Game Park Management project, Zimbabwe

Project: Game Park Management project, Victoria Falls, Zimbabwe

Deelname mogelijk: minimaal 2 weken en maximaal 12 weken, gedurende het hele jaar

Prijzen staan in de tekst vermeld

Projectcode : TU22/VFL

 

button boeken donkergrijs

lijntje lang

HET PROJECT

 

Het project kort samengevat
 • Plaats: Victoria Falls,  Zimbabwe
 • Accommodatie: gedeelde accommodatie
 • Type project: Leeuwen- en Game Park Management project
 • Duur: 2 – 12 weken
 • Leeftijd: minimaal 17 jaar
 • Aantal vrijwilligers: maximaal 10
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: kleinschalig, goed georganiseerd project in een prachtige omgeving met de focus op leeuwen research
 • Update: dit project is geopend!

 

Informatie Game Park Management, Victoria Falls, Zimbabwe

Dit project bestaat uit twee onderdelen: leeuwen research en Game Park Management.

Bij dit project heb je de kans te werken met leeuwen in een prachtige omgeving. Je wordt betrokken bij onderzoek naar het gedrag van de leeuw in zijn natuurlijke omgeving. Belangrijk bij dit project is ook het onderwijzen van natuurbehoud aan de lokale gemeenschap en het meehelpen in het National Park. Deze werkzaamheden zijn gericht op het managen van een Game Park.

Belangrijk om te melden: bij dit project wordt er niet gewandeld en/of geknuffeld met leeuwen.

 

Het leeuwen research programma

In 1975 trokken 200.000 leeuwen rond over het Afrikaanse Continent. Volgens schattingen waren er in 2002 nog tussen de 23.000 en 39.000 leeuwen over. Een achteruitgang van 80 – 90% in minder dan 40 jaar.

African Impact werkt samen met ALERT, the African Lion & Environment Research Trust, een non-profit organisatie toegewijd aan het behoud van de Afrikaanse leeuw. ALERT ondersteunt het Rehabilitatie & Release programma opgericht in Antelope Park in Zimbabwe.

 

ALERT

Ze zoeken oplossingen om het probleem van de snelle verdwijning van de leeuwenpopulatie aan te pakken. Dit door leeuwen in goede Nationale parken en reservaten terug te plaatsen aan de hand van een uniek drie stappen programma.

Dit leeuwen research programma is veelzijdig doordat ALERT ervan overtuigd is dat de leeuw kan overleven met een levensvatbaar aantal gezonde exemplaren. Dit betekend wel dat er een goede omgeving moet zijn waar er gejaagd kan worden door de leeuw. Ook de mensen/gemeenschappen woonachtig in het leefgebied van de leeuw moeten doordrongen van het feit dat de leeuw beschermt dient te worden.

 

Overige organisaties

Om dit te bereiken omvat het programma betrokkenheid van ‘The Conservation Centre for Wild Africa’ (CCWA) en het ALERT Communities Trust (ACT). Dit om er zeker van te zijn dat de natuurlijke leefomgeving van de leeuwen beschermt wordt, dat er onderzoek plaatsvindt en dat gemeenschappen die aan deze natuurlijke leefomgeving grenzen stap voor stap worden betrokken bij de projecten met als doel de instandhouding van het wildleven in Afrika.

Bij dit project ligt erg de nadruk, naast leeuwen research, op onderwijs over natuurbehoud en het ontwikkelen van natuurbehoud initiatieven om de plaatselijke bevolking te betrekken bij het beschermen van de leeuwen. Daarnaast zijn er diverse werkzaamheden gepland in het National Park.

 

Het Lion Release Program / het leeuwen research project

Het doel van het Lion Release Program/ leeuwen research is het herstellen van de leeuwen populatie in Oost- en Zuidelijk Afrika door initiatieven te ontplooien die ook voor de lokale gemeenschappen profijt oplevert. Het ALERT Lion Research programma vindt ook plaats in Gweru, Zimbabwe.

 

Release stage

In een gebied van 10.000 hectare kunnen de leeuwen in een natuurlijk sociaal systeem leven in een gebied met voldoende wild. Hier wordt hun gedrag onderzocht. Er is echter geen menselijk contact tussen mens en leeuw. Op dit moment zijn er twee roedsels vrij gelaten in dit gebied. Deze leeuwen hebben weer jongen die in het wild geboren zijn. De leeuwen die weer kunnen worden uitgezet in het wild worden zorgvuldig geselecteerd. Het gaat hier om leeuwen met genen/bloedlijnen die ziektevrij zijn.

