Haaienproject, Zuid-Afrika

Project: Haaienproject, Gansbaai, Zuid-Afrika

Deelname mogelijk: minimaal 2 weken en maximaal 12 weken, half december / half januari is dit project gesloten

Prijzen staan vermeld in de tekst

Logo haaien

Projectcode : TU46/WSP

 

button boeken donkergrijs

lijntje lang

Het project

 

Het project kort samengevat
 • Plaats: Gansbaai, Zuid-Afrika
 • Accommodatie: vrijwilligershuis
 • Type project: natuurbehoud project
 • Duur: 2 – 12 weken
 • Leeftijd: minimaal 17 jaar
 • Aantal vrijwilligers: 8
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Transfertijd: ongeveer 2 uur (je wordt opgehaald in Kaapstad)
 • Kenmerk: zeer goed georganiseerd Fair Trade project voor durfals

 

Haaienproject, Zuid-Afrika

Dit haaienproject bevindt zich in Kleinbaai en in Gansbaai, prachtige kustplaatsen, ongeveer twee uur ten zuidoosten van Kaapstad, Zuid-Afrika. De omgeving staat bekend om de prachtige witte haaien. De plaats is afhankelijk is van toerisme en visserij.

Het veldwerk bevindt zich rondom Dyer Island. Dyer Island, ook wel bekend als ‘Shark Alley’, is waarschijnlijk de beste plaats ter wereld om de witte haaien te zien. Deze omgeving is niet alleen een perfecte verblijfplaats voor de haaien maar ook voor de Jackass Pinguïns, de Cape Cormorants en de Gannets.

Aan de andere kant van het eiland bevindt zich ‘Geyser Rock’, een broedgebied voor de Kaapse zeehonden. Er bevinden zich ongeveer 20.000 zeehonden hier, wat natuurlijk zeer aantrekkelijk voor haaien is. Gedurende het seizoen is het mogelijk walvissen en dolfijnen te spotten.

 

Sustainable Development Goals 

 

 

Witte haaien en natuurbehoud

Als er wordt gekeken naar het leven in de oceanen dan is de witte haai het grootste roofdier van de oceaan. Er zijn verschillende mythe en (angst)verhalen over dit prachtige dier bekend. Haaien zijn intelligent en kwetsbaar en verdienen respect en sympathie. Onderwijs over haaien helpt om de mythe te ontkrachten en mensen realiseren zich dat haaien complexe, kwetsbare diersoorten zijn.

Dit project biedt een uitgelezen kans de witte haai in zijn natuurlijke leefomgeving te aanschouwen, in een boot of in een kooi. Het project werkt nauw samen met diverse organisaties met een focus op het behoud van de witte haaien.

 

Research Center

In 1989 werd dit oorspronkelijke research centrum opgericht. Sindsdien heeft het een grote groei doorgemaakt, inclusief een film afdeling, een duikcentrum en een onderwijs- en natuurbehoud departement. Sinds 1991 wordt er door het team onderzoek gedaan naar de dynamiek en het gedrag van de dieren.

Het haaienproject werkt met studenten, eco-toeristen, natuurbehoud organisaties, onderzoekers, sportduikers, vissers en duikinstucteurs om data te verzamelen en het doden van de dieren te voorkomen.

Om de haaien te vinden zijn diverse factoren belangrijk, zoals: water temperatuur, diepte, zicht, wind richting en nog meer factoren. Haaien voeden zich aan het wateroppervlakte, vrijwilligers hebben dus de kans de dieren goed te zien vanuit de boot. Duikers kunnen de haaien ervaren vanuit de veiligheid van een kooi. Foto’s kunnen van heel dichtbij worden gemaakt!

Bij Shark Alley is het mogelijk om ook zeehonden te zien en soms de dolfijnen, evenals de walvissen.

 

Het projectbutton youtube

Dit project is een FTTSA project. FTTSA staat voor Fair Trade Tourism South Africa.
Tijdens dit project zal je diverse malen een uitstap naar zee maken of per kooi de haaien bewonderen. Vrijwilligers worden bij alle aspecten van het werk betrokken. Bijvoorbeeld bij het inpakken van de boot, lokaas prepareren, het verzorgen van de uitrusting, samenwerken met de eco-toeristen, het verzamelen van data en het bereiden van het avondeten. Dit houdt in: vroeg opstaan, uren op zee doorbrengen en dan relaxen met de crew en overige vrijwilligers.

