dit project is om de lokale verzorgers en onderwijzers te ondersteunen bij hun taken. De groep kinderen kan soms wel uit 80 kinderen bestaan. Je helpt bij basis onderwijstaken en bij spelletjes. Vrijwilligers bezoeken de centra ieder morgen (maandag tot en met vrijdag). Je helpt mee kinderen, onder de 6 jaar, basis vaardigheden te leren, zodat ze beter voorbereid naar de lagere school gaan.

Dit is een mogelijkheid om door middel van onderwijs en spel kinderen positief te beïnvloeden. Je bouwt een band op met zowel de kinderen als de leerkrachten en andere mensen, woonachtig in en rondom St. Lucia. De crèches hebben weinig tot geen middelen tot hun beschikking en de meestal leerkrachten hebben geen onderwijsbevoegdheid.

Er wordt in totaal gewerkt met 7 verschillende creches die wroteren. Elke keer zijn we er voor 4 weken. We doen een test met hun aan het begin van de 4 week en dezelfde test aan het einde zodat we precies kunnen zien hoveel ze hebben geleerd.  De vragen gaan over kleuren, vormen, nummers, letters maar we doen ook een praktische test met hun. Hoe snel ze blokken kunnen opstapelen etc. etc.

 

In een doorsnee week bestuderen de kinderen een bepaald onderwerp zoals letters, nummers, kleuren, etc. Ook is er één ochtend in de week aandacht voor gym. Kinderen doen een balspel en leren in een team te spelen. Belangrijk is dat er een dagelijkse routine wordt aangehouden. De dag bestaat uit lessen, voorlezen, spelen en dansen.

Veel van deze crèches hebben veel te veel kinderen, soms wel 60 – 80 kinderen per dag. Het grote voordeel van het feit dat vrijwilligers meedraaien bij de crèches is dat kinderen op deze manier meer aandacht krijgen.

 

2. ‘Support group’ en tuinieren

Iedere week is er de mogelijkheid om betrokken te worden bij een ‘support group’. Bij deze bijeenkomsten wordt er informatie gegeven over basis gezondheidszorg, lifestyle en gezonde voeding aan volwassenen en kinderen. Je probeert mensen bewust te maken van het belang van goede voeding en hoe elkaar te ondersteunen. Je komt op deze manier te weten waar men dagelijks mee worstelt.

Om een positieve en gezonde levenstijl te creëren worden er groenten tuinen opgezet. Hierdoor kunnen mensen met weinig inkomsten gezond en gevarieerd eten en worden ze zelfvoorzienend. Je helpt als vrijwilliger mee met het aanleggen en onderhouden van de tuinen.

De helft van de groentes zijn voor de leden van de support group. De andere helft wordt gebruikt voor het nutrion project.

 

Middagprojecten bij het community project:

 

1. HIV/AIDS bewustwording programma

In Zuid-Afrika is HIV/AIDS nog omgeven door mythen. Goede voorlichting is essentieel om verspreiding van het virus tegen te gaan en de stigma rondom deze ziekte te doen verdwijnen. Vele mensen weten niet hoe ze de ziekte kunnen voorkomen of hoe om te gaan met de ziekte als er HIV is geconstateerd. Het belang van goede voeding en een gezonde levensstijl en het nemen van medicijnen is zeer belangrijk om de levensduur te verlengen. Daarnaast dient discriminatie te worden aangepakt van degene die het virus dragen,

Vrijwilligers verstrekken basis gezondheidzorg- en gezonde voeding informatie aan een groep van volwassenen, waarvan vele mensen helaas met HIV/AIDS zijn besmet. Ook worden er discussies gevoerd over zaken zoals discriminatie en het stigma van HIV/AIDS. Als vrijwilliger kan je de groep motiveren een gezonde, positieve levenshouding aan te nemen. Door deze activiteit zie je dagelijks strijd van de mensen die hier woonachtig zijn en zie je het leven vaak vanuit een ander perspectief.

Natuurlijk krijg je vooraf alle benodigde informatie over HIV/AIDS.

