Girl Impact project, Zambia

Project: Girl Impact project, Livingstone, Zambia

Deelname mogelijk: minimaal 2 weken en maximaal 12 weken, gedurende het hele jaar

Prijzen staan in de tekst vermeld

Projectcode: TU31/LIVG

 

button boeken donkergrijs

lijntje lang

Het project

 

Het project kort samengevat
 • Plaats: Livingstone, Zambia
 • Accommodatie: Victoria Falls Backpackers
 • Project: het stimuleren van de emancipatie van meisjes door advies, ondersteuning en onderwijs
 • Duur: 2 – 12 weken
 • Aantal vrijwilligers: maximaal 10
 • Leeftijd: minimaal 17 jaar
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: zeer goed georganiseerd project vlak bij de Victoria Watervallen
 • Stage: het is ook mogelijk om bij dit project stage te lopen. Klik hier voor de mogelijkheden

 

The difference between a broken community and a thriving one is the presence of women who are valued.” 

Michelle Obama

 

Algemene Informatie, Livingstone, Zambia

‘Mosi-oa-tunya’- ‘The Smoke That Thunders’. Op deze manier omschrijven de plaatselijke bewoners het prachtige aanblik van mist wat hangt boven de Victoria Watervallen in Zambia. Tegen deze achtergrond ligt de plaats Livingstone, een plaats van avontuur, vriendschap en uitdaging, een plaats waar van je van gaat houden, een plaats waar je een je uitdaging aangaat die je leven verandert.

Ongeveer 10 kilometer van ‘Mosi-oa-tunya’ liggen de rustieke maïsvelden. In deze indrukwekkende setting kun je inzicht krijgen in de manier van leven van de Zambianen.

 

Het Girl Impact project in Livingstone, Zambia

Er is veel onderzoek gedaan, maar het is duidelijk dat als je investeert in een jong meisje; je haar armoede terugdringt, je haar gezondheid verbetert en je haar toekomstige economische positie beter maakt. Er zijn veel jonge meisjes die geen onderwijs volgen, die worden misbruikt en op jonge leeftijd (gedwongen) trouwen en/of een kind hebben.

Dit project heeft tot doel kansen te creëren voor jonge meisjes door middel van een netwerk in hun leefgemeenschap, zodat ze meerdere keuzes hebben als ze opgroeien.

De pubertijd is een cruciale periode in de toekomst van een meisje. Ze kunnen onderwijs volgen en zich sociaal ontwikkelen of ze krijgen te maken met een kind huwelijk, HIV/AIDS, een tienerzwangerschap of seksueel misbruik.

Ieder kind heeft recht op onderwijs, gezondheidszorg en bescherming tegen geweld en misbruik om zich zo te ontwikkelen tot een stabiele volwassene.

Bij dit project werk je de ochtenden en middagen bij het Girl Impact project. Er is niet zoals bij de overige projecten in Livingstone een community project als middag project. Je zal in een week 1 of 2 keer in de middag andere werkzaamheden verrichten. Dit wordt naargelang de lokale behoeften ingevuld.

 

Uitleg 
Girl-project

Girl Impact project, Livingstone, Zambia, ©AI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De feiten:
 • Wereldwijd gaan er 130 miljoen kinderen zonder diploma van school, 70% hiervan zijn meisjes
 • 50% van het seksueel misbruik gebeurt bij meisjes van 15 jaar en jonger
 • 75% van alle HIV geïnfecteerde in Sub Sahara Africa tussen de 15 – 24 jaar zijn meisjes
 • De helft van de eerstgeborenen in ontwikkelingslanden hebben een tienermoeder

Dit project is opgezet door African Impact Foundation (AIF) in 3 landen met als doel meisjes tussen de 9 en 18 jaar ontwikkeling en onderwijs te bieden. Samen met de lokale gemeenschap is een project opgezet.

Er zijn ook projecten met volwassen vrouwen en 2 jongens groepen. Er wordt gepraat over dezelfde onderwerpen, maar het is ook gericht op ‘gender based violence’ en ‘gender equality’. Een jongen als GI vrijwilliger zou super zijn!

