Fotografie stage, Zuid-Afrika

Stage: Fotografie stage, Greater Kruger Area, Zuid-Afrika

Deelname mogelijk: 8 – 12 weken, op vast startdata

Prijzen staan in de tekst vermeld

Logo AI new

Projectcode : TUS05/AIFS

 

button boeken donkergrijs

lijntje lang

De stage

 

De stage kort samengevat
 • Plaats: Greater Kruger Area, Zuid-Afrika
 • Accommodatie: Dumela Lodge
 • Stage: wildlife fotografie stage
 • Duur: tussen de 8 – 12 weken
 • Leeftijd: minimaal 18 jaar
 • Voertaal: Engels
 • Kenmerk: goed georganiseerde stage in het grootste wildpark van Zuid-Afrika, dit is een ‘low risk’ malaria gebied
 • Let op! Het is ook mogelijk om hier deel ten nemen aan het Fotografie project gedurende 4 weken. Klik hier voor meer info
 • Update: vanwege de Coronacrisis is deelname aan deze stage waarschijnlijk mogelijk vanaf 4 juli 2021

 

Algemene informatie fotografie stage, Zuid-Afrika

Fotografie is een krachtig middel om een boodschap over te brengen. Dit project ondersteunt natuurbehoud initiatieven en community belangen. Je leert bij deze stage niet alleen het wildleven goed te fotograferen maar ook om samen te werken. De foto’s die je maakt worden ingezet om aan te tonen wat een mens-dier conflict doet met de natuur, hoe bepaalde soorten dieren dreigen uit te sterven en wat dit betekent voor de mens. Natuurlijk leer je ook de perfecte foto te maken. Je leert wat voor een uitdaging is om wilde dieren goed op de foto te krijgen en dit in The Greater Kruger Area, het grootste natuurpark van Zuid-Afrika. Meer info? Klik hier voor een YouTube filmpje over deze stage.

 

Wat is er bereikt?
 • Een samenwerking met WWF (World Wildlife Fund) in Zuid-Afrika die de foto’s van vrijwilligers en stagiaires gebruiken in hun campagnes
 • Er zijn 1231 professionele foto’s beschikbaar gesteld aan de partner, Eco Children. Hier door konden zij hun organisatie promoten en lokaal en internationaal aandacht vragen voor natuurbehoud en onderwijs
 • Het plaatsen van artikelen en foto’s in The Klaserie Chronicle
 • Het verzorgen van lessen voor lokale schoolkinderen
 • Het creëren van de nieuwsletters voor de partners
Deze stage is iets voor je als je interesse hebt in:
 • Fotograferen onder begeleiding van een ervaren mentor
 • Wild leven in Afrika
 • Het opbouwen van een portfolio
 • In het gedrag van dieren te bestuderen en de verhoudingen tussen mens en dier te leren begrijpen
 • In het leren van diverse disciplines op het gebied van fotografie
 • Inzetten van je foto’s voor natuurbehoud initiatieven
 • Het editen van foto’s

 

De vier pijlers van dit project
 1. Fotografie. Houd er rekening dat je vroeg moet opstaan omdat de focus ligt op het fotograferen van groot wild. Daarnaast leer je ook kleine dieren te fotograferen evenals landschappen en mensen
 2. Persoonlijke opdrachten. De opdracht wordt samen met je mentor voor je opgesteld. Dit kan zijn het maken van een fotoboek, of het creëren van een website of een tentoonstelling van je werk, etc.
 3. Foto editing. Je leert meer over het bewerken van je foto’s
 4. Natuurbehoud onderwijs. Natuurbehoud is alleen mogelijk als de lokale bevolking erbij wordt betrokken. Daarom geef je op lagere- en middelbare scholen onderwijs om meer aandacht te vragen voor natuurbehoud

 

