Onderwijs project, Zimbabwe

Project: Onderwijs- en Community Development project, Antelope Park, Gweru, Zimbabwe

Deelname mogelijk: minimaal 2 weken en maximaal 12 weken, gedurende het hele jaar

Prijzen staan in de tekst vermeld

 

Projectcode: TU17/APT

 

button boeken donkergrijs

lijntje kort

Het project

 

Het project kort samengevat
 • Plaats: Private Game Reserve Antelope Park, Gweru, Zimbabwe
 • Accommodatie: gedeelde vrijwilligersaccommodatie
 • Type project: onderwijs- en community development project
 • Duur: 2 – 8 weken
 • Leeftijd: minimaal 17 jaar
 • Aantal vrijwilligers: maximaal 20
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: zeer goed georganiseerd project in een prachtige malariavrije omgeving
 • Update: Dit project is geopend!

 

Werkzaamheden

Naast werken bij de kinderopvang voor straatkinderen werk je bij dit project ook in het onderwijs. Onderwijs is de basis voor een kind om op te groeien tot een verantwoordelijke volwassene. De kinderen die je tijdens dit project zal ontmoeten zijn erg gemotiveerd om te leren. Je zal de kinderen onderwijs geven en de leraren hierbij ondersteunen.

De klassen zijn vaak overvol. Ongeveer 2184 studenten bezoeken de Mkoba 4 Primary School. Een gemiddelde klas heeft 55 leerlingen met één leraar. Er zijn geen stoelen in de lokalen en er zijn zelfs niet genoeg lokalen. Ook aan middelen ontbreekt het. Boeken zijn er niet voldoende en een onderwijsmethode over HIV/AIDS ontbreekt.

 

De Somabula Primary School

De Somabula Primary School heeft 280 leerlingen, een stuk kleiner dan de Mkoba 4. Maar ook hier hebben ze dringend vrijwilligers nodig om te assisteren. Hier zijn er 40 leerlingen op één leraar. Het ontbreekt hier persoonlijke aandacht voor de leerlingen. De leraren zijn druk en verwelkomen hulp, enthousiasme en nieuwe ideeën.

Er zijn hier veel kinderen die woonachtig zijn in een internaat. Deze kinderen kunnen wat extra aandacht heel goed gebruiken. Hulp bij hun studie en bij het ontwikkelen van sociale vaardigheden zijn voor deze kinderen van groot belang. Op deze manier voelen zij zich gezien en belangrijk. Je aanwezigheid bij dit project kan voor verschillende kinderen van grote invloed zijn op hun toekomst.

 

Lagere scholen

Ook is er voor de vrijwilligers de mogelijkheid om op een lagere school werkzaam te zijn met kinderen.
Ook literatuurklassen worden gegeven om zo de vaardigheden op het gebied van taal van deze kinderen verder te ontwikkelen.

Er is ook de mogelijkheid de onderwijzers te assisteren bij twee kleuterscholen. Deze scholen zijn de ‘Mickey Mouse’ school en het ‘Hopeful Life Orphan Care Centre’. Respectievelijk hebben ze 180 en 90 leerlingen.

 

Hoogtepunten van het project
 • Het renoveren van het weeshuis en de zorginstelling
 • Verander de leefomstandigheden van kinderen met een handicap en lever een positieve bijdrage aan hun toekomst
 • Moedig de jonge mensen van Zimbabwe aan iets van hun toekomst te maken en wees hun mentor
 • Bereid schoollessen voor
 • Werk mee bij de kinderopvang
 • Verdiep je in de materie rondom HIV/AIDS en geef hierover voorlichting
 • Ervaar hoe het is om te leven in een land wat te leiden heeft onder armoede
 • Ervaar de schoonheid van Afrika
 • Dommel je onder in de Zimbabwaanse cultuur
 • Maak (internationale) vrienden voor het leven

 

Activiteiten in Antelope Park
 • ‘Game viewen’, op de rug van een paard, ter voet of per auto
 • ‘Sunset cruisen’ bij het meer tegenover het kamp
 • Paardrijden, de paarden in het Antelope Park staan bekend op het continent als beste wilde paarden
 • Gedurende je verblijf in Zimbabwe in het Antelope Park heb je de mogelijkheid deel te nemen aan een excursie naar één van de spectaculaire hoogtepunten die Zimbabwe te bieden heeft
 • Dagtrips worden aangeboden naar “The Great Zimbabwe Ruins”, naar “Granite Ridge en maandelijks wordt er een excursie naar de Victoria Falls georganiseerd
Locatie

De locatie waar dit project zich bevindt is Antelope Park, Gweru, Zimbabwe. Ongeveer vier uur rijden vanaf de hoofdstad Harare en drie uur rijden vanaf Bulawayo. Gweru is gelegen in de “Midlands” van Zimbabwe en is een malariavrij gebied. Gweru is een malariavrij gebied.

