Medisch project, Zuid-Afrika

Project: Medisch project, St. Lucia, KwazuluNatal, Zuid-Afrika

Deelname mogelijk: minimaal 2 weken en maximaal 12 weken, begin december / half  januari is dit project gesloten

Prijzen staan in de tekst vermeld

Logo AI new

Projectcode : TU08/SLM

Lees onderaan de reviews over dit project

 

button boeken donkergrijs

lijntje lang

Het project

 

Het project kort samengevat

 

 • Plaats: St. Lucia, Zuid-Afrika
 • Accommodatie: vrijwilligershuis
 • Type project: medisch- en community project
 • Duur: 2 -12 weken
 • Leeftijd: minimaal 18 jaar
 • Aantal vrijwilligers: maximaal 10
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: zeer goed georganiseerd project in KwazuluNatal waar de ‘Big Five’ zich bevindt
 • Update: vanwege de Corona crisis is dit project gesloten, het zal waarschijnlijk heropenen op 1 mei 2022. Dit is echter niet zeker, neem contact op met ons voor meer info!

 

Algemene informatie, medisch- en community project St. Lucia

In de prachtige omgeving van St. Lucia, aan de oostkust van Zuid-Afrika, zijn er veel plattelandsdorpen met weinig middelen voor een goede gezondheidszorg voor de duizenden mensen die in deze omgeving leven. Door te werken met hulpverleners in deze gemeenschap wordt er geprobeerd de gezondheidszorg toegankelijk te maken en zo een verschil te maken in het leven en in de gezondheid van de inwoners van St.Lucia. Dit door middel van huisbezoeken en door voorlichting te geven en het aanmoedigen van een gezonde levenswijze. We bieden de mogelijkheid om betrokken te raken bij de hulpverlening die medische hulp en ondersteuning bieden, door het geven van goede voorlichting op het gebied van gezondheidszorg en zorg te dragen voor het opbouwen van een beter bestaan.

 

HIV/AIDS

HIV/AIDS heeft een enorme impact op deze gehele gemeenschap, daarom is het kweken van begrip, het geven van voorlichting over het HIV virus aan jonge mensen een wezenlijk deel van dit project. Dit heeft een directe, positieve impact op mensen en families en is een onvergetelijke belevenis die je eigen leven zal veranderen.

St. Lucia is een prachtig dorp aan de oostkust van Zuid-Afrika, direct aan de Indische Oceaan. St. Lucia ligt in de provincie KwazuluNatal waar de kleurrijke Zulu bevolking woont. Het is een prachtig gebied waar de ‘Big Five’ zich bevindt. Het is helemaal niet gek als je een keer een nijlpaard door St. Lucia ziet lopen.

 

Het medisch- en community project, bestaat uit:
button youtube

 

1. Thuiszorg

Thuiszorg heeft veel zieken weer hoop gegeven in Khula, Dukuduku en Eswenalisha door ze toegang te geven tot gezondheidszorg. Samen met lokale hulpverleners bezoek je chronisch zieke mensen die vaak te ziek zijn om naar de kliniek te komen. Als vrijwilliger zal je samen met lokale hulpverlener nieuwe patiënten bezoeken of patiënten bezoeken die al worden ondersteund. Soms is het bezoek van een vrijwilliger de enige hulp die wordt ontvangen door een patiënt. Vaak is er geen vervoer of geld voor vervoer, door thuiszorg worden deze mensen toch geholpen. Ook een belangrijk onderdeel is de emotionele support die je kan bieden door te luisteren naar de verhalen van de mensen. Na de dagelijkse bezoeken wordt er van iedere patiënt een dossier bijgewerkt. Dit is een unieke kans om het Zulu leven van dichtbij mee te maken.

 

2. Support Group

Twee keer in de week is er de mogelijkheid voor vrijwilligers om deel te nemen aan een “support group”. Vrijwilligers verstrekken basis gezondheidzorg- en gezonde voeding informatie aan een groep van volwassenen, waarvan vele mensen helaas met HIV/AIDS zijn besmet. Ook worden er discussies gevoerd over zaken zoals discriminatie en het stigma van HIV/AIDS. Als vrijwilliger kan je de groep motiveren een gezonde, positieve levenshouding aan te nemen. Door deze activiteit zie je dagelijks strijd van de mensen die hier woonachtig zijn en zie je het leven vaak vanuit een ander perspectief.

 

3. Family Empowerment

Het “Ten Families Project” is gestart in mei 2009. Dit om de kwaliteit van leven van 10 families, in directe nood, te verbeteren. Hulp werd gegeven op het gebied van voedsel, scholing, het repareren van huizen, toegang vinden tot medisch middelen, etc. Dit project is van de grond gekomen door de hulp van vrijwilligers en geeft een unieke kijk op het traditionele Zulu leven en de grote gemeenschapsband binnen iedere familie.

Voornamelijk worden er workshop gegeven voor de oudere kinderen en/of volwassenen. Voor de jongere kinderen zijn er andere activiteiten zoals knutselen en lezen. Er wordt gewerkt met 1 of 2 families per week voor een paar maanden lang. Daarna is het de beurt aan een nieuwe familie.