 

De focus ligt op:
 • Onderwijs: Zorg er voor dat meer meisjes toegang krijgen tot het onderwijs en dat ze van school gaan met een diploma. Hierdoor stijgen hun kansen om in eigen levensonderhoud te kunnen voorzien
 • Gezondheidszorg: Geef voorlichting over gezondheidsrisico’s en preventie en geef ze hulp bij gezondheidskwesties
 • Tienerzwangerschap: Geef voorlichting hoe een zwangerschap te voorkomen en ondersteun jongeren die te maken hebben met een zwangerschap en het moederschap
 • Veiligheid: Probeer de houding te veranderen ten opzichte van geweld tegen meisjes en help meisjes die slachtoffer zijn van (huiselijk) geweld
 • Financiën: Laat ze de verschillende opties zien en leer ze hoe verantwoording te nemen voor hun eigen levensonderhoud
 • Zelfvertrouwen: Zorg ervoor dat ze meer zelfvertrouwen ontwikkelen en zo meer verantwoording nemen voor hun eigen toekomst

 

Door dit project zullen een aantal dingen kunnen veranderen:
 • Wanneer meisjes boven de 16 jaar een inkomen verdienen, investeren ze 90% van dit bedrag in hun familie. Mannen daarentegen investeren 30 – 40%
 • Ieder jaar dat een meisje langer op de lagere school zit stijgt hun toekomstig inkomen met 10 – 20%. Een extra jaar op de middelbare school levert 15 – 25% op
 • Meisjes die onderwijs volgen zijn op latere leeftijd zwanger en hebben kinderen die gezonder en beter opgeleid zijn
 • Ieder jaar dat een moeder extra onderwijs volgt brengt dit de kindersterfte terug met 5 – 10%

Belangrijk is dat dit project in de lokale gemeenschap wordt gedragen. Het project biedt ondersteuning aan meisjes, maar ook aan vrouwen, die dagelijks ondervinden hoe hard het leven kan zijn. Ook is het noodzakelijk dat mannen en jongens begrijpen dat goed onderwijs voor meisjes noodzakelijk is.

 

De zes bovenstaande pijlers van het project:
 1. Onderwijs
 2. Gezondheidszorg
 3. Veiligheid
 4. Tienerzwangerschappen
 5. Financiën, en
 6. Zelfvertrouwen

Worden behandeld in dit project en besproken in ‘community’ centra. Hier krijgen meisjes begeleiding bij het maken van goede keuzes.

 

1. Onderwijs

Als meisjes langer een school bezoeken dan hebben ze een grotere kans om zelf een inkomen te verdienen. Op zowel het platteland van Zambia als in de steden blijkt uit een onderzoek uit 2007 dat meisjes een lager school niveau bereiken dan jongens. Eén derde van de meisjes tussen 10 – 14 jaar bezoekt geen school. Dit kan zijn dat ze nooit naar school zijn geweest, op het moment de school niet bezoeken of twee jaar achter zijn op hun eigen niveau. Eén van de redenen waarom meisjes de school niet bezoeken is hun menstruatie. Hierdoor missen ze vaak een aantal dagen per week school omdat er geen maandverband voorhanden is. Ze raken zo achter en stoppen op een gegeven moment helemaal met school. Om dit tegen te gaan wordt maandverband verstrekt. Door middel van workshops wordt het belang van onderwijs uitgelegd.

 

2. Gezondheidszorg

Bij dit onderdeel van het project geef je voorlichting over gezondheidsrisico’s. Er zijn veel verschillende onderwerpen waarover je meer kan vertellen, zoals: alcohol misbruik, huiselijk geweld, diabetes, epilepsie, etc. Als vrijwilliger werk je met een lokale partners, scholen en klinieken om meisjes informatie te geven over de verschillende onderwerpen.

