Onderwijsproject, Zambia

Project: Onderwijs- en community project, Livingstone, Zambia

Deelname mogelijk: minimaal 2 weken en maximaal 12 weken, gedurende het hele jaar

Prijzen staan in de tekst vermeld

Logo AI new

Projectcode: TU28/LIT

 

button boeken donkergrijs

lijntje lang

Het project

 

Het project kort samengevat
 • Plaats: Livingstone, Zambia
 • Accommodatie: Victoria Falls Backpackers
 • Type project: onderwijs- en community project
 • Duur: 2 – 12 weken
 • Aantal vrijwilligers: maximaal 20
 • Leeftijd: minimaal 17 jaar
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: goed georganiseerd project vlak bij de Victoria Watervallen

 

Algemene Informatie, Livingstone, Zambia

‘Mosi-oa-tunya’- ‘The Smoke That Thunders’. Op deze manier omschrijven de plaatselijke bewoners het prachtige aanblik van mist wat hangt boven de Victoria Watervallen. Tegen deze achtergrond ligt de plaats Livingstone, een plaats van avontuur, vriendschap en uitdaging, een plaats waar van je van gaat houden, een plaats waar je een je uitdaging aangaat die je leven verandert.

Ongeveer 10 kilometer van ‘Mosi-oa-tunya’ liggen de rustieke maïsvelden. In deze indrukwekkende setting kun je inzicht krijgen in de manier van leven van de Zambianen.

 

Het onderwijsproject in combinatie met het community project

Scholen in Zambia zijn vaak overvol. Samen met het ‘Department of  Education’ en ‘The Ministry of Arts and Culture’ is er een strategisch plan opgezet, waarbij vrijwilligers helpen als klassenassistent. Vooral kinderen die niet goed mee kunnen komen in de klas worden ondersteund door vrijwilligers.

Bij dit project zal je in de ochtenduren werken bij het onderwijs project en in de middagen werken bij één van de community projecten.

 

Het onderwijs gedeelte van het project:

 

1. Onderwijsassistentie

Je zal een leraar van een bepaalde klas ondersteunen. Hij bepaalt welke kinderen er extra aandacht nodig hebben. Als klassenassistent zal je individuele kinderen helpen met bepaald schoolwerk. Een klassenassistent in Livingstone is zeker geen overbodige luxe, de klassen zitten stampvol en er is geen aandacht voor kinderen die de lessen niet goed kunnen volgen. Het onderwijs in Zambia staat niet op een hoog niveau. Leerkrachten worden onderbetaald en klassen zijn overvol.

 

2. Werken met groepen

Naast dat je met individuele kinderen werkt is het ook mogelijk dat je met een groepje kinderen aan de slag gaat. Vaak zijn dit ook weer kinderen die een leerachterstand hebben opgelopen. Als vrijwilliger ga je dan nogmaals de stof met deze kinderen herhalen.

 

3. Het maken van testen 

Onderwijzers in Livingstone geven de kinderen vaak veel testen en opdrachten. Er is dan ook altijd heel veel werk om na te kijken. Veel leerkrachten op scholen werken er zelf als vrijwilliger of worden heel slecht betaald. Door het nakijken van schoolwerk kan je de werkdruk van de leerkrachten in het onderwijs verlichten.

Mocht je ervaring hebben als leerkracht in het onderwijs geef dit dan vooraf aan. Samen met de leerkracht kan dan worden gekeken welke taken je dan zelfstandig kan uitvoeren.

 

Lopende school projecten
 • Mwandi Community School. Dit is een school, ooit gestart van onder een boom in Livingstone College, die lesgeeft aan grade 1 – 7
 • Dambwa Christian Community School. De school is gestart met als doel onderwijs te bieden aan wees- en kwetsbare kinderen vanuit verschillende kerken in de omgeving
 • Zambezi Sawmills Community School. De school bevindt zich in één van de meest achtergestelde gebieden in Livingstone. Er wordt les gegeven aan grade 1 – 7
 • Linda Community School

 

Public Holidays en schooltermijnen 2023

Tijdens de schoolvakanties kunnen de activiteiten verschillen van bovenstaande omschrijving. Dit omdat de scholen dan zijn gesloten. Er zullen andere activiteiten voor in de plaats komen. De schooltermijnen zijn als volgt:

First term: 9 januari – 6 april 2023

Second term: 8 mei – 4 augustus 2023

Third term: 4 september – 1 december 2023.

