Child development project, Kaapstad

Project: Early Childhood Development project (ECD), Kaapstad, Zuid-Afrika

Deelname mogelijk: minimaal 2 weken en maximaal 12 weken, 18 december 2023 tot 22 januari 2024 gesloten

Prijzen staan onderaan de tekst vermeld

Projectcode : TU02/CPV

 

button boeken donkergrijs

lijntje lang

Het project

 

Het early childhood development project kort samengevatvolunteer correct aanbevolen logo TravelUnique
  • Plaats: Kaapstad, Zuid-Afrika
  • Type project: early childhood development project (combinatie onderwijs- en kinderopvang project)
  • Accommodatie: vrijwilligershuis in Gardens
  • Duur: 2 – 12 weken
  • Leeftijd: minimaal 16 jaar
  • Voertaal bij het project: Engels
  • Kenmerk: een zeer goed georganiseerd project in één van de mooiste steden ter wereld

 

Early Childhood Development project, Zuid-Afrika

Het onderwijssysteem in Zuid-Afrika staat bekend als één van de slechtste in de wereld. In de sloppenwijken die je in Kaapstad vindt ontbreek het aan basisvoorzieningen, infrastructuur en leermiddelen. Daarnaast komen veel kinderen uit families waar grote armoede heerst. Ook ontbreekt het de ouders zelf aan een goede opleiding.

De sloppenwijk Khayelitsha (één na grootste sloppenwijk van Zuid-Afrika) is een samensmelting van verschillende culturen en talen. Ondanks de verschillen tussen de mensen zijn er ook veel overeenkomsten zoals armoede, werkeloosheid en HIV/AIDS. De mensen wonen in zelf gemaakte huizen van hout en  ijzer, vaak met een golfplaten dak. Dit wil niet zeggen dat het hier allemaal kwetsbare mensen betreft.

Het doel  van dit project is om onderwijs te bieden en ondersteuning. Als vrijwilliger draag je bij aan beter onderwijs en een goede toekomst voor een aantal kinderen. Dit is dus een project waarbij jonge kinderen kleuteronderwijs krijgen.

 

Hoogtepunten van dit project
  • Ontdek het echte Kaapstad, zie niet alleen de toeristisch hoogtepunten van de stad. Ervaar hoe het werken is in de sloppenwijken
  • Help kinderen met 1-op-1 begeleiding. Dit is anders niet mogelijk is met overvolle klassen
  • Werk samen met de lokale leerkrachten op de kleuterscholen. Dit om zo kinderen een goede start in het onderwijs te geven
  • Ondersteun een kinderopvang
  • Draag je steentje bij aan de naschoolse opvang projecten. Zo biedt je kinderen een veilige omgeving
  • Ontdek het prachtige Kaapstad; de verschillende food markets, restaurants, botanische tuin en de prachtige stranden
  • Ontdek nog veel meer; Kaap de Goede Hoop, Robben Island, de Tafelberg, de wijnhuizen in Stellenbosch, etc.
  • Maak internationale vrienden voor het leven

 

Taken

Er wordt bij dit project gewerkt met kleuterscholen. De scholen bieden onderwijs aan kinderen uit achtergestelde gebieden. De nadruk ligt op de kinderen voorbereiden op de lagere school. Dit wil zeggen het kleuteronderwijs. Helaas ontbreekt het hier aan de juiste middelen om tegemoet te komen aan de behoefte van de kinderen. Als vrijwilliger assisteer je de lokale leerkrachten met het plannen van de lessen.

Er moet een dagelijkse routine komen van op bepaalde thema’s gebaseerde lessen. Dit houdt in: gestructureerde spelletjes, het voorlezen van verhaaltjes en muziek- en bewegingsonderwijs.

Daarnaast bied je als vrijwilliger ondersteuning aan kinderen die het tempo niet kunnen bijbenen. Belangrijk om te melden is dat je in een ondersteunde rol aanwezig bent. De lokale leerkracht is altijd verantwoordelijk voor de activiteiten en de kinderen.