 

3. Tienerzwangerschap

In Zambia gebuikt  slechts 46% van de seksueel actieve meisjes tussen de 15 – 24 jaar anticonceptie. Het terugdringen van tienerzwangerschappen is zeer belangrijk om zo ook te voorkomen dat meisjes voortijdig de school verlaten. In 2007 is 28,5% van de meisjes tussen 15 – 19 jaar zwanger geweest of heeft een kind. Samen met de klinieken en scholen wordt voorlichting gegeven over gezonde relaties en het hebben van veilige seks.

 

4. Veiligheid

Meer dan 28% van de meisjes tussen de 15 – 24 jaar heeft te maken gehad met geweld. Ook school is niet altijd veilig. 70% van de meisjes heeft aangegeven gepest of seksueel geïntimideerd te zijn en 53% heeft aangeven gemolesteerd te zijn op school. 86% van de meisjes doet dingen die ze eigenlijk niet willen in ruil voor geld. Veel van de meisjes vinden het vanzelfsprekend dat ze geslagen worden. Er worden workshops gegeven over pesten en verkrachting en andere onderwerpen over veiligheid.

 

5. Financiën

Bij dit project worden kleine coöperaties opgezet om een inkomen te generen uit bijvoorbeeld het maken van kleding. Ouderen in de gemeenschap treden als mentor op voor jonge meisjes om ze zo bepaalde vaardigheden te leren waarmee ze een inkomen kunnen verdienen.

 

6. Zelfvertrouwen

‘Girl Talk’ is een naschoolse club en een veilige plaats om voor meisjes samen te komen. Hier vind je ook gastsprekers die allerlei onderwerpen aandragen die meisjes en vrouwen in Zambia bezighouden. Een belangrijk onderwerp is ‘kind bruiden’. Deze meisjes maken vaak hun school niet af en hebben een klein sociaal netwerk. Deze meisjes zijn extra kwetsbaar.

Bij alle bovenstaande onderwerpen worden ook jongens en mannen betrokken. Hun houding richting vrouwen wordt in workshops besproken.

 

Schooltermijnen 2023

Tijdens de schoolvakanties kunnen de activiteiten verschillen van bovenstaande omschrijving. Er zullen andere activiteiten voor in de plaats komen. De schooltermijnen zijn als volgt:

First term: 9 januari – 6 april 2023

Second term: 8 mei – 4 augustus 2023

Third term: 4 september – 1 december 2023.

Tussen de termijnen in is het vakantie en zijn de scholen gesloten. Er wordt dan meestal gewerkt bij de Holiday Clubs. Wil je alleen op de scholen werkzaam zijn, kies dan voor deelname in een periode dat er geen schoolvakantie is.

 

Public Holidays 2023

1 januari, 8 maart, 12 maart, 7 april, 8 april, 10 april, 28 april, 1 mei, 25 mei, 3 juli, 4 juli, 7 augustus,18 oktober, 24 oktober, 25 oktober en 25 december 2023. Op deze dagen ben je meestal vrij.

Soms worden de projecten tijdens de vakantie tijdelijk stop gezet en wordt er meer tijd besteed aan bijvoorbeeld de ‘Holiday Clubs’. Deze club is zeer belangrijk, studenten kunnen zo hun kennis bijspijkeren. Het is een leerzame manier om de vakantieperiode door te brengen. Maar is er altijd meer dan genoeg te doen binnen de gemeenschap van Livingstone. Maar wees flexibel!

Mocht je voor het Girl Impact project kiezen en je verblijf valt in een vakantieperiode, dan kan je toch gewoon deelnemen aan het project. Echter je dagen zullen er anders uitzien en er is een aangepast programma. Wees flexibel!

 

Holiday Club

Tijdens de vakanties is de opkomst veel lager dan tijdens de schoolperiodes. Van de studentes worden nu verwacht dat ze (nog) meer meehelpen met oppassen, het huishouden en helpen op de markt zodat er meer geld binnenkomt. Van de jongens wordt dit veel minder verwacht. En als de studentes toch op komen dagen nemen ze soms hun broertjes/zusjes mee anders mogen ze niet naar school. De beste periode om deel te nemen aan het Girl Impact is tijdens de schoolperiodes.