 

4. HIV lessen voor volwassenen

Een belangrijke bedrage aan deze gemeenschap is om volwassenen HIV/AIDS onderwijs aan te bieden aan zowel ouders als grootouders. Door ze te informeren over HIV/AIDS kunnen ze zelf kennis doorgeven aan hun kinderen. In Zuid-Afrika zijn er nog vele mythen en taboe’s rondom HIV/AIDS. Onderwijs is essentieel om besmetting te voorkomen en het stigma rondom HIV/AIDS weg te nemen. Niet iedereen weet hoe besmetting te voorkomen en nog minder mensen weten hoe om te gaan met het virus als ze het eenmaal hebben. Veel mensen in Zuid-Afrika ontbreekt het aan kennis, zo weten ze niet dat door juiste voeding en het tijdige innemen van medicatie veek bereikt kan worden.

 

5. Onderwijzen over HIV/AIDS
 • Explain; leg uit wat HIV/AIDS is en hoe het virus het menselijk lichaam beïnvloedt
 • Educate; onderwijs hoe het virus zich weet te verspreiden en hoe infectie te voorkomen
 • Inform; informeer hoe het gebruik van medicatie, goede voeding en een gezonde levenstijl de levensduur kan verlengen

Afgelopen jaren werden vele “risico groepen” onderwezen, inclusief een grote groep migranten werkzaam op de boederijen. Deelnemers die de weekelijks curus hebben doorlopen ontvangen een certificaat, wat de kans op werk weer vergroot. Lokale klinieken is vaak het eerste aanspreekpunt voor zieken, vaak gerund door voornamelijk verpleegkundigen. Er zijn diverse departementen voor volwassenen, kinderen, HIV en TB.

 

6. Begeleiding in huis

Sommige patiënten bij de thuiszorg of het 10-families programma hebben ook extra ondersteuning thuis nodig. Het kunnen oudere mensen zijn, slecht ter been of gehandicapt. De assistentie die deze mensen ontvangen verschilt naar gelang de behoefte van deze mensen. Het kan zijn dat je ze helpt met het verzorgen van de was, het onderhoud van het huis of het onderhuis van de tuin.

 

7. Het plattelandsleven

Om een positieve, gezonde levensstijl aan te moedigen zullen vrijwilligers helpen bij het opzetten en onderhouden van moestuinen. Activiteiten als beplanten, bemesten, bewateren, etc. zullen tot de activiteiten behoren. Je zult zien dat je groene vingers krijgt.

 

8. Bouwen en onderhoud

Veel gebouwen in St. Lucia hebben achterstallig onderhoud, vooral in de plattelandsgebieden. Oud-vrijwilligers hebben meegeholpen gebouwen, zoals scholen, weeshuizen en dagopvangcentra, op te knappen. Ook dit kan onderdeel zijn van je project.

 

9. Clinic en clinic sessions

Vrijwilligers gaan in de ochtend of middag naar de klinieken toe. De vrijwilliger starten met een kleine workshop van 30 minuten dat kan gaan over verschillende soorten medische onderwerpen zoals ‘dental hygiene’, ‘healthy diet’, ‘breastcancer’ etc. Deze workshops wordt gegeven aan patienten die wachten voor de dokter. Hierna kunnen ze nog een workshop doen voor een andere groep patienten of het meehelpen van de zuster door de vitals zoals de temperatuur en bloeddruk op te meten.

Nutrition

Één keer per week gaan we langs een aantal patienten die het het hard nodig hebben. We delen E-pap uit aan elke patient, geven voorlichting over een bepaald onderwerp en houden bij hoeveel ze zijn aangekomen etc. Ook geven we hun de groenten die we hebben gekweekt tijdens de support group project.

Physio

Ook één keer per week doen we physio voor een aantal patienten. 1 keer per maand komt de physiotherapeut langs op de kliniek. We brengen al onze ‘physio’ patienten daarheen en krijgen daar te horen welke oefeningen ze moeten doen in die maand. Wij gaan die oefeningen dan samen met de patienten doen elke week.

Clinic transfers

Sommige patienten zijn te zwak of hebben geen geld voor transport naar de kliniek. Wij proberen om tenminste 1 dagdeel per week om de transfers voor onze rekening te nemen. In de kliniek kunnen ze de dokter of zuster zien. 1 keer per maand zijn er ook specialisten aanwezig zoals de physiotherapeut, de logopedist en de optometrist waar de patienten heen kunnen.

 

Hoogtepunten van het project
 • Bewustwording vergroten over hoe HIV/AIDS zich verspreid en hoe positief om te gaan met deze ziekte
 • Promoot een gezonde levensstijl door middel van onderwijs en duurzame landbouw projecten
 • Het ondersteunen van de locale zorgverleners bij thuiszorgprojecten
 • Meewerken in de lokale kliniek (twee landelijke klinieken)
 • Meehelpen bij het opzetten van een groentetuin om zo zelfvoorzienend te worden
 • Verdiep je in de Zulu cultuur en leer de taal
 • Vrienden maken voor het leven
Locatie

St. Lucia bevindt in het iSimangaliso Wetland Park, aan de Oostkust van Zuid-Afrika, ongeveer drie uur rijden boven Durban, een prachtig omgeving dat is uitgeroepen tot Zuid-Afrika’s eerst “World Heritage Site'” van de Unesco en door velen de belangrijkste “bush and beach” bestemming van Afrika genoemd. De omgeving is zeer divers, met vijf verschillende ecosystemen. Je vindt hier savanne, “wetlands”, moerasland, stranden en een grote diversiteit aan wildlife. St. Lucia ligt in de provincie KwazuluNatal. De omgeving behoort toe aan de Zulu stam, een groep mensen met een levendige, kleurrijke levenswijze. In deze prachtige omgeving krijg je de kans om een uniek inzicht te krijgen in de levens van deze mensen en op een positieve manier bij te dragen aan deze lokale gemeenschap.