Afhankelijk van de weersomstandigheden ga je met de catamaran de zee op, waar je bij alle aspecten van het werk betrokken zal worden. De nadruk ligt op bestuderen van het gedag en de interactie rondom de boot. Op de boot zullen ook dagtoeristen aanwezig zijn. Je wordt betrokken bij:

 

1. Kooi duiken

Bij dit project wordt gebruik gemaakt van een veilige, speciaal ontwikkelde stalen kooi die drijft op het oppervlakte, met duikers die niet verder dan 1 meter onder water zullen zijn. Vrijwilligers worden geleerd hoe in en uit de kooi te komen en hoe veilig te verblijven in de kooi. Daarnaast wordt van vrijwilligers verwacht dat ze data verzamelen over de dieren, zoals sekse, afmeting en gedrag. Duiken gebeurt op goede duikdagen om de beurt. De duur van de duik is afhankelijk van de duiker, het aantal toeristen en de activiteiten van de haaien. De duik kan ongeveer een half uur per duik duren.

 

2. Data verzamelen

Vrijwilligers wordt geleerd hoe data te verzamelen. Op zee ligt de focus op werken met de haaien zowel boven het wateroppervlakte als onder het wateroppervlakte. Gedrag wordt bestudeerd en de interactie van de haaien rondom de boot. Je wordt geleerd de juist informatie te verzamelen. Daarnaast leer je gedrag te herkennen en een stuk geschiedenis wordt onderwezen, evenals het belang van natuurbehoud.

 

3. Basisvaardigheden

Specifieke vaardigheden die je nodige hebt op zee zal je natuurlijk worden geleerd. Zaken zoals de bediening van de boot en onderhoud van materialen. In de avonden of op de dagen dat je niet op zee bent worden er gesprekken gevoerd en video’s bekeken over veranderd gedrag, aanvallen, onderzoek, biologie, etc. Daarnaast komen basivaardigheden aan bod zoals, windrichtichting, onder water filmen en toerisme. Dit project is zo opgezet dat de vriijwilligers worden onderwezen op het niveau van een ‘field assistant’.

 

4. Assistentie

Het onderzoek naar de witte haai is een serieuze activiteit, dat moet gedaan worden door de juiste mensen met de juiste mentaliteit en het juiste aparatuur. Dit project werkt samen met één van de top haaien organisaties in de wereld en het meest ervaren haaien team in Afrika. Er zijn een dertigtal documentaires over dit project gemaakt, door o.a. de BBC, Discovery Channel en National Geographic. Daarnaast zijn er artikelen verschenen in o.a. Surf Magazine, Peak Performances, Dive Style, Outdoor Adventure, etc.

Daarnaast zijn er diverse college’s gegeven aan de univeriteit van Cambridge, Londen University en de Universiteit van Stockholm. Deze achtergrond samen met een team van enthousiaste medewerkers heeft geresulteerd in een hoogstaand project en een succesvolle haaien expeditie.

 

5. Fair Trade

Dit project is een Fair Trade project en draagt bij aan het welzijn van de gemeenschappen woonachtig rondom dit project. Dit project verzorgt educatieve en toeristische opleidingen aan de scholen van Gansbaai. Hier wordt geleerd trots te zijn en zorg te dragen voor deze prachtige leefomgeving. Doel is kinderen het besef omtrent natuurbehoud bij te brengen.

 

6. Swop Shop

Het laatste project wat is toegevoegd is de ‘White Shark Recycle Swop-Shop’. Schoolkinderen verzamelen afval van de straten. Door dit afval in te leveren ontvangen ze “punten”. Deze punten kunnen worden ingeleverd in de shop voor kleding of schoolartikelen. Doel van het project is het promoten van recycling, zorg dragen voor je eigen leefomgeving en kinderen basis (school)artikelen te verschaffen. Door deel te nemen aan dit project zie je duidelijk de cultuurverschillen. Op dinsdag wordt verwacht dat je meehelpt in de Swop Shop. Klik hier voor een YouTube filmpje over de Swop Shop.

 

Belangrijk!