Dit programma wordt voornamelijk gehouden door de vrijwilligers van het medische projecten.

 

Voorlichting geef je door middel van:

Explain: Wat is HIV/AIDS en wat voor effect heeft het op je lichaam

Educate: Hoe wordt de ziekte overgebracht en hoe kan je besmetting voorkomen

Inform: Leven na besmetting, hoe verleng je je levensduur door middel van medicijnen en een gezonde levenswijze

 

2. Afterschool

Er is een project genaamd Afterschool, dit wordt gehouden op een school terrein. Dit project wordt aangeboden aan kinderen tussen de 7 en 15 jaar oud. Er is 1 knutselactiviteit en 1 of 2 sportactiviteiten. Het doel van dit project is een veilige plek bieden waar de studenten kunnen leren en spelen. Het is niet zo dat alle kinderen in armoede leven, verstoten zijn of kwetsbare situatie bevinden. Het is een manier om extra te leren en te sporten.

 

3. Reading Club

Enige tijd geleden ontving het project een donatie, dit was een container vol met boeken en spelletjes voor kinderen en volwassenen. De container is een bibliotheek geworden en de wekelijkse Reading Club is geïntroduceerd. Het doel is om in een relaxte sfeer te leren dat lezen leuk kan zijn. De meeste weken zijn er tussen de 10 – 20 jongeren aanwezig. Als vrijwilliger help je mee:

  • Om de juiste boeken voor de juiste leeftijden te vinden
  • Samen met kinderen een boek te lezen
  • Voor te lezen aan een groep kinderen
  • Kinderen te motiveren meer te leren over de wereld

 

4. Family Empowerment Program

Dit programma is opgezet in mei 2009 en heeft tot doel het leven van een aantal families te verbeteren. De focus ligt op gezonde voeding en het creëren van een inkomen. Dit om de kwaliteit van leven van 10 families, in directe nood, te verbeteren. Hulp werd gegeven op het gebied van voedsel, scholing, het repareren van huizen, toegang vinden tot medisch middelen, etc. Dit project is van de grond gekomen door de hulp van vrijwilligers en geeft een unieke kijk op het traditionele Zulu leven en de grote gemeenschapsband binnen iedere familie. Als vrijwilliger zal je betrokken raken bij verschillende families en ze helpen op verschillende manieren. In 2015 zijn er bedden en toiletten geregeld, groeten tuinen opgezet en zijn families aangesloten op schoon drinkwater.

Er wordt op dit moment met 2 verschillende families gewerkt. Bij elke familie zijn we een paar maanden totdat een nieuwe familie zich aandient die hulp nodig heeft.

 

5. Bouwen en onderhoud

Veel gebouwen in St. Lucia hebben achterstallig onderhoud, vooral in de plattelandsgebieden. Oud-vrijwilligers hebben meegeholpen gebouwen, zoals scholen, weeshuizen en dagopvangcentra, op te knappen. Ook dit kan onderdeel zijn van je project.

Ook wordt er gedaan aan ‘gardening’. Er worden moestuinen bij mensen opgezet die dit het meeste nodig hebben. Als het nodig is worden de moestuinen ook onderhouden.

 

6. Empowerment Club

Een nieuw project dat is opgestart. Het eerste project van het Girl Impact project. We geven les over allerlei verschillende soorten onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, gender equality, hygiene ect. We doen dit voor de jongens en meisjes van grade 6 in een school in Eswenalisha.

 

Schooltermijnen en Public Holidays 

Gedurende de schoolvakanties zal je als vrijwilliger de ‘Holiday Club’ runnen. Tijdens vakantie zal er niet op de scholen gewerkt worden maar zal je worden ingezet bij de community projecten. Ook zijn er een groot aantal Public Holidays in Zuid-Afrika. Dit betekent een vrije dag bij het project.