 

Naschoolse opvang

De naschoolse opvang is een onderdeel van dit project. Het is opgezet om een veilige omgeving te creëren voor kinderen na schooltijd. Veel alleenstaande moeders werken overdag. Dit betekent dat er bij thuiskomst uit school geen ouder thuis is. Om te voorkomen dat kinderen over staat gaan lopen dwalen (en zo rottigheid uithalen) is dit project opgezet door een aantal bezorgde grootmoeders.

Dit project heet GAPA wat staat voor Grandmothers Against Poverty and Aids. Als vrijwilliger help je mee educatieve spellen te organiseren, gericht op teamwerk en leiderschapskwaliteiten.

De activiteiten wisselen, zo kan je ook worden betrokken bij o.a. huiswerkbegeleiding, knutsel activiteiten, tuinonderhoud, sportactiviteiten of het geven van workshops. Eigen ideeën zijn altijd welkom! Dit onderdeel van het project is perfect om je eigen kennis en vaardigheden aan te wenden.

Dit project is opgezet door een aantal grootmoeders. Samen met hen bepaal je de thema’s van de workshops. Op deze manier vindt cross-learning plaats. Dit is gebaseerd op het ‘Each One Teach One’ model. Dit model is geïmplementeerd door Nelon Mandela en zijn medestrijders tijdens hun tijd op Robben Island.

 

Belangrijk!

Bij projecten waarbij wordt gewerkt met kinderen ben je als vrijwilliger altijd werkzaam in een ondersteunende rol. De lokale verzorger/leerkracht is altijd verantwoordelijk voor de kinderen en het eerste aanspreekpunt. Ook is het belangrijk een gepaste afstand te houden tot de kinderen.

 

Schooltermijnen en Public Holidays 2023

Tijdens de schoolvakanties kunnen de activiteiten verschillen van bovenstaande omschrijving. Dit omdat de scholen dan zijn gesloten. Er zullen andere activiteiten voor in de plaats komen. Tussen de Terms is is het vakantie.

1e  Term: 1 april – 11 april 2023

2e Term: 24 juni – 17 juli 2023

3e Term: 30 september – 9 oktober 2023

4e Term: start 15 december 2023

 

Public Holidays 2023

1 januari, 21 maart, 15 april, 18 april, 27 april, 1 mei, 2 mei, 16 juni, 9 augustus, 24 sepember, 16 december, 25 en 26 december 2023. Op deze dagen ben je vrij.

Het project ziet er dan anders uit als het vakantie is, er wordt dan niet gewerkt op scholen. Er wordt dan meer gewerkt bij Holiday Clubs. Tijdens een Public Holiday ben je vrij.

 

Townships

Bij dit project ben je werkzaam in Kaapstad bij de ‘Cape Flats’. Dit is een verzamelnaam voor een aantal grote sloppenwijken; Khayelitsha, Gugulethu, Langa, Mitchell’s Plain, Nyanga, Athlone en Grassy Park. Vaak worden deze plaatsen aangeduid als “dump plaatsen van de Apartheid”.

De Cape Flats zijn een melting pot van verschillende culturen, ethniciteiten en talen. Ondanks vele verschillen zijn er veel parallelen; grote armoede, misbruik, werkeloosheid en HIV/AIDS.

Khayelitsha is de grootste township in Kaapstad en hier zijn de meeste projecten gesitueerd. Khayelitsha heeft zo’n 2 miljoen inwoners, inwoners woonachtig in verschillende soorten huizen, van krotten gemaakt van afvalhout of ijzer tot grote stenen huizen. Dit is niet de locatie van het vrijwilligershuis, dat bevindt zich in Muizenberg (zie accommodatie).

 

Weer

Zuid-Afrika heeft een klimaat dat voor reizigers ideaal is: het hele jaar kan het land bezocht worden. De zomer op het zuidelijk halfrond, waar Zuid-Afrika gelegen is, loopt van december tot en met februari. Dit is de periode waarin ook de meeste neerslag valt. Nat is het land zeker niet. In en rondom Kaapstad, aan de zuidwestkust, is het ‘s zomers droog. De zomers zijn aangenaam warm met 25°C aan de kust en tegen de 30°C landinwaarts. Het westelijke gedeelte, waar de Kalahariwoestijn ligt, is het warmst (35°C). In de winter, juni tot september, zakt het kwik tot 20°C. Aan de zuidwestkust is het dan nog wat koeler. Zuid-Afrika is dus een heerlijk land om vrijwilligerswerk te gaan doen.