 

Dagtaken

Als vrijwilliger in Victoria Falls zal je bij diverse aspecten van een natuurbehoud project betrokken worden. Het is geen project wat alleen gericht is op de leeuwen. Ook het contact met de lokale gemeenschap is een belangrijk onderdeel van het project.

 

Onderzoek

Als onderdeel van het programma worden er diverse onderzoeken verricht om tot een beter begrip te komen omtrent het gedrag van de leeuw en de ecologie. De leeuwen geobserveerd in hun natuurlijke omgeving.

Deze data worden gebruikt om beslissingen te maken betreffende het uitzetten van deze dieren in het wild en hoe ze het beste te verzorgen. Vrijwilligers zullen de onderzoekers assisteren in het verkrijgen en het analyseren van de gegevens.

Het aantal uren dat wordt besteed aan onderzoek is afhankelijk van de situatie op dat moment. Onderzoek kan inhouden:sporen- en karakteronderzoek en de groei van de leeuwen. Je zult alle training krijgen die nodig is om er voor te zorgen dat je goede onderzoeksresultaten boekt.

 

Game Park Management

Samen  met het onderzoeksteam werk je in het National Park mee aan diverse natuurbehoud activiteiten. Dit kan zijn:

 • Het ontwikkelen van nieuwe waterputten of de renovatie van bestaande
 • Verwijderen van vallen geplaatst door stropers
 • Onkruid verwijderen in het Victoria Falls Rain Forest

Belangrijk om te melden is dat de werkzaamheden worden uitgevoerd samen met medewerkers van het National Park. Zij bepalen wat er dient te gebeuren op het betreffende tijdstip. Wees daarom flexibel!

 

Onderwijs over natuurbehoud

Belangrijk bij natuurbehoud is om de lokale bevolking hierbij te betrekken. Daarom geef je voorlichting aan kinderen op scholen over natuurbehoud. Je werkt hierbij op lokale scholen of de lokale scholen komen naar het project toe. Aan de kinderen wordt het belang van een leeuwen research project uitgelegd.

 

Hoogtepunten van het project
 • Ervaar de Afrikaanse bush op een heel speciale manier
 • Dompel je onder in de Zimbabwaanse cultuur
 • Assisteer bij activiteiten die nodig zijn bij de zorg voor deze magnifieke dieren
 • Verblijf in de buurt van de prachtige Victoria Watervallen
 • Je hebt de mogelijkheid om de nacht door te brengen op je eigen eiland in het midden van de Zambezi Rivier en wakker te worden door het geluid van de nijlpaarden, te bungee jumpen van de Victoria Falls brug of een helicopter vlucht te maken boven deze indrukwekkende watervallen
 • Leer kinderen meer over natuurbehoud en leeuwen research
 • Maak (internationale) vrienden voor het leven

 

Locatie

De locatie is in Victoria Falls nabij de Victoria Watervallen in Zimbabwe. Victoria Falls ligt op een vier landen punt. Aan de overkant ligt Livingstone, Zambia. Ook is vanuit Victoria Falls de Caprivi strook van Namibië te bereizen en het Chobe National Park in Botswana.

 

Het weer

Zimbabwe ligt op het zuidelijk halfrond en grenst ondermeer aan Zuid-Afrika. Het grootste gedeelte van het land wordt bedekt door een bergplateau. Hierdoor wordt het subtropische klimaat wat gematigd. De temperaturen schommelen gedurende het jaar tussen de 20 en 30°C. De droge en koele periode loopt van april tot en met oktober. Dit is veruit de beste tijd om het land te bezoeken. Van november tot en met maart is het warm en vochtig, en vallen er van tijd tot tijd pittige buien.

 

Volunteer Encounter

Bij aankomst bij je vrijwilligersproject word je door Volunteer Encounter gevraagd de Terms and Conditions & Code of Conduct te lezen en te ondertekenen. Je tekent o.a. voor de volgende zaken:

 • Dat Volunteer Encounter niet verantwoordelijk is voor ongevallen, kwijt geraakte spullen, ziekten, etc.
 • Je zelf verantwoordelijk bent voor een geldig paspoort, visum, etc.
 • Als je voortijdig het project verlaat je geen recht hebt op een terugbetaling van je geld
 • Je je houdt aan de Gedragsregels (Code of Conduct)

Wil je voor aanvang van je project de regels ontvangen, neem dan contact met ons op.

 

Eisen

De minimum leeftijd voor dit project is 17 jaar. Mocht je 17 jaar zijn en willen deelnemen aan het project dan dienen je ouders een formulier in te vullen waarbij ze toestemming geven tot deelname aan het project. De maximum leeftijd van de vrijwilliger is afhankelijk van zijn of haar gezondheid. Ervaring is niet vereist. Wel een grote belangstelling voor het wildleven en natuurbehoud. Daarnaast is voor deelname aan ieder project van TravelUnique een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) verplicht. Ook als je bij een natuurbehoud project werkzaam bent.