 

Het weer

Zuid-Afrika heeft een klimaat dat voor reizigers ideaal is: het hele jaar kan het land bezocht worden. De zomer op het zuidelijk halfrond, waar Zuid-Afrika gelegen is, loopt van december tot en met februari. Dit is de periode waarin ook de meeste neerslag valt. Nat is het land zeker niet. In en rondom Kaapstad, aan de zuidwestkust, is het ‘s zomers droog. De zomers zijn aangenaam warm met 25°C aan de kust en tegen de 30°C landinwaarts. Het westelijke gedeelte, waar de Kalahariwoestijn ligt, is het warmst (35°C). In de winter, juni tot september, zakt het kwik tot 20°C. Aan de zuidwestkust is het dan nog wat koeler.

 

Eisen

De minimum leeftijd voor dit project is 18 jaar, maximum leeftijd is afhankelijk van de gezondheid van de vrijwilliger. Voor dit project is geen specifieke opleiding vereist. Enige medische of farmaceutisch kennis is echter een grote pré. Interesse in medische aangelegenheden en het zorgen voor anderen is vereist.

Daarnaast is een EHBO diploma ook een pré. De meeste tijd wordt doorgebracht met mensen met HIV/AIDS, het is zeer zeker aan te raden je voor vertrek je te verdiepen in deze materie, lees bijvoorbeeld het boek ’28 verhalen over Aids in Afrika’  van Stephanie Nolen.

 

African Impact

Bij aankomst bij je vrijwilligersproject word je door African Impact gevraagd de “Terms and Conditions & Code of Conduct” te lezen en te ondertekenen. Je tekent o.a. voor de volgende zaken:

 • Dat African Impact niet verantwoordelijk is voor ongevallen, kwijt geraakte spullen, ziekten, etc.
 • Je zelf verantwoordelijk bent voor een geldig paspoort, visum, etc.
 • Als je voortijdig het project verlaat je geen recht hebt op een terugbetaling van je geld
 • Dat je je houdt aan de Gedragsregels (Code of Conduct)

Wil je voor aanvang van je project de regels ontvangen, neem dan contact met ons op.

 

Flexibiliteit

Aan het werk gaan in Afrika kan een opwindend avontuur zijn maar soms ook een ontmoedigende onderneming. Wij beiden je de kans om werkervaring in Afrika op te doen, de mensen te leren kennen in een gestructureerd project waarbij op je veiligheid wordt gelet. Er is een projectcoördinator aanwezig die je de gehele periode zal begeleiden. Daarnaast is er bij aankomst een uitgebreide oriëntatietraining dit er voor zal zorgen dat je het meest haalt uit deze uitdaging. Aanpassingsvermogen aan het lokale systeem is een vereiste.

Er wordt nauw samengewerkt met plaatselijke hulpverleners en de lokale politieke systemen om er zorg voor de dragen dat een vrijwilliger maximaal profijt heeft van zijn of haar bijdrage. De werkzaamheden genoemd in deze projectomschrijving zijn altijd onder voorbehoud. Werktijden en activiteiten kunnen per dag en per periode verschillen. Wees dus flexibel. Tijdens de schoolvakanties zal de dag indeling er anders uit zien.

 

AI St.Lucia-1

Medisch project, St. Lucia, Zuid-Afrika, ©AI

lijntje lang

Landeninformatie 

 

Zuid-Afrika

Er is geen land met zoveel variatie als Zuid-Afrika. En het is zo makkelijk te bereizen. Zuid-Afrika wordt wel eens “een wereld in één land” genoemd en dat is terecht. Je vindt er vele nationale parken, wildreservaten, schitterende natuurgebieden, moderne steden, gezellige dorpjes en prachtige verlaten stranden.

Zuid-Afrika heeft als bijnaam de ‘Regenboognatie’. Die naam dankt het land vooral aan de veelzijdigheid en veelkleurigheid van land, bevolking en cultuur. Dit alles maakt Zuid-Afrika tot een ideale bestemming.
Zuid-Afrika is de enige Fair Trade bestemming in de wereld. TravelUnique biedt ook een aantal Fair Trade projecten aan.

 

St. Lucia

St. Lucia, ligt zo’n 275 kilometer ten noorden van Durban aan de noord oostkust van Zuid-Afrika. St. Lucia is gelegen binnen het iSimangaliso Wetland Park, voorheen bekend als het Greater St. Lucia Wetland Park. Dit park werd in 1999 als eerste park binnen Zuid-Afrika op de Werelderfgoedlijst van de Unesco geplaatst. Het is dan ook een verbazingwekkend natuurwonder met vijf verschillende ecosystemen binnen een relatief klein gebied van 260.000 ha.

In dit natuurpark vind je een verscheidenheid aan wilde dieren, olifanten, giraffen, leeuwen, neushoorns, buffels, etc. Het park is de thuishaven van de grootste populatie nijlpaarden in Zuid-Afrika, vele krokodillen, meer dan 500 verschillende soorten vogels en olifanten die in 2001 opnieuw zijn uitgezet. De zandstranden zijn eindeloos en bovendien leggen de zeeschildpadden hier hun eieren. Als je gelukt hebt dan kun je voor de kust walvissen en dolfijnen zien, een uniek gebied. Maar ook een veilige en charismatische plaats.

