Kinderopvang project, Eswatini

Project: Kinderopvang project, Ezulwini Vallei, Eswatini (Swaziland)

Deelname mogelijk: minimaal 4 weken en maximaal 12 weken

Prijzen staan in de tekst vermeld

Projectcode: TU21/AOACClogo AOA

 

button boeken donkergrijs

 

lijntje lang

HET PROJECT

 

Het project kort samengevat
 • Plaats: Ezulwini vallei in Eswatini (het voormalige Swaziland)
 • Accommodatie: gedeelde vrijwilligers accommodatie
 • Type project: kinderopvang project
 • Duur: 4 – 12  weken
 • Leeftijd: minimaal 18 jaar
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: project in het koninkrijk Eswatini

 

Algemene informatie kinderopvang project, Ezulwini vallei, Eswatini

Bij dit project werk je bij het Child Care Project, waarbij je werkt met bestaande NCP’s (Neighbourhood Care Points). Je rol is de lokale medewerkers te assisteren bij het onderwijzen van de syllabus. Deze syllabus bevat o.a. wiskunde, schrijven,  sportactiviteiten, lezen, etc.  Ook word je betrokken bij de weekelijkse sportdag, waarbij je tevens assisteert bij het ontbijt en de lunch. Het doel van het project is de ondersteuning van de lokale kinderen. Je werkt niet met weeskinderen en dit is geen weeshuisproject!

Je wordt betrokken bij:

 • Het onderwijzen van Engels en wiskunde
 • Overbrengen van de leerstof uit de syllabus
 • Voorlezen van verhaaltjes en het bedenken van verhalen
 • Organiseren van sport en spel activiteiten
 • Prepareren en uitdelen van maaltijden
 • Het aanleren van basisvaardigheden, zoals tandenpoetsen en hygiëne

 

De Ezulwini vallei, Eswatini

Ezulwini is een plaats die iedereen bijna kent in Eswatini. Deze vallei ligt aan de voet van Malagwane Hills en wordt overschaduwd door twee puntige rotsen die door de Engelse schrijver J. Rider Haggard Sheba’s Breasts zijn genoemd. De Ezulwini vallei is een groene vallei van ongeveer 20 kilometer lang in Swaziland. Het wordt ook wel een ‘hemelse vallei’ genoemd, omdat zich in deze regio de meeste attracties van het land bevinden. Hot springs, casino’s, luxe hotels, etc.

 

Je rol als vrijwilliger

Als vrijwilliger werk je met (jonge) kinderen en help je de lokale medewerkers van NCP’s waar mogelijk. Je bent dus ondersteunend aan de lokale bevolking, die het voor het zeggen hebben. De nadruk ligt op onderwijs en algemene vaardigheden en het spelen met de kinderen. Als les geef je Engels en wiskunde. Het is mogelijk je eigen ideeën in te brengen, bij het werken in de lagere klassen en dit uit te voeren (bijvoorbeeld knutselen, tekenen, muziek maken, etc.).

Als vrijwilliger ben je ondersteunend aan de lokale verzorgers en medewerkers. Je assisteert onderwijzers, sociaal werkers en verzorgers bij de zorg voor de kinderen. Belangrijk om te vermelden is dat zij het aanspreekpunt voor de kinderen zijn. Je wordt aangemoedigd je kennis en vaardigheden in te zetten bij dit project, dit gebeurt onder leiding van de lokale project coördinator. Minimale duur van deelname aan dit project is drie weken.

 

Je zal betrokken worden bij de volgende taken:
 • Het onderwijzen van Engels, wiskunde, natuurkunde, etc.
 • Organiseren van sportactiviteiten
 • Lezen en voorlezen aan kinderen
 • Verzorging van maaltijden
 • Het aanleren van basic life skills
 Het project 

In Swaziland kan 60% van de kinderen het zich niet veroorloven om naar school te gaan. De reden hiervoor is o.a. de werkeloosheid onder de ouders, HIV/AIDS en de droogte. Swaziland heeft te maken met een enorme werkeloosheid van wel 50%. Daarnaast is 40% van de bevolking HIV positief en zijn er enorm veel kinderen zonder ouders.