 

Het weer

Zimbabwe ligt op het zuidelijk halfrond en grenst ondermeer aan Zuid-Afrika. Het grootste gedeelte van het land wordt bedekt door een bergplateau. Hierdoor wordt het subtropische klimaat wat gematigd. De temperaturen schommelen gedurende het jaar tussen de 20 en 30°C. De droge en koele periode loopt van april tot en met oktober. Dit is veruit de beste tijd om het land te bezoeken. Van november tot en met maart is het warm en vochtig, en vallen er van tijd tot tijd pittige buien.

 

Eisen

De minimum leeftijd voor dit project is 17 jaar. De maximum leeftijd van de vrijwilliger is afhankelijk van zijn of haar gezondheid. Ervaring is niet vereist. Voor ieder project van TravelUnique is een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) een vereiste. Mocht je 17 jaar zijn, dan dienen je ouders schriftelijk toestemming voor deelname te geven.

 

Volunteer Encounter

Bij aankomst bij je vrijwilligersproject word je gevraagd de ‘Terms and Conditions & Code of Conduct’ te lezen en te ondertekenen. Je tekent o.a. voor de volgende zaken:

 • Dat Volunteer Encounter niet verantwoordelijk is voor ongevallen, kwijtgeraakte spullen, ziekte, etc.
 • Je zelf verantwoordelijk bent voor een geldig paspoort, visum, etc.
 • Als je voortijdig het project verlaat je geen recht hebt op een terugbetaling van je geld
 • Je je houdt aan de Gedragsregels (Code of Conduct)

Wil je voor aanvang van je project de regels ontvangen, neem dan contact met ons op.

 

Flexibiliteit

Aan het werk gaan in Afrika kan een opwindend avontuur zijn maar soms ook een ontmoedigende onderneming. Wij bieden je de kans om werkervaring in Afrika op te doen, de mensen te leren kennen in een gestructureerd project waarbij op je veiligheid wordt gelet. Er is een projectcoördinator aanwezig die je de gehele periode zal begeleiden. Daarnaast is er bij aankomst een uitgebreide oriëntatietraining dit er voor zal zorgen dat je het meest haalt uit deze uitdaging. Aanpassingsvermogen aan het lokale systeem is een vereiste. Er wordt nauw samengewerkt met plaatselijke hulpverleners en de lokale politieke systemen om er zorg voor de dragen dat een vrijwilliger maximaal profijt heeft van zijn of haar bijdrage, maar wees flexibel.

 

AI kinderopvang project antelope park, zimbabwe

Onderwijsproject, Antelope Park, Zimbabwe, ©AI

lijntje lang

Landeninformatie

 

Zimbabwe

 

Zimbabwe ligt in zuidelijk Afrika tussen Zuid-Afrika en Zambia. Het land is in het geheel ingesloten door land en grenst aan Botswana, Mozambique, Zambia en Zuid-Afrika. De oppervlakte bedraagt 390.580 vierkante kilometer. Zimbabwe is daarmee ongeveer 9,4 keer zo groot als Nederland. Deze informatie vind je op www.landenweb.nl

In dit prachtige land, met een zeer vriendelijke bevolking,  tref je voornamelijk in de wildparken nog leeuwen, giraffen, elanden, waterbokken, zebra’s en ander wild in redelijke hoeveelheden aan. De grote koedoe is het nationale dier van Zimbabwe.

In het Hwange National Park tref je de grootste kuddes olifanten en buffels van Afrika aan. In het Lake Mutirikwi National Park, bij Masvingo leven nog de zeldzame witte neushoorn, oribies en nyala’s.

 

Crisis

De crisis heeft de gezondheidszorg op een lager peil gebracht. Zowel kwantitatief als kwalitatief is de zorg afgenomen, wat onder meer geleid heeft tot een toename van moeder- en kindersterftegevallen. Zo daalde tussen 1999 en 2009 het percentage bevallingen begeleid door deskundig personeel van 73 naar 57 procent. Daarnaast heeft Zimbabwe ook nog te maken gehad met een cholera epidemie.

Vooral op het platteland krijgen mensen, extreem arme gezinnen in het bijzonder, te maken met verslechterde gezondheidszorg. In de gezondheidscentra is een tekort aan (gekwalificeerd) personeel en verkeert apparatuur, wanneer aanwezig, in een slechte staat van onderhoud. Grote groepen mensen hebben hierdoor geen toegang tot basisgezondheidszorg. Op dit moment leeft 15% van de bevolking met HIV. De gemiddelde leeftijd bij overlijden ligt op dit moment net onder de 53 jaar. In 2011 waren er een miljoen weeskinderen in Zimbabwe als gevolg van AIDS.