 

Hoogtepunten van het community project
  • Geef onderwijs aan kinderen woonachtig in de plattelandsgebieden, dit door middel van spelletjes en muziek
  • Geef voorlichting over HIV/AIDS om op deze wijze het aantal geïnfecteerden te doen verminderen
  • Bouw een goede band op met de lokale kinderen die je dagelijks ziet
  • Doe ervaring op met onderwijs in plattelandsgebieden
  • Geef Engelse lessen aan volwassenen
  • Houd de kinderen van de straat door na-schoolse opvang activitetien
  • Help mee scholen op te knappen en te schilderen
  • Verdiep je in de Zulu cultuur en leer de taal
  • Leef in een gebied dat op de Unesco World Heritage Site staat, 20 minuten lopen naar de Indische Oceaan met prachtige standen en Big Five game reserves zoals Hluhluwe en Umfolozi
  • Maak (internationale) vrienden voor het leven
Locatie

St. Lucia bevindt in het iSimangaliso Wetland Park, aan de Oostkust van Zuid-Afrika, ongeveer drie uur rijden boven Durban, een prachtige omgeving dat is uitgeroepen tot Zuid-Afrika’s eerste ‘World Heritage Site’  van de Unesco en door velen de belangrijkste ‘bush and beach’ bestemming van Afrika genoemd.

Stl Lucia is een veilig plattelandsdorp op loopafstand van het strand, waar je, dankzij een warme golfstroom, het hele jaar door kan zwemmen. St. Lucia kan dus het hele jaar door bezocht worden. In de periode juni – november vind je hier walvissen en in de periode november – maart grote schildpadden. St. Lucia is een malariavrij gebied.

 

Public Holidays en schooltermijnen 2022

Tijdens de schoolvakanties kunnen de activiteiten verschillen van bovenstaande omschrijving. Dit omdat de scholen dan zijn gesloten. Er zullen andere activiteiten voor in de plaats komen.

Schooltermijnen:

12 januari 2022 – 1 maart 2022, Term 1

5 april 2022 – 24  juni 2022, Term 2

19 juli 2022 – 30 september 2022, Term 3

11 oktober 2022 – 15 december 2022, Term 4

Tussen de termijnen in is het vakantie en zijn de scholen gesloten.

 

Public Holidays 2022

1 januari, 21 maart, 15 april, 18 april, 27 april, 1 mei, 2 mei, 16 juni, 9 augustus, 24 sepember, 16 december, 25 en 26 december 2022. Op deze dagen ben je vrij.

Het project ziet er dan anders uit als het vakantie is, er wordt dan niet gewerkt op scholen. Er wordt dan meer gewerkt bij Holiday Clubs. Tijdens een Public Holiday ben je vrij.

 

 

Omgeving

De omgeving is zeer divers, met vijf verschillende ecosystemen. Je vindt hier savanne, ‘wetlands’, moerasland, stranden en een grote diversiteit aan wildlife. St. Lucia ligt in de provincie KwazuluNatal. De omgeving behoort toe aan de Zulu stam, een groep mensen met een levendige, kleurrijke levenswijze. In deze prachtige omgeving krijg je de kans om een uniek inzicht te krijgen in de levens van deze mensen en op een positieve manier bij te dragen aan deze lokale gemeenschap.

St. Lucia is een dorp waar je alle voorzieningen treft; een bars, restaurants en cafe’s waar je na je vrijwilligerswerk wat kan drinken. Populair onder de vrijwilligers is Reef and June. Ook vind je hier een Spar.

De Spar is tegenover het vrijwilligershuis, er is inmiddels ook een Shoprite aanwezig.

 

Het weer

Zuid-Afrika heeft een klimaat dat voor reizigers ideaal is: het hele jaar kan het land bezocht worden. De zomer op het zuidelijk halfrond, waar Zuid-Afrika gelegen is, loopt van december tot en met februari. Dit is de periode waarin ook de meeste neerslag valt. Nat is het land zeker niet. In en rondom Kaapstad, aan de zuidwestkust, is het ‘s zomers droog. De zomers zijn aangenaam warm met 25°C aan de kust en tegen de 30°C landinwaarts. Het westelijke gedeelte, waar de Kalahariwoestijn ligt, is het warmst (35°C). In de winter, juni tot september, zakt het kwik tot 20°C. Aan de zuidwestkust is het dan nog wat koeler.