Het kinderopvang project probeert de NCP’s te steunen op verschillende manieren. Het onderwijzen van Engels biedt de kinderen in de toekomst meer kans op een baan. Daarnaast is voorlichting over HIV/AIDS zeer noodzakelijk. Voor dit project heb je geen relevante ervaring nodig. Mocht je die wel hebben, dan is dat meer dan welkom!

 

Een dag uit het leven van een vrijwilliger…

Iedere dag is weer anders bij het project en afhankelijk van de behoeften van dat moment. Maar een doorsnee dag zou er zo uit kunnen zien:

07.00 uur: opstaan en ontbijten

08.00 uur: neem de lokale bus naar je project

08.30 uur: start werkzaamheden met de kinderen, je neemt de syllabus met ze door

13.00 uur: break

14.00 uur: start middagactiviteiten, bijvoorbeeld sportactiviteit

16.30 uur: terugkeer naar de lodge, zwemmen bij goed weer

18.30 uur: avondeten in het vrijwilligershuis

 

Schoolvakanties en Public Holidays 2023

Tijdens de schoolvakanties zijn de scholen gesloten. Dit betekent dat je werkzaamheden er dan anders uitzien.

Tussen de terms in is het vakantie. De terms zijn als volgt:

Term 1: 18 januari – 14 april 2023

Term 2: 9 mei – 11 augustus 2023

Term 3: 12 september – 7 december 2023

In 2023 is er op de volgende data een Public Holiday in Ewatini: 1 januari, 2 januari, 7 april, 10 april, 19 april, 25 april, 1 mei, 18 mei, 22 juli, 4 september, 6 september, 25 december, 26 december en 30 december 2023.

 

Flexibiliteit

Houd er rekening mee dat projecten kunnen veranderen, dat behoefte van lokale gemeenschappen veranderen en dat projecten hierop aangepast worden. Soms wordt de hulp van vrijwilligers overbodig of wordt er een nieuw project opgestart. Ook kan je de ene dag 8 uur werken en de volgende dag slechts 4 uur, wees dus flexibel

 

Locatie

Je project bevind zich in de Ezulwini vallei, waarbij je verblijft in de Lidwala Lodge. De Ezulwini Valley is een vallei in noordwest Eswatini, ook bekend als “de vallei van de hemel”, de vallei is ongeveer 30 kilometer lang. De historische hoofdstad van Eswatini, Lobamba is gelegen in de vallei. In het gebied vind je ook het Gables winkelcentrum.

 

Weer

Eswatini, een klein landje omgeven door Zuid-Afrika en in het oosten grenzend aan Mozambique, heeft twee klimaatgebieden. De lagere delen hebben een subtropisch klimaat met een duidelijk droog en koel seizoen dat loopt van mei tot oktober. Dat is gelijk de beste tijd om te reizen. In de zomer, die loopt van december tot april, is het vochtig en warm, bijna 30°C. In de bergen, die rijken tot een hoogte van bijna 2000 meter, is het klimaat gematigd en te vergelijken met dat van West-Europa.

 

Eisen

De minimum leeftijd voor dit project is 18 jaar. Je dient goed Engels te spreken. Graag ontvangen we voor vertrek een kort Engelstalig CV. Bij voorkeur heb je een achtergrond in het onderwijs of in de kinderopvang. Of je hebt ervaring en/of een opleiding waarbij je gewend bent met het werken met (jonge) kinderen (Pedagogiek, SPH, Culturele en Maatschappelijke Vorming, etc). Voor ieder project van TravelUnique is een Verklaring Omtrent Gedrag een vereist. Deze VOG mag bij aanvang van het project niet ouder zijn dan 6 maanden.