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Zuid-Afrika
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over St. Lucia

lijntje lang

Praktische informatie

 

Ondersteuning

Bij aankomst in St. Lucia ontvang je een uitgebreid oriëntatieprogramma, dat deel uit maakt van de betaalde kosten. Dit houdt in:

 • Een introductie over St. Lucia en de directe omgeving
 • Een samenvatting van de behoefte van de gemeenschap en het gezondheidsprogramma
 • Een introductie over het HIV/AIDS voorlichtingsprogramma, en een vraag- en antwoord sessie met betrekking tot je eigen veiligheid
 • Introductie en bezoek aan de projecten om te zien waar je komt te werken
 • Een basis taalcursus Zulu, de lokale taal in St. Lucia

Gedurende je verblijf heb je de ondersteuning van een vrijwilligerscoördinator van African Impact. Ze zijn onderdeel van een groot African Impact ondersteuningsteam. Ze zullen je 24 uur per dag hulp en assistentie bieden. Ook krijg je voor vertrek een uitgebreide briefing van TravelUnique en hier kun je ook altijd terecht met al je vragen.

 

Maaltijden

Je krijgt drie maaltijden per dag (ontbijt, lunch en avondeten) behalve het avondeten op zaterdag en een lunch op zondag (dan heeft de kok zijn of haar vrije dag).

De maaltijden zijn maandag t/m vrijdag en één keer per 2 week op de zondagavond als er nieuwe vrijwilligers zijn aangekomen. Verder moeten de vrijwilligers in het weekend voor hun eigen eten zorgen.

Je kunt ook gaan eten in de lokale restaurants en er is een supermarkt (Spar) en wat cafés beschikbaar voor een goede lunch. Dineren kun je voor ongeveer € 8 per maaltijd. Het ontbijt in het vrijwilligershuis bestaat uit toast, yoghurt, muesli, thee en koffie. Lunch en het avondeten worden klaar gemaakt door een medewerker van het vrijwilligershuis.

 

Accommodatie

Gedurende je verblijf in St. Lucia zul je wonen in een groot, comfortabel huis in St. Lucia. Het is een geheel gemeubileerd huis met een grote lounge, televisie, BBQ mogelijkheden, tuin en een zwembad in een veilige omgeving.

Het vrijwilligershuis is verhuisd naar een ander huis in de hoofdstraat. Tegenover de Spar. Het is ongeveer 20 minuten lopen van het strand. Er zijn maximaal 6 vrijwilligers per kamer en elke kamer heeft een eigen badkamer. De schoonmaakster verschoont de bedden maar de vrijwilligers moeten hun eigen was doen of kunnen het naar de wasserette brengen voor 80 rand per keer.

Er is ook een beveiliger op het terrein elke nacht. De accommodatie die te zien is in het YouTube filmpje is niet de huidige accommodatie.

 

Mee te nemen

Alle bedden zijn opgemaakt, beddengoed hoeft dus niet zelf worden meegebracht. Een slaapzak kan handig zijn in koudere periodes (juni-september) en als je van plan bent om op excursie te gaan. Wel is het noodzakelijk je eigen handdoeken mee te nemen. Kamers worden gedeeld door vrijwilligers van dezelfde sekse. Werknemers van African Impact zullen verblijven in het zelfde huis zodat ze altijd beschikbaar zijn voor vragen of mee kunnen helpen bij het oplossen van problemen.

Op deze manier wordt ook het beste de veiligheid van de vrijwilligers gewaarborgd. Daarom wordt er ook verzocht in het vrijwilligershuis te verblijven en is het niet toegestaan in een vlakbij gelegen accommodatie te overnachten, of het moet zijn dat je op excursie bent.

 

Vlucht

Aankomst is op King Shaka Airport te Durban. Let op bij boeken dat je een vlucht naar Durban boekt en niet naar Richard’s Bay Airport, zoals voorafgaande jaren het geval was.

 

Visum

Je hebt geen visum nodig voor Zuid-Afrika als je korter dan 90 dagen in het land verblijft. Bij de douane krijg je een stempel in je paspoort (let er op dat je minimaal 2 lege bladzijden in paspoort hebt). Hieraan zijn geen kosten verbonden. Het paspoort moet tenminste nog 30 dagen geldig zijn na terugkomst. Verder moet je een vliegticket hebben met bevestigde terug- of doorvlucht.

 

Geld

De munteenheid in Zuid-Afrika is de rand (ZAR). De rand is onderverdeeld in 100 cent en wordt uitgegeven in munten van 1, 2, 5, 10, 20 en 50 cent en 1, 2 en 5 rand en biljetten van 10, 20, 50, 100 en 200 rand.

Bekijk hier de huidige koers van de Zuid-Afrikaanse rand.

Euro’s kun je op veel plaatsen omwisselen, maar pinnen is voordeliger. Vergeet niet je pinpas aan te zetten voor geldopname buiten Europa! Op luchthavens en in steden en dorpen kun je vrij makkelijk pinnen. Mastercard en Visa worden op veel plaatsen geaccepteerd. Travellercheques worden redelijk geaccepteerd, maar bij banken moet je vaak lang in de rij staan en veel papieren invullen. Dus het beste is gewoon geld te pinnen. Terugwisselen van rand in harde valuta is geen probleem.