Tussen de termijnen in is het vakantie en zijn de scholen gesloten. Er wordt dan meestal gewerkt bij de Holiday Clubs. Wil je alleen op de scholen werkzaam zijn, kies dan voor deelname in een periode dat er geen schoolvakantie is.

 

Public Holidays 2023

1 januari, 8 maart, 12 maart, 7 april, 8 april, 10 april, 28 april, 1 mei, 25 mei, 3 juli, 4 juli, 7 augustus,18 oktober, 24 oktober, 25 oktober en 25 december 2023. Op deze dagen ben je meestal vrij.

 

Ervaren leerkrachten

Mocht je een ervaren leerkracht zijn dan vernemen we dat graag! Als ervaren leerkracht in het onderwijs kan je heel duidelijk het verschil maken in de levens van kinderen maar ook in dat van de leerkracht(en). Voordat je aankomt bij het project word je bij een school geplaatst en ontvang je informatie thuis over deze school. Nadat je kennis hebt gemaakt op school en hebt geïnventariseerd waar de behoeften van de school liggen, zal je workshops geven. De workshops kunnen gaan over diverse aspecten in het onderwijs.

 

Programma

In de eerste week van je verblijf zal je alle ochtenden meedraaien met de leerkracht in de klas. In deze week zie je de uitdagingen waaraan de leerkrachten in Zambia worden blootgesteld.  Gedurende de middagen zal je bij één van onderstaande community projecten meedraaien. In week 2, 3 en 4 (afhankelijk van de duur van je verblijf), zal je de ochtenden ook op school meedraaien. In de middagen zal je een workshop verzorgen, onderwerpen kunnen zijn: het managen van bepaald gedrag, onderwijs stijlen, etc.

Het kan in een zelf gekozen format gegeven worden; door middel van een training, een voorbeeldles, het observeren van de leerkracht, etc. Ook zal je op deze manier veel leren over de vaardigheden van je Zambiaanse collega’s en over het onderwijs in het algemeen in Zambia. Neem contact met ons op als je aan dit onderwijs project wilt deelnemen. Belangrijk om te melden is dat het programma afhankelijk is van de achtergrond van de vrijwilliger en zijn of haar kwaliteiten.

 

De community projecten alle middagen:

Naast dat je in de ochtenden werkzaam zal zijn bij het onderwijs project, zal je gedurende de middagen werkzaam zijn in de plaatselijke gemeenschap. Hierbij moet je denken aan de volgende werkzaamheden:

 

1. Het bouwen, schilderen en opknappen van klinieken en scholen

Scholen in Livingstone hebben te maken met een enorm tekort aan schoollokalen, daardoor kunnen de meeste kinderen niet de hele dag naar school. Met behulp van professionele bouwers en met mensen uit de gemeenschap worden er nieuw klaslokalen gebouwd voor zo veel mogelijk scholen. Vrijwilligers helpen met het mixen van het cement, het leggen van vloeren en het schilderen van de muren. Ook worden de huidige klaslokalen opgeknapt en geschilderd. Het is hard, maar zeer gewaardeerd werk.

 

2. Landbouwactiviteiten

Op maandag en soms vrijdag helpen de vrijwilligers mee op Linda Farm. Dit is een kleine community  waar families wonen met minstens één persoon met een beperking in het gezin. Op maandag en vrijdag wordt er gewerkt op de farm met de meisjes van grade 4 van de Linda Community school. Dit is onderdeel van het Girl Impact project. De meisjes leren hier meer over landbouw en landbouwactiviteiten. Een vaardigheid waar ze de rest van hun leven wat aan hebben. Elke maandag en vrijdag krijgen ze Nshima met de groentes die ze verbouwen en daarna vertrekken ze naar school met een volle maag.