 

Overige informatie

Aan het werk gaan in Afrika kan een opwindend avontuur zijn maar soms ook een ontmoedigende onderneming. Wij bieden je de kans om werkervaring in Afrika op te doen, de mensen te leren kennen in een project waarbij op je veiligheid wordt gelet. Er is een projectcoördinator aanwezig die je de gehele periode zal begeleiden. Daarnaast is er bij aankomst een uitgebreide oriëntatietraining dit er voor zal zorgen dat je het meest haalt uit deze uitdaging. Aanpassingsvermogen aan het lokale systeem is een vereiste. Er wordt nauw samengewerkt met plaatselijke hulpverleners en de lokale politieke systemen om er zorg voor de dragen dat een vrijwilliger maximaal profijt heeft van zijn of haar bijdrage.

 

kinderopvang project Eswatini

Kinderopvang project, Eswatini (Swaziland), ©AOA

lijntje lang

Landeninformatie

 

Eswatini (ook wel geschreven als eSwatini), het voormalige Swaziland 

Eswatini is een koninkrijk dat wordt omringd door Zuid Afrika en Mozambique. De totale landoppervlakte van  bedraagt 17.200 km ². Hiermee is Eswatini 2 maal zo klein als Nederland en 1,9 maal zo klein als België. De hoofdstad is Mbabane, terwijl Manzini de grootste stad van het land is. Hier bevindt zich onder andere de luchthaven. Er wonen ongeveer 1.186.000 mensen in het voormalige Swaziland.
Het land heeft twee hoofdsteden: Mbabane is de bestuurlijke hoofdstad en Lobamba de koninklijke hoofdstad (residentie van de koningin-moeder, de Ntombi) en de wettelijke hoofdstad (zetel van het parlement, dat uit de senaat en het huis van afgevaardigden bestaat).
Een aantal grote steden in Eswatini zijn: Manzini, Big Bend, Malkerns, Mhlume en Hluti.

Eswatini is een land dat 100.000 jaar geleden al werd bewoond. Het landschap staat bekend om de vele natuurreservaten waar je dieren als neushoorns, zebra’s, nijlpaarden, giraffes en krokodillen tegen komt. Daarnaast vind je er watervallen, rotsformaties en moerassen.

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Swaziland

lijntje langPraktische informatie 

 

Oriëntatie

Na aankomst in de Lidwala Lodge is er voor de vrijwilligers een oriëntatieprogramma. Dit wordt gegeven door de lokale projectcoördinator en hij of zij zal je de ins-and-outs vertellen van het project en de omgeving.

 

Ondersteuning

Gedurende je verblijf heb je de hulp van een ervaren coördinator. Hij of zij is 24 beschikbaar om je te helpen met problemen en/of vragen. Voor vertrek ontvang je alle benodigde informatie van TravelUnique.

 

Accommodatie

Je verblijft in een comfortabele budgetaccommodatie in de vallei van Ezulwini. De accommdatie is omringd door een prachtige tuin. De lodge heeft zeer vriendelijk personeel. De lodge beschikt ook over een zwembad. Er kunnen maximaal 32 mensen verblijven. Vanuit de lodge worden diverse activiteiten en excursies georganiseerd. In de Lidwala Lodge kan je een heerlijke duik nemen in het zwembad.

 

Maaltijden

Je ontvangt drie maaltijden per dag. Het ontbijt bestaat meestal uit yoghurt met muesli en brood. De lunch bestaat uit brood en ’s avonds ontvang je een warme maaltijd. Er wordt voor je gekookt, maar men verwacht wel  dat je af en toe meehelpt bij het koken van de maaltijden (en bij het opruimen). Laat vooraf weten of je last van allergieën hebt of dat je speciale dieetwensen wensen hebt. Houd in gedachten dat maaltijden in Eswatini vrij “basic” zijn.

 

Geld

In Eswatini betaal je met de Liliangeni (enkelvoud) of Emalangeli (meervoud), afgekort als E. De munt is één op één gekoppeld aan de Zuid-Afrikaanse Rand, die overigens ook bijna overal wordt geaccepteerd. Je doet er goed aan in de steden van Eswatini genoeg geld te pinnen. Op het platteland zijn nauwelijks pinautomaten.