 

Eisen

De minimum leeftijd voor dit project is 17 jaar, maximum leeftijd is afhankelijk van de gezondheid van de vrijwilliger. Ben je 17 jaar, dan dienen je ouders een formulier in te vullen waarin ze je toestemming geven voor deelname aan het project. Voor dit project is geen specifieke opleiding vereist. De meeste tijd wordt doorgebracht met mensen met HIV/AIDS, het is zeer zeker aan te raden je voor vertrek je te verdiepen in deze materie, lees bijvoorbeeld het boek ’28’ van Stephanie Nolen. Ook is een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) voor ieder project een vereiste.

 

Reizen naar Zuid-Afrika onder de 18 jaar

Het ministerie van Binnenlandse Zaken in Zuid-Afrika heeft de immigratiewetten aangescherpt. Een belangrijke verandering in deze wetswijziging is de nieuwe plicht voor reizende ouders met minderjarige kinderen om in het bezit te zijn van een afschrift van de geboorte akte van hun kinderen. Ook voor alleenreizende minderjarigen hebben de nieuwe regels consequenties.

Deze nieuwe regels zijn van kracht vanaf 1 juni 2015. Ben je minderjarig en reis je alleen naar Zuid-Afrika dan dien je de volgende documenten mee te nemen als je alleen reist:

  • Een geldig paspoort
  • Origineel uittreksel uit het geboorteregister
  • Gelegaliseerd kopie van het paspoort van je ouders
  • Letter of Acceptence of Responsibility (door ons verstrekt)
  • Kopie van het paspoort van een medewerker van African Impact (door ons verstrekt)

 

African Impact

Bij aankomst bij je vrijwilligersproject word je door African Impact gevraagd de ‘Terms and Conditions & Code of Conduct’ te lezen en te ondertekenen. Je tekent o.a. voor de volgende zaken:

  • Dat African Impact niet verantwoordelijk is voor ongevallen, kwijt geraakte spullen, ziekten, etc.
  • Je zelf verantwoordelijk bent voor een geldig paspoort, visum, etc.
  • Als je voortijdig het project verlaat je geen recht hebt op een terugbetaling van je geld
  • Je je houdt aan de Gedragsregels (Code of Conduct)

Wil je voor aanvang van je project de regels ontvangen, neem dan contact met ons op.

 

Flexibiliteit

Aan het werk gaan in Afrika kan een opwindend avontuur zijn maar soms ook een ontmoedigende onderneming. Wij bieden je de kans om werkervaring in Afrika op te doen, de mensen te leren kennen in een gestructureerd project waarbij op je veiligheid wordt gelet. Er is een projectcoördinator aanwezig die je de gehele periode zal begeleiden. Daarnaast is er bij aankomst een uitgebreide oriëntatietraining dit er voor zal zorgen dat je het meest haalt uit deze uitdaging.

Aanpassingsvermogen aan het lokale systeem is een vereiste. Er wordt nauw samengewerkt met plaatselijke hulpverleners en de lokale politieke systemen om er zorg voor de dragen dat een vrijwilliger maximaal profijt heeft van zijn of haar bijdrage. De werkzaamheden genoemd in deze projectomschrijving zijn altijd onder voorbehoud. Werktijden en activiteiten kunnen per dag en per periode verschillen. Wees dus flexibel. Tijdens de schoolvakanties zal de dag indeling er anders uit zien.

 

St. Lucia zuid-afrika sociaal project - 2

Community project, St. Lucia, Zuid-Afrika, ©AI

lijntje lang

Landeninformatie 

 

Zuid-Afrika

Er is geen land met zoveel variatie als Zuid-Afrika. En het is zo makkelijk te bereizen. Zuid-Afrika wordt wel eens “een wereld in één land” genoemd en dat is terecht. Je vindt er vele nationale parken, wildreservaten, schitterende natuurgebieden, moderne steden, gezellige dorpjes en prachtige verlaten stranden.

