Onderwijsproject, Ghana

Project: Onderwijsproject, Ghana

Deelname mogelijk: minimaal 2 weken en maximaal 12 weken

Prijzen staan in de tekst vermeld

Projectcode : TU58/AKEDUC

 

button boeken donkergrijs

lijntje lang

Het project

 

Het project kort samengevat
 • Plaats: Accra, Ghana
 • Accommodatie: gedeelde accommodatie
 • Type project: onderwijsassistentie project
 • Duur: 2 –  12 weken
 • Leeftijd: minimaal 18 jaar
 • Aantal vrijwilligers: maximaal 30
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: project in één van de meest stabiele landen van Afrika
 • YouTube: klik hier voor een YouTube filmpje over dit project
 • Klik hier voor de de film van Felicity West die zij maakte over Akwaaba. Je kan de film bekijken door een donatie te geven aan het project, maar de film is ook gratis te bekijken
 • Dit project is ook geschikt voor groepen en gezinnen

 

Over vrijwilligerswerk in Ghana

Ghana is al lang één van de meest populaire bestemmingen voor vrijwilligerswerk in Afrika. Het land staat bekend om haar vele tradities en bijzonder mooi landschap. Je vindt hier zeer veel vrijwilligersprojecten.

Gelegen in West-Afrika wordt Ghana vaak aangeduid als de toegangspoort tot Afrika. Het land is een van de meest toegankelijke en stabiele landen op het continent. Voorheen stond het bekend als de ‘Gold Coast’. Ghana werd onafhankelijkheid van Groot-Brittannië in 1957. Goud, cacao en olie waren de motor van de economie. Het land heeft nu ongeveer 25,5 miljoen inwoners.

Ghana is een veilig, gezellig en levendig land met een rijke geschiedenis. Het is snel aan het moderniseren. Onze projectpartner is Akwaaba Volunteers. Akwaaba betekent ‘welkom’ in het Ghanees. Dit is een NGO. Het team bestaat uit gepassioneerde professionals van zowel Ghanese als Engelse afkomst.

 

Achtergrond Akwaaba

Akwaaba Volunteers is in 2015 opgericht door Jordan Palmer en King Boateng. Jordan bracht tijd door als vrijwilliger in Accra en werd verliefd op de mensen, de cultuur en het land. King groeide op in Accra voordat hij een carrière als profvoetballer in Egeland nastreefde. Beide oprichters delen een passie voor het creëren van betere kansen voor jonge, kansarme mensen in Ghana via 4 belangrijke gebieden, gezondheid, onderwijs, sport en werken met dieren.

Het doel van Akwaaba Volunteers is om armoede te verlichten en betere kansen te creëren voor kansarme kinderen en achtergestelde gemeenschappen. De projecten zijn gevestigd in Accra en omgeving. Ze werken nauw samen met de lokale gemeenschap. Door middel van de projecten streven ze ernaar om jonge kinderen zich te laten ontwikkelen, armoede te verlichten en levens te veranderen.

 

Geen vakantie

Dit is een goed georganiseerd project wat een grote invloed heeft op de lokale ‘community’. Je verblijft in het centrum van Accra, de hoofdstad van Ghana. Het is ongeveer 20 rijden vanaf het project. Dit is een zeer geschikt project voor vrijwilligers die gemotiveerd zijn om zich op het werk te richten. (Oudere) vrijwilligers met een specifieke achtergrond zijn zeer welkom bij dit project (onderwijs, gezondheidszorg, kinderopvang, sport, etc.). Dit project kan niet worden gezien als vakantie.

 

Algemene informatie over het onderwijsproject, Accra, Ghana

“Education is the most powerful weapon you can use to change the world”

Vrijwilligster Evy Kras, Onderwijsproject Ghana, ©Akwaaba

Staatsonderwijs in Ghana is gratis, maar door de kosten die ouders maken (inschrijfgeld, uniform, schoenen, boeken en briefpapier) is school onbereikbaar voor veel gezinnen die in acute armoede leven.

Als vrijwilliger in het onderwijs assisteer je in de klas in elk leerjaar van de kleuterschool tot de middelbare school. Je kunt één-op-één werken met studenten die om een ​​aantal redenen extra input nodig hebben, bijvoorbeeld omdat ze laat op school zijn begonnen, of ze kunnen uitblinken en hebben extra werk nodig.