 

3. The Reading Club / de leesclub

Voor schoolkinderen van diverse scholen in de omgeving is er de mogelijkheid om in de middag hun literaire kennis te vergroten. Als vrijwilliger, met een doos vol boeken, zul je de kinderen de steun bieden die ze nodig hebben. Je helpt ze met moeilijke woorden, het voorlezen en het extra oefenen van taalvaardigheden buiten de gewone lesuren om.

 

4. The Artclub / de kunstclub

Op deze manier kunnen je jongeren aanmoedigen om te gaan met diverse problemen/zaken door middel van kunst. Bijvoorbeeld : je kunt een anti-drugs campagne opzetten en door de kunstclub posters laten maken. Of je ontwerpt kerstkaarten, kerstdecoratie of Paastakken door papier maché uit te leggen, te schilderen, etc.
De mogelijkheden zijn eindeloos.

 

5. De literatuurclub voor volwassenen

Niet een erg populaire activiteit onder vrijwilligers, maar wel een belangrijke. Je helpt volwassenen door te lezen, literatuur, een betere plaats op de arbeidsmarkt te veroveren in een land waarin 60% van de bevolking maar geletterd is. Er is een syllabus voor beginners en gevorderde, er zijn testen en een certificaat na het succesvol afronden van de cursus. Deze cursus verbetert het gesproken en geschreven Engels en de kennis van wiskunde.

 

6. Maramba bejaardenhuis

Bejaardenhuizen zijn geen bekend fenomeen in Zambia, vanuit de cultuur blijven ouderen bij hun familie wonen.
Mensen arriveren bij het MOPH (Maramba Old People’s Home) vanuit alle windrichtingen wanneer ze niemand meer hebben die naar ze omkijken of ze bezoeken. Er is te weinig personeel in dit bejaardenhuis, waardoor vrijwilligers helpen bij het schoonmaken, het koken en andere dagelijkse taken. Op deze manier is er ook aandacht voor een spelletje, lezen en andere activiteiten. Dit is een prachtige manier om de situatie en de leefomstandigheden van de bewoners te vergroten

 

6 redenen om het onderwijs project in Livingstone, Zambia te kiezen:
 1. Doe ervaring in het onderwijs op in grote klassen met kinderen die vaak uit een achterstandssituatie komen
 2. Maak kennis met het onderwijs in een Afrikaans land
 3. Geef kinderen die niet goed mee kunnen komen op school extra aandacht
 4. In de omgeving van Livingstone zijn er meer dan genoeg mogelijkheden om te ontspannen en er zijn avontuurlijk excursies mogelijk in de weekenden, denk bijvoorbeeld aan raften op de Victoria Watervallen
 5. Er is een grote variatie in activiteiten; in de ochtenden bij het onderwijs project, in de middagen het werk in de plaatselijke ‘community’, van HIV/AIDS voorlichting, tot schilderen, tuinieren en kunst
 6. De vriendelijke mensen en de prachtige Victoria Watervallen

 

Hoogtepunten van het onderwijs- en community project
 • Je krijgt inzicht hoe het onderwijs in een Afrikaans land is georganiseerd, heel anders dan dat je gewend bent!
 • Door de middagprojecten in de ‘community’ zie je veel van het dagelijks leven in Zambia
 • De gevarieerdheid in het project
 • Je kan de Victoria Watervallen bezoeken en genieten van de prachtige toeristische activiteiten die Livingstone te bieden heeft zoals bungee jumping, een helikoptervlucht boven de watervallen, een bezoek aan het Chobe National Park in Botswana en een cruise op de Zambezi rivier
 • Je maakt internationale vrienden voor het leven

 

Locatie

Het project is gevestigd in Livingstone, Zambia. Slechts 10 kilometer verwijderd van de wereldberoemde Victoria Watervallen. Vanuit Livingstone is het heel makkelijk om naar Botswana, Zimbabwe of de Caprivi strook (Namibië) te reizen. In Botswana vind je het prachtige Chobe National Park.