Zuid-Afrika heeft als bijnaam de “Regenboognatie”. Die naam dankt het land vooral aan de veelzijdigheid en veelkleurigheid van land, bevolking en cultuur. Dit alles maakt Zuid-Afrika tot een ideale bestemming.
Zuid-Afrika is de enige Fair Trade bestemming in de wereld. TravelUnique biedt ook een aantal Fair Trade projecten aan.

 

St. Lucia

St. Lucia, ligt zo’n 275 kilometer ten noorden van Durban aan de noord oostkust van Zuid-Afrika. St. Lucia is gelegen binnen het iSimangaliso Wetland Park, beter bekend als het Greater St. Lucia Wetland Park. Dit park werd in 1999 als eerste park binnen Zuid-Afrika op de Werelderfgoedlijst van de Unesco geplaatst. Het is dan ook een verbazingwekkend natuurwonder met vijf verschillende ecosystemen binnen een relatief klein gebied van 260.000 ha. In dit natuurpark vind je een verscheidenheid aan wilde dieren, olifanten, giraffen, leeuwen, neushoorns, buffels, etc. Het park is de thuishaven van de grootste populatie nijlpaarden in Zuid-Afrika, vele krokodillen, meer dan 500 verschillende soorten vogels en olifanten die in 2001 opnieuw zijn uitgezet. De zandstranden zijn eindeloos. Als je gelukt hebt dan kun je voor de kust walvissen en dolfijnen zien. Maar ook een veilige en charismatische plaats. St. Lucia is een malaria vrij gebied.

 

Meer informatie
  • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
  • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Zuid-Afrika
  • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over St. Lucia

lijntje lang

Praktische informatie

 

Ondersteuning

Bij aankomst in St. Lucia ontvang je een uitgebreid oriëntatieprogramma, dat deel uit maakt van de betaalde kosten. Dit houdt in:

  • Een introductie over St. Lucia en de directe omgeving
  • Samenvatting van de behoefte van de gemeenschap
  • Introductie over het HIV/AIDS voorlichtingsprogramma, en een vraag- en antwoord sessie met betrekking tot je eigen veiligheid
  • Introductie en bezoek aan de projecten om te zien waar je komt te werken
  • Basis taalcursus Zulu, de lokale taal in St. Lucia

Gedurende je verblijf heb je de ondersteuning van een vrijwilligerscoördinator van African Impact. Ze zijn onderdeel van een groot African Impact ondersteuningsteam. Ze zullen je 24 uur per dag hulp en assistentie bieden. Ook krijg je voor vertrek een uitgebreide briefing van TravelUnique en hier kun je ook altijd terecht met al je vragen.

 

Maaltijden

Je krijgt drie maaltijden per dag (ontbijt, lunch en avondeten). De maaltijden zijn maandag tot en met vrijdag en één keer per 2 week op de zondagavond als er nieuwe vrijwilligers zijn aangekomen. Verder moeten de vrijwilligers in het weekend voor hun eigen eten zorgen.

Je kunt ook gaan eten in de lokale restaurants en er is een supermarkt (Spar) en wat cafés beschikbaar voor een goede lunch. Dineren kun je voor ongeveer € 8 / € 10 per maaltijd. Het ontbijt in het vrijwilligershuis bestaat uit toast, yoghurt, muesli, thee en koffie. Lunch en het avondeten worden klaar gemaakt door een medewerker van het vrijwilligershuis.

 

Accommodatie

Gedurende je verblijf in St. Lucia zul je wonen in een groot, comfortabel huis, midden in het dorp St. Lucia. Het is een geheel gemeubileerd huis met een grote lounge, televisie, BBQ mogelijkheden, tuin en een zwembad in een veilige, plattelandsomgeving.

De accommodatie is verhuisd naar een ander huis in de hoofdstraat. Tegenover de Spar. Het is ongeveer 20 minuten lopen van het strand. Het huis heeft dezelfde faciliteiten als het oude huis, maar er kunnen maximaal 6 vrijwilligers per kamer en elke kamer heeft een eigen badkamer. De schoonmaakster verschoont de bedden maar de vrijwilligers moeten hun eigen was doen of kunnen het naar de wasserette brengen voor 80 rand per keer.