Redenen om voor deze fotografie stage te kiezen
 1. Je draag bij aan een database met foto’s voor natuurbehoud doeleinden
 2. Draag je kennis over natuurbehoud uit, leer kinderen hun leefomgeving te waarderen met informatieve foto’s
 3. Ontwikkel je vaardigheden door les te krijgen van een professioneel fotograaf
 4. Draag natuurbehoud uit, help mee gebieden schoon te maken zodat flora en fauna zich kan ontwikkelen
 5. Leer van onze professionele gidsen meer over flora en fauna
 6. Bouw een portfolio op met beelden van The Big Five en beelden van de plaatselijke, kleurrijke bevolkin
 7. Maak wandelingen in de wildernis om foto’s te maken van Afrikaans wildleven
 8. Verlaat Zuid-Afrika met honderden foto’s

 

Locatie

Dit project bevindt zich niet in het Krugerpark maar in The Greater Kruger Area. Het Krugerpark ligt op ongeveer 5 uur rijden vanaf Johannesburg. Het Krugerpark is 380 km lang, 60 km breed en heeft een totale oppervlakte van ongeveer 20.000 km2. Het park bevat 25 kampen, waarvan 12 grote kampen zoals Skukuza, Lower Sabie en Satara. Alle kampen zijn omheind. Alleen in deze kampen, en op aangewezen plaatsen zoals picknickplaatsen als Tshokwane, is het toegestaan voor bezoekers om uit de auto te stappen.

Naast de grootte is dit park ook bekend om de grote variatie aan diersoorten. Hiervan zijn de zogenaamde ‘Big Five’ het meest bekend: de leeuw, de buffel, het luipaard, de neushoorn en de Afrikaanse olifant. Van deze laatste leeft in het Krugerpark de grootste populatie ter wereld. In 2003 telde het park 11.700 Afrikaanse olifanten. Naast deze vijf dieren zijn er ook nog vele andere, zoals de giraffe, het nijlpaard, de koedoe, de impala, de wilde hond, de zebra, de jachtluipaard, de hyena, de krokodillen, de bavianen en diverse vogelsoorten.

 

 Weer

Zuid-Afrika heeft een klimaat dat voor reizigers ideaal is: het hele jaar kan het land bezocht worden. De zomer op het zuidelijk halfrond, waar Zuid-Afrika gelegen is, loopt van december tot en met februari. Dit is de periode waarin ook de meeste neerslag valt. Nat is het land zeker niet. In en rondom Kaapstad, aan de zuidwestkust, is het ‘s zomers droog. De zomers zijn aangenaam warm met 25°C aan de kust en tegen de 30°C landinwaarts. Het westelijke gedeelte, waar de Kalahariwoestijn ligt, is het warmst (35°C). In de winter, juni tot september, zakt het kwik tot 20°C. Aan de zuidwestkust is het dan nog wat koeler.

 

Eisen

De minimum leeftijd is 18 jaar. Voor iedere stage is een VOG verplicht. Je dient een goede conditie te hebben omdat er diverse wandelingen door de wildernis zijn. Denk aan drie uur durende wandelingen over heuvels en ongelijke paden, ook moet er soms gegraven worden tijdens het natuurbehoud gedeelte van het project. Belangrijk is dat je een “creative eye” hebt.

Vereiste ervaring: een enthousiaste hobby fotograaf met interesse in het wildleven. Fotografie kennis is meegenomen maar niet vereist. Dit project is geschikt voor zowel beginnende fotografen als voor professionele fotografen.

Je zult geleerd worden je foto’s te bewerken met Photoshop/Lightroom en een groot deel van je tijd tijdens je verblijf zal je bezig zijn met het bewerken van foto’s. Om deze reden is basis computerkennis een vereiste.

Je wordt verzocht je eigen fotografie uitrusting meenemen, een SLR digitale camera met een lens van 18-55 mm, batterij oplader en een 2GB memory card. Ervaringen uit het verleden hebben geleerd dat een statief en een digitaal opslag apparaat (op zijn minst 4GB flash drive of external drive) ook essentieel zijn om mee te nemen. Daarnaast dien je zelf een laptop mee te nemen.