Door deel te nemen aan dit project biedt je kinderen een kans op een betere toekomst. Als vrijwilliger bij het onderwijsproject in Accra, Ghana, zal je meehelpen bij de lokale scholen waar je de leerkracht assisteert. De klassen zijn vaak overvol. Dit betekent dat kinderen die vaak goed presteren en kinderen die niet mee kunnen komen buiten de boot vallen. Als klassenassistent help je deze kinderen. Je oefent met een klein groepje kinderen die de leerstof nog niet goed beheersen extra buiten de klaslokalen.

Er zijn mogelijkheden voor vrijwilligers met een achtergrond of opleiding in het onderwijs maar ook voor vrijwilligers zonder onderwijs ervaring. De klassen variëren van kleuterklassen tot het middelbaar onderwijs. Afhankelijk van je opleiding en ervaring zal je als klassenassistent werkzaam zijn of zelfstandig een klas draaien.

De scholen waarmee wordt samengewerkt liggen rondom Accra, op ongeveer 20 minuten rijden met openbaar vervoer of taxi. Er wordt hard gewerkt aan gelijkheid tussen jongens en meisjes. Ook vindt men het heel belangrijk dat kinderen de school afmaken, dit zodat de kinderen een betere kans hebben op een goede toekomst.

Als vrijwillig help je met name mee bij de Engelse lessen. Je ondersteunt de leerkracht en helpt de kinderen met het lezen en schrijven van het Engels. Mocht je er interesse in hebben dan is het ook mogelijk de kinderen te helpen met wiskunde, natuurkunde of een ander onderwerp waarmee je ervaring hebt.

 

Je zal je bezighouden met:
 • Assisteren van de lokale leerkracht
 • Het geven van Engelse les
 • Bijspijker van leerlingen met een achterstand
 • Het geven van wiskunde, natuurkunde, etc.
 • Het organiseren van activiteiten voor de kinderen

 

Combinatie met andere projecten

De verschillende projecten in Accra lopen in elkaar over. Zo zal je regelmatig betrokken worden bij sportactiviteiten en kan je ook betrokken worden bij activiteiten zoals paardrijden. Zo zie je veel van wat er speelt in Accra!

 

Schoolvakanties 

Wil je deelnemen aan dit project dan dien je rekening te houden met de schoolvakanties in Ghana. Je kan deelnemen aan het project, maar doordat de scholen gesloten zijn zal er een andere invulling aan dit project worden gegeven. De vakanties zijn van 13 april – 9 mei 2022, de zomervakantie is van eind juli tot de eerste week september en in december is er ook vakantie. Neem voor de exacte data contact met ons op!

 

Algemeen

Alle projecten in Accra en omgeving in Ghana zijn er op gericht gezinnen en kinderen in een kwetsbare situatie te ondersteunen. Er wordt nauw samengewerkt met ziekenhuizen, weeshuizen, scholen, overheidsdiensten en andere NGO’s. Veel van de projecten in Ghana hebben een overlap met elkaar. Werk je bij een sport project, dan zal je ook scholen en kinderopvangcentra bezoeken.

Op de dagen dat het een Public Holiday is ben je vrij. Klik hier voor de data in 2023.

 

Belangrijk!

Bij de projecten is kennisoverdracht een belangrijk aspect. Er wordt nauw samengewerkt met de lokale bevolking om zo samen te bepalen waar op dat moment behoefte aan is. De projecten vinden in Accra plaats. Projecten veranderen voortdurend, houd hier rekening mee en wees flexibel!

Het is mogelijk om in groepsverband (collega’s, mede-studenten, etc.) deel te nemen aan dit project. Deelname van mininaal 6 en maximaal 25 personen is in overleg. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en een passend voorstel. Ook is het mogelijk om als gezin aan dit project deel te nemen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Als het een Public Holiday is dan ben je vrij die dag. Klik hier voor de data in 2023.

 

Schoolvakanties 

Tijdens de schoolvakanties kunnen projecten er anders uitzien. Er wordt dan geen les gegeven op de scholen maar zal er een aangepast programma worden gemaakt. De lessen na de vakantie beginnen weer in de eerste week van januari.  Term 2 eindigt begin april. Term 3 loopt van eind april tot de eerste week juli. Dit is het einde van het schooljaar. Neem contact met ons op om door te spreken wat de beste periode is om deel te nemen aan dit project.

De schooltermijnen voor 2023 worden zo spoedig mogelijk vermeld!