Er is ook een beveiliger op het terrein elke nacht. De accommodatie die je zit in het YouTube fimpje is niet de huidige accommodatie.

 

Vlucht

Aankomst is op King Shaka Airport te Durban. De aankomst- en vertrek dag is op zondag. Je dient aan te komen op de zondag dat je project start voor 14.00 uur. Vertrek is ook op zondag, vluchten die vertrekken na 12.30 uur kunnen worden geboekt.

 

Visum

Je hebt geen visum nodig voor Zuid-Afrika als je korter dan 90 dagen in het land verblijft. Bij de douane krijg je een stempel in je paspoort (let er op dat je minimaal 2 lege bladzijden in paspoort hebt). Hieraan zijn geen kosten verbonden. Het paspoort moet tenminste nog 30 dagen geldig zijn na terugkomst. Verder moet je een vliegticket hebben met bevestigde terug- of doorvlucht.

 

Geld

De munteenheid in Zuid-Afrika is de rand (ZAR). De rand is onderverdeeld in 100 cent en wordt uitgegeven in munten van 1, 2, 5, 10, 20 en 50 cent en 1, 2 en 5 rand en biljetten van 10, 20, 50, 100 en 200 rand.

Bekijk hier de huidige koers van de Zuid-Afrikaanse rand.

Euro’s kun je op veel plaatsen omwisselen, maar pinnen is voordeliger. Vergeet niet je pinpas aan te zetten voor geldopname buiten Europa! Op luchthavens en in steden en dorpen kun je vrij makkelijk pinnen. Mastercard en Visa worden op veel plaatsen geaccepteerd. Travellercheques worden redelijk geaccepteerd, maar bij banken moet je vaak lang in de rij staan en veel papieren invullen. Dus het beste is gewoon geld te pinnen. Terugwisselen van rand in harde valuta is geen probleem.

 

9 redenen om het community project in St. Lucia te kiezen
  1. Geef informatie over HIV/AIDS, dit kan levens redden
  2. Propageer een gezonde levensstijl, lever voedselpakketten af aan diegene die het het hardst nodig hebben
  3. Werk met enthousiaste kinderen
  4. Help het leven te verbeteren van lokale mensen, door gebouwen op te knappen
  5. Geniet van St. Lucia, met de prachtige stranden direct aan de Indische Oceaan, zie krokodillen, nijlpaarden, neushoorns en olifanten in het iSimangaliso Park
  6. Omarm de Zulu cultuur, drink het lokale bier, eet het plaatselijke eten en dans mee met de Zulu’s
  7. Maak vrienden voor het leven, mensen met verschillende achtergronden en uit verschillende culturen
  8. Maak kennis met Zuid-Afrika’s magnifieke wildleven, zie ‘The Big-Five’ in hun natuurlijke leefomgeving
  9. En wanneer je terug naar huis gaat met je Zulu accent en je vele foto’s dan heb je een prachtige herinnering voor altijd

 

Een dag uit het leven van een vrijwilliger…

Dit geeft een beschrijving hoe een dag bij het sociaal project in St. Lucia project er uit zou kunnen zien. Dit is slechts een voorbeeld.

07.00 uur: opstaan, ontbijt en je klaarmaken voor vertrek naar het project

08.30 uur: je wordt opgepikt door de chauffeur en start met het project, bijvoorbeeld in de crèche of bij HIV/AIDS voorlichting

09.00 uur: start project. Bijvoorbeeld bij de crèche. Je leert hier de kinderen basis Engels, je speelt spelletjes met de kinderen en assisteert de lokale onderwijzers

12.00 uur: lunchtijd. Je wordt teruggebracht naar het vrijwilligershuis, voor een lunch

13.30 uur: middagprogramma. Bijvoorbeeld het opknappen van gebouwen, of het project ’10 families’ of een ‘support group’ draaien, etc.