Verder is een positieve en flexibele houding zeer belangrijk evenals een passie voor de natuur en voor fotografie.

Voor je deelname wordt bevestigd ontvangen we graag een Engelstalig CV en een motivatie brief. Ook ontvangen we graag 10-20 van je beste foto’s (dit kan verzonden worden via weTransfe.com). De foto’s dienen in JPEG formaat te worden aangeleverd en niet groter zijn dan 5 MB. Een Skype gesprek maakt onderdeel uit van de procedure.

 

Belangrijk!

Zorg ervoor dat je op je laptop ‘Lightroom’ hebt staan. Als je dit programma nog moet downloaden bij aankomst bij het project duurt dit gemiddeld 2 dagen, dit door een trage internetverbinding.

 

African Impact

Bij aankomst bij je stage word je door African Impact gevraagd de ‘Terms and Conditions & Code of Conduct’ te lezen en te ondertekenen. Je tekent o.a. voor de volgende zaken:

 • Dat African Impact niet verantwoordelijk is voor ongevallen, kwijt geraakte spullen, ziekten, etc.
 • Je zelf verantwoordelijk bent voor een geldig paspoort, visum, etc.
 • Als je voortijdig het project verlaat je geen recht hebt op een terugbetaling van je geld
 • Dat je je houdt aan de Gedragsregels (Code of Conduct)

Wil je voor aanvang van je stage de regels ontvangen, neem dan contact met ons op.

 

Flexibiliteit

De werkzaamheden genoemd in deze omschrijving zijn altijd onder voorbehoud. Werktijden en activiteiten kunnen per dag en per periode verschillen. Wees dus flexibel.

Onderstaande foto is gemaakt door Ilse Schaffers, deelneemster aan dit project, juni/juli 2015. Ilse is altijd bereid om meer informatie te verschaffen over deze fotografie stage. Neem contact met ons op voor haar emailadres.

 

Ilse Schaffers fotografie project krugerpark zuid-afrika-6

Fotografie stage, Zuid-Afrika, ©Ilse Schaffers

lijntje lang

Landeninformatie

 

Zuid-Afrika

Er is geen land met zoveel variatie als Zuid-Afrika. En het is zo makkelijk te bereizen. Zuid-Afrika wordt wel eens ‘een wereld in één land’ genoemd en dat is terecht. Je vindt er vele nationale parken, wildreservaten, schitterende natuurgebieden, moderne steden, gezellige dorpjes en prachtige verlaten stranden.

Zuid-Afrika heeft als bijnaam de ‘Regenboognatie’. Die naam dankt het land vooral aan de veelzijdigheid en veelkleurigheid van land, bevolking en cultuur. Dit alles maakt Zuid-Afrika tot een ideale bestemming.
Zuid-Afrika is de enige Fair Trade bestemming in de wereld. TravelUnique biedt ook een aantal Fair Trade projecten aan.

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Zuid-Afrika

lijntje lang

Praktische informatie

 

Oriëntatie

Na aankomst zal je een korte introductie krijgen. Dit gaat over:

 • Samenvatting van de doelen van de fotografie stage
 • Kennismaking met je mentor
 • Kennismaking met waar je zal verblijven
 • Een korte kennismaking met de overige projecten rondom het Krugerpark
 • Introductie over de Green Vision Foundation en de fotografie database
Ondersteuning

Gedurende je verblijf zal je ondersteund worden door een ervaren mentor, hij of zij is onderdeel van het grote African Impact team en zal je 24-uur per dag hulp kunnen bieden. Natuurlijk kun je ook altijd contact opnemen met het TravelUnique. Voor vertrek ontvang je de noodnummers waarop je altijd kunt bellen.