 

5 redenen om het Girl Impact project in Livingstone, Zambia te kiezen:
 1. Je bent werkzaam in een omgeving waar mensen werkelijk je hulp nodig hebben
 2. De prachtige omgeving. In de omgeving van Livingstone zijn er meer dan genoeg mogelijkheden om te ontspannen en er zijn avontuurlijk excursies mogelijk in de weekenden
 3. De vriendelijke mensen. Je inspanningen worden zeer gewaardeerd door de lokale gemeenschap. In Livingstone vind je de meest vriendelijke, vastbesloten en gekke mensen
 4. Dit is een bijzonder mooi project, een project waarbij jonge vrouwen een betere toekomst wordt gegund
 5. Zeer divers project waarbij je te maken krijgt met verschillende problematieken

 

Hoogtepunten van het project
 • Je helpt jonge vrouwen zich te ontwikkelen tot zelfbewuste vrouwen
 • Geven van workshops over bijvoorbeeld pesten, het voorkomen van een zwangerschap, etc.
 • Ervaar een positieve verandering mee bij jonge vrouwen
 • Bezoek de Victoria Watervallen en geniet van de prachtige toeristische activiteiten dat Livingstone te bieden heeft zoals bungee jumping, een helikoptervlucht boven de watervallen, een bezoek aan het Chobe National Park in Botswana en een cruise op de Zambezi rivier
 • Maak internationale vrienden voor het leven
Locatie

Het project is gevestigd in Livingstone, Zambia. Slechts 10 kilometer verwijderd van de wereldberoemde Victoria Watervallen. Vanuit Livingstone is het heel makkelijk om naar Botswana, Zimbabwe of de Caprivi strook (Namibië) te reizen.

 

Weer

Zambia ligt in zuiden van Centraal-Afrika, ten zuiden van de evenaar. Het land is erg bergachtig. Alleen in de valleien heerst een vochtig en warm tropisch klimaat. Zambia kent drie seizoenen: een koel (gemiddeld 25°C) en droog seizoen dat loopt van april tot augustus, een heet en droog seizoen van augustus tot november, de rest van het jaar is het warm en vochtig. In oktober wordt het 30°C op de plateaus en soms wel 40°C in de valleien. De beste tijd om het land te bezoeken is in de droge tijd die loopt van mei tot november. In de maanden juni, juli en augustus kan het ’s nachts behoorlijk koud zijn, zo’n 5 graden. Neem voldoende laagjes kleding mee in deze periode.

 

Eisen

De minimum leeftijd voor dit project is 17 jaar. De maximum leeftijd is afhankelijk van de gezondheid van de vrijwilliger. Ben je 17 jaar bij deelname aan het project, dan dien je ouders schriftelijk toestemming te geven. Voor ieder project van TravelUnique is een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) een vereiste. Belangrijk is dat je de Engelse taal goed beheerst.

Voor het verkrijgen van een visum is het belangrijk dat je een diploma kan overleggen (MBO, HBO of universitair diploma). Heb je ervaring als vrijwilliger in Nederland of België dan dien je dit zeker te vermelden. Mocht je jonger zijn dan 21 jaar dan kan je niet langer dan vier weken in Zambia verblijven.

 

African Impact

Bij aankomst bij je vrijwilligersproject word je door African Impact gevraagd de ‘Terms and Conditions & Code of Conduct’ te lezen en te ondertekenen. Je tekent o.a. voor de volgende zaken:

 • Dat African Impact niet verantwoordelijk is voor ongevallen, kwijt geraakte spullen, ziekten, etc.
 • Je zelf verantwoordelijk bent voor een geldig paspoort, visum, etc.
 • Als je voortijdig het project verlaat je geen recht hebt op een terugbetaling van je geld
 • Dat je je houdt aan de Gedragsregels (Code of Conduct)

Wil je voor aanvang van je project de regels ontvangen, neem dan contact met ons op.