 

Weer

Zambia ligt in het zuiden van Centraal-Afrika. Het land is erg bergachtig. Alleen in de valleien heerst een vochtig en warm tropisch klimaat. Zambia kent drie seizoenen: een koel (gemiddeld 25°C) en droog seizoen dat loopt van april tot augustus, een heet en droog seizoen van augustus tot november, de rest van het jaar is het warm en vochtig. In oktober wordt het 30°C op de plateaus en soms wel 40°C in de valleien. De beste tijd om het land te bezoeken is in de droge tijd die loopt van mei tot november. In de maanden juni, juli en augustus is het winter en kan het behoorlijk koud zijn (met temperaturen van 5 graden ’s nachts). Zorg dat je in deze maanden over voldoende lagen kleding beschikt!

 

Eisen

De minimum leeftijd voor dit project is 17 jaar. De maximum leeftijd is afhankelijk van de gezondheid van de vrijwilliger. Voor ieder project is een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) verplicht. Ervaring of een opleiding als onderwijzer of onderwijzeres is een grote pré. Voor het verkrijgen van een visum is het belangrijk dat je een diploma kan overleggen (MBO, HBO of universitair diploma). Heb je ervaring als vrijwilliger in Nederland of België dan dien je dit zeker te vermelden.

Een goede kennis van de Engelse taal is noodzakelijk om met de leerkrachten, leerlingen en de lokale medewerkers te kunnen communiceren.

Mocht je 17 jaar zijn bij deelname aan het project, dan dienen je ouders een formulier in te vullen waarin ze toestemming geven voor je deelname.

Belangrijk! Mocht je 17, 18, 19 of 20 jaar zijn dan is een verblijf van max. 4 weken bij dit project mogelijk. Dit heeft te maken met je visum. Meer informatie vind je onder het kopje “visum”.

 

African Impact

Bij aankomst bij je vrijwilligersproject word je door African Impact gevraagd de ‘Terms and Conditions & Code of Conduct’ te lezen en te ondertekenen. Je tekent o.a. voor de volgende zaken:

 • Dat African Impact niet verantwoordelijk is voor ongevallen, kwijt geraakte spullen, ziekten, etc.
 • Je zelf verantwoordelijk bent voor een geldig paspoort, visum, etc.
 • Als je voortijdig het project verlaat je geen recht hebt op een terugbetaling van je geld
 • Dat je je houdt aan de Gedragsregels (Code of Conduct)

Wil je voor aanvang van je project de regels ontvangen, neem dan contact met ons op.

 

Flexibiliteit

Aan het werk gaan in Afrika kan een opwindend avontuur zijn maar soms ook een ontmoedigende onderneming. Wij beiden je de kans om werkervaring in Afrika op te doen, de mensen te leren kennen in een gestructureerd project waarbij op je veiligheid wordt gelet. Er is een projectcoördinator aanwezig die je de gehele periode zal begeleiden. Daarnaast is er bij aankomst een uitgebreide oriëntatietraining dit er voor zal zorgen dat je het meest haalt uit deze uitdaging. Aanpassingsvermogen aan het lokale systeem is een vereiste. Er wordt nauw samengewerkt met plaatselijke hulpverleners en de lokale politieke systemen om er zorg voor de dragen dat een vrijwilliger maximaal profijt heeft van zijn of haar bijdrage.

Houdt er rekening mee dat projecten kunnen veranderen, dat behoefte van lokale gemeenschappen veranderen en dat projecten hierop aangepast worden. Soms wordt de hulp van vrijwilligers overbodig of wordt er een nieuw project opgestart, wees dus flexibel.

Ook goed om te weten is dat het onderwijs in Zambia heel anders is ingericht dan in Nederland of België. Vaak zijn leerkrachten niet gekwalificeerd om les te geven en worden er ander manieren gehanteerd om de leerlingen in het gareel te houden.

 

Onderwijsproject Livingstone, Zambia, ©AIlijntje lang

Landeninformatie

 

Zambia

Zambia is het land van ongereptheid, van meren, lagunes en bush, van uitgestrekte savannes met enorme kuddes dieren, indrukwekkende watervallen en rivieren. Wil je als Europeaan kennismaken met de Afrikaanse manier van leven dan is Zambia een van de beste plekken om die te ervaren. De mensen zijn er warm, hartelijk en gastvrij. Ze hechten nog zeer aan oude tradities en wonen in authentieke dorpjes met rieten hutten.