16.30 uur: eind van de werkdag, je wordt opgehaald en teruggebracht naar het vrijwilligershuis, om hier de dag te analyseren en het schema van de volgende dag te bespreken

18.00 uur: avondeten, avond ter vrije besteding

 

Community project, St. Lucia, Zuid-Afrika

Community project, St. Lucia, Zuid-Afrika, ©AI

lijntje lang

Prijzen 2022

 

2 weken: € 1175

3 weken: € 1500

4 weken: € 1825

6 weken: € 2475

8 weken: € 3125

10 weken: € 3775

12 weken: € 4425

Houd er rekening mee dat een bedrag van  € 25 wordt toegevoegd aan de programmakosten als verplichte bijdrage aan het African Impact Sustainability Fund.

Er zijn bij TravelUnique geen boekings- of administratie of reserveringskosten en geen toeslag als je vertrekt in het hoogseizoen.

Het is ook mogelijk 5, 7, 9 of 11 weken bij het project te verblijven.

 Mocht je een oneven aantal weken verblijven bij het project en vertrekken op zondag, dan dien je ZAR 1500 extra te betalen per auto. Voor transfers van maandag tot en met zaterdag betaal je ZAR 2300 per auto. Dit geldt ook als je na 14.00 uur aankomt op zondag of voor 12.30 uur vertrekt op zondag. Een even aantal weken boeken is dus voordeliger!

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
  • Vervoer tussen King Shaka Airport te Durban en St. Lucia (even weken)
  • Oriëntatieprogramma
  • Vervoer naar- en van je project naar het vrijwilligershuis
  • Accommodatie
  • Drie maaltijden per dag (behalve zaterdagavond en de zondagse lunch)
  • Was service
  • 24/7 begeleiding
  • Bezoek aan andere African Impact programma’s in St. Lucia
Niet bij de prijs inbegrepen
  • Verzekeringen
  • Vliegticket
  • Email/internet en telefoonkosten
  • Limonade en alcohol
  • VOG (Verklaring Omtrent Gedrag)
  • Extra transferkosten bij een verblijf van een oneven aantal weken
  • Excursies

 

Excursies in St.Lucia (niet bij de prijs inbegrepen)
  • Game drive in het prachtige Hluhluwe and Umfolozi National Park
  • Huur een auto en bezoek de stranden rondom St. Lucia en snorkel bij Cape Vidal
  • Walvissen, dolfijnen en schildpadden bekijken
  • Paardrijden, 1 uur
  • Nijlpaard- en krokodilcruise op het St. Lucia Estuary
  • Zwemmen met dolfijnen in Mozambique (afhankelijk van het seizoen)
  • Walvissen kijken in de periode juni – november
  • Zulu Cultural Night

 

Weekendtrips
  • Thanda Private Game Reserve
  • Zwemmen met dolfijnen in Mozambique
  • Kosi Bay, Sodwana Bay, Swaziland, Battlefields, Drakensberg

Vraag ons naar de actuele prijzen.

 

lijntje lang

Startdata 2022 en aankomsttijden

 

Het is mogelijk 2 – 12 weken bij dit community project in St. Lucia te verblijven. Hierna kan, indien gewenst, een ander project van TravelUnique worden geboekt. Is dit wederom een project van African Impact dan ontvang je 10% korting op je 2e project.

Het project is gesloten  vanwege Corona. Het hoopt te heropenen op 1 mei 2022, helaas is het niet zeker of dit ook daadwerkelijk door kan gaan. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Startdata 2022

Zondag 1 mei, 15 mei, 29 mei, 12 juni, 26 juni, 3 juli, 10 juli, 17  juli, 24 juli, 31 juli, 7 augustus, 14 augustus, 21 augustus, 28 augustus, 4 september, 18 september, 2 oktober, 16 oktober, 30 oktober, 13 november en 27 november  2022.

Het project sluit op 11 december 2022. Bij de startdatum 27 november 2022 is alleen een verblijf van 2 weken mogelijk.

Aankomst en vertrek dag is altijd op zondag. Aankomst op Durban International Airport dient vóór 14.00 uur te zijn. Dus mocht je buiten de gewenste aankomst- en vertrektijden aankomen, dan dien je zelf je vervoer te regelen en te betalen.