Bovenstaande activiteiten, behalve de Swop Shop, zijn weersafhankelijk. Het kan zijn als het een aantal dagen onstuimig weer is dat de boot niet uitvaart. Er wordt dan gekeken naar vervangende activiteiten. Ook is het mogelijk dat in een bepaalde periode het aantal haaien gering is.

 

Taken
 • Checken van de boot
 • Boot schoon maken/houden
 • Verzorgen van apparatuur
 • Onderwijs van dag gasten
 • Wetsuits klaarleggen voor gasten
 • Data verzamelen
 • Uitwerken van data
 • Op dinsdag meewerken in de Swop Shop
 • Haaien spotten

 

Het weer

Zuid-Afrika heeft een klimaat dat voor reizigers ideaal is: het hele jaar kan het land bezocht worden. De zomer op het zuidelijk halfrond, waar Zuid-Afrika gelegen is, loopt van december tot en met februari. Dit is de periode waarin ook de meeste neerslag valt. Nat is het land zeker niet. In en rondom Kaapstad, aan de zuidwestkust, is het ‘s zomers droog. De zomers zijn aangenaam warm met 25°C aan de kust en tegen de 30°C landinwaarts. Het westelijke gedeelte, waar de Kalahariwoestijn ligt, is het warmst (35°C). In de winter, juni tot september, zakt het kwik tot 20°C. Aan de zuidwestkust is het dan nog wat koeler.

 

Public Holidays 2022

1 januari, 21 maart, 15 april, 18 april, 27 april, 1 mei, 2 mei, 16 juni, 9 augustus, 24 sepember, 16 december, 25 en 26 december 2022. Op deze dagen ben je vrij.

 

Public Holidays 2023

1 januari, 21 maart, 15 april, 18 april, 27 april, 1 mei, 2 mei, 16 juni, 9 augustus, 24 sepember, 16 december, 25 en 26 december 2022. Op deze dagen ben je vrij.

 

Eisen

De minimum leeftijd voor deelname aan dit project bedraagt 17 jaar. Als je 17 jaar bent dan dienen je ouders toestemming te geven voor deelname aan dit project. De maximum leeftijd is afhankelijk van de gezondheid van de deelnemer. Voor ieder project is een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) vereist. Er is geen ervaring vereist. Alle trainingen worden verzorgd ter plaatse.

 

Reizen naar Zuid-Afrika onder de 18 jaar

Het ministerie van Binnenlandse Zaken in Zuid-Afrika heeft de immigratiewetten aangescherpt. Een belangrijke verandering in deze wetswijziging is de nieuwe plicht voor reizende ouders met minderjarige kinderen om in het bezit te zijn van een afschrift van de geboorte akte van hun kinderen. Ook voor alleenreizende minderjarigen hebben de nieuwe regels consequenties.

Deze nieuwe regels zijn van kracht vanaf 1 juni 2015. Ben je 17 jaar en reis je alleen naar Zuid-Afrika dan dient de volgende documenten mee te nemen als je alleen reist:

 • Een geldig paspoort
 • Origineel uittreksel uit het geboorteregister
 • Gelegaliseerd kopie van het paspoort van je ouders
 • Letter of Acceptence of Responsibility (door ons verstrekt)
 • Kopie van het paspoort van een medewerker van het project

.

Flexibiliteit

Aan het werk gaan in Afrika kan een opwindend avontuur zijn maar soms ook een ontmoedigende onderneming. Wij beiden je de kans om werkervaring in Afrika op te doen, de mensen te leren kennen in een gestructureerd project waarbij op je veiligheid wordt gelet.

Er is een projectcoördinator aanwezig die je de gehele periode zal begeleiden. Daarnaast is er bij aankomst een uitgebreide oriëntatietraining dit er voor zal zorgen dat je het meest haalt uit deze uitdaging.

Aanpassingsvermogen aan het lokale systeem is een vereiste. Er wordt nauw samengewerkt met plaatselijke hulpverleners en de lokale politieke systemen om er zorg voor de dragen dat een vrijwilliger maximaal profijt heeft van zijn of haar bijdrage, maar wees flexibel.