Zambia is ongeveer 18 keer zo groot als Nederland. De hoofdstad is Lusaka en de officiële taal is Engels. Deze taal wordt bijna overal gesproken, ook in de meer afgelegen gebieden. In de dagelijkse spreken veel bewoners een mengeling van Afrikaans, Engels en Bantoe.
Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen: er zijn vele nationale parken, waarvan Lower Zambezi, North en South Luangwa en Kafue de drie bekendste zijn.

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Zambia
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Livingstone

lijntje lang

Praktische informatie

 

Oriëntatie

Na aankomst in Livingstone is er voor alle vrijwilligers een oriëntatieprogramma. Dit wordt gegeven door de lokale projectcoördinator en hij of zij zal je de ins-and-outs vertellen van het onderwijs- en community project. Er is een workshop van een halve dag over het onderwijs project en de projecten die in de ‘community’ draaien. Ook zal je zien waar je komt te werken in Livingstone evenals waar de andere vrijwilligers werkzaam zullen zijn. Daarnaast word je rol en je verantwoordelijkheden als vrijwilliger besproken en is er alle ruimte voor het stellen van vragen.

 

Ondersteuning

Gedurende je verblijf heb je de hulp van een ervaren coördinator. Hij of zij is 24 /7 beschikbaar om je te helpen met problemen en/of vragen. Voor vertrek ontvang je alle benodigde informatie van TravelUnique.

 

Accommodatie

Vrijwilligers verblijven in een comfortabel en veilige complex, ongeveer 5 minuten wandelen van het centrum van Livingstone. De naam van de accommodatie is ‘Victoria Falls Backpackers’.  Het complex heeft een eetkamer, een bar, een zwembad, een grote tuin en zelfs een klimwand. In dit complex kunnen maximaal 68 vrijwilligers verblijven. Dit zijn vrijwilligers van het medisch-, onderwijs, girl impact, bouw- en sportproject. Mannen en vrouwen slapen in aparte kamers.

Het huis heeft 24 uur per dag beveiliging. Er is een kluis om je kostbare spullen op te bergen (mochten die niet in je eigen locker passen). Je maaltijden worden op het complex bereid door een kok. Op iedere kamer kunnen 4 tot 6 vrijwilligers slapen, op de iets grotere kamers kunnen maximaal 8 personen slapen. Iedere kamer heeft ook weer een kast voor je persoonlijke bezittingen (neem je eigen slot mee!).

 

Meenemen

Beddengoed is aanwezig, neem wel zelf je handdoeken mee. Een schoonmaakster maakt de kamers schoon, maar je maakt zelf  je bed op. Je ontvangt 2 maal per week schoon beddengoed. Je kan zelf je was verzorgen of laten verzorgen voor USD 4 per was. Het huis ligt op loopafstand van het centrum waar diverse (toilet)spullen kunnen worden gekocht.

Door samen met de projectcoördinator op hetzelfde terrein te verblijven willen we zo veel mogelijk je veiligheid garanderen. Om deze reden is het alleen toegestaan in het vrijwilligershuis te verblijven en niet de nacht door te brengen in de stad of in omliggende dorpen, dit geldt natuurlijk niet bij deelname aan excursies.

 

Maaltijden

Je krijgt drie maaltijden per dag. Het ontbijt maak je zelf klaar en bestaat uit muesli, toast, thee en koffie. Lunch en het avondeten worden voor je klaargemaakt. Weekenden zijn prima geschikt om de omgeving te verkennen en buitenshuis te eten. Je dient in het weekend zelf voor je maaltijden te zorgen.
In deze landelijke omgeving is eten vaak simpel maar voedingsrijk. Laat ons voor vertrek weten als er speciale dieet wensen of allergieën zijn. Er zijn veel restaurants in Livingstone, je kunt hier Chinees, Italiaans, sushi en Indisch eten. Kortom, genoeg plekken om goed te eten.

 

Hoe er te komen?