 

Eisen

Het project is geschikt voor vrijwilligers vanaf 16 jaar. Er is geen maximum leeftijd. Vrijwilligers met een MBO- of HBO achtergrond op het gebied van Social Work, kinderopvang, SPH, etc. zijn zeer geschikt als vrijwilliger voor dit project. Voor vertrek raden wij aan boeken te lezen over Zuid-Afrika, Apartheid en HIV/AIDS.

Bij elk project is een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) een vereiste. Deze VOG mag niet ouder zijn dan 6 maanden en dienen wij voor aankomst bij het project in ons bezit te hebben.

Mocht je minderjarig zijn bij deelname aan dit project, dan dienen je ouders via een ‘parental consent’ formulier toestemming te geven voor je deelname.

 

Reizen naar Zuid-Afrika onder de 18 jaar

Het ministerie van Binnenlandse Zaken in Zuid-Afrika heeft de immigratiewetten aangescherpt. Een belangrijke verandering in deze wetswijziging is de nieuwe plicht voor reizende ouders met minderjarige kinderen om in het bezit te zijn van een afschrift van de geboorte akte van hun kinderen. Ook voor alleenreizende minderjarigen hebben de nieuwe regels consequenties.

Deze nieuwe regels zijn van kracht vanaf 1 juni 2015. Ben je 16 of 17 jaar en reis je alleen naar Zuid-Afrika dan dient de volgende documenten mee te nemen als je alleen reist:

  • Een geldig paspoort
  • Een origineel uittreksel uit het geboorteregister
  • Een gelegaliseerd kopie van het paspoort van je ouders
  • Een Letter of Acceptence of Responsibility (door ons verstrekt)
  • Een kopie van het paspoort van een medewerker van African Impact (door ons verstrekt)

 

African Impact

Bij aankomst bij je vrijwilligersproject word je door African Impact gevraagd de ‘Terms and Conditions & Code of Conduct’ te lezen en te ondertekenen. Je tekent o.a. voor de volgende zaken:

  • Dat African Impact niet verantwoordelijk is voor ongevallen, kwijt geraakte spullen, ziekten, etc.
  • Je zelf verantwoordelijk bent voor een geldig paspoort, visum, etc.
  • Als je voortijdig het project verlaat je geen recht hebt op een terugbetaling van je geld
  • Dat je je houdt aan de Gedragsregels (Code of Conduct)

Wil je voor aanvang van je project de regels ontvangen, neem dan contact met ons op.

 

Flexibiliteit

Aan het werk gaan in Afrika kan een opwindend avontuur zijn maar soms ook een ontmoedigende onderneming. Wij bieden je de kans om werkervaring in Afrika op te doen, de mensen te leren kennen in een gestructureerd project waarbij op je veiligheid wordt gelet. Er is een projectcoördinator aanwezig die je de gehele periode zal begeleiden.

Daarnaast is er bij aankomst een uitgebreide oriëntatietraining dit er voor zal zorgen dat je het meest haalt uit deze uitdaging. Aanpassingsvermogen aan het lokale systeem is een vereiste. Er wordt nauw samengewerkt met plaatselijke hulpverleners en de lokale politieke systemen om er zorg voor de dragen dat een vrijwilliger maximaal profijt heeft van zijn of haar bijdrage, maar wees flexibel.

 

"Early

ECD project, Kaapstad, Zuid-Afrika, ©African Impact

lijntje lang

Landeninformatie

 

Zuid-Afrika

Er is geen land met zoveel variatie als Zuid-Afrika. En het is zo makkelijk te bereizen. Zuid-Afrika wordt wel eens “een wereld in één land” genoemd en dat is terecht. Je vindt er vele nationale parken, wildreservaten, schitterende natuurgebieden, moderne steden, gezellige dorpjes en prachtige verlaten stranden.