 

 

Waarom kiezen voor Ghana?
 • Als je voor Ghana kiest, dan kies je voor één van de veiligste en vriendelijkste landen van Afrika
 • Je verblijft  in een tropische omgeving
 • Het is op slechts 6,5 uur vliegen
 • Daarnaast werk je samen met internationale vrijwilligers van diverse leeftijden
 • Verblijf in een accommodatie met toiletten en douches (dit is vrij uitzonderlijk voor vrijwilligerswerk in Ghana)
 • De uitermate vriendelijke bevolking
 • De verblijfplaats is in het centrum van de stad (leuke restaurants en bars)

 

Locatie

Bij dit project verblijf je in Osu. Osu is en wijk van Accra, op 5 minuten loopafstand van Oxford Street. het ligt ongeveer 20 minuten rijden vanaf het vliegveld van Accra, de hoofdstad van Ghana. In de buurt vind je winkels, supermarkten, bars, een apotheek, etc.

 

Weer

Ghana ligt in West-Afrika, vlak boven de evenaar en aan de Golf van Guinee. Het klimaat is tropisch. In het zuiden is het vochtig en warm, gemiddeld 30°C. Richting het noorden wordt de invloed van de Sahel groter: het is daar warmer en droger. Het regenseizoen loopt van mei tot en met september. Ghana is geen extreem nat land. De luchtvochtigheid is het grootst in het zuidwesten, waar ook de meeste tropische begroeiing te vinden is. De beste reistijd is in de droge, maar warmste periode: november tot en met april.

 

Eisen

Het project is geschikt voor vrijwilligers vanaf 18 jaar. Er is geen maximum leeftijd. De voorkeur gaat uit naar vrijwilligers met een achtergrond of opleiding in het onderwijs.
Een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) is een vereiste. Deze VOG dienen wij voor aankomst bij het project in ons bezit te hebben en mag niet ouder zijn dan 6 maanden. Motivatie is zeer belangrijk bij dit project, het kan niet al vakantie gezien worden. Een flexibele instelling is ook zeker zeer gewenst.

 

Flexibiliteit

Aan het werk gaan in Afrika als vrijwilliger kan een opwindend avontuur zijn maar soms ook een ontmoedigende onderneming. Wij beiden je de kans om werkervaring in Afrika op te doen, de mensen te leren kennen in een gestructureerd project waarbij op je veiligheid wordt gelet. Er is een projectcoördinator aanwezig die je de gehele periode zal begeleiden. Daarnaast is er bij aankomst een uitgebreide oriëntatietraining dit er voor zal zorgen dat je het meest haalt uit deze uitdaging.

Aanpassingsvermogen aan het lokale systeem is een vereiste. Er wordt nauw samengewerkt met plaatselijke hulpverleners en de lokale politieke systemen om er zorg voor de dragen dat je als vrijwilliger maximaal profijt hebt van je bijdrage, maar wees flexibel!

 

onderwijsproject, Ghana

Onderwijsproject Ghana, ©Akwaaba

lijntje lang

 Landeninformatie

 

Ghana

 

Ghana ligt in West-Afrika aan de Golf van Guinea, enkele graden ten noorden van de evenaar en bijna recht op de meridiaan van Greenwich. Het land grenst aan Burkina Faso, Ivoorkust en Togo. De hoofdstad is Accra. De oppervlakte bedraagt 238.573 vierkante kilometer. Ghana is daarmee ongeveer 7 keer zo groot als Nederland. Dit prachtige land wordt ook wel aangeduid als de ‘Gouden Kust”.

Vier van de vijf Ghanezen moet rondkomen van minder dan twee USD per dag. Het noorden is droger en armer dan het zuiden. Zo’n 35% van de mensen in Ghana heeft tekort aan voedsel. De officiële taal is Engels. Er zijn meer dan 45 inheemse talen.

Ghanezen zijn vrolijk, extravert, nuchter en gastvrij. Ze lachen veel en nemen de dag zoals hij komt. De bevolking maakt een reis naar Ghana tot een hoogtepunt. Het land is overwegend christelijk met een islamitisch noorden. Het Afrikaanse traditionele geloof is eveneens wijd verspreid. De godsdiensten leven tolerant naast elkaar. Er is en was geen Ebola in Ghana.

 

Accra

Accra is de hoofdstad van Ghana en ligt aan de Atlantische Oceaan. De stad heeft circa 2 miljoen inwoners (2010) en is de grootste stad van het land. Accra is het politiek en economisch centrum van Ghana. De belangrijkste producten zijn voedingsmiddelen, hout, multiplex, textiel, kleding en chemicaliën.