Boek een ticket naar Johannesburg en vlieg vanuit Johannesburg door naar Livingstone, dit is de meest makkelijke en snelste manier op te reizen.
Op het vliegveld word je opgewacht door je lokale projectcoördinator die je naar het vrijwilligershuis zal brengen.

 

Visum

Voor Zambia heb je een visum nodig. Het meest handig is dit visum bij aankomst op de luchthaven van Livingstone aan te schaffen. De kosten zijn afhankelijk van of je een single-, dubble- of triple entry aanschaft. Je dient het visum contant te betalen in USD. Voor vertrek ontvang je van ons een ‘Letter of Invitation’. Dit document dien je bij aankomst aan de douane in Livingstone te overhandigen. Het visum is geldig voor 30 dagen. Wil je langer bij het project verblijven dan dien je een TEP (Temporary Employment Permit) aan te vragen. Helaas is het niet mogelijk om een TEP aan te vragen als je jonger bent dan 21 jaar. Het team van African Impact ter plaatse zal je hierbij helpen. Wat je mee moet nemen is:

 • Een gecertificeerd kopie van je paspoort (gecertificeerd door een notaris)
 • Een kopie van je diploma (hoogst genoten opleiding)
 • 4 pasfoto’s

De kosten van een TEP bedragen Kwacha 7000. Het is mogelijk dit bedrag ter plekke met een creditkaart te voldoen.

 

Een dag uit het leven van een vrijwilliger…

07.00 uur: opstaan, tijd voor ontbijt. Zorg dat je alles hebt voor je werkdag
07.45 uur: naar het werk bij één van de scholen in Livingstone als onderwijsassistente
11.30 uur: je wordt opgehaald door de chauffeur en naar het vrijwilligershuis teruggebracht voor de lunch
12.00 uur: lunch
13.00 uur: korte tijd om je voor te bereiden op de middagactiviteiten
14.00 uur: vertrek naar een community project. Dit kan één van bovenstaande activiteiten zijn
17.00 uur: terug naar het huis voor het avondeten om 18.00 uur. De avond is ter vrije besteding. Je kunt heerlijk voor de TV hangen of wat gaan drinken in Livingstone

 

Onderwijs project, Livingstone, Zambia

Onderwijsproject, Livingstone, Zambia, ©AI

lijntje lang

Prijzen 2023

 

2 weken: € 1345

3 weken: € 1595

4 weken: € 1845

5 weken: € 2095

6 weken: € 2345

7 weken: € 2595

8 weken: € 2845

9 weken: € 3095

10 weken: € 3345

11 weken: € 3595

12 weken: € 3845

Er zijn bij TravelUnique geen boekings- of administratie of reserveringskosten en geen toeslag als je vertrekt in het hoogseizoen.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Transfer
 • Oriëntatie programma
 • Dagelijks transport van- en naar het project
 • Accommodatie
 • Drie maaltijden per dag (niet in het weekend)
 • Ondersteuning door een projectcoördinator
Niet bij de prijs inbegrepen
 • Verzekeringen
 • Vliegticket
 • Email, internet- en telefoonkosten
 • Maaltijden in het weekend
 • Was service
 • Kosten Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Limonade en alcohol
 • Visum voor Zambia en eventueel omliggende landen
 • Excursies
Excursies (niet bij de prijs inbegrepen)
 • Diner/Sunset cruise op de Zambezi River
 • Twee dagen/nachten op safari in het Chobe National Park
 • White water rafting op de Zambezi River
 • Bungee jumping
 • Helicoptervlucht over de watervallen
 • Safari op de rug van een olifant
 • Kano safari op de Zambezi rivier met een ervaren gids
 • Game drive in Zambia’s Mosi-oa-Tunya National Park of in het Chobe National Park in Botswana
 • Bootcruise (2 nachten) op de Zambezi Rivie

De prijzen van de excursies kunnen fluctueren.

 

lijntje lang

Startdata 2023 & 2024 en aankomsttijden

 

Verblijf bij het onderwijs- en community project in Livingstone is mogelijk van 2 tot en met 12 weken (mits je ouder bent dan 21 jaar, anders geldt een maximale duur van 4 weken, dit in verband met het verkrijgen van een visum). Hierna kan indien gewenst een ander project van Travelunique geboekt worden in een ander land.