 

10 redenen om het medisch project in St. Lucia te kiezen
 1. Zorg voor de mensen in nood in deze prachtige omgeving
 2. Deel kennis over medische zaken en medicijnen en leer van de lokale hulpverleners
 3. Geef informatie over HIV/AIDS
 4. Propageer een gezonde levensstijl, lever voedselpakketten af aan diegene die het het hardst nodig hebben
 5. Help het leven te verbeteren van lokale mensen
 6. Geniet van St. Lucia, met de prachtige stranden direct aan de Indische Oceaan, zie krokodillen, nijlpaarden, neushoorns en olifanten in het iSimangaliso Park
 7. Omarm de Zulu cultuur, drink het lokale bier, eet het plaatselijke eten en dans mee met de Zulu’s
 8. Maak (internationale) vrienden voor het leven
 9. Maak kennis met Zuid-Afrika’s magnifieke wildleven, zie ‘The Big-Five’ in hun natuurlijke leefomgeving
 10. En wanneer je terug naar huis gaat met je Zulu accent en je vele foto’s dan heb je een prachtig herinnering voor altijd

 

Een dag uit het leven van een vrijwilliger…

Dit geeft een beschrijving hoe een dag bij het St. Lucia medisch project er uit zou kunnen zien. Dit is slechts een voorbeeld.

07.00 uur: opstaan, ontbijt en je klaarmaken voor vertrek naar het project

08.30 uur: je wordt opgepikt door de chauffeur en start met het project, bijvoorbeeld in locale kliniek of bij het thuiszorg project

09.00 uur: start project

12.00 uur: lunchtijd. Je wordt door de chauffeur teruggebracht naar het vrijwilligershuis voor de lunch

13.30 uur: middagprogramma. Je kan worden gevraagd mee te helpen bij het opknappen van gebouwen, of mee te helpen aan het project ’10 families’

16.30: eind van de werkdag, je wordt opgehaald en teruggebracht naar huis, om hier de dag te analyseren en het schema van de volgende dag te bespreken

18.00 uur: avondeten in het vrijwilligershuis

19.00 uur: avond ter vrije besteding

 

Medisch project, St. Lucia, Zuid-Afrika

Medisch project, St. Lucia, Zuid-Afrika, ©AI

lijntje lang

Prijzen 2022

 

2 weken: € 1175

3 weken: € 1500

4 weken: € 1825

6 weken: € 2475

8 weken: € 3125

10 weken: € 3775

12 weken: € 4425

Houd er rekening mee dat een bedrag van  € 25 wordt toegevoegd aan de programmakosten als verplichte bijdrage aan het African Impact Sustainability Fund.

Bij TravelUnique betaal je geen boekings- of administratie of reserveringskosten en geen toeslag als je vertrekt in het hoogseizoen.

Je kan er ook voor kiezen 5, 7, 9 of 11 weken bij het project te verblijven. Neem contact met ons op voor de juiste prijs.

Mocht je een oneven aantal weken verblijven bij het project en vertrekken op zondag, dan dien je ZAR 1500 extra te betalen per auto. Voor transfers van maandag tot en met zaterdag betaal je ZAR 2300 per auto. Dit geldt ook als je na 14.00 uur aankomt op zondag of voor 12.30 uur vertrekt op zondag. Het is goedkoper een even aantal weken te boeken.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Vervoer tussen King Shaka Airport te Durban en St. Lucia (even weken)
 • Oriëntatieprogramma
 • Lokaal vervoer naar de projecten
 • Verblijf in het vrijwilligershuis
 • Drie maaltijden per dag (niet in het weekend) + 1 keer per 2 week op de zondagavond
 • 24/7 begeleiding

 

Niet bij de prijs inbegrepen
 • Verzekeringen
 • Vliegticket
 • Email/internet en telefoonkosten
 • Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Limonade en alcohol
 • Transferkosten bij een verblijf van een oneven aantal weken
 • Excursies

 

Excursies in St.Lucia (niet bij de prijs inbegrepen), vraag naar de prijs
 • Game drive in het prachtige Hluhluwe and Umfolozi National Park
 • Huur een auto en bezoek de stranden rondom St. Lucia en snorkel bij Cape Vidal
 • Walvissen, dolfijnen en schildpadden bekijken
 • Nijlpaard- en krokodilcruise op het St. Lucia Estuary
 • Weekendtrip naar het prachtige Phinda Private Game Reserve of het Thanda Private Game Reserve
 • Zwemmen met dolfijnen in Mozambique (afhankelijk van het seizoen)
 • Fotografietour naar de Drakensbergen
lijntje lang

Startdata 2022 en aankomsttijden

 

Het is mogelijk 2 – 12 weken bij dit project te verblijven, indien gewenst, kan hierna een ander project van TravelUnique worden geboekt. Bijvoorbeeld het Medisch project in Livingstone, Zambia. Klik hier voor dit project.

Het project is gesloten  vanwege Corona. Het hoopt te heropenen op 1 mei 2022, helaas is het niet zeker of dit ook daadwerkelijk door kan gaan. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

 

Startdata 2022

Zondag 1 mei, 15 mei, 29 mei, 12 juni, 26 juni, 3 juli, 10 juli, 17  juli, 24 juli, 31 juli, 7 augustus, 14 augustus, 21 augustus, 28 augustus, 4 september, 18 september, 2 oktober, 16 oktober, 30 oktober, 13 november en 27 november  2022.

Het project sluit op 11 december 2022. Bij de startdatum 27 november 2022 is alleen een verblijf van 2 weken mogelijk.