De oorspronkelijke bewoners van Accra zijn de Ga. Ga is ook de naam van twee omliggende districten; Ga East en Ga West. Het huidige Accra ontwikkelde zich tot een aanzienlijke plaats rond Britse en Nederlandse forten die daar in de zeventiende eeuw werden gebouwd. In 1877 werd Accra de hoofdstad van de Britse kolonie Gold Coast, als opvolger van de plaats Cape Coast.

Nadat een spoorweg naar de mijnen en het agrarische achterland was aangelegd, ontwikkelde Accra zich tot het economisch centrum van Ghana. In Accra bevinden zich het nationaal museum, de Ghanese academie voor kunsten en wetenschappen, het nationaal archief en de centrale bibliotheek. Vermeldenswaardig is kasteel Christiansborg, dat in de zeventiende eeuw door de Denen is gebouwd.

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Zuid-Afrika
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Accra

lijntje lang

 Praktische informatie

 

Ondersteuning

Ondersteuning en advies ontvang je van de lokale projectmanager tijdens je verblijf in Ghana en natuurlijk van TravelUnique. Vooraf ontvang je advies en informatie over je reis. Bij aankomst krijg je van het lokale team informatie over de huidige status van het project en alle informatie over je nieuwe leefomgeving. Je zal 24 uur per dag/7 dagen per week ondersteuning ontvangen van het plaatselijk projectteam. Bij aankomst krijg je een uitgebreide voorlichting over het project, de veiligheidsvoorschriften, etc. Een coordinator  is altijd aanpreekbaar om je te helpen.

 

Accommodatie

Vanaf januari 2022 worden alle vrijwilligers in de Brannic Lodge ontvangen. Het ligt op een fantastische locatie in een rustige buurt van Osu, een van de meest populaire buitenwijken van de stad. Het is op loopafstand van alle voorzieningen, restaurants, apotheken, supermarkten en binnen 20 minuten van alle Akwaaba-projecten.

Goed om te weten:

 • Er is 24 uur per dag een bewaker, maar er zal ’s nachts geen lid van het Akwaaba-personeel in de lodge slapen. Iemand van Akwaaba  is alleen overdag in de lodge aanwezig
 • De kosten van het project zijn niet langer inclusief lunch, het project is inclusief 2 maaltijden per dag – ontbijt en diner. Het Akwaaba team zal beschikbaar zijn om vrijwilligers te helpen bij het vinden van plaatsen om te lunchen of je kan de faciliteiten in de lodge gebruiken om eten voor jezelf en de overige vrijwilligers te  maken
 • Dit is een ideale locatie voor groepen van maximaal 25 personen als er geïnteresseerde groepen zijn die op zoeken naar vrijwilligerswerk
 • Het huis ligt op 20 minuten afstand van het vliegveld

De kamers deel je met andere vrijwilligers van dezelfde sekse. In de kamer bevinden zich stapelbedden en muskietennetten. In de lodge bevinden zich toiletten en douches. Er is een ingerichte keuken en een gezamenlijke woonkamer. Ook is er airconditioning in iedere kamer.

Water is in Ghana zeer kostbaar,  snel douchen is dan ook noodzakelijk. Er is geen warm water, dit vanwege de hitte. Voor bedlinnen wordt gezorgd, wel dien je zelf handdoeken mee te nemen en een  slaapzak (voor op excursie). Je was dien je zelf te wassen. Er is WiFi, alleen zeer traag. Bij een internetcafé heb je beter internet. Voor je telefoon is het makkelijk een lokale SIM kaart te kopen De elektriciteit wil nog wel eens uitvallen, een zaklamp wordt aangeraden om die mee te nemen.

 

 

Maaltijden

De maaltijden worden voor je verzorgd. Het ontbijt en het avondeten wordt voor je klaargemaakt. Het eten is een combinatie van internationaal- en lokaal eten. Voor schoon drinkwater wordt gezorgd! Het eten in Ghana is simpel, vaak scherp en bestaat vaak uit fruit, brood, eieren, groeten, rijst en vlees. Ook vind je overal in Ghana pizza, pasta, sandwiches en chips. Melk en kaas zijn verkrijgbaar, maar is vaak zeer prijzig. Schoon drink water, koffie en thee zijn de hele dag verkrijgbaar. Er kan gevraagd worden mee te helpen bij het avondeten en het opruimen hierna. Er zijn ook leuke restaurants in de omgeving hier kan je zelf je lunch kopen en opeten of je haalt bij de lokale supermarkt je lunch en eet dit op in de accommodatie.