Zuid-Afrika heeft als bijnaam de “Regenboognatie”. Die naam dankt het land vooral aan de veelzijdigheid en veelkleurigheid van land, bevolking en cultuur. Dit alles maakt Zuid-Afrika tot een ideale bestemming.
Zuid-Afrika is de enige Fair Trade bestemming in de wereld. TravelUnique biedt ook een aantal Fair Trade projecten aan.

 

Kaapstad

Kaapstad is beoordeeld als top toeristen bestemming in de wereld en één van wereld’s mooiste steden; het is is een prachtige bestemming om vrijwilligerswerk te gaan doen bij dit weeshuis project. Kaapstad biedt diverse culturele uitstapjes, zoals Robben Island, The V&A Waterfront, Kaap de Goede Hoop National Park en Cape Point, het meest zuid-westelijke punt van het Afrikaanse continent en nog veel meer. Daarnaast is er de mogelijkheid om prachtige wandelingen te maken, het strand te bezoeken, te surfen, de Tafelberg te beklimmen, tussen de pinguïns te zwemmen, Capetown heeft het allemaal.

 

Meer informatie
  • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
  • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Zuid-Afrika
  • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Kaapstad

lijntje lang

Praktische informatie

 

Ondersteuning

Ondersteuning en advies ontvang je van de lokale projectmanagers van African Impact bij aankomst bij het project en natuurlijk van TravelUnique. Vooraf ontvang je advies en informatie over je reis, je ontvangt een aantal weken voor vertrek het ‘pre-departure’ document over jouw project. Bij aankomst krijg je van het lokale team informatie over de huidige status van het project en alle informatie over je nieuwe leefomgeving.

 

Accommodatie

Tijdens je vrijwilligerswerk in Kaapstad zal je verblijven in Het Lenox Guesthouse. Het adres is: The Lenox Guesthouse, 2 Mill Street, Gardens, Kaapstad.

Het Lenox Guesthouse is gebouwd in de oude Kaap-Hollandse stijl. Het is een comfortabele accommodatie gunstig gelegen nabij supermarkten, cafés, bars en restaurantjes! Het is in het hart van de levendige stad Kaapstad, met diverse bezienswaardigheden in de buurt. De woning is ruim, met een tuin, braai (barbecue), balkons met uitzicht op de stad, een grote eetkamer, een hal en andere sociale ruimtes.

Er zijn meerdere slaapkamers die ruimte bieden aan 4 – 8 personen. In de kamers vind je single bedden of stapelbedden en er zijn gedeelde badkamerfaciliteiten met (heet) water douches.

Bedlinnen wordt verstrekt en een schoonmaakdienst zal dagelijks de kamers schoonmaken. Schoon drinkwater is ook gratis verkrijgbaar. Houd er rekening mee dat, zoals de meeste huizen in Kaapstad, het Lenox Guesthouse geen centrale verwarming heeft zodat het koud wordt tijdens winter! Vergeet niet in onze zomermaanden warme kleding mee te nemen (zie het kopje winter in Kaapstad.

 

Het huis

Voor beddengoed is gezorgd, voor handdoeken niet. Het huis heeft een kluis voor waardevolle spullen. In het huis is een conciërge aanwezig voor het bereiden van de maaltijden en een schoonmaakster die ook voor de was zorgt en de kamers 1 keer per week schoonmaakt. Helaas is er geen zwembad. Er zijn voldoende winkels in de directe omgeving.

 

Maaltijden

Je krijgt drie maaltijden per dag, ontbijt kun je zelf pakken en bestaat uit muesli, brood, thee en koffie. Lunch en diner worden voor je klaargemaakt door de kok des huizes. In het weekend moet je je eigen maaltijd maken omdat de leiding dan vrij is. In de weekenden is er ruimte genoeg om toeristische plekken te bezoeken en de omgeving te verkennen. Veel vrijwilligers zijn in de weekenden op stap.

In de accommodatie wordt een mix van internationale en lokale gerechten gekook. Enkele voorbeelden van traditionele Zuid-Afrikaanse maaltijden zijn bobotie, een curry in Kaap-Maleisstijl of een echte Zuid-Afrikaanse braai. Probeer lokale desserts zoals melktaart, malva pudding of pepermunt taart.