Aankomst en vertrek dag is altijd op zondag. Aankomst op Durban airport dient vóór 14.00 uur te zijn. Mocht je een oneven aantal weken verblijven bij het project en vertrekken op zondag, dan dien je ZAR 1500 extra te betalen per auto. Voor transfers van maandag tot en met zaterdag betaal je ZAR 2300 per auto (je kan dit bedrag eventueel delen met andere vrijwilligers). Dit bedrag van ZAR 1500 geldt ook als je na 14.00 uur aankomt op zondag of voor 12.30 uur vertrekt op zondag.

 

Verblijf oneven aantal weken

Mocht je een oneven aantal weken bij het project willen verblijven (3, 5, 7, 9 of 11 weken) dan wordt er een bedrag van ZAR 1500 extra gerekend voor je vervoer naar de luchthaven.

 

Public Holidays 2022

1 januari, 21 maart, 15 april, 18 april, 27 april, 1 mei, 2 mei, 16 juni, 9 augustus, 24 sepember, 16 december, 25 en 26 december 2022. Op deze dagen ben je vrij.

 

Medisch project, St. Lucia, Zuid-Afrika

Medisch project, St. Lucia, Zuid-Afrika, ©AI

lijntje lang

Downloads

 

Download hier de Engelstalige brochure

Klik hier voor de Facebook pagina van dit project

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

Lees voor het boeken van dit project onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor de Algemene Voorwaarden. Bij het boeken van een project ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden.

 

Overige projecten in St. Lucia, Zuid-Afrika
 • Community project. Klik hier voor het project

 

Vergelijkbare projecten
 • Medisch project, Gweru, Zimbabwe. Klik hier voor het project
 • Medisch project, Mangochi District, Malawi. Klik hier voor het project
 • Medisch project Namibië. Klik hier voor het project
Fotogalerij

 

AI medisch1AI rondavel

AI St. Lucia1 AI St. Lucia2
Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner African Impact (AI).

 

Comments
 1. therese2

  11 mei 2014 - 08:27

  Eline Fraters, Medisch Project, St. Lucia, Zuid-Afrika, februari/maart 2014
  Ik heb een heel goede reis gehad en een fantastische tijd in St. Lucia. Het was echt een onvergetelijke ervaring! Maar het was wel echt wennen en het kost me behoorlijk wat energie om de opgedane ervaringen in Zuid-Afrika een plek te geven. Want het was top, maar er komen ook veel emoties bij kijken.
  Jij ook veel dank voor de samenwerking en alles wat je hebt gedaan om de reis te regelen. Het was allemaal perfect georganiseerd door jou en African Impact. Zou jij deze mail of een bedankje van mijn kant aan Marieke willen doorsturen? Zij heeft me op de informatie ochtend zo enthousiast over dit project verteld, dat ik voor St. Lucia heb gekozen en daar ben ik ontzettend blij mee! Het allerbeste en als ik je nog ergens mee kan helpen dan hoor ik dit graag. Een fijn weekend en hartelijke groeten, eline

 2. therese2

  11 mei 2014 - 08:31

  Loes Smeets, project St. Lucia, september & oktober 2013
  Mijn tijd in St.Lucia was prachtig. Ook al heb ik hele heftige dingen meegemaakt…De mensen daar hebben me echt geraakt. Ik wil je graag bedanken voor uw hulp en dat u me erop gewezen heeft dat ik mijn hart moet volgen. Na ongeveer een maand had ik het wel zwaar omdat ik het gevoel had dat ik helemaal niks veranderde
  en dat het allemaal niet zoveel uitmaakt. Maar gelukkig heb ik in de daaropvolgende maand zo’n ontzettend geweldige tijd gehad en zo’n ontzettend sterke en lieve mensen ontmoet, waarvan ik weet dat ik een verandering in hun leven heb kunnen maken, maar dat ze ook een blijvende indruk op mij hebben gemaakt.
  Het was geweldig. Met vriendelijke groet, Loes

 3. therese2

  11 mei 2014 - 08:33

  Selien Kimpe, St. Lucia, medisch project, september 2013
  Ik ben goed thuisgekomen, maar het is wennen om weer in een leven van structuur, plannen en deadlines terug te keren. Ik had de tijd van mijn leven in St. Lucia. De organisatie African Impact vind ik zeer goed. Alles is zeer goed geregeld. Zowel de pick-up aan de luchthaven, de introductie, het doen van de projecten, het vervoer naar de projecten, het eten,… Ik voelde mij zeer veilig in de woning, en alles was er in orde. Ook het boeken van tours voor het weekend verliep feilloos. De weekendtrips waren ook echt de moeite. Echt een prachtig land. Ik ben helemaal verkocht aan het land. Ik verlang nu al om eens naar Afrika terug te gaan, en dan weer om vrijwilligerswerk te doen. Ik wil u alvast bedanken voor alles. Ik ben ook zeer tevreden over uw hulp. U hebt me steeds geholpen met mijn vragen, en dan nog altijd zeer snel ook. De boeking verliep zeer vlot, en ik wist van in het begin wat ik wanneer moest betalen en hoe de boeking verliep. Documentatie werd altijd op tijd gestuurd. Bij deze, nogmaals bedankt en Travelunique is prima! Hopelijk heb ik volgend jaar (of het jaar erna) weer centjes genoeg om terug te keren naar Afrika (want dat is dan ook het enige wat mij kan tegenhouden) en dan hoor je nog van mij. Vele groeten, Selien

 4. therese2

  11 mei 2014 - 08:34

  Ilse Wagemans, medisch project, St. Lucia, Zuid-Afrika, juni 2012
  Ik heb de tijd van mijn leven gehad in St. Lucia. Het was geweldig ! De vliegreis duurde lang, maar deze viel ook goed mee. Op ons stond er in St. Lucia een geweldig team te wachten, aangevuld met een grote groep vrijwilligers. De sfeer was super onderling ! Al snel werden we aan het werk gezet. Het was leuk om aan een grote verscheidenheid van projecten te kunnen werken. Ook mijn weekends zaten vol met activiteiten, zoals op safari gaan. Spijtig genoeg waren mijn 3 weken te snel voorbij. Voor mij is dit een geweldige ervaring geweest die ik heel mijn leven ga meedragen.
  In deze mail wil ik je daarom ook bedanken voor al het werk en informatie die jij me hebt gegeven.
  Je was snel bereikbaar voor vragen, dank je wel.

