Fotografie project, Zuid-Afrika

Project: Fotografie project, Greater Kruger Area, Zuid-Afrika

Deelname mogelijk: 4 weken, gedurende het hele jaar (mogelijk om hierna deel te nemen aan het Big 5 project, tot max. 12 weken)

Prijzen staan in de tekst vermeld

Projectcode : TU11/KRP

Lees de reviews onderaan

 

button boeken donkergrijs

lijntje lang

Het project

 

Het project kort samengevat
 • Plaats: Phalaborwa, Zuid-Afrika
 • Accommodatie: vrijwilligersaccommodatie
 • Project: fotografie project inclusief fotografie cursus van 4 dagen
 • Duur: 4 weken (met de mogelijkheid hierna deel te nemen aan het Big Five project tot max. 12 weken)
 • Leeftijd: minimaal 16 jaar
 • Aantal vrijwilligers: maximaal 14
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: goed georganiseerd project in het grootste wildpark van Zuid-Afrika, dit is een ‘low risk’ malaria gebied
 • Stage: het is ook mogelijk om bij dit project stage te lopen. Klik hier voor de mogelijkheden

 

Algemene informatie fotografie project

Dit wildlife fotografie project en natuurbehoudproject biedt een groot scala aan activiteiten. Vrijwilligers starten met een intensieve 4-daagse fotografie cursus onder leiding van een professioneel fotograaf om je fotografie vaardigheden te vergroten.

De overige drie weken worden doorgebracht om het fenomenale wildleven in het Krugerpark te fotograferen, met nadruk op ‘The Big Five’ (de leeuw, de olifant, de neushoorn, de buffel en de jaguar). Daarnaast is er ruimschoots tijd om bezig te zijn met natuurbehoud.

Met je foto’s en kennis ondersteun je THAF (The Happy Africa Foundation). Het project heeft een aantal doelen opgesteld om de prachtige natuur in Zuid-Afrika te behouden.

 

Wat is er bereikt?

Foto’s gemaakt door de vrijwilligers hebben geholpen om een foto database op te bouwen over het wildleven in deze omgeving. De foto’s zijn gebruikt voor onderwijsdoeleinden, we zijn er van overtuigd dat als je het wildleven en kwetsbare flora wilt beschermen je de lokale bevolking goed dient voor te lichten.

Ook zijn er honderden foto’s naar The Green Vision Foundation gegaan om iSimangaliso onder de aandacht van het publiek te brengen. iSimangaliso, geplaatst op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Al deze foto’s hebben een foto database gecreëerd met hierin de soorten en het ecosysteem van deze omgeving met als doel onderwijs gericht op natuurbehoud.

 

Conservation in Action Programme

Door het ‘Conservation in Action Programme’, hebben vrijwilligers ook honderden stuks onkruid gewied en afval verwijderd, hierdoor is er nu ruimte voor de natuurlijke leefomgeving van de waterjuffer en andere amfibieën.

Twintig inheemse bomen zijn weer teruggeplaatst in hun natuurlijke leefomgeving. Door deze omgeving schoon te maken en te ontdoen van allerlei afval, is het aantal dieren en vogels aanzienlijk toegenomen, een voorbeeld hiervan is de terugkeer in dit gebied van de zeldzame ijsvogel (de ‘kingfisher’).

Informatieborden zijn geplaatst in zowel het Engels als het Zulu om zo lokale inwoners te wijzen op het belang van een schone leefomgeving. Bij het krokodil centrum zijn er kostbare data opgeslagen over 215 baby exemplaren, onderdeel van het proces om de krokodil opnieuw uit te zetten in dit gebied. Wilde nesten werden geteld om te zien hoe de populatie zich staande hield in het lage water niveau.

 

Meer activiteiten 

Vrijwilligers werden betrokken bij het uitzetten van de krokodil in het wild. Ook is er bij de lokale highschool een naschoolse Conservation Club opgericht. Dertig kinderen werden onderwezen over het wildleven en het milieu en hielpen met schoonmaak acties.