Zuid-Afrika is over het algemeen een vleesetende cultuur. Braais (een barbecue in Afrikaanse stijl) zijn geliefde tradities. Je kunt echter zo ongeveer alles op een Braai klaarmaken, er is een gevarieerde eetcultuur. Dus veganisten en vegetariërs zullen nooit honger lijden.

 

Winter in Kaapstad

Veel van onze vrijwilligers nemen deel aan de projecten in Kaapstad gedurende onze zomermaanden juli en augustus. Het is dan winter in Zuid-Afrika. Dit betekent vaak overdag een aangename temperatuur van rond de 25 graden (en soms een dag regen). Maar ook dat het na zonsondergang flink afkoelt. In de nachten kan de temperatuur rond de 1 tot 5 graden liggen. Dit is koud. Koud omdat bijna geen enkel huis in Zuid-Afrika beschikt over verwarming en dubbel glas. Hierdoor is het in de huizen vochtig koud. Dit leidt soms tot verkoudheid, oorpijn, etc. Houd hier rekening mee! Belangrijk is dat je voldoende warme kleding meeneemt (een winterjas, sjaal, dichte schoenen, etc). Vrijwilligerswerk in Afrika houdt dus niet altijd lekker weer in.

 

Hoe er te komen?

Je kunt direct van Amsterdam naar Kaapstad vliegen (KLM), maar het is goedkoper omdat via een tussenstop (Londen, Frankfurt) te doen (bijvoorbeeld via South African Airways). Bij aankomst op het vliegveld word je opgehaald door een lokale vertegenwoordiger van African Impact die je direct naar het vrijwilligershuis brengt.
Voor reisadvies kun je natuurlijk altijd contact met TravelUnique opnemen.

 

Visum

Je hebt geen visum nodig voor Zuid-Afrika als je korter dan 90 dagen in het land verblijft. Bij de douane krijg je een stempel in je paspoort (let er op dat je minimaal 2 lege bladzijden in paspoort hebt). Hieraan zijn geen kosten verbonden. Mocht men vragen naar het doel van je reis, meldt dan vakantie. Het paspoort moet tenminste nog 30 dagen geldig zijn na terugkomst. Verder moet je een vliegticket hebben met bevestigde terug- of doorvlucht.

 

Geld

De munteenheid in Zuid-Afrika is de rand (ZAR). De rand is onderverdeeld in 100 cent en wordt uitgegeven in munten van 1, 2, 5, 10, 20 en 50 cent en 1, 2 en 5 rand en biljetten van 10, 20, 50, 100 en 200 rand.

Bekijk hier de huidige koers van de Zuid-Afrikaanse rand.

Euro’s kun je op veel plaatsen omwisselen. Maar pinnen is voordeliger. Vergeet niet je pinpas aan te zetten voor geldopname buiten Europa! Op luchthavens en in steden en dorpen kun je vrij makkelijk pinnen. Mastercard en Visa worden op veel plaatsen geaccepteerd (niet bij benzinepompen, hier accepteert men alleen cash). Travellercheques worden redelijk geaccepteerd, maar bij banken moet je vaak lang in de rij staan en veel papieren invullen. Dus het beste is gewoon geld te pinnen. Terugwisselen van rand in harde valuta is geen probleem.

 

Meenemen van spullen

Bij het project zijn ze zeer blij met spullen die vanuit Nederland of België worden meegenomen naar het project. Dit kan kleding zijn, speelgoed, sportmaterialen, etc. Houd er rekening mee dat het bij het project in Kaapstad het niet mogelijk is zelf de meegebrachte spullen uit te delen aan de kinderen. De spullen gaan naar een depot en de dagelijkse leiding verdeeld de spullen onder de kinderen.