 5. therese2

  10 juni 2014 - 18:51

  Marieke Joosten, Medisch project, St. Lucia, april/mei 2012
  “Ik heb een ontzettende leuke, gezellige en leerzame tijd gehad in Zuid Afrika, en als het aan mij had gelegen was ik nog langer gebleven! Ook jou wil ik bedanken hiervoor, want jij hebt er onder andere voor gezorgd dat ik hiernaar toe kon. Heel erg bedankt voor alles, en ik zal Travel Unique ook zeker aanraden bij andere mensen.
  Als ik in de toekomst nog wat kan betekenen voor je, informatie geven aan nieuwe vrijwilligers, vragen beantwoorden etc., wil ik dit graag doen.Als vrijwilliger zit je voor vertrek toch met een hoop vragen en ben je benieuwd naar bepaalde dingen, misschien dat ik hun hierbij kan helpen?”

 6. therese2

  10 juni 2014 - 18:57

  Eveline Bulckaen, Medisch project, St. Lucia, Zuid-Afrika, april & mei 2012
  “Het was de beste ervaring van mijn leven. Je leert zoveel bij. Niet alleen door het vrijwilligerswerk te doen, maar ook door samen te leven met de andere vrijwilligers. Mijn eerste week was wel schokkend, zoals je had verteld. Het moment dat mij voor altijd zal bijblijven, is het bijwonen van een begrafenis. Dit is een groot verschil dan bij ons, dansen en zingen rond een kist. Het duurde ook lang. Wij zijn vertrokken rond 7 uur vanuit St. Lucia en het was een uur rijden naar de plaats waar de begrafenis doorging. De begrafenis zou starten rond 9.30 uur. Maar als je rekening houdt met de Afrikaanse tijd, weet je dat dit dan maar rond 10 uur van start gaat. De begrafenis zelf duurde tot 13.00 uur. Daarna moesten we nog naar de begraafplaats. Dit duurde dan nog eens een uur. Daarna moesten we normaal nog naar het huis van de familie gaan, maar dit hebben we niet gedaan omdat het al 14.30 uur was en we terug naar huis moesten. Dit was voor mij een hele ervaring en ik ben blij dat ik dit heb kunnen meemaken. Er zijn meer momenten die mij zullen bijblijven; zoals de eerste start van het verwezenlijken van de Inkanyeze-crèche. Ikzelf en nog een andere vrijwilliger hebben de eer gehad om het oude gebouw af te breken en de grond waar het nieuw gebouw moest komen te effenen. Nu ik een week thuis ben en ik foto’s zie van wat ze nu verwezenlijkt hebben, ben ik fier en gelukkig. De 4 muren van het gebouw staan er nu al. Ook het samenleven met de andere vrijwilligers heeft mij veel bijgeleerd; omdat je met veel andere culturen samenleeft. Dank u voor alles. Groeten, Evelien”