 

Flexibiliteit

Aan het werk gaan in Afrika kan een opwindend avontuur zijn maar soms ook een ontmoedigende onderneming. Wij beiden je de kans om werkervaring in Afrika op te doen, de mensen te leren kennen in een gestructureerd project waarbij op je veiligheid wordt gelet. Er is een projectcoördinator aanwezig die je de gehele periode zal begeleiden. Daarnaast is er bij aankomst een uitgebreide oriëntatietraining dit er voor zal zorgen dat je het meest haalt uit deze uitdaging. Aanpassingsvermogen aan het lokale systeem is een vereiste. Er wordt nauw samengewerkt met plaatselijke hulpverleners en de lokale politieke systemen om er zorg voor de dragen dat een vrijwilliger maximaal profijt heeft van zijn of haar bijdrage.

Houdt er rekening mee dat projecten kunnen veranderen, dat behoefte van lokale gemeenschappen veranderen en dat projecten hierop aangepast worden. Soms wordt de hulp van vrijwilligers overbodig of wordt er een nieuw project opgestart, wees dus flexibel.

 

Cultuurschok

Bij het Girl Impact project worden de vrijwilligers het meest bloot gesteld aan cultuur verschillen. In Zambia heerst een echte mannen cultuur en worden vrouwen erg onder gewaardeerd. Ook de verhalen en onderwerpen die besproken worden zijn soms heel heftig en niet makkelijk. De GI vrijwilligers zijn vaak van alle vrijwilligers het meest fanatiek en gepassioneerd. Het kan soms best frustrerend zijn dat gewoonten en houdingen hier moeilijk te veranderen zijn. Dit leidt regelmatig tot een cultuurshock. Je dient te accepteren dat je niet van de ene op de andere dag zaken kan veranderen/omdraaien.

 

girl impact livingstone zambia project

Girl Impact project, Zambia, ©AI

lijntje lang

Landeninformatie

 

Zambia

 

Zambia is het land van ongereptheid, van meren, lagunes en bush, van uitgestrekte savannes met enorme kuddes dieren, indrukwekkende watervallen en rivieren. Wil je als Europeaan kennismaken met de Afrikaanse manier van leven dan is Zambia een van de beste plekken om die te ervaren. De mensen zijn er warm, hartelijk en gastvrij. Ze hechten nog zeer aan oude tradities en wonen in authentieke dorpjes met rieten hutten.

Zambia is ongeveer 18 keer zo groot als Nederland. De hoofdstad is Lusaka en de officiële taal is Engels. Deze taal wordt bijna overal gesproken, ook in de meer afgelegen gebieden. In de dagelijkse spreken veel bewoners een mengeling van Afrikaans, Engels en Bantoe.
Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen: er zijn vele nationale parken, waarvan Lower Zambezi, North en South Luangwa en Kafue de drie bekendste zijn.

 

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Zambia
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Livingstone

lijntje lang

Praktische informatie

 

Oriëntatie

Na aankomst in Zambia is er voor alle vrijwilligers een oriëntatieprogramma. Dit wordt gegeven door de lokale projectcoördinator en hij of zij zal je de ins-and-outs vertellen van het project. Je zult zien waar je komt te werken evenals waar de andere vrijwilligers werkzaam zullen zijn. Het oriëntatie programma bestaat uit:

 • introductie over Livingstone en de omgeving
 • een workshop van een halve dag
 • Tijd om al je vragen te stellen
 • Je rol en verantwoordelijkheid als vrijwilliger
Ondersteuning

Gedurende je verblijf heb je de hulp van een ervaren coördinator. Hij of zij is beschikbaar om je te helpen met problemen en/of vragen. Voor vertrek ontvang je alle benodigde informatie van TravelUnique.

 

Accommodatie

 

Vrijwilligers verblijven in een comfortabel en veilige complex, ongeveer 5 minuten wandelen van het centrum van Livingstone. De naam van de accommodatie is ‘Victoria Falls Backpackers’.  Het complex heeft een eetkamer, een bar, een zwembad, een grote tuin en zelfs een klimwand. In dit complex kunnen maximaal 68 vrijwilligers verblijven. Dit zijn vrijwilligers van het medisch-, onderwijs, girl impact, bouw- en sportproject. Mannen en vrouwen slapen in aparte kamers.