 

"Early

ECD project, Kaapstad, Zuid-Afrika, ©African Impact

lijntje lang

Prijzen 2023

 

2 weken: € 1345

3 weken: € 1595

4 weken: € 1845

5 weken: € 2095

6 weken: € 2345

7 weken: € 2595

8 weken: € 2845

9 weken: € 3095

10 weken: € 3345

11 weken: € 3595

12 weken: € 3845

Je betaalt bij TravelUnique geen boekings- of administratie of reserveringskosten en geen toeslag als je vertrekt in het hoogseizoen.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
  • Luchthaventransfer
  • 24/7 ondersteuning
  • Dagelijkse transport van- en naar de projecten
  • Verblijf in het vrijwilligershuis in Gardens
  • Drie maaltijden per dag in het vrijwilligershuis, niet in de weekenden

 

Niet bij de prijs inbegrepen
  • Wasservice (ZAR 60)
  • Vliegticket
  • Verzekeringen
  • Internet kosten (ZAR 50) en telefoonkosten
  • Kosten Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
  • Excursies
  • Frisdrank en alcoholische dranken en maaltijden in het weekend
Optionele excursies (niet bij de prijs inbegrepen)
  • Aquila Private Game reserve, hier kun je de ‘Big Five’ zien ongeveer 2 rijden vanaf Kaapstad,
  • Hop-on-hop-of stadstour
  • Shark Cage Diving
  • Sky Diving
  • Surflessen
  • Weekend Garden Route

Het beste kan je bij aankomst bij het project de excursies boeken bij African Impact, zij hebben de beste prijs geregeld. Neem contact met ons op voor de prijzen van de excursies.

 

lijntje lang

 Startdata 2023 & 2024 en aankomsttijden

 

Verblijf bij dit project is mogelijk van 2 tot en met 12 weken. Starten bij het project is op maandag op vaste startdata.
Aankomst in Kaapstad is op maandag tussen 09.00 uur en 15.00 uur.

 

Startdata 2023

Maandag 23 januari, 6 februari, 20 februari, 6 maart, 20 maart, 3 april, 17 april, 1 mei, 15 mei, 29 mei, 12 juni, 26 juni, 10 juli, 24 juli, 7 augustus, 21 augustus, 4 september, 18 september, 2 oktober, 16 oktober, 30 oktober, 13 november, 27 november en 4 december 2023.

Het project is gesloten in de periode 18 december 2023 tot 22 januari 2024. Eerste startdatum in 2024 is dus op 22 januari 2024.

 

Startdata 2024

Maandag 22 januari, 5 februari, 19 februari, 4 maart, 18 maart, 1 april, 15 april, 29 april, 13 mei, 27 mei, 10 juni, 24 juni, 8 juli, 15 juli, 22 juli, 29 juli, 5 augustus, 12 augustus, 19 augustus, 26 augustus, 2 september, 16 september, 30 september, 14 oktober, 28 oktober, 11 november, 25 november en 9 december 2024.

Aankomst bij het project is op maandag voor 15.00 uur. Dus landt je vlucht later dan 15.00 uur dan word je verzocht aan te komen op zondag en een overnachting te boeken in hotel Verde op de luchthaven van Kaapstad. Klik hier voor meer informatie. Ook is het mogelijk om een accommodatie in het centrum van Kaapstad te boeken, hier word je opgehaald door een medewerker van het project op maandagochtend.

Neem contact met ons op als we je kunnen helpen met het boeken van een kamer. Je wordt dan de volgende dag op maandagochtend vroeg opgehaald om naar het vrijwilligershuis te worden gebracht.

 

"Early

ECD project, Kaapstad, Zuid-Afrika, ©African Impact

lijntje lang

Downloads

Download hier de Engelstalige brochure over dit project in Kaapstad. Sorry, op dit moment is er geen brochure over dit project!

Klik hier voor de Facebook pagina van dit project

Klik hier voor de Facebook pagina van de accommodatie

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

Lees voor het boeken van dit project onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor de Algemene Voorwaarden. Bij het boeken van een project ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden.

 

Overige projecten in Kaapstad, Zuid-Afrika
  • Sport Coaching project. Klik hier voor het project

 

Vergelijkbare projecten
  • Kleuterschool project, Mangochi District, Malawi. Klik hier voor het project

 

Fotogalerij 

 

AI CPT2 early childhood developement project kaapstad

 

AI CPT-01 AI CPT-02

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner African Impact.