 

white shark1

Haaienproject, Gansbaai, Zuid-Afrika, ©WSP

lijntje lang

 Landeninformatie

 

Zuid-Afrika

Er is geen land met zoveel variatie als Zuid-Afrika. En het is zo makkelijk te bereizen. Zuid-Afrika wordt wel eens “een wereld in één land” genoemd en dat is terecht. Je vindt er vele nationale parken, wildreservaten, schitterende natuurgebieden, moderne steden, gezellige dorpjes en prachtige verlaten stranden.

logo FTTSAZuid-Afrika heeft als bijnaam de “Regenboognatie”. Die naam dankt het land vooral aan de veelzijdigheid en veelkleurigheid van land, bevolking en cultuur. Dit alles maakt Zuid-Afrika tot een ideale bestemming.
Zuid-Afrika is de enige Fair Trade bestemming in de wereld. TravelUnique biedt ook een aantal Fair Trade projecten aan. Dit haaienproject is ook een FTTSA project, waarbij FTTSA staat voor Fair Trade Travel South Africa.

Gansbaai

Deze plaats staat bekend om zijn haaien en de grote omvang zeldzame planten- en diersoorten die er in overvloed zijn aan deze prachtige kust. Het ligt op ongeveer 2 uur rijden vanaf Kaapstad.

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Zuid-Afrika
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Gansbaai

lijntje lang

Praktische informatie

 

Oriëntatie

Je vliegt naar Kaapstad International Airport en verblijft de eerste nacht in Kaapstad in een zelf te boeken accommodatie (wel in het centrum van Kaapstad). Start je project op de 15e dan dien je op de 14e aan te komen in Kaapstad. Op de 15e word je opgehaald in Kaapstad door een medewerker van het project. Bij aankomst in Gansbaai vindt er een welkom en een introductie plaats. Je wordt verwelkomt door de leider van het team en hij/zij zal je alles vertellen over het project en de omgeving.

 

Verblijf

Het is mogelijk aan dit project deel te nemen van 2 tot 12 weken. Dit programma is al 21-daags programma opgestart. Wij raden je dan ook aan minimaal 3 weken bij dit project te verblijven om alle aspecten te doorlopen.

Je verblijft in een stenen huis in Kleinbaai, ongeveer 1 minuut lopen vanaf de haven. Met zicht op de Indische Oceaan verblijf je in een comfortabel huis met keuken, een eetkamer, een aparte kamer met televisie en DVD speler en een patio. Er is een kleine supermarkt dichtbij en het huis ligt in een veilig, rustig gebied. Je kunt hier zowel overdag als ’s avonds prima rondlopen. Houd er rekening mee dat Kleinbaai een zeer klein dorp is, een auto huren is zeer zeker aan te raden.

 

Maaltijden

Ontbijt maak je zelf, er is koffie, thee, toast, muesli, etc. Lunchen doe je op de boot en er is thee met scones aan het eind van de middag. Diner verzorg je zelf. Je koopt zelf de benodigdheden en bereid het ook zelf. Je kan natuurlijk ook ergens iets eten in een lokaal restaurant. Er is een pick-up service vanuit het huis.
Laat vooraf even weten of er rekening moet worden gehouden met speciale diëten of allergieën.

 

Vrije tijd

De omgeving van Gansbaai en Kleinbaai is een prachtige omgeving. Je kan de grotten in De Kelders gaan bekijken, gaan wandelen langs de kustlijn van Franskraai en Pearly Beach of het Strandveld Museum bezoeken.
Natuurlijk is een bezoek aan Kaapstad mogelijk, het ligt slechts 2 uur rijden vanaf het project. Vraag de manager van het project naar de mogelijkheden.

 

Visum

Je hebt geen visum nodig voor Zuid-Afrika als je korter dan 90 dagen in het land verblijft. Bij de douane krijg je een stempel in je paspoort (let er op dat je minimaal 2 lege bladzijden in paspoort hebt). Hieraan zijn geen kosten verbonden. Het paspoort moet tenminste nog 30 dagen geldig zijn na terugkomst. Verder moet je een vliegticket hebben met bevestigde terug- of doorvlucht.

 

Geld

De munteenheid in Zuid-Afrika is de rand (ZAR). De rand is onderverdeeld in 100 cent en wordt uitgegeven in munten van 1, 2, 5, 10, 20 en 50 cent en 1, 2 en 5 rand en biljetten van 10, 20, 50, 100 en 200 rand.