 7. therese2

  10 juni 2014 - 18:47

  Johanna Broersma, Medisch Project, St. Lucia, Zuid-Afrika, zomer 2013
  “Even een terugblik op de zomer van 2013, toen ben ik in de maanden juli/augustus naar het Medische Project in St. Lucia, Zuid-Afrika geweest. Dit project en nog vele andere projecten werden door jou aangeboden op de Travelunique site.
  Ik was aan het zoeken naar een mooi project in Zuid-Afrika waar ik ervaring op kon doen in een medisch project en iets te kunnen betekenen voor een ander.
  Ik zocht op Google en kwam al vrij snel op jouw site terecht, overzichtelijk en goed beschreven. Ik kon je bellen als ik vragen had, en we hebben zelfs alles nog doorgenomen bij jouw thuis.
  Je was goed voorbereidt, had fotoboeken meegenomen van andere vrijwilligsters we hadden de mogelijkheid om andere vrijwilligsters te vragen over hun ervaring in het project. Niet alleen voor mij, maar ook voor de thuisblijvers, mijn ouders was dit erg fijn.
  De voorbereiding die ik moest treffen voor de reis was prima te doen, ik kreeg alle informatie van jou of van de organisatie in Zuid-Afrika, deze organisatie: African Impact, nam het stokje van je over zodra ik in Zuid-Afrika aangekomen was. Ik kreeg voorafgaand mails met lijsten wat ik mee moest meenemen, zodat ik niet dingen vergat. Ik kreeg maandelijkse updates toegestuurd zodat ik de projecten alvast kon volgen.
  Eenmaal aangekomen in Zuid-Afrika stonden 2 lieve coördinators van African Impact op mijn reisgenootje (die ik door jouw organisatie heb ontmoet en mee op kon reizen) en ik te wachten. We werden door hen naar St. Lucia gebracht, nog 2½-3 uur rijden vanaf Durban.
  Mijn vier weken werken in het Medische Project waren zo ingedeeld: 5 werkdagen stonden ingepland voor het werk in de community daarbij moet je denken aan: werken in de kliniek, huisbezoeken doen bij de patiënten (Home Based Care), schoonmaken bij patiënten (Home Assistance), voorlichting geven over HIV/AIDS, Gardening (tuinieren in eigen aangelegde groentetuin die bestemd is voor de mensen in de community), helpen op de Day Care voor baby’s en kinderen, een leuke After School Club organiseren, bij verschillende ‘Support Groups’ praten over een bepaald onderwerp en ga zo maar door. Erg variërend en ze gaven je de kans om alles mee te maken!
  De weekenden hadden we vrij, we konden thuis blijven in St. Lucia of één van de mooie uitstapjes plannen. Het Thanda-weekend was echt een belevenis, een weekend verblijven in een Private Game Reserve, waar je 2 Game Drives gaat doen (eentje bij zonsondergang en eentje bij zonsopgang) is misschien wel een ‘once in a lifetime experience’. Ook een Zulu-night meemaken is erg gaaf en natuurlijk de Hippo-Croc Tour op de rivier is een must.
  Ik heb veel mensen mogen ontmoeten, lieve mensen van de organisatie, warme en gastvrije Zuid-Afrikanen en super vrijwilligers van over de hele wereld! Waar je zeker een band mee opbouwt. Het waren voor mij 4 onvergetelijke weken! Ik heb mogen werken voor een prachtige organisatie, heb veel gezien van de leefomstandigheden in Zuid-Afrika, mooie mensen ontmoet en echt mijn steentje mogen bijdragen in het medische project.
  Mijn mooie ‘avontuur-ervaring-reis’ heb ik voor een groot deel aan Therese te danken. Je bent attent, lief en gemotiveerd. Nogmaals hartelijk dank en ga zo door met je mooie organisatie!” Een lieve groet,
  Johanna Broersma

 8. therese2

  10 juni 2014 - 18:58

  Esther Tuenter & Lois de Jong (moeder en dochter), St. Lucia medische project, juni 2013
  “Wij hebben het geweldig gehad! Een hele ervaring! Op zich vond ik het toch wel een beetje jammer dat ik de enige oudste was maar doordat ik met Lois was (die dan weer de jongste was) was dit niet vervelend. Als ik iets dergelijks alleen zou doen zou ik een ander project kiezen waarbij meerdere “ouderen”betrokken zijn. Al met al een tijd om nooit te vergeten. Heel veel dank voor je betrokkenheid en ik kan en zal jullie zeker aanbevelen!”
  Groetjes Esther en Lois

 9. Therese

  27 december 2014 - 17:26

  Kyra Haverkate, St. Lucia medisch project, oktober/november 2014
  Ik vond het vrijwilligerswerk echt geweldig, ik heb zo genoten en zulke nieuwe leuke mensen ontmoet en nieuwe ervaringen opgedaan dat ik zelf daarin ook erg in ben gegroeid. Ook de projecten vond ik super om te doen. Dat ik alle projecten ook heb mogen zien was voor mij zeer speciaal. Zo heb ik van alles een beetje meegekregen. Vooral het medisch project, ons
  hoofdproject om het zo even te noemen vond ik echt bijzonder. Vooral de vrouw die daar het hoofd van was heeft bij mij een speciaal plekje gekregen. Hoe zij met die mensen omging en hoe zij ons dingen heeft geleerd was zeer speciaal en bijzonder. Ook de mensen die ik bij de projecten heb ontmoet hebben een speciaal plekje gekregen. Al met al heb ik een zeer speciale ervaring opgedaan en ben ik echt heel erg blij dat ik dit heb mogen doen. Ik voelde me ook echt op me plek die 5 weken die ik daar heb gelopen. De mensen geven jou zo’n familie gevoel alsof je gewoon bij de familie hoort. Ik heb ook geleerd, hoe meer je jezelf open stelt, hoe meer de mensen zelf ook opener gaan worden naar jou toe. Geweldig om te zien hoe
  zo’n proces dan loopt.
  Ik zeg ook tegen iedereen die ik weer heb gesproken sinds ik terug ben dat het een mooie ervaring was en dat ik erg heb genoten. En dat is ook echt zo. En ik zeg ook dat ik zeker graag nog een keer terug wil. En dat meen ik oprecht.

  De rondreis zelf was ook super om te doen. Zoveel nieuwe dingen gedaan en activiteiten gedaan waarbij ik zelf dacht dat ik dat nooit zou doen. Dus ik heb met de rondreis ook nieuwe ervaringen opgedaan. Het land zelf is ook gewoon super mooi en sociaal. Vooral de mensen die ik heb ook heb leren kennen met de rondreis geven je echt mooi gevoel.

  Ook heb ik me geen 1 moment onveilig gevoelt zowel bij de projecten, vrijwilligershuis en de rondreis zelf.

  Met deze hele ervaring kan ik nu van mezelf ook zeggen dat ik erg gegroeid ben en dat ik er volwassener door ben geworden. Dit soort reacties krijg ik ook van mijn familie, vrienden en kennissen.

  Therese bij deze wil ik u ook bedanken voor alle zorgen en informatie die je ons hebt gegeven en dat we via deze weg met jou zo’n mooie ervaring hebben mogen meemaken. Bedankt hiervoor.
  Ik wens u een hele goeie jaarwisseling en misschien tot snel!
  Nogmaals erg bedankt.

  Groetjes Kyra Haverkate