 

Comments
  1. therese2

    10 juni 2014 - 18:36

    Britt Mulder, Kinderopvang project, Kaapstad, april-mei 2013
    “Ik ben zelf heel blij dat ik naar Kaapstad ben geweest en dat ik echt in de community zelf heb gewerkt. Het was echt een hele mooie ervaring, ik zal het nooit vergeten. Ik heb een hele andere kant van de wereld gezien.
    En het allermooiste vind ik dat ik allemaal interessante mensen heb ontmoet in Zuid Afrika waarvan ik heel veel heb geleerd. Het heeft mij zeker geinspireerd. Ik zal het nooit vergeten. Er speelt zich zo ontzettend veel af in Zuid Afrika. De geschiedenis, heden en de toekomst. Zo interessant. Ik wil er zeker meer boeken over gaan lezen. Echt het ervaren van Ubuntu. Ik voel dat ik ben gegroeid en hierdoor zelfverzekerder ben geworden.
    Ik wil u ook graag bedanken voor het prettige contact en alle hulp die ik van u heb gekregen”.
    Met vriendelijk groet, Britt Mulder

  2. therese2

    10 juni 2014 - 18:43

    Ismay Veldhuijzen, Kinderopvang- en Sportproject Kaapstad, oktober & november 2013
    “Mijn tijd in Kaapstad heb ik als erg prettig ervaren, een ervaring om nooit meer te vergeten! De projecten waren erg leuk, met de kinderen sporten en spelletjes spelen was erg leuk. In het vrijwilligershuis was het ook erg leuk, soms nogal druk, maar altijd erg gezellig!
    Een tip voor volgend jaar, op 6 december is het daar zomervakantie. Alleen een paar weken voor deze datum gaan heel veel kinderen al niet meer naar school toe. Waardoor wij de laatste weken bij andere projecten hebben meegedraaid. Wij zijn hier flexibel in geweest, willen mensen alleen specifiek een project doen & niet meedraaien bij een ander project, dan is er in de ochtenden niets meer te doen. Ook bij de naschoolse opvang (middag project) was het de laatste week erg rustig, er waren nog wel wat kinderen waardoor we nog wel wat activiteiten konden doen.
    Verder spreken de kinderen op de scholen niet heel veel Engels, ze spreken allemaal de kliktaal/Xhosa. Bij de naschoolse opvang spraken/schreven ze wel goed Engels (GAPA). Met uitbeelden kom je heel ver, vooral bij het sportproject & er was in de meeste gevallen een coach bij of iemand van het huis die de taal wel kon.
    Verder heb ik het als erg positief ervaren, bedankt voor alle informatie & hulp! Zoals je ons voorbereid hebt, met de informatie klopt het exact zoals het daar is. Ik heb verhalen gehoord over tussenpersonen, die een heel ander verhaal vertellen dan het in werkelijkheid is. Bedankt voor de goede zorgen!”
    Met vriendelijke groet, Ismay Veldhuijsen

  3. therese2

    10 juni 2014 - 18:44

    Stefanie Huurnink, Kinderopvang- en Sportproject Kaapstad, oktober & november 2013
    “Ik heb het ongelooflijk naar mijn zin gehad in Kaapstad! Het was een super ervaring die ik nooit had willen missen! Om zo met iedereen in een vrijwilligershuis te zitten is erg leuk. Je hebt altijd mensen om je heen en je voelt je nooit alleen. In het weekend kon je genoeg doen met iedereen die mee wilde dus dat vond ik erg leuk.
    Bedankt voor de prettige samenwerking”.
    Met vriendelijke groet, Stefanie Huurnink

  4. therese2

    10 juni 2014 - 18:43

    Mattie Steenbergen, Kaapstad, Weeskinderenproject, oktober 2013
    “Het is me zeker erg goed bevallen in Kaapstad! Ik heb een erg goede tijd gehad en genoten van alles wat ik daar heb mogen doen. Het was een leuke tijd samen met de andere vrijwilligers en in Kaapstad!
    Jij bedankt voor de samenwerking. Daarvoor had ik toen ik weg ging al meteen een goed gevoel over de periode die zou komen”. Groeten Mattie