 

Hoe er te komen?

Je dient een vlucht naar Accra te boeken. Je kan zowel een rechtstreekse vlucht boeken (via KLM) als een vlucht met een overstap. De directe reistijd is 6,5 uur. We helpen je graag met het boeken van een vlucht. De accommodatie ligt op ongeveer 20 minuten rijden vanaf het vliegveld.

 

Vrije tijd

Je bent aanwezig bij de projecten van maandag tot en met vrijdag. Je bent gemiddeld 5 uur per dag aan het werk. De avonden en weekenden zijn ter vrije besteding. De vrijwilligerscoordinator helpt je graag bij het boeken van excursies.

 

Taal

De voertaal in Ghana is Engels. Er zijn echter vele dialecten en 9 andere talen in het land; Akan, Ewe, Dagomba (Dagbani), Dangme, Dagaare, Ga, Nzema, Gonja, en Kasem. Akan heeft twee dialecten; Twi and Fante. In de regio waar het vrijwilligershuis zich bevindt wordt Ga en Twi gesproken. De meeste mensen spreken (goed) Engels. Ghana is een religieus land. Het christelijk- en moslim geloof wordt vaak gecombineerd met plaatselijke gebruiken en gewoonten. Je vindt er vele kerken die door de lokale bevolking op zondag worden bezocht. Je wordt geacht je niet al te bloot te kleden.

 

Visum

Je dient een visum voor Ghana te hebben. Vanaf 1 september 2015 dien je online een visum aan te vragen. Klik hier voor meer informatie. Je paspoort moet minstens zes maanden na de inreisdatum in Ghana nog geldig zijn en minimaal twee lege pagina’s bevatten. Houd er rekening mee dat het wel tot drie weken kan duren voordat je visum in huis is en dat je het visum zelf dient op te halen in Den Haag.

 

Geld

De munteenheid van Ghana is de Cedi. Opgedeeld in honderd pesewa. Het geld komt in briefjes van één, vijf, tien, twintig en vijftig cedi en munten van één, vijf, tien, twintig en vijftig pesewa en één cedi. In Ghana is het makkelijk in de steden geld bij een automaat te pinnen, op het platteland is dit lastiger. De meeste automaten accepteren alleen een Visa kaart.

 

Tijdverschil

In Ghana is het één uur vroeger dan in Nederland gedurende onze winter. In onze zomer, is het in Ghana twee uur vroeger.

 

Vaccinaties

Er komt in Ghana malaria voor. Neem contact met je huisarts of plaatselijke GGD op voor malariat pillen. Hepatitis A en een vaccinatie voor DTP en BMR wordt aangeraden. Daarnaast is een Gele koorts vaccinatie verplicht. Bovendien hebben alle reizigers naar Ghana een cholera not indicated verklaring (of kortweg cholerastempel) nodig. Via www.thuisvaccinatie.nl vind je meer informatie.

 

Onderwijsproject Ghana

Onderwijsproject Ghana, ©Akwaaba

lijntje lang

Prijzen 2023

Let op! de prijzen worden weergegeven in Engelse ponden. Klik hier voor de juiste koers van de GBP. Je betaalt niet om deel te nemen aan het project maar voor je begeleiding, maaltijden en accommodatie.

2 weken: £ 850

3 weken: £ 1100

4 weken: £ 1350

5 weken: £ 1600

6  weken: £ 1850

7 weken: £ 2100

8 weken: £ 2350

Neem contact met ons op voor de prijzen vanaf 9 tot en met 12 weken. Bij TravelUnique betaal je geen boekingskosten, of administratie- of resereringskosten. Ook betaal je geen toeslag als je in het hoogseizoen vertrekt.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Luchthaventransfer bij aankomst
 • Ondersteuning door lokale vertegenwoordigers, 24/7
 • Accommodatie
 • Twee maaltijden per dag
 • WiFi
Niet bij de prijs inbegrepen
 • Vlucht naar Ghana
 • Verzekeringen
 • Kosten Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Excursies
 • Lunchkosten
 • Dagelijks vervoer naar het project
 • Vervoer naar de luchthaven na afloop van het project
 • Frisdrank, alcoholische dranken en snacks
lijntje lang

Startdata 2023 en aankomsttijden 

 

Verblijf bij dit project is mogelijk van 2 tot en met 12 weken. De meeste vrijwilligers blijven 4 – 6 weken bij een project. Startdatum: dit project start op iedere zaterdag. De aankomstdag in Ghana is op zaterdag op Kotoka International Airport (ACC). In overleg is een andere dag als startdag ook mogelijk. Mocht je een dag eerder willen aankomen of een paar dagen langer willen blijven, dan kan dit. De extra kosten per dag bedragen GBP 35.