Het huis heeft 24 uur per dag beveiliging. Er is een kluis om je kostbare spullen op te bergen (mochten die niet in je eigen locker passen). Je maaltijden worden op het complex bereid door een kok. Op iedere kamer kunnen 4 tot 6 vrijwilligers slapen, op de iets grotere kamers kunnen maximaal 8 personen slapen. Iedere kamer heeft ook weer een kast voor je persoonlijke bezittingen (neem je eigen slot mee!).

 

Meenemen

Beddengoed is aanwezig, neem wel zelf je handdoeken mee. Een schoonmaakster maakt de kamers schoon, maar je maakt zelf  je bed op. Je ontvangt 2 maal per week schoon beddengoed. Je kan zelf je was verzorgen of laten verzorgen voor USD 4 per was. Het huis ligt op loopafstand van het centrum waar diverse (toilet)spullen kunnen worden gekocht.

Door samen met de projectcoördinator op hetzelfde terrein te verblijven willen we zo veel mogelijk je veiligheid garanderen. Om deze reden is het alleen toegestaan in het vrijwilligershuis te verblijven en niet de nacht door te brengen in de stad of in omliggende dorpen, dit geldt natuurlijk niet bij deelname aan excursies.

 

Maaltijden

Je krijgt drie maaltijden per dag. Het ontbijt maak je zelf klaar en bestaat uit muesli, toast, thee en koffie. Lunch en het avondeten worden voor je klaargemaakt. Weekenden zijn prima geschikt om de omgeving te verkennen en buitens huis te eten. Je dient in het weekend zelf voor je maaltijden te zorgen.
In deze landelijke omgeving is eten vaak simpel maar voedingsrijk. Laat ons voor vertrek weten als er speciale dieet wensen of allergieën zijn.

 

Hoe er te komen?

Boek een ticket naar Johannesburg en vlieg vanuit Johannesburg door naar Livingstone, dit is de meest makkelijke en snelste manier op te reizen.
Op het vliegveld word je opgewacht door je lokale projectcoördinator die je naar het vrijwilligershuis zal brengen.

 

Visum

Voor Zambia heb je een visum nodig. Het meest handig is dit visum bij aankomst op de luchthaven van Livingstone aan te schaffen. De kosten zijn afhankelijk van of je een single-, dubble- of triple entry aanschaft. Je dient het visum contant te betalen in USD. Voor vertrek ontvang je van ons een ‘Letter of Invitation’. Dit document dien je bij aankomst aan de douane in Livingstone te overhandigen.

Het visum is geldig voor 30 dagen. Wil je langer bij het project verblijven dan dien je een TEP (Temporary Employment Permit) aan te vragen. Helaas is het niet mogelijk om een TEP aan te vragen als je jonger bent dan 21 jaar. Het team van African Impact ter plaatse zal je hierbij helpen. Wat je mee moet nemen is:

 • Een gecertificeerd kopie van je paspoort (gecertificeerd door een notaris)
 • Kopie van je diploma (hoogst genoten opleiding)
 • 4 pasfoto’s

De kosten van een TEP bedragen 7000 Kwacha. Het is mogelijk dit bedrag met een creditkaart in Livingstone te betalen. Het bedrag kan nog wel eens anders uitvallen, houd hier rekening mee!

 

Een dag uit het leven van een vrijwilliger…

07.00 uur: opstaan, tijd voor ontbijt
07.45 uur: naar het werk
11.30 uur: je wordt opgehaald door de chauffeur en naar huis teruggebracht voor de lunch
12.00 uur: lunch
13.00 uur: korte tijd om je voor te bereiden op de middagactiviteiten
14.00 uur: vertrek naar een gemeenschapsproject
17.00 uur: terug naar het huis, voor het avondeten. De avond is ter vrije besteding. Je kunt heerlijk voor de TV hangen of wat gaan drinken in Livingstone

 

Livingstone Girl Impact livingstone zambia

Girl Impact project, Zambia, ©AI

lijntje lang

Prijzen 2023

 