  5. therese2

    10 juni 2014 - 18:59

    Anniek van Gerwen, Gehandicapte kinderen project, Kaapstad, juli 2013
    “Gisteren zijn we terug gekomen na een hele leuke tijd in Kaapstad! Het project was erg leerzaam en interessant. Ik vond het fijn iets te kunnen betekenen voor de leraren en de kindjes. Ik heb er met veel plezier gewerkt!
    Het vrijwilligershuis in Observatory was gezellig, het voelde als een ‘thuis’. Het was leuk om mensen te leren kennen van over de hele wereld. En de coördinatoren zorgde goed voor ons! In de weekenden hebben Anke en ik veel tripjes gemaakt: Robbeneiland, Kayalitsha tour, wijn tour, whale watching, de Tafelberg beklommen, Aquila park, Cape point, Simons town en natuurlijk Kaapstad zelf verkend! Ik wil u bedanken voor alles wat u geregeld heeft en voor de goede zorgen! Ik heb een vakantie gehad om nooit te vergeten! Bedankt!!”
    Met vriendelijke groet, Anniek van Gerwen

  6. therese2

    16 juni 2014 - 08:16

    Nienke Gatsma,Kinderopvang project, Kaapstad & Gardenroute tour, mei 2014
    Ik heb een fantastische ervaring gehad in Kaapstad! Het vrijwilligerswerk beviel me goed! En de Garden Route was ook heel leuk, heb heel veel dingen gedaan. Ik baalde echt dat die 4 weken voorbij vlogen en dat ik nu alweer een tijdje thuis ben. Ik zou zeker heel graag volgend jaar iets soortgelijks weer willen doen en dan voor langere tijd.

    Hartstikke bedankt voor alle hulp!

    Groetjes,
    Nienke Gatsma

  7. Therese

    27 november 2014 - 09:23

    Stefan Koning ter Heege en Marjolein Harkink, Kinderopvang project, Kaapstad, november 2014
    Wat een ervaring en zoveel beleeft. Via deze weg willen we graag dikke vette complimenten geven aan Travelunique en African Impact, dankzij de geweldige begeleiding van Therese Wijnen en onze begeleiders in Kaapstad hebben we een onvergetelijke ervaring gehad. Ook even in het Engels voor African Impact: Thank you so much for all the effort, energy and kindness that you put into making the volunteerwork so amazing!! We will never forget and hope to hear from you when the babies starts walking.

  8. Therese

    1 juni 2015 - 14:07

    Heleen Brandt, Kinderopvang project, Kaapstad, mei 2015
    Terwijl ik dit schrijf zit ik in de woonkamer van het vrijwilligershuis in Kaapstad. Ik wou je even laten weten dat ik het enorm naar mijn zin heb hier en ik wil je bedanken voor alle goede zorgen en informatie vooraf. Het werk is geweldig, de kinderen zijn heel lief en het voelt echt goed om iets voor ze te kunnen doen.
    Helaas ben ik nu al halverwege mijn tijd hier! het gaat zo snel, ik ga Kaapstad heel erg missen. Waarschijnlijk moet ik maar weer een keer terug komen 😉

    groetjes, Heleen Brandt

  9. Therese

    27 juni 2019 - 11:46

    Lisanne Bolder, Early Childhood Development (ECD) project, Kaapstad, Zuid-Afrika, april 2019, 7 weken

    Hoi Therese,

    Inmiddels ben ik wel weer gewend aan Nederland, maar ik mis Afrika heel erg! Ik heb het geweldig gehad daar, zoveel mooie dingen gezien en gedaan en heel veel leuke nieuwe mensen leren kennen. De projecten waren super leuk om te doen en ik was ook wel blij dat ik er voor een langere tijd was omdat je merkte dat de kinderen je op een gegeven moment echt herkende en ook met de leraren hebben we een band gekregen. Ik zou eigenlijk mijn laatste 2 weken Girl Impact gaan doen maar ik had het zo naar mijn zin bij ECD dat ik mijn hele verblijf daar ECD heb gedaan. Al met al heb ik een super leuke tijd gehad, iets wat je nooit meer vergeet. Als ik een kans heb om terug te komen ga ik dat zeker doen.

    Ik wil Travel Unique ook bedanken voor het mogelijk maken van deze fantastische reis!

    Groetjes,
    Lisanne