 

AI Big Five project-1

Game Park Management project, Victoria Falls, Zimbabwe, ©AI

lijntje lang

 Landeninformatie

 

Zimbabwe

Zimbabwe ligt in zuidelijk Afrika tussen Zuid-Afrika en Zambia. Het land is helemaal ingesloten door land en grenst aan Botswana, Mozambique, Zambia en Zuid-Afrika. De oppervlakte is 390.580 vierkante kilometer.Het is daarmee ongeveer 9,4 keer zo groot als Nederland.

In dit prachtige land vind je in de wildparken leeuwen, giraffen, elanden, waterbokken, zebra’s en ander wild. De grote koedoe is het nationale dier van Zimbabwe.

In het Hwange National Park tref je de grootste kuddes olifanten en buffels van Afrika aan. In het Lake Mutirikwi National Park, bij Masvingo leven nog de zeldzame witte neushoorn, oribies en nyala’s.

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Zimbabwe
lijntje lang

Praktische informatie 

 

Ondersteuning

Gedurende je verblijf heb je de hulp van een ervaring projectmanager en projectcoördinator. Hij of zij is 24 per dag beschikbaar om je te helpen met problemen en/of vragen. Vooraf ontvang je van TravelUnique alle benodigde informatie. Bij aankomst bij het project volgt er een introductie. Dit houdt in:

 • Dat je een handboek ontvangt met alle benodigde informatie over het project en de omgeving
 • Er kennis wordt gemaakt met de lokale staf
 • Je leert hoe gegevens te verzamelen en te verwerken
Accommodatie

Je zal verblijven op de research locatie in tenten. Er zijn 9 tenten en twee tenten extra voor diegene die een privé accommodatie boeken. Er zijn 4 toiletten, 4 douches en 4 wastafels. In de avonden kan je rond het kampvuur zitten en overzie je het een waterdrinkplaats voor dieren.

 

Maaltijden

Je krijgt drie maaltijden per dag. Belangrijk om te weten is dat in deze landelijke omgeving is eten vaak simpel maar voedingsrijk is. Laat ons voor vertrek weten als er speciale dieet wensen of allergieën zijn

 

Hoe er te komen?

Vlieg vanaf Johannesburg, Zuid-Afrika naar Victoria Falls in Zimbabwe. Heb je hulp nodig bij het boeken van ticket? Neem dan contact met ons op.

 

Visum

Bij aankomst in Zimbabwe dien je visum aan te vragen. Een visum dien je contant te betalen, de kosten bedragen $30 (dit bedrag kan nog wel eens wijzigen).

Vrijwilligers kunnen maximaal 4 weken bij dit project verblijven. Echter, diegene die langer dan vier weken blijven (bijvoorbeeld omdat je aansluitend en ander project in Victoria Falls hebt geboekt), hebben een extra vergunning nodig van Immigrations. Je krijgt dan een “Temporary Employment Permit”. Dit dient contant voldaan te worden door de vrijwilliger en bedraagt $500. Een medewerker van Volunteer Encounter zal je helpen bij het verkrijgen van een permit. Uit kosten overweging is het verstandig om maximaal 4 weken bij dit project te verblijven. Hierna kan je vrij makkelijk naar Livingstone in Zambia afreizen om hier deel te nemen aan een vrijwilligersproject.

Bij aankomst dien je dan wel een ‘double entry’ visum aan te schaffen.

 

Een dag uit het leven van een vrijwilliger…

Dit is een voorbeeld hoe een dag bij het project er uit zou kunnen zien, wees flexibel want er wordt iedere dag weer ingespeeld op de lokale behoeften.

06.20 – 08.00 uur: je vertrekt met de auto naar de Masuwe Lodge, die zich bevindt in het Zambezi National Park. Dit is een rit van 15-20 minuten

06.45 – 09.00 uur: samen met je gids ga je op pad waarbij je leeuwen treft tussen de 4 en 18 maanden.. Je analyseert gedrag en registreert gegevens

09.00 uur: ontbijt

10.00 – 12.00 uur: een bepaalde groep vrijwilligers zal bijvoorbeeld naar de Chamabondo School vertrekken om les te geven over natuurbehoud (soms zitten er wel 60 kinderen in de klas). De overige vrijwilligers rijden naar het National Park om wild te tellen

12.30 – 15.20 uur: lunch en tijd om de middagactiviteiten voor te bereiden

15.20 – 18.00 uur: wandeling in de bush

18.00 uur: briefing van de coördinator over de activiteiten van de volgende dag

18.30 uur: avondeten. Hierna kan je eventueel een bezoek brengen aan de Victoria Falls

 

AI leeuwenen game park management project victoria falls zimbabwe

Game Park Management project, Victoria Falls, Zimbabwe, ©AI

lijntje lang

Prijzen 2022

 

Let op! De prijzen staan vermeld in Britse ponden. Klik hier voor de koers van de GBP.