2 weken: € 1345

3 weken: € 1595

4 weken: € 1845

5 weken: € 2095

6 weken: € 2345

7 weken: € 2595

8 weken: € 2845

9 weken: € 3095

10 weken: € 3345

11 weken: € 3595

12 weken: € 3845

Bij TravelUnique betaal je geen boekings- of administratie of reserveringskosten en geen toeslag als je vertrekt in het hoogseizoen.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Transfer van Livingstone Airport naar- en van het project (alleen op maandag)
 • Oriëntatie programma
 • Dagelijks transport van- en naar het project
 • Accommodatie
 • Drie maaltijden per dag (niet in het weekend)
 • Ondersteuning door een projectcoördinator
Niet bij de prijs inbegrepen
 • Verzekeringen
 • Vliegticket
 • Email, internet- en telefoonkosten
 • Maaltijden in het weekend
 • Was service
 • Kosten Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Limonade en alcohol
 • Visum
 • Excursies
Excursies (niet bij de prijs inbegrepen)
 • Diner/Sunset cruise op de Zambezi River
 • Twee dagen/nachten op safari in het Chobe National Park
 • White water rafting op de Zambezi River
 • Bungee jumping
 • Helicoptervlucht over de watervallen
 • Kano safari op de Zambezi rivier met een ervaren gids
 • Game drive in Zambia’s Mosi-oa-Tunya National Park of in het Chobe National Park in Botswana
 • Bootcruise (2 nachten) op de Zambezi Rivier

 

lijntje lang

Startdata 2023 & 2024 en aankomsttijden

 

Bij dit project kan je 2 -12 weken verblijven. Echter als je jonger bent dan 21 jaar bent kan je slechts 4 weken bij dit project verblijven, dit in verband met je visum.

Hierna kan indien gewenst een ander project van Travelunique geboekt worden in een ander land.
Dit project start iedere maandag van de maand, gedurende het hele jaar. Dit geldt voor zowel 2023 als in 2024.

Aankomst op het vliegveld van Livingstone is op maandag, vertrek is ook op maandag. Heb je hulp nodig bij het boeken van een ticket, neem dan contact met ons op. We raden je aan te landen op Livingstone Airport en niet op het vliegveld van Lusaka om vervolgens met de bus naar Livingstone af te reizen.

 

Girl Impact project Livingstone, Zambia

Girl Impact project, Zambia, ©AI

lijntje lang

Downloads

 

Wil je de Engelstalige brochure over het Girl Impact project in Zambia ontvangen? Neem dan contact met ons op via info@travelunique.nl

Klik hier voor de website van Girl Impact

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

Lees voor het boeken van dit Girl Impact project in Zambia onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor meer informatie. Als je een project boekt dan ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden.

 

Overige projecten in Zambia
 • Onderwijs project, Livingstone, Zambia. Klik hier voor het project

 

Fotogalerij

 

accommodatie livingstone Zambia

 

En mocht je foto’s willen ontvangen van de accommodatie of van het project in Zambia, neem dan contact met ons op.

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Bij de samenstelling van deze informatie is de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner African Impact (AI).

 

Comments
 1. Therese

  25 augustus 2022 - 16:03

  Lauren Engbers, Girl Impact project, Livingstone, Zambia, juli 2022

  Ik heb inderdaad echt een geweldige tijd gehad! Heel erg dankbaar voor deze ervaring.
  Super erg bedankt. Vond het heel fijn dat je zo snel en vriendelijk reageerde. Daarnaast ook dat je zo betrokken was en mee dacht.
  De enige feedback die ik kan bedenken is denk ik dat mijn verwachting na het lezen van de brochure niet helemaal overeen kwam met de werkelijkheid. Bijvoorbeeld dat er ook gewoon feestjes zijn en qua verblijf dat het echt heel goed geregeld is, dat er gewoon een zwembad is en warme douches enz. Voor mij was het dus juist luxer dan ik had verwacht.

  Met vriendelijke groet,
  Lauren Engbers