Mocht je een oneven aantal weken verblijven bij het project en vertrekken op zondag,    dan dien je ZAR 1500 extra te betalen per auto. Voor transfers van maandag tot en met zaterdag betaal je 2300 per auto. Dit bedrag van ZAR 1500 geldt ook als je na 14.00 uur aankomt op zondag of voor 12.30 uur vertrekt op zondag.

 

Verblijf oneven aantal weken

Mocht je een oneven aantal weken bij het project willen verblijven (3, 5, 7, 9 of 11 weken) dan wordt er een bedrag van ZAR 1500 extra gerekend voor je vervoer naar de luchthaven.

 

AI st. Lucia zuid-afrika sociaal project

Community project, St. Lucia, Zuid-Afrika, ©AI

lijntje lang

Downloads en links

 

Klik hier voor de Engelstalige brochure over dit community project in St. Lucia, Zuid-Afrika

Klik hier voor de Facebook pagina van dit project

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

Lees voor het boeken van dit sociaal project onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor de Algemene Voorwaarden. Bij het boeken van een project ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden.

 

Overige projecten in St. Lucia, Zuid-Afrika
  • Het medisch project. Klik hier voor het project

 

Vergelijkbare projecten
  • Kinderopvang project, Kaapstad, Zuid-Afrika. Klik hier voor het project
  • Kinderopvang project, Gweru, Zimbabwe. Klik hier voor het project
  • Kleuterschool project, Mangochi District, Malawi. Klik hier voor het project

 

Fotogalerij

 

St. Lucia zuid-afrika community project St. Lucia zuid-afrika community project - 1

 

Mocht je meer foto’s willen van dit sociaal project in St. Lucia, Zuid-Afrika ontvangen, bijvoorbeeld foto’s van de accommodatie, neem dan contact met ons op.

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner African Impact (AI).

 

Comments
  1. Therese

    26 september 2016 - 08:51

    Marlouk Strik, Sociaal project, St. Lucia, Zuid-Afrika, juli/augustus 2016
    Beste Therese,

    Mijn reis naar Zuid-Afrika was echt te gek! Ik heb de meest bizarre en bijzondere reis van mijn leven gemaakt denk ik. Door vertragingen ben ik drie dagen later dan gepland aangekomen in St. Lucia. Ook heb ik mijn hele periode daar zonder mijn koffer gezeten, omdat deze zoek was geraakt in London. Gelukkig kon ik mijn koffer bij terugkomst in Nederland weer ophalen op Schiphol! Het project was naar verwachting. Ik heb super veel ervaring opgedaan op de creches en ik heb ook mijn eigen ideeën en creativiteit kunnen laten zien daar. Ook de community projecten waren erg indrukwekkend en ik had echt het gevoel dat ik mensen in de dorp heb kunnen helpen. Ook heb ik een aantal keer deelgenomen aan de medical projecten. Ik heb gewerkt op de clinic en de mensen thuis verzorgd en voorzien van voedselpakketten. Het was heel bizar om te zien in welke leefomstandigheden deze mensen woonden. De accommodatie waar ik verbleef was wel even wennen. In de eerste twee weken van mijn periode in St. Lucia sliep ik met 22 andere vrijwilligers in het huis. Ik deelde met nog 5 andere mensen mijn kamer (dit was eigenlijk een kamer voor 3 personen) en de badkamer moest gedeeld worden met 13 meiden. Er was geen privacy en dat viel mij in het begin wel zwaar. Gelukkig werd de groep in mijn laatste twee weken gehalveerd en was er meer bewegingsruimte en privacy. De organisatie was fijn in St. Lucia en ook het boeken van weekendtrips was goed geregeld.
    Na wat tegenslagen in het begin van mijn reis heb ik echt een ervaring voor het leven opgedaan in Zuid-Afrika. Ik zou het dan ook iedereen aanbevelen! Ik wil je nog bedanken voor de goede organisatie vanuit TravelUnique. Mochten er mensen in mijn omgeving vrijwilligerswerk willen gaan doen dan zal ik de naam van jullie organisatie zeker laten vallen.

    Vriendelijke groet,
    Marlouk Strik