2 weken: £ 1099

3 weken: £ 1638

4 weken £ 2072

5 weken: £ 2275

6 weken: £ 2278

7 weken £ 2646

8 weken: £ 2912

Bij TravelUnique betaal je geen administratie- of reserveringskosten. Ook betaal je niks extra’s bij vertrek in het hoogseizoen. Neem contact met ons op voor de prijzen van 9 tot en met 12 weken.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Transfer
 • Oriëntatie programma
 • Dagelijks transport
 • Accommodatie
 • Drie maaltijden per dag
 • Wekelijkse was service
 • Ondersteuning door een projectcoördinator
Niet bij de prijs inbegrepen
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Ticket
 • Email, internet- en telefoonkosten
 • Kosten Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Alcohol
 • Visum
 • Excursies
Populaire excursies (niet bij de prijs inbegrepen)
 • De Victoria Falls worden ook wel genoemd ‘Africa’s adrenaline capital’, je kunt een helikoptervlucht boven de watervallen boeken, bungee jumpen, raften, paardrijden, op een olifant rijden, game drives, skydiving, kanoën en nog veel meer. Ook zijn er dagtrips naar de Great Zimbabwe Ruins en de Granite Ridge
 • Het is ook mogelijk een weekend trip naar het naburige Botswana te boeken of een driedaagse trip naar Antelope Park

We hebben een hele lijst met alle activiteiten en prijzen beschikbaar. Deze lijst ontvang je   als je dit project hebt geboekt, maar het is natuurlijk ook mogelijk deze lijst op te vragen voordat je boekt.

 

lijntje lang

Startdata 2022 en aankomsttijden

 

Verblijf bij het leeuwen- en Game Park Management project in Victoria Falls is mogelijk 2 – 12 weken.

Dit project start op vaste data op MAANDAG. Gedurende het hele jaar. Je komt aan op maandag, de startdatum van het project en vertrekt ook weer op maandag bij dit project. De vlucht dient dus aan te komen op het vliegveld van Victoria Falls op maandag. Een retourvlucht boek je ook op maandag. Aankomst en vertrek dient te vallen tussen 08.00 en 19.00 uur. Meestal word je bij vertrek rond 11.30 uur bij het vliegveld afgezet.

 

De startdata in 2022 zijn op:

3 januari, 10 januari, 24 januari, 7 februari, 21 februari, 7 maart, 21 maart, 4 april, 18 april, 2 mei, 16 mei, 30 mei, 13 juni, 27 juni, 4 juli, 11 juli,  18 juli, 25 juli, 1 augustus, 15 augustus, 22 augustus, 29 augustus, 5 september, 19 september, 3 oktober, 17 oktober, 14 november, 28 november, 12 december en 26 december 2022.

In overleg is het ook mogelijk om op een andere datum te starten. Je dient dan zelf de tranferkosten naar het project te betalen. Vraag ons naar de kosten van een privé transfer.

 

Public Holidays 2022

Houd er rekening mee dat op een Public holiday het programma er anders uit kan zien. Vaak is dit een vrije dag. De Public Holidays zijn op: 1 januari, 21 februari, 15 april tot en met 18 april, 1 mei, 2 mei, 25 mei, 8 augustus, 9 augustus, 10 augustus, 22 december, 25 & 26 december en 27 december 2022.

 

AI leeuwen research project victoria falls

Game Park Management project, Victoria Falls, Zimbabwe, ©AI

lijntje lang

Downloads

 

Wil je de Engelstalige brochure over dit project in Victoria Falls, Zimbabwe ontvangen? Neem dan contact met ons op

Klik hier voor de Facebook pagina van het project

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

Lees voor het boeken van dit project in Victoria Falls eerst onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor de Algemene Voorwaarden. Als je een project boekt dan ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden.

 

Overige projecten in Victoria Falls, Zimbabwe
 • Fotografie project, klik hier voor meer infomatie

 

Fotogalerij

 

AI VF leeuwen-1 AI VF leeuwen-3

 

 

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner African Impact (AI) en Volunteer Encounter (VE).

 

Comments are closed.