 

Accommodatie

Gedurende de weken van je verblijf bij deze fotografie stage zal je logeren in de Bushriver Lodge, een volledig ingerichte accommodatie 90 minuten rijden vanaf het Krugerpark. Het is een lodge in safari stijl met alles wat je nodig hebt voor een comfortabel verblijf. Bijvoorbeeld een zwembad, warm water douches, WiFi en een terras om de sterren te bekijken. De Bushriver Lodge bevindt zich in een gebied genaamd Lowveld, dit betekent warme zomers (oktober – maart) en droge en zonnige winters (april – september).

 

Accommodatie upgrade

Er zijn vier rondavels bij dit project, die in tijden dat het druk is als extra accommodatie worden ingezet. In een rustige periode kan je een rondavel (voor 2 personen) boeken als je liever een eigen accommodatie hebt. De rondavels hebben geen muskietennetten beschikken over een eigen badkamer en hebben airco. Neem contact met ons op voor de juiste prijs voor een eigen kamer.

 

Maaltijden

Iedere dag ontvang je drie maaltijden. Ontbijt wat bestaat uit toast en koffie/thee of uit muesli met yoghurt, je kunt dit zelf pakken. Lunch en avondeten worden klaargemaakt door een kok. Als je vroeg in de ochtend vertrekt, de beste tijd om goede wildfoto’s te maken, zal je een ontbijt/lunch pakket voor onderweg mee krijgen.

 

Hoe er te komen?

Je dient een vlucht te boeken naar Nelspruit in Zuid-Afrika. Je kan het best eerst een vlucht boeken naar Johannesburg. Er zijn dagelijkse meerdere vluchten naar Johannesburg. Vanuit hier boek je een vlucht naar Nelspruit, naar Kruger Mpumalanga International Airport (Nelspruit Airport). Je wordt opgehaald op het vliegveld van Nelspruit.

Het is ook mogelijk om te landen op het vliegveld van Hoedspruit (Eastgate Airport). Echter Nelspruit heeft de voorkeur.

Op het vliegveld word je opgewacht door een vertegenwoordiger van African Impact. Het project start op zondag. Aankomst is voor 13.30 uur. Vanaf het vliegveld is het nog ongeveer 2 uur rijden naar het project. Voor de terugvlucht ben je op zondag rond 10.30 uur op het vliegveld. Vluchten vanaf 12.00 kunnen geboekt worden.

 

Visum

Je hebt geen visum nodig voor Zuid-Afrika als je korter dan 90 dagen in het land verblijft. Bij de douane krijg je een sticker in je paspoort (let er op dat je minimaal 2 lege bladzijden in paspoort hebt). Hieraan zijn geen kosten verbonden. Het paspoort moet tenminste nog 30 dagen geldig zijn na terugkomst. Verder moet je een vliegticket hebben met bevestigde terug- of doorvlucht.

 

Geld

De munteenheid in Zuid-Afrika is de rand (ZAR). De rand is onderverdeeld in 100 cent en wordt uitgegeven in munten van 1, 2, 5, 10, 20 en 50 cent en 1, 2 en 5 rand en biljetten van 10, 20, 50, 100 en 200 rand.

Bekijk hier de huidige koers van de Zuid-Afrikaanse rand.

Euro’s kun je op veel plaatsen omwisselen, maar pinnen is voordeliger. Vergeet niet je pinpas aan te zetten voor geldopname buiten Europa! Op luchthavens en in steden en dorpen kun je vrij makkelijk pinnen. Mastercard en Visa worden op veel plaatsen geaccepteerd (niet bij benzinepompen, hier accepteert men alleen cash). Travellercheques worden redelijk geaccepteerd, maar bij banken moet je vaak lang in de rij staan en veel papieren invullen. Dus het beste is gewoon geld te pinnen. Terugwisselen van rand in harde valuta is geen probleem.

 

Internet

Er is WiFi beschikbaar in de lodge. De kosten bedragen ZAR 300 voor een week en ZAR 500 voor een maand. Je dient wel je eigen laptop mee te nemen of te lenen van een andere vrijwilliger. Of check je mails in de weekenden bij een internet café.