Dit project start iedere maandag van de maand, gedurende het hele jaar.  Dit geldt voor 2023 en ook voor 2024.

Aankomst op het vliegveld van Livingstone is op MAANDAG, vertrek is ook op maandag. Mocht je op een andere dag aankomen, dan dien je zelf je transfer naar het vrijwilligershuis te regelen en te betalen. Heb je hulp nodig bij het boeken van een ticket, neem dan contact met ons op.

Let bij het boeken van dit onderwijs- en community project op de data dat de scholen in Zambia gesloten zijn. Dit is van invloed op het verloop van het project.

 

Onderwijs project, Livingstone, Zambia

Onderwijsproject, Livingstone, Zambia, ©AI

lijntje lang

Downloads

 

Wil je de Engelstalige brochure over het onderwijs- en community project in Livingstone, Zambia ontvangen? Mail dan naar info@travelunique.nl

Klik hier voor de Facebook pagina van dit project

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

Lees voor het boeken van dit onderwijs- en community project onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor de Algemene Voorwaarden. Bij het boeken van een project ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden.

 

Overige projecten in Zambia
 • Sportproject, Livingstone, Zambia. Klik hier voor het project
 • Medisch project, Livingstone, Zambia. Klik hier voor het project
 Vergelijkbare projecten
 • Onderwijsproject, Mangochi District, Malawi. Klik hier voor het project
 • Onderwijsproject, Zanzibar. Klik hier voor het project

 

Fotogalerij

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mocht je meer foto’s wensen te ontvangen van de accommodatie of van het onderwijs project, neem dan contact met ons op.

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner African Impact.

 

Comments
 1. Therese

  10 februari 2017 - 13:37

  Lotte Spiekermann, Onderwijs project, Zambia, oktober/november 2016

  Ik ben nu alweer 6 weken terug en moest vooral de eerste weken enorm wennen om weer thuis te zijn.
  Ik heb het enorm naar mijn zin gehad in Livingstone! Al vanaf het moment dat ik aankwam bij het backpackersverblijf
  had ik niet meer het gevoel dat ik alleen was omdat iedereen zo aardig en gastvriendelijk is.

  Ik heb 2 weken in de ochtend een eigen klasje gehad met 3 kinderen en in de middagen hadden we dan de communityprojecten, die afwisseling vond ik ook
  heel leuk. In mijn 7e week kregen de kinderen zomervakantie dus toen begonnen wij met Holidayclub. Daar heb ik hele goeie herinneringen aan, de kinderen waren super vrolijk de hele ochtend en we deden echt leuke dingen met ze. Ik vond het ook best lastig om afscheid te nemen van de kinderen daar, met sommige had ik een band opgebouwd en ik had ook best wel een dubbel gevoel over terug gaan naar het luxe Nederland.
  Buiten de projecten heb ik ook hele leuke dingen gedaan. Ik heb een keer geraft (wat ik doodeng vond) en ook nog een safari gedaan. Verder gingen we in de weekenden vaak uit eten en relaxen bij het zwembad. Ik heb me eigenlijk nooit verveeld.
  Het was zo leuk om te merken hoe ik me thuis ben gaan voelen in Zambia en hoe de mensen die ik ontmoette langzaam vrienden werden. In mei ga ik 6 dagen naar Berlijn om een kamergenootje op te zoeken en dit weekend komen er 2 jongens die werken bij Backpackers naar Nederland dus die ga ik ook zeker zien!
  Ik ben super positief over het verblijf, dat was echt een mini paradijs! Verder was het eten ook heel lekker en was het een enorme luxe dat onze bedden
  werden verschoond en opgemaakt.
  Ik ben echt zo blij dat ik deze ervaring heb en dat ik het zo naar mijn zin heb gehad! Ik heb al besloten dat ik ooit weer een keer terug ga, omdat het zo’n fijn land is.
  Ik wil jou ook graag bedanken voor de fijne begeleiding en tips die je hebt gegeven voor vertrek en je altijd snelle reacties op mijn mailtjes 🙂

  Lieve groet,
  Lotte Spiekermann