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Zimbabwe

lijntje lang

Praktische informatie

 

Oriëntatie

Na aankomst bij het project in Gweru is er voor alle vrijwilligers een oriëntatieprogramma. Je zal worden bijgepraat door de lokale projectcoördinator en hij/ zij zal je de ins-and-outs vertellen van het project. Uiteraard zullen de veiligheidsvoorschriften met je worden doorgenomen.

 

Ondersteuning

Gedurende je verblijf heb je de hulp van een ervaren projectcoördinator. Hij of zij is 24/7 beschikbaar om je te helpen met problemen en/of vragen. Ook is er op ieder project een projectmanager aanwezig. Vooraf ontvang je alle benodigde informatie van TravelUnique.

 

Accommodatie

Je zal verblijven in een comfortabele accommodatie met kluisjes om je waardevolle spullen in op te bergen. Bij dit onderwijs project verblijf je in Antelope Park met internationale vrijwilligers waarbij de voertaal Engels is. Er zijn ook vrijwilligers die aan een ander project kunnen deelnemen, bijvoorbeeld het medisch project, het leeuwen project, het combi leeuwen- en paarden project, etc.

In Antelope Park bevindt zich een zwembad en je kun meedoen aan alle activiteiten die georganiseerd worden voor gasten. Om contact te onderhouden met thuis is er een  internet aansluiting (je kan hier vouchers voor kopen, helaas valt het internet nog wel eens uit), je kan er met leeuwen een wandeling maken, op de rug van een olifant rijden, paardrijden, kanoën, boottochten maken, het wildleven aanschouwen, etc.

 

Upgrade

De accommodatie is simpel en rustiek, een beetje donkerbruin, maar comfortabel en heeft alles wat je nodig hebt. Je deelt een kamer met andere vrijwilligers van dezelfde sekse. Het is mogelijk een luxere accommodatie te boeken. Laat van de voren even weten of je hier in interesse hebt. We sturen je dan een brochure en de kosten. Er zijn twee mogelijkheden tot upgraden:

 • East African Style Safari tents, met twee kamers en een en-suite badkamer
 • Thatched River Lodge, ook met twee kamers en een en-suite badkamer uitkijkend over de rivier

Neem contact met ons op voor de juiste prijzen van deze accommodaties.

 

Maaltijden

Je krijgt in ieder geval twee gekookte warme maaltijden per dag plus een ontbijt of lunch om mee te nemen.
Maaltijden bij het ‘Safari Camp’ worden opgediend in buffetstijl en geserveerd in de hoofd diner zaal. Een gebouw met uitzicht op de dam en de rivier.
Laat ons voor vertrek weten als er speciale dieetwensen of allergieën zijn.

 

Hoe er te komen?

Boek een ticket naar Johannesburg en vlieg vanuit Johannesburg door naar Bulawayo Airport in Zimbabwe.
Of vlieg vanaf Johannesburg naar Harare, de hoofdstad van Zimbabwe. Je wordt opgehaald door een vertegenwoordiger van Volunteer Encounter.

 

Visum

Bij aankomst in Zimbabwe dien je een business visum aan te vragen (voorheen was dit een toeristen visum). Dit visum is 30 dagen geldig. Je betaalt bij aankomst op de luchthaven $ 30 voor het visum, dit dien je contant te betalen.
Deelnemers aan het Leeuwen project bij Antelope Park te Gweru, dienen wel een toeristen visum aan te vragen bij aankomst in Harare of Bulawayo.

Vrijwilligers kunnen tussen de 2 en 12 weken bij dit project verblijven. Echter, diegene die langer dan vier weken blijven hebben een extra vergunning nodig van Gweru Immigrations. Je krijgt dan een “Temporary Employment Permit”. Dit dient contant voldaan te worden door de vrijwilliger en bedraagt $500.

Een medewerker van het project zal je helpen bij het verkrijgen van een permit. Qua kosten is het voordeliger om maximaal 4 weken bij dit project te verblijven.

 

Onderwijsproject antelope park zimbabwe

Onderwijsproject, Antelope Park, ©AI

lijntje lang

Prijzen 2022

 

Let op! De prijzen staan vermeld in Britse ponden. Klik hier voor de koers van de GBP.