Deze kinderen werden door de vrijwilligers mee genomen om het resultaat te zien van natuurbehoudprojecten om ze zo meer begrip met kweken voor ons kwetsbare milieu waarin wij leven en het te behouden voor toekomstige generaties.

 

Lange termijn doelen fotografie project:button youtube

Dit fotografie project heeft een aantal lange termijn doelen, als eerste om bewustwording te creëren en ten tweede om de kwetsbare Afrikaanse leefomgeving te bewaren.

 

1. Natuurbehoud activiteiten en opleiding

Vrijwilligers worden ingezet in een aantal natuurbehoud initiatieven: ‘Conservation in Action’, vrijwilligers zullen betrokken worden in een aantal activiteiten om de lokale dorpen terug te brengen in hun natuurlijke staat, bijvoorbeeld door het planten van inheemse bomen, het wieden van onkruid en indien nodig het tellen van de wildstand.

 

2. ‘Conservation Field trips’

Je kan lokale schoolkinderen meenemen op een trip de wildernis in. Zo kunnen de kinderen leren hun leefomgeving te waarderen en zo begrijpen waarom al deze inspanningen tot natuurbehoud plaatsvinden. Ook is het natuurlijk voor deze kinderen een heerlijk dagje uit. Iets wat niet zo heel vaak voorkomt. “Conservation Education”, als vrijwilliger zul je de lokale scholen bezoeken om hier een workshop te geven over de redenen en de methoden tot natuurbehoud. Ook zal je de Conservation Club bezoeken en hier iets vertellen over natuurbehoud.

 

3. Foto van de maand/jaar

Iedere maand zal een jury alle foto’s beoordelen en de beste foto van die maand selecteren. De foto van de winnaar van de “Foto van de Maand” zal worden ingelijst en zal komen te hangen in de lodge. Ook zal deze foto verschijnen op de website van African Impact. Aan het eind van het jaar zal dezelfde jury de foto van het jaar kiezen, deze fotograaf zal een prijs ontvangen.

 

4. Foto database

Samen met de Green Vision Foundation zal er een complete foto database worden opgezet, dit voor onderwijs doeleinden. Het doel is om iSamangaliso te behouden en te documenteren als belangrijk Zuid Afrikaans erfgoed. Als vrijwilliger zul je een bijdrage leveren aan dit doel door foto’s te maken van verschillende soorten flora en fauna, foto’s van de meer dan 526 verschillende soorten vogels, foto’s van lokale natuurbehoud projecten en foto’s van het unieke ecosysteem. Tijdens dit project zullen er diverse wandelingen in wildernis plaats vinden evenals verschillende game drives, dit om unieke foto’s te kunnen maken!

Wat zeer belangrijk is en blijft om kwetsbaar dier- en plantenleven te beschermen, is om de lokale bevolking bij dit project te betrekken. Daarom wordt er veel aandacht besteed aan lokale scholen om te onderwijzen hoe kwetsbaar het milieu is dat hen omringt (eventuele geldelijke opbrengsten van foto’s worden direct hier aan besteed).

 

5. Natuurbehoud onderzoek

Fotografen kunnen betrokken worden om onderzoekers te ondersteunen met informatie om dieren te kunnen identificeren en andere interesse research projecten. Dit project biedt je een uitgelezen kans om de meest prachtige dieren in Afrika in hun dagelijkse hoedanigheid te fotograferen, je fotografie kennis te vergroten en bij te dragen aan natuurbehoud.