Mocht je het boekingsformulier willen gebruiken. Kies dan voor de 1e van de maand waarin je wenst te vertrekken. Wij nemen dan contact met je op om te overleggen welke aankomst- en vertrekdatum jou het beste uitkomt.

 

onderwijs project Accra Ghana

Onderwijsproject Ghana, ©Akwaaba

lijntje lang

Downloads

 

Wil je meer informatie over vrijwilligerswerk in  Accra, Ghana? Klik dan hier

Meer informatie voor groepen vanaf 6 personen, klik hier

Klik hier voor de Facebook pagina van dit project

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

 

Lees voor het boeken van dit project onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor meer informatie. Als je een project boekt ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden.

 

Overige projecten in Ghana

Klik hier voor alle mogelijkheden in Ghana

 

Fotogalerij

 

 

 

 

 

 

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner in Ghana.

 

Comments
 1. Therese

  29 augustus 2020 - 17:00

  Evy Kras, Onderwijsproject, Ghana, juli 2019

  Mijn ervaring in Ghana.

  Het vrijwilligerswerk in Ghana is een van de mooiste en leukste dingen die ik ooit heb gedaan. Ik ben twee weken in Accra geweest en heb meegedaan aan het schoolproject in de Future Leaders School.

  De avond voordat ik zou vertrekken was ik aan het inpakken, en ik was zo onwijs zenuwachtig. Wat moest ik, een zeventienjarig meisje, in Ghana? Het enige waar ik me aan vast kon houden was de gedachte dan ik met kinderen ging werken, dat zou ik sowieso leuk vinden. En het was zoveel meer dan ik had kunnen hopen. Ik heb echt onwijs genoten, van het vrijwilligerswerk, de vrijwilligers en Ghana.

  Jordan en King waren zo onwijs aardig, ik heb me die twee weken echt thuis gevoeld. Elke dag was er wel iets te doen, maar niets was verplicht. Toch ging ik naar alles, het was namelijk super gezellig om met de vrijwilligers en kinderen dingen te doen. Ik heb karaoke gezongen, ben naar de bioscoop geweest en heb gekeken naar het voetbal van de kinderen en vrijwilligers. En nog zo veel meer, ik kan hier echt niet alles kwijt.

  Ik heb ook onwijs genoten van de trips in het weekend, zo heb ik het groene Ghana gezien en ook dat overdonderde me. Wat een prachtig land is dat zeg. Ik heb enorm genoten van mijn vrijwilligerswerk; de kinderen waren zo lief en speels. Tijdens het spelen, praten en leren heb ik veel geleerd, bijvoorbeeld dat het zo makkelijk is om te helpen. Het kost bijna tot geen moeite om voor verandering te zorgen in het leven van een kind. Educatie kan voor verschil zorgen, en de toekomst van een kind compleet veranderen. Elke avond lag ik veilig en gelukkig op bed, wetend dat ik, een 17-jarige, echt invloed kan hebben en zoiets leuks kan en mag doen.

  Dat was mijn ervaring in Ghana, ik heb echt een onwijs leuke tijd gehad en denk bijna elke week hieraan terug.

  Evy Kras

 2. Therese

  27 juni 2022 - 12:07

  Amber Brinkhuis, Onderwijs- en Sportproject, Ghana, nei 2022

  I had the most amazing time in Ghana with Akwaba Volunteers! When I arrived at the airport, Jordan, King and one other volunteer were waiting for me. The work at the Future Leaders School was wonderful. I got to work with all different classes. Started in the creche, singing songs with the children, fed them, rocked them to sleep, and also worked with class 1. Helping the children who had a hard time understanding the school material. After school I went to the park where I gave football and netball training, and also played with children of all ages. The children were so lovely and sweet. On the weekends we took the children to the swimming pool and I went on trips to other places in Ghana and got to see a lot of the coastal cities.
  My trip with Akwaba Volunteers is one that I will remember forever, Jordan and King are the kindest people I’ve ever met. The children you get to work and play with are just amazing sweethearts. I can’t wait to go back and do it all again!

  Amber