2 weken: £ 1099

3 weken: £ 1638

4 weken £ 2072

5 weken: £ 2275

6 weken: £ 2278

7 weken £ 2646

8 weken: £ 2912

Bij TravelUnique betaal je geen administratie- of reserveringskosten. Ook betaal je niks extra’s bij vertrek in het hoogseizoen. Neem contact met ons op voor de prijs van 9 tot en met 12 weken.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Transfer
 • Oriëntatieprogramma
 • Dagelijks transport van- en naar het project
 • Verblijf in het vrijwilligershuis in Antelope Park
 • Drie maaltijden per dag
 • Wekelijkse wasservice
 • Ondersteuning door een projectcoördinator

 

Niet bij de prijs inbegrepen
 • Verzekeringen
 • Ticket naar Harare of Bulawayo
 • Email, internet- en telefoonkosten
 • Kosten Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Alcohol
 • Excursies
 • Visum

 

Excursies (niet bij de prijs inbegrepen)

Door deel te nemen aan deze excursies leer je zowel het land als de mede-vrijwilligers beter kennen.
Een excursie naar de Victoria Falls kost ongeveer $ 475 (dit is inclusief National Park fee, transport, maaltijden en accommodatie).

Na het boeken van dit project ontvang je een brochure met excursies en prijzen.

 

lijntje lang

Startdata 2022 en aankomstijden

 

Verblijf bij dit onderwijs- en community development project is mogelijk van 2 tot en met 12 weken. Ook is het project te combineren met andere projecten in Antelope Park. Vraag ons naar de mogelijkheden. Hier geldt een aangepast tarief voor. Zowel bij aankomst op de luchthaven van Harare als op de luchthaven van Bulawayo word je opgewacht in de aankomsthal door een vertegenwoordiger van Volunteer Encounter.

Dit onderwijs project start twee keer per maand op MAANDAG. In het hoogseizoen is dit iedere maandag (juli & augustus).

 

De startdata in 2022 zijn op:

3 januari, 10 januari, 24 januari, 7 februari, 21 februari, 7 maart, 21 maart, 4 april, 18 april, 2 mei, 16 mei, 30 mei, 13 juni, 27 juni, 4 juli, 11 juli,  18 juli, 25 juli, 1 augustus, 15 augustus, 22 augustus, 29 augustus, 5 september, 19 september, 3 oktober, 17 oktober, 14 november, 28 november, 12 december en 26 december 2022.

In overleg is het ook mogelijk om op een andere datum te starten. Je dient dan zelf de tranferkosten naar het project te betalen. Vraag ons naar de kosten van een private transfer.

 

Aankomst en vertrek Bulawayo of Harare

Mocht je besluiten aan te komen op Bulawayo (wordt ten zeerste aangeraden omdat dit dichterbij is), dan dien je aan te komen op een maandag met de SA (South African Airways) vlucht SA 8110, die om 12.05 uur aankomt.
Hierna word je direct naar het project gebracht. Mocht je een andere vlucht boeken dan wordt er helaas een extra fee in rekening gebracht.
Bij vertrek vanaf Bulawayo, boek dan de vlucht die op maandag vertrekt, de SA 8111, vertrek om 12.50 uur.

Je kan er ook voor kiezen te arriveren op de luchthaven van Harare. Hier dien je ook op maandag aan te komen voor 13.00 uur. Vertrek vanaf Harare is ook op maandag.  Je bent voor 11.00 op het vliegveld voor je retourvlucht.
Vluchten vanaf 13.00 uur kunnen geboekt worden.
Mocht je een andere vlucht boeken dan wordt er helaas een extra fee in rekening gebracht.

 

Public Holidays 2021

Houd er rekening mee dat op een Public holiday het programma er anders uit kan zien. Vaak is dit een vrije dag. De Public Holidays zijn op: 1 januari, 21 februari, 15 april tot en met 18 april, 1 mei, 2 mei, 25 mei, 8 augustus, 9 augustus, 10 augustus, 22 december, 25 & 26 december en 27 december 2022.

 

Antelope Park, Zimbabwe

Antelope Park, Gweru, Zimbabwe, ©AI

lijntje lang

Downloads

 

Wil je de Engelstalige brochure over het onderwijs project in Antelope Park, Zimbabwe ontvangen? Neem dan contact met ons op

Klik hier voor de Facebook pagina van Midlands Children Hope Project en hier voor de Facebook pagina van Antelope Park

Klik hier voor de site van Antelope Park

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

Lees voor het boeken van dit onderwijs- en community development project onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor de Algemene Voorwaarden. Bij het boeken van een project ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden.