Zorg er voor dat je in Zuid-Afrika (als je daar vandaan komt) genoeg geld hebt gepind. De Zuid-Afrikaanse Rand kun je immers ook overal in Eswatinials betaalmiddel gebruiken.

Voor actuele koersinformatie klik hier.

 

Hoe er te komen?

Boek een ticket naar OR Tambo, Johannesburg. Hier word je opgehaald door een vertegenwoordiger van All Out Africa. Informeer bij ons hoe een zo goed- en goedkoop mogelijk ticket te boeken. Aankomst op de luchthaven in Johannesburg is op maandag voor 13.00 uur.

 

Visum

Nederlanders behoeven geen visum om Eswatini te bezoeken. Mocht je er toch één nodig hebben, dan is deze gratis aan de grens of vliegveld te krijgen. De termijn is maximaal 60 dagen. Je paspoort dient minimaal 6 maanden na verlaten van het land nog geldig te zijn.

 

Kinderopvang project, Eswatini

Kinderopvang project, Eswatini (Swaziland), ©AOA

lijntje lang

Prijzen 2023

 

4 weken: € 1608

5 weken: € 1854

6 weken: € 2100

7 weken: € 2347

8 weken: € 2413

9 weken: € 2638

10 weken: € 2862

11 weken: € 3086

12 weken: € 3310

Bij TravelUnique betaal je geen inschrijf- of administratiekosten. Ook betaal je niks extra voor deelname in het hoogseizoen.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Oriëntatie programma
 • Accommodatie
 • Transfer vanaf luchthaven OR Tambo naar de lodge
 • Drie maaltijden per dag
 • Ondersteuning door een projectcoördinator

 

Niet bij de prijs inbegrepen
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Vliegticket naar Jphannesburg
 • Email, internet- en telefoonkosten
 • Inentingen
 • Limonade en alcohol
 • Visum
 • Excursies in de weekenden
 • Verklaring Omtrent Gedrag

 

lijntje lang

Startdata 2023 en aankomsttijden

 

Verblijf bij dit project is mogelijk van 4 tot en met 12 weken. Het project start iedere eerste maandag van de maand. Aankomst op het vliegveld van Johannesburg is voor 13.00 uur. Hierna reis je verder met de bus naar Swaziland.

 

Startdata 2023

Dit project start iedere 1e maandag van de maand: 9 januari, 6 februari, 6 maart, 3 april, 1 mei, 5 juni, 3 juli, 7 augustus, 4 september en 2 oktober 2023. Het project is gesloten in november en in december.

 

kinderopvang project swaziland

Kinderopvang project, Eswatini (Swaziland), ©AOA

lijntje lang  Downloads en links

 

Klik hier voor de Engelstalige brochure over dit kinderopvang project in de Ezulwini vallei, Eswatini

Klik hier voor de Facebook pagina van dit project

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

Lees voor het boeken van dit kinderopvang project in de Ezulwini vallei, Eswatini, onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor de Algemene Voorwaarden. Bij het boeken van een project ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden.

 

Overige projecten in de Ezulwini vallei, Eswatini
 • Sport project. Klik hier voor het project
 • Savanne project. Bij dit conservation project (deelname mogelijk 4 – 12 weken) werk je als onderzoeker met kleine dieren zoals vleermuizen, slangen en vogels in het Hlane Royal National Park. Neem contact met ons op om de brochure over dit project te ontvangen
 • Ook is het mogelijk om te kiezen voor een bouwproject of een onderwijs project. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden

 

Vergelijkbare projecten
 • Early Childhood Development project, Kaapstad, Zuid-Afrika. Klik hier voor het project
 • Kinderopvang project, Mangochi District, Malawi. Klik hier voor het project

 

Fotogalerij

 

AOA-4 Ezulwini vallei swaziland AOA-1 Ezulwini vallei swaziland

AOA-2AOA-3

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner All Out Africa (AOA).

 

Comments are closed.