 

fotografie stage zuid-Afrika

Fotografie stage, Zuid-Afrika, ©AI

lijntje lang

Prijzen 2021

 

De prijzen voor de fotografie stage in The Greater Kruger Area bedragen:

8 weken: € 4595

9 weken: € 4995

10 weken: € 5395

11 weken: € 5795

12 weken: € 6195

Er zijn bij TravelUnique geen boekings- of administratie of reserveringskosten en geen toeslag als je vertrekt in het hoogseizoen.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Transport vanaf- en naar het vliegveld van Nelspruit of Hoedspruit
 • Oriëntatie programma
 • Fotograferen onder begeleiding van een mentor
 • Accommodatie
 • Drie maaltijden per dag: ontbijt, lunch en avondeten
 • Schoonmaak service gedurende je verblij
Niet bij de prijs inbegrepen
 • Verzekeringen
 • Vliegticket naar Nelspruit
 • Persoonlijke items zoals kleding, cadeautjes, etc.
 • Limonade en sterke drank
 • Was service (ZAR 70 per zak), je dient je eigen ondergoed te wassen
 • Visa bij bezoek aan andere Afrikaanse landen of bij een verblijf langer dan drie maanden
 • Kosten Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Excursies
 • Ophalen en wegbrengen naar het vliegveld op afwijkende tijden
Mee te nemen apparatuur
 • Een SLR digitale camera met minimaal een 18 – 55 mm lens plus batterij oplader
 • Externe hard drive (minimaal 100GB)
 • Laptop (met Lightroom software)
 • Aangeraden wordt een tripod mee te nemen
lijntje lang

Startdata 2021 en aankomsttijden

 

De fotografie stage kan worden geboekt voor een periode van 8 – 12 weken.

 

De stage start in 2021 op de volgende data:

Zondag 11 juli, 8 augustus, 5 september, 3 oktober en 31 oktober 2021.

Zie bij ‘hoe er te komen’ de juiste aankomst- en vertrektijden en de luchthaven waarop je dient aan te komen. Mocht je hier vragen over hebben, dan horen we dat graag!

Houd er rekening mee dat op een Public Holiday het programma er anders uit kan zien. Vaak is dit een vrije dag.

 

fotografie stage krugerpark zuid-afrika

Fotografie stage, Zuid-Afrika, ©AI

lijntje lang

Downloads

Download hier de Engelstalige brochure over de fotografie stage in het Krugerpark, Zuid-Afrika

Klik hier voor de Facebook pagina van dit project/stage

 

lijntje lang

 

button boeken donkergrijs

Lees voor het boeken van deze fotografie stage onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor meer informatie. Bij het boeken van een stage ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden.

 

Vergelijkbare projecten of stages
 • Fotografie project, Gweru, Zimbabwe. Klik hier voor het project
 • Fotografie project. Victoria Fall, Zimbabwe. Klik hier voor het project

 

Fotogalerij

 

fotografie project krugerpark zuid-afrika-2fotografie project Krugerpark zuid-afrika-1

fotografie project krugerpark zuid-afrika-4AI fotografie project krugerpark zuid-afrika Ilse Schaffers

Meer informatie

Mocht je na het lezen van dit programma vragen hebben over deze fotografie stage dan kun je altijd contact met ons opnemen per telefoon of per mail. Ook is het mogelijk om een afspraak te maken om het project door te spreken, hier zijn uiteraard geen kosten aan verbonden. Ilse Schaffers, oud-vrijwilligster bij dit project, is graag bereid vragen over dit project te beantwoorden. Ook is het mogelijk om meer foto’s te ontvangen.

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze informatie. Hoewel bij de samenstelling van deze omschrijving de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner African Impact (AI) en van Ilse Schaffers, oud-vrijwilligster.

 

Comments are closed.