 

Overige projecten in Antelope Park, Zimbabwe

 

 • Medisch project, klik hier voor meer informatie
 • Fotografie project, klik hier voor meer infomatie
 • Combi project (onderwijs- en leeuwen project), klik hier voor meer informatie
 • Combi project (paarden management- en leeuwen project), klik hier voor meer informatie

 

Vergelijkbare projecten
 • Kleuterschool project, Mangochi District, Malawi. Klik hier voor het project

 

Fotogalerij

 

zimbabwe kinderopvang project antelope parkAP3

AP2AI paarden3

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner African Impact en Volunteer Encounter.

 

Comments
 1. Therese

  3 juli 2014 - 08:40

  Maaike van Vliet, Onderwijs- en kinderopvang project, Gweru, Zimbabwe, juni 2014

  Hallo Therese,

  Ik mis Zimbabwe nog wel. Ik ben nu al aan het nadenken over een reis naar Afrika in de volgende zomer. Mijn verblijf in Zimbabwe was een ongelofelijk leuke ervaring! Ik heb genoten van elk moment. Alles in het Antelope Park was ook goed geregeld.
  Het was duidelijk wat er van me verwacht werd en ze helpen je waar nodig. Op mijn vorige school is er elk jaar een actie om geld in te zamelen voor het goede doel. Dat doel is elk jaar iets anders. Ik heb komende week een afspraak met het schoolhoofd, om te kijken of het geld van de actie naar het jongensweeshuis kan waar we altijd heen gingen. Die jongens slapen met zijn drieën in een eenpersoonsbed en het dak ziet er niet echt goed meer uit… Dus die kunnen wel wat geld voor verbetering gebruiken. Ik wil je graag heel erg bedanken voor alles!

  Groetjes, Maaike van Vliet

 2. Therese

  4 juli 2014 - 14:58

  Lotte van Oorschot, Onderwijs- en kinderopvang project, Gweru, Zimbabwe, juni 2014
  Wat heb ik een gave reis gehad!!! Ik had me geen betere reis kunnen wensen! Antelope Park is een plek die een plaats in mijn hart heeft gekregen! De vier weken vlogen voorbij en ik heb heel veel leuke mensen ontmoet!

  Ik wilde je tijdens de reis mailen om te vertellen hoe gaaf ik het heb, maar om eerlijk te zijn ben ik dat vergeten. (Ik denk dat dat een goed teken is). Bedankt voor de hele fijne persoolijke begeleiding en het mogelijk maken van deze reis!

  Fijne zomer! Groetjes, Lotte

 3. Therese

  5 september 2014 - 08:57

  Sharon Dijkhof, Onderwijs- en Kinderopvang project, Gweru, Zimbabwe, juli 2014
  Inmiddels ben ik al weer dik twee weken thuis en alweer druk met werken. Ik heb natuurlijk wel een evaluatieformulier van je gekregen en ingevuld…maar ik wilde je toch ook nog even gewoon een mailtje sturen.
  Ik heb echt een geweldige maand gehad in Zimbabwe. En ik mis het echt. Antelope Park is echt een geweldige plek. Zo’n mooie, rustige, vredige omgeving, veel gezelligheid en alle mensen die er werkzaam zijn (zoals de lionhandlers, mensen in de keuken, receptie enz.) zijn ontzettend vriendelijk en lief. Ook heb ik het erg leuk gehad met de andere vrijwilligers en hele leuke mensen leren kennen uit verschillende landen. Ook hen mis ik! En natuurlijk de lieve en altijd vrolijke wees- en straatkinderen. Ik ga zeker mijn best doen om iets van de levenshouding (vrolijkheid, tevredenheid, openheid, kracht) van hen over te brengen naar mijn kids hier op school 😉
  Ik heb thuis gelijk een fotoboek gemaakt en deze heb ik nu een week thuis. Iedereen is helemaal onder de indruk van mijn foto’s met de kinderen en met de leeuwen. Erg leuk.
  Het was echt een maand om nooit te vergeten en ik ben ontzettend blij dat ik het gedaan heb. Van te voren heb ik best wel getwijfeld of ik het wilde en durfde deze reis, maar ik ben zo ontzettend blij dat ik het gedaan heb. En daar wil ik jou graag voor bedanken. Dat jij gelijk zo open, vriendelijk, begripvol met mij mailde en ik altijd kon bellen met vragen en zelfs kon langskomen als ik dat wilde, dat vond ik echt geweldig. En dat heeft er ook aan bijgedragen dat ik dit gedaan heb. Ik vind het echt super hoe je mij begeleid hebt met alles regelen voor de reis. Dankjewel Therese!
  Hopelijk gaat het goed met jou en je gezin…en hebben jullie ook veel mooie herinneringen aan jullie reis 🙂
  Groetjes,
  Sharon