 

Hoogtepunten van het fotografie project
 • Verbeter je fotografie vaardigheden tijdens een intensieve cursus verzorgd door ervaren, professionele fotografen
 • Maak foto’s van het prachtige wildleven tijdens foto ‘gamedrives’
 • Verblijf in het hart van een Big Five wildpark
 • Leer bepaalde flora en fauna te herkennen
 • Help mee een foto database te creëren voor onderwijsdoeleinden
 • Leer de lokale bevolking het belang van natuurbehoud
 • Assisteer bij natuurbehoud activiteiten in het park
 • Bezoek de lokale bevolking
 • Maak vrienden voor het leven

 

10 redenen om voor het fotografie project te kiezen
 1. Je draag bij aan een database met foto’s voor natuurbehoud doeleinden
 2. Draag je kennis over natuurbehoud uit, leer kinderen hun leefomgeving te waarderen met informatieve foto’s
 3. Ontwikkel je vaardigheden door les te krijgen van een professioneel fotograaf gedurende een intensieve cursus
 4. Draag natuurbehoud uit, help mee gebieden schoon te maken zodat flora en fauna zich kan ontwikkelen
 5. Leer van onze professionele gidsen meer over flora en fauna
 6. Bouw een portfolio op met beelden van  The Big Five en beelden van de plaatselijke, kleurrijke bevolking
 7. Ontwikkel nieuwe vriendschappen met mede vrijwilligers afkomstig van over de hele wereld
 8. Maak wandelingen in de wildernis om foto’s te maken van Afrikaans wildleven
 9. Vergroot je fotografie kennis in het prachtige Krugerpark, ontdek het spectaculaire landschap, The Big Five en prachtig flora en fauna
 10. Verlaat Zuid-Afrika met honderden foto’s

 

Locatie

Het Krugerpark ligt op ongeveer 5 uur rijden vanaf Johannesburg. Het Krugerpark is 380 km lang, 60 km breed en heeft een totale oppervlakte van ongeveer 20.000 km2. Het park bevat 25 kampen, waarvan 12 grote kampen zoals Skukuza, Lower Sabie en Satara. Alle kampen zijn omheind. Alleen in deze kampen, en op aangewezen plaatsen zoals picknickplaatsen als Tshokwane, is het toegestaan voor bezoekers om uit de auto te stappen.

Naast de grootte is dit park ook bekend om de grote variatie aan diersoorten. Hiervan zijn de zogenaamde ‘Big Five’ het meest bekend: de leeuw, de buffel, het luipaard, de neushoorn en de Afrikaanse olifant. Van deze laatste leeft in het Krugerpark de grootste populatie ter wereld. In 2003 telde het park 11.700 Afrikaanse olifanten. Naast deze vijf dieren zijn er ook nog vele andere, zoals de giraffe, het nijlpaard, de koedoe, de impala, de wilde hond, de zebra, de jachtluipaard, de hyena, de krokodillen, de bavianen en diverse vogelsoorten.

 

Public Holidays 2023

1 januari, 2 januari, 21 maart, 7 april, 10 april, 27 april, 1 mei, 16 juni, 9 augustus, 24 sepember, 25 september, 16 december, 25 en 26 december 2023. Op deze dagen ben je vrij.

 

 Weer

Zuid-Afrika heeft een klimaat dat voor reizigers ideaal is: het hele jaar kan het land bezocht worden. De zomer op het zuidelijk halfrond, waar Zuid-Afrika gelegen is, loopt van december tot en met februari. Dit is de periode waarin ook de meeste neerslag valt. Nat is het land zeker niet. In en rondom Kaapstad, aan de zuidwestkust, is het ‘s zomers droog. De zomers zijn aangenaam warm met 25°C aan de kust en tegen de 30°C landinwaarts. Het westelijke gedeelte, waar de Kalahariwoestijn ligt, is het warmst (35°C). In de winter, juni tot september, zakt het kwik tot 20°C. Aan de zuidwestkust is het dan nog wat koeler.

 

Eisen

De minimum leeftijd is 16 jaar. Mocht je minderjarig zijn, dan dienen je ouders een ‘parental consent’ formulier in te vullen. Hiermee gaan ze akkoord met je deelname aan het project. Maximum leeftijd is afhankelijk van de gezondheid van de vrijwilliger. Je dient een goede conditie te hebben omdat er diverse wandelingen door de wildernis zijn. Denk aan drie uur durende wandelingen over heuvels en ongelijke paden, ook moet er soms gegraven worden tijdens het natuurbehoud gedeelte van het project.

Vereiste ervaring: een enthousiaste hobby fotograaf met interesse in het wildleven. Fotografie kennis is meegenomen maar niet vereist. Dit project is geschikt voor zowel beginende fotografen als voor professionele fotografen.

Je zult geleerd worden je foto’s te bewerken met Photoshop/lightroom en een groot deel van je tijd tijdens je verblijf zul je bezig zijn met het bewerken van foto’s. Om deze reden is basis computerkennis een vereiste.

Je wordt verzocht je eigen fotografie uitrusting meenemen, een SLR digitale camera met een lens van 18-55 mm, batterij oplader en een 2GB memory card. Ervaringen uit het verleden hebben geleerd dat een statief en een digitaal opslag apparaat (op zijn minst 4GB flash drive of external drive) ook essentieel zijn om mee te nemen. Daarnaast dien je zelf een laptop mee te nemen.

 

Belangrijk!

Zorg ervoor dat je op je laptop ‘Lightroom’ hebt staan. Als je dit programma nog moet downloaden bij aankomst bij het project duurt dit gemiddeld 2 dagen, dit door een trage internetverbinding.

 

African Impact

Bij aankomst bij je vrijwilligersproject word je door African Impact gevraagd de ‘Terms and Conditions & Code of Conduct’ te lezen en te ondertekenen. Je tekent o.a. voor de volgende zaken:

 • Dat African Impact niet verantwoordelijk is voor ongevallen, kwijt geraakte spullen, ziekten, etc.
 • Je zelf verantwoordelijk bent voor een geldig paspoort, visum, etc.
 • Als je voortijdig het project verlaat je geen recht hebt op een terugbetaling van je geld
 • Dat je je houdt aan de Gedragsregels (Code of Conduct)

Wil je voor aanvang van je project de regels ontvangen, neem dan contact met ons op.

 

Flexibiliteit

De werkzaamheden genoemd in deze projectomschrijving zijn altijd onder voorbehoud. Werktijden en activiteiten kunnen per dag en per periode verschillen. Wees dus flexibel.

 

Fotografie project krugerpark zuid-afrika

Fotografie project, Krugerpark, Zuid-Afrika, ©Ilse Schaffers

lijntje lang

Landeninformatie

 

Zuid-Afrika

Er is geen land met zoveel variatie als Zuid-Afrika. En het is zo makkelijk te bereizen. Zuid-Afrika wordt wel eens ‘een wereld in één land’ genoemd en dat is terecht. Je vindt er vele nationale parken, wildreservaten, schitterende natuurgebieden, moderne steden, gezellige dorpjes en prachtige verlaten stranden.

Zuid-Afrika heeft als bijnaam de ‘Regenboognatie’. Die naam dankt het land vooral aan de veelzijdigheid en veelkleurigheid van land, bevolking en cultuur. Dit alles maakt Zuid-Afrika tot een ideale bestemming.
Zuid-Afrika is de enige Fair Trade bestemming in de wereld. TravelUnique biedt ook een aantal Fair Trade projecten aan.

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Zuid-Afrika

 

lijntje lang

Praktische informatie

 

Oriëntatie

Na aankomst zul je een korte introductie en een vierdaagse cursus volgen op het gebied van fotografie, dit is in de prijs inbegrepen. De korte introductie houdt in:

 • Samenvatting van de doelen van het fotografie project en jouw rol als vrijwilliger
 • Kennismaking met waar je zult verblijven
 • Een korte kennismaking met de overige projecten rondom het Krugerpark
 • Introductie over de Green Vision Foundation en de fotografie database
 • Aansluitend zal de wildleven fotografie cursus worden gegeven door een professioneel fotograaf, winnaar van diverse prijzen.
Ondersteuning

Gedurende je verblijf zul je ondersteund worden door een ervaren projectcoördinator, hij of zij is onderdeel van het grote African Impact team en zal je 24-uur per dag hulp kunnen bieden. Natuurlijk kun je ook altijd contact opnemen met het TravelUnique. Voor vertrek ontvang je de noodnummers waarop je altijd kunt bellen.

 

Accommodatie

Het adres waar je verblijf is: Olifants River Accommodation, Phalaborwa, Greater Kruger Area, 1380, Zuid-Afrika.

Je verblijft in Olifants River Camp in het hart van de Afrikaanse wildernis. Het is een traditionele bushlodge in een BIG 5 reservaat met alle faciliteiten en toebehoren die je nodig hebt voor een comfortabel en authentiek verblijf in Afrika.

Het team heeft een passie voor milieubehoud en dat wordt weerspiegeld in de manier waarop de lodge wordt gerund. Recycling, duurzaam gebruik van hulpbronnen, milieueducatie en het gebruik van lokaal geteelde producten en ethisch verantwoorde ingrediënten zijn allemaal belangrijke aspecten van het leven in Olifants River Camp.

De accommodatie bestaat uit 7 slaapzalen met uitzicht op de rivier de Olifants. Alle kamers hebben airco en badkamers. Er is een zwembad, een vuurplaats buiten waar braais (BBQ’s) worden georganisserd. Lounge plekken, evenals een kleine winkel waar je snacks en standaard toiletartikelen kunt kopen.

Er worden regelmatig evenementen georganiseerd, waaronder presentaties over natuurbehoud, filmavonden, documentaires, spelletjesavonden, zonsondergangavonden in de bush, quizavonden en gamedrives.

WiFi is beschikbaar in de hele lodge, maar je bevindt je in de bush, dus het kan traag en onbetrouwbaar zijn. Er zijn keuken-, huishoud-, en onderhoudsteams, evenals on-site projectcoördinatoren die 24 uur per dag, 7 dagen per week zorgen voor je welbevinden.

 

Maaltijden

Iedere dag ontvang je drie maaltijden in het vrijwilligershuis. Ontbijt wat bestaat uit toast en koffie/thee of uit muesli met yoghurt, je kunt dit zelf pakken. Lunch en diner worden klaargemaakt door een kok. Als je vroeg in de ochtend vertrekt, de beste tijd om goede wildfoto’s te maken, zul je een ontbijt/lunch pakket voor onderweg mee krijgen.

 

Hoe er te komen?

Je dient een vlucht te boeken naar Hoedspruit (Eastgate Airport) in Zuid-Afrika. Je kan het best eerst een vlucht boeken naar Johannesburg. Er zijn dagelijkse meerdere vluchten naar Johannesburg. Vanuit hier boek je een vlucht naar Hoedspruit of je neemt de shuttle bus (duur 6 uur).  Je wordt opgehaald op het vliegveld van Hoedspruit.

Op het vliegveld word je opgewacht door een vertegenwoordiger van African Impact. Het project start op zondag. Vanaf het vliegveld is het nog ongeveer 1 uur en 15 minuten rijden naar het project. Je terugvlucht kan je ook op zondag boeken.

 

Visum

Je hebt geen visum nodig voor Zuid-Afrika als je korter dan 90 dagen in het land verblijft. Bij de douane krijg je een sticker in je paspoort (let er op dat je minimaal 2 lege bladzijden in paspoort hebt). Hieraan zijn geen kosten verbonden. Het paspoort moet tenminste nog 30 dagen geldig zijn na terugkomst. Verder moet je een vliegticket hebben met bevestigde terug- of doorvlucht.

 

Geld

De munteenheid in Zuid-Afrika is de rand (ZAR). De rand is onderverdeeld in 100 cent en wordt uitgegeven in munten van 1, 2, 5, 10, 20 en 50 cent en 1, 2 en 5 rand en biljetten van 10, 20, 50, 100 en 200 rand.

Bekijk hier de huidige koers van de Zuid-Afrikaanse rand.

Euro’s kun je op veel plaatsen omwisselen, maar pinnen is voordeliger. Vergeet niet je pinpas aan te zetten voor geldopname buiten Europa! Op luchthavens en in steden en dorpen kun je vrij makkelijk pinnen. Mastercard en Visa worden op veel plaatsen geaccepteerd (niet bij benzinepompen, hier accepteert men alleen cash). Travellercheques worden redelijk geaccepteerd, maar bij banken moet je vaak lang in de rij staan en veel papieren invullen. Dus het beste is gewoon geld te pinnen. Terugwisselen van rand in harde valuta is geen probleem.

 

Internet

Er is WiFi beschikbaar in de lodge. De kosten bedragen ZAR 300 voor een week en ZAR 500 voor een maand. Je dient wel je eigen laptop mee te nemen of te lenen van een andere vrijwilliger.

 

Een dag uit het leven van een vrijwilliger…

Dit is slechts een voorbeeld hoe een dag er zou kunnen uitzien. Het kan zijn dat een dag er heel anders uitziet, afhankelijk van het aantal vrijwilligers op het project en de lokale behoefte. Daarom is flexibiliteit een hele goed eigenschap van een vrijwilliger.

05.00 / 05.30 uur: opstaan en je klaarmaken voor de ochtend gamedrive

06.00 uur: afhankelijk van het schema zul je naar het te fotograferen gebied vertrekken, of door de wildernis een trektocht houden of op gamedrive

09.30 uur: terug voor ontbijt en edit je foto’s

12.30 uur: lunchtijd

13.00 of 14.00 uur: start van het middag project, dit kan een natuurbehoud activiteit zijn in de plaatselijke gemeenschap

16.30 uur: einde van de werkdag. Je wordt opgehaald en naar het huis gebracht, hier wordt de dag geëvalueerd en het schema voor de volgende dag doorgenomen

18.30 uur: avondeten in het vrijwilligershuis, na het eten kan je de vijf beste foto’s aan je mede vrijwilligers presenteren

 

Fotografie project, Krugerpark, Zuid-Afrika

Fotografie project, Krugerpark, Zuid-Afrika, ©AI

lijntje lang

Prijs 2023

 

Voor 4 weken: € 2995

 

Deelname aan het fotografie project is 4 weken. Hierna kan er indien gewenst, worden deelgenomen aan het Big Five project tot aan maximaal 12 weken. Je bent dan bij dit project verantwoordelijk voor de fotografie. Ook kan je er voor kiezen om deel te nemen aan een project in Kaapstad of een ander land in Zuidelijk Afrika. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Klik hier voor het Big Five project.

Er zijn bij TravelUnique geen boekings- of administratie of reserveringskosten en geen toeslag als je vertrekt in het hoogseizoen.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Transport vanaf het vliegveld van Hoedspruit
 • Oriëntatie programma
 • Fotografie cursus
 • Accommodatie
 • Drie maaltijden per dag
 • Schoonmaakservice gedurende je verblijf
 • Assistentie van de projectcoördinator
Niet bij de prijs inbegrepen
 • Verzekeringen
 • Vliegticket
 • Eventueel shuttle bus
 • Limonade en sterke drank
 • Wasservice
 • Kosten Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Excursies

 

Mee te nemen apparatuur
 • Een SLR digitale camera met minimaal een 18 – 55 mm lens plus batterij oplader
 • Externe hard drive (minimaal 100GB)
 • Laptop (met Lightroom software)
 • Aangeraden wordt een tripod mee te nemen
lijntje lang

Startdata 2023 & 2024 en aankomsttijden

 

Het fotografie project kan worden geboekt voor 4 weken. Het is mogelijk aansluitend deel te nemen aan het Big Five project. Je verblijft dan op dezelfde locatie in dezelfde accommodatie. Mocht je hier in interesse hebben neem dan contact met ons op voor de juiste prijs. Je kan natuurlijk aansluitend ook kiezen voor een ander project in Zuid-Afrika of bijvoorbeeld in Zimbabwe, Zambia of Namibië.

 

De cursus start in 2023 op de volgende data:

22 januari, 19 februari, 19 maart, 16 april, 14 mei, 11 juni, 9 juli, 6 augustus, 3 september, 1 oktober, 29 oktober, 26 november en 24 december 2023.