Bekijk hier de huidige koers van de Zuid-Afrikaanse rand.

Euro’s kun je op veel plaatsen omwisselen, maar pinnen is voordeliger. Vergeet niet je pinpas aan te zetten voor geldopname buiten Europa! Op luchthavens en in steden en dorpen kun je vrij makkelijk pinnen. Mastercard en Visa worden op veel plaatsen geaccepteerd (niet bij benzinepompen, hier accepteert men alleen cash). Travellercheques worden redelijk geaccepteerd, maar bij banken moet je vaak lang in de rij staan en veel papieren invullen. Dus het beste is gewoon geld te pinnen. Terugwisselen van rand in harde valuta is geen probleem.

 

Een dag uit het leven van een vrijwilliger….

06.00 uur: opstaan en ontbijten
06.30 uur: vertrek naar het project, ongeveer 30 seconden lopen en de boot inspecteren
08.00 uur: vertrek naar zee voor het verzamelen van data over de haaien
12.00 uur: terugkeer naar het vasteland en lunch
13.30 uur: wederom vertrek naar zee met dag gasten
16.30 uur: aankomst op het vasteland, boot schoonmaken, duikuitrusting schoonmaken en opbergen en tijd voor thee met scones
18.00 uur: evaluatie van de dag en het schema voor de volgende dag wordt doorgesproken. Tijd om je mail te checken of een DVD te huren
18.30 uur: avondeten in het vrijwilligershuis of in een lokaal restaurant

Op dagen dat het weer niet meewerkt zal je een lezing krijgen over de onderwerpen verwant aan het project, bijvoorbeeld over het gedrag van de haaien. Excursies kunnen ondernomen worden naar Cape Aghulhas, Hermanus, Betty’s Bay en de Birkenhead.
Ook in de weekenden vinden duiken per kooi plaats. Daarom wordt er ook in de weekenden gewerkt en is vrij tijd in overleg. Het weer is niet altijd even stabiel, daarom kan het zijn dat in de weekenden wel wordt gedoken en op overige dagen soms niet.

Geprobeerd wordt dagelijks naar zee te vertrekken. Bij een verblijf van 3 weken zal je zeker 10 dagen op zee zitten. Dit kan natuurlijk meer zijn. Maar soms ook minder. Het kan zijn dat het niet altijd mogelijk is deel te nemen aan het kooi duiken. Bespreek met de teamleider wat jouw wensen zijn.

 

white shark2

Haaienproject, Gansbaai, Zuid-Afrika, ©WSP

lijntje lang

PRIJZEN 2023

De prijzen van dit haaienproject zijn vermeld in Zuid-Afrikaanse Randen (ZAR). KLik hier voor de juiste koers. Door fluctuaties in de koers is het mogelijk dat prijzen tussentijds worden aangepast.

2 weken: ZAR 19000

3 weken: ZAR 25000

4 weken: ZAR 28500

5 weken: ZAR 32500

6 weken: ZAR 36000

7 weken: ZAR 40000

8 weken: ZAR 44000

Neen voor de prijzen van 9 tot en met 12 weken contact met ons op.

Je betaalt bij TravelUnique geen boekings- of administratie of reserveringskosten en geen toeslag als je vertrekt in het hoogseizoen.

 

Bij de prijs inbegrepen
 • Oriëntatie programma
 • Logies en ontbijt in het vrijwilligershuis, lunch op de boot
 • Email en internet toegang in het vrijwilligershuis
 • Gehele dag door thee, koffie en sappen
 • Twee T-shirts
 • Volunteer Project cape
 • Field Book
 • Wijnproeverij in Betty’s Bay waar je de Jackass pinguïn kolonie kan zien en naar Stuisbaai, waar je de manta rays kan voeren
 • Walvissen tocht gedurende het seizoen (augustus – december)
Niet bij de prijs inbegrepen
 • Vliegticket
 • Telefoongesprekken, je kan wel gesprekken aannemen in het vrijwilligershuis
 • Was service (je betaalt een klein bedrag voor je was)
 • Wijn en ander alcoholische dranken
 • Kosten Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Excursies buiten het programma om
 • Diner
 • Verzekeringen
lijntje lang

Startdata 2023 en aankomsttijden 

 

Dit haaien project start iedere 1e en 15e van de maand.
Het project is gesloten vanaf half december tot half januari. Maximale deelname is 12 weken.