 

De cursus start in 2024 op de volgende data:

21 januari, 18 februari, 17 maart, 14 april, 12 mei, 9 juni, 7 juli, 4 augustus, 1 september, 29 september, 27 oktober, 24 november en 22 december 2024.

Zie ‘hoe er te komen’ voor de juiste aankomst- en vertrektijden en de luchthaven waarop je dient aan te komen. Mocht je hier vragen over hebben, dan horen we dat graag. We kunnen je ook helpen bij het boeken van een ticket!

 

Fotografie project krugerpark,zuid-afrika

Fotografie project, Krugerpark, Zuid-Afrika, ©AI

lijntje lang

Downloads

 

Wil je de Engelstalige brochure over het fotografie project in het Krugerpark, Zuid-Afrika ontvangen? Neem dan contact met ons op

Klik hier voor de Facebook pagina van dit project

 

lijntje lang

 

button boeken donkergrijs

Lees voor het boeken van dit fotografie project onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor meer informatie. Bij het boeken van een project ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden.

 

Vergelijkbare projecten
 • Fotografie project, Gweru, Zimbabwe. Klik hier voor het project
 • Fotografie project. Victoria Fall, Zimbabwe. Klik hier voor het project

 

Fotogalerij

 

fotografie project krugerpark zuid-afrika-2fotografie project Krugerpark zuid-afrika-1

AI fotografie project krugerpark zuid-afrika Ilse Schaffers

Fotografie project, ©Ilse Schaffers

fotografie project krugerpark zuid-afrika-4

 

Meer informatie

Mocht je na het lezen van deze projectomschrijving vragen hebben over dit fotografie project dan kun je altijd contact met ons opnemen per telefoon of per mail. Ook is het mogelijk om een afspraak te maken om het project door te spreken, hier zijn uiteraard geen kosten aan verbonden. Ilse Schaffers, oud-vrijwilligster bij dit project, is graag bereid vragen over dit project te beantwoorden. Ook is het mogelijk om meer foto’s te ontvangen.

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner African Impact en van Ilse Schaffers, oud-vrijwilligster.

 

Comments
 1. Therese

  23 juli 2015 - 16:49

  Ilse Schaffers, Fotografie project, Krugerpark, juni/juli 2015
  Hey Therese,

  Het was super, maar dat heb je al kunnen lezen! Ik heb veel gedaan, veel gezien, veel geleerd over het land, de mensen maar vooral over mezelf. De mensen daar hebben me echt het gevoel gegeven welkom te zijn. Ik voelde me thuis. Heerlijk 4 weken geen nieuws, stress, op de klok leven etc. Ik ga zeker terug!
  Over jouw hulp en informatie heb ik helemaal geen tips, je doet het super. Mijn verblijf was zelfs beter dan ik mezelf had voor kunnen stellen. Ik heb genoten!!!!!!!!
  Wanneer ik nog meer mensen kan enthousiasmeren door bijvoorbeeld contactpersoon voor je te zijn dan hoor ik dat graag. Ik wil graag nog meer mensen die kant op hebben. Ze kunnen daar alle hulp gebruiken die ze kunnen krijgen!

  Groet,

  Ilse

 2. Therese

  7 april 2016 - 10:30

  Kaat Nobelen, Fotografie project, Krugerpark, maart 2016
  Hoi Therese,

  Nou dat wennen valt niet mee hoor. Ik heb het heel erg naar mijn zin gehad. Moet wel zeggen dat ik heel erg blij was met mijn 1-persoonskamer. Kun je toch af en toe wat afstand nemen. Ennuh foto’s, t zijn er 15.000 geworden. Ben ik dus wel even mee bezig.
  Ik vond dat je alles prima geregeld hebt. Daar was ik heel blij mee. Echter je kunt toekomstige klanten wel laten weten, dat ze niet perse handdoeken mee hoeven te nemen. Je krijgt per week 1 grote en 1 kleine handdoek.
  Bedankt en wellicht tot een volgende keer.

  groetjes, Kaat Nobelen