Mocht het niet schikken om de 1e of de 15e te starten neem dan contact met ons op. Het project is flexibel mocht het nodig zijn.

Tijdig boeken is nodig bij dit project, het zit vrij snel vol. Boek pas een ticket na bevestiging dat je deelname aan het project is goedgekeurd. Neem contact met ons op om de beschikbare startdata door te spreken.

Je dient een dag voor aanvang van het project aan te komen in Kaapstad. Je kan een accommodatie boeken bij backpackersaccommodatie Atlantic Point. Klik hier voor de website. Je wordt hier door een medewerker van het project opgehaald en naar Gansbaai gebracht. Het is natuurlijk ook mogelijk zelf een accommodatie te regelen in het centrum van Kaapstad.

 

Vrijwilligerswerk gedurende 24 uur

Het is mogelijk om 24 uur mee te draaien bij dit vrijwilligersproject in Gansbaai. Je wordt opgehaald bij je accommodatie in Kaapstad. Dit zal heel vroeg zijn, zo rond een uur of 4 in de ochtend. Het is een rit van ongeveer 2 uur naar het project. Bij aankomst in Gansbaai krijg je een ontbijt en hierna volgt de veiligheids briefing. Hierna vertrek je met de crew naar de haven.

Tijdens je tijd op zee kan je walvissen spotten evenals dolfijnen, zeehonden en pinguïns. Je verblijft 2 – 4 uur op zee, afhankelijk van de weerscondities. Na afloop is er de gelegenheid om te douchen en een kop warme soep te eten. Hierna krijgt je video van je duik in de kooi te zien. De rest van de deelnemers aan de trip vertrekt nu en samen met de overige vrijwilligers maak je kennis met de Marine Bioloog. Afhankelijk van het weer volgen verschillende van de onderstaande activiteiten:

 • Een lezing over het gedrag van de haaien
 • Het schoonmaken van het stand
 • Bezoek aan de pinguïn en zeevogel opvang
 • Wandeling naar de vuurtoren
 • Bezoek in Hermanus aan The South African Shark Conservancy
 • Bezoek aan een lokaal festival
 • BBQ met de andere vrijwilligers
 • Pub Quiz night op dinsdagavond
 • Bezoek aan de Swop shop (dinsda)
 • Etc.

Na een gevulde dag overnacht je in het Guest House. In de ochtend, na het ontbijt, help je de overige vrijwilligers met de geplande taken. Hierna ga je weer mee aan boord waar je de gelegenheid hebt om nogmaals in een kooi met de haaien te duiken of hun gedrag te bestuderen. Na aankomst aan wal wordt je teruggebracht naar Kaapstad.

Prijs: 10000 ZAR per persoon. Dit is inclusief alle transport, 2 duiken, tweemaal ontbijt, snacks aan boord, alle activiteiten, 1 overnachting in een viersterren Guest House. Neem contact met ons op om de brochure te ontvangen.

 

White shark-1 haaienproject, Zuid-Afrika

Haaienproject, Gansbaai, Zuid-Afrika, ©WSP

lijntje langDownloads

 

Klik hier voor de site van het project

Klik hier voor de Facebook pagina van dit haaien project

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

Lees voor het boeken van dit haaien project onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor de Algemene Voorwaarden. Bij het boeken van een project ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden.

 

Fotogalerij

 

vrijwilligershuis Gansbaaigansbaai-2

 

gansbaai-6gansbaai-7

 

Mocht je meer foto’s wensen van de haaien of van de accommodatie, neem dan contact met ons op.

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner White Shark Projects (WSP).

Comments
 1. Therese

  11 juni 2015 - 11:28

  Aurelie Dewyn, Haaienproject, Gansbaai, Zuid-Afrika, mei 2015 (3 weken)
  Ik heb daar de tijd van mijn leven gehad! Het was echt super leuk, veel geleerd en toffe mensen ontmoet! Zuid Afrika is echt een prachtig land!
  Als het lukt wil ik volgend jaar zeker terug gaan en deze keer voor een langere periode :). Ook wil ik andere delen van Afrika leren kennen :).

  Met vriendelijke groeten,
